מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב של נוגד דיכאון יחד עם איגרוףטל04/07/2011
שלום רב !!!!!!!!!!
התחלתי לקחת פרוזק 20 מ"ג עקב משבר מסוים בחיי , ובנוסף אני מתאמן באופן קבוע
באיגרוף תאילנדי , חשוב לי לציין שהאימון הוא לא אגרסיבי מדי ברמות של קרב ,
אך יש בהחלט חבטות לפנים ולראש בעוצמה בינונית -קלה , אני גם משתמש במגן ראש
סגור ששומר עליי , שאלתי היא האם יכול להיגרם איזה שהוא נזק מהשילוב הזה ?
תודה !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של נוגד דיכאון יחד עם איגרוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2011יש לברר את המצב הגופני יותר מהנפשי, יש צורך בהערכה כוללת.
באופן כללי, פרוזק אמור לשפר את המצב הנפשי, יש כיום מחקרים לא מוכחים עדין, על אפשרות אולי אולי .. של תרופות מקבותות SSRI ושבץ מוחי, אין אזהרה חד משמעית, בכל מקרה, אני הייתי ממליץ להימנע ממכות בראש ובכלל בקרבות FULL CONTACT .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחריות של פסיכיאטר ... דחוףףףףףףףףיניב04/07/2011
יש לי כמה שאלות .. דחוף לי שיענו לי על כולם מצב קריטי אינני יכולה לפרט כרגע אבל בקשתי לענות ספציפית על השאלה ...
1.מה קורה כשמישהו בן 19 [כאמור כברלא קטין ] ליפני גיוס... כאשר כחודשיים שרוי במצב פרנואידי מרגיש שרודפים אחריו ברחוב ...הולך לפסיכיאטר אזרחי מתוך מצוקה.. מצהיר בפני הפסיכיאטר שהוא הולך להיתאבד וגם מתאר לו כייצד . מה שבטוח באופן אבסולוטי הולך להיתאבד מייד לאחר הפגישה עם הפסיכיאטר וגם מבהיר לא זאת .. השאלה מה קורה כלומר מבחינת אחריות של הפסיכיאטר [ יש לו אחריות גדולה באותו רגע ] מה הוא עושה ??" האם הוא מזמין אמבולנס ? באותו רגע האים מאתר הורים ומשפחה באותו רגע האם משחרר את הבן אדם וקורה לו לפגישה בעוד כמה ימים בבקשה זה דחוף ?? מה קורה ומה הפסיכיאטר עושה במצב כזה באותו רגע ?? האם עושה דבר מסוים או שהוא יכל לעשות כל מיני דברים בבקשה פירוט ...
2.האם כשאדם נשלח לאישפוז כמה ימים ליפני שהיה אמור להיתגייס מישום שהוא איים בהתאבדות ונשאר שם[למרות שהודיע לפסיכיאטר בצבא עוד טרם ששיש לו בעיות אך לא יחסו לכך כל חשיבות בכך שלא נתנו לו פטור מהצבא] האם הצבא נותן פטור מיידי מאחר ואותו בן אדם תקופה שלמה שהה בבית חולים ? במה זה תלוי ? אבקש פירוט
3.האם כאשר אותו אדם נשלח לבית חולים האם מותר לו שם להיתאפר ? ולהביא חפצים אישיים כמו .. איפור ..חוברת ציור .וכו מה הגבלת המבקרים שלו ? מה הוא עושה ביומיום שם ? מה החובות שלו שם ?
4.אם אותו אדם נימצא שם אחרי שכבר יודיעו למשפחתו על מצבו האם במהלך כל שהותו בבית חולים השיחות עם המטפלים יהיו דיסקרטיות או שידווחו להורים
[כל השאלות מיוחסות לאדם שהוא כבר לא קטין שהוא בן 19 ] במה זה תלוי מה שידווח להורים אשמח לפירוט באיזה מיקרים ספציפים מדווחים להורים חומר סודי
אני יודעת שזה הרבה אבל מאוד דחוף לי מאוד קריטי מצב גרוע תודה רבה התושבות האלה עלולות להציל נפש חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות של פסיכיאטר ... דחוףףףףףףףף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2011אחריות של פסיכיאטר אכן קיימת.
לגבי צבא, יהיה צורך בוועדה ובבירור המצב.
בבית חולים - במחלקות שונות וחוקים שונים, בהתאם לאופי המחלקה, מחלקה מוגנת סגורה, מן הסתם יהיו חוקים נוקשים יותר לשם שמירת ביטחון המאושפזים.
במקרים מסויימים יהיה צורך לערב את המשפחה כחלק מתוכנית הטיפול והשיקום, לדוגמה : אי אפשר לשחרר לרחוב או בלי השגחה בחשד למסוכנות אפשרית ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטר+גתש04/07/2011
שלום אני נוטלת לוסטרל לאחרונה העלו לי את המינון ממאה גרם למאה חמישים גרם.
אני אנמית מאוד ומאוד עייפה.
גיליתי דרך האינטרנט שגת מכיל כמות ברזל גדולה וגם כמובן מפיג עייפות.
התחלתי ללעוס גת סוף סוף אני פחות עייפה אך עצבנית ועל סף בכי כל הזמן.
גת מכיל קאתונין.האם השילוב של לוסטרל וקאתונין גורם לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטר+גת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2011אסור לערבב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ציפרלקס וחזרהרונית04/07/2011
היי,
נמצאת בשבוע 39. הפסקתי בהדרגה לקחת ציפרלקס (שלקחתי כשנה וחצי, במינון של 15 מ"ג). לפני יומיים הפסקתי לחלוטין, ואתמול בלילה חוויתי התקף חרדה מגהינום. הכי נורא שאי פעם היה לי. אני לא אוכל לסבול כאלו התקפים עד הלידה ואחריה.
הפסקתי את התרופה משום שרציתי להמנע מתופעות הגמילה אצל התינוק לכשיוולד- אך עתה אני מבינה שהמחיר הוא גבוה מדי.
האם ניתן לחזור לקחת את התרופה? אם כן- האם לקחת מיד 15 מ"ג או לעלות בהדרגה עד 15 מ"ג?
האם אסבול שוב מתופעות הלוואי של ההתחלה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה, זקוקה לעזרה דחוף....
רונית06/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשאלי רוקח
לי06/07/2011אם את לא מקבלת תשובה בפורום את יכולה גם לשאול רוקח בכל בית מרקחת - נראה לי שרוקחים יודעים לענות על שאלות כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת ציפרלקס וחזרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2011יש לחזור בהדרגה, לאט לאט, מומלץ להיות במעקב רופא, לגבי תופעות לוואי, זה נושא אינדיבידואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולולאיתן04/07/2011
אני בחור בן 23.
יש לי חרדת מבחנים ונרשם לי פרולול...נאמר לי ע"י רופא אחד לקחת כבר יום לפני וע"י רופא אחר לקחת שעה לפני המבחן...מה לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2011אכן פיתרון טוב.
יש לקחת ביום שבת או יום אחר, לבדיקה, בירור התגובות, מעקב לחץ דם ודופק.
פשוט להכיר את התגובה לפני יום "האמת"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון עמוקשרון03/07/2011
שלום... אני כבר שנה וחודשיים סובלת מדכאון עמוק ואין שיפור במצב... אני כבר לא יודעת מה לעשות במצב הזה... איך משנים את המצב? תרופות לא עוזרות לי... האמת שזה לא דכאון ראשון ואף פעם הדכאון לא המשיך כל כך הרבה זמן...
אשמח אם תענו לי...
אגב.. עשיתי שני טיפולי ect נדמה לי שגרמו לי רק נזק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כבר מרגישה מצוקה...
שרון03/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יחלוף..
דקל03/07/2011תנסי בזמן הזה לא לכעוס על הדיכאון תנסי לעבור את הגל הזה אני יודעת שזה נשמע מאוס, אבל את תצאי מזה כי זו עוד אפיזודה ותפרגני לעצמך המון על מה שאת ואיזה גיבורה את. תעשי לך נס עם מלא סוכר שימי קצת אודם ותצאי לסיבוב תקני לך מתנה קטנה,תחייכי
ואז יוקל לך קצת. ואם יבוא עוד גל תתפסי עליו בגלשן-הרוח האמיץ שלך.
לא תמיד יש תשובות יקירה, תני לזמן ולניסיון לעשות את שלו(מניסיון)
:-))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כבר שנה וחודשיים!
שרון04/07/2011אני מרגישה שאני לא יכולה יותר...:(((
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאים בבקשה תענו לי...
שרון04/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת..
דקל04/07/2011סבלנות :-))))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקל... בגלל שזה ממשיך כל כך הרבה
שרון05/07/2011זמן... יש סיכוי שלא אצא מזה בחיים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו למה אף רופא לא עונה לעזאזל!!
שרון06/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון,תהיי חזקה
איתן07/07/2011קלישאתי,אבל נכון.גם אני עברתי את זה ותודה לאל יצאתי מזה.
יהיה בסדר :) אני מחזק את ידייך ומאחל לך רק אושר ונחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
צחי07/07/2011שלום רב לך,
עד כמה שידוע לי 2 טיפולי ECT לדיכאון עמוק זה ממש רק ההתחלה.
לא יודע כמה טיפולים צריך אבל אם אמרו לך לעשות משהו כמו 7-8 טיפולים או יותר,
תמשיכי והשיפור בוא יבוא.
מאחל לך שתרגישי טוב
נ.ב. אני לא רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון עמוק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2011היי שרון.
יש למצות טיפול ביולוגי, שילוב תרופות, נוגדי דיכאון, שילוב נוגדי פסיכוזה ומייצבי מצב רוח ( לאמיקטל) וכן טיפול בשיחות, פסיכוטראפיה.
במצבים נדירים , ניתוחים VNS וכן DBS .
פרטים בגוגל, לא אוכל לפרט פה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתמודד עם הפרעות קשבאלאור03/07/2011
רציתי לדעת אם למבוגר שאובחן עם ADD טיפול תרופתי יכול להספיק? האם קיימת עזרה כלשהי להתמודדות עם הרגלים ודרך חיים ישנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתמודד עם הפרעות קשב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2011תרופות יכולות לעזור וכן גם טיפול CBT , טיפול בין אישי ועוד , יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לדבר עם חולה סכיזופרניהרחל03/07/2011
אחי בן 57 סובל מזכיזופרניה פרנואידית זה 10 שנים. בתחילה הוא קיבל טיפול תרופתי שעזר לו מאד, והמשיך לתפקד כראוי. מזה שנה הפסיק לקחת כדורים, הפך לצעקני ושתלטן, חוזר אינספור פעמים לפני כל המשפחה על סיפוריו, איך מסממים אותו וגורמים לו לחלות. אינו מקשיב לאיש, מנבל את פיו, ובעיקר מציק לאמי הקשישה . הוא היה איש עדין וחביב וזה חדש לנו, איננו יודעים כיצד לטפל בו ואיך לדבר אתו. אנא עצתכם!
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לדבר עם חולה סכיזופרניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2011ראשית יש לערב איש מיקצוע, רופא משפחה, פסיכיאטר, רווחה - עו'ס.
במקרה של מסוכנות עצמית או כלפי הסובבים יש לשקול בדיקה פסיכיאטרית בכפייה, באם יתנגד. לא מומלץ שתנסו להתמודד עמו לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטחון עצמיאסתר03/07/2011
שלום,
בני בן 29 בעל תואר עובד בחור נאה הופעה מרשימה גבוה רווק גר איתנו (,יש לנו בית גדול) העניין שבימים אלו בני טוען שאין לו בטחון עצמי,אז הוא הלך לקורס איך להתחיל עם בנות או משהו כזה,תורת הפיתוי,,,הענין כשהוא סיים את הקורס הוא היה די מרוצה אבל עכשיו הוא רוצה ללכת לאיגרוף כדי להיות גבר גבר,,,שאלתי אותו מה זאת אומרת גבר?הרי אתה גבר נאה ניראה גבר גבר אבל הוא בשלו חבר של הקורס הקודם התידד איתו והציע לו ללכת לאיגרוף,אני בדרך כלל לא מתערבת בחייו,ועובדה שהוא גר אצלנו אז כניראה שטוב לו,אבל הפעם אמרתי לו שהוא לא צריך ללכת לאיגרוף כדי להוכיח שהוא גבר ,האיגרוף מסוכן והוא יקבל חבטות שאחר כך הוא התחרט עליהם,אבל הוא בשלו,והוא טוען שדוקא שההורים שלו אנחנו אומרים לו לא אז הוא דוקא ילך לאיגרוף,אז אני לא יודעת מה לעשות איך לעזור לו כדי שהוא ירגיש בטחון עצמי בלי איגרוף,בקשר לבנות היתה לו חברה יותר מחצי שנה נחמדה מאוד אבל היא לחצה עליו להתחתן איתה והוא אמר לה שהם לא על אותו גל, כלומר הוא חושב אחרת ממה שהיא חושבת ,הוא רוצה לחסוך כסף כדי להתחתן והיא אמרה שכסף זה לא משנה הוא לא הסכים איתה ולכן ניפרדו,מאז אין לו חברה אבל הוא יוצא לבלות,אבל הוא אומר לי שהוא לא רוצה לצאת עם בנות עד שיהיה לו בטחון עצמי(הוא לא חד מיני)מה דעתך במה אוכל לעזור לו כדי שיהיה לו בטחון עם עצמו,הוא גם מחפש קורס ליחסי אנוש ,קורא הרבה ספרים כמו איך להיות מנהיג וכן הלאה ,בני הוא בן זיקונים אהוב מאוד מאוד מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון עצמי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/07/2011הכיוון הכללי הוא טיפול פסיכולוגי, על מנת להבין מהם הגורמים למצוקה ולחוסר הבטחון כדי להתגבר עליהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זו התשובה הזו?
יואל03/07/2011לא יכולת לכתוב תשובה קצרה יותר?
אולי תטרח לנסות לעזור לגברת עם דעתך המקצועית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך יואל על שאלתך נמתבקשת
אסתר04/07/2011חבל שאין תגובה מצד הפסיכולוג עם תשובה יותר מעמיקה שוב תודה לך יואל למרות שאינני מכירה אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטחון עצמי
שמוליק05/07/2011גם לי היה חוסר בטחון עצמי כי לא הייתי בצבא.
ימים ספורים לפני הגיוס החליטו שלא רוצים אותי, ודפקו לי סעיף פסיכיאטרי שלא היה מוצדק.
במשך שנים לא היה לי בטחון עצמי בגלל זה, ושום דבר לא עזר לי עד שהגעתי להכרה שפשוט אפשר להאשים את הצבא במה שעשו לי.
אציין, שזהבניגוד למוצפה מהמועמד ה"מתאים" של אנשי HR. שם, לא אמורים להאשים את הצבא שלא רצו אותי, אלא צריך להגיד שאני לא רציתי אותם, ולנסח בצורה פוזיטיבית;, כלומר להגיד שרציתי לעשות משהו אחר...
בסופו של דבר יצאתי מזה, אבל אז הייתי נעול על זה שכדי למצוא בת-זוג אני צריך לשקר ולהגיד לה שהייתי ביחידה קרבית, ואחרת אף אחת לא תרצה אותי. שום דבר לא היה יכול לעזור לי באותו זמן.
צריך לנסות לעודד אותו. בסופו של דבר הוא יגיע להכרה שהוא טוב כמות שהוא, ועד אז צריך להתאזר בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת פרולקטיןלילי02/07/2011
בני בן 28 חלה בסכיזופרניה לפני 6 שנים. טופל רוב השנים ב-50 מ"ג ריספרדל קונסטה והגיב טוב לתרופה. בני סיים בשנה האחרונה תואר ראשון וכמו כל בני גילו רוצה לקיים יחסי מין .אולם הריספרדל כידוע מעלה פרולקטין.
בשנה האחרונה ניסה בשיתוף עם הפסיכיאטר גאודון אולם התרופה לא התאימה.
ניסה אחריה אביליפיי וגם היא לא התאימה. ברצוני לציין כי עם הגאודון הפרולקטין ירד
אבל כאמור התרופה לא התאימה.
לאחרונה חזר לריספרדל בעצת הפסיכיאטר . אבל נותרה הבעיה המינית .
מה עושים ?
תודה מראש על תשובה ענינית ומהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת פרולקטין - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/07/2011ראשית, יש עוד תרופות שיכולות אולי לעזור, כמו גם נגזרות חדשות של הריספרדל שאולי יעשו פחות פרולקטינמיה כמו אינווגה. שנית, כדאי גם להתייעץ עם אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן זיכרוןאנג'02/07/2011
שלום
בילדותי עברתי היתעללות מינית ממושכת ואנני זוכרת דבר. שאלתי היא האם יש דרך שיכולה לגרום לי להיזכר בדברים שקראו בזיכרון מוחשי ואמיתי ללא תהיה אם אכן הדברים קראו או לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן זיכרון - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/07/2011הכלים המקובלים הם טיפול פסיכולוגי או הפנוזה. צריך כמובן לפנות לאדם בעל נסיון בתחום זה כדי שלא יהיה מדובר בזכרונות מושתלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לנער לפני גיוס קרביאורנה02/07/2011
שלום, בני אמור להתגייס בעוד כחודש ליחידה קרבית. מרגע קבלת השיבוץ לפני כשבוע, התחילו חרדות ממוות. המחשבות אינן עוזבות אותו לרגע,משפיעות על תפקודו בעבודה, בחיי החברה ומידי פעם בוכה. ככל שהגיוס מתקרב החרדות מתגברות.היום הוא התחיל לקבל עזרה בשיטת דמיון מודרך. שאלתי - האם לדחוף אותו להאמין בשיטת הדמיון המודרך ושיתחיל את השרות, או לנסות כבר עכשיו לפעול על מנת להוציא אותו מקרבי. האם ע"י הפעלת פסיכיאטר, יש סיכוי שישחררו אותו מהצבא לחלוטין? עלי לציין שלפני כ-4 שנים, הבן טופל בפרוזק עקב חרדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנה
שמוליק02/07/2011שבוע טוב.
לצערי, אין לי מה לייעץ לך, אבל ברצוני להביא לידיעתך פרטים חשובים שאולי אינך יודעת שעשויים לעזור לך לקבל החלטה.
לי היה סיפור לא נעים עם הצבא. אני מצידי רציתי להתגייס, אבל הצבא לא רצה אןתי. שבוע לפני הגיוס הם הפכו את עורם והחליטו שהם אינם מעוניינים.
הכל היה טוב ויפה אם זה היה נעשה בצורה מכובדת, והיו משחררים אותי בשלך אי-התאמה, אבל הם דפקו לי סעחף פסיכיטרי שלא היה מוצדק כלל ועיקר.
בעקבות זה התאשפזתי בכפיה אחרי שבוע. והיו לי עוד שלושה אישפוזים.
עובדות אלו - לכשעצמן - לא דפקו לי את העתיד. היום אני עובד בחברת הייטק, ומתפקד כאילו כלום לא קרה.
מה שכן - במשך שנים היה לי דימוי עצמי שלילי בגלל מה שהיה עם הצבא.
בשורה התחתונה, אני רוצה להגיד שאם יראה לך שצריך לשתחרר את בנך על סעיף נפשי - אז אין שום צורך להירתע מפני זה שזה עלול לדפוק לו את העתיד. זה ממש לא נכון.
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה לנער לפני גיוס קרבי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/07/2011דבר ראשון צריך לעזור לו על ידי פניה לאיש מקצוע שיעריך את מצבו וימליץ על הטיפול המתאים. השיקול של הגיוס הוא רק חלק מהמכלול ולא כולו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tmsאלמונית02/07/2011
שלום
אני בת 41. סובלת כבר שנים מדיכאון. בעבר התרופות עזרו אך בשנים האחרונות הן הפסיקו לעזור וכבר החלפתי מספר רב של תרופות אנטי דיכאוניות.
אני מעוניינת לעבור טיפול ב-tms. האם והיכן ניתן לקבלו (באיזור הדרום או ירושלים, או בבאר יעקב)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tms - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/07/2011יש בהדסה מחקרים על TMS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם wellbutrin יכול לגרום לצרבתעידן02/07/2011
אני נוטל וולבוטרין לטיפול בדיכאון. מאז שהתחלתי ליטול 2 בבוקר הדיכאון כמעט וחלף יחד עם כל תופעות הלוואי . ממש מדהים
הבעיה היא שמאז שאני נוטל 2 בבוקר יש לי צרבת
האם יש קשר בין שני הדברים ? לא מצאתי כלום בדף התרופה .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם wellbutrin יכול לגרום לצרבת - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/07/2011לא מוכרת לי תופעה כזו. בדוק אם נטילת המזון בסמוך לסוגי מזון כלשהם משפיעה על הצרבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבעילום שם02/07/2011
שלום
רוב חיי חייתי במאין סוג של תחושת "נאחס על הלב" יתכן חרדה חברתית , דאגה וחששות ופחדים מעט כל יום לפני השינה לצפוי למחרת בלימודים ובעבודה ולפני פגישה.
לאחר שנטלתי מספר שנים ssri עם שיפור כלשהו במצבי הנפשי ובחיי החלטתי להפסיק בהדרגה.
אחרי שמפסיקים לאט לאט תרופות נוגדות חרדה ודיכאון מסוג ssri
האם המצב חוזר לקדמותו ? או שהאחרי שנים הגוף יודע לאזן את עצמו כפי שהיה שנים עם נטילת התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/07/2011זה תלוי אם גם התרחשו שינויים במצבך הכללי, האם עברת תהליך פסיכולוגי נפשי כלשהו ועוד. האפקט המגונן של התרופות חולף כעבור זמן ואז זה תלוי בדברים אחרים שאתה עושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
בעילום שם04/07/2011אתה כותב "האם עברת תהליך פסיכולוגי נפשי כלשהו ועוד"
לא יכולתי שלא לעלות מחשבה מטרידה במיוחד!!
במהלך הגמילה הלא סופית שלי מssri חוויתי תקופה נוראית, בא חשתי שוק רציני של עצבנות נוראית.
וחשבתי התרופה הרי מיועדת לחרדתים ודיכאוניים , אבל במיוחד לסובלים מחרדה-
יכול להיות שחלק מהרעיון של הטיפול בתרופות ssri (במקרה שלי רסיטל)הוא שהמטופלים ילמדו התנהגות עצבנית,כעס אינסטינקטים חייתים של עמידה על שלך.
אני ממש לא רוצה להיות אדם אגרסיבי, טוב לי מי שאני בין הפסיביות לאסרטיביות.
באיזשהו מקום נפלתי בפח ואני מתחרט שבלעתי את הכדורים האלו. . . .
ואני חושש שמה הכדורים האלו שינו לי מבנים מחשבתיים במוח, מבלי שאני מרגיש ויכול לשלוט.
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה
בעילום שם10/07/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא..
גם רוצה לדעת13/07/2011כתבת "יכול להיות שחלק מהרעיון של הטיפול בתרופות ssri (במקרה שלי רסיטל) הוא שהמטופלים ילמדו התנהגות עצבנית, כעס אינסטינקטים חייתים של עמידה על שלך"
מצטערת לומר לך, הרעיון הזה הוא קשקוש מוחלט...
תרופות לא מלמדות אותך התנהגויות אלא גורמות לשחרור חומרים מסויימים במוח, או מעכבות שחרור חומרים אחרים.
נראה לך שמישהו ייצר תרופה שתעשה אנשים עצבניים מתוך מחשבה שזה "יחנך" אותם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לענות?
גם רוצה לדעת13/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה וציפיה לתשובה
בעילום שם13/07/2011תתפלאי אבל הרבה "חלקות אדמה" שנחשבות לפרנויה ואנחנו סולדים מלחשוב עליהם ברצינות . . . הם פירצה בגדר.
הרי אדם כועס\עצבני כזה שמאשים בכול דבר את הכל פרט לעצמו זה ההפך מאדם דיכאוני ומייאוש עם ריגשי נחיתות,שינאה עצמית ורגשי אשמה וחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)