מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי לוסטראל-לד"ר לאוןגלית26/02/2010
אני מתחילה בשבוע הבא ליטול 50 מ"ג ואני מאוד רגישה וחוששת מתופעות הלוואי
בעבר כאשר נטלתי ציפראלקס התחלתי עם רבע כדור למשך 3 שבועות עד שתופעות הלוואי נעלמו ואז עליתי בהדרגה
הבעייה שאת הכדור הזה אסור לחצות
מה אני יכולה לעשות?
אני מאוד חוששת שאתפרק מתופעות הלוואי
האם חצייה של הכדור פוגעת בקיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה לחצות לוסטרל
שרון28/02/2010יש לו אפילו קו חציה באמצע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל
01/03/2010לשירי שלום
אין כל בעייה לחצות את הלוסטראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת נפש? או הפרעה נפשית.?אנונימית26/02/2010היי שלום רציתי לדעת אם סכיזופרניה סימפלקס מוגדרת במחלת נפש או כהפרעה נפשית? תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעה נפשית?
ד''ר חיים שם דוד27/02/2010ההגדרות בפסיכיאטריה הן לא "מחלות" אלא הפרעות. בכל מקרה גם סכיזפרניה מוגדרת כ"הפרעה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות על סכיזופרניהכוכב26/02/2010שלום,
מאז שגילינו שאמי חולה בסכיזופרניה אני שואלת את עצמי המון שאלות אבל כשהתבגרתי מעט והבנתי שהמחלה הזאת עוברת בתורשה השאלות הפכו להיות מטרידות ולכן אני אשמח אם תוכלו לעזור לי, אלו שאלות שיושבות בלבי כבר המון זמן..
-האם יש לסכיזופרניה סימנים מוקדמים או שהיא פורצת פתאום באמצע החיים מבלי להזהיר?
-האם יש דרך למנוע התפרצות של מחלה כזאת?
אני בת כ 30 ויש לי כבר 2 ילדים, לפעמים אני חושבת על הילד השלישי אבל עולה בי המחשבה שאולי אחרי לידה יותר חשופים למחלות נפש (הורמונים וכ') האם יש קשר?
- הבת שלי הקטנה (בת 8 ) ילדה מדהימה עם הפרעות קשב וריכוז והיפר אקטיביות והיא זקוקה לריטלין, האם מלקיחת ריטלין כחלק מהתופעות יכולה להתעורר מחלת נפש שכזאת?
אני מקווה שהשאלות שלי לא מוזרות מדיי אבל אני ממש אודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסכיזופרניה
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010שלום לך,
לסכיזופרניה יכולים להיות סמנים מקדימיםא בל לצערנו אנחנו מגלים אותם רק בדיעבד. כלומר רק לאחר הופעת כל ההפרעה אנחנו יודעים לומר על סמנים מחשידים שהם אכן היו תקופה מקדימה, מה שאנו מכנים "פרודרום".
לא מצאו קשר בין ריטלין לבין ההפרעה הזו. אני לא מכיר קשר שבין הפרעת קשב וריכוז לבין סכיזופרניה.
גיל ההתפרצות של ההפרעה שונה בין נשים לגברים . בגברים שיא ההתפרצות בין גיל 15 ל 25 ובנשים בין 25 ל 35. אבל בכל מקרה המרכיב התורשתי כנראה פחות מזה הסביבתי. משמעות העניין היא= התורשה משפיעה אבל הרבה פחות ממה שמייחסים לה בציבור.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור מצב רוח לא לדיכאוניים אפשרי ?אופיר26/02/2010שלום רב!
לפני שאגש לייעוץ מעמיק עם פסיכיאטר הייתי שמח לדעת אם בכלל קיים כדור שעושה את מה שהייתי רוצה שיעשה.
אני סטודנט בן 26 שנמצא תחת לא מעט לחצים ומטלות, אם כי לא בשונה מהרבה אחרים.
אני נוטל ריטלין כמעט מדי יום וזאת כדי להצליח להתמודד עם עומס הלימודים.
הריטלין עוזר לי אך לא עקב השיפור בריכוז אלא בגלל מצב הרוח שמשתפר בעקבותיו.
בפרק הזמן הקצר מרגע מתחיל הריטלין להשפיע אני חש נפלא ואני מרגיש מוכן לעשות כל מטלה שביומיום לא נחשבת לנעימה במיוחד, בין השאר ללמוד.
ברגעים אלה אני מרגיש כמה שהחיים טובים, שכל יום הוא ברכה ושכך הייתי רוצה לחוש בכל זמן נתון.
הבעיה היא שההשפעה הנעימה של הריטלין חולפת לאחר שעה-שעתיים בלבד.
השאלה שלי היא האם קיים כדור שעושה מצב רוח טוב לאורך כל היום גם לאנשים לא דיכאוניים במיוחד שסתם רוצים להעביר תקופה לא נעימה בכיף.
למיטב הבנתי פרוזק פועל רק על דיכאוניים אמיתיים ולא הייתי מגדיר את עצמי דיכאוני במיוחד, אם כי אפשר לומר שאני דיי אדיש לחיים ולמתרחש סביבי.
אם כן, מה כן יכול להתאים לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיפור מצב רוח לא לדיכאוניים אפשרי ?
26/02/2010לאופיר שלום
המשפטים שלך הם בעיתים. תרופות הם לא "למצב רוח סתם" אלה למטרות מסוימות רפואיות. עם אתה לוקח אותם לדרבן את המוטיבציה או לשיפור הפרספקטיבה שלך, אנו נכנסים לתחום של דבר דומה לשימוש בסמים או אלקוהול. כדי לבדוק מדוע קשה לך ביום יום בלי תרופה-רוטלין-מדרבנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקהאנונימית25/02/2010היי שלום רציתי לדעת אם ישנה בדיקה לגילוי מחלת הסכיזופרניה תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקב
26/02/2010שלום
לצערינו עדיין אין בדיקת מעדבה שיכולה לאבחן מחלה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה מאוד לעזרתכםאבנר25/02/2010שלום רב
אחי בן ה-36 מתגורר עם הוריי וחי על חשבונם החל מגיל צבא.
הוא מסרב להודות שיש לו בעיה ולכן הוריי לא יכולים לקבל עזרה מביטוח לאומי בגין נכות נפשית
הוא גם כועס מאוד כשאומרים לו שעליו לקבל עזרה
בשנים האחרונות הוא אף הגדיל לעשות והוא לא מרשה להורים שלי לקום בלילה לשירותים כדי שלא יעירו אותו ואף לא מוכן שבבוקר עד שעה 13:00 מישהו יתקשר להורים שלי על מנת שזה לא יעיר אותו ולכן הוא מנתק להם את הטלפון. הוא גם דואג להחשיך את הבית עד שעה 13:00 עד אשר הוא יקום.
הוא מרשה לאימי להתחיל לבשל החל משעה 07:00 בבוקר.
בעבר נלחמנו איתו (האחים) לצאת לעבוד אך הוא סירב ושתק. ועכשיו הוא גם מציק להורים שלי ומקלל אותם כל יום.
והוא אומר להורים שלי שאם הם ידברו עם מישהו על מצבו (כגון מוסד כלשהו או משטרה) אז כשהוא יצא הוא ינקום.
ההורים שלי לא הולכים למשטרה כי הם חוששים שהמשטרה תפנה אותו למוסד, אז יזריקו לו זריקות ושוב הוא יחזור הביתה במצב אלים יותר.
מה לדעתכם עלינו לעשות?אנו חסרי אונים לגביו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראודה מאוד לעזרתכם
25/02/2010לאבנר שלום
המצב שאתה מתאר הוא מאוד מורכב. לא ברור האם לבחור מחלה כלשהי אך תגובות כאלו מקבלים מאנשים שסובלים מסכיזופרניה. צריך לנהוג בזהירות מאחר ואנשים במצב כזה יכול להיות תוקפניים. החוק בישראל לא מאפשר אשפוז כפוי אלה עם האדם במצב לא שפוי ומסוכן לעצמו או לאחרים. ניתן לפנות למשטרה ולקבל דרך בית המשפט צו הרחקה מהבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנתקות ואובדן תקשורתהדס ל25/02/2010איך ניתן לעזור לאדם שהתנתק מהקרובים לו ללא סיבה נראית לעין.
לא מדבר, לא עונה לטלפונים...
האדם לא מודע למצבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתנתקות ואובדן תקשורת
25/02/2010להדס שלום
הסיבות להתנתקות יכולות להיות רבות מכעס עד למחלה. התשובה הנכונה (עם כי לא תמיד עוזרת) הינה לדעת מה הסיבה להתנתקות. קשר דרך משהו שלישי שמכיר את האדם יכול לעזור להבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה סכיזופרניה ?סטודנטית25/02/2010אני סטודנטית ועושה תחקיר.אשמח אם תעזרו לי בנושא זה.
מה התסמינים שלה? האם ניתן לרפאות אותה? איזה תרופות מקבלים?
כמה אנשים חולים בזה בארץ בערך?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה זה סכיזופרניה
25/02/2010לסטודנטית שלום
אם את רוצה לעשות תחקיר רציני עדיף שתעשי חיפוש בגוגל ותכנסי לכמה אתרים שמסבירים על המחלה ועל המחלה בישראל. מטבע הדברים פורום לא יספק לך מספיק אינפורמציה. בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות סכיזואידיתשני25/02/2010האם היא ניתנת לטיפול?
האם היא דומה לסימנים השליליים של הסכיזופרניה?
איך יודעים להבדיל בינה לבין סכיזופרניה שלילית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעת אישיות סכיזואידית
25/02/2010ליסמין שלום
הפרעת אישיות מתייחס לתכונות אופי שבולטות אצל האדם מגיל מוקדם. תכונות כמו התבודדות, התרחקות מאנשים, לא להזדקק לקשר קרוב ועוד. סכיזופרניה היא מחלה שמופיע הרבה פעמים אצל אנשים יחסית נורמטיביים. לפעמים כאשר הסימנים של סכיזופרניה מתחילים בגיל מוקדם קשה להבדיל אבל אז מאבחנים סכיזופרניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש המלצות לפסיכיארים ברעננהא25/02/2010שעובדים עם קופת חולים מכבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם יש המלצות לפסיכיארים ברעננה
25/02/2010שלום
בפורום לא ממליצים על מטפלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מרסיטל+קלונקס+רטליןשירה25/02/2010בעקבות חדרת בחינות ובהמלצת הפסיכולוגית, הפסיכיאטר נתן לי את התרופות הללו
קלונקס +רסיטל. יש לציין כי אני זקוקה לרטלין על מנת להתרכז. בעקבות קריאה מעמיקה הודות תרופות מסוג אלו, הנני מעוניינת להפסיק לקחת כדורים אלו ואחרים בכלל ולעשות זאת בהקדם האפשרי מבלי ליצור תופעות גמילה לטווח הרחוק. יחד עם זאת אני מעוניינת לטפל בבעיית הקשב והריכוז שלי, האם ישנם דרכים אחרות שלא על בסיס כימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מרסיטל+קלונקס+רטלין
25/02/2010לשירה שלום
כדי להפסיק תרופות מהסוג שאת לוקחת יש לעשות את זה בהדרגה. לא ידוע לי איזה מינונים את נוטלת אבל 2-4 שבועות של ירידה הדרגתית אהיה טוב. עליך להתייעץ עם המטפל. טיפולים אחרים להפרעת קשב וריכוז יכולים להיות קוגניטיבי התנהגותי וטיפול neurofeedback* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי בOCDירון24/02/2010שלום רב,
בטיפול תרופתי בOCD מה הירידה הממוצעת בסימפטומים אצל אלו שהתרופות עובדות עליהם (לפי המחקרים)? האם זה נכון שהירידה הממוצעת היא בין 20-40% ירידה בסימפטומים?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול תרופתי ב OCD
25/02/2010בלירון שלום
אין לי תשובה מדויקת לשאלתך. בכל מחקר אחוזי בתגובה הם שונים. צריך לקחת בחשבון שמחקרים לא תמיד משקפים את המציאות שרואים יום יום .מציאות זו יכולה להיות טובה יותר או פחות. תגובה טובה לטיפול נחשבת כתגובה בה יש ירידה של 50% בסימפטומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
ירון26/02/2010איך תגובה טובה היא 50% ירידה בסימפטומים.?
אומרים שבדיכאון תגובה טובה נחשבת כ-50% ירידה בסימפטומים ומעלה אבל בOCD תגובה טובה נחשבת ב35% ומעלה ירידה בסימפטומים. הלא כך,?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות והשמנהאנונימית24/02/2010שלום.אני לוקחת את התרופה מירו ואת התרופה פרפנן.שהם מאוד משמינים וגורמים לי לתיאבון מוגבר...אני מסוגלת לאכול בזמן האחרון דברים מאוד כבדים כמו גחנון ובורקסים אחד אחרי השני בכמויות.זה מאוד מפריע לי ומקשה עלי לתפקד.כי כל שעה אני מרגישה שבא לי משהו..מה אפשר לעשות נגד התיאבון ..אני לא מסוגלת לשלוט עליו.תודה שירי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות והשמנה
25/02/2010לשירי שלום
טוב שאת שואלת. מאוד חשוב לדווח לרופא על תופעה כזו לפני שעלית 20 קילו במשקל!!! כאשר התופעה היא חריפה כפי שאת מתארת משנים את התרופה. אפשר לנסות תרופה כמו טופמקס, שהיא לא בסל ומאוד יקרה, כדי להוריד את התיאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון עמיד לתרופותא.פ.23/02/2010שלום
ביחס לדיכאון עמיד לתרופות, האם קיים מצב שעצם לקיחת תרופות גורמת לעמידות לתרופות? וכלומר שאם החולה לוקח תרופה X שלא מתאימה לו, זה גורם שגם התרופה Y (שכן מתאימה לו, ושאם היה לוקח אותה מתחילה, היא היתה עוזרת לו) לא תעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון עמיד לתרופות
25/02/2010לאורי שלום
הרבה דברים על המערכות הביולוגיות שלא מתפקדות כראוי בדיכאון לא ידוע. בדרך כלל תרופות עוזרות לדיכאון אבל לפעמים תרופה יכולה גם להחמיר דיכאון. צריך להיות במעקב מסודר במיוחד בתחילת הטיפול כדי להעריך את כל האפשרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאוןהילה ירדן22/02/2010אני נוטלת תרופות אנטי פסיכוטיות, סרווקאל, במינון של 800 מג ליום, וגם תרופות מייצבות, וגם קלופיקסול דפו בזריקה של 100 מג בשבועיים. לפני חודשיים עוד הייתי מאנית, אבל עכשיו סובלת מדיכאון. אני חושבת שהדיכאון שלי קשור לתרופות שאני לוקחת. האם יש קשר? האם יש קשר בין התרופות המייצבות והאנטי פסיכוטיות לדכאון שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
25/02/2010להילה שלום
את מקבלת שילוב משמעותי של תרופות. דיכאון יכול לבוא אחרי גל מני. אחרי מניה משמעותית יכול לבוא דיכאון משמעותי. תרופה כמו קלופיקסול יכול לתת תופעת לוואי של עייפות, העדר מחשבות, שרירים לא רפויים ועוד. תתייעצי עם המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם קמצנים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)