מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אירנה נתנאלASDA28/08/2009
האם את חושבת שחייב טיפול תרופתי למצב שלי?
זה נקרא שיש לי בעיה פסיכיאטרית?
אם יש מצב בטיפול של מחשבות חיוביות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי
ד''ר אירנה נתנאל30/08/2009שלום לך,
שאלתך לא ברורה לי. אם תפרט יותר אשמח להתיחס שוב לפנייתך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחוףמאנית דיפרסי28/08/2009
האם ישנה סכנה הקבלת זריקת זיפרקסה לישבן לחולת אנדמטריוסיס ?
אנא ענו לי בדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחוף
28/08/2009אין קשר בין טיפול עם זיפרקסה ואמדומטריוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפיקות לב מואצותעילום שם28/08/2009שלום. אני רווקה שקניתי לפני 10 שנים דירה. ומתוך לחץ לא יכולתי לגור לבד. ומכרתי את הדירה. היום אחרי 10 שנים אני שוב יוצאת לדרך. ואחרי שאשרו לי משכנתא אני הולכת לחפש דירה. אבל משום מה אני מרגישה שאני נמצאת בחרדה וזה מתבטא שאני מתעוררת עם דפיקות לב מואצות. מה אפשר לעשות כדי להוריד מתח ולקחת בחשבון שהכ יצליח ב"ה. מעבר למחשבות טובות מה אני יכולה לעשות כדי להשתלט על הגוף. האם רסקיו יכול לעזור. תחדה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדפיקות לב מואצות
ד''ר אירנה נתנאל28/08/2009שלום לך,
טיפול התנהגותי-קוגניטיבי (CBT) משולב עם ביופידבק יכול מאוד לעזור לך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניהASDA28/08/2009הסיפור שלי הוא לא עליי.יש לי זוג שאני מכירה שהבעל לפני 4 שנים התפרצה לו מחלת הסכיזופרניה.הוא חזר בתשובה והחליט שהוא המשיח ושהוא יכול להזיז עצים וכל הדברים שרק אפשר לדמיין. הזוג הזה התגרש בסופו של דבר כי הוא החליט שאשתו בגדה בו.הוא לא מודע לזה שהוא חולה ולא מוכן לקחת כדורים.אבל אמא שלו שמה לו אותם באוכל ויש ימים שהוא בסדר ויש ימים שהוא לא בסדר.את הגרושה שלו הוא שונא מאוד.יש מצב שהוא יוכל לפגוע בה או לעשות לילדים משהו..אני גם יודעת שהיא אפשר להתלונן עליו אם לא הייתה שום סיבה.האם הוא יכול לפגוע בעצמו?מה אני יכולה להציע לאותה אישה כי לפי דעתי היא קצת דואגת.
הודה לך על ההתיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרענבל א.ח
ASDA28/08/2009יש לי התיעצות לגבי זוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל28/08/2009שלום לך,
כדי לעזור לבני המשפחה להתמודד עם המצב, גישה של טיפול ממוקד-משפחה מציעה מספר דרכים יעילות. ראשית, כדי לעשות שינוי לא חייבים להתחיל מהחולה עצמו. השינוי מתחיל במשפחה, מתוך הנחה שבשלב מאוחר יותר היא תצליח לגרום לחולה להגיע לייעוץ. לפי גישה זו, מלת המפתח שמביאה לשינוי היא אמפתיה וכן מניעת התנגשויות עם החולה. גישה אוהדת כלפי הסובל בסופו של דבר תאפשר להתגבר על התנגדויות מצדו ותגרום לו לפנות לעזרה מקצועית. אין להיכנס לעימותים - לא עם הסובל ולא עם בני משפחה אחרים. יש ללמוד להתמודד עם החולה בצורה אוהדת ובלתי שיפוטית. יש להפסיק לבוא בדרישות, בתלונות ובטענות, כי בכל מקרה הן זוכות להתעלמות מצד החולה. זה לא מועיל וגורם להתנגדות ולהתרחקות.
ניתן להפעיל דרך נוספת באמצעות רופא משפחה. אפשר להציע לאדם לגשת לרופא המשפחה כדי להתייעץ בקשר לתוספי מזון טבעיים שיאפשרו לו יותר כוחות ואנרגיה או במטרה לבצע בדיקות דם כדי לעלות על קיומה של מחלה גופנית הגורמת לחולשה. רופא המשפחה יידע לאבחן שמדובר בסכיזופרניה ויפנה את האדם לטיפול מיידי. תחושת דאגה שמעביר הצוות הרפואי, משקלה של הסמכות הרפואית, פחד ממחלות נוספות, תחושת פגיעות עקב המחלה - כל הגורמים האלו תורמים ליצירת חלון הזדמנויות שבו עולה הסיכוי שאדם יתפוש את הבעיה ויקבל טיפול הולם.
חשוב לזכור כי אחד מהגורמים החשובים ביותר המשפיעים על האדם לבקש עזרה הוא האהבה והדאגה הכנה שמעבירים המתערבים. אין מקום לכעס או הענשה בהתערבות, הם רק יגרמו לאדם להתגונן יותר ויפחיתו את הסיכויים לכך שהוא יבקש עזרה. קודם כל המשפחה צריכה לעשות שינוי וזה מה שיגרום בסופו של דבר לאדם להסכים ולקבל טיפול. המשפחה היא רבת עוצמה ולכן השינוי מתחיל במשפחה ולא בחולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירנה נתנאלASDA28/08/2009אמרת לי על טיפול תרופתי. זאת אומרת כדורים שאני צריכה ליטול?ואם כן מה שמם של הכדורים? ולמי עליי לפנות..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול תרופתי
ד''ר אירנה נתנאל28/08/2009אני ממליצה לפנות לרופא פסיכיאטר שיתאים את התרופות למצבך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצבי רוחקורין27/08/2009שלום לכם,
אני וחבר שלי היינו מאוד רוצים לדעת מה עובר על חבר שלי.
קצת רקע - חבר שלי הוא בן אדם מאוד מצליח מאוד מפוקס, יש לו חברה גדולה שאותה הוא מנהל כבר שנים רבות.
לא חסר לו כסף והוא תמיד משיג מה שהוא רוצה אבל ישנם דברים שחסרים לו: אושר, שקט פנימי ואופטימיות. הוא כל הזמן חושב בצורה פסימית, וכבר למעלה משנה מצבי הרוח שלו משתנים בקיצוניות מטורפת והוא הולך (בראשו) למקומות לא טובים ורואה רק שחור.
אני מרגישה שהוא מאבד תקווה וכואב לי לראות אותו סובל ככה.
כשהוא נכנס למקומות הללו הוא מבקש שאני אתרחק ע"מ שלא יכאיב לי כי הוא מרגיש שמשהו רע משתלט עליו ושאין לו שליטה עליו.
הוא אינו יודע איך ולמה זה קורה לו אך יודע שכשהאדרנלין שלו עולה הוא מרגיש טוב יותר וכן כשעושה פעילות גופנית עצימה
אנא, עיזרו לי לפחות לומר לי במה מדובר ואיך אנו יכולים לטפל בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמצבי רוח
ד''ר אירנה נתנאל27/08/2009קורין שלום,
כדי להבין ממה חברך סובל נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. לצערי, אי אפשר לעשות זאת דרך הפורום. אני מאוד ממליצה לפנות להתיעצות רפואית. יתכן וטיפול תרופתי מתאים יכול לשפר את מצבו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניהדן26/08/2009אובחנתי כחולה סכיזופרניה וקיבלתי טיפול אנטי פסיכוטי
(פרפנאן, דקינט)
רציתי לדעת אם יש לי זכויות בביטוח לאומי עקב זה?
ואם כן מה עליי לעשות?
תודה לכם מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל27/08/2009שלום לך,
אכן כן, הרופא המטפל, פסיכולוגית שמטפלת בך או עובדת סוציאלית יכולים למלא מסמכים לביטוח הלאומי ולבקש עבורך. וועדה של ביטוח הלאומי תקווה מה וכמה מגיע לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדואגת ומוטרדתASDA26/08/2009אני בת 30 אמא לשלושה ילדים.הבעיה שאני פונה אליך מדאיגה אותי מאוכל פעם שאני מתכוננת לעלות לישון או לצאת מהבית אני בודקת את הדלת של הבית מספר פעמים למרות שאני רואה את המפתח בדלת והסוגר למעלה נעול ואז אני פונה לראות אם הגז סגור מספר פעמים וגם מהברז הראשי.לאחר מכן אני בודקת את המגהץ וגם את הדוד ושוב חוזרת על זה מספר פעמים .ושאני יורדת מהאוטו אני בודקת את הדלת שהיא נעולה למרו ששמעתי את האזעקה.לא חויתי איזו שהיא טראומה של פריצה לבית או לאוטו.אני יודעת שיש לי בעיה הודה לך אם תעזור לי בטיפ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרOCD
ד''ר אירנה נתנאל26/08/2009ענבל שלום,
מצב שאת מתארת מתאים לתופעות של הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD). בבסיס ההפרעה מצויה מחשבה אובססיבית המאיימת שמשהו רע עומד לקרות. בכדי "למנוע" את האסון ו"לבטל" את האיום – מבוצעים טקסים (קומפולסיות) מסוגים שונים. אחד המצבים של ההפרעה הינו בדיקות שבא ילידי ביטוי בטקסים של בדיקות נובעות מתוך הפחד שאדם יתרשל ויגרום לסכנה. כגון, שכח לנעול את הדלת או לסגור גז, לנתק מכשירי חשמל. ישנם שבודקים כביש שנהגו בו כדי להיות בטוחים שלא פגעו במישהו או גרמו לתאונה.
טיפול תרופתי משולב עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם OCD.
טיפול התנהגותי הוכיח את עצמו כטיפול יעיל ביותר בהפרעה טורדנית – כפייתית ונחל הצלחה מרשימה בטיפול בהפרעה. הטיפול מתמקד בסילוק תסמינים ספציפיים והתנהגויות בלתי מסתגלות ובפיתוח מיומנויות שליטה בהפרעה. הגישה המומלצת ביותר היא טיפול בחשיפה ומניעת תגובה. חשיפה – למצב מעורר הפחד ומניעת תגובה – מניעת קומפולסיות (טקסים) מרגיעים. את עיקרונות הטיפול ניתן להדגים על מקרה של א. בן 23 רווק, סטודנט לאדריכלות. הוא התלונן על טכסים של בדיקות עקב פחד שהתרשל במעשיו ויצר סכנה. כגון: שכח לנעול את הדלת, או לסגור גז, לא ניתק מכשירי חשמל. הוא היה בודק שוב ושוב בכדי להיות בטוח שאכן סגר את הכול והטכסים היו אורכים זמן כה רב עד כדי שא. היה מאחר ללימודים. בנוסף, א. נהג לבדוק שוב ושוב כביש בו נהג כדי להיות בטוח שלא פגע במישהו או גרם לתאונות. עם הזמן הפחד גבר וא. נמנע מנהיגה ברכב, הפסיק להפעיל מכשירי חשמל בבית, והיה נעזר בהורים כדי להרגיע את פחדיו. לאחר ניתוח והערכה של הפחדים מהם סובל דירג א. את פחדיו על פי היררכיה בסולם מ – 1 עד 100 על פי מידת הפחד. הם קבעו תוכנית עבודה בו א. יתרגל בהדרגה חשיפה למצבים מהם הוא נמנע עקב הפחד – מבלי לבצע את הטכסים המרגיעים הקבועים שלו (קומפולסיות). במשך ביצוע חשיפות אלו נדרשו כוח רצון, החלטיות ואיפוק והוא למד להפסיק את הטקסים המציפים ומגבילים את חייו. א. למד שדווקא הפסקת ביצוע הטקסים (וויתור על הבדיקות חוזרות ונשנות) מפחיתה בהדרגה את המחשבות האובססיביות ואת את החרדה הנובעת מהן.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אף אחד לא עונה לי-ענבל א.ח
ASDA28/08/2009יש לי בעיה ואף אחד לא עונה לי .הודה לכם על ההתיחסות. סיפרתי את הסיפור שלי בכותרת דואגת ומוטרדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באימי הסובלת ממאניה דיפרסיהשני25/08/2009שלום רב,
אימי בת 47 אובחנה לפני 15 שנה כסובלת ממאניה דיפרסיה. כאשר היא אובחנה לראשונה היא אושפזה בגהה למספר חודשים וטופלה בect . אחרי שנתיים היא החלה להיות מטופלת במחלקה הפסיכיאטרית בתל השומר. היא הייתה מתאשפזת בערך פעמיים /שלוש בשנה אחרי אפיזודות של דיכאון קשה או נסיונות אובדניים. אחרי תקופת האישפוז הייתה נסיגה של הדיכאון והיא הייתה מצליחה לתפקד (בד"כ למספר חודשים).
לפני 3-4 שנים הועבר חוק שניתן להתאשפז ע"פ איזור מגורים ואימי שגרה בראשון לא יכלה יותר להתאשפז בתל השומר והיא אמורה להתאשפז בבאר יעקוב.
בשנים האחרונות היא מטופלת במרפאה קהילתית לבריאות הנפש בלוד. היא מגיעה לשם מידי לסוג של "אישפוז יום". מספר חודשים מתוך תקופה זו היא עבדה דרך סל שיקום.
באופן כללי בשנים האחרונות יש ירידה ברורה בתפקוד שלה ואפיזודות הדיכאון מאוד מאוד תכופות, עם זאת הן פחות קיצוניות והיא לא מבצעת נסיונות אובדניים.
כאשר היא באפיזודה של דיכאון היא הולכת לסבתא שלי לכמה ימים וחוזרת הבייתה אז היא מרגישה יותר טוב אבל זה לא מחזיק יותר משבוע.
ולמעשה בחודשים האחרונים אני אחותי ואחי כבר נעשינו חסרי אונים. הפסיכיאטר שלה המליץ על ect אבל היא לא הצליחה להחזיק בבאר יעקוב יותר מיום (היא טוענת שהמקום מלוכלך ושהאנשים יותר חולים מבתל השומר והיא לא מסוגלת להיות שם).
שינו לה את התרופות כבר המון פעמים וכלום לא עוזר.... אני בת 27 אחותי בת 25 אנחנו לא גרות בבית. אחי בן ה 17 גר איתה. המצב לא יכול להימשך ככה גם מבחינתה וגם מבחינתו. אנחנו באמת אובדי עצות. אודה אם תוכלו להמליץ על מסגרת טיפולית מתאימה? לאן ולמי ניתן לפנות (הפסיכיאטר שלה מאוד נחמד אבל בינתיים לא כל כך עוזר)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול באימי הסובלת ממאניה דיפרסיה
28/08/2009לשני
סיפור אימך מאוד מצער. יש קבוצת חולים מני דפרסיבים שמאוד קשה לאזן לאורך זמן. אין ממש מסדרת טיפולית מתאימה להם. טיפול ECT לתרופות ארוכות-מה שנקרא טיפול החזקתי-לפעמים נותן תרופה נכונה למצב. לצערי וללא כול סיבה הטיפול באמבולטורי של ECT כמעט ולא מתבצע בישראל מסיבות כלכליות בלבד. רצוי שהנצרכים יתלוננו על המצב מול מנכ"ל משרד הבריאות.
יתכן ושווה שתבדקו עם מומחה בתרום של מניה דפרסיה (פרופ' בלמיקר, פרופ' לרר, פרופ' גרינהאוס, פרופ' וויצמן) האם יש טיפול אחר שניתן להציע לאימך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפקס xrשושנה25/08/2009שלום דר', תוכל בבקשה לחוות את דעתך המקצועית בנוגע לטיפול בדכאון וחרדה ע"י כדורי ויפקס xr תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרויפקס xr
ד''ר אירנה נתנאל26/08/2009שושנה שלום,
ויאפקס , תרופה נוגדת חרדה ודיכאון, המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. שייכת לקבוצת SNRI . תרופה זו נמצאה יעילה בטיפול בחולי דיכאון, חרדה ובמצבי דאגנות יתר (generalized anxiety). תופעות הלוואי העיקריות של תרופה זו כוללות בחילה, כאב ראש וסחרחורת. בדרל כלל הן קלות וחולפות בהמשך הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שושנה26/08/2009תודה רבה דר'. שאלה נוספת, האם תרופה זו כלולה בסל התרופות? ובנוסף, בד"כ אחרי כמה זמן רואים/מרגישים את ההשפעה של תרופה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ד''ר אירנה נתנאל27/08/2009התרופה אכן נמצאת בסל. ייתכן ויחלפו מספר שבועות עד שההשפעה תורגש במלואה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס xr
רונה27/08/2009ויפאקס נמצאת בסל הבריאות ועלי היא התחילה להשפיע אחרי כחודש וחצי חודשיים שבאמת התחלתי להרגיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת אפקסור והזעת יתרכפיר24/08/2009נטלתי אפקסור 75 מ"ג ליום במשך כ 8 חודשים, בחודש וחצי האחרון אני בגמילה הדרגתית מהתרופה, ולאור תופעות לוואי מציקות אני עכשיו לוקח חצי כדור (פותח אותו, מרוקן חצי ובולע) לשבוע, מתוך כוונה להפסיק לקחת אותו לחלוטין בשבועות הקרובים.
הבעיה היא שבחודשיים האחרונים אני מזיע המון בבטן ובגב, (מלבד תופעות לוואי מוכרות של סחרחורת וכו' שהן נסבלות מבחינתי) כל חשיפה קלה לשמש גורמת לחולצה שלי להירטב כאשר: א. אחרים שלידי אינם מזיעים כך. ב. לא הזעתי במקומות אלו מעולם.
מחיפוש מעמיק באינטרנט ומקריאת עלון התרופה התוודתי כי דווקא תופעת הזעה מוכרת בזמן לקיחת התרופה, כאשר לי היא התרחשה דווקא עם הפסקתה.
יש לציין כי בעבר הזעתי בבית השחי (בלבד) ועשיתי ניתוח להפסקת ההזעה, מדובר בניתוח חדשני שלא גורם לזיעה מפצה. כך שאני די מבולבל ולא יודע מה הסיבה להזעה.
האם זו התרופה? האם זה יפסיק עוד כמה שבועות? או שמא הדרך היחידה להפסיק את ההזעה היא לחזור ולקחת את התרופה?. אשמח לקבל מידע על הקשר בין הפסקת התרופה לבין תחילת ההזעה.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראפקסור
י.25/08/2009אני לוקח ויאפקס XR מג 75 כבר חודש זוהי תרופה זהה לאפקסור ? אין לי תופעה של הזעה האם יש תופעה מוכרת של הזעה בהפסקה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסימנים חיובייםגל24/08/2009האם קל לטפל בסימנים חיובים בסכיזופרניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריותר קל מאשר בסימנים שליליים
אופניק27/08/2009קח לדוגמה את הסוליאן , היא מטפלת בסימנים חיוביים ביעילות גבוהה מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים חיוביים
גל01/09/2009היא מטפלת בהם בצורה יעילה? מה באמת יעילות התרופה בסימנים החיוביים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוליאן מטפלת בסימני המחלה החיוביים
עירית31/08/2009ביעילות יתרה מכיווןשהיא תרופה מהדור החדש אז היא עובדת באופן יותר ממוקד על המקומות בהם היא צריכה - קישור לדופמין ולכן הטיפול הוא מתמקד רק בסימני המחלה ללא כל תופעות הלוואי שיש בדרך כלל כמו ישנוניות וכאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה וקלונקסעדן24/08/2009שלום.. בת 28, בגיל 18 עברתי חוויה טראומטית (אונס) ובמשך השנים התפתחו לי התקפי חרדה. לפני 4 שנים התחלתי לקחת קלונקס (שנרשם לי עי פסיכיאטר, החלטתי לא לקחת תרופות טיפוליות ssri ולנסות להתגבר לבד) מאז אני לוקחת בקביעות קלונקס, כבר 4 שנים כל יום (אבל בכמות קטנה, ז"א כמות יומית מירבית היא עד חצי מג, מעולם לא לקחתי יותר מזה)
במהלך 4 השנים האלו התגברתי על התקפי החרדה כמעט לחלוטין וחזרתי לחיים תקינים (מדי פעם כשמופיעות סיבות חיצוניות בחיים שגורמות לי למתח גם מופיעה חרדה, אבל לא מעבר לכך וכבר למדתי בעצמי איך להתגבר על זה) אבל ממשיכה לקחת את הקלונקס כי מרגישה שהוא מרגיע אותי פיזית...
שאלתי היא האם מלבד הפן הממכר שידוע לי (למרות שהכמות פה אינה רבה ולפי מה שיודעת לא צריכים להיות סיבוכים בלהפסיק לקחת בהדרגה אם ארצה) האם הקלונקס עצמו בלקיחה יומיומית מסוכן לבריאות? בדיקות דם שלי תקינות, כגון כבד ובדיקות מקיפות. הדבר היחיד שתוהה לגביו זה התקפי דופק מהיר שיש לי פעם בחצי שנה (שאינם חרדה, יתכן הפרעת קצב, זה עדיין בבירור.) ולמרות שפסיכיאטר אמר לי שהקלונקס לא יכול לגרום לכך תוהה אם יש סיבה לחשש לגבי הקלונקס?
אציין גם שהקרדיולוגית לא אמרה דבר לגבי הקלונקס.. למרות שלא ציינתי בפניה שלוקחת כל יום..
האם קלונקס יכול לגרום להפרעת קצב?
אשמח לדעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלהוסיף רק
עדן24/08/2009התקפי הדופק שמדברת עליהם וקרו כבר בערך 4 פעמים (בערך על חצי שנה) אומרת שאינם חרדה מכיוון שדבר ראשון מכירה כבר התקפי חרדה.. (לכל סוגייהם נראה לי ;-) וזה שונה לחלוטין. אני יכולה בוודאות לומר שזו לא חרדה, זה דופק גבוה וחזק הרבה יותר (200) שמופיע בפתאומיות ועובר בפתאומיות אחרי כמה דקות ולא מלווה בשום תופעת חרדה, אפילו לא מתח. (ולא הזעה לא רעד לא תחושה ש "קורה משהו נורא", כלום)
בדיקות הולטר ואקו לב תקינות לכן נאמר לי שעלי להקליט את זה עם מכשיר בזמן שזה קורה כדי לאתר במה מדובר.
אני פשוט לא רוצה לחשוש מהקלונקס שדווקא מרגיע אותי במיוחד במצבים כאלו, אבל בתופעות לוואי שלו ראיתי "הפרעות קצב" והתחלתי לתהות אם זה יכול להיות הגורם...
תודה והמשך שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדן
ד''ר ערן ואדים הראל25/08/2009לא ידוע לי כי קלונקס יכול לגרום להפרעות קצב אם כי נטילתו באופן קבוע אינה מומלצת וככל הנראה אינה משפיעה כבר בשל התרגלות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדן25/08/2009אך האם נטילת כמות כזו (כפי שאמרת לא מומלץ קבוע) אך כשזה רק עד 0.5 מג... עדיין אינה מומלצת? הפסיכיאטר אמר לי שזה בסדר שלוקחת... אני יודעת שאומרים שזה לא משפיע לאחר הרבה זמן של נטילה קבועה, אבל אני לוקחת כבר 4 שנים, בשעה קבועה כל יום ולמרות שאין לי חרדות כמעט בכלל אני מרגישה שהקלונקס מרגיע אותי פיזית- גופנית... שההשפעה עדיין קיימת. אולי הגוף התמכר לזה ולכן כל מה שזה עושה זה בעצם "להרגיע" את הצורך לזה? האם בכמות הנל זה יתכן?
שוב תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת תרופותהילה24/08/2009שלום אירנה,
מדובר בתרופת ויפאקס 150XR
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסקת תרופות
ד''ר אירנה נתנאל24/08/2009הילה שלום,
על מנת לצמצם תופעות לוואי כדאי להפסיק את התרופה באופן מאוד הדרגתי. כלומר, באופן הדרגתי להוריד את המינון עד להפסקה. כשמפסיקים בצורה מיידית יכולות להופיע תופאות לוואי של כאבי ראש, בחילות אך הן חולפות עם הזמן. בנוסף, כאשר מפסיקים תרופה קיימת אפשרות שסימפטומים של ההפרעה יחזרו.
טיפול התנהגותי- קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד משולב עם תרופות מאפשר לרכוש כלים ומיומנויות של שליטה מירבית בסימטומים בהווה וגם לטווך הארוך. במידה ומפסיקים תרופות, השליטה מסייעת במניעת הישנות ההפרעה.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת תשובה.שירה23/08/2009שלום רב,
אני סטודנטית לעבודה סוציאלית ויש לי שאלה לגבי התאבדות. בפנינו עמדה השאלה כי רוב האנשים המנסים להתאבד הם : אמביוולנטים או לא רוצים באמת למות. אשמח מאוד לדעת אילו משתי התשובות היא הנכונה והמדויקת . תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלשירה
ד''ר ערן ואדים הראל24/08/2009אמביוולנטים היא התשובה היותר נכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)