מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיקום נפשי ומקצועיאקו19/02/2010
איני בטוח שזה הפורום הנכון אבל אנסה.יש לי נכות נפשית מביטוח לאומי מעל 40 אחוז ואני בהתחלת אבחון ושיקום.האם הזכאים לסל שיקום הם רק סכיזופרנים ובעלי בעיות פסיכוטיות או שגם עם הפרעות אישיות פחות חמורות?האם ההאחוזים מביטוח לאומי יש משקל רב או שיש קריטריונים אחרים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל21/02/2010מעל 40 % נכות על רקע נפשי מזכים אותך בסל שיקום ללא קשר לסוג האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שונא ילדיםרונן19/02/2010
שלום רב למנהלי הפורום,אני בחור בן 28 אם יושה לי לומר די מוכר,יש לי עסק וחיים נורמטיבים.
אבל אני פשוט לא סובל ילדים,פשוט לא יכול לראות אותם,הם מרגיזים אותי ברמות שלא ניתן לתאר וכמובן שהגעתי להחלטה שלא יהיו לי ילדים בחיי (וזה לא משהו חולף,זה סופי)אבל אנשים גורמים לי להרגיש כשאני מדבר על הנושא,כאילו שאני מפלצת או משהו כזה.
מה כ"כ קשה להבין שלא כולם רוצים ואוהבים ילדים,אני אנוכי אני יודע,אני רוצה חיים קלים מהנים וללא ילדים שיהרסו לי את החיים.אגב אין לי בעיה פסיכיאטרית.פשוט משהו בתוכי ממש מתעב ילדים.ואני לא נלחם בזה,פשוט זורם עם התחושה הזאת,כי היא טבעית אצלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שונא ילדים
19/02/2010כל אדם רשאי לדעותיו. זוגות רבים בעולם מחליטים לא להוליד ילדים. לפעמים עם הזמן מסכנה זו משתנה ואז מחליטים אחרת, או שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלתנננ19/02/2010אני בת 36 אמא ל-2.בן 10 עם קשב ורכוז ובן 5 אחור התפתחותי נמצא בחנוך מיוחד.
יש המון קשיים בבית מריבות וחיכוכים בעקר ביני לבין הגדול כאשר הוא ללא השפעת הכדור(רטלין).הנטל על גדול הילדים הוא עלינו ,הורי נפטרו ההורים של בעלי מתגוררים לא רחוק אך עוזרים רק כשמבקשים..
בעלי נוטל ציפרלקס ואני מסרבת להכנס למעגל התרופות..האם טפול פסיכולוגי עי שחות יכול לעזור לדעתך?או שמא עלי לגשת לטפול התרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל21/02/2010רצוי שתגשי לאבחון אצל פסיכיאטר אשר ימליץ לך על הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הלחצים בהם את נמצאת בין אם על ידי טיפול פסיכותראפי או בין אם על ידי טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני זמן שאלתי לגבי כפיותיות והייתיwild mouse19/02/2010רוצה, כהרגלי, לשאול שאלת המשך מתפלספת ומעוררת חוסר סבלנות.
על כך סליחה.
מדוע חזרה על חוויה, פנימית (סיפור, הרגשה, זכרון וכולי) וחיצונית (קטע מוסיקלי, קטע תנועתי
שיכול להיות הליכה רבה או "עבודת נמלים") צריכה להכנס לקטגורית כפייתיות ?
יכול להיות שאני לא מבין את המושג עצמו, אבל נראה לי שהמושג מתייחס למצב שבו יש צורך
פסיכולוגי כלשהו ואז דחף שעד שהוא לא מתמלא קיים חוסר נוחות או חרדה.
המשותף לכל המצבים שתארתי הוא שהם נחוות כמצב סטטי וחיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפני זמן,,,,
19/02/2010שלום
אני ממליץ לך לקראו באתר שלי לפי הכתובת שמתפרסם על מצבים כפייתים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה אז ועכשיו.
wild mouse19/02/2010ובכל זאת יש לי תחושה שאני לא מובן.
קראתי באתר שלך על כפיתיות, שמשתייכת להפרעות החרדה, יש בי חלק כזה - אובססיבי
לניטרול חרדה.
אבל אני חווה גם משהו אחר, שמבחינת הרגשה שלי שונה באופיו מאובססיה ושהיה המקור
לתלונתי הקודמת - חזרה על חוויות מנטליות שוב ושוב באופן שמסב תחושה חיובית סטטית.
הבעיה היא שאני חייב לסגת לזה מהעולם האמיתי במשך זמן מסויים וזה מה שעושה את החורים
בגבינת החיים, בתור עכבר זה מאוד מפריע לי.
אין לי בעיה ללכת לפסיכי ולהגיד כפיתיות ושהוא יתן לי נוגדי חרדה על זה, אבל זה פשוט
משהו אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה אז ועכשיו.
wild mouse19/02/2010ובכל זאת יש לי תחושה שאני לא מובן.
קראתי באתר שלך על כפיתיות, שמשתייכת להפרעות החרדה, יש בי חלק כזה - אובססיבי
לניטרול חרדה.
אבל אני חווה גם משהו אחר, שמבחינת הרגשה שלי שונה באופיו מאובססיה ושהיה המקור
לתלונתי הקודמת - חזרה על חוויות מנטליות שוב ושוב באופן שמסב תחושה חיובית סטטית.
הבעיה היא שאני חייב לסגת לזה מהעולם האמיתי במשך זמן מסויים וזה מה שעושה את החורים
בגבינת החיים, בתור עכבר זה מאוד מפריע לי.
אין לי בעיה ללכת לפסיכי ולהגיד כפיתיות ושהוא יתן לי נוגדי חרדה על זה, אבל זה פשוט
משהו אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה אז ועכשיו.
25/02/2010תנסה ותראה עם זה עוזר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
wild mouse22/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
wild mouse22/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקסחנה19/02/2010שלום. אני נוטלת 1 קלונקס 05 מ"ג לפני השינה וחצי סרוקסט בבוקר. בעבר נסתי להגמל מהקלונקס שאני לוקחת אותו הרבה שנים.חמישה חודשים לו לקחתי קלונקס עכב תפקודי כבד לו תקינים ואז לקחתי במקום סרוקסט כדור מירו ואז הפסקתי בהדרגה את הקלונקס והרגשתי רע הרשתי כאילו אני מתהלכת באויר לו יכולתי להרדם. התיפקודי כבד לו ישתנו לבסוף הכדור מירו הוא שבגע לי ת. כבד חזרתי לאחר חמישה חודשים שוב לקלונקס כי היה לי קשה. עכשיו אין לי ביררה עלי להפסיק אותו מיכון שעברתי מח עצם בגלל כדוריות לבנות שהיו נמוכות והתברר שהקלונקס הוא הגורם לכך. איך אני אמורה להגמל מהם ומה עלי לעשות . אני בת 55 סובלת מחרדות . ודיכאון נידודי שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקלונקס
19/02/2010הפסקה של תרופות פסיכיאטריות נעשה מאוד בהדרגה. נדיר לקבל דיכוי של מח העצם מקלונקס לכן היתי מוודה עם הרופאים האם זו באמת הסיבה. יכול להיות שיש לך בעיה משמעותית עם שינה והיא נשאר לא תקינה אחרי הפסקה של הטיפול. זה מצריך התייחסות של מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה f.20חסוי19/02/2010שלום רב,
ברצוני לשאול האם אדם אשר אובחן כ-f.20 , ומ-2005 אינו נוטל תרופות רשאי לקבל רשיון נהיד\גה לאמבולנס ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרf-20
19/02/2010שלום
אבחנה בלבד לא מספיק כדלי לשלול זכות לרשיון. מחלה פעילה, התנהגות לא הולמת, עבירות תנועה ועוד כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקסאילה18/02/2010מתחילת הריון שני שלי החלו אצלי חרדות ומועקות קשיי שינה פניתי לטיפו פסיכיאטרי שם איבחנו שמדובר בדיכאון המלווה בחרדות בתחילת הטיפול קיבלתי צפרלקס 20 מג אך נטלתי רק שני כדורים בעקבות תופעות לוואי שהתבתאו בבחילות כאבי בטן והחמירו נדודי השינה אחר מכן יבלתי אנדרונקס שלא שיפר את מצבי ואף החמיר את החרדות המשכתי ליטול אותו לפחות שבועיים לאחר הלידה לאחר הערכה מחודשת שפניתי לפסיכיאטרית נתנה לי הרופאה כדור בשם פאקסט שאותו נטלתי מ20 מג עד למקסימום תחילה היה שיפור במצב רוחי הכללי אך בערך לאחר שלושה חודשים שוב חשתי במועקות וירידה בהרגשה ושוב פניתי לטיפול שבו קיבלתי כדור בשם ויפאקס 37.5 ועליתי בהדרגה ל150 מג xr אך לצערי לאחר חודשיים וקצת לא חשתי שיפור משמעותי המועקות ממשיכות להפריעה לי ביום יום תחושת בכי אצור דאגנות יתר וחוסר אנרגיות למיטב הבנתי היה צריך לחול שיפור במצבי לאחר תקופה זו היום התחלתי את המינון המקסימאלי של ויפאקס לפי הוראות הפסיכיאטרית ולדבריה מלבד כדור בשם סימבלתה שהוא יקר ותופעות הלוואי שלו קשות אין בנמצא עוד טיפולכדורי שהיא יכולה עוד להמליץ לי שאלתי היא האם נכון הדבר שלא קיימים עוד מגוון כדורים שיכולים לשפר את מצבי או שמא אלו כל טיפולים הקיימים אודה לכם על תשובה ברורה וחד משמעית מבולבלת ומתוסכלת ליסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרויאפקס
19/02/2010לליסה שלום
יש תרופות רבות נוספות שאת יכולה לקחת. אבל את גם יכולה לעלות את המינון של ויאפקב עד 300 מג ליום לפני שעוברים לתרופה אחרת. התשובה של הפסיכיאטרית לא מקצועית מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי יכול לעזור- מצב שנראה חסר תקווהל18/02/2010מבחינת פסיכיאטריה אין רגשות ולא מתחשבים בזה שרגשות יכולים להשפיע על ההתנהגות ושרגשות הם לא מחלה. רגשות שמטופלים בתרופות או תרופות שתופעות הלוואי שלהן הן רגשות, זה הדבר החולני ביותר שאפשר לעשות לבן אדם . כמו כן טיפולים שנעשים ע"י כפיה הם קשים באותה מידה והם חמורים יותר כשהם משולבים בטיפולים האחרים. אין התייחסות לסיבות שהביאו להתפתחות של הפרעה אלא רק נסדיון לטפל בה כאילו אף פעם אין לה גורם חיצוני. יש בזה פוטנציאל קטלני שלמרבה הצער מתממש לעיתים. אפילו חברת כנסת אתמול דיברה על המצב הלא פייר שנמצאים בו מאושפזים פסיכיאטריים, שהוא גרוע ממצבם של שאר המאושפזים. אני אישית הכרתי אנשים במצב קשה שאחד מהם התמוטט נפשית בשלב מוקדם ואחיו שהיה ידיד שלי התמוטט בשלב מאוחר יותר כשהמצב החמיר , ואף נטש אותנו, ואחרי זמן גם האח שהתמוטט בשלב מוקדם נטש. יש בעיה ענקית ללא פיתרון מבחינת הפסיכיאטריה ודיברתי עליה בתחילת הקטע.אז השאלה שלי היא מה שכתוב בכותרת-מי יכול לעזור?
חוץ מזה יש עולם שלם חוץ מעולם הטיפול הפסיכיאטרי. גם מבחינת תרופות,
יש לשים לב שבמינונים גבוהים, תוך 24 שעות, או במינונים נמוכים יותר, לאורך זמן, נטילת אקמול יכולה לגרום לפגיעה בכבד.
לעיתים רחוקות יכולה להיות פגיעה בכליות. הפגיעה בכליות מופיעה כאשר אותו אדם משלב תרופות נוספות נגד כאבים כגון אספירין, קפאין וקודאין.
קיימות תרופות כמו קומדין, שאם נוטלים אותן יחד עם אקמול, ההשפעה שלהן תהיה חזקה מדי ויכול להיווצר מצב של דילול יתר של הדם - דבר הגורם לדימום. על כן מאוד חשוב לידע את הרופא המטפל כאשר מוסיפים לתרופות גם תרופות ללא מרשם או תרופות אחרות ואין ביקורת על ידוע הרופאים השונים במקרים שונים על התרופות.
אין השפעה של אקמול על מערכת העצבים המרכזית, על מערכת העיכול, או על מערכת הדם כפי שקורה בקבוצת תרופות אחרת כמו אדוויל או נורופן. והשפעה כזאת יכולה להחשב כנפשית, בפרט אצל אדם עם רגישות , ובפרט כשהיא לא נבדקת ולא מטופלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוקי, אז מה השאלה?
ד''ר חיים שם דוד18/02/2010הפורום נועד לתת מענה לשאלות כלליות. קראתי את ההודעה מספר פעמים ולא מצאתי את הסימן שאלה אלא הרבה קביעות ואמירות והבעת דיעה. יש שם שאלה שפיספסתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, אז אני מנסחת לגמרי אחרת,
ל25/02/2010מכיוון שמבחינת הפסיכיאטריה לא מתחשבים בזה שרגשות יכולים להשפיע על ההתנהגות ועל המצב רוח ואירועים חיצוניים והתמודדויות איתם יכולים להשפיע על המצב רוח ועל ההתנהגות, בפרט כשהארועים הם חזקים וקשים וההתמודדויות עם תוצאותיהם מתמשכות לאורך שנים, ומכיוון שרגשות הם לא מחלה אך מבחינת הפסיכיאטריה יש התנהגויות שמאובחנות כמחלות וכנגזרותיהן, יש מצבים שנראים חסרי תקווה גם אם בהתייחסות אחרת ואולי באבחון אחר, יכולה היתה להיות להם תקווה. אני לא מדברת כמובן באופן כוללני כי ברור שישנם גם מקרים אחרים, אבל אנשים שמגיעים לאשפוז כפוי מקבלים טיפול שמתמקד בהפרעה ולא מזהה את הגורמים החיצוניים/הסיבות שהביאו להתפתחותה, ובכך הוא חושף אותם לבכנה כי הגורמים הללו לא מטופלים ויחסי הגומלין של האדם שאושפז עם הגורמים האלה לא ישתנו גם כשישוחרר וגם כשהוא בחופשה, והוא מאויים ממה שלא משתנה בבית וממה שמחכה לו כשיחזור מהחופשה לאשפוז. אז איפה כאן העזרה לאנשים שבשמה כביכול הם מאושפזים, ומי יכול לעזור להם ומה הם אשמים? (זאת קבוצת שאלות מספר 1)
תופעות לוואי אמורות לחלוף אבל כשאנשים מגיעים למצב קיצוני ומנסים חזק להתאבד ומפתחים התנהגות חריגה, ההנחה האוטומטית היא שיש לעצור את האובדנות ואת ההתנהגות גם במחיר תופעות לוואי לא נעימות או קשות ואפילו חריפות או אובדניות שאמורות לחלוף לאחר זמן, אך תופעות אלו אינן מסוג "מותרות" או החוויות שראוי לחשוף אליהן את אותם אנשים כי ממילא הם נמצאים במצב שהוא על הקצה, אז למה במודע חושפים אותם לזה?
למה לא נערכות מלכתחילה בדיקות ביקורת של חומרים שמצויים בדם ויכולים להשפיע על הרגשת הבן אדם בלי שיהיה מודע לכך ולהשפיע על התנהגותובאופן שהוא לא מודע לו? הרי הטיפול עם האחים/אחיות והתופעות מעורר אנטגוניזם מעצם הגדרתו. למה לא לעשות את הכל באופן ממתן ומכיל יותר? למה לחשוף אנשים ליתר סערת רגשות בהתמודדות עם האשפוז? איפה העזרה לאותם אנשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה טיפול מתאים עבורי?גילי18/02/2010שלום,
אני בת 22. אובחנתי כלוקה בהפרעת קשב וריכוז (ADD) בגיל 12 אך לא הוצע לי טיפול תרופתי.
מאז ומתמיד הייתי ילדה מופנמת, אפשר לומר שבכמה מובנים גם שונה. נוטה להיות עצובה, שקטה, חסרת מצברוח (לעיתים).
בסביבות גיל 16 התפתח אצלי סוג של OCD (טריכוטילומניה) שנמשך בצורה קשה עד בערך גיל 20 ולאט לאט עם התבגרותי הבנתי שהדרך היחידה להתגבר על המחלה הנוראית היא בכוחות עצמי ובאמת השתדלתי ומשתדלת עד היום להיות מודעת לעצמי ולשלוט בזה וככה מאז נוצר שיפור הדרגתי עם עליות וירידות בהתאם למצבי הנפשי.
בגיל 21 כשהחלטתי להתחיל את לימודי האקדמיים התחלתי טיפול בריטלין וסבלתי מאוד מתופעות לוואי קשות, ירדתי במשקל 5 ק"ג בתוך חודש, חוסר תאבון מוחלט, סחרחורות, בחילות ועם הזמן שידרגתי את הטיפול מריטלין 20 מ"ג SR לריטלין 30 מ"ג LA וגם לקונצרטה 36 מ"ג. כיום אני לוקחת לפי הצורך (מבחינת משך ההשפעה) או LA או קונצרטה, שעם הקונצרטה ממש קשה לי להירדם בלילה.
לפני כמה חודשים עברתי משבר, מצברוח ממש ירוד וחוסר כוחות נפשיים שבסוף הובילו לסוג של התקף חרדה אני חושבת.. נכנסתי לדיכאון שלא אפשר לי לצאת מהמיטה כמה שבועות, בכי יום ולילה והמון מחשבות לא חיוביות שלא אפשרו לי לחשוב בכלל על האופציה של להתגבר על זה.
התחלתי טיפול פסיכולוגי וגם תרופתי, התחלתי עם פבוקסיל שלא הועיל בכלל, עברתי לציפרלקס 10 מ"ג ואני חושבת שזה לא לגמרי עושה את העבודה כי עדיין יש מידי פעם שבוע שבו אני יכולה להיות נטולת אנרגיות ועצובה מאוד.
בנוסף ניתן לי גם קלונקס למקרים בהם אני ממש סובלת מאי שקט ואין לי אפשרות להתמודד איתו (לדוגמא לפני מבחן גדול), ואני מודעת לתופעות הקשות של פיתוח תלות ומשתדלת שלא לקחת את הקלונקס בכלל אלא רק במקרים ממש דחופים וגם אז רק חצי כדור של 0.5 מ"ג באופן חד פעמי.
אני חייבת לציין שזו תרופת פלא! כמובן באופן רגעי.
הבנתי שלבעיות מהסוג שלי מומלץ לטפל בטיפול קוגנטיבי התנהגותי, הפסיכולוג שלי אינו מטפל בשיטה זו. כן טוב לי איתו, כי מעבר לOCD יש המון דברים שהרבה יותר מטרידים אותי בחיי היומיום שחשוב שאטפל בהם שכן הטיפול איתו עוזר לי ותומך בי.
רציתי לשמוע מה דעתכם.
האם יש צורך לפנות לפסיכיאטרית לבקש ממנה להעלות את מינון הציפרלקס?
האם חשוב שאתחיל בטיפול CBT או שלא מחייב בהכרח שזו הגישה הנכונה לי?
מעולם לא ניתנו לי תרופות פסיכיאטריות עד לפני כמה חודשים שממש הצטרכתי אותן ולכן איני יודעת אם קיימת בכלל האפשרות להשיג שיפור יותר טוב ממה שהושג עד כה?
אם זו הייתה שאלה של מה הייתי רוצה אז כמובן שהתשובה שלי הייתה שהייתי רוצה להרגיש טוב יותר! ולחזור לתקופה שהייתה לפני המשבר שהייתי מלאת מוטיבציה ללמוד, להצליח ולהשקיע ובכלל אופטימית יותר ובעלת מצברוח מרומם בעיקר.
אודה לכם מאוד על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעה טורדנית כפייתית
ד''ר חיים שם דוד18/02/2010שלום לך,
אני שמח שהצלחת להתגבר ולו באופן חלקי על הבעיות שמנית בהודעתך המקורית. הפרעה טורדנית כפייתי מטופלת על ידי תכשירים ממבשחת ה SSRI וביניהן ציפרלקס, על ידי מינון יחסית גבוה. 10 מ"ג זה מינון נמוך מאוד. יחד עם זאת, הטיפול בטריכוטילומניה עלידי טיפול תרופתי הוא פחות מאידדאלי.
אני מניח שתוכלי בשלב ראשון להעלות את המינון לאחר התייעצות עם הפםסיכיאטר שלך ובמידה ואין הקלה, תוכלי לשקול תכשיר אחר או אולי מעבר למטפל אחר שכן יכוללתת את המענה לטיפול בתסמינים הכםפייתיים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונצרטה תופעו לוואיעודד17/02/2010בני בן ה9 שותה קונצרטה 27 מילגרם זה חמישה ימים מתחלית שתית התרופה יש לא חוסר שינה וקשים להרדןם וחוסר תאבן לאכול האם זה חולף אם הסתגלות לתרופה מה לעשות אצין שבבית הספר הוא לא אוכל כלום מה לעשות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה עושים עם קונצרטה?
ד''ר חיים שם דוד18/02/2010רק לעתים נדירות התופעות לוואי שאת מציינת אינן חולפטות. התייעצי עם הרפוא המטפל של בנך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאוןחיה17/02/2010אני לוקחת ציפלקס כבר מספר חודשים וזה גרם לי מאוד להשמין. האם יש תרופות אחרות לטיפול בדיכאון שלא גורמות להשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשמנה
דפנה17/02/2010אם התרופה מקבוצת ssri גורמת לך להשמנה אפשר לנסות לעבור לקבוצה של תרופות שבד"כ לא גורמות להשמנה snri , הקבוצה הזאת ידוע בכך שאינה גורמת לעליה, אני יודעת שויפאקס למשל אפילו יכולה לגרום לירידה הכי חשוב זה לדבר עם הפסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת טיפול
מעיין17/02/2010אם את מרגישה טוב עדיף שלא תחליפי טיפול עדיף להיות מאושרים ולשמור דיאטה מאשר סתם להכנס לסחרור מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה בעקבות טיפול בנוגדי דיכאון
ד''ר חיים שם דוד18/02/2010שלךום לך,
כל תרופה יכולה להגביר את התאבון ולגרום להשמנה. כולל ציפרלקס.
יש תרופות אחרות שפחות מגבירות תאבון כולל משפחת ה SSRI . תרופות אחרות הן ממשפחת SNRI או NRI (כמו אדרונקס). התיעצי עם הפסיכיאטר שלך באשר לטיפול שהוא יכול להציע לך. בינתיים יש מספר דרכים ואמצעים שניתן לנקוט על מנת לשלוט בתאבון וביניהן פעילות גופנית, שמירה על שעות מנוחה, אכילה מבוקרת ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיידנה16/02/2010האם יש כבר משובים לגבי השימוש באביליפיי לחולי סכיזופרניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראביליפיי
ד''ר חיים שם דוד18/02/2010התרופה נמצאת בשימוש בארה"ב והרבה הרבה פחות בישראל. לכל אחד יהיו אנקדוטות לגבי הצלחות הטיפול בתכשיר זה . אני מניח שמניסיון עמיתנו בארה"ב, זו תרופה טובה, לא פחות, באופן מוצע מהתרופות שיש היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי או אינווגה?
שניר שטלריד12/02/2011אני לוקחת כרגע את התרופה אינווגה לטיפול בסכיזופרניה האם ישנם מחקרים שהתרופה אביליפיי טובה יותר למניעת הסימפטומים של המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטלמעיין16/02/2010דוקטור שלום לפני 4 שבועות אבי הפסיק טיפול של שנים רבות בליתיום( 2 כדורים ביום) עקב פגיעה בכליות קרטאנין 1.6 כאמור לפני 4 שבעות הוא הפסיק לגמרי כמובן בהמלצת פסיכיאטר את הטיפול בליתיום והתחיל מיד טיפול בלמיקטל היום הוא הגיע כבר ל100 מ"ג למיקטל ביום כרגע הוא מרגיש תסמינים של דיכאון כמו מתח קשיים בשינה חוסר ריכוז מחשבות רבות וכו..
השאלה מתי הוא ירגיש את השיפור במצב הרוח עם הלמיקטל ?
תוך כמה זמן לוקח ללמיקטל לעשות את העבודה שעשה הליתיום?
אנחנו ממש בלחץ לא רוצים לחזור לימים קשים.
תודה צחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמיקטל
ד''ר חיים שם דוד18/02/2010למיקטל אינה תרופה טובה לטיפול אקוטי בבעיות נפשיות כגון דיכאון ומאניה בגלל הזמן הרב שלוקח עד שמגיעים למינון טוב ומיטבי.
מספר שבועות לאיחר הגעה למינון של 200 מ"ג הם הזמן והמינון המקובל לבחינת היעילות של התרופה עבור תסמיניןם דכאוניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחוןרעות לב16/02/2010שלום רב.
אני מתגוררת בצפון הארץ,הגשתי תביעה כנפגעת איבה למוסד לביטוח לאומי.
קבלתי זימון לאבחון אצל פסיכיאטר מה זה אומר?
בתודה,
רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחון
16/02/2010לרעןת שלום
הפסיכיאטר יבדוק את התלונות שלך, את הפגיעה מימנה את סובלת ואת הירידה התפקודית במידה והיא קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוםshiran161115/02/2010השתחררתי שבוע שעבר אחרי אישפוז בהוראת אישפוז של פסיכיאטר מחוזי.. האישפוז היה חודשיים וחצי. אושפזתי בגלל "מחשבות לא הגיוניות ומסוכנות" הטיפול התרופתי שלי כרגע הוא סרוקוול 700 ליתיום 750 וסרוקסט 60 ואיטומין 20 להרגעה.
יש איזו תופעה מוזרה שקוראת לי כל פעם שאני במצב שכיבה פתאום יש לי קפיצות או של רגל או של יד ולפעמים קפיצות של כל הגוף. הפסיכיאטראית שלחה אותי לEEG לשלול משו אפילפטי והוא יצא תקין אבל הקפיצות עדיין ממשיכות. זה יכול להיות מסוכן?? מה זו התופעה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום
16/02/2010לשירן שלום
התופעה נקראת myoclonus והיא תופעה ידועה עם תרופות. היא לא מסוכנת אבל לפעמים יכולה להפריע לישון או לגרום לאי נוחות. עליך לשוחח על זה עם המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם קמצנים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)