מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותתום13/02/2010
שלום רב,
האמת היא שאני בטוחה שאני צריכה סיוע פסיכולוגי כדי לפתור את הבעיות שלי אבל הבעייתי זה שאין לי ממש כסף לזה כרגע,ולכן, הייתי רוצה לקבל כמה עצות (ואפילו הקטנות ביותר..)
חשוב לציין שעברתי אבחון דידקטי פסיכולוגי,אבחון טובה ואני נוטלת ריטלין כשאני לומדת.
בנוסף,טופלתי ע"י עובדת סוציאלית (שהתייעצה עם פסיכולוגים ופסיכיאטרים אבל זה לא עזר לי,אלא רק ההפך.. ובחרתי לעזוב)
אין לי מושג מה לעשות עם עצמי כרגע.. אני בת 20,משלימה בגרויות אבל לא משנה כמה אני אחרוש ואדע יותר מכל הכיתה תמיד אני אקבל ציונים נמוכים בבגרות (אבל אם יש מבחן בכיתה הולך לי דווקא טוב ,לי נראה שהמבחנים בכיתה יותר קלים והבגרות יותר קשה, או שאולי זה מהלחץ.. כי המבחנים בכיתה הם רק לתרגול ולא קשורים לציון שאקבל אלא נטו רק הבגרות).
אתאר את דרך הלמידה שלי:
אני לומדת במשך כל הקורס-שלושה חודשים. בהתחלה לא יותר מדי אבל בהמשך כשהבגרות מתקרבת אני ממש חורשת (מדובר רק בבגרות אחת),כשאני ניגשת למבחן אני מקבלת ציונים דיי נמוכים במקרה הטוב (תמיד על ה-70 ומשהו שאני בטוחה שלא משקפים את מה שאני באמת יודעת) ויש מקרים שישר יש לי התקפי חרדה וכל המבחן נדפק לי.
עלו בי כמה תהיות:
1.האם באמת זה שאני חורשת יכול להיות שגורם לי לא להצליח?
2.האם כדאי לי לוותר ולא להמשיך ללמוד? כי חוסר ההצלחה והכישלון ממש מתישים אותי והורסים אותי נפשית ופיסית .
3.האם ללמוד רק מקצוע או להמשיך עם הבגרויות אבל לשנות את דרך הלמידה שלי?
4.האם כיתה מיוחדת ללקויי למידה תעזור לי? לא יודעת אם זה באמת נכון לי.. כי הבעיה היא לא ההבנה בשיעורים אלא הבגרות עצמה.
אשמח לעזרה,תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציונים
ד''ר חיים שם דוד13/02/2010שלום לך,
הציונים נדרשים בבגרויות על מנת להגיע ללימודים גבוהיפ . במידה ועלו המציונים שלך, 70 פלוס, כנראה שתצטרכי לבחור במסלול לימודים שתוכלי להתקבל אליו.
יחד עם זאת כל האפשרויות שהעלית נוכנות ויתכן ואת סובלת מחרדה כלשהי.
למרות רצוני, לא אוכל לענות לך מכיווןו שחסקרים לי נתונים רבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרתהעודד13/02/2010
שלום בני שותה קונצרתה 27 מיל זה היום הראשון כמה זמן לוקח לראות אם התרופה מתאימה לו יום יומים שבוע וכמה זמן יכול להיות תופאת הלואי ומה הן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומצרטה
ד''ר חיים שם דוד13/02/2010נהוג להעלות את המינון של קונצרטה אחלרי 10 ימי טיפול. התופעות לוואי השכיחות יותר הן הפםחתה בתאבון,ף הפרעה בשינה וכאבי בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטול תורערן12/02/2010
שלום רב,
רציתי לדעת כמה זמן מראש אני מחויב להודיע על ביטול תור לפסיכיאטר? האם כל פסיכיאטר יכול לדרוש פרק זמן לפי ראות עיניו? הודעתי יומיים לפני על ביטול בעוד הוא מחייב אותי בתשלום טיפול מלא, משום שקבע (יש שלט) כי יש להודיע על ביטול 3 ימים מראש. אם זה רלוונטי, זהו לא טיפול חד פעמי אצלו כי אם טיפולים לאורך מעל לשנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוזה טיפולי
ד''ר חיים שם דוד13/02/2010כל איש מקצוע מחליט מה הכגישה שלו לביטול תורים. אני מניח שידעת זאת נראש. באופן כללי 3 ימים הם המקרים היותר נדירים של חיובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SABAMOMOSABAMOMO11/02/2010
ציפרלקס +וויאפקס +וואבן+מירו+פראפנאן+בונדרומין+אהיסטון+פנרגן ויש עוד דרמובט ,
ועדיין נדרש לו ת ה ל י ך ט י פ ו ל י ו ש י ק ו מ י מ א ס י ב י , כך כתוב ,
אולי מישהו מהמומחים שרואים וקוראים ייתן עיצה איזה טיפול הוא זה ובאיזה מקום
נותנים אותו אם ככה כותבת פסיכאטרית מומחית עם שתי מ,ר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הטיפול
ד''ר חיים שם דוד13/02/2010שלום לך,
איני יכול לתת דיעה על הצירוף התרופתי הזה ולמה הוא נוצר. ישנן תרופות רבות שמטרתן השגת סדציה והרגעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות זיכרון וקשב אחרי טיפולים כימתובל אורנה11/02/2010
האם ניתן בבדיקות נוירוקוגניטיביות לבדוק מצב בוודאות או שהנבדק יכול להעמיד פנים שמצבו פחות טוב מבאמת?אני שואלת משום שאני פונה לביטוח לאומי ואני רוצה בדיקה שאף אחד לא יחשוד באמינותה או אמינותי. יש כזו בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות אמינות
ד''ר חיים שם דוד13/02/2010כחלק מהערכות נוירופסיכולוגיות יש הערכת אמינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין עם מאניה דיפרסיהשחר11/02/2010
שלום אני סובל ממניה דיפרסיה עם פארנויה קשה עכשיו אני במצב מאוזן, בתקופת התיכון הייתי נוטל רטלין בשביל להצליח יותר בבגרויות ובגלל אי שקט בתנועות הגוף היום אני לומד באוניברסיטה ובמקרה יצא לי לקחת כדור לפני מבחן קשה הרגשתי בפוקוס ועשיתי את המבחן ללא עייפות מה שלא מפתיע שגם אחרי המבחן הייתי בריכוז והרגשתי את עצמי חי לא עד כדי מניה באלימות אני לא נוקט כבר 4 שנים מאז טיפול במחלקה משפטית קשה במיוחד שער מנשה ולא ינקוט כי אני הבטחתי בחיים לא לחזור לשם אז לא זה מה שמדאיג אותי אלא שלפי ידיעתי רטלין זה סם ממריץ והוא יכול לפגוע באיכות השינה אני לא זוכר אם זה הפריע לי לישון אבל הדבר נורא הוא שזה יכול להגביר את הפארנויות שעדין קצת יש לי או להביא אותי למצב מרומם, שאלתי היא האם אני יכול ליטול את הכדור ואם כן באיזה מינון כדאי להתחיל ברור שאני יוועץ גם ברופא אני שוקל 110 קילו וגובהי 190.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעץ עם הפסיכיאטר שלך.
ד''ר חיים שם דוד13/02/2010יש לך יותר מדי להפסיד מכדי להתייעץ בנושא זה בפורומים שלא מכירים אותך אישית. יש מחקרים שמראים שמינון ריטלין שניתן באופן מקצועי בשעות ובמינוינם הנכונים אינו מעלה את שכיחות המאניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בי קומפלקס עם תרופות פסיכיאטריותדניאלה11/02/2010
בוקר טוב! האם ניתן לתת בי קומפלקס עם אני מטופלת עם זיפרקסה ואטומין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין B
ד''ר חיים שם דוד13/02/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקסשני11/02/2010
האם יש מצב שתרופות אנטי פסיכוטיות כמו סרקוול או גאודון תהיינה יותר אפקטיביות מלפונקס?
האם לפונקס נחשבת התרופה היעילה ביותר לסכיזופרניה (להוציא את תופעות הלוואי שלה) על סמך סטטיסטיקה?
מנסיונכם - האם הכרתם חולים שגאודון או סולין או סרקוול עזרו יותר מלפונקס?
האם לפונקס יכולה לעורר אובססיביות אצל חולים סכיזופרנים שממילא סובלים גם מזה - אלו שחולים מסכיזואובססיב?, לכן לא רצוי לתת אותה להם בנסיבות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקולים למתן לפונקס
ד''ר חיים שם דוד13/02/2010על מנת שתרופה תהיה יעילה, ראשית כל חכמה היא לבלוע אותה.
יש אנשים שלא ננוטלים לפונקס בגלל תופעות לוואי שלה כגיון ריור או ישנוניות (שאגב, ניתן לטפל בהן ביעילות). וא זה לא מפתיע שתרופות אחרות יכולות להיות יעילות ממנה.
באופן כללי לפונקס היא התרופה היעילה ביותר לתכנים פסיכוטים אבל אין אפשרות לדעת מי יגיב ולאיזו תרופה ויותר מכך, מי לא יגיב לאיזו תרופה.
לפונקס יכולה להחמר אובססיות אבל לא תמיד נמנעים ממנה אמל אנשים הסובלים מהפרעה סכיזואפקטיבית. לעתים קרובות אני רואה אנשים שסובלים לכאורה מאובססיות עם מרכיב פסיכוטי שמגיבים מאוד לטיפול בלפונקס והתכנים הפסיכוטיים חולפים ואיתם גם האובססיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
שני14/02/2010השתמשת במינוח סכיזו אפקטיב ולא סכיזואובססיב, אלה הם דברים שונים, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפנקס
15/02/2010ליסמין שלום
התשובה לכל שאלותיך היא כן. לפונקס תרופה מצוינת אך עם לא מעט מגבלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולבוטרין כנגד ADD וקשיים בריכוז.אדם.10/02/2010האם מקובל לרשום וולבוטרין WELLBUTRIN לבעיה של קשיים בריכוז, לפציינט שמשתמש בציפרלקס באופן קבוע?
האם יש התנגשות בין התרופות.
האם יעילות ה וולבוטרין כנגד הפרעות קשב וריכוז גבוהה / נמוכה מזו של ריטלין לאחר שבוע ימים של לקיחת התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריעילות וולבוטרין
ד''ר חיים שם דוד10/02/2010התרופה הנחשבת לקו הראשון לטיפול בהפרעות קשב וריכוז היא הריטלין ולא בכדי. הוולבוטרין נמצאה יעילה אולם יעילותה כנראה פחותה משל הריטלין ודי מוגבלים בשימוש בה בגלל תופעות הלוואי שלה. אין מניעה משילוב שתי התרופות אולם כדאי לבדוק האם יש צורך ב 2 התרופות בכלל . יתכן ואם אתה סובל מדיכאון תוכל לקבל מענה מהוולבטוטרין בלבד הן לדיכאון והן לADD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטו וציפרמילצבי10/02/2010שלום אני מטופל מזה שנה לערך בציפרמיל במינון 50 מ"ג ליום נגד התקפי חרדה. לאחרונה אבחן רופא המשפחה כי אני לוקה בתסמונת עייפות כרונית (תופעה ממה אני סובל כ-3 שנים שהחמירה לאחרונה) והציע שאפחית את מינון הציפרמיל ואשלים את החסר במינון דומה של אסטו.
1 - האם ישנה בעייתיות בטיפול מעורב של שתי התרופות יחדיו?
2- האם לאסטו אכן יש השפעה חיובית על לוקים בתסמונת עייפות כרונית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראסטו לתסמונת עייפות כרונית
ד''ר חיים שם דוד10/02/2010ההחלטה לעבור לתרופה אחרת בגלל עייפות כרונית אינה ברורה לי. אסטו אינה התרופה המקובלת לטיפול בתסמונת זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לא בסדר?שלומי10/02/2010שלום, שמי שלומי ומזה כשבוע אני סובל מתסמינים שבימים האחרונים התחלפו עם הרגשת סחרחורת ממש חלשה(זו הדרך היחידה שאני מצליח להגדיר את התחושה הזו) בנוסף לסחרחורת אני סובל רוב היום מבחילה ממש חזקה, ומן חוסר ריכוז,בהתחלה אפילו לקרוא מהעיתון לא הצלחתי.כעת למרבה המזל זה נחלש טיפה. יש לציין שבתחילת השבוע סבלתי מחוסר שקט מוחלט, לא הצלחתי להתרכז ולא לתפקד, כל שעות היום המוח שלי עבד ללא הפסקה זה היה פשוט סיוט! הייתי ממש מתוסכל והתחלתי לחשוב שאני פשוט מאבד את זה. נורא פחדתי והתעסקתי כל הזמן עם שאלות כמו מה כולם יחשבו עלי ואיך המשפחה שלי תתמודד עם המצב הזה. יש לציין שנורא פחדתי, אני לא זוכר אף פעם שחשתי הרגשה כזו, ובעקבות זאת העברתי כמעט יומיים במיטה. מה שהגביר את הפחד שלי משיגעון זה שפתאום חשתי שהכל חסר משמעות(נורא נורא קשה לי להסביר את ההרגשה הזו-זו היתה מן הבנה כזו שצצה לה משום מקום) לא הרגשתי שום צורך בלעשות דברים הכל היה חסר משמעות ובעקבות זאת לא הצלחתי ללמוד ואפילו לעשן כבר לא יכולתי-שאלות כמו למה אני עושה את כל הדברים האלו מילאו את המוח שלי,ההרגשה הזו הייתה ממש ממש מפחידה.כמו שאמרתי בהתחלה,אני מודה לאל שההרגשות והמחשבות האלה הלכו אבל עדיין מציקים לי הסחרחורות האלו והחוסר ריכוז והפחד אם הרגשה כזו תחזור בעתיד..יש לציין שאני בלימודים לפני צבא(מתגייס ביולי השנה) ולכן היה לי קל מאוד לחזור לבית הורי ולהירגע קצת, אני חושב שזה מה שעזר לי להתאפס, אבל אני פוחד שדבר כזה יקרה לי בזמן השירות הצבאי ואיך דבר כזה ישפיע על אופי השירות שלי. אני נורא פוחד שאני סובל מאיזו מחלת נפש וזה נורא מטריד אותי כל ההרגשות האלו בזמן האחרון. יש לציין שאני בן 19 ובריא.אודה לך אם תוכל על פי התסמינים הללו לאבחן מה לא בסדר איתי. ואיך זה ישפיע על חיי בעתיד.
אני ממש מודה לך על הקדשת הזמן ועל העזרה. וסליחה על המכתב הארוך. המון תודה! שלומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתסמני חרדה
ד''ר חיים שם דוד10/02/2010נראה שאתה סובל מהפרעת חרדה. פנה אל פסיכיאטר או אל רופא המשפחה על מנת שיעריך את המצב וימליץ על הטיפול הראוי למצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונצרתהעודד10/02/2010בני עשה איבחון ושתה רטלי ןשלא התים לו עשה פעולה הפוכה עכשיו אחרי שנתיים פסיכאטר מכבי הביא קו נצרתה 27 מיל מה לעשות האם זה אותו דבר מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה לעשות
ד''ר חיים שם דוד10/02/2010איני מבין את השאלה שלך. מי שידע את התשובה הכי טוב זה הפסיכיאטר שיעץ לכם לקחת את התרופהץ. לעתים אנשים מגיבים בצורה אחירת לדרך מתן אחרת ולשיחרור שונה של החומר הפעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטין 20אנונימי10/02/2010שלום חבר שלי כבר 4 חודשיים ויש לו כאבים בגב באופן כרוני בעקבות לחצים ובנוסף לזה הוא סובל מדיכאונות
עכשיו הוא הלך לפסיכאיטר הפסיכיאטר לא עזר לו ולא הביא לו שומדבר שיפטר את הבעיה
ורוצה להתחיל לקחת פרוטין (ללא מרשם) בעקבות המלצת חבר אחר שגם נוטל את התרופה
מה הסיכונים בכך איך הוכל לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרטין
ד''ר חיים שם דוד10/02/2010פרוטין היא תרופה נוגדת דיכאון. תרופות נוטלים רק בהמלצת רופא. יש לעשות אבחנה בין דיכאון ובין כאבים. כאבים יכולים להיות מלווים בדיכאון . הממצאים היום מראים שהטיפול בנוכגדידיכאון SSRI אינם מספיק יעילים לטיפול בתסמיני כאב באנשים עם דיכאון.
במידה והחבר אינו בטוח שהאיבחון שנעשה לו תקין כדאי שילך לפסיכיאטר אחר לחוות דעת שנייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון שפיותsbv10/02/2010רציתי לדעת כיצד ניתן לאבחן בין זיכרון מדומה לאמיתי? לדוגמא בחורה שטוענת שעברה
התעללות מינית? וכיצד או איזה איבחונים עליה לעבור כדי להוכיח שטענותיה לא נובעות
מהפרעה נפשית או גם אם יש לה אחת כזאת טענותיה לא נובעות מאותה הפרעה אלא מקורן אמיתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעה נפשית או שיכרון בעייתי?
ד''ר חיים שם דוד10/02/2010שלום לך,
בדר"כ להפרעות נפשיות יש סימנים נוספים ולא רק הדבריםש אומרים שאנו זוכרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות לא הגיוניותלילך10/02/2010כיצד מגיבים למחשבות לא הגיוניות כמו: משודר ברדיו וששכנים מדברים עליו ומרכלים עליו ?
מה צריך לומר לאותו אדם?
אינו מעוניין ליטול תרופות כלל
מה אפשר לעשות כדי שיבין שהמחשבות שלו לא נכונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה עושים בתגובה למחשבות לא הגיוניות
ד''ר חיים שם דוד10/02/2010אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה שלך. יהיו אנשים שילכו לקבל טיפול על ידי לחץ מאסיבי מהסביבה ויהיו כאלו שילכו בעקבות ניסיונות לשיכנוע שהטיפול נדרש עבור תסמינים אחרים כגון הפרעות שינה או חרדה. צריך להתאים את הגישה חלאדם.
באופן כללי אין גישה חד משמעית למחשבות שווא אבל דבר אחד בטוח שלעתים נדירות הגישה הישירה שמבטלת את המחשבות האלו, עוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)