פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CBT להפרעת אכילה
    מיכל
    18/03/2010

שלום,

אני נלחמת בהפרעת אכילה מזה 10 שנים. לאחר מספר אפיזודות של עלייה וירידה של ~20 ק"ג ואינסוף מפח נפש, דכאון (בעיקר בשל דימוי עצמי נמוך ותחושת כשלון) ומאבק אינסופי עם ספורט, אובחנתי ע"י פסיכיאטרית כלוקה ב-BED. לצערי שנים של טיפול פסיכודינמי (עם שתי פסיכולוגית שונות)וכן עבודה עם תזונאיות המתמחות בהפרעות אכילה לא הניבו תוצאות ואני כיום מיואשת מתמיד. בקושי נותרו לי משאבים רגשיים וכספיים ואני מחפשת (בלי הרבה תקווה, יש להודות) איזשהו פתרון/הקלה.

שמעתי מאנשי מקצוע שונים כי CBT נמצא יעיל בטיפול בהפרעה מסוג זה. בירור קצר העלה בחכתי שם של מומחה בתחום, אשר עלות הטיפול אצלו היא אסטרונומית. לפני שאצלול להשקעה כזו (הן נפשית והן כלכלית), אודה לכם על התייחסות לשאלות הבאות:
    1) האם יש סיכוי של ממש שCBT יכול לעשות מה שטיפול פסיכודינמי ותזונתי לא הצליח לעשות במשך שנים ארוכות? (יש לציין כי השקעתי את כל כולי בטיפולים הללו, וכי רמת המודעות שלי מאד גבוהה)
    2) האם עלות טיפול CBT גבוהה משמעותית מעלותו של טיפול פסיכודינמי, או שמא מדובר בעלות של המומחה הספציפי אשר המליצו לי עליו?
    3) האם כל מטפל CBT מוסמך לטפל בהפרעות אכילה? האם יש מטפלים אשר עובדים עם קופ"ח מכבי אשר יאפשרו את הטיפול הנ"ל במחירים שפויים יותר?
    4) האם ישנו טיפול אלטרנטיבי להפרעה מסוג זה, או שמא נידונתי לחיי ייסורים של מלחמות עם אוכל, רגשות אשמה, שנאה עצמית ומאבקי הרזייה אשר כשלונם ידוע מראש?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CBT להפרעת אכילה

הוספת תגובה

• טיפוןל בהפרעות אכילה

ד''ר חיים שם דוד
    18/03/2010

מחיר של כלך טיפול או שכר טרחתו של כל מטפל נקבע על ידי המטפל עצמו.
    באוםפן כללי הטיפול בהפרעות אכילה לא יהיה שלם ללא טיפול פסיכולוגי כזה או אחר ולעתים קרובות אפילו טיפול תרופתי במעקב פסיכיאטר.
    טיפול CBT אינו סוג של קסם והוא טיפול מאוד מכוון מטרה ומובנה מבחינת הצעדים והטכניקה שעושים בה שימוש. יש מטפלים לא מעטים שמטפלים בשיטה זו אולם לא לכולם יש את הניסיון בהפרעות אכילה כמו שאין למטפלים ב CBT את הניסיון בהכרח לטיפול בהפרעות שינה וכדומה.
    השיקול שלך צריך להיות גם כלכלי... כי זה העולם האמיתי בסה"כ.
    באשר לקופת חולים מכבי- תצטרכי לפנות אליהם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל 45 נפשי
    שלומי
    17/03/2010

יש לי פרופיל 45 נפשי

השתחררתי מהצבא לפני כמה חודשים ויש לי תחקיר לעבודה באבטחה בנתבג

האם הפרופיל יפגע בקבלתי לעבודה?

האם ישאלו אותי לגני הפרופיל ולמה קיבלתי אותו?

דרך אגב לקראת סוף השרות נפצעתי ויש לי גם 45 רפואי

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל 45 נפשי

הוספת תגובה

• פרופיל 45

ד''ר חיים שם דוד
    18/03/2010

יש גופים מסוימים שיש להם אפשרות לקבל את הפרופיל הרפואי שלך ואת הפירוש של הסעיף לירקיו שלך. בסוף, ההחלטה אם להעסיק אותך יותר מורכבת מאשר סעיף ליקיו כזה או אחר ותלויה בגורמים רבים. תצטרך לחכות ולראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות הורסות לי את החיים
    אני
    17/03/2010

שלום אני בשנות העשרים לחיי ומטופל בזיפרקסה ( לסכיזופרניה ), אני רוצה ללכת לטיפול פסיכולוגי כדי להסיר מחסומים ולהגיע למימוש עצמי ולהיות מי שאני באמת מבחינה חברתית וכו...
    אבל... יש לי בעיה, גם אם אלך לטיפול פסיכולוגי וזה יעזור לי אז אחר כך תבוא מחשבה טורדנית ותהרוס לי את הכל, זה קורה עכשיו כאשר אני "מסדר לעצמי את הראש" אז תיכף באה מחשבה טורדנית והורסת לי את הכל ( את החיים ). אני צריך כיוון לאן לפנות, אולי עליי קודם לקחת כדור נגד מחשבות טורדניות ואז ללכת לטיפול פסיכולוגי או שיש טיפול בלי כדורים שיטפל לי במחשבות הטורדניות ויעזור לי להגיע למימוש עצמי מבחינה חברתית הרגשתית וכו, תודה.

הוספת תגובה

• הפרעה טורדנית?

ד''ר חיים שם דוד
    18/03/2010

שלום לך,
    עצתי הראשונה היא לפנות לפדיכיאטר שלך ולהעלות בפניו את ההתלבטויות שלך אני חושב שיתכן שהוא יחליט להתחיל בטיפול תרופתי נגד מחשבות טורדניות ואויל זה יצליח לספק את הרצון שלך ליצוב נפשי ולהפסקת ההתלבטויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות וקבוצות
    נופר
    17/03/2010

שלום השאלה שלי קשורה לתרופות יש שתי קבוצות של תרופות ssri וsnri יש הבדל ביניהם אם כן מהו

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות וקבוצות

הוספת תגובה

• ההבדל בין קבוות התרופות

ד''ר חיים שם דוד
    18/03/2010

ההבדדל בין SSRI ו SNRI הוא שקבוצת ה SNRI מעלות את הפעילוצתהיחסית של נוראדרנלין, בנוסף לסרוטונין שעולה בשתיהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקמה
    אתי
    17/03/2010

מדוע האדם מחפש נקמה? אני כבחורה דוחה בחורים ביגלל שכול הבחורים דחו אותי
    כל החיים, וכך כאילו אני מפצה את עצמי על האכזבה שניגרמה לי מהם כול החיים, אם כן
    למה שאחפש נקמה? ואולי למה לא אה?

לקביעת תור
    סגירה
    נקמה

הוספת תגובה

• אם את רוצה ליהיות לבד כל חייך

אלמונית
    17/03/2010

תמשיכי עם הגישה הזאת.
    אם לא,יש מה שנקרא"ללכת לטיפול".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אני רוצה להיות לבד כול חיי איך

אתי
    17/03/2010

ידעת איזו חכמה את. אם כול האנשים החולים שהיו לידיי כול החיים באמת עדיף לי להיות
    לבד, ולהיתקדם קדימה וללכת קדימה ולא ללכת אחורה ביגלל כול החולים שלידי. והאם את
    מכירה את מה שניקרא "ללכת לטיפול", כי ניראה לי שאת היא זו שצריכה ללכת לטיפול דווקא לא
    אני. את ממש כעוסה ועצבנית גבירתי, מישהו עיצבן אותך או משהו? אני כבר הייתי בטיפולים
    שנים והטיפולים שלי היסתיימו או ליתר דיוק סיימתי אותם. מה איתך לא בא לך ללכת לאיזה
    טיפול שיסדר לך קצת את הראש שלך, כי ניראה שאת מאוד זקוקה לזה. את ביכלל לא היית
    אמורה לענות לי גבירתי, הזכות לענות פה שייכת רק לרופאים פה ולאנשי מקצוע. את אינך
    אשת מיקצוע ואני בימקומך לא הייתי לוקחת כול כך הרבה אחריות על הכתפיים ועונה
    לאנשים בדברים שאין לך מושג, ולו מושג קלוש בהם. אולי תילמדי קודם שבע שנים רפואה ואז
    אני אעריך את התשובה שלך, והתייחס אליה ברצינות. את בן אדם לא רציני את ואת היא
    זו שצריכה ללכת לטיפול אם את עונה כאן לא אני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחייה

נופר
    17/03/2010

זה מנגנון הגנה- המוח יודע לשמור עלייך אחרי שהוא נפגע, ככה לא תפגעי אם לא תתני לאף אחד להתקרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוא אוסיף על דבריך גם אם כן אתן

אתי
    17/03/2010

לאנשים להיתקרב אלי לא אפגע מי שיפגע זה הם ממני. היום אני אהיה זו שמיתעללת באחרים
    היום אחרים יקבלו בחזרה את מה שהם נתנו לי שנים. ואפילו יקבלו זאת בריבית, היום
    הם יהוו מושא להיתעללויותיי.
    החיים זה כמו בומרנג אחרי שנים אתה תקבל מה שנתת כול השנים. ומי שסבלתי מימנו שנים
    יסבול היום ממני. היום אני התחיל את משא הנקמה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולמען האמת מפליא אותי שאנשים

אתי
    17/03/2010

שהיתעללו בי חושבים שיש להם היום מה להיתקרב אלי. הם לא דפוקים בראש?
    אז מי שצריך לפחד להיתקרב אל מי שה הם אלי ולא אני אליהם, כי אני בחיים
    לא התקרב אל אנשים כאלה אנשים כאלה קיימים בעולם בישביל לדחות
    אותם ולהרחיק אותם מימך, ואם יש להם ראש הפוך ובימקום להיתרחק הם
    מיתקרבים אז שיזהרו לא להיכווה, כי אני כמו אש שורפת את כול מה שעומד
    בדרכי. כל מי שיפריע לי בחיי מהיום אני אשרוף אותו וזה יהיה מבחינתי סגירת מעגל.
    אני אשרוף אותו כמו ששרף אותי בעבר, כי רק המיתעללים משום מה מחפשים את קירבתי
    כי כפי שאמרתי בהתחלה הראש שלהם דפוק ובימקום להיתרחק ממני הם אינם
    מפחדים ממני ,נהפוך הוא הם באים בישביל להיתעלל אני כמו הבד האדום שמציבים
    לפני השור והוא ניכנס בו, ולמה זה ככה? כי יש להם פשוט ראש הפוך אני אמורה להיות השור
    והם הבד האדום , הם אלו שמפריעים לי בחיי והרסו לי אותם. אז להרוס אין כזה דבר להרוס בלקסיקון שלי, ומה שנהרס ניבנה מחדש, כמו ילד שהרסו לו את ארמון החול שלו בים, אז
    מה הוא יעשה יבנה מחדש את אותו ארמון, בדיוק אותו דבר ובדיוק באותו מקום וניראה
    את הבן אדם שיעז שוב להרוס אותו. הוא פשוט ישחט אותו עם סכין קצבים שהשחיז במשך
    השנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון חוזר
    אלה
    16/03/2010

אני בת 42, לפני כשבע שנים טופלתי בדיכאון קליני ע"י אפקסור XR , תרופה זו מאוד עזרה לי בזמנו וייצבה אותי ואת החרדות שחשתי. בעקבות מעבר לקופת חולים אחרת התחלתי לקבל ויאפקס XR 75 מ"ג ביום, בעקבות טעות של רופאת המשפחה התחלתי לקחת ויאפקס 75 רגיל 1 ביום.
    עברתי מספר אירועים מלחיצים במהלך סוף השנה שעברה והרגשתי איך שוב משתלט עליי החרדה והדיכאון שבעקבותיו.
    בעקבות החרדה הרבה שאני שרוייה בה, סובלת מצרבות קשות שמונעות ממני את האפשרות לאכול כמו שצריך, הלחץ דם שלי שהיה גבוה ומטופלת על ידי כדורים עולה עכשו לשחקים בעקבות החרדות, מרגישה נימול בפנים וכאבי ראש איומים.
    פניתי לעזרה אצל הפסיכיאטר בקופת חולים שלי והוא הפנה אותי למיון פסיכיאטרי בבאר יעקב, הפסיכיאטר שם לא הבין מדוע הגעתי כי לא רציתי להתאשפז, כי אני למרות הקשיים עובדת ומשתדלת לנהל חיים נורמאלים.
    הוא המליץ לעלות את המינון של הויאפקס XR ל 225 מ"ג ולקחת בלילה סרווקויל 25 מ"ג שיעזור לי לישון.
    הצרה שאני מרגישה חרדה איומה בכל מהלך היום שמקשה עליי להתנהל רגיל ולתת לויאפקס להתחיל להשפיע.
    יש מצב שהמינון הגבוה שאני מקבלת בבוקר יגביר בי את החרדות ? יש אפשרות לקחת עוד כדור במינון נמוך להרגעה במהלך היום שיעזרו לי עם החרדות?
    יכול להיות שבגלל הטעות בסוג הכדור ייקח הפעם יותר זמן לויאפקס להשפיע עליי לטובה כמו פעם שעברה?
    בתודה מראש, אלה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיכאון חוזר

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה ממומחה

אלה
    18/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה

ד''ר חיים שם דוד
    18/03/2010

שלום לך,
    העלאת המינון מ 75 מ"ג ל 225 מ"ג בבת אחת אינו מומלץ. כדאי לעשות תחנת ביניים ב 150 מ"ג. בינתיים תוכלי גם לקחת תרופת הרגעה כגון וואבן או ליוריוואן לפי הצורך. פני אל הפסיכיאטר שלך או אל רופא המשפחה לצורך כך.
    אם יצאת מהמצב פעם אחת איני רואה סיבה מדוע זה לא יקרה שוב פעם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפונקס
    שני
    16/03/2010

האם התרופה ממכרת?

האם לאורך זמן היא עלולה לגרום לתנועות לא רצוניות בגוף?

לקביעת תור
    סגירה
    לפונקס

הוספת תגובה

• לפונקס

18/03/2010

שלום
    לפונקס אחד התרופות הבטוחות בתחום של תופעות לוואי מוטוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית לגבי תרופות
    אלמונית
    16/03/2010

לפני 6 שנים חליתי במחלת הנשיקה ומאחר ולא הבראתי בתווך הזמן "הנורמטיבי",רופאת המשפחה הציעה לי כדורים נוגדי דיכאון "שיעזרו"לי להרגיש יותר טוב.
    בשנה האחרונה הובחנתי כסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ושוב אינני מרגישה טוב בקצב שרופאת המשפחה הקציבה לי ולכן הציעה לי שוב כדורים נוגדי דיכאון .
    האם אתם כמומחים,תומכים בגישה הזו?האם תרופות אלה עוזרות להתגבר על עיפות ממקור ויראלי או מטבולי?
    אני רוצה להדגיש שאינני סובלת מדיכאון או דכדוך אלה מתחושת "באסה" של ליהיות חולה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית לגבי תרופות

הוספת תגובה

• שאלה כללית לגבי תרופות

18/03/2010

ליהודית שלום
    אם הבלוטה מתפקדת באופן תקין ניתן לחשוב על דיכאון קל כסיבה ל"דכדוך" ואז טיפול נוגד דיכאון מתאים. אנו ממליצים על תקופת ניסיון של 3 חודשים כדי לבדוק את יעילות הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך
    מתלבטת
    16/03/2010

...
    אני לא בדיוק יודעת אם אני מחפשת לפרוק את שעל ליבי בפני אנשי מקצוע ולא רק בפני חברות שאין להן את התשובות על מנת לעודד אותי, או שאני מחפשת יותר מזה, השאלה היא - האם יש טעם להמשך הקשר? כרגע אני ממתינה מספר ימים לבדוק האם הוא חוזר לעצמו, ובמידה והוא יחזור לעצמו (ואני מאמינה שזה יקרה), האם אני באמת צריכה לנהוג באצילות ולומר 'אני אוהבת אותו ואהיה איתו לא משנה מה' או פשוט לקום ולעזוב כי באמת אי אפשר לדעת מתי זה יקרה בפעם הבאה, ואיך זה יתפתח הפעם, והאם בעצם אפשר "לבנות" על עתיד עם בן אדם כזה - להקים איתו משפחה וכדומה? מה גם שכרגע הוא עובד בעבודות מזדמנות בלי תכנונים להתחיל ללמוד בזמן הקרוב, איזה ביטחון כלכלי יכול להיות לי עם בן אדם כזה? (כמובן שזה לא הנושא העיקרי אבל זו גם שאלה שעולה ומטרידה אותי מאוד)
    אשמח אם תענו לי בהקדם, אני ממש מבולבלת.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך

הוספת תגובה

• למה לך הצרות האלה?

אלמונית
    16/03/2010

תפרדי כל עוד את בשלב של התלבטות.
    את צעירה,כל האופציות פתוחות.לא התחתנת איתו או שיש לך ילדים ממנו אז למה שלא תשתכנעי שמגיע לך את הטוב ביותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

18/03/2010

שלום
    חיים בצל מחלה פסיכיאטרית משמעותית יכולים להיות מורכבים. מורכבות זו תלויה בטיב המחלה, בטיב ההבראה, ביכולת להשתקם, ובפגיעה התפקודית משנית למחלה או לטיפול של המחלה. אין ספק שחולים מסוגלים לחיי זוגיות והורות תקינים אבל גם צריך להתחשב באספקטים הגנטיים של המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בזוגיות עם חולה סכיזופרניה
    מתלבטת
    16/03/2010

שלום רב,
    אני בחורה בת 23 שנמצאת מזה 4 חודשים בזוגיות עם חולה סכיזופרניה בן 25, אשר המחלה התפרצה אצלו בערך לפני כשנה וחצי ובעקבות ההתפרצות הוא אושפז בכפייה למשך חודש ומאז הוא נוטל ריספרדל קונסטה בהזרקה פעם בשבועיים וחי חיים נורמליים לחלוטין, עוד לפני שהתחלנו לצאת הוא סיפר לי על המחלה, כמו רוב האוכלוסיה לא ממש הבנתי או הכרתי את המחלה קודם לכן, קראתי עליה קצת והחלטתי שמכיוון והבן אדם "נראה" ו"מתנהג" נורמלי לחלוטין ומנהל אורח חיים נורמלי, אין שום סיבה להמנע מקשר זוגי איתו, כמו כן אני לא מאמינה בסטיגמות של מחלות נפש. אולי מכיוון שלא באמת חוויתי התקף סכיזופרני של מישהו קרוב אליי ולא ידעתי במה הדברים אמורים.
    כל תקופת הזוגיות שלנו הוא מספר לי מידי פעם על מחשבות שרצות לו בראש, אך בידיעה מלאה שמדובר במחשבות והוא שולט עליהן (המחלה מתבטאת אצלו בתסמינים החיוביים ולא השליליים, של הזיות ושמיעת קולות ומחשבות שווא), אך בשבועיים האחרונים מצבו הדרדר ללא סיבה נראית לעין והוא התחיל לדבר המון על גאולת עם ישראל, טוען שהוא המשיח (וכועס כשהוא מבין, למרות שאני לא אומרת את זה ישירות, אבל מדובר בבחור אינטיליגנט למדי - והוא מבין, שאני לא מאמינה לו) ומדבר על תחיית המתים (משהו שלדבריו יהיה אפשרי בעוד מספר שנים והוא יהיה אחראי לזה), כמו כן לפני כמה ימים הוא שלח לי הודעה שהוא נמצא בבית החולים לחולי נפש בו היה מאושפז והגיע לשם על מנת להציל את כל החולים הכרוניים שמאושפזים שם. אם עד אותו רגע חשבתי שלהקשיב לו ולהיות שם בשבילו זה מספיק - באותו רגע הבנתי שהבחור במצוקה ושאני כבר לא הכתובת ואיני יכולה לעזור לו יותר, שוחחתי עם אביו וסיפרתי לו על המצב ועל השיחות שלנו (הוא מספר לי דברים שאף אחד אינו יודע, למרות שהוא גם די קרוב לאביו, והיה לי חשוב שאביו יידע את הדברים ויבין שכנראה המחלה חוזרת אצלו), הוא נלקח לפסיכיאטר ונשלח לבצע בדיקות שלא ידוע לי מהן (החלטתי בימים הקרובים לתפוס מרחק, על מנת לתת לו את ה"ספייס" שהוא צריך להתרכז בריפוי המחלה והשבת-עצמו במקום בתיקון הקשר שלנו). כמו כן מספר ימים קודם לכן אמרתי לו שאני צריכה כמה ימים לעצמי, ביקשתי שיתאפס על עצמו (זה היה כשעדיין הייתי סבורה שהוא יודע שהוא מדבר שטויות ועושה זאת במודעות מלאה, כשטרם הבנתי שהמחלה התפרצה בו שוב וזה כבר לא הוא שמדבר, ושהוא הוזה) ויומיים לאחר מכן אחרי מספר שיחות טלפון מצידו שלא נענו הוא הגיע מתחת לבית שלי (יש לציין שאני עדיין גרה עם ההורים) ופשוט חיכה לי כל הלילה על מנת שאני ארד ואשוחח איתו, והודיע לי שהוא יחכה עד שאני אצא ואומר לו שאני אוהב אותו לנצח.

הוספת תגובה

• זוגיות עם חולה סכיזופרניה

18/03/2010

שלום
    לא סיימת את הכתיבה שלך לכן לא ברור האם את שואלת משהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדהמ
    נעמה
    16/03/2010

מזה שנים רבות אני סובלת מהתקפי חרדה אך לשמחתי לסירוגין ולא באופן קבוע הפסיכיאטאר שלי נתן לי טבליות בשם רסיטל ומכיון שתקופה ארוכה חשתי בטוב לא נלקחתי אותן אציין שהתקפי החרדה אצלי נגרמים בכל הקשור לנשימה לאחרונה חליתיבדלקת ריאות עם שיעול וליחה וברגע שאני משתעלת והליחה נתקעת לי אני מקבלת התקף קשה שגורם לי לפניקה שאלתי איזה כדור אני יכולה לקחת מיד שזה קורה להרגעה יש לי בבית קלונקס וובן .755

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדהמ

הוספת תגובה

• התקפםי חרדה

ד''ר חיים שם דוד
    18/03/2010

הטיפולן הוא רסיטל (אחת האפשרויות) לעתים בזמן שלוקח לרסיטל לעבוד יש אפשרות לקחת גם טיפול בתרופות הרגעה או ללמוד טכניקות של הרפייה. פני אל הפסיכיאטר שלך שתחליטו ביחד מה הטיפול בהראוי עבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנית סמוייה
    שירי
    15/03/2010

הי
    אני בשנות ה 30 לחיי בדכ סובלת / סבלתי מדכאון, מADHD נדודי שינה... ובמשך הרבה שנים אני מטופלת תרופתית מה שמאוד מקל אך מכיוון או שלא?)שבשנה האחרונה עברתי מס ארועים לא קלים התווספו לתופעות הללו תופעות של עצבנות מרובה שמאוד מקשה על היום יום ... :(
    הדבר בא לידי ביטויי בין השאר בתגובות שלי מאוד חסרות סבלנות וכועסות כלפי הסביבה וכמובן כתוצאה מכך פגיעה בסובבים אותי והרחקתם מממני ומניעת יצירת קשרים חדשים עקב כך , אבל אני מרגישה באזשהו מקום שזה בלתי נשלט ואני לא יודעת מה אפשר לעשות על מנת להקל על המצב? האם יש אזשהו היצעה או רעיון עבורי?
    תודה מראש הלא רגועה...

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנית סמוייה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    17/03/2010

האבחנות שציינת והטיפול התרופתי בהם דורשים איזון לאורך זמן. יציאה מאיזון כזה יכולה להתבטא ברוגזנות והתנהגות פוגענית. על כן אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר המטפל בך ולדווח לו על כך ולראות מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות אחרי הפסקת נטילה של ציפרלקס
    צבי
    15/03/2010

שלום
    אני בחור בן 25, הפסקתי ליטול בבת אחת את התרופה ציפרלקס שהיה במינון 20מ"ג ותקופה של חצי שנה. כניראה עשיתי טעות שאסור לעשות.
    השאלה כמה המצב יכול להיות חמור? אני כבר חודש שלא שותה את התרופה ויש לי עדיין עייפות נוראה סחרחורת כל היום, בקיצור הרגשה כמו סטלה אחרי ששותים קצת.

הוספת תגובה

• דרך אגב עונים פה?

צבי
    16/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות אחרי הפסקת נטילה של ציפרלקס

18/03/2010

שלום
    הפסקה פתאומית דבר לא חכם אבל הסימפטומים נמשכים כ7-14 יום ואז חולפים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל
    שני
    15/03/2010

בין סכיזו-אובססיב לבין או סי די על גבול או עם פסיכוזה מבחינת המינון התרופתי של 2 סוגי התרופות (אנטי חרדתיות+אנטי פסיכוטיות)?

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל

הוספת תגובה

• תשובה לשלומית

ד''ר ערן ואדים הראל
    17/03/2010

שאלה מצויינת שאין עליה מספיק מידע בספרות ועל כן ההחלטות הן פרטניות לגבי כל מטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ נפשי חזק
    עודד
    14/03/2010

מה עושים אם מתח נפשי שלא מרפה שותה סראקסט 30 לחץ שהורס את החיים

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ נפשי חזק

הוספת תגובה

• לחץ נפשי חזק

ד''ר אירנה נתנאל
    15/03/2010

עודד שלום,

ביופידבק מסייע מאוד בווסות לחצים ותורם לפיתוח שליטה במצבי לחץ. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) בנוסף לתרופות הוכיח את עצמו כגישה היעילה ביותר בהתמודדות עם מצבי לחץ.

תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה