מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצמוץדן04/06/2009
שלום,
אני בן 40 ובמהלך השנתיים האחרונות אני סובל ממצמוץ בעיניים.
ידוע לי כי תופעה זו מעידה לעיתים על מתח. אני עובד במקום עבודה לחוץ ובתפקיד די מלחיץ אך עד לפני כשנתיים הכל היה תקין (אני באותו המקום ובאותו התפקיד כבר 5 שנים).
בסה"כ טוב לי בחיי, אני נשוי + 2 באושר ואושר.
אני מטופל בתרופה להורדת כולסטרול ובטיפות עיניים לגלאוקומה Xalacom.
שמתי לב כי אני ממצמץ בשעת דיבור ישיר עם אנשים או רגע לפני מפגש פנים אל פנים עם מישהו. אולי אני מפחד ממשהו?, כשאני מיישיר מבט ומדבר עם אנשים?.
אני אדם תקשורתי עם בטחון עצמי ואני לא מרגיש מתח/פחד/רתיעה מלדבר עם אנשים.
מה מומלץ לעשות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם לחץ
ד''ר אירנה נתנאל06/06/2009דן שלום,
יתכן ותרגילי הרפייה יכולים לעזור להפיק מתחים ולחצים שמצטברים בעבודה. אפשר לנסות טיפול תרופתי הרגעתי (פסיכיאטר, נוירולוג או אפילו רופא משפחה יכול לעזור).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון חרדהחסוי03/06/2009
שלום אני בת 23. במהלך החודש האחרון אני חשה מדי יום סחרחורות מרובות כאשר אני עולה על גשר, נכנסת לקניון אני ישר מתחילה להזיע ומרגישה חום בכל הגוף ומיד מתחילה להרגיש דחף שאני צריכה לצאת החוצה , אני מפחדת לצאת מהבית ולהסתובב בחוץ לבד בשעות הערב המאוחרות(אחרי 11 בערך) , אפילו לזרוק את הזבל אני לא יכולה , בשאר היום אני מתפקדת מעולה , אני עובדת , נפגשת עם חברים , בבית אני מרגישה מצוין. אני מעוניינת לדעת אם מאפיינים אלו מעידים על סוג של חרדה כלשהי ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון חרדה
ד''ר אירנה נתנאל06/06/2009שלום לך,
מצב שאת מתארת מתאים לתמונה של חרדה. אם תופעות אלו מפריעות למהלך התקין של חייך כדאי לפנות לרופא. אני ממליצה להתיעץ עם פסיכיאטר לגבי הטיפול התרופתי. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי יכול מאוד לעזור בנוסף לתרופות או אפילו במקומן. CBT הינו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מיואשששת כבר לא יודעת מה לעשות.אני02/06/2009
זה התחיל עוד מהגן שהייתי סובלת מהתקפיי זעם ובמשך השנים זה רק הלך והחמיר ומכיתה ו בערך זה כבר היה גלים עולה ויורד.
עברתי יותר מ10 פסיכיאטריים בחיים שלי ועשרות פיסכולוגיים ומכל אחד יצאתי עם 2 אבחנות
1.היפר אקטיביות
2.אף אחד לא יודע עדיין כל אחד נתן לי הבחנה שונה.
אבל ההיפר אקטיביות ידעו בבירור.
ניסיתי טיפול בריטאלין כמה פעמים לתקופות ארוכות של חודש כל אחת ובכל פעם הריטאלין גרם לי לשלשולים וכאבי בטן איומים אז הפסקתי.
ניסיתי קונצרטה אבל הקונצרטה גרמה לי ליותר התקפיי זעם.
המצב הדרדר במשך השנים
בשנתיים האחרונות הייתי מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרית ניסו לי טיפול בריספרידל 300 מג שגרם לי לעלות 20 קילו אז הפסיקו.
ואז נתנו לי סרקוואל והיו לו תופעות לוואי קטלניות ביותר. במשך 9 חודשים הייתי כמו מסוממת הרגשתי עייפות כל הזמן כאביי ראש יובש בפה הייתי שותה כל היום לא הייתה לי שליטה על עצמי הייתי אוכלת עד שהיה בא לי להקיא ועליתי עוד 10 קילו בנוסף ל20 קילו של הריספרידל וזה גרם לי להיות בעצבים כל הזמן ולא יכולתי אפילו להתפרץ כי הייתי עייפה מדיי. וזה דיכא אותי ואכל אותי מבפנים.
אחריי 9 חודשים הפסיקו לי את הסרקוואל בטענה ש "הקבוצת כדורים" הזאת לא מתאימה לי והתחילו לי טיפול בטרזודיל.שבוע אחריי שהפסתי את הסרקוואל שהתחלתי בטרזודיל נכנסתי לדכאון מטורף הייתי בוכה כל היום ואז הציעו לי תרופה אנטי דיכאונית אבל אחריי מה שהסרקוואל השאיר לי לא הייתי מוכנה בשום פנים ואופן. ופגעתי בעצמי התחלתי לחתוך ותמיד הייתי המוממה כשהייתי רואה מטופלים מסביבי ותמיד הייתי אומרת לעצמי איך הם יכולים לעזאזל?? זה פאקינג כואב ותמיד היו אומרים לי שהם לא מרגישים כלום ואז באמת הבנתי על מה הם דיברו.
בחודש השלילי של הטרזודיל התחלתי להרגיש טיקים בעיין ולא כל כך התיחסתי לזה.
ואז נכנסתי עוד יותר לדכאון ועזבתי את המקום המזורגג הזה.
והטיקים נמשכו וזה התחיל כבר להציק ואז פטוש הייתי מרגישה כאבים אימים בכל החלק השמאלי של הראש הייתי לוקחת לפחות 3 או 4 אופטלגין ביום כל כמה שעות כי הכאבים היו חוזרים כל כל שעות.
עכשיו הכאבים פחתו ועדיין יש לי טיקים וזה מחרפן אותי עד כדיי כך שבא לי להוציא לעצמי עיין אני מתחרפת!
נפגשתי עם עוד פסיכיאטר והוא נתן לי topitrim והוא אמר שזה גם יעזור לי עם המצביי רוח וגם עם הטיקים. אבל אני כל כך אכולה מבפנים כבר שאני לא יכולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי נוווווווווו זה כולה 3 דקות
אני09/06/2009תענו לי בבקשה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשששת
ד''ר אירנה נתנאל10/06/2009שלום לך,
צר לי מאוד על מצבך. אני מקווה שהתרופה החדשה תעזור לך. הכי חשוב לשמור על תקווה. יתכן ובנוסף לטיפול התרופתי את זקוקה לשיחות עם מטפל צמוד שיוכל לעודד, לתמוך ושיעזור לך להתמודד עם המצבים הקשים שמלווים אותך.
חזקי ואמצי!!!
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסעמית02/06/2009
שלום אני סובל מבלוטת התריס 3 שנים היפר לא מאוזן בשנה האחרונה TSH 100 היום 14 מידי פעם קשה לי לנשום עשיתי אקו לב, הולטר, תפקודי ריאות תקין, אני מרגיש שהאוויר לא נכנס אני צריך להתאמץ לפעמים לא נכנס, כשאני יושב מול מחשב הכל בסדר כשאני קם שוב פעם תחושה של מחנק לוקח 5 מ"ג מרקפטיזול 20 מ"ג פרולול האם הגוף חרד ואיני מודע לו
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר אירנה נתנאל02/06/2009עמית שלום,
היפר פעילות של בלוטת התריס גורמת לתחושות של חרדה. כאשר הרופאים יצליחו לאזן את תפקודה של בלוטת התריס תחושת החרדה תחלוף. תהיה במעקב של הרופא המטפל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת תריס
עמית02/06/2009למרות שכרגע TSH 14 זאת אומרת הגוף מגיב בצורה זו? אני לא מרגיש חרד, האם זה מסוכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקואלדודי02/06/2009
שלום שמי דודי ואני מטופל בסרוקואל 200 mg שלושה כדורים ,ורציתי לדעת אים יש תופעת לוואי בשימוש ממושך בסרוקואל כמו בעיות מוטוריות עקב שימוש ממושך בסרוקואל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול
ד''ר אירנה נתנאל02/06/2009דודי שלום,
אין שום בעיה בנטילת סרוקוול בתקופה ממושכת. גם לא בעיות מוטוריות.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתם שאלהרועי01/06/2009
שלום אני נוטל ריספונד ופאקסט ורציתי לעשות הסרת שיער בלייזר ושאלו אותי האם אני נוטל תרופות כלשהן, עניתי שלא.עכשיו שאלתי האם זה אוסר עלי לעשות את הטיפול או לא מומלץ? כי אני לא רוצה ליידע את אף אחד בנושא הזה של הטיפול הפסיכאטרי שלי ממש אף אחד האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליעד
ד''ר אירנה נתנאל01/06/2009ליעד שלום,
לא שמעתי על שום הגבלה לעשות הסרת שער בליזר למי שנוטל תרופות פסיכיאטריות. יש תרופות שצריך לידע רופא מרדים בניתוח או כשעושים הרדמה מקומית (למשל בטיפול שיניים). אני מציעה לך לברר במקום שתעשה את הטיפול בלייזר עם איזה סוג של תרופות יש התנגשות מבחינתם. בדרך כלל במקומות כאלה שואלים על תרופות כדי לבדוק בריאות גופנית (מחלות גופניות).
תודה על פנייתך לפורום,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסט וערנות יתרשגית01/06/2009
התחלתי לקחת סרוקסט כחמישה ימים . אינני נרדמת בקלות ובאמצע היום אינני נרדמת כלל .
האם בזמן נטילת התרופה אסבול מעירנות יתר ושעות שנה בודדות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל03/06/2009בימים הראשונים התרופה יכולה לתת תחושת ערנות יתר. באם זה לא חולף יש לשקול החלפתה. אם יש הפרעה בהרדמות רצוי לקחת בבוקר.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה בתרופות פסיכיאטריותמורן01/06/2009
שמעתי שתרופות פסיכיאטריות משמינות, ברצוני לדעת האם התרופה עצמה משמינה או שהיא גורמת לרעב?
בתודה,
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה בתרופות פסיכיאטריות
ד''ר אירנה נתנאל01/06/2009מורן שלום,
תלוי באיזה תרופות מדובר. אם תכתבי לי תרופות ספציפיות אוכל לענות לך באופן יותר ממוקד.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה התרופות
מורן01/06/2009התרופה היא פריזמה פורטה.
יש לי עוד שאלה, אני לוקחת כדור ביום של פריזמה פורטה במשך שבועיים וחצי וברצוני להפסיק.
איך ניתן להפסיק, בבת אחד או לאט לאט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות והשמנה
ד''ר אירנה נתנאל01/06/2009תודה שחזרת,
פריזמה דווקא מדכאה תיאבון.
לא מומלץ להפסיק תרופות על דעת עצמך. כדאי להתיעץ עם הרופא. באופן כללי, מפסיקים באופן הדרגתי מאוד (קודם מורידים רבע כור במשל 5-7 ימים, אחרך כך עוד רבע 5-7 ימים עד שיגמר).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פסיכיאטר יכול לחייב אשפוז?מטופלת31/05/2009
שלום,
אני מטופלת אצל פסיכיאטר פרטי ורציתי לדעת האם הוא יכול לכפות עלי אשפוז?
במקרה של דכאון ובמקרה של רצון להתאבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פסיכיאטר יכול לחייב אשפוז?
ד''ר אירנה נתנאל31/05/2009שלום לך,
באופן עקרוני, כאשר פסיכיאטר מעריך שקיימת סכנה לפגיעה עצמית הוא יכול לבקש הוראת אשפוז מפסיכיאטר המחוזי ורק באישור הפסיכיאטר המחוזי ניתן לבצע אשפוז כפוי. כמובן שהנושא מורכב, קימות מספר אמות מידע על מנת שמטופל יעמוד בהם כדי שהרופא ימליץ על אשפוז כפוי.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת ציפרלקסקרין30/05/2009
שלום רב ,
לפני כעשרה חודשים התחלתי לקחת ציפרלקס עקב ביקור יחידי אצל פסיכיאטר פרטי שרשם לי את התרופה לחרדות,לקחתי במשך חצי שנה הרגשתי טוב יותר וירדתי לחצי כדור לאחר התייעצות טלפונית בלבד עם הרופא, במשך תקופה כ-4 חודשים אני לוקחת חצי כדור ומרגישה בדרך כלל טוב לפעמים יש ימים של חרדות ,אך אני מתמודדת ,אני מרגישה שכדור כבר לא תורם לי כלום חוץ מהשמנה וחומרים תרופתיים האם אפשרי להפסיק אותם לגמרי לאחר נטילה של ארבע חודשען אחרונים של חצי כדור?
אני מפחדת מתופעות גמילה, אשמח לדעת מה יכול להיות ומה דעתך?
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת ציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל30/05/2009ליבי שלום,
מצבך השתפר בזכות התרופה. כאשר מפסיקים את הטיפול התרופתי (גם אם הוא על מינון מנימלי) קיימת סכנה להתדרדרות במצב. החרדות עלולות לחזור. כאשר מנסים לחזור לאותו לאחר ההפסקה לאותו כדור, כדור מאותו סוג או מסוג אחר השפעת התרופה פוחתת ואז זקוקים למינון יותר גבוה. ניתן להפסיק תרופה כאשר פיתחת מיומנויות שליטה בהפרעת החרדה שלך ותוכלי ליישם את הכלים ומיומנויות על מנת לזהות סימנים מקדימים, לשלוט בהם ועל ידי כך למנוע חזרתיות של ההפרעה. את הכלים ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). זהו טיפול קצר, ממוקד, מאוד יעיל ויכחסית לא יקר.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים שגורמים לחלקי הפנים ל"תרדמת"דליה29/05/2009
אחותי החלה משלשום לקחת כדור ריספרדל וציטאלופארם וטוענת שחלי הפנים כמו לשון והפה "נרדמים"-היא סובלת מלחץ דם נמוך-זה בסדר להמשיך ליטול את התרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום הזה לא רציני
דליה01/06/2009צריך להתחנן בכדי לקבל תשובה? מן הראוי להתייחס להודעות לפי התור ולא לפי מה שנוח לענות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל03/06/2009התופעות יכולות להיות קשורות לריספרדל. יש להיוועץ ברופא המטפל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטלברוש28/05/2009
שלום
אני לוקחת רסיטל מ-10.3.09
הפסקתי לקחת אותו על דעת עצמי ב-7.5
כי הוא עושה לי בחילות והקאות.
(למרות שהוא עוזר לי בדיכאון).
עכשיו אני יותר מדוכאת,(אבל לפחות אין לי בחילות והקאות).
כשהלכתי לרופא משפחה, אמרתי לו שאני שומעת קולות שפוקדים עליי להתאבד, שאני אפס, ושאני זונה סליחה על המילה. הוא נתן לי הפנייה לפסיכיאטרף ורשם לי באבחנות הולצינציות. בדקתי באינטרנט מה זה וראיתי שזה סימפטום ששייך לסכיזופרניה.
בהתחלה חשבתי שזה מהרסיטל, ואז הבנתי שבאמצע חודש אפריל עברתי חצי טראומה, מישהו חטף אותי בדרכי לאחד מהידידים שלי בחיפה, חשבתי שאני הולכת להיות כמו גלעד שליט.
ואז הוא דרש ממני לקיים איתו יחסי מין בכפייה כשהוא מאיים עליי בסכין.
עשיתי לו פסיכולוגיה הפוכה אמרתי לו שאין לי בעיה (בכאילו כמובן) אבל שיכניס את הסכין כי זה מלחיץ אותי, ואז כשהוא דרש ממני לרדת לו ירדתי ספרתי עד 6 והכנסתי לו אגרוף באשכים, הוא התקפל אני הצלחתי לברוח אבל רעדתי כל הדרך כשאני רצה למקום המוני.
ואז חזרתי הביתה לא אכלתי כמעט כלום, רק בכיתי.
מכאן אני מבינה למה אני שומעת קולות (כי יש לי טראומה)
הייתי רוצה לדעת אם סרוקסאט או לוסטראל מטפל בתסמונת פוסט טראומתית?
ואם הוא יכול להפסיק לי את הסיוטים שיש לי בלילה בעקבות מה שקרה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוויה טראומטית
ד''ר אירנה נתנאל29/05/2009שלום לך,
צר לי מאוד על החוויה הטראומטית שעברת. סימפטומים שאת מתארת שייכים לאירוע שעברת. אני מאוד ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית, למומחה בתחום של פוסט טראומה או קורבנות של תקיפה מינית. באירוע עצמו פעלת בדיוק כמו שצריך כדי להינזק כמה שפחות ועל כל כול הכבוד לך!!!!
טיפול תרופתי משולב עם טיפול פסיכולוגי יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם "הרקושטים" של האירוע הקשה שעברת.
חזקי ואמצי!!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה בעקבות כדוריםליאור27/05/2009
שאלה לי
לקחתי ציפרלקס 3 חודשים- לא השמנתי,
הוסיפו לי אדרונקס-העצירות גרמה לי לעלות 2 קילו=הפסקתי לאחר 10 ימים.
את שניהם!
התחילה לי מן סחרחורת משונה בראש,כנראה גמילה.
הרופא משפחה אמר ככה ונתן לי כדורים נגד סחרחורת ,שלא עזרו בכלל,וכחלק מהתופעות לוואי שלהם עליתי עוד 2 קילו.
כמובן שהפסקתי איתם, הסחרחורות חדלו, אך המשקל שעליתי נשאר....
עברו בערך שבועיים...
אני מרגישה נפוחה ולא בנוח עם עצמי.
עד שסוף סוף עברו לי החרדות והדכאונות עכשיו רע לי עם הגוף שלי.....
שאלתי היא ,האם גופי יחזור לקדמותו כשגופי יתנקה מהכדורים, או שעלי לעשות דיאטה??
ברצוני לציין שמעולם לא עליתי ככה במשקל ולא הגעתי למשקל כזה,
אני בת 27 וכבר 10 שנים שוקלת אותו הדבר עם נטייה של קילו לפה או לשם ולא יותר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
ד''ר אירנה נתנאל31/05/2009שלום לך,
הקפדה על ארוחות סדירות (כול 3-4 שעות) ועל פעילות גופנית מרובה כול יום באופן קבוע יכולה לעזור לך לחזור למשקל התקין ולשמור עליו. בנוסף, מומלץ לפנות לדיאטנית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוש אבחנהרוחמה27/05/2009
מה פרוש אבחנה conersive reaction?.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר conversive reaction
ד''ר אירנה נתנאל27/05/2009רחלה שלום,
conversive reaction פירוש הדבר תגובה קונברסיבית. במונח זה משתמשים בפסיכולוגיה / פסיכיאטריה. בעבר קראו לזה היסטריה. כיום זהו מושג שמתאר קונפליקט בתסמינים גופניים של אובדן מוטורי או תחושתי, כגון שיתוק. משערים שזוהי אחת הדרכים בה מתפתחת היסטריה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבוד תחושה עקב ארוע טראומה
רוחמה28/05/2009ד"ר אירנה, קודם כל תודה
יש לי איבוד תחשה בכל צד ימין. סי.טי תקין. ואני מבינה שאת מסבירה שעקב היסטריה וארוע טראומטי קשה שעברתי זה הגורם לאיבוד התחושה? ניתקלת בכזה דבר? מה עושים במקרה זה?
אני מטופלת בציפרלקס כחודש ובינתיים אין הקלה.
אבקש שוב את התייחסותך
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונורסיה
ד''ר אירנה נתנאל28/05/2009רחלה שלום,
קונורסיה הינה תופעה שכיחה בעולם הטיפול. בזכותה פרויד עבר מעיסוק ברפואה לפסיכותרפיה. גם לי יצא לטפל במקרים כאלה. הטיפול התרופתי בשילוב עם פסיכותרפיה יכול לעזור. ציפרלקס צריך לעזור. חודש זה עדיין מעט זמן כדי להסיק מסקנות לגבי יעילות התרופה. כדאי לתת לה זמן עד שהשפעתה החיובית תורגש במלואה. לי חשוב להרגיע אותך ולהדגיש שתופעת הקונוורסיה יכולה להיות מאוד לא נעימה אך היא כלל לא מסוכנת.
תמתיני עוד כשבועים - שלוש ותפני שוב לרופא המטפל. לא ציינת את המינון של הציפרלקס, יתכן ויש צורך לעלות את המינון. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאקסטרועי27/05/2009
אני נוטל פאקסט 40 מ"ג במשך חודשיים אין ספק שמצבי השתפר אך התרופה אינה מרפא את הדיכאון לגמרי כלומר אני מרגיש יותר טוב אך מידי פעם יש לי התקפות דיכאון (פעם בשבוע) מה לעשות? האם להחליף תרופה או לחכות יותר זמן או שפשוט התרופות אינן מרפאות לגמרי כלומר רק מקלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאקסט
ד''ר אירנה נתנאל27/05/2009ליעד שלום,
המינון המירבי של פקסט 60 מג' . אתה יכול להיתיעץ עם הרופא המטפל לגבי האפשרות של לעלות את התרופה. בנוסף, אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) הדבר יאפשר לך לפתח כלים ומיומנויות של שליטה מירבית על הדיכאון.
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)