פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון ופלוטין
    ויקי
    05/03/2010

שלום,
    לפני כשנתיים התחלתי טיפול בפלוטין וקלונקס עכב התקפי חרדה ודכאון.
    לאחר שנה הפסקתי את הטיפול לאחר שמצבי השתפר משמעותית.
    לפני כחצי שנה התחלתי טיפולי פוריות שנכשלו אך בסופו של דבר נכנסתי להריון באופן טבעי.
    לצערי הרב, ההריון לא היה תקין ועברתי הפלה טבעית.
    מתחילת הטיפולים, ההורמונים השפיעו קשות על מצבי הנפשי וההפלה גרמה להחמרה קשה במצבי.
    שאלתי היא - האם חזרה לשימוש בפלוטין יכולה להזיק בזמן הריון לעובר במידה ואצליח להרות שוב?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ופלוטין

הוספת תגובה

• תרופותץ בזמן הריון

ד''ר חיים שם דוד
    08/03/2010

שלום לך,
    מתח הוא אחד הסיבות מדוע נשים לא מצליחות להכנס להריון. התרופםה יכולה להפחית מהמתח. התרופות אינן מומלצות בהריון כ"סתם" אולם במקרים שיש צורך עושים שיקול קליני ומחליטים מצה התרופה העדיפה. פלוטין נחשבת לתרופה בטוחה מאוד בהריון.
    יש לזכור שאין "תרופה מומלצת" להריון או להנקה. אבל יש לעשות את ההחלטה המחושבת מה הדבר הנכון לעשות. זו שתרופה מסויחימת אינה "מומלצת" לא עושה אותה ללא בטוחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת ! שאלה לפרופ' לאון גרינהאוס
    דו קוטבית
    05/03/2010

בת 25 סובלת ממאניה דיפרסיה.
    בגיל 22 התפרצה המחלה הארורה זה החל באפיזודה מאנית שהיה מעורב בה חשיש שנמשכה כ 5 חודשים . עברתי לגור בת"א ושכרתי פנטהווז מפואר בשדרות רוטשילד . ביזבזתי בתקופה זו מעל 100 אלף שקל וזאת מבלי ששמתי לב לכך .וכשניגמר הכסף הגיע הדיכאון הנורא. חזרתי לגור בבית הורי הפסקתי עם החשיש ובמשך חודשיים שלמים (בעיקר ישנתי) בוקר אחד מבלי ששום דבר במצאיות שלי השיתנה היתעוררתי מוקדם מהצפוי לגלי צחוק ,מירוץ מחשבות והרגשה נהדרת . זה נימשך שלושה שבועות ואז שוב הגיע דיכאון שנמשך כשבועיים . פניתי לקבלת טיפול רפואי 20 מ"ג זיפקסה ו200 מ"ג למיקטל . הייתי בעיקר מדוכאת ולכן בהדרגה הפסיכיאטרית שלי הוסיפה לי גם 300 מ"ג ויפאקס.
    בפרק זמן של שנה בערך כשהייתי תחת הכדורים הייתי בעיקר מדוכדכת ,נטולת שימחת החיים שהינה מרכיב מהותי ודומינטטי באופי .
    היתה לי מטרה והיא היתה לחזור לגור בת"א וכשהצלחתי לממש אותה לאחר שעבדתי פרק זמן הדבר לא גרם לי אושר אלה הכניס אותי לדיכאון.
    שלחתי יד בנפשי בפעם הראשונה לאחר שתכננתי את המאורע במשך חודש לערך . בלעתי 120 כדוריי בונדורמין והנסיון לא צלח.
    לאחר 4 חודשים ניסתי שוב עם 360 כדורי בונדורמין שהיה ממש קשה לבלוע את כולם וגם אז לא הצלחתי .
    והיתעוררתי בתל השומר שמחה ומאושרת . הפסקתי ליטול בהדרגה את התרופות ובניגוד לדעת הפסיכאטרית גם את הלמיקטל . חלפו כחמישה חודשיים שבהם (לאחר ניתוח הארועים ) הייתי בהיפונאניה. ואז פקדה אותי אפיזודה קצרה אבל מאוד מאוד קשה של דיכאון . החלטתי לשוב ולקבל תרופות וההמלצה של הפסיכיאטרית שלי היתה להתחיל עם סרוקוואל 200 מ"ג ואז להעלות במינון. אחרי שבוע עם התרופה חזר לי הדיכאון שנימשך כחודש שלם דבר שאינו אופייני למחלה שלי בשנתיים האחרונות . זו היתה אפיזדה מאוד ארוכה . שבמהלכה כלל לא יצאתי מהבית וסגרתי את הטלפון . עכשיו בשעות האחרונות אני מרגישה פתאום בשעות האחרונות לא מדוכאת .
    מהי ההמלצה שלך לגבי טיפול תרופתי לאור התמונה שהצגתי לך ?
    - האם סרקוואל הוא מייצב טוב, האם יש בו מרכיב אנטי דיכאני . האם יש מייצבים שקיים בהם מרכיב אנטי דיכאוני . אני מרגישה אובדת עצות . ואם רק נידמה לך שכדי להחליף תרופה אני מתחננת שתגיד כי אני ממש לא סומכת על הפסיכיטרית שלי לאור הניסיון ..
    בתודה מראש וסליחה שהלעטתי אותך במידי פרטים . .

הוספת תגובה

• מיואשת ! שאלה לפרופ' לאון גרינהאוס

06/03/2010

שלום
    המניה דפרסיה שלך מאוד משמעותית. התשובות בפורום הם לא אישיות מאחר ואני לא בודק אותך. לכן המלצותי הן כלליות.
    את כנראה סובלת ממניה דפרסיה שמופיעה עם גלים תכופים. זה מצב יותר מורכב לטיפול אך ניתן לטפל בו בהצלחה. מומלץ להימנע מסמים, קלים וקשים, לגמרי ולהיות מאוד זהירים עם אלכוהול. עם את נוטלת גלולות נגד הריון בדבר יכול להוביל לרמות נמוכות יותר של למיקטל בדם. צריך לשקול האם להמליץ על תרופות נגד דיכאון מאחר וחלק מהן יכולות לגרום להחמרה של הגלים.

סרוקאול, ליטיום, זיפרקסה, דפלפט, טרילפטין, ועוד הן תרופות שיכולות לעסור.

אני מקווה שתצליחי להתאזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חרדה ומצפון
    נינה טל
    04/03/2010

שלום רב
    אני סובלת ממצפון יתר עד כדי כך שאני לא מסוגלת לעשות שום דבר שאני רוצה בגלל מחשבה שאני נהנית ואחרים לא בנוסף אני לא מסוגלת לעשות שום צעד כדי לקדם את חיי
    מה יכול עזור לי?
    אני בדכאון קשה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חרדה ומצפון

הוספת תגובה

• בעיות חרדה ומצפון

05/03/2010

לנינה שלום
    על מצפום מפותח מידי צריך לעבוד חזק כדי להגמישו. תפיסות עצנמיות נוקשות מגבילות לנו את החיים. תתחילי להגמיש אותן. אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה...

נינה טל
    06/03/2010

ניסיתי הרבה שנים ללא הצלחה
    יש הרבה פחדים
    האם יש מקום לתרופות?
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיר ציפרלקס למבוטחים בביטוח משלים
    א.פ.
    04/03/2010

שלום
    1. האם ציפרלקס בסל התרופות?
    2. כמה יש לשלם עליו כשהחולה מבוטח בביטוח משלים?
    3. האם יש לו חיקויים טובים זולים?

תודה!

הוספת תגובה

• תגובה...

איתן
    04/03/2010

היי,

אני בכללית עם ביטוח מושלם;הציפרלקס אכן נמצאת בסל הבריאות,ובכללית הציפרלקס עולה בין 100-110ש"ח.
    - עד כמה,שאני יודע לציפרלקס אין חיקויים טובים וזולים,היות ולא פקע תוקף הפטנט שלה.

מקווה שעזרתי...

יוסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוסי אתה טועה תבדוק את עצמך

מעיין
    05/03/2010

יוסי ידידי אתה טועה פג תוקף הפטנט של הציפרלקס יש כבר תרופות גנריות (תחליפיות) לדומא אסטו של יוניפרם ואציטלופרם טבע של חברת טבע וכמובן הציפרלקס לא בסל התרופות בגלל זה הוא עולה מעל 100 שקלים כמו שציינת אם היה בסל התרופות היה עולה 13 שקלים והתחליפים הגנריים זולים ממנו בהרבה ועולים עד 50 ש"ח בערך. ואין שום בעיה עם התחלפיים הגנריים כי זה בדיוק אותו חומר פעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידשת לי קצת ידידי,אבל...

איתן
    05/03/2010

היי,

ראשית,חידשת לי בענין העובדה,שכבר ישנן תרופות גנריות לציפרלקס הזולות בהרבה מתרופת הציפרלקס המקורית,אשר נמצאת בסל הבריאות של הכללית ומחירה אכן גבוה;זה נכון - ועומד על בין 100 ש"ח עד 110 ש"ח מקסימום,לחפיסה של התרופה האורגינאלית,אשר בה נמצאים 28 כדורים.

- אכן אין שום הבדל בין תרופת הציפרלקס המקורית לבין התחליפים הגנריים - מבחינת החומר הפעיל הזהה,אשר נמצא בתחליפים הגנריים - כמו גם בציפרלקס המקורית.

שורה תחתונה:בסל של הכללית תרופת הציפרלקס האורגינאלית ישנה,ונמצאת,למרות שמחירה גבוה ומגיע עד ל110 שקלים מקסימום;במקום 140 ו/או אף סכום הגבוה מזה בקנית התרופה האורגינאלית באופן פרטי.

רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזעי חשמל
    שני
    04/03/2010

האם זה עוזר גם לאו סי די?
    האם נהוג לעשות זאת לחולי סכיזופרניה

לקביעת תור
    סגירה
    נזעי חשמל

הוספת תגובה

• נזעי חשמל...

איתן
    04/03/2010

היי,

ממה,שאני יודע;טיפול בנזעי חשמל ניתן כאלטרנטיבה האחרונה - לסובלים מדיכאון,ושכל התרופות כנגד דיכאון כשלו במשימתם להקל על הדיכאון ו/או אף לרפא אותו ו/או להגיע למצב של רמיסיה.

מקווה שעזרתי.

יוסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוסי אתה טועה תקרא ותשכיל...

מעיין
    05/03/2010

יוסי ידידי אתה טועה פג תוקף הפטנט של הציפרלקס יש כבר תרופות גנריות (תחליפיות) לדומא אסטו של יוניפרם ואציטלופרם טבע של חברת טבע וכמובן הציפרלקס לא בסל התרופות בגלל זה הוא עולה מעל 100 שקלים כמו שציינת אם היה בסל התרופות היה עולה 13 שקלים והתחליפים הגנריים זולים ממנו בהרבה ועולים עד 50 ש"ח בערך. ואין שום בעיה עם התחלפיים הגנריים כי זה בדיוק אותו חומר פעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן קצת חידשת לי ידידי...

איתן
    05/03/2010

היי,

ראשית,חידשת לי בענין העובדה,שכבר ישנן תרופות גנריות לציפרלקס הזולות בהרבה מתרופת הציפרלקס המקורית,אשר נמצאת בסל הבריאות של הכללית ומחירה אכן גבוה;זה נכון - ועומד על בין 100 ש"ח עד 110 ש"ח מקסימום,לחפיסה של התרופה האורגינאלית,אשר בה נמצאים 28 כדורים.

- אכן אין שום הבדל בין תרופת הציפרלקס המקורית לבין התחליפים הגנריים - מבחינת החומר הפעיל הזהה,אשר נמצא בתחליפים הגנריים - כמו גם בציפרלקס המקורית.

שורה תחתונה:בסל של הכללית תרופת הציפרלקס האורגינאלית ישנה,ונמצאת,למרות שמחירה גבוה ומגיע עד ל110 שקלים מקסימום;במקום 140 ו/או אף סכום הגבוה מזה בקנית התרופה האורגינאלית באופן פרטי.

רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על כתיבת התגובה פעמיים.!

איתן
    05/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוק/כאבים ברגליים
    מאיר
    04/03/2010

כמה ימים לאחר תחילת נטילת אנטומין
    התחילו להופיע אצלי תחושות של שיתוק/כאבים
    בחלק העליון של שתי הרגלים.
    להמשיך ליטול את התרופה?
    אני קבלתי תמרשם מרופא פסיכיאטרי שקשה מאוד להשיג אותו
    או לקבוע אליו תור

לקביעת תור
    סגירה
    שיתוק/כאבים ברגליים

הוספת תגובה

• שיתוק/כאבים ברגליים

05/03/2010

למאיר שלום
    צ'פרלקס יכול לתת תופעות לוואי של כיווץ שרירים. עליך להתייעץ עם המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס...
    איתן
    04/03/2010

היי,

האם טיפול בציפרלקס יעיל כנגד סימפטומים שליליים של מחלת הסכיזופרניה?
    האם ציפרלקס במינון 30 מ"ג יעילה בטיפול בO.C.D?
    האם ישנה אינטרקציה חיובית ולא מפריעה בין 2 התרופות Viepax XR + Cipralex וניתן לקבל טיפול משולב הכולל את שתי תרופות אילו במקביל?

תודה רבה מאוד מראש...

יוסי.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס...

הוספת תגובה

• ציפרלקס...

05/03/2010

ליוסי שלום
    הצ'פרלקס לא יעיל בסכיזופרניה. לכל השאלות האחרות התשובה היא חיובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ולוסטרל- עבור פרופ' גרינהאוס
    גליה
    03/03/2010

פרופסור גרינהאס שלום,
    לפני מספר חודשים כדי להכנס להריון הפסקתי ליטול את התרופה ציפרלקס, כתוצאה מכך חלה החמרה במצבי הנפשי החרדות והמחשבות הטורדניות גברו ואיתן הדיכאון. בהתיעצות עם הפסיכיאטר הוחלט לחזור ללוסטראל, ולדחות את נושא ההריון. שאלתי: האם קיימת דרך לפחות ל12 השבועות הראשונים של הריון , לשפר את תסמיני הocd והדיכאון שלא באמצעות תרופות? ניסיתי טיפול cbt שלא עזר כלל במקביל לתרופות,והרעיון של לקחת תרופות שנויות במחלוקת בהריון היא מחשבה שמאוד קשה עבורי, היא נחווית כ"ויתור עצמי" וכסיכון מיותר.
    אשמח לרעיונותיך וחוות דעתך בנושא

הוספת תגובה

• הריון ולוסטרל- עבור פרופ' גרינהאוס

05/03/2010

לגליה שלום
    כדי לך להתיעץ עם מכול טרטולוגי כדי לשמוע יותר פרטים על תרופות והריון. אפשר להכנס להריון עם צ'פרלקס הסיכון הנוסף מאוד קטן. תתייעצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מויפאקס לציפרלקס עקב תופעות לוואי
    אורן
    03/03/2010

כיצד יש לעבור מנטילת ויפאקס XR 150 לציפרלקס (כדור אחד מינון מינימלי)? האם צריך הפסקה ביניהם? האם לרדת קודם לויפאקס 75 למשך תקופה?
    בעבר נטלתי ציפרלקס ללא תופעות לוואי מיוחדות אבל כשעברתי לויפאקס עלה הדופק שלי במנוחה מ 65 ל 80 ולחץ הדם מ 120 ל 130 (האם זה בכלל בעייתי?)
    תודה

הוספת תגובה

• מויפאקס לציפרלקס עקב תופעות לוואי

05/03/2010

לאורן שלום
    מעבר בין תרופות צריך להיעשות באופן הדרגתי. כך שיורדים מתרופה אחת לעולים בשנייה. עם המצב לא קריטי עדיף להפסיק אחת ואז להתחיל את השנייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    עודד
    02/03/2010

שלום ממה נובעת מעוקות בלי מוסברות שבעות והולכות בלי שום סיבה וגם אכליה מהירה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לחץ

05/03/2010

עודד שלום
    החיים זה "לחץ". עם האדם חזק בנפשו ה "לחץ" פחות משפיע עליו. עם שעבר שלו מורכב או שהוא פחות מסתגל, אז תחושת הלחץ הנפשי גובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות ושיער
    ע
    02/03/2010

רופאת העור ביקשה ממני לברר- האם יש תרופות פסיכיאטריות שיכולות לגרום לשינוי צבע השיער?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות ושיער

הוספת תגובה

• תפסיקו להגיב לעצמם

ע
    05/03/2010

אתם מורידים הודעות שאח"כ לא ייענו על ידי המומחים!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה לשאלתי?

יוני
    06/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות ושיער

06/03/2010

ל ע שלום
    לא מוכרת לי התופעה של שינוי צבע שיער עקב שימוש בתרופות פסיכיאטריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה?
    אבי
    02/03/2010

שלום רב ד"ר

אבא שלי מטופל נפשי ונוטל ריספרדאל וויפקס ולמיקטאל .

השאלה שלי תוך כמה זמן השפעת התרופות האלה תכנס לדם ולהפך.

כלומר אם הוא נטל את התרופות היום 2.3.10 בשעה 10 בבוקר ולמחרת יש לו בדיקת דם ב9 יראה שאכן הוא נוטל את התרופות הנ"ל . ואם לא אז תוך כמה זמן .
    ולהפך אחרי שהוא נוטל קבוע תרופות הנ"ל תוך כמה זמן יוצא השפעתם על הדם אחרי שבוע יותר פחות .

ומודה על העזרה והתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה?

הוספת תגובה

• שאלה?

05/03/2010

לאבי שלום
    לוקח כ 2-4 שבובות עד שהתרופות פועלות באופן מלא. למיקטל, עקב העלייה המאוד הדרגתית במינון, לוקח עד 8 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפראמיל גרם להתקף
    משה
    02/03/2010

שלום רב
    אני נפגעתי בפיגוע בשנת 2002 . בין 2002 ל-2003 טופלתי ב-SEROXAT וLOREVAN לאחר שסבלתי מהתקפי חרדה חזקים.
    ליפני כ4חודשים ועד עכשיו אני סובל מקשיי נשימה וממתח שרירי הצוור , בתקופה זאת היו לי בערך שני התקפי חרדה קלים (מדובר בערך לפני כ-3 חודשים) עם הרגשת מתח וחרדה כמה ימים לאחר ההתקף.
    עשיתי את כל הבדיקות הפיזיות האפשריות בקשר להרגשת חנק וחוסר אוויר וכולן נמצאו תקינות.

לאירונה קבלתי מירשם מרופא משפחה של קורס ל 3 חודשים שלCIPRAMIL וLOREVAN .
    אתמול לקחתי כדור ראשון של CIPRAMIL וכעבור שעה הרגשתי בחילה וסחרחורת לאחר כבעוד שעה
    הרגשתי מתח חזק של שרירי צוור ומרכז הגוף ,חולשה ברגליים וידיים , רעד קל וכמובן הרגשת חרדה חחזקה . במהלך הלילה לא הצלחתי להרדם היתי ועד עכשיו תחושת מתח וחרדה חזקות לא פוסקות.
    אני מרגיש שהתרופה העירה את ההתקף הזה , אני מפחד להמשיך עם התרופה וגם לא לוקח את LOREVAN כי לא יודע מה זה יגרום לי. בבוקר דיברתי עם הרופת משפחה בתלפון . היא עומרת שחד משמעית התופעות הם לא מהתרופה אלה זה צירוף מקרים.

אך אני אמור להמשיך מכאן?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפראמיל גרם להתקף

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

ד''ר חיים שם דוד
    02/03/2010

שלום לך,
    אתה סבלת מהתקפי חרדה במשך ה חודשים אחרונים והיה לך עוד אחד נוסף אתמול. אנשים הסובלים מחרדה מאוד מודעים ודרוכים לשינוייםפ שמתחוללים בגופם ומכאן הארגישות המוגברת שיש לך לבחילות ולתופעות של מערכת העיכול וכיצד זה מעורר התקפי חרדה.

סביר להניח שזו לא התרפה שגרמה לכך ואם תתמיד בה תוכל בהחלט להגיע לרגיעה והתרופה תתברר כיעילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    היקס
    02/03/2010

אני חייל בסדיר, כרגע נפקד, שישב בכלא בעבר ולא יכול נפשית להתמודד עם זה שוב. יש לי עבר של דיכאון בשירות ופגישות רבות מאוד עם קב"ן ואפילו הציעו לי לצאת מהצבא כמה פעמים.

אני כרגע בגדר נפקד מהצבא, ומעוניין לצאת ממנו על נפשי מבלי לבלות שניה נוספת אפילו בכלא... השאלה שלי, במקרה ואגיע לבית חולים עם חבר ואטען שבלעתי כדורים וניסיתי להתאבד ואתנהג מדוכא, אשיג את מטרתי ואצליח לצאת?

סביר להניח שאני אעבור שטיפת קיבה.. האם יאשפזו אותי? האם תהיה לי פגישה עם פסיכיאטר? האם פסיכיאטר יכול לשחרר אותי מידית מהשירות מבלי להכנס לכלא?

תו-דה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שיחרור מהצבא

ד''ר חיים שם דוד
    02/03/2010

השיחרור מהצבא יהיה רק על ידי שלטונות הצבא והם מ חליטים לגבי האם תשב בכלא או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ציפראמיל
    יוסי
    01/03/2010

שלום,

אני בן 40, לפני כשמונה שנים נפלתי לחרדות ומהם לדיכאון חזק שטופל היטב עם ציפראמיל שניתן לי על ידי פסיכיאטר. אחרי שהשתנו הנסיבות שהובילו לחרדות ולדיכאון, הפסקתי את הטיפול אחרי כחצי שנה.

לפני כשנה ביקשתי מרופא המשפחה שוב לקבל ציפראמיל. זה התחיל עם חרדה מניתוח שהייתי צריך לעבור (ובסןף לא עברתי...) ומאז אני ממשיך כי זה עושה לי מצב רוח טוב וגם עוזר לי עם בעיה של "גומר מהר" - זה משפר לי משמעותית את חיי המין. אני נוטל כדור אחד ביום של 20 מ"ג.

הבעיה היא עם שתי תופעות לוואי של התרופה. הראשונה של עודף משקל. עליתי בין 8 ל-10 קילו בשנה האחרונה ועכשיו אני בעודף משקל (גובה 1.82, משקל 93 קילו). השנייה היא הזעה מאוד מוגברת. בחורף זה פחות נורא, סתם לא קר לי וזה יופי, אבל בקיץ זה סיוט - אני לא יכול לזוז מהמזגן לרגע בלי להזיע קשות.

לקראת האביב הממשמש ובא אני שוקל להחליף את הציפרמיל (מה שאולי יעזור גם לעודף המשקל). למה כדאי לי להחליף?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של ציפראמיל

הוספת תגובה

• תחליף לציפרמיל

ד''ר חיים שם דוד
    02/03/2010

שלום לך,
    תופעות לוואי של עלית משקל כתוצאה משינויים בתיאבון בגלל טיפול בתכשירי SSRI הם יחסית לא נדירים. גם הזעת יתר אינה תופעת לוואי נדירה .
    לא ברור המנגנן ומה אפשר לעשות בעניין וניתן להחליף לתכשיר אחר ממשפחת SSRI אולם אי אפשר לדעת מה זה יעשה לעיכוב השפיכה שאתה מעונין בו ולא ברור מה זה יגרום לתופעות הלואי שהזכרת.
    ניתן לעבור לתכשירים כגון לוסטראל או פריזמה.
    לא הייתי שולל אפשרויות נוספות לטיפול וזה על ידי תכשירים טריציקלים הפועלים בעיקר על נוראדרנלין כגון דפרקסאן או תכשיר NRI כגון אדרונקס (למרות שיאנו מיועד להפרעות חרדה ויתכן ולא יעזור לך לעיכוב השפיכה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה