פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים??
    ליהי
    12/07/2011

שלום רב,
    אני פונה כאן למומחים מתוך מצב מצוקה שנקלענו אליו - כל המשפחה. אחותי, בת 26ף בחורה מקסימה כנראה לוקה בהפרעה נפשית.גם אחרי שבדקתי במקורות באינטרנט- קשה לי להצביע על סוג כלשהו. הבחורה חווה קשייי תעוקה מזה זמן רב, מאוד מופנמת ( היתה תמיד), הרבה פעמים מדברת אל עצמה. בתקופה האחרונה ההזנחה של החדר שלה (היא חייה עם ההורים עדיין) הגיעה לקיצוניות, למרות שהיא מאוד מקפידה על היגיינה אישית . ( באופן קיצוני למדי, מתקלחת כמה פעמים ביום ומשתמשת בתכשירים באופן מוגזם ).
    כפי שאני חווה אותה לאחרונה- אין לה תחושת זמ. יצאה עם הכלב החוצה וישבה שעה שלמה על הספסל. כששאלתי אותה למה לא חזרה- ענתה ...."לא יודעת...חשבתי...".
    מעבר לכך, סיפרה כל להקה מפורסמת מסויימת כתבה עליה שיר. מציינת בכל שיחה שהיתה הכי מקובלת בשכבה וכי "כל הבנים רצו אותה".
    מבטיחה לעצמה ש"ביום ראשון" תיגש לביטוח לאומי ( אינה עובדת כרגע) , ותמצא עבודה. שתלך ללמוד באוניברסיטה.
    אחותי גם מאוד לא ברורה בהתבטאות שלה ( השפה מאוד דלה, היא מתחילה לדבר ו"נסחפת" - מדבר ללא הפסקה ואין אפשרות להפסיק אותה. )
    מאוד תוקפנית ומקללת.
    כשניגשתי לדבר איתה מאוד בעדינות, וניסיתי לשכנע אותה לגשת ביחד איתה ואיבחון- היא טענה שאין לה שום בעיה ועליה רק לעזוב את הבית. ובשביל זה היא צריכה כסף.
    האם עליי לפנות למח' רווחה בעיר? לעובדת סוציאלית?
    זקוקה לעצה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים??

הוספת תגובה

• מה עושים?? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

הרושם שיש צורך להתערבות אנשי מקצוע. יש לברר על מי היא סומכת ולנסות לגייס אותו.
    ניתן לערב רווחה, רופא משפחה ואו פסיכיאטר( מרפאה ציבורית או פרטי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקוול
    אנה
    12/07/2011

שלום אני בחורה בת 22 מחלימה מהפרעת אכילה.אוכלת לפי מסגרת אכילה.
    יש לי בעיה קשה בדימוי הגוף שלי והומלץ לי להתחיל סרקוול במינון 12.5 מ"ג ליום.
    אני ממש פוחדת שזה יגרום לי לעלות במשקל כי כרגע אני במשקל תקין.ראיתי בתופעות הלוואי שישנה עליה במשקל.ממה היא נגרמת העליה במשקל? ואם אני אוכל לפי מסגרת אכילה זה נמנע?

לקביעת תור
    סגירה
    סרקוול

הוספת תגובה

• סרקוול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

סרווקל תרופה מעולה ומקובל להשתמש בה בהפרעות אכילה.
    יכול לשפר תיאבון.
    באם תאכלי מסודר , לא אמורה להיות בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנאות מדברים
    אלון
    11/07/2011

שלום.
    כל חיי שאבתי הנאה מתשומת לב וממחשבות שאני יותר חכם מכולם, התנשאות קלילה והומור ציני עזרו לי לתפקד. נראה כי יש לי פחד רציני מאחריות או מלהיות רציני כך שאפילו התקשתי בלשמר מעגל חברתי שאיתו ההנאה לבלות בשעותי הפנויות. (יש לי לרוב רק חברים בודדים מכל מיני מסגרות אך לא יותר מאחד מכל מקום).
    כעת כשאני בן 30 אני חש צורך עז להיות רציני ולמצוא עבודה רצינית אך אני מרגיש כי הדבר מציב אותי במאין דיכוי הרצון האמיתי שלי לעשות "שטויות", כי לא ממש פיתחתי תחביבים מהנים ואני מרגיש שאינני מכיר את עצמי כלל כאשר אני רציני, אין לי שום דרך לשאוב הנאה, אני כבר לא מרגיש חכם (חלק גדול מההנאה שלי הגיעה מהמחשבה שאני יכול לעשות הכל אבל עכשיו בגלל חוסר הרצינות אין לי אפילו תואר איכותי שיראה את ה"חוכמה" שלי).
    התחלתי עבודה ממש משעממת בבנק שהרוב מבוגרים אחראיים ולמרות שזה טוב שאין אנשים בגילי כי לא הייתי יודע איך להתייחס אליהם כי אינני מכיר את עצמי כלכך)
    האם לדעתך כדורי SSR יכולים לעזור בלפתח הנאות מתחביבים מסויימים, כי התחביבים הקודמים שלי נבעו יותר מהאמונה שאותו תחביב יגרום לי להיות מוכר בעולם כהכי טוב וכנראה שלא ממש נהנאתי מהעשייה עצמה.
    יכול להיות שיש לי סוג מסויים של פחד שאינני נעול עליו, להיות רציני או להיות סתם אדם פשוט או פשוט פחד מהעולם כי אני די חולמני וממש קשה לי לזכור מה אני רוצה מבנאדם כאשר אני מדבר איתו, אז אולי בגלל זה כל חיי "קפצתי" לבדיחות שמפרות את הרצינות.
    אני ממש אובד עיצות כי איני נהנה מכלום חוץ מחפירה עצמית תמידית של איך להפוך אותי ליותר דינמי ויותר פעיל, כי אני מפחד ללכת לאיבוד כבורג קטן במערכת.
    אני יודע שאני צריך טיפול, ואני נמצא באחד, אך אשמח לדעת האם ישנם תרופות שיכולות לעזור לי לגלות את עצמי מחדש ולהפיק הנאות חדשות בחיים.

לקביעת תור
    סגירה
    הנאות מדברים

הוספת תגובה

• הנאות מדברים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

היי ארז, אתה מציג קונפליקט פסיכולוגי, הטיפול הראשי חייב להיות פסיכוטרפיה, טיפול בשיחות, תרופות ניתן להוסיף על פי הצורך. לכן עדיף להיות במעקב פסיכיאטר אשר גם מטפל בשיחות וגם תרופות.
    לפרטים לגבי טיפול בשיחות, אתה מוזמן לבקר באתר שלי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה פרנואידית ואבהות
    מודאגת
    11/07/2011

לפני כשנה נפרדתי מבעלי עקב בעיות נפשיות המוגדרות כנ"ל. הוא פגע בי פיזית ואחר כך הכחיש, וכמו כן במהלך כל חיינו המשותפים הייתי נתונה לאיום לא ברור תחת האשמותיו השונות בהם אני סוכנת של השבכ שהשתילו אותי כדי להוציא ממנו מידע, מכשפת אותו וכו'. יש לנו 2 ילדים פעוטים בן שנתיים ובן 4, כשהתחתנו לא ידעתי על בעיותיו כיוון שהוריו נתנו לו כדור בשם סמאפ פעם בשבוע ללא ידיעתו, הבעיות התגלו לאחר שגילה זאת, הפסיק לקחת את הכדור וכו'. הוא מכחיש את מחלתו. בימים האחרונים אני חשה זחלה הדרדרות במצבו עקב מכתבים מוזרים שכתב לי וכן ניסה להוציא את ילדינו מהגן. עד עכשיו הוא ראה את הילדים במסגרת משותפת אצל הוריו ובנוכחותם, אך הם לא מדברים אתי ואיני יודעת למעשה מה קורה שם. כעת נכנסה עובדת הרווחה לעניין אך היא אומרת שהכל הוא על סמך אמירותי ואני צריכה להביא להם הוכחות, ואי אפשר למנוע את זכויותיו כאב. (אף על פי שמצבו נראה לעין) שאלותי הן:
    1. האם יכול להיות מסוכן לילדים? למשל אם שומע קולות שמצווים עליו לעשות כל מיני דברים או כדומה, האם זה אפשרי?
    2. איך אפשר להוכיח דבר כזה, אני פגשתי פסיכיאטר שטיפל בו בעבר והקלטתי את הפגישה ללא ידיעתו אך הבנתי שמבחינה משפטית זה לא חוקי?
    3. האם ניתן לחייב אותו על ידי צו לעבור בדיקה פסיכיאטרית מקיפה/טיפול?

תודה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה פרנואידית ואבהות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

כן, יכול להיות מסוכן.
    יש צורך לערב רווחה, פסיכיאטר מחוזי ופנייה למשטרה באם עדות למסוכנות או כוונות.
    יש צורך מיידי לשתף גורם טיפול ולא להתמודד לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצובה
    נ
    11/07/2011

שלום רב
    יש לי אח בן 32 כמעט מטופל בלאפונקס 650 ליום ואין שום שינוי במצבו ...
    הוא כל היום במיטה עם סיגריות ואוכל זהו!!!!!!!! הבעיה שלו היא שהוא כל הזמן שואל שאלות האם יכול להיות שהרגתי " את השכנה שעלתה במדרגות?" האם יכול להיות שX כועס עליי בקיצור כל הזמן בלי הפסקה זאת הבעיה שלו! כל רופא הביא לו שם של מחלה קשה מאוד סכיזופריה וחלק טוענים ש-OCD מה שבטוח הגוף שלו מלאאאא בכדורים ושום דבר לא קורה הבחור נשאר אותו הדבר באותו מיטה עם אותם מחשבות מה אפשר לעשות? מהתיאור שלי איזה מחלה זאת בבקשה עיזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    עצובה

הוספת תגובה

• עצובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

אין אפשרות לאבחן מתיאור שיטחי ללא בדיקה מסודרת. יש לערב גורם טיפול, יש צורך לבדיקה פסיכיאטרית וכן אני מתרשם, על פי התיאור הנ''ל, שיש מקום לאזון תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נ
    12/07/2011

יש רופא אתה יודע לאפונקס זה כדור שמקבלים רק אחרי בדיקות אחת לחודש.. שאלתי היא האם אין משהו שיכול לעצור את המחשבות האלה? אנחנו ממש רוצים לעזור אבל לא יודעים כבר מה לעשות, האם יש לך ניסיון עם מקרה כזה? האם יכול לעצור את המחשבות המוזרות האלו שלא מרפות ממנו ומאיתנו לרגע ? אפילו אחרי בדיקה אצל רופא הוא שואל אם הרופא יקח לו את הכסף של ביטוח לאומי וכו'
    ד"ר האם אתה עובד עם כללית?
    לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אני אשמח לתשובה נוספת בבקשה

נ
    12/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אני אשמח לתשובה נוספת בבקשה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/07/2011

אני מכיר את התופעה.
    יש צורך באיזון תרופתי לא פשוט ותוך מעקב צמוד.
    אני מקבל רק פרטי.
    ברכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ר
    08/08/2011

האם זה כרוך באישפוז? מה הכוונה לא פשוט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/08/2011

לא בהכרח אשפוז, כל שינוי תרופתי, במיוחד בלפונקס דורש מעקב צמוד יותר וניטור תופעות לוואי, באם יש צורך בשינוי טיפול, לפעמים עדיף במסגרת אשפוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה ואלכוהול
    חיים
    11/07/2011

שלום,
    אני לוקח פריזמה 40 מ"ג בבקרים בעקבות דיסתימיה ואפיזודה דכאונית שעברה כבר, OCD וחרדה חברתית. אתמל יצאתי בלילה ושתיתי, ואפשר לומר שהשתכרתי לא מעט.
    אני יודע שאסור לשתות אלכוהול במהלך הטיפול. אני מרגיש די בסדר. קמתי הבוקר עם כאבי ראש ובטן שמאפיינים הנגאובר מצוי.
    האם עשיתי לעצמי נזק קיצוני? האם אני צריך ללכת למיון?
    תודה, חיים.

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה ואלכוהול

הוספת תגובה

• פריזמה ואלכוהול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

לא נמדובר בנזק מיידי, פשוט השתייה מובילה לתגובה הפוכה ממה שמצפים מהטיפול ומזיקה למוח לטווח ארוך ( שימוש ממושך)
    לגבי המיון, רק אם מדובר במצב גופני נפשי קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!!!
    רוית
    11/07/2011

שלום רב,
    אני ובעלי נשואים כשנתיים, אוהבים מאוד מאוד, אך לא מסתדרים כלל.
    בגדול, היו מצידו בעבר מצבים שלא אלימות פיזית, מילולית. אני כבר לא יכולה יותר והחלטתי לבקש גט. תלונה במשטרה לא הגשתי מעולם. הוא אמר שייתן לי גט אם זה מה שארצה אך ימים ספורים לאחר מכן, לא הפסיק לבוא לבית הוריי (שם אני ישנה בימים אלה), להטריד, לחכות לי שאחזור מהעבודה, לדבר אל ליבי. הוא לא מרים את הקול או משהו. פשוט מתחנן לחזרתי הביתה. הוא שבור לחלוטין ואני ממש מרחמת עליו. אינני מכירה אותו כך וזאת משום שאני רצינית מתמיד בנושא הגט. הוא אבוד ואיבד את הצפון. לראשונה הוא "מנשק את הרצפה עליה אני דורכת" אך אין לי כבר אמון בו. עם כל הכאב, אני שלמה עם החלטתי אך מבינה ממנו שהוא פשוט ייתאבד. אין לו שום דבר משמעותי בחיים חוץ ממני וזאת אני אומרת בוודאות. מה שעושה את המצב להרבה יותר מסוכן. היום אני אמורה להיפגש עם העו"ד להתחיל בהליכי הניירת. אינני יודעת מה לעשות. אובדת עצות. מרגישה שמוטלת עליי אחריות לחייו. מה עושים? למי פונים? במי נעזרים? (אציין שיש לו גם נשק) אני מפחדת להגיש לו את הבקשה לתביעת גירושין בימים אלה. הוא פשוט אבוד ושבור שאין לי מי לתאר. אני חוששת מאוד! אנא עיזרו לי. לא ראיתיו ככה מעולם. הוא פשוט כל היום בוכה לי ונשבר כאילו עוד רגע יקבל התמוטטות נפשית. שבר כלי. מפורשות אמר שייתאבד. לא נראה לי שמדובר בטקטיקה. זה נראה יותר מידי אמיתי. מדובר באדם שלא קרוב למשפחתו כלל ואמר מפורשות שלא אכפת לו מכלום. רק ממני. האם רלוונטי אולי לפנות ליועץ הזוגי שהיינו מטופלים אצלו? נא עצתכם בפרטי פרטים באילו אמצעים יש לנקוט בנושא. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!!!

הוספת תגובה

• דחוף!!! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

יש לערב גורמי רווחה, פסיכיאטר מחוזי ואם יש עדות מיידית לחיי אדם- משטרה.
    אסור לך להתמודד עם זה לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפוס מוכר אצל גברים מתעללים

חברה
    14/07/2011

יקירתי,
    בעלך במצב קשה כי לקחו לו את שק החבטות הפרטי שלו ...
    אם הוא במצב נפשי קשה ומאיים בהתאבדות - שיפנה לעזרה מקצועית. את לא יכולה לעזור לו משום שאת חלק מהפתלוגיה האלימה שלו.
    אל תחזרי לשם בשום אופן כי זה יקרה שוב. אל תשלי את עצמך.
    השארי במקום מוגן ואמרי לו שיפנה לעזרה מקצועית.
    אולי לאחר טיפול ממושך ותוך היוועצות עם הגורמים המטפלים יהיה מקום לבדוק אם עדיין נשאר שם משהו.

בנוסף ולפי החוק למניעת הטרדה מאיימת - לאף אחד אין זכות להטריד אותך, לארוב לך ליד מקום מגורייך וכן הלאה, גם לא לבעלך, עם כל הכבוד. במידת הצורך, את יכולה להשיג גם צו הרחקה כנגדו מכוח חוק זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושננהה
    דחוףףףף
    10/07/2011

יש לי כול הזמן התקפים כאילו עוד שניה אני הולכת ומשתגעתת כאילו משהו אצלי בראש משתגע ואני מדמיינת כול מני דברים ובנוסף לזה יש לי ירידה רצינית בזיכרון אני מרגישה כאילו אני חייה בעולם אחרר כאילו אני לא חייה ובמיוחד בלילה אני ללא מצליחה לשון בנוסף לזה אני סובלת מחרדות מאנשים אני חייבת דחוף פסיכיאטר הבעיה שלי זה שקשה לי ללכת לרופא ולבקש ממנהה וגםם אני סובלת מדיכאון מה עושים במצב כזה שאין לי למייייי לפנות???

לקביעת תור
    סגירה
    שושננהה

הוספת תגובה

• שושננהה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

לפסיכיאטר או אם אין ברירה לרופא משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת וולבוטרין
    אורלי
    10/07/2011

שלום לכל הרופאים המכובדים ! יש לי שאלה ממש דחופה ברצוני לדעת כמה זמן אני צריכה להתנקות מהוולבוטרין 150 מ"ג בשביל להתחיל רמוטיב 250 מ"ג? היום בבוקר שתיתי כדור אחרון של וולבוטרין אחרי ירידה בהדרגה. מחר אני כבר אוכל לקחת כדור אחד של רמוטיב בבוקר? מאוד אודה לכם לתשובה מהירה. תודה רבה !!!! ( נטלתי וולבוטרין 3 שבועות).

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת וולבוטרין

הוספת תגובה

• וולבוטרין

אורלי
    10/07/2011

אם אפשר תשובה היום ....בבקשה בבקשה בבקשה! :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה בבקשה בקשה בבקשה, תודה!

אורלי
    10/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת וולבוטרין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

זה מאוד אינדיבידואלי, תלוי בקליניקה, התגובה לתרופה ותופעות לוואי, בכל מקרה עדיף מספר ימים ( 4 - 7 ) לפני התחלת תרופה חדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרת
    בעילום שם
    10/07/2011

על אילו נוירוטרנסמטורים תירדאזין עובד?
    מה הוא בעצם עושה?
    מה התוצאה לכל פעולה שהוא עושה לגוף ולהתנהגות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אחרת

הוספת תגובה

• שאלה אחרת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

THIORIDAZINE , תרופה נוגדת פסיכוזה, ישנה, "חלשה" יחסית , פוטנטיות נמוכה, אשר מאופיינת בחסימת דופאמין, חסימת היסטמין, חסימת אצטיל כולין ועוד..
    השפעה מרגיעה ונוגדת פסיכוזה.
    יש תופעות לוואי רבות.
    How Drug Causes Side Effects
    • By blocking dopamine 2 receptors in the
    striatum, it can cause motor side effects
    • By blocking dopamine 2 receptors in the
    pituitary, it can cause elevations in
    prolactin
    • By blocking dopamine 2 receptors
    excessively in the mesocortical and
    mesolimbic dopamine pathways, especially
    at high doses, it can cause worsening ofnegative and cognitive symptoms
    (neuroleptic-induced deficit syndrome)
    • Anticholinergic actions may cause
    sedation, blurred vision, constipation, dry
    mouth
    • Antihistaminic actions may cause sedation,
    weight gain
    • By blocking alpha 1 adrenergic receptors, it
    can cause dizziness, sedation, and
    hypotension
    • Mechanism of weight gain and any
    possible increased incidence of diabetes or
    dyslipidemia with conventional
    antipsychotics is unknown
    ] Mechanism of potentially dangerous QTc
    prolongation may be related to actions at
    ion channels
    Notable Side Effects
    ] Neuroleptic-induced deficit syndrome
    ] Akathisia
    ] Priapism
    ] Extrapyramidal symptoms, Parkinsonism,
    tardive dyskinesia
    ] Galactorrhea, amenorrhea
    ] Pigmentary retinopathy at high doses
    • Dizziness, sedation
    • Dry mouth, constipation, blurred vision
    • Decreased sweating
    • Sexual dysfunction
    • Hypotension
    • Weight gain

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קארין
    10/07/2011

הייתי לוקחת רטוטיב 7 חודשים ללא הטבה אני סובלת מדיכאון נראה לי כי בשנתיים האלה אני רוב הזמן מסתגרת בבית ולא יוצאת וכאני יוצאת אני נתקפת התקפי חרדה וגם יש לי היפוכונדריה והיציאות שלי מהבית הם רק לקופות חולים לבדיקות ותלונות על כאבים...כרגע בעלי עזב את הבית וזה החמיר את מצבי פניתי לפסיכיאטרית והיא נתנה לי ציפרלקס 10 מ"ג.האם זה יעזור למצבי הקשה?האם זה כדור מועדף במצבי?איך אקח אותו ישר כדור אחד?לא קיבלתי הסבר והתחלתי מרבע כדור מתי התופעות לוואי מתחילות מלקיחת הכדור של הרבע או שמכדור שלם?
    אני כבר 3 ימים עם רבע כדור

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/07/2011

אכן זה בחירה טובה.
    חשוב חעלות את המינון לאט לאט תחת מעקב הרופא
    חשוב שתשאלי כיצד לקחת, חובה על הרופא המטפל להסביר זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קארין
    10/07/2011

שאלתי את הרופא טלפונית היא אמרה לי כדור אחד לחצות ל4 רבעים עם החותך כדורים כל יום במשך 4 ימים רבע כדור ואז לקחת 4 חצאי כדור וכל יום חצי כדור במשך 4 ימים ואחר כך כבר כדור שלם.
    האם הקצב תקין של ההעלאה של המינון?ואני מאוד עייפה מהכדור מתי זה חולף? תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרדה מצד פסיכיאטרים
    גאראן
    09/07/2011

למה כל רופאים פסיכיארטרים בבדיקות, מרבים לשאול כל כך המון שאלות אישיות שפוגעות בפרטיותו של המטופל וש מאוד מזיקות לו?
    מה מקובל לעשות אצל פסיכיאטרים כאשר הנבדק מסרב בשום פנים ואופן לענות על השאלות?? -לרשום שהוא לא משתף פעולה?
    בישביל מה הרופאים צריכים לדעת את שמות של מוסדות ש מטופל עובד או לומד בהם?.
    זה עבירה על החוק-שניקראת חדירה לפריטיות!!

מה אתם מציאים לעשות למטופל שלא אוהב את השאלות הללו?.

לקביעת תור
    סגירה
    התרדה מצד פסיכיאטרים

הוספת תגובה

• התרדה מצד פסיכיאטרים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/07/2011

השאלות למטרת הבנה טובה יותר ותכנון טיפול אישי.
    מי שלא אוהב את השאלות, שיכין רשימה מפורטת של העבר
    היסטוריה אישית, משפחתית, תעסוקתית ורפואית, שיגיש למטפלים ויסביר שלא אוהב ששואלים אותו.
    צריך להבין, ללא ששאלות - הפסיכיאטר לא יכול לטפל באופן אישי ומדויק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה וגנטיקה
    נתנאלה
    09/07/2011

שלום רציתי לשאול יש לי אח חולה סכיזופרניה וגם דוד חולה סכיזופרניה מצד אבי. מצד אימי אין מקרי סכיזופרניה. כעת אני מנסה להרות ורציתי לבדוק לגבי עניין התורשה והשכיחות. לבעלי אין מקרים במשפחה הקרובה האם זה מגדיל את סיכויי ולדיי לחלות? אשמח לתשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה וגנטיקה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה וגנטיקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/07/2011

אכן בסכיזופרניה יש מרכיב גנטי תורשתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה וגנטיקה

נתנאלה
    10/07/2011

מהו המשקל של הגורם התורשתי? האם יש נתונים המתייחסים למצב מהסוג שתיארתי? מה הסכוי של הולד שלי לחלות? אשמח לנתונים ולהתייחסות ספציפית למקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תורשה של "מחלות" נפש

שמוליק
    12/07/2011

שלום נתנאלה.

אינני רופא, אבל למיטב ידעתי, אם רק לאחד מבני הזוג יש "מחלת נפש", אז הסיכוי שזה יעבור בתורשה עומד על בין 5%-15%, קל וחומר שכפי שאת מתארת יש לך במשפחה רקע, אבל לך באופן אישי אין בעיות, אז הסיכוי נמוך בהרבה יותר.

חוץ מזה, הסיבה העיקרית הגורמת למצבים פסיכוטיים היא איננה חוסר איזון כימי במח העובר בתורשה. הגורם העיקרי הוא מצבים נפשיים קשים. אם הילדים יגדלו בסביבה טובה, אז גם אם יהיה להם חוסר איזון כימי במח, זה לא יביא למצבים פסיכוטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה וגנטיקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

סיכון לסכיזופרניה באוכלוסיה הכללית : 1%
    אם הורה אחד לוקה , הסיכון לילדו : 7%
    אם אח לוקה במחלה , הסיכון לאח אחר : 13%
    תאום לא זהה : 17%
    תאום זהה : 48%

לגבי הערה של שמוליק, זה נכון שסביבה מהווה גורם חשוב
    אך הסיכון קיים למרות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיץ את הדיון

שמוליק
    30/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש.פסיכיאטר
    גלי
    08/07/2011

בן.משפחתי.פגוע.ראש.עם.שינויי.התנהגות.ועצבנות.מחפשת.עבורו.פסיכיאטר.שמומ

לקביעת תור
    סגירה
    חיפוש.פסיכיאטר

הוספת תגובה

• המשך

גלי
    09/07/2011

בעל.ניסיון.בפגיעות.ראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/07/2011

חיפוש בגוגל, דפי זהב וכו'...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויאפקס
    ליאת
    07/07/2011

שלום,אני בת 28 ונוטלת ריטלין מספר חודשים עקב עייפות כתוצאה מגמילה מכדורי שינה ומירו.העניין הוא שהריטלין כמעט ולא משפיע עליי לאחר תקופה די קצרה...ביקרתי אצל מחליף של הפסיכיאטר שרשם לי ריטלין עקב כך והוא מיד התרעם על הריטלין בטענה שאין התוויה לשימוש כזה ולכן ההסתגלות לתרופה.במקום ריטלין הוא רשם לי ויאפקס כדור ביום בשעות הבוקר.שאלתי היא האם זה באמת מעורר כמו ריטלין והאם זה ממכר? אני מודאגת מכיוון שאני כבר חוויתי את הקשי העצום בגמילה מתרופות שאינני זקוקה להן ושלא באמת טיפלו בבעייה הראשונית שלי (הפרעה בשעון הביולוגי) ואיני רוצה לחוות זאת שוב ובנוסף,לא לקחתי ריטלין על דעת עצמי,למה שפסיכיאטר ירשום תרופה לא מתאימה ושמסכנת אותי יותר? בתודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ויאפקס

הוספת תגובה

• ויאפקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/07/2011

ויפאקס לא ממכר ולא ממריץ כמו ריטאלין, אך יכול להיות אפקטיבי במצבים רבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה