מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויפאקסאילה01/03/2010
אני סובלת מועקות יום יומיות וחרדות מזה כשנה טופלתי בכדורים שונים כעת מזה כשלושה חודשים אני מטופל בויפאקס xr ובשבועיים האחרונים עליתי למינון המקסימלי ועד עתה איני חשה בשיפור במצבי רוב הזמן אני מוטרדת מדאגות רבות ופסימיות גם כשאני מתאמצת לחשוב חיובי זה כמעט לא קורה במקביל לטיפול אני נוטלת כדור הרגעה לוריון אחד ביום ובמצבים קשים יותר אני נוטלת קלונקס בשל חששותי להתמכר לכדור אני מתאפקת ושודת מועקות קשות עד שזה כבר לא נסבל המטפלת שלי ממליצה לחכות עוד קצת אך איני יכולה לשאת עוד בסבל הזה אני על סף יאוש נא עיזרו לי מה עלי לעשות בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועקות ותרופה שלא עוזרת
ד''ר חיים שם דוד02/03/2010שלום לך,
במידה והתרופה אינה משפיעה כלל אחרי 6 שבועות ההמלצה היא להחליף טיפול/תכשיר. אבל בכל זאת, מי שיש לו אפשרות לדעת עד כמה התרפה השפיע או משפיעה חלקית הוא הפסיכיאטר שמטפל בך. לעתים כאשר ישנה השפעה חלקית הפסיכיאטר יעדיף לנסות להגביר את המינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה טורדנית כפייתיתאנונימית01/03/2010
היי שלום רציתי לדעת אם אדם הסובל מהפרעה טורדנית כפייתית מאמין באמנות טפלות? או שלא והאים דמות של אדם מסויים הנמצאת בראש אצל מישהו כמה שנים מאופיינת כהפרעה טורדנית כפייתית? והאים הפרעה טורדנית כפייתית מאופיינת רק בפעולות טקסיות החוזרות על עצמן שוב ושוב כדי לגרש אותם איני סובלת מחרדה בעקבות המחשבה אלה רק מדכאון.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD
ד''ר אירנה נתנאל01/03/2010שלום לך,
הפרעה טורדנית – כפייתית מאופיינת בהופעת מחשבות טורדניות, מעיקות, לא – רצויות ופולשניות שמלוות בהתנהגויות כפייתיות המיועדות לנטרל את המחשבות או למנוע אירוע או מצב מאיים. "טורדניות" פירושה הרהורים, דחפים עקשניים, חוזרים ונשנים. כפייתיות פירושה התנהגויות או פעולות חוזרות ונשנות שאדם מרגיש שהוא נדחף אליהן כתגובה למחשבות, או לפי כללים שיש לבצעם בנוקשות שמיועדות למנוע מצוקה או להפחיתה. התנהגויות אלה אינן קשורות בקשר מציאותי לדבר שהן מיועדות לנטרל או למנוע או שהן מוגזמות בעליל. האדם מכיר בכך שה"דיבוק" הוא תוצר של תודעתו שלו. קיימת תובנה להפרזה שבמחשבות ובכפייתיות, שההתנהגות אינה רציונאלית, אך אינם מסוגלים לשלוט בה. התנהגות זו גורמת לאדם מצוקה רבה מאוד, גוזלת זמן רב מדי ומשבשת את תפקודו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה טורדנית כפייתית
אנונימית01/03/2010כן תודה על ההסבר אבל השאלה שלי היא האים הפרעה מסוג זה מחוייבת להיות עם פעולות או טקסים חוזרים למינהם או שמא יכול להיות רק מחשבות טורדניות לגבי משהו או מישהו מסויים...והאם יש לכך טיפול? תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דקלה05/03/2010היי,
אני סובלת ממחשבות טורדניות בלבד בלי טקסים, זה מאוד נפוץ. גם לי יש תקופות שיש לי מחשבות טורדניות כלפי מישהו, הכי גרוע שיכול להיות: כלפי הבן שלי. אני מטופלת תרופתית אבל זה עדיין בא בגלים הולכים ובאים. כדאי לך לקחת טיפול תרופתי, זה לא עובר לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת גם אומרת שלמרות
רספוטין05/03/2010התרופות את עדיין סובלת מהתקפים אז למה את ממליצה להעזר בתרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת נפשד01/03/2010
האם היפומאניה מוגדרת כמחלת נפש?
או כסוג של הפרעה קלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת נפש
ד''ר אירנה נתנאל01/03/2010יכול להיות ספקטרום רחב של סימפטומים מהקלים עד לקשים. המצב משתנה מאדם לאדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתרופותאפרת01/03/2010
שלום,
אני נמצאת בטיפול אצל פסיכולוג עם דיכאון שהולך ומחמיר ובשביל זה הרופא אומר שאני אצטרך טיפול תרופתי
אני מאוד מפחדת מתופעות לוואי של התרופות ובגלל זה אני דוחה את הרעיון השאלה אם זה יכול לפגוע בי בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפל תרופתי
ד''ר חיים שם דוד02/03/2010שלום לך,
פסיכיאטריה כבר מזמן הפכה להיות לתחום ברפואה שעוסק באיכות חיים וביכולת הגשמת פוטנציאל. אני סבור שאם את עדיין מתלבטת האם להכנס לטיפול שכזה, כנראה שאת לא החלטת עדיין שאת זקוקה לעזרה, וביחוד, שיכולה לקבל עזרה.
כנראה שבימים אלו הפגיעה התיפקודית אינה כ"כ גדולה , לפחות את לא מודע בכך.
ההחלטה לגשת לטיפול או לא היא שלך בלעדית. אבל את צריכה לדעת את העובדה שככל שההפרעות האלו לא מקבלות מענה, המצב יכול להשאר כך ולעבור תהליך של הווצרות מצב כרוני ואז הטיפול יותר קשה. כמו כן, היוםהטיפול מאוד נוח, בטוח ויעיל.
חלק מהרצון להמנע מטיפול נובע גם מהנטייה להדחיק והרצון לא להודות שיש לך בעיה.
לא משנה מה הסיבה.... העובדה היא שמצבך אינו יוצתר טוב וה"פחדים" גוברים על הרצון להיות יותר בריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי רמוטיב...אופיר28/02/2010
למיטב ידיעתי אני סובר מדיסתימיה קלה יחסית.
הבנתי שבמקרה של דיכאון מתמשך קל יחסית לא מומלץ לקחת ציפרלקס עקב תופעות הלוואי שלו, ולכן המליצו לי על התרופה הטבעית רמוטיב.
רציתי לקבל חיזוק נוסף לגבי המלצה זו או לקבל המלצה אחרת למצב של דיסתימיה.
לגבי כל המלצה לתרופה אשמח לדעת מה הם תופעות הלוואי ואיך התרופה פועלת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב
01/03/2010לאבי שלום
רמוטיב הינו התמצית של הצמח היפריקום. מוכר כיעיל בטיפול של דיכאון קל לכן יכול להתאים לך. אפשר לקחת גם צ'פרלקס. תופעות הלווי של היפריקום הם יחסית קלות אבל לפעמים אנשים רגישים יותר. צריך לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על רמוטיב
שירי02/03/2010ד"ר שלום.
אני גם בעבר דיברתי עם הרופא שלי על רמוטיב והוא אמר לי שההמלצה הרפואית לשימוש ברמוטיב היא ל- 12 שבועות בלבד וטיפול בדיכאון בד"כ נמשך יותר, לא????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף - שאלה בנושא אשפוז כפויאמא מודאגת28/02/2010שלום,
בני , בשנות ה- 30+, סובל מסכיזופרניה וכנראה יאושפז בימים הקרובים באשפוז כפוי. אני יודעת שהוא יחויב לקבל טיפול תרופתי למרות התנגדותו הנחרצת ואין לי בעיה עם זה.
חשוב לי לדעת האם הרופאים יכולים מתי שהוא להחליט שהוא זקוק לטיפול בנזעי חשמל וגם אותו הוא יהיה חייב לקבל? האם יש אפשרות שאנו הוריו, נוכל להתנגד לכך, למרות שאין לנו זכויות של אפוטרופסות עליו?
אודה על תשובתך המהירה.
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבחוף
01/03/2010לאימא מודאגת שלום
עליך להיות בקשר עם הרופאים המטפלים. טיפול הניזעי חשמל מאוד יעיל למצבים פסיכיאטריים מתאימים. תהליך קבלת ההחלטה על טיפול בחשמל כולל התייעצות עם החולה או הקרובים אליו. לכן תקבלי הסברים על הסיבות במידה ויחליטו על טיפול זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאקסטעודד28/02/2010שלום יש לי מתח נפשי מעוקת שותה 30 מילגרם סארקסט בלילה קמתי אחר כמה דקות דופק מהיר מאוד מה זה יכול להיות תודה ומה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפאקסט
01/03/2010לעודד שלום
תייעץ עם הרופא כדי להבין האם זו תופעה חולפת, תופעה של חרדה, או דבר שמצריך שינוי תרופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפומאניה נקראת מחלה נפשית או הפרעה?ד28/02/2010שלום,
אנ י יוצאת עם מישהו חולה בהיפומאניה מזה 5 שנים.
הוא מטופל בדפלפט ומאוד מודע וער חמצבו.
הקשר ביננו התחזק ורציתי לדעת האם הוא יכול לחיות חיים 'רגילים' כביכול?
לפרנס, לעבוד, להתחתן, ללמוד וכו'..
והאם היפומאניה נקראת מחלה נפשית או הפרעה? והאם זה אכן מצב קל ושכיח כמו שהפסיכיאטר אמר לנו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיפומניה
ד''ר אירנה נתנאל01/03/2010שלום לך,
אני לא מכירה את מצבו של חברך, לכן אתייחס להיפומניה באופן כללי. היפומניה זאת מחלה כרונית, יכולה לשבש את מהלך החיים. יחד עם זאת, אנשים בהחלט יכולים לחיות חיים טובים ומספקים על רקע של היפומניה. ניתן ללמוד, לפרנס, לבנות משפחה וכ', אך חשוב לשמור על שגרהת חיים קבועה. מעקב רפואי צמוד ופסיכותרפיה מסייעת באופן משמעותי במניעת החמרת המצב. חשוב ביותר לפתח מיומנויות של שליטה עצמית שכרוכה בזיהוי הגורמים המעוררים האישיים של האפיזודות ושינוי אורח החיים בהתאם. חשוב ביותר שהמטפלים ישימו לב לניהול של שגרה קבועה של יום ולילה. להקפיד על כ 8 שעות שינה. נוסף על כך, חשוב לנהל מעקב קבוע של מצב רוח ושינויים רגשיים. המשפחה יכולה להיות מקור תמיכה משמעותי עבור הסובל. ההתמודדות עם המחלה היא יום-יומית, והיא מציבה אתגרים רבים עבור אנשי המקצוע, הסובלים והמשפחה כאחד.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטלמעיין28/02/2010דוקטור שלום רב
אבא שלי התחיל טיפול בלמיקטל לפני 5 שבועות לאחר הפסקה של הלתיום עקב פגיעה בכליות
כאמור לפני 5 שבעות התחיל ב 25 מ"ג למיקטל לאחר 4 ימים 50 מ"ג לאחר 14 ימים 75 מ"ג לאחר עוד 3 ימים 100 מ"ג לאחר 7 ימים 200 מ"ג והיום לאחר עוד שבוע ממש היום הפסיכיאטר העלה לו ל400 מ"ג למיקטל
האם תקינה העליה במינונים? האם זה לא מהיר?
אני ממש מפחד מתופעת הלוואי של הפריחה למרות שכבר 5 שבועות אין לו שום תופעת לוואי
מה דעתך דוקטור יקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמיקטל
01/03/2010לצחי שלום
מקובל לעלות למיקטל ב 25מג פעם בשבוע. אחרי 200מג ליום אפשר לעלות גם ב 50מג ליום כל שבוע. ניתן למדוד את הרמה של למיקטל בדם כדי לכוון נכון את המינון היומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות על סכיזופרניה - חשובכוכב28/02/2010
שלום,
מאז שגילינו שאמי חולה בסכיזופרניה אני שואלת את עצמי המון שאלות אבל כשהתבגרתי מעט והבנתי שהמחלה הזאת עוברת בתורשה השאלות הפכו להיות מטרידות ולכן אני אשמח אם תוכלו לעזור לי, אלו שאלות שיושבות בלבי כבר המון זמן..
-האם יש לסכיזופרניה סימנים מוקדמים או שהיא פורצת פתאום באמצע החיים מבלי להזהיר?
-האם יש דרך למנוע התפרצות של מחלה כזאת?
אני בת כ 30 ויש לי כבר 2 ילדים, לפעמים אני חושבת על הילד השלישי אבל עולה בי המחשבה שאולי אחרי לידה יותר חשופים למחלות נפש (הורמונים וכ') האם יש קשר?
- הבת שלי הקטנה (בת 8 ) ילדה מדהימה עם הפרעות קשב וריכוז והיפר אקטיביות והיא זקוקה לריטלין, האם מלקיחת ריטלין כחלק מהתופעות יכולה להתעורר מחלת נפש שכזאת?
אני מקווה שהשאלות שלי לא מוזרות מדיי אבל אני ממש אודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסכיזופרניה
01/03/2010לכוכב שלום
השאלות שלך מאוד ענייניות. סכיזופרניה הינה מחלה עם מרכיבים גנטיים חשובים אבל יש גם מרכיבים מולדים ומרכיבים סביבתיים. לכולם חשיבות בהתפרצות המחלה. עם יש מספר מקרים במשפחה המרכיב התורשתי מתחזק. התרופה ריטלין היא מאוד חשובה בטיפול של הפרעות קשב וריכוז אבל יש לה תופעת לוואי של אפשרות של גרימת פסיכוזה. עליך לדון עם הפסיכיאטר של הילדה שלך לאור ההיסטוריה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטר באופן פרטיליאור28/02/2010לפסיכיאטר שלום, יש לי שאלה ואשמח מאוד אם תוכל לעזור לי.
קיימת לי בעיה של חרדות כשאני נפגש עם מנהלים בעבודה, כשאני נקרא לשיחה אצל אחד המנהלים בעבודה אני נכנס ללחץ מאוד גדול, יש לי דפיקות לב מאוד חזקות, וקשה לי מאוד לדבר.
בעיקרון אני נמצא הרבה מאוד מהיום בלחץ אבל לא ברמה שקשה לתפקד. בנוסף קיים בי חוסר ביטחון מוחלט! אני לא מאמין בעצמי בשום דבר, ואפילו שונא את עצמי דבר שמוביל אותי לעיתים קרובות לדיכאון. בכל אופן אני מעוניין לפנות לפסיכיאטר אבל לא במסגרת קופ"ח מפני שכך הוריי שיש להם קשר עם אנשים בקופ"ח עלולים לגלות ואין שום סיכוי שאני אסכים לכך. אני מרגיש שאני חייב לפנות לגורם מקצועי.
אני אשמח לדעת איך ולמי פונים במצבי? לחפש פשוט פסיכיאטרים הקרובים למקום מגוריי ב - 144?מה העלויות? וכמה עולים בד"כ הכדורים? חשוב לי מאוד לדעת מפני שאני כרגע סטודנט ומקבל משכורת נמוכה מאוד.
תודה רבה רבה!! חג שמח ושבוע מצויין!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפסיכיאטר פרטי
01/03/2010לליאור שלום
עליך להתעניין דרך האינטרנט או לבדוק עם מכרים. תצליח לקבל המלצה. לגבי המחירים לייעוץ פרטי זה משתנה לפי בעל מקצוע, לפי אזור בארץ, ולפי המומחה. תרופות כדי לקבל דרך הקופה. יש תרופות בסל התרופות שהם זולות יותר ויש תרופות שלא בסל ואז הרבה יותר יקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה רבה על התגובה
ליאור02/03/2010אני לא מעוניין לפנות לקופה גם אם התרופה רשומה בקופה וגם אם לא. כי כמו שכתבתח קודם אני מפחד שההורים שלי ידעו מפני שיש להם קשרים עם אנשים שעובדים בקופ"ח.
יש לך אולי אפשרות לתת לי כיוון מה העלויות? מעל 200 שקלים לחודש? מעל 300 שקלים לחודש?
מעל 400 שקלים לחודש?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלויות של תרופות
יוסי03/03/2010אני לא רופא וכמובן לא יכול לדעת מה התרופה המתאימה לך.
יחד עם זאת, אם מדובר בתרופה ממשפחת ה-SSRI אזי מדובר בעלות חודשית של 50 עד 60 שקל, תלוי בתרופה (מדובר על עלות ברכישת התרופה באופן פרטי).
יש יוצאת דופן והיא הציפרלקס שעולה כ-140 שקל בחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוםאלון28/02/2010אני מחפש פתרון, שכן לא נמצא לי אחד באופק. יש לי OCD ואני על פריזמה כבר 4-5 שנים. הOCD כל פעם נראה כנחלש אך הוא מתגבר ככל שאני מתמיד במינון עד שהגעתי כבר ל3 כדורים. הכדור ללא ספק נספג אצלי, משפיע מעט מאד, ולא יותר. אני אצל פסיכיאטר שלא באשמתו לא מצליח לעזור לי. אני מפחד מכל דבר שקשור בבריאות, עד כדי גיחוך. יש לציין שאין לי טקסים, היו לי, אבל עתה באמת אני יכול להגיד שלאדם מן השורה יש יותר טקסים ממני. אבל - החיים שלי לא טובים, אני עתה עם חום גבוה, וכל הזמן אני מטריד את עצמי עם המחשבה שהראש שלי מתחמם וזה לא טוב. יש לציין שאני גם פוחד מהדאגה עצמה. איזה טיפול מומלץ לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרOCD
ד''ר אירנה נתנאל28/02/2010אלון שלום,
הטיפול היעיל ביותר ב OCD הינו שילוב של תרופות ופסיכותריה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך התרפיה נחתן ללמוד כלים יעילים להתמודדות עם המצב בהווה וגם לטווח הארוך,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי וואבןשני27/02/2010אני בת 26 ורציתי לדעת אם אפשר למות מלקיחת מנת יתר מכדורי וואבן במקום כדור אחד ביום 10 כדורים יכולים לגרום למוות? מותר לשתות אותם עם משקה אנרגיה שיש בו הרבה קפאין אודה על תשובה דחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכדורי וואבן
01/03/2010לשני שלום
ברור שלא כדי לקחת כמות כזו של כדורים בלי או עם אלכוהול. אני מקווה שהאדם שחושב על לשים קץ לחייו יפנו ליעוץ דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ציפרלקס ולוסטרל...אופיר27/02/2010שלום
ברצוני לדעת מה ההבדל בין ציפרלקס ולוסטרל והאם הן מתאימות לדיכאון ממושך (דיסתימיה) וקל יחסית? ואם כן, מי מומלצת יותר לדיסתימיה?
ובנוסף ברצוני לדעת, האם הן מומלצות לטיפול בשפיכה מוקדמת (אני בן 25)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס לעומת לוסטראל
ד''ר חיים שם דוד27/02/2010ההבדל בכימי הוא באפיניות לקולטנים לסרוטונין- כלומר בקישור הספציפי לקולטן זה. הציעפרלקס יותר ספציפי. אולם ההבדל האמיתי נעוץ בתופעות הלוואי ולא במשו=הו אחר. אין הבדל עקרוני ביעילות בטיפול בדיסטימיה אולם הלוסטראל יותר מוכרת בתחום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדהמישהי חרדה26/02/2010שלום, אני סטודנטית ולאחרונה קרו לי הרבה דברים ששיבשו את מהלך חיי כמו פטירת אמי וכו'. קשה לי להרדם בלילות, יש לי בעיקר חרדה ממבחנים שמתבטאת בקושי בנשימה, עליית חום, דופק מואץ, שמתחיל כמה ימים לפני מבחן. ברצוני לקבל כדורי הרגעה ואם לשפוט לפי מצבי אני בטוחה שכדורי הרגעה טבעיים לא יעזרו ולכן אני מעוניינת לקבל כדורים עם מרשם רופא.. כיצד אני משיגה מרשם? האם אני יכולה לבקש אותו מהרופאה בקופת חולים שלי או שאני צריכה ללכת לפסיכיטר בשביל זה? יש לציין שאני צריכה את זה דחוף יש לי הרבה מבחנים ואין לי זמן לעבור בדיקות פסיכיאטריות..
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעת חרדה
ד''ר חיים שם דוד27/02/2010נראה שאת סובלת מהפרעת חרדה וכדאי שתפני לטיפול. רופא המשפחה בהחלט יוכל לעזור לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)