פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    עינת
    17/08/2011

אחד מחברי סובל מבעיה נפשית. הוא בעבר פנה לפסיכיאטר שהמליץ על טיפול אך סרב לקחת אותו ולהפגש עימו שנית. בשנים האחרונות יש לו תקופות יותר טובות וכאלה שפחות. הוא מבחינתו בהכחשה לגבי המצב וחושב שכולם לא בסדר חוץ ממנו. לאחרונה הוא סובל מחרדות, הוא חושב שרוצים לקחת לו רכוש ושכולם נגדו, לפני כשבועיים הוא התפרק ובכה במשך חצי יום. חשוב לציין שלאורך כל התקופה הוא אנטי אנשים ולא מעוניין אפילו לשמוע על טיפול מאחר וברור לו שהוא הבסדר כאן. אנחנו משוכנעים שהוא צריך טיפול שיקל עליו וישפר את איכות חייו. הוא בד"כ מנהל אורך חיים נורמטיבי. כיצד לדעתכם ניתן לגרום לו לקבל טיפול פסיכיאטרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• טיפול פסיכיאטרי

שמוליק
    17/08/2011

לפי התיאור, נראה לי שצריך אולי לקחת אותו לטיפול פסיכולוגי ולא טיפול פסיכיאטרי (תרופות).

אני מאמין שזה יוכל לעזור לו יותר. לתרופות הפסיכיאטריות ישנן תופעות לוואי קשות, שעלולות להוציא אותו מכלל תיפקוד.

בכל אופן, לא ניתן לכפות על בן-אדם טיפול פסיכיאטרי. ניתן לאשפז בן-אדם בכפייה רק אם הוא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכיאטרי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

ייתכן והתיאור מתאים למצב פסיכוטי ואם אכן מדובר בפסיכוזה חובה תרופות.
    יש לערב עו'ס רווחה, רופא משפחה, פסיכיאטר פרטי, פניה לפסיכיאטר מחוזי, במקרה של אלימות ומסוכנות - לפנות מיד למשטרה.
    ניתן לגייס משפחה, חברים קרובים ולגבש תוכנית פעולה לעזרה, שיחה משותפת וכו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפונקס-
    ר
    17/08/2011

שלום ד"ר
    האם מעבר מלאפונקס לגאודון בשם מחשבות טורדניות קשות מאוד יכול להטיב את המצב כי לקיחת לאפונקס במשך שנה לא הועילה כללל.... האם גאודון טוב יותר ויכול להוריד את המחשבות אומנם לא דימיוניות אך כל מיני דבריםשעולים והורסים את חיי היום יום אני כותבת בקשר לאחי... האם הגמילה מלאפונקס קשה מאוד? למה הכדור כל כך קשה ומסוכן להפסקה?

לקביעת תור
    סגירה
    לאפונקס-

הוספת תגובה

• לאפונקס- - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

שאלה מאוד קשה ואינדיבידואלית.
    קשה מאוד להפסיק לפונקס.
    לפונקס ידוע כתרופה יעילה במצבים עמידים, היחידה שמוכחת בהורדת אובדנות והרעלת מים ( שתייה קומנפולסיבית).
    זה שאלה מורכבת שרופא מטפל חייב להעריך, תועלת מול סיכון, לפעמים יש צורך באשפוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים ובדיקת סיטי
    לימור
    16/08/2011

שלום,
    חברה שלי התחילה לקחת כדורים נגד חרדה ודיכאון לפני כשבועיים (אסטו). היא אמורה לעשות בדיקת סיטי לראש, והבינה שהיא תצטרך לקבל יוד בזריקה. עכשיו היא דואגת שיכולה להיות איזו שהיא בעיה עם הכדורים והיוד. היא לא רוצה לשאול בבדיקה עצמה, כי היא לא רוצה שיהיה רשום שהיא לוקחת כדורים (היא קיבלה מרשם מרופא פרטי).
    בקיצור, האם יש בעיה בשילוב של כדור ודיו?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים ובדיקת סיטי

הוספת תגובה

• כדורים ובדיקת סיטי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

מומלץ לדווח ולעקוב אחר ההמלצות.
    באופן כללי לא אמור להיות בעיה משמעותית, השאלה מה הנהלים של מכון ההדמייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של תרופות פסיכיאטריות
    דן
    16/08/2011

רציתי לדעת לגבי תופעות לוואי של תרופות אנטי דיכאוניות,האם יש תקופה מסויימת שאפשר לדעת אם התופעות לוואי ייעלמו?אני 12 יום על תרופה אנטי דיכאונית ויש לי תופעות לוואי חזקות ואני אמרתי שאתן לזה צ'אנס לפחות שבועיים לראות אם התופעות לוואי יעלמו או יפחתו,האם אחרי שבועיים אם התופעות לוואי נשארות אותו דבר ,זה אומר שזה ישאר כל תקופת הטיפול?

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של תרופות פסיכיאטריות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

זה נושא מאוד אינדיבידואלי, ממליץ להתייעץ עם רופא מטפל בנדון, אשר אמור לעקוב אחר התפתחות תופעות לוואי והשינוי המינון....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוריבן
    א
    16/08/2011

יש לי הפרעת חרדה+OCD+אספרגר.
    כמה תרופות מסוג SSRI, SNRI ואנטיפסיכוטיות שנוסו לא עזרו או אפילו עשו יותר גרוע. טיפול פסיכולוגי כנ"ל.
    לוריבן נראה שעוזר קצת, אבל אני לוקח אותו כבר שנה וחצי ורופאת המשפחה אומרת שאסור לקחת אותו כל כך הרבה זמן. הפסיכיאטרית במרפאה אומרת שמותר.
    מי צודק ???
    האם יש טעם לנסות לעבור לקלונקס כדי שלא תהיה התמכרות ללוריבן ?

והאם יש עוד משהו שיכול לעזור ?

לקביעת תור
    סגירה
    לוריבן

הוספת תגובה

• לוריוון

שמוליק
    17/08/2011

לא נראה לי שיש תשובה ברורה וחד משמעית לשאלתך. השיקול לגבי תרופה מסויימת צריך להיות האם התועלת מרובה על הנזק או לא, והיא שאלה שאין לה תשובה כללית, והיא יכולה להתשנות ממטופל למטופל.

אני מציע לך לבדוק בצורה מעמיקה יותר את עמדתה של רופאת המשפחה ואת עמדתה של הפסיכיאטרית.

את ההכרעה תצטרך לעשות בעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת השאלה

א
    17/08/2011

האם יש נזק או לא ???
    אם הבנתי נכון, רופאת המשפחה טוענת שיש, הפסיכיאטרית טוענת שאין. על מי לסמוך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק

שמוליק
    18/08/2011

נראה לי שאם רופאת המשפחה אומרת שעלול להיות נזק, אז היא יודעת מה שהיא אומרת. נראה לי שהפסיכיאטרית מודעת לנזק, אך לדעתה התועלת מלקיחת התרופה עלוה על הנזק.

שוב פעם, אני מציעה לך לשאול את רופאת המשפחה מה בדיוק הנזק שעלול להגרם, ולשאול את הפסיכיאטרית מה התועלת הצפויה מאותה התרופה, ולהחליט בעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

בלקיחה מעל מספר חודשים, יש סכנה להתמכרות, פגיעה בריכוז, ירידה בתגובות ועד.
    אסור להפסיק באופן חד - סכנה לפרכוסים
    אסור לערבב עם אלכוהול - סכנה להרעלה ואפילו מוות.
    מומלץ לנסות להפסיק, להיות על מינון נמוך,הפסקות לעיתים בסוף שבוע, הכל תחת מעקב צמוד של רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דניאלה
    16/08/2011

יש כדורים נגד אכילה כפייתית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו..

מאיה
    19/08/2011

..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו.. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

תרופות ממשפחת SSRI יעשו את העבודה במיוחד בשילוב CBT, טיפול התנהגותי קוגנטיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קארין
    16/08/2011

לוקחת ציפרלקס 10 מג במשך 32 ימים בכל בוקר,בהתחלה הכדור השפיע לאחר שבועיים לטובה מצב רוח יותר החרדות ירדו קצת וההיפוכונריה פחתה והדיכאון ירד.אבל במשך חודש אני לא מצליחה לישון לילה שלם ישנה רק שעתיים עד ארבע שעות ואז במהלך היום אני עיפה ולא מתפקדת כראוי.ועוד לציין שבזמן האחרון התסמינים של הדיכאון מתחילים לחזור מה זה אומר שהכדור כבר לא משפיע?ומה עם השינה שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

יש קושי להעריך באופן מדויק, סביר שתופעות לוואי של פגיעה בשינה יהיו בתחילת הטיפול ולא יופיעו לאחר כחודש. יש צורך בבירור קליני מסודר בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    גבי
    15/08/2011

שלום עשיתי את החטא שלא יעשה
    שיחקתי בתרופות אני 4 חודשים לוקח ריספרדל קונסטה 25
    אחרי שעירבבתי את הרופאת משפחה , הפסיכאטרית שלי אני כבר 4 חודשים אני לא מגיע . היא לא הסכימה לי להוריד ל25 מ37.5 .
    אני עושה את זה לעצמי יש את המחט הקטנה לכתף ( ראיתי איך עושים ) ואני עושה לעצמי
    אני פשוט באופן נואש רוצה להפסיק עם התרופות ,
    אני מבקש מה אפשר לעשות ????????????????

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• הפסקת התרופות

שמוליק
    16/08/2011

שלום גדעון.

קודם כל, אני מברך אותך על החלטתך האמיצה.

חשוב מאד להוריד את המינון בהדרגה, ולא להפסיק בבת אחת. מנסיוני (אם כי לקחתי כדורים ולא קיבלתי זריקות לאורך זמן), הפסקה פתאומית גורמת להרגשה פיסית לא טובה. קצת קשה לתאר זה; בגדול, מרגישים משהו מוזר בראש.

אני מציע שפשוט תודיע לפסיכיאטרית, שאתה לא מוכן לקחתיותר זריקות, ותבקש שהיא תחליף לך את הזריקות בכדורים. אם היא לא תסכים, אז פשוט תחליף רופא.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

גבי
    18/08/2011

מה יותר מזיק לקחת תרופות או לא לקחת תרופות ? מה זה תועלת מול נזק ?
    למה הפסיכאטרים מצדיקים את עצמם ? מי יכול לקח אחריות על הטיפול בי ? הפסיכאטרים איכפת להם מהמטופלים ? הם מרגישים שליחות ? ( אלוהית ) הם משנים את העולם ? מי יכול לענות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    21/08/2011

גדעון שלום.

השאלה של נזק מול תועלת היא שאלה נכונה, אך היא התשובה משתנה מאדם לאדם. לכל תרופה יש תופעות לוואי שמתשנות מאדם לאדם. השאלה של נזק לעומת תועלת היא זו שצריכה להנחות אותך אם לקחת תרופה או לא. האם היא מביאה יותר תועלת, או שתופעות הלוואי שלה בלתי נסבלות ועדיף שלא לקחת אותה.

בכלל, נראה לי שלרב הפסיכיאטרים לא ממש איכפת מהמטופלים שלהם; עובדה שהם דוחפים לאנשים כדורים, וממש לא איכפת להם שהם סובלים מתופעות הלוואי. אולי מדובר בשיתוף פעולה עם חברות התרופות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסכימה!

לשמוליק וכו
    21/08/2011

קשקוש - יש הרבה פסיכיאטרים שאכפת להם מהמטופלים שלהם, וחלקם לוקחים תרופות בעצמם. די לדמוניזציה של פסיכיאטרים!

אני מטופלת שנים רבות בנוגדי דיכאון ומייצבים, ויש לי פסיכיאטר מקסים שמעולם לא לחץ עליי לקחת תרופות.

תפסיקו להמציא סיפורים על הפסיכיאטרים הרשעים שהרסו לכם את החיים. יש לכם בחירה חופשית - לקחת תרופות או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסכימה! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

אני לא אוהב את הסגנון הנ''ל , שמכלילים את הפסיכיאטרים
    ומנסים לתת כותרות נגד הפסיכיאטריה.
    המטרה היחידה של הפסיכיאטריה , זה להקל על הסבל והכאב
    ולנסות את המאקסימום להחזיר לתיפקוד.
    חלק הגדול מהאוכלוסיה סובל מבעיה נפשית , אך בתחום הנוירוטי.( יותר קל, לדוגמה : חרדה ודיכאון)
    חלק קטן מאוד מהאוכלוסיה,המטופלים הקשים ביותר ( הפרעות פסיכוטיות), יהיו במסלול
    כרוני של החמרה מנטלית קוגנטיבית, בידוד חברתי ואי יכולת לעבוד.
    התרופות חשובות, אך לא רק, חשוב המרכיב הפסיכולוגי וכן סוציאלי ( חברתי, תעסוקתי, משפחתי ועוד ..).
    ללא טיפול ומעקב מסודר, המסלל הכרוני יחמיר, יוביל לאשפוזים חוזרים ואף מוות.

זה נכון שחברות תרופות מנסות לדחוף ולעודד תרופות שלהם, שווק( גם בטלוויזיה ורדיו..) הרופאים מחוייבים למטופל ולא לחברות , מוגבלים על פי קריטריונים של משרד הבריאות וקופ''ח.

המטרה היחידה של הפורום( לפחות שלי) : שיהיה מידע זמין למשתתפים , שאנשים פחות יסבלו, יחזרו לתפקוד מהר ככל שניתן וישכחו את התרופות באם ניתן.

הסטיגמה שיצאה לפסיכיאטריה היא מוטעית, לפי ארגון הבריאות העולמי , דיכאון קשה יהיה אחד מהגורמים המשמעותים לנכות, עד 2020 .( הרבה יותר אובדנות בעולם)
    מספיק להסתכל לצדדים ולשאול, האם יש מישהו לידי שממש ממש שמח ,? האם אני ממש מרוצה מחיי ? האם טוב לי ? למה כל כך הרבה מתגרשים ?
    לדעתי יותר בושה וחבל, לסבול בשקט, להוביל לסבל עצמי , לגרום סבל לסובבים ולפספס את האפשרויות בחיים, לעומת פניה לעזרה.
    אני לא אומר שזה קל, אני לא אומר שתמיד אנחנו מצליחים, אך בהחלט יש הצלחה גדולה לפסיכיאטרים בהפחתת הסבל והכאב הנפשי, לפעמים גם מצליחים להוביל להחלמה.
    לכן , אני כותב זאת מנסיון, מטופלים רבים סירבו לטיפול, הפסיקו, חלק קטן אכן החלים, אך רוב המטופלים שהפסיקו טיפול ואובחנו ממחלה קשה, חזרו לאשפוז במצב הרבה יותר גרוע.(לאחר כל אשפוז פסיכוטי קשה , יש נפילה במצב ולא חוזרים למצב טרם האשפוז) . אחרי אשפוז יחיד מותר לשקול ניסיון להפסיק טיפול, אך זה חייב להיות במעקב מסודר ותחת ניטור פסיכיאטר.
    מאחל בריאות לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכותבת האנונימית

שמוליק
    21/08/2011

את כנראה מעולם לא לקחת תרופות אנטי-פסיכוטיות שמרדימות חבל על הזמן...

הפסיכיאטרים הסבירו שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה"; לא היה להם את האומץ להגיד שזו תופעת לוואי של התרופות.

אחרי זה היה לי דיכאון בתוצאה מחוסר יכולת לתפקד. אמרו שזה "דיכאון פוסט פסיכוטי" ודחפו לי כדורים נוגדי-דיכאון, שכמובן שלא עזרו...

זו ממש לא דמוניזציה!!!

אם כבר יש פסיכיאטר צדיק בסדום, אז אולי תציעי לו שיערוך מחקר על גבי הניסוי המורסם שמראה שרב המטופלים שחוו פסיכוזה והפסיקו את הטיפול התרופתי חזרו למצב פסיכוטי זמן קצר אחר כך.

הגיע הזמן לבדוק מה ההבדל בין אלה שהפסיקו ולא חזרו למצב פסיכוטי לאלה שהפסיקו וחזרו. אלה שלוקחים תרופות אנטי-פסיכוטי - רובם סובלים מעייפות נוראית.

כדאי שפעם מישהו ינסה לבדוק את זה בצורה מסודרת. אם יפצחו את החידה ויכלו מצוא את הגורם שבעטיו אלה שהפסיקו התאשפזו שוב, יהיה ניתן להקל על הסבל הנוראי שנגרם מהתרופות.

הבעייה היא שמי שיעז לעשות מחקר כזה - כנראה שחברות התרופות יעשו לו רצח אופי, כי זה ייפגע בכיס שלהם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!!!!
    מאיה
    15/08/2011

כבר פעם דיברתי שיש לי מחשבות טורדניות שלפעמים מלוות בדיכדוך , אני לא נוטלת שום תרופות , בחיים לא נטלתי , אני לא יודעת אם יש קשר אבל יש לי ירידה חדה בזיכרון , היום למשל הקפצתי י את חברה שלי הביתה ולרגע בדרך היה לי קשה למצוא איפה היא גרה לרגע לקחתי ימינה ואז הסתובבתי , הגעתי בסוף הביתה שלה אבל זה מדליק נורה אדומה , זה קורה לי פה ושם מן נתק כזה וגורם לי לדפיקות לב מואצות , לפי הסימנים אני בדרך לאלצהיימר אני בת 34 , היא עברה לדירה חדשה אבל עדין המקום אני מכירה אותו מעולה , מה עושים ? לאן פונים??? אני בלחץ היסטרי :((((((((((, לא מבינה למה זה קורה... אשמח אם תחזרו אלי .

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!!!!

הוספת תגובה

• דחוף!!!! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

פגיעה בזיכרון יכול להיות משני לחרדה ודיכאון.
    תתחילי עם רופא משפחה, בירור גופני, וויטאמין B12 וכו''

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מציפרלקס
    אורן
    15/08/2011

שלום,
    אני נוטל תרופות פסיכיאטריות מזה כ- 11 שנה.
    בזמן האחרון אני מרגיש שהתרופה הנוכחית לא משפיעה עליי. אני לוקח כרגע אסטו (או ציפרלקס) במינון של 40 מג' ביום.
    מעבר לכך שיש לי תחושת דיכאון קל כל הזמן, אני חווה התקפי זעם, אובדן זיכרון לטווח הקצר, קשיים בהרדמות ובשינה ועוד תופעות שמפריעות לחיי הרגילים.
    אני רוצה להפסיק לקחת את התרופה. לא להחליף אותה במשהו אחר אלא להיגמל לגמרי. רציתי לדעת כיצד לעשות זאת בצורה הבטוחה ביותר, האם יש תוספי תזונה או ויטמינים שעליי לקחת על מנת שתופעות הלוואי של הגמילה לא יהיו חזקות? האם ירידה של 10 מג' בהפרשים של חודשיים שלושה נשמעת הגיונית או שעקב השימוש הממושך כל כך עליי להפחית בצורה אחרת את המינון?
    אודה לכם על תשובה מקיפה.
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מציפרלקס

הוספת תגובה

• גמילה מציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

גמילה מהווה נושא אינדבידואלי, ההפסקה בהתאם לתמונה הקלינית על ידי רופא שמכיר, תוך כדי ניטור. אין זמן אחיד שמתאים לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצל ילד בן 7
    גיא
    15/08/2011

שלום,

בני בן 7 עם הפרעת ADHD מטופל ברטלין 10 מ"ג כבר יותר משנה וחצי
    לפני חודשיים התחיל לחקות את אחותו הה-4
    כל מה שהיא עושה הוא גם עושה למשל: באוכל בדיבור,אם היא רוצה להתקלח אז גם הוא
    תמיד מציק לה מכה אותה בחוזקה
    כל העונשים שאנו נותנים לו זה לא עוזר
    אם אנחנו מנשקים אותה או מרימים אותה אז גם הוא רוצה
    החיקויים ברמות הכי גבוהות כל פיפס קטן שהיא עושה גם הוא עושה
    היא לא יכולה לצאת לחברה כי כשהיא חוזרת הוא מתנקם בה
    מה אפשר לעשות מזה התופעה הזאת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות אצל ילד בן 7

הוספת תגובה

• וואו אנשים אתם רציניים?

הדר
    15/08/2011

מדברייך נשמע כי מדובר בילד(שחבל לי עליו שמכריחים אותו לקחת רטלין שזה סם בגיל7!)ש1.רוצה תשומת לב ואהבה 2.חקיין 3.אוליי סובל מתופעות לוואי של הרטלין?ובגלל זה הוא עצבני?ומוציא את זה על אחותו הקטנה כי בעצם רק עלייה הוא מסוגל.

למה אנשים פשוט לא חושבים בהגיון,למה לקרוא לדבר כזה תופעה כאילו הילד חולה במשהו.רוצה להרוס לילדך את החיים בכך שתעמיסי אותו בכדורים(כשאין לו אפילו את זכות הבחירה)בחירה שלך אבל הוא ישנא אותך בעתיד ואת תהרסי את חייו.

את יכולה להגיד שזה לא מה שאת רוצה לעשות אבל נכנסת לפורום של פסיכיאטרים וכל מה שהם עושים זה לתת מרשמים לכדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד זקוק לתשומת לב

א
    17/08/2011

הילד זקוק לתשומת לב של ההורים ולהרבה הרבה אהבה ללא תנאים ובלי קשר אם הוא ילד טוב או לא (ולא עונשים!!!). את זה שום פסיכיאטר לא יכול לתת לילד, אלא רק ההורים.
    חוץ מזה, כדאי לבדוק לעומק האם נטילת ריטלין יכולה להחמיר את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד זקוק לתשומת לב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

מומלץ לפנות להערכה מיקצועית.
    לשם גילוי נאות, אנחנו מומחים למבוגרים ולא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה ואישפוז
    שואלת
    15/08/2011

שלום רב,
    בעלי סובל מדלוזיות של רדיפה כ- 10 שנים( לא שומע קולות, רק מחשבות שווא).
    במהלך כל השנים הללו לא היה מטופל בשל סירובו ליטול תרופות בטענה שהוא בריא ( למרות שנירשם לו בעבר טיפול תרופתי).
    כעת מאושפז חודש , אישפוז שהתחיל בכפיה ואחכ' חתם על הסכמה לאישפוז.
    בשבוע הראשון לאישפוז החל טיפול בריספרדל שהוחלף.
    כעת מזה 3 שבועות מטופל במינון יומי של: הלידול 5מ"ג + זיפרקסה 10מ"ג. כשבוע וחצי לאחר נטילת מינונים אלו נראה היה שהוא רגוע יותר אם כי עדיין סבל ממחשבות שווא ומהתנהגויות כמו מילמולים.
    לצערי, כעת 3 שבועות מנטילת הטיפול האמור נראה שוב כאילו יש נסיגה למצב דומה לתחילת האשפוז. יש לי מס' שאלות:
    1. מה משך הזמן מיום נטילת התרופה זיפרקסה ועד שאמורים לראות שיפור בתוכן החשיבה?
    2. מה ניתן להסיק מכך שנראה כאילו יש נסיגה? נסיגה הכוונה במובן שהוא שוב פחות רגוע, כי בכל מקרה לא נראה שינוי בחשיבה גם קודם.
    3. האם יש זיפרקסה בזריקות אחת לחודש? האם בסל ? שאלתי נובעת מכך שבעלי סרב במשך שנים לטיפול בטענה שהוא בריא.
    המון תודה מראש על תשובתכם.
    אנונימית

לקביעת תור
    סגירה
    זיפרקסה ואישפוז

הוספת תגובה

• זיפרקסה ואישפוז - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

הנושא אינדיבידואלי.
    ייתכן ויש עמידות, פעמים רבות בהפרעה דלוזיונלית
    ( DELUSIONAL DISORDER ) יש עמידות לטיפול ויש צורך בשילוב טיפול בשיחות.
    לגבי ZYPADHERA , לדעתי עוד לר בסל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    חנה ברנד
    15/08/2011

מה התופעות הלואי של הכדור ציפרלקס

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2011

כמו יטתר SSRI , כאבי ראש, תלונות של מעיים( כאבי בטן, בחילות, שילשולים),החמרה בחרדה ועצבנות, הפרעות שינה ועוד..
    לכן חשוב לקחת לאחר אוכל, להתחיל מינון קטן שאפשר ולעלות מינון תוך מעקב רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מסראוקסט
    עודד
    15/08/2011

הייתי שותה 60 מילגרם סראקסט הרבה שנים בפעם אחת הורדתי 30 מיגרם עכשיו אחרי חודש וחצי אני מרגיש עצבנות מועקה האם זה קשור להורדה מה עושים תודה
    תעזורי לי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מסראוקסט

הוספת תגובה

• גמילה מסראוקסט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/08/2011

סרוקסט מהווה אתגר בהפסקה, בגלל זמן מחצית חיים ( זמן הכדור משפיע בגוף) קצרה, כאשר מפסיקים באופן חד יש תופעות גמילה, בנוסף סרוקסט בעל השפעה מרגיעה , כל הפסקה תוביל להחמרה בחרדה ואי שקט, יש צורך להפחית לאט לאורך חודשים ותחת מעקה רופא.
    לחילופין ניתן להעביר לפרוזאק ( בעל מחצית חיים הכי ארוכה ) להוסיף נוגדי חרדה לזמן קצר, ואז להפסיק בהדרגה את הפרוזאק ( אשר יותר קל...)
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנאן, דחוףףף!!!!!!!!!
    רונה
    15/08/2011

שלום,
    אני במצב פסיכוטי ומטופלת בפרפנאן 2 כדורים ביום,
    ואני מרגישה שאני גם בדיכאון האם כדאי לי לקחת טיפול תרופתי נגד הדיכאון .
    (אני מפחדת מהמינון הגבוהה פשוט..)
    וכמה זמן בערך אני זקוקה להיות מטופלת בכדורים עד שיהיה לי שינוי בהרגשה,
    משום שאני לא יכולה לצאת מהבית ולעבוד וכו ואני חייבת כבר.
    דחוף לי מאוד לתשובה!
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרפנאן, דחוףףף!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• פרפנאן, דחוףףף!!!!!!!!! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/08/2011

יש צורך בזהירות, לפעמים תוספת נוגד דיכאון יכול להחמיר מצב פסיכוטי, לכן יש צורך לאזן ראשית את המצב הפסיכוטי ולשקול בזהירות תוספת טיפול נוסף.
    יש לברר האם הדיכאון תופעות לוואי של התרופה ? האם חלק מצב פסיכוטטי או חוסר איזון ? האם מדובר בדיכאון "נקי" אמיתי ? האם יש גורמי דחק סביבתיים ? האם יש מצוקה נפשית פסיכולוגית ?
    לאחר קבל כל התשובות ניתן להחליט לגבי הטיפול הרצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה