פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלונקס
    ל.
    15/02/2010

אני נוטלת לוסטרל 50 מג ובנוסף מזה חודשיים קלונקס 1 מ"ג.

האם לקיחה של קלונקס בכמות של 1 מג ברציפות לחודשיים -שלושה,

תהווה בעייה בהמשך?

האם בסיום התקופה צריך לרדת בהדרגה מהכדור?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס

הוספת תגובה

• קלונקס

16/02/2010

ללי שלום
    מאוד מומלץ להפסיק תרופות פסיכיאטריות מאוד בהדרגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גואדון
    שושנה
    15/02/2010

האם גואדון עלול לגרום לתופעה של גלגול עיניים? כי אני מפחדת ליטול את הכדור הזה

לקביעת תור
    סגירה
    גואדון

הוספת תגובה

• גאודון

16/02/2010

לשירן שלום
    מאוד נדיר שתרופה זו תעשה תופעה של גלגול עיניים. כל תרופה יכולה לגרום לקשיים אבל גם יכולה לעזור מאוד. תשוחחי עם המטפל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה
    עודד
    15/02/2010

שלום ילדי שותה קונצרטה 27 מיל זה היום החמשי כמה זמן נמשך התופעת לווא כאבי בטן חוסר תאבון ואיך זהשהוא שתה רטלין לפני שנתיים וזה עשה אותו אפטי ולקונצרטה הוא מגיב טוב מציון ואמרו לנו שלא מתאים לא כול הסוגים של הרטלין תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• קונצרטה

16/02/2010

לעודד שלום
    שאלתך לא ברורה. בכל מקרה עליך לפנות לפורום של ילדים ונוער כדי לקבל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס
    אילה
    15/02/2010

אני מטופלת מזה כחודשיים בופאקס באופן הדרגתי שזה אומר מ37.5 עד למינון 225 אותו אני צורכת מה24 לדצמבר עברתי מכדור פאקסט לויפאקס xr אמצע טיפול הפאקסט שתי הטבה בהרגשתי שהייתה מתבטאת פני הטיפול במועקות וחרות אני לא יוצאת תקופהארוכה מהבית פסיכיאטרית שלי הבטיחה שיהיה הטבה אך עד כה איני חשה בכך עוברת בי התחושה שמחדדת לי את החרדות כאילו שלעולם לא יטב מצבי ותחושת המחנק מלוו אותי ברוב היום אני נוטלת כדורי הרגעה מזה שבעה חודשים לוריוון וקלונקס ואף הם לא מרגיעים אותי לגמרי אני חשה חסרת ריכוז מחשבות פסימיולא נותנות לי מנוחה שאלתי היא האם בתקופ המחזור יכולות היות תחושות חרדה משמעותיות יותר גם עם הטיפול התרופתי? אני מתלבטת אם לעלות למינון המקימלי בויפאקס או שמא כבר להתחיל לרדת במינון מפני שאיני חשה בשיפור אך אני כל כך מתוסכלת וחוששת מהתופעות שניגרמות בעקבות ירידה מכדור טיפולי עזור לי בבקשה בבחירה הנכונה אני אם לשניתינוקות וריכה המון אנרגיות בתודה חגית

לקביעת תור
    סגירה
    ויפאקס

הוספת תגובה

• ויאפקס

16/02/2010

לחגית שלום
    עליך לשוחח בהקדם עם המטפל שלך. בדרך כלל אחרי חודשים צריך לראות תגובה לתרופה. לא נראה שהיא עוזרת לך מספיק. בתקופת המחזור אפשר לראות החמרה של החרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאודון
    שושנה
    15/02/2010

האם גואדון מטפל בפסיכוזה?? או רק בסיכוזופרניה??

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גאודון

הוספת תגובה

• גאודון

16/02/2010

לשירן שלום
    פסיכוזה הינה מילה שמגדירה מצב קליני חריף. סכיזופרניה הינה אבחנה רפואית. הרבה פעמים התחלת הטיפול של חולה סכיזופרני נעשה כאשר הוא-היא נמצאים במצב פסיכוטי. לכן גאודון טוב לפסיכוזה ולסכיזפרניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SSRI
    דן
    14/02/2010

שלום(:לקחתי חצי שנה פרוזק עם אפסיק רמת הסרוטונין תחזור למה שהייתה לפני לקיחת הכדור או שתישאר גם לאחר ההפסקה אותו דבר?

לקביעת תור
    סגירה
    SSRI

הוספת תגובה

• תשובה לדן

ד''ר ערן ואדים הראל
    15/02/2010

זה יותר מורכב מרמת סרוטונין אך שאלתך בעצם היא מה הסיכוי שהדכאון יחזור אם אפסיק לאחר חצי שנה. בעיקרון מומלץ לקחת טיפול שנה ואז הסיכוי לחזרה יורד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרת דיכאון

טובה
    15/02/2010

אין תרופה שיכולה לגרום לכך שדיכאון לא יחזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון
    רבקה
    14/02/2010

אובחנתי ע"י פסיכיאטר כסובלת מדיכאון והוא רשם לי תרופה בשם ויפאקס XR. הבנתי שישנם מספר סוגים של תרופות נגד דיכאון אבל נאמר לי שהויפאקס היא תרופה מהדור החדש. במה בעצם היא שונה מתרופות אחרות (כמו ציפרלקס) ומה הסיבה שהפסיכיאטר אמר שהיא טובה לי יותר מתרופות אחרות?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיכאון

הוספת תגובה

• תשובה לרבקה

ד''ר ערן ואדים הראל
    15/02/2010

ויאפקס היא תרופה שמנגנון הפעולה שלה קשור ל- 2 מערכות של העברה עצבית - סרוןטונין ונוראדרנלין בניגוד לציפרלקס שפועלת אך ורק על סרוטונין. שתיהן חדשות יחסית. בחירה בתרופה נוגדת דכאון מסויימת יכולה להיות קשורה בפופיל הסימפטומים מהן את חווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוק
    אנונימית
    14/02/2010

היי שלום עברתי התקף פסיכוטי לפני כשנתיים בערך היום אני מטופלת בתרופה בשם סרדולקט.
    אני מרגישה ממש מוזר בזמן האחרון אני נמצאת במרכז לשיקום כבר חצי שנה, כדי לראות להיכן הדברים מתגלגלים.. אני חייבת לציין שאני מרגישה שהגוף שלי פיזית בכדור הארץ ככה נקרא לזה בציניות (כמובן), ואילו הראש מנותק ונמצא במקום אחר.
    אינני יודעת איך להגדיר את הבעיה הזו והיא די מוזרה לי אני כמובן לא מתפקדת כראוי קשה לי להיות קשובה במהלך שיחה שבה משוחחים איתי ואני מרגישה כאילו הגוף מתפקד אבל המוח לא פשוט כך.

מה זה יכול להיות? והאים יש לזה קשר לאיזה סוג של סכיזופרניה? האים יש לכם פתרון בשבילי? תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוק

הוספת תגובה

• ניתוק

15/02/2010

לעידן שלום
    בדרך כלל בישראל מגיעים לטיפול עם סרדולקט רק אנשים שמצבם לא השתפר עם מספר תרופות אחרות. לכן, כנראה אתה סודל ממחלה שלא מגיבה טוב לטיפול. יתכן ותחושותיך נובעות מהמחלה הבסיסית שלך. לפעמים תרופות יכולות לגרום שתחושה של אובדן מציאות-זה נגרא השפעה התנהגותית לא רצוייה של התרופה. עליך להתיעץ עם המטפל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת דפלפט
    מומו
    14/02/2010

אני היפומאני ונוטל דפלפלט מספר שנים. האם יש לתרופה השלכות?
    מצבי טוב-האם קיים סיכוי שיותר לא יהיו לי התקפים של היפו?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת דפלפט

הוספת תגובה

• השפעת דפלפט

15/02/2010

למומו שלום
    האפשרות שההתקפים לא יחזרו קיימת. עליך להמשיך במעקב תרופתי ולבצע בדיקות מעקב כדי לוודא שאין השפעות שליליות-שהן נדירות אחרי שלוקחים את התרופה תקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים
    מני
    13/02/2010

שלום רב
    בני בן 14 סובל מטיקים ומהפרעת קשב וריכוז
    הרופא נתן לו תרופה נוילפטיל 10 מ"ג 3 טיפות

בני לקח את הטיפות במשך שבועים וטוען שיש לו עוד יותר טיקים מהתרופה
    שאלתי כזאת
    1. איזה תרופה נותנים לילד כשיש לו טיקים והפרעת קשב וריכוז ?
    2. ריטלין גורם לטיקים האם קונצרטה עושה טיקים ?

ואיזה טיפול נותנים ?

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים

הוספת תגובה

• טיקים

15/02/2010

למני שלום
    הפורום הזה מיועד למבוגרים לכן עליך לפנות לפורום של פסיכיאטריה של הילד והמתבגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע ל-o.c.d
    ליאת אלמקייס
    13/02/2010

שלום ד"ר...
    קוראים לי ליאת... אני סובלת כבר 4 שנים מה-o.c.d. הייתי בטיפול קונגנטיבי שעוזר איך להתמודד עם המצב לפני כשלוש שנים... הטיפול היה בערך חמישה חודשים, ובמקביל נטלתי את התרופה שנקראת , רסיטל. לאחר הטיפול הקונגטיבי הרגשתי יותר טוב, ובמקביל הפסקתי עם התרופות.
    אחרי שנה הרגשתי שאני לא יכולה יותר ואמא שלי אמרה שנלך לטפל בזה והייתי מטופלת שוב אצל פסיכולוגית במשך שנה וחצי ובמקביל שוב נטלתי את התרופות, רסיטל.
    בסיום הטיפול הפסיכולוגי שהסתיים לא מזמן [לפני חודש סיימתי לגמריי עם השיחות], הפסקתי גם לקחת את התרופות. אני מרגישה שזה דיי חזר אליי... יש לי מצבי רוח רעים, ויש לי מחשבות לא הגיוניות [אני מתביישת לציין אותם], אבל האם המחשבות הלא הגיוניות האלו הן חלק מהתסמינים ?
    האם ישנם עוד אנשים שעצם העובדה שהם חושבים על מחשבות לא נורמליות גורמות להם להרגיש רע?

אשמח לקבל ממך תשובה בהקדם האפשרי...
    תודה רבה, ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע ל-o.c.d

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    14/02/2010

ליאת שלום,

OCD הפרעה מאוד עקשנית. לרוב, כאשר מפסיקים נטילת התרופות ההפרעה חוזרת. וודאי בטיפול קוגניטיבי למדת על הקשר שבין המחשבה לרגש ועל ההשפעה ההדדית של השניים אחד על השני. אני ממליצה לך לחזור על הטיפול התרופתי וגם לפסיכותרפיה קוגניטיבית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• parotin ותופעות לוואי
    רותם
    13/02/2010

שלום רב,
    אימי בת 63.
    מזה כחודשיים סובלת מירידה דרסטית במצב הרוח, חוסר חשק לאכול, בחילות וחוסר כוח.
    רופא המשחה שלח אותה לבדיקות רפואיות שונות בכיבה ובמערכת העיכול - ללא ממצאים.
    לפני כ שבוע נתן לה פרוטין.
    שבוע היא לוקחת חצי כדור, ומלפני יומיים כדור שלם.
    היא מדווחת על בחילות קשות, חוסר אנרגיה, רצון לישון, חוסר כוח וחוסר עניין בכל.

האם אלו תופעות לוואי חולפות?
    האם כדאי להחליף את הכדור?
    האם כדאי לפנות לפסיכיאטר ולא והסתפק ברופא משפחה?
    האם ישנו פורום לפסיכיאטריה לגיל השלישי?

תודה רבה
    רותם

לקביעת תור
    סגירה
    parotin ותופעות לוואי

הוספת תגובה

• פרוטין

15/02/2010

לרותם שלום
    פרוטין תרופה מוכרת וטובה אבל יכולה לגרום לתופעות לוואי כמו בחילות, הקאות, חולשה, עלייה במשקל ועוד. כל תרופה למעשה יכולה להיות קשה יותר בתחילת הטיפול. רוב תופעות הלוואי חולפות תוך תקופה קצרה אחרי תחילת הטיפול. תבדוק עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון לאחר לידה
    יוליה
    13/02/2010

שלום רב..
    ילדתי לפני 11 ימים תקופת ההריון הייתה לי לא קלה בכלל עברתי אותה ללא תמיכה משפחתית והבן זוג לא היה מעורב ילדתי בניתוח קיסרי לא סבלתי יותר מדי מכאבים פיזיים אחרי הלידה כל העומס הנפשי כאילו נפלט החוצה והציפה אותי הרגשה של אופוריה ושמחה לא מובנת התינוק היה מועמד לאימוץ מכיוון שלא יכלתי לגדל אותו לא היו לי את האמצעים ( אני בת 20 ) הייתי מאוד החלטתי עם ההחלטה שלי עד שהתחלתי להרגיש שאני לא מסוגלת למסור את התינוק לאימוץ כי זה יקרע אותי וערבתי את המשפחה המשפחה קבלה את הבשורה בשמחה למרות שלא היו מעורבים מלכתחילה ואין לי בן זוג וזה גם מילא אותי בשמחה אחרי שהשתחררתי עם התינוק מבית החולים התחלתי להרגיש ירידה גדולה במצב הרוח , חוסר תאבון ואין לי רצון לדבר עם אף אחד מבני המשפחה על המצב שלי אני מרגישה שאני אדישה לתינוק מבחינה רגשית אני לא מבינה למה וזה גורם לי להרגיש עוד יותר רע כאילו אני בחיים לא יצליח להיות אמא וכל העניין גדול עלי אני גם לא יכולה לשטף את בני המשפחה בהרגשה שלי כי אני בטוחה שהם לא יבינו יש עלי לחץ מבני המשפחה בקשר לטיפול התינוק אני מרגישה שאני עושה הכל לא טוב ולפעמים אני מקווה פשוט לפתוח עיניים ולגלות שהכל פשוט חלום רע...
    אני חושדת שאני נכנסת לדיכאון לאחר לידה ושוקלת לפנות לטיפול פסיכיאטרי הייתי רוצה לשמוע את דעתך בנושא..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון לאחר לידה

הוספת תגובה

• דיכאון לאחר לידה

ד''ר אירנה נתנאל
    14/02/2010

יוליה שלום,

הסיפור שלך מורכב מאוד. ללא ספק את זקוקה לעזרה מקצועית. אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר ובנוסף לפנות גם לטיפול פסיכולוגי. במרפאה לבריאות הנפש ששייכת לאזור מגוריך או דרך קופ"ח ניתן לקבל טיפולים ללא תשלום.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישפוז כפוי
    shiran1611
    13/02/2010

השתחררתי שבוע שעבר אחרי חודשיים ושבוע במחלקה סגורה בהוראת אישפוז כפוי של פסיכיאטר מחוזי..סתור התחלה קיבלתי זריקת קלופיקסול והתחילו לי טיפול בסרוקוול כרגע אני על 700 מ"ג ו750 מ"ג ליתיום ו60 מ"ג סרוקסט ואיטומין לSOS הבעיה היא שעליתיבמשקל מהתרופות.. ואני שוקלת להפסיק אותם בל אני מפחדת מהסיכון שקיים שההתקף הפסיכוטי יחזור..
    האם יש תרופות מה SSRI שלא משמינות???
    (בנוסף אני BORDERLINE )

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אישפוז כפוי

הוספת תגובה

• אישפוס כפוי

15/02/2010

לשירן שלום
    עליך להתייעץ עם הרופא. שלושת התרופות שאתה מקבל מובילות לעיתים קרובות לעלייה במשקל. יש לשקול מה הגורם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישפוז כפוי

דוד
    08/03/2010

קטין שאושפז כבר שבוע מבקש לראות את בני המשפחה והחברים ובית המרפא מונע זאת מה לעשות . בנוסף כל דבר ששואלים את המטפלת היא פותרת במילה אחת מצב פסיכו . ההורים לא רופאים ובעלי אמצעים עומדים לפני קריסה נפשית משלהם . במקום לעזור למשפחה יוצרים חוסר וודאות ופחד אני כחבר פונה אילכם אולי יש כוון שבו יש לנקוט . ואיזה דשויות יש לערב על מנת שהמשפחה והילד לא יפלו בין הכיסאות.
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישפוז כפוי

10/03/2010

לדוד שלום
    לא מכיר מסגרת פסיכיאטרית שימנע מהורים לבקר את הילד ולא אהיה בקשר עם המשפחה בכל הנוגע לקן טיפולי. לא יודע מה זה "בית מרפא" זה לא מוסר מוכר לי. בכל מקרה למוסד זה צריך להיות מנהל של המחלקה או של בית החולים אליהם אפשר לפנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר הצילו את SABAMOMO
    SABAMOMO
    13/02/2010

רציתי לשאול את אדוני המלומד האם האופציה של טיפול בהיפנוזה יכול לעזור במקרה שלי!
    בספטמבר 2008 נפגעתי בתאונת עבודה כנהג אוטובוס כשעליתי לאוטובוס שלי ששיך לחברת דן איך אממש זכויותי אצל הגופים הגדולים אולי אדוני יודע להסביר לי
    אני כבן 58 נהג אוטובוס בשנים האחרונות בספטמבר 2008 נפלתי בעלייתי לאוטובוס נהייתה אמטומה בשוק רגל שמאל האמטומה התנפחה וכנראה שקבלתי חבטה בראש כל מה שאני זוכר הוא כוכבים עם שובלים באמצא היום, האמטומה ,נשאבה ונותחה בקופ"ח ,כתוצאה מהתאונה הייתי חייב לקבל תרופות לכאבים בכל הגוף, התרופות כנראה גרמו לי לפריחה חום פצעים בכל הגוף גירודים עזים עד היום !
    טופלתי ע"י אורטופד ששלח אותי לרופא עור ששלח אותי לפסיכיאטר !
    ומשם נשלחתי לאישפוז בבית חולים תל השומר מחלקת עור ! ואחרי כן טיפולים פסיכיאטריים
    ופסיכולוגיים עד עצם היום הזה, ועכשיו נשלחתי ע"י פסיכיאטר של המלל לאבחון נוירופסיכולוגי,
    אני סובל מPTSDּOCD לוקח תרופות ציפרלקס 20מ"ג פרפנאן4 וואבן ,בןנדרומין,וויאפקס 150 הטיפול נמשך אך את ההטבה אני עדיין לא רואה , אני חי מקצבת ביטוח לאומי לא עובד ולא מקבל שכר ממעבידי שכשחלפו 3חודש מהתאונה הפסיק לשלם עבורי ,
    אפילו לביטוח מיבטחיםוועדות הביטוח הלאומי נתנו לי 40 אחוז נכות זמנית 20 מהם פסיכאטרי ואני נשלח מידי חודש לרופא אחר אם זה רופא עור או פסיכיאטר וקבלתי עכשיו זימון לנוירופסיכולוג לאבחון
    האם כבודוך יכול הלהסביר לי אם בכתב או בע"פ מהם זכויותי
    במדינה שאני משלם לביטוח הלאומי יותר מ40 שנה ,ומהו האבחון הזה?אני סובל מזה זמן רב מפחדים צעקות ,מריבות,וויכוחים, התפרצויות זעם,אין שמחת חיים ואין חשק למין בכלל ,אין חשק למפגשים חברתיים,כל פגישה שיש לי אני חייב להתכונן נפשית מה לעשות איך כמה ולמה אני חייב בשעורי בית בכל דבר ובלילות לא ישן מתעורר בבעטה מכל פיפס אם חלילה אישתי נוחרת אני מתעורר בפחד ולא יכול לחזור לישון עד הבוקר , וקראתי את הכתבה על צליפת שוט ו PTSD כל מילה שכתובה ן היא ממש אני, ואולי אולי טיפול בהיפנוזה יעזור לראש שלי לאחרונה קיבלתי טיפולים בבית חולים אברבנל בסוף המכתב היא כותבת כך ,,,,התחלת ציטוט,,,,, מהתרשמותינו לאורך המיפגשים איתו אפשר לציין ששלמה חווה את פגיעתו "כאסון," יש לו סיוטי לילה איך שהוא נופל לתהום יחד עם האוטובוס ומידי פעם שומע קולות זעקה רואה צללים ומצבו הרגשי והנפשי די מעורער מאד הושפע מהתאונה הוא כולו עסוק בפגיעה הוא בוואדי סובל ונדרש לו תהליך טיפולי ושיקומי מאסיבי כדי להחלים!!!סוף ציטוט,
    בתודה מראש חן חן על תשומת הלב MANOSSS

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר הצילו את SABAMOMO

הוספת תגובה

• דר הצילו

15/02/2010

שלום
    את זכויותיך עליך לברר בביטוח הלאומי ובמקום עבודתך.
    לגבי היפנוזה לא מוכרות לי עבודות מיוחדות בתחום של PTSD. היפנוזה יכולה לעזור להוריד מתח ללמד דרך להרגעה והקטנת חרדה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפנוזה לד"ר חיים

SABAMOMO
    18/02/2010

מדוע ד"ר חיים לא עונה ?????????????????????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה