פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר מוטיבציה
    שאול
    02/07/2011

שלום רב

האם פרוביג'יל (מודיפיניל) עוזר להגביר מוטיבציה לאנשים שלוקחים תרופות אנטי דכאוניות?ומה מנגנון הפעולה שלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר מוטיבציה

הוספת תגובה

• חוסר מוטיבציה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    03/07/2011

פרוביגיל זו לא תרופה למוטיבציה. היא יכולה לגרום לעירנות אצל אנשים מסויימים, וזה תפקידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים בין SSRI לחוסמי דופאמין
    מדוכא
    02/07/2011

האם תוכל להסביר בקצרה מתי מטופל צריך תרופות מסוג SSRI ומתי תרופות מסוג של חוסמי דופמין ונודרנאלין כדוגמת וולבטרין?

אני סובל מדיכאון קל המלווה בתחושת ריקנות וקושי הסתגלות חברתית,חוסר הנאה וסיפוק מדברים בחיי,יחד עם זאת אני סובל מהפרעות קשב,ניסיתי בעבר את סימבלטה ואת רסיטל ובשניהם הרגשתי עייפות נוראית,רעב מוגבר,רצון לישון כל הזמן,הרדמות של הידיים בשינה וכן תחושת רדימות בראש.

האם וולבטרין משפיע דווקא הפוך ועוזר להפוך לעירני יותר?כי בין היתר אני מרגיש תחושת עייפות מהחוסר קשב וריכוז ומהדיכאון ואני צריך תרופה שתרים אותי ותעורר אותי ולא דווקא תשקיע אותי ותהפוך אותי לאפתי לגמרי ועייף בעל רצון לישון כל היום,איזה תרופה יכולה לעזור במקרה הזה?הבעיה שלי שאני באמת סובל מכך כמה שנים,והמשפחה שלי משכנעת אותי כל פעם לא להתקרב לכדורים האלה מחשש להתמכרויות והחמרת סימפטומים של דיכאון,כיוון שראו לא מעט פרסומים על אנשים שנטלו נוגדי דיכאון וקיבלו נטיות אובדניות ודברים כאלה ולכן חוששים שאסבול מכך בעתיד גם לאחר התמכרות לכדורים,האם הדיכאון והמצב שלי יכול להשתפר תוך כמה חודשים ואוכל לחיות חיים רגילים ומאושרים ללא הכדורים לאחר תקופת הטיפול?

אשמח לקבל תשובה עניינית ומפורטת לנסיבות המקרה שלי וחוות דעת מקצועית לגבי דרך הטיפול המומלצת...

תודה מראש

הוספת תגובה

• הבדלים בין SSRI לחוסמי דופאמין - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    03/07/2011

באופן כללי לא הוכחה עדיפות מוחלטת של סוג טיפול זה או אחר. משתמשים בהבדלים בין התרופות כאשר יש סימפטומים דומיננטים שונים לדוגמא עייפות ובעיות ריכוז ינסו שילוש של תתרופה שמשפיעה על דופמין ונוראדרנלין כיוון שהחומרים הללו קשורים גם בעייפות ובעיות ריכוז.

לתשובות מפורטות מאד כדאי לשבת עם הגורם הטיפולי שלך ולדון לעומק בדברים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי זה נראה כמו פרסומת למרכז הזה

טליה
    01/08/2011

טוב שעוד מישהו שם לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקינט-תופעות לוואי בלתי נסבלות
    נטע
    01/07/2011

אני סובלת מטיקים, ופסיכיאטר רשם לי דקינט. התחלתי ליטול את התרופה, וכבר יומיים שאני סובלת מסחרחורות וכאבי ראש בלתי נסבלים, בחילות, עייפות וחוסר תאבון. בשעות הראשונות שלאחר הנטילה סבלתי גם מתחושות קשות של טשטוש, הרגשתי כאילו אני מסוממת, מנותקת, כמו בחלום, ובקושי הצלחתי לתפקד. מאז הפסקתי ליטול את הכדורים.
    ברצוני לשאול האם התופעות הללו נורמליות? אני לא מסוגלת לתפקד. במידה ולא אטול יותר מהתרופה, תוך כמה זמן התופעות הללו צפויות לעבור?

הוספת תגובה

• תוספת חשובה!!

נטע
    01/07/2011

בפעם האחרונה שנטלתי כדור, נטלתי שניים ביחד, כי שכחתי ביום שלפני כן.
    כעת קראתי בעלון שכתוב "בשום אופן לא ליטול שני כדורים יחד".
    מהן ההשלכות??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך על תופעות לואי של דקינט

דני
    03/07/2011

תופעות הלואי אילו שאת מתארת נכונות ואמיתיות.אך בימיוד בתחילת הטיפוך בדקינט...כעבור חודשיים שלושה הגוף יתרגל ותופעות הלואי יהיו מקובלות עליך ויהיו קלות.הדקינט מרגיע בצורה ניפלאה והו בסופו של דבר יעזור לך.. ניראה לי המינון ההתחלתי שקיבלת הו גבוהה מידי להתחלת הטיפול. אני כאן מהמר אך מציאה לך לקחת חצי כדור בערב בילבד לנסות להיתרגל אליו..לאחר שתרגישי בטוה ורגועה יותר את כבר תדעי ותכירי את הדקינט והמינון המתאים לך...לרופאים פסיכיאטרים אין מושג התחלתי בטיפול אף פעם .ויתכן שנירשמו לך מינונים גבוהים. כעיקרון מותר לקחת עד 2 כדורים ביות.. וזה גם הרבה מידיי....היזהרי משימוש בתרופות בנזואיפינית ודקינט באותה זמן..הדבר יגרום בסופו של דבר להיתמכרות..בנזואיפינים=קלונקס לוריון ואבן אסיול..שמשפיעים בעקר על המוח הקטן לעומת דקינט שפועל במערכת העצבים המרכזים שנימצאת בבסיס גזע המוח=מוח גדול..מקווה שעזרתי לך..תיהיא בריאה ושלמה..רק אל תיקחי את המינון של הרופא כמינון נכון...אין לא מושג מאחר והו אף פעם לא הישתמש בכדורים פסיכיאטריםם. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקינט-תופעות לוואי בלתי נסבלות - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    03/07/2011

דקינט לא מוכר לי כטיפול נפוץ לטיקים, ובוודאי שלא טיפול ראשוני לטיקים. אם הפסקת, תופעות הלוואי יחלפו תוך יום יומיים אבל כדאי להתייעץ עם הרופא בנוגע להמשך הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב
    נטע
    01/07/2011

האם רמוטיב יכול להיות טוב גם לOCD? ניסיתי כדורים אחרים ושמנתי מאוד ושמעתי שלרמוטיב אין תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב

הוספת תגובה

• רמוטיב - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    01/07/2011

לא הוכח באופן מסודר בשום מחקר שהוא יעיל ל OCD. הוא נמצא יעיל רק לדכאון קל ובינוני במחקרים מסודרים. למרות זאת, על בסיס מנגנון הפעולה הכימי שלו יתכן שהוא יהיה יעיל במידה מסויימת לבעיה שתיארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה-החלפת כדור?
    יוני
    30/06/2011

שלום לד"ר ,
    אני מטופל במשך שנה בלוסטרל במינון 200 מ"ג לחרדה קלה ודאגנות יתר.
    במשך השנה האחרונה היה לי הקלה (הרגשתי טוב מאוד תודה לאל) אומנם היו לי אפיזודות קלות של מצבי רוח דאגנות ממש קלים , בימים האחרונים אני נתון ללחץ מבחנים באוניברסיטה וגם לכמה נכשלים לצערי הרב,.
    התייעצתי עם הפסיכיאטר שאצלו אני מטופל והוא המליץ לי על אפקסור.. שאלתי היא האם אפקסור יעיל לחרדות ? או מה שאני צריך כדורים אחרים ?
    האם המעבר לאפקסור מעיד על חומרת החרדה או שאין לזה קשר?
    מה לדעתך כדור יעיל יותר לחרדות קלות ודאגנות? לוסטרל או אפקסור ..
    הפחד שלי שהטיפול לא יהיה מתאים לי .
    תודה לך (עבודת קודש אתם עושים)

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה-החלפת כדור?

הוספת תגובה

• חרדה-החלפת כדור? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

אפקסור יכול לעזור.
    יש לשקול טיפול בשיחות CBT שיכול להיות תוספת חשובה לטיפול בחרדות, לפעמים חשוב יותר מהתרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטראל
    חלי
    30/06/2011

לוקחת 6 שבועות לוסטראל 100 לדיכאון וחרדה לפני 8 ימים הרופא העלה לי כדור ורבע ו4 ימים אני לוקחת 150 מג עדין תחושת דיכאון והרגשה כללית של כבדות האם יש טעם להמשיך איתו? או שזה מספיק זמן להבין שהכדור לא מתאים תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטראל

הוספת תגובה

• לוסטראל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

מיצוי תרופה = מינון מתאים לפחות חודשיים.
    זה ניתן לשינוי על פי ניסיון הרופא המטפל והעדפתו.
    יש לשלול בעיות גופניות ( בדיקות דם, תפקודי בלוטת התריס, סרולוגיה ועוד..)
    באם הכל נשלל ולוסטראל מוצה , ניתן להחליף לתרופה המשלבת פעילות נור אדרנרגית בנוסף לסרוטונין, מה שיכול לתרום לשיפור האנרגיה והריכוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטראל

חלי
    30/06/2011

איזה תרופה התכוונת? ויפאקס יהיה יעיל לדעתך? ולפי מה שהבנתי ממך להמשיך את הלוסטאל 150 חודש ואז להחליט? תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטראל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

וויפאקס יכול להיות מעולה.
    לגבי להמשיך או לא , זו שאלה קלינית שתלויה ברופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור שלא גורם לנדודי שינה
    רינת
    30/06/2011

לקחתי תקופה של כמה חודשים פלוטין ופקסט שגרמו לי לחוסר שינה האם יש כדור ממשפחה זו שלא מפריע לשינה?

לקביעת תור
    סגירה
    כדור שלא גורם לנדודי שינה

הוספת תגובה

• כדור שלא גורם לנדודי שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

"בן דוד" של תרופות ממשפחת SSRI -
    TRAZODIL.
    או לישקל מירו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים - לעזאזל ,מה עושים ?
    משה ש
    29/06/2011

היי
    לפני כחודשיים 14.4.2011 לאחר ביצוע עבודה פיזית ( עליה וירידה בסולם ,בנית קיר גבס) שמתי לב שנתפס לי שריר ירך אחורי והעכוז , לא ייחסתי לכך חשיבות רבה ואז לאחר יומיים שלושה באמצע הלילה נרדמה לי 17.4.2011 נרדמה לי רגל ימין

בבית החולים ביצעו צילום CT מוח ללא ממצא ושחררו הביתה
    יום למחרת התחילו כאבי גב קטנים עד לכדי כך שחמישה ימים המקרה הגעתי לבית חולים נהריה ,צולמתי ברנטגם ללא ממצא כל שהוא וקיבלתי זריקה מקבילה למורפיום כי לא יכולתי לזוז עם הגב
    ואבחנה להתככוצות שרירים חזקה

קיבלתי אטופן 600 מ"ג ללא כל סימני הקלה
    בהמשך בדיקות קיבלתי ארקוקסיה ללא כל הקלה
    שבוע לאחר מכן במרפאת ביקור רופא קיבלתי זריקת וולטרן שלא עזרה בכלל
    אדויל 400 , וכו' וכו'
    מה שקצת עזר הינם כדורי אסיול

בבדיקת CT גב US כליות ומיפוי עצמות לא נמצא ממצא משמעותי

אני סובל מהתקפים אדירים בשרירים כל פעם באזור אחר בגב
    אני לא יכול לישון במיטה על צד ימין
    (נ"ב גם מוסקול לא עזר)

בדיקות דם כלליות ושתן במרפאה מראות כי הכל תקין!!
    בשבוע האחרון הייתי בבית חולים בעת כאב שרירי חשה וגב באזור החזה
    ונמצא בבדיקת דם CPK 550 שלא ירד לאחר אינפוזיה

היום קיבלתי זריקה DEPOMEDROL 80 ML במרפאת כאב

מנסה פיזיותרפיה עם הצלחה מועטה

אני בן 36 , עם התקפות מיגרנה שנמצאות בירידה
    כאחד וחצי לחודש , ללא כל בעיה אחרת
    מעולם לא סבלתי מבעיות גב

מה אפשר לעשות על מנת להפטר מהצרה הזו?
    אני לא מצליח לתפקד כרגיל
    בבוקר מאוד כואב לי ,לפעמים יותר לפעמים פחות
    התקפי חרדה שאני מנסה לנטרל בדמיון מודרך

אשמח לקבל ממכם הצעה ברורה , מה לעשות?
    לאיזה רופא ללכת? איך לפטור את הבעיה ?
    מוזר שאסיול היחיד שעוזר במעט

וכל מידע שלדעתכם נחוץ
    אשמח לחזור לחיי שמלפני חודשיים וחצי
    תודה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים - לעזאזל ,מה עושים ? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

הרופאים שמטפלים : מרפאת כאב ואורטופד בבעיות גב.
    יש לשקול סימבאלטה , נוגד דיכאון , SNRI , דואלי, אשר מאוד יעיל בכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעילות remotiv נגד מחשבות טורדניות
    מישהו
    29/06/2011

האם התרופה remotiv שהיא תרופה נגד דכאון במקור ומבוססת על צמחים יעילה נגד מחשבות טורדניות,אובססיביות וחוסר אנרגיה?.

הבנתי שהתרופה היא נוגדת דכאון קל ובינוני,אך אני לא בטוח שאני סובל מדכאון אלא יותר ממחשבות טורדניות ונטייה אובססיבית לדברים מסויימים שבעקבותם מצב הרוח שלי ירוד ואני מרגיש כל הזמן מוטרד

האם היא יכולה לעזור? ואם לא,איזו תרופה יכולה לעזור? חשוב לי לציין שאני לא רוצה לנטול תרופות שמפריעות לתפקוד המיני או גורמות להשמנה ומשום כך.אני מתעניין בremotiv כי הבנתי שאין לה תופעות לוואי כאלו

תודה!

הוספת תגובה

• יעילות remotiv נגד מחשבות טורדניות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

יותר מומלץ תרופות ממשפחת SSRI .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למומחה
    אנונימי
    29/06/2011

שלום.
    אני סכיזופרן כבר כמעט שנה.
    אני לוקח תרופות בשם רספרידל וציפרלקס בקביעות.
    השאלה שלי היא כמה זמן לוקח לגוף להסתגל לתרופות הנ"ל והאם התופעות לוואי מצטמצמות בסוף תקופת ההסתגלות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למומחה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של תרופות

שמוליק
    29/06/2011

שלום לך.

מנסיוני האישי, אני יכול לומר שתופעות הלוואי אינן נעלמות כל כך מהר.

אני לקחתי במשך שלוש שנים תרופות אנטי-פסיכוטיות, בין היתר לקחתי גם ריספרדל, ואחת מתופעות הלוואי הקשות היא עייפות בלתי נסבלת. הרופאים אמרו שהעייפות היא סימפטום שלילי של המחלה.

הפסקתי את התרופה האנטי-פסיכוטית, ומאז מצבי השתפר ללא היכר, וחזרתי לתפקד כאילו כלום לא קרה.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למומחה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

הגוף " מסתגל " לאחר מספר שבועות ( חודש חודשיים).
    רספירדל נוגד פסיכוזה ויש צורך למעקב רציף ומתמיד, לשינוי ברמות שומנים וסוכר, עליה בפרולקטין, תופעות לוואי נוירולוגיות - שריירים תפוסים, ריור, גילגול עיניים ועוד..
    תופעות לוואי בדר'כ במינונים גבוהים ובאם המטופל במעקב פסיכיאטרי מסודר, ניתן למנוע ולטפל בזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב רוח מרומם
    ליז
    29/06/2011

שלום,

אני שותה ויפאקס XR זמן ממושך , בעת הפסקת נטילת התרופה (למשך חודש בערך),

מצב רוחי נהדר, עודף אנרגיה, שמחת חיים , פעילות יתר, הספק אדיר.....

מדוע? מה ההסבר לתופעה זו? למה זה קורה ?- הרי זו תקופה ללא כדורים,

יש לציין כי הדיכאון חוזר לאחר כחודש/ חודשיים מהפסקת נטילת הכדורים.

לקביעת תור
    סגירה
    מצב רוח מרומם

הוספת תגובה

• הפסקת כדורים

שמוליק
    29/06/2011

ממש אל תתפעלי מכך שאת מרגישה טוב בלי הכדורים.

אני הרגשתי רע דווקא כשלקחתי כדורים. הכדורים גרמו לעייפות בלתי נסבלת.
    אחרי שהפסקתי, סוף סוף התחלתי להרגיש טוב, והיום אין מצב שאני אקח כדורים.

אני אמנם לקחתי כדורים אנטי-פסיכוטיים, ולא כדרוים נגד דיכאון, אבך אין הרבה הבדל; אלה ואלה אינם מרפאים את ה"מחלה" אלא נלחמים בסימפטומים.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב רוח מרומם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

יש לשלול מצב מאניפורמי.( במיוחד אם האבחנה הפרעה דו קוטבית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זייבן ווייפקס XR
    אנונימי
    29/06/2011

שלום,
    אני לוקחת באופן קבוע כבר כמה שנים וייפקס XR 75 מ"ג.
    אני מעוניינת להפסיק לעשן וידיד שלי שהינו פסיכיאטר המליץ לי ליטול seroquel 150 mg הידוע גם בשם זייבן.
    מה קורה אם אני נוטלת את הוייפקס ? אני מניחה שמכוון שמדובר בשתי תרופות נוגדות דיכאון במקור, אין ליטול אותן ביחד.
    האם עלי לרדת בהדרגה מהוויפקס ורק לאחר תקופת מה של ניקוי להתחיל עם הסרוקל ?

לתשובתך אודה
    ירדן

לקביעת תור
    סגירה
    זייבן ווייפקס XR

הוספת תגובה

• סרוקוואל

דקל
    29/06/2011

אני לא מאמינה !! אני לוקחת סרווקאל כבר המון שנים ובאמת הפסקתי לעשן לגמריי.
    רציתי לדעת האם באמת סרוקוואל שווה ערך לזייבן ומה הוא בעצם עושה בפעולה שלו?
    כי לי זה עשה טעם לוואי שאני לא יכולה אפילו להריח סיגריות ולא לשתות קפה.
    אודה לתשובת הפסיכאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זייבן ווייפקס XR - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

יש לתקן, זייבן = וולבוטרין, תרופה נוגדת דיכאון מקבוצת, DNRI .
    לא מומלץ לערבב עם וויפאקס, שילוב חזק מדי של נוראדרנלין, יכול להוביל לסיבוכים מיותרים.
    סרווקאל - נוגד פסיכוזה, לא בדיוק להפסק עישון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה לא פתורה..

דקל
    30/06/2011

הצילו!סרוקאוול היא התרופה ש-פוגעת ומשבשת את
    החושים של הטעם והריח שלי!!!!
    ברמה שהפסקתי לעשן אני נגעלת מסיגריות לא יוצאת לפאבים לא יכולה לטעום טעם אמיתי
    באוכל ולא, זו לא הזיה מעולם לא היו לי הזיות ואין לזה תוכן פסיכוטי זה רק מהכדור.
    לא ידועה שסרוקאול עושה לא בעלון הרפואי ולא שמעו על זה, וכולם אומרים לי
    ש"זה נפשי"-עכשיו >נונימית עזרת לי לחשוף את האמת המרה>תרתי משמע תודה לך:-)
    תמיד יש יוצאי דופן בספרות המקצועית, ואם זייבן עושה פעולה דומה לסרוקוואל שידיד שלך אמר לך אני מאמינה לו ואני לא אקח יותר את זה נמאס לי מהשקרים של התעשייה הזו.
    וכדאי שלא תמחקו את ההודעה שלי כי אולי היא תעזור למישהו שמאשימים את נפשו בהכל
    ולא את התרופות שנותנים לו והורסות לו את החיים.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה לא פתורה.. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

היי דקל
    סרווקאל עובד שונה , נוגד פסיכוזה, חוסם דופאמין, מוריד ריכוז דופאמין.
    זייבן ( וולבוטרין) - מעלה ריכוז דופאמין ( עוזר בדיכאון, הפסקת עישון, ADHD )

שינויים בטעם וריח- לא קשורים לתרופות , לפחות לא שכיח ולא באופן ישיר.
    הייתי ממליץ לבדוק אצל אאג ונוירולוג.
    עצב הריח, OLFACTORY NERVE עובר דרך הסינוסים וריצפת המוח, כולל מידע לגבי הטעם.
    בעיות סינוסים, אלרגיה, פוליפים, חבלה... יכולים לגרום להפרעות.
    לא הייתי מאשים את התרופות ישר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר דוידאור

דקל
    30/06/2011

בהחלט הצלחתי קצת להרגע מתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד עניין בדברים בחיים-סימן לדיכא
    רונן
    28/06/2011

האם איבוד עניין בכל תחומי החיים ,מרגיש שעמום טוטאלי וריקנות בחיים,לא נהנה מכלום,האם זהו סימן ודאי לדיכאון?מה עלי לעשות במצב כזה?איך אפשר לדעת אם זאת רק תקופה חולפת או שאני אתקע במצב הזה זמן רב?

הוספת תגובה

• איבוד עניין בדברים בחיים-סימן לדיכא - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

בהחלט אחד הסימנים לדיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    אלקה
    28/06/2011

) האם מי שאובחן במחלת סכיזופרניה זכאי לקצבת נכות מביטוח לאומי? באיזה סכום הקצבה החודשית?

2) האם סכום הקצבה החודשית לכל חולה הוא זהה, או שזה תלוי גם בגיל החולה ובמין החולה (מדובר בבחורה כבת 22)

3) האם סכום הקצבה מביטוח לאומי משולם גם אם החולה עובד ומשתכר?

4) עד מתי משולמת קצבת הנכות מביטוח לאומי ( האם כל חייו של החולה)?

5) האם חולי סכיזופרנים, המקבלים טיפול תרופתי ויתכן גם אחר, יכולים לקיים חיים רגילים, להינשא, להקים משפחה, לעבוד וכו' - או שנדפקו להם כל החיים?

5) מי אחראי על חולה במחלת נפש כזו, שהוא בגיר - מבחינה כלכלית , למשל למחייתו ולכלכלתו - האם קצבת הנכות מספיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• חלקית

דניאלה
    28/06/2011

היי אלקה
    בתור אחת שמקבלת ב.לאומי מגיל 21 אני יכולה לענות על כמה שאלות בע"מ כמובן:
    1. כן מי שלוקה בסכיזופרניה מעל גיל 18 רשאי לקבל קיצבה.
    2. הסכום לא זהה לכל חולה,תלוי במשך האיפיונים הקליניים,בחומרה והכי חשוב האם ביכולתו לעבוד בשוק החופשי ולהשתכר. אם בוועדה שלהם בדקו את המטופל וקבעו שמגיע לו הקיצבה החודשית תיקבע לפי מס' האחוזים שנותנים לו והיא יכולה להשתנות בהמשך לפי אופי המחלה: אם היא יציבה-ז"א אין שינוי לטובה אפשר לערער ואם המצב משתפר הם רשאים להוריד, אין מה לפחד כי יצא חוק חדש שמעודד תעסוקה בחצי משרה.
    3. מניסויני הטוב והלא טוב (לי יש משהו כמו סכיזואפקטיב) הקיצבה יכולה להימשך כל החיים. אבל נו אז מה??? אני מכירה כמה אנשים שמקבלים כסף שמגיע להם מהמדינה למה לא לבקש? זו לא בושה. גם אני לא קיבלתי 3 שנים כי התביישתי והיום אני בסדר גמור זה עוזר רבות.
    מקווה ששפכתי קצת אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה 5

שמוליק
    29/06/2011

בהחלט כן!!!

ניתן לצאת ממחלות נפש. פשוט אסור להאמין לרופאים שזו "מחלה כרונית", זה נובע משיקולים אינטרסטיים של חברות התרופות.

סכיזופרניה מטופלת ע"י תרופות אנטי-פסיכוטיות שיש להן תופעות לוואי קשות. אחת מהן היא עייפות נוראית.הפסיכיאטרים מסבירים את העייפות הזו כ"סימפטום שלילי של המחלה".

אני זרקתי את התרופות האלה, ובזכות זה מצבי תקין. חזרתי לתפקד ואני עובד במשרה מלאה בהייטק, וגם הקמתי משפחה.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

תיאורyית, אבחנה של סכיזופרניה מאפשרת קבלת קצבת נכות נפשית ואף סל שיקום (מעל 40% ).
    אחוזי הנכות תלויה ברמת הפגיעה התפקודית ועוד.
    יש לברר זאת מול עו'ס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות בגין הפרעות נפשיות

אולגה
    02/10/2014

שלום רב!
    מה הוא אחוז הנכות הנפשית המירבי שאפשר לקבל עם ההאבחנה של הפרעת אישיות גבולית,התקפי חרדה ,הפרעת כושר וריכוז והפרעות אכילה במידה וכושר העבודה נאבד לגמרי(לא עבדתי בשום מקום עבודה יותר מחודש חודשיים) וכעט אני לא עובדת בכלל כבר 4 שנים..לכמה אחוזים אני זכאית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה להתקיים חברתית

וסאם חאג יחיא
    21/10/2014

שלום רב
    אני רווק בן 39 גר לבד בדירתי הפרטיית ולא יכול להתקיים מהקיצבה יש לי שאלה באמת בנושא של התקיימות חברתית בכבוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן

שמוליק
    21/10/2014

שלום ואסם.

אכן, לא ניתן לעמוד במעמסה הכלכלית במגורים לבד, אלא אם כן ישנה עבודה נורמלית שמאפשרת זאת.

ניתן לגור אולי עם שותפים, אבל יהיה קשה למצוא שותפים נורמטיביים...

יש כאן איזה מעגל קסמים שלא ניתן לצאת ממנו:

גם מי שמצליח להתגבר על שטיפת המוח בבית החולים בדבר הנחיצות של התרופות, לא יכול לחזור מייד לתיפקוד תקין, שכן צריך לטפל במרכיב הפסיכולוגי, וצריך גם לתת לגוף להשתחרר מהתרופות ומתופעות הלוואי שלהן שאינן מאפשרות לתפקד.

אז אין ברירה וצריך להסתדר במסגרות הקיימות שמחייבות לקחת תרופות על פי המלצת הרופא המטפל, ולהנציח את הבעייה מבלי לאפשר למשתקם לבחור בשיקום המבוסס בעיקר על טיפול במרכיב הפסיכולוגי שיכול באמת לשקם.

פשוט, לא רוצים לשקם. רוצים שה"פסיכים" האלה לא יפריעו לחברה הנורמטיבית...

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכה בגיר איך מתקיים

נועה
    03/10/2014

צר לי להביא לך מידע בדבר הנכה הבגיר שמקבל גג 2400 שח אם הוא 100 אחוז אי כושר, לצערי עד גיל קצבת הזיקנה ואז הוא יחליט מה הוא מעדיף ואיזה מהן גבוהה יותר, אכן נכה כזה נגזר עליו לחיות בעוני ולו רק בגלל ההוצאות המיוחדות שלו ולא פעם הוא גם רעב ואני פוגשת כמה כמוהם בדיור מוגן או בהוסטל, אין מי שישמיע את קולם אין להם פנסיות וגם משפחותיהם לא משמיעים קולם מחשש לקיטלוג ולהתרחקות החברה מהם, אם התמזל מזלו והוא עובד אז יפריש קצת לפנסיה אך אם מגיע לסכום העולה על 5,5 אלף ברוטו יאלץ לשלם חצי מהקיצבה ואז גם יקראו לו בתום 36 חודש לוועדה חדשה, ושוב מתחיל הסיוט, כי כך קבע חוק לרון, לכן עליו להשתכר לא יותר מאשר 5,3 ואז הוא מחוסן מפני וועדה חדשה, אין מה לעשות אטימות אטימות אטימות עד שבן אדם ימות, לכן צריך להיות פגוע נפש עם גב כלכלי או שיתאמן בהושטת יד כנזקק,,,,,,,,,,,,,,,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוריוון בתוספת אמלודיפין
    רווית
    27/06/2011

שלום!!!

באחרונה אימי חשה ברע ,לחץ נפשי שהתבטא ברעידות בצוואר,
    הנוירולוג אמר לה לקחת ת.הרגעה ולקבוע תור לשיחות.
    מכיוון שהפסיכאטר מפוצץ בלו"ז ועומד לצאת לחופשה, נתתי לה חצי כדור
    לוריוון ואז שאלתי אותו (הוא גם מטפל בי) מה לעשות עם אמא(65) בינתיים?
    והוא השיב: להעלות לכדור שלם 1 מ"ג. אמא ישנה הרבה והיא גם עובדת
    תוך כדי בחוץ. מזה היא יותר רגועה. אך מה שאני חוששת מאד מהתרופות
    שלה של הסכרת ולחץ הדם. האם זה מסוכן? אין לי למי לפנות כרגע לייעוץ
    בגלל הסיבות הנ"ל. אני מאד אודה לכם לתשובה חד משמעית.

לקביעת תור
    סגירה
    לוריוון בתוספת אמלודיפין

הוספת תגובה

• לוריוון בתוספת אמלודיפין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/06/2011

קשה לתת תשובה חד משמעית, חסר מידע רב, עליך לפנות לרופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה