מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- remotivn09/05/2009
אני לוקחת במשך חודש 2 כדורי רמוטיב, זה די עוזר אבל כרגע אני בתקופה מאד לחוצה בגלל חוסר תעסוקה, מעבר דירה ופרידה מגבר.
שאלתי היא האם בתקופה הקרובה למשך כמה ימים או מידי פעם העלה את המינון ל-3 כדורים זה אפשרי? כמובן לא על בסיס קבוע אלה בימים של לחוץ ומועקה, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל11/05/2009ע"פ ההנחיות של החברה לא מומלץ ליטול יותר משתי טבליות ליום.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקוול-ליתיום ומאניה דפרסיהמורן09/05/2009
שלום ד"ר,
ברצוני לדעת האם סרקוול היא תרופה המתאימה לטיפול בהפרעה דו קוטבית (מאניה דפרסיה) ??
ממה שקראתי על תרופה זו, היא תרופה אנטי-פסיכוטית הניתנת לטיפול בסכיזופרניה.
האם נטילתה בטוחה כך שתאפשר הפסקת ליתיום במקביל ??
מה הן תופעות הלוואי העיקריות של תרופה זו ? בין היתר, האם גורמת לנשירת שיער?
ומה הסיכונים, אם יש, בלקיחת התרופה לאורך שנים?
ובמה שונה מפרפנאן ?
בנוסף,ידוע לי כי תרופות אנטי פסיכוטיות כמו פרפנאן גורמות עם השנים לתגובות אנטי רצוניות
באזור הפנים (כמו הוצאת לשון לא רצונית). מה ידוע לך על כך?
אודה לך על תגובה,
תודה רבה ורק רק בריאות !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת, מדוע איני מקבלת תשובה !!? תו
מורן11/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר תגובות לשאלות
מורן15/05/2009גם ככה תחום הפסיכיאטריה רגיש ואני מאמינה שלאנשים אפילו קשה לשאול שאלות באינטרנט אז אם כבר הד"ר מפרסמים את עצמם באתר הזה, תנו לנו להאמין שאתם מתייחסים לפציינטים שלכם. אני מקווה שבהתנהלות היומיומית שלכם אינכם שוכחים את החולים שפונים אליכם לעזרה!
אני את התשובה המיידית שלי קבלתי כבר מאתר רפואה אחר!
מה שבטוח שלפה כבר לא אכנס!
היו לויאלים יותר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקוול-ליתיום ומאניה דפרסיה
17/05/2009למורן שלום
מצטער על האיחור בתשובה.
סרוקאל אושרה לשימוש במצבים פסיכוטיים אבל גם במצבים מניים אקוטיים, וגם כמייצב לתווך ארוך. לכן השימוש בו במניה דפרסיה הוא נכון. הוכח לאחרונה ששילוב של ליטיום עם תרופה כמו סרוקאל יכול לסייע ליציבות נוספת המחלה זו. סרוקאל לא גורם לתופעות נוירולוגיות כמו תרופות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה - מחפשת מוצארונה09/05/2009אני כבת 18 שני מזה שנה החלו תועפות חרדה במצבי בחינה בביהס והחרדה התגברה בכל מצב של בחינה כמו בראיון ....ישנם גם תועפות פיזיות כמו בערה פנימית דופק מהיר דפיקות לןב חזקות , שינויים קיצוניים בצבי הרוח . כאשר המצב רוח ירוד אני מבקשת לעצמי והתנתקות מהסובבים אותי אני פורשת לחדרי..הרופא הציע סרוקוול 25 מג אך כאשר קארתי באינט התברר כי זוהי תרופה לסכיזופרניה . האם זו תרופה התאמיה למקרה הנל ואם לא אילו תרופות ממולצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל10/05/2009רונה שלום,
באופן כללי, תרופות הרגעה יכולות מאוד לעזור : וובן, קסנקס, דרלין - מצוין. אני לא מכירה אותך ולא יודעת על סמך מה הרופא המליץ על סרוקוול. כדאי שתפני שוב לרופא. בנוסף, אני מאוד ממליצה על טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) שבמהלכו תלמדי כלים להתמודדות יעילה עם מצבי לחץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה דחוףליאור07/05/2009דר שלום
לפני 5 ימים הפסקתי לקחת ציפרלקס לאחר 3 חודשים והדרונקס לאחר 10 ימים,
כיון שההדרונקס עשה לי תופעות לוואי קשות.
מאז שהפסקתי עם הכדורים עם הכדורים יש לי תחושת חוסר איזון ומן סחרחורת לא רגילה בראש.
זה יותר מתקשר לעיניים מאשר לחדר מסתובב.
אני סובלת נורא ולא יכולה לתפקדכלל.
הייתי אצל רופא משפחה שאמר שאני חשה כך בגלל שהפסקתי עם הכדורים בוואט אחת.
אך פסיכיאטר במיון אמר לי שזה לא קשור בכלל לזה שהפסקתי ואני צריכה לבדוק סיבה אחרת.
בנוסף:
אני ישנה פחות טוב,למרות שאני נוטלת כדור שינה,אני לא מצליחה להרדם ולא מצליחה להתעורר...
מה אני עושה???
אני לא יכולה להמשיך ככה???
בבקשה תעזרו לי רע לי נורא!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לליאור
ד''ר אירנה נתנאל08/05/2009ליאור שלום,
האם את עוברת או עברת לאחרונה תקופה מתוחה, לחוצה, מרגשת? תחושות שאת מתארת דומות לתופעות של הפרעת חרדה (סחרחורת שאת מתאת הינה סחרחורת של חרדה). אני מציעה לך לבדוק עם הפסיכיאטר טיפול אנטי חרדתי (ציפרלקס צריך לעזור). בנוסף, אני מאוד ממליצה טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) אישי או קבוצתי שבמהלכו תלמדי כלים להתמודדות יעילה עם מתחים, לחצים, חרדות.
התופעות שאת מרגישה הן לא בגלל שהפסקת באופן מיידי את התרופות אלא עצם ההפסקה. כשהיית לוקחת אותן בעבר הם היו מכסות את הסחרחורות ותופעות אחרות שכעת את מרגישה.
תרגישי טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון רמוטיבn07/05/2009האם אפשרי לקחת 2 כדורים בבוקר במקום לפצל? קשה לי עם הפיצול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמוטיב
ד''ר אירנה נתנאל08/05/2009כן. בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת רמת אפקסור בדם.ליאת06/05/2009לרופא הנכבד שלום.
הנושא: בדיקת רמת אפקסור בדם. (מס' שאלות.)
1. האם יש אפשרות לבדוק את רמת התרופה בדם?
2. האם מי שנוטל את התרופה באופן קבוע נזקק (על פי רוב) לבדוק באופן תדיר את רמת התרופה בדם, כדי לוודא שהיא איננה גורמת נזק, (בדומה למי שנוטל טגרטול למשל) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראפקסור
ד''ר אירנה נתנאל08/05/2009נועה שלום,
אין דרך לבדוק את רמת האפקסור בדם. לעומת זאת יש תרופות שניתן לבדוק כמו טגרטול, ליטיום ועוד. אפקסור וטגרטול שתי תרופות שונות לחלוטין. אפקסור תכשיר מאוד ידידותי, נסבל היטב על ידי מרבית הנוטלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייליאור06/05/2009אני כבר 6 חודשים סובל מדפרסוליזציה עם מחשבות בלי קשר ואני לא מרגיש שייכות לשום דבר ואני גם בדיכאון מטראומות מסוימות , המטפל שלי מעצבן אותי , הוא פסיכיאטר ולא מבין אותי בכלל והוא מעצבן אותי , יש לי כל הזמן מחשבות על המוות למרות שאני יודע שאף פעם לא אבצע התאבדות , האמת שאני מיואש , ביקשתי ממנו נוגד דיכאון שלדעתי יעזור לי להתגבר על מה שקורה לי , על הפחדים והכל , אבל הוא לא מסכים ואני לא יודע למה, התחלתי ללמוד בבוקר ולחפש תעסוקה בצהריים אבל אתמול התייאשתי והחלטתי להסתגר ולא לדבר עם איש , נמאס לי מעצמי מהאנשים וממה לא? אני מרגיש חריג , אני לא רגוע , האם יכול להיות שלפסיכיאטר הזה אין יכולת לרפא אותי? אני מאוד מבולבל ולא מזהה את עצמי , כותב וכותב יומם ולילה ומרגיש בודד , כל הזמן יש לי שירים בראש וכולי , אני חי או מת , אני לא יודע , אבל אני יודע שאני חי בעולם של עצמי ואני בודד מאוד, הקשר עם ההורים מתבטא בעצבנות וכעסים משתי הצדדים ואני בוכה לבד , כבר פגשתי אותו 25!!!!!!! פעמים והמצב ממש לא טוב , זה נורמלי? אין לי כוח ללכת לפסיכיאטר אחר ולהתחיל הכל מההתחלה , ההערכה העצמית שלי והדימוי העצמי מתחת לאפס , עניתי פה על השאלון של הדיכאון וענו לי שאני בדיכאון חמור ,אז מה לעשות ? יש עוד המון בעיות ואין לי כוח לכתוב אותם , אני עייף נפשית , וכשאני מגיע לפסיכאטר אין לי כוח לדבר מרוב עייפות ובעיות , זה נורמלי שהמצב נמשך ונמשך ולא זז מילימטר? תודה רבה אם תתנו לי עצה שתעזור לי........אני בן 18.6 סך הכל וככה החיים מתחילים חחחח , זה ממש לא מצחיק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה עושים כשעייפים
ליאור06/05/2009בצורה מטורפת שכזאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
ליאור08/05/2009אני רק רוצה הסבר בבקשה ממכם אנשים יקרים אתם עושים עבודה נפלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעושים ממני צחוק? תודה רבה
ליאור10/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור אראל
ליאור11/05/2009הייתי אצלך לטיפול בtms למה אתה לא עונה לי? בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההראל סליחה
ליאור11/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליאור
ד''ר ערן ואדים הראל14/05/2009נראה כי אתה נמצא במצוקה ורוצה להיעזר במשהו. האם הפסיכיאטר שמטפל בך מודע למצוקה בה אתה נמצא? לפעמים ייעוץ נוסף אצל פסיכיאטר אחר יכול להביא רעיונות חדשים.
בכל מקרה אל תישאר עם המצוקה ותשתף את משפחתך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ליאור15/05/2009אני סובל מאי שקט בצורה מטור פת , אין לי רגע של שקט וכל דבר מכניס אותי ללחץ חזק שמביא לשלשולים וכולי יש לי גם חרדות מסוימות שאני לא יכול לשתף בהן את בני משפחתי , רק הפסיכיאטר יודע מהם , ואני לא כל כך רואה את המוצא , הסברתי לפסיכיאטר שלי שזה בלתי נסבל ואני לא יכול לתפקד בצורה כזאת , אז הוא אמר לי שכרגע כיון שאני באי שקט כזה הוא לא יכול לתת לי את הנוגד דיכאון שהוא רצה להביא לי שקוראים לה ציפרמיל , כי אז האי שקט יהיה יותר חזק , אז הוא מחכה שאני ארגע , שאלתי אותו איך אני ארגע ? כבר חודשים שאני לא שקט ולחוץ (עם מחשבות טורדניות ואובסיסיביות) אז הוא אמר לי "על ידי הדיבור" , אני רוצה לציין שאני לוקח rivotril שזה קלנסופם בעצם וגם ריספרדל מיליגרם ביום וגם זולפידם כדי לישון וזה לא עוזר לי לישון דרך אגב , אז בקיצור רציתי לשאול את דעתכם על הנושא , וגם מה זה ציפרמיל ? זה כמו ציפרלקס? והאם אין תרופות להרגיע את האי שקט? בכל אופן תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי דיכאון
ליאור15/05/2009רציתי לשאול האם שירי דיכאון ביוטוב מגבירות את הדיכאון? או שלהיפך זה מרגיע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
ליאור17/05/2009תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים בין מחשבות שווא לטורדניותרמי06/05/2009מה בעצם ההבדל בין שני הדברים הרי שגם בנאדם שסובל ממחשבות שווא מודע שהם טיפשיות ולא נכונות בדיוק כמו טורדניות אז מה בעצם ההבדל? האם בתוכן המחשבה? לפי מה ניקבע האם סובל ממחשבות שווא או מחשבות טורדניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחשבות שווא ומחשבות טורדניות
ד''ר אירנה נתנאל08/05/2009רמי שלום,
ההבדל בין מחשבות שווא ומחשבות טורדניות מאוד מהותי . מחשבות טורדניות הן מחשבות שתוקות שוב ושוב ללא הפסקה, ללא שליטתך, מעוררות לחץ וחרדה באופן בלתי פוסק. אומנם המחשבות נראות מאוד אמיתיות האדם מסוגל להנית שיתכן והוא טועה ואולי באחוז מאוד קטן המחשבתה איננה נכונה. לעיתים קרובות מחשבה טורדנית מופיעה בצורה של ספק. לעומת זאת מחשבות שווא לא תוקפות אלא הן אמונות שאדם מחזיק בהן ומאמין באמונה שלמה שהן נכונות ללא צל של ספק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת עזרהגבאי06/05/2009יש לי אח כיום בן 33 אובחן לפני 3 שנים כחולה סכיזופרניה מאז מטופל לסירוגין בבי"ח פסיכיאטרי
ואושפז 3 פעמים בכפיה מסרב לקחת תרופות וטוען כי שום תרופה לא עוזרת התחיל להשתמש בסמים לטענתו זאת הדרך להרגיע את האי שקט והלחצים שהוא חש
זכור כילד בעיתי מילדות אינו מסתדר במסגרות וניכר כי ישנה בעית קשב וריכוז
אני לא בטוחה כי האבחנה נכונה אך אין לי ספק כי מדובר בבעיה נפשית או מחלה נפשית אחרת
ניסינו לעזור בכל דרך אפילו התגורר אצלי כשנה אך הוא עדיין נמצא בשלב הכחשה וטוען כי אין לו כלום ולא מוכן ליטול תרופות
מה עלי לעשות??? אודה אם אקבל תשובה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרבני טיפול
ד''ר אירנה נתנאל08/05/2009שלום לך,
לצערי לעיתים קרובות אנו נתקעים בתופעה שאדם חולה מסרב לקבל את הטיפול שמציעים לו. ישנו מספר דרכים לגרום לו להתחיל טיפול. 1. לא מחכים למטופל עצמו. המשפחה צריכה לפנות להתיעצות ואיש מקצוע יכוון אותם מה עליהם לעשות ומה לא לעשות כדי לגרום לבן משפחה להגיע לטיפול. 2. ניתן לעזר ברופא המשפחה. אפשר להציע לחולה לפניות לרופא המשפחה כדי לערוך סדרה של בדיקות גופניות תקופתיות על מנת לבדוק את השפעת הסמים או מתוך דעגתכם לשלומו או בטענה שכול אדם צריך לבצע בדיקות מדי פעם והגיע הזמן שיעשה גם. לקראת הפגישה של החולה ורופא משפחה יש לשוחח עם הרופא ללא ידיעתו של החולה על מטרות הפגישה ולבקש מהרופא שימליץ על טיפול ושיעזור בשיכנוע.
מקווה שתצליחו!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת עזרה דחופהמלי יובל06/05/2009הי
אני בחורה בת 33 +2 ילדים קטנים שנמצאת במצוקה אמיתית.
כלפי חוץ אני נראית במצב רוח טוב אך מבפנים אני בלחצים תמידיים, מתעצבנת בקלות, לא יודעת מה זה לספור עד 10, חסרת סבלנות ולפעמים אני מרגישה שאני ב"אטרף" של העצבים אני יכולה גם לאבד שליטה.
מה העזרה המומלצת בשבילי?
למי לפנות?
תודה מראש
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבקשת עזרה דחופה
ד''ר אירנה נתנאל08/05/2009שלום לך,
אני מציעה לך לפנות להתיעצות אצל פסיכיאטר על מנת לדעת כיצד לעזור לך, חשוב קודם כול להבין ממה את סובלת. להרגשה שאת מתארת יכולות להיות סיבות רבות ושונות. אבחון מקצועי ומעמיק יכול לעזור להבין את מצבך ולמצוא את הטיפול המתאים לך. יתכן ואת לא זקוקה כלל לתרופות ופסיכיאטר יפנה אותך לטיפול פסיכותרפויטי. פסיכוטרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכולה מאוד לעזור לך לפתח כלים ומיומנויות להגברת השליטה בהתמודדות עם לחצים.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלא נענתהיעלי06/05/2009
אני כבר 20 יום ללא הפקסט ויש לי כבר 3 תופעות שמפריעות לי
1 הזעת יתר במיוחד בלילה בשינה
2 ירידה בתאבון
3 בחילות
האם 3 הדברים האלו יפסקו ? אני יותר מודאגת מחוסר חשק בכלל לאכול, אני ממש מוטרדת מכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפקסט
ד''ר אירנה נתנאל08/05/2009יעלי שלום,
דיכוי תיאבון, בחילות וכאבי בטן, כאב ראש ונמנום הן תופעות הלוואי הנפוצות של פקסט. בדרך-כלל אלו הן קלות וחולפות עם הזמן כאשר הגוף מסתגל לכדור. בנוסף, פקסט עלול לגרום להשמנה בחולים המטופלים בו, מכיוון שהוא מביא לעליה בתיאבון ובכמיהה לפחמימות. חשוב להיות מודעים לאפשרות זו, ולנסות להימנע מאכילה מופרזת, ובמיוחד מאכילת פחמימות מופרזת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקסל-בבקשה תשובה דחופה .ניסים05/05/2009שלום רב.
אני בן 42 ואובחנתי כסובל מהפרעת פאניקה וחרדה מגיל הילדות ,טופלתי אחרי הצבא בכדורים שונים,
שאלתי היא:קיבלתי מהפסיכיאטר כדורי ציפרלקס מינון 20 מ"ג . עם הטבה חלקית .אחרי 3 חודשים התפרצות של התקף פאניקה קשה . הגעתי למיון , והוחלט , להפסיק את הציפרלקס.ולהתחיל בכדור בשם איקסל 50 מ"ג בבוקר . ואחרי 4 ימים להוסיף 50 מ"ג גם בערב . אחרי מספר ימים איבדתי את השינה לחלוטין ,לא ישנתי כמעט שבוע . כל היום בחרדה מתמשכת . אתמול הגעתי למיון . והרופא טען שאסור היה להפסיק את הציפרלקס בבת אחת אלא בהדרגה . הוא החזיר את הציפרלקס 10 מ"ג בבוקר ,ביחד עם האיקסל , ואז להוריד בהדרגה את הציפרלקס . בנוסף קיבלתי קלונקס 2 מ"ג לפני השינה . שאלתי האם הטיפול נכון . כי אני ממש לפני התמוטטות עצבים . כל היום בוכה .חש מחנק . האם באמת הדבר נגרם בגלל הירידה בבת אחת מהציפרלקס.
תודה מראש .
וסליחה על המכתב הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לניסים
ד''ר ערן ואדים הראל06/05/2009איקסל יכול לגרום לחוסר שינה ועלייה בחרדות ובמתח. נראה כי הטיפול אינו מתאים לך. היוועץ ברופא המטפל לגבי החלפתו.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - 20 מ"גנורית05/05/2009שלום רב
אני בת 28
נוטלת ציפרלקס כתשעה חודשים לטיפול בחרדות.
לפני כשלושה שבועות הפסיכיאטרית שלי (לאחר בתייעצות עם הפסיכולוגית שלי)
העלתה לי את המינון מכדור אחד ביום לשני כדורים
זאת מאחר ולדבריה הפגנתי תסמינים פסיכוסומטיים רבים. בין היתר התסמינים כללו הזעות ליליות (לאחר בדיקות דם לא נמצאה בעייה בבלוטת התריס). מיד כשהעלתי את המינון ההזעות הפסיקו. אך בשבוע האחרון חזרתי שוב להזיע בלילות.
האם זה אומר שהגדלת המינון לא עוזרת?
האם יש נזק בנטילת 20 מ"ג ציפרלקס ביום?
אני מרגישה לאחרונה קצת מבולבלת, מידי פעם מתקשה למצוא מילים, כאילו שוכחת מילים מסויימות שרציתי להשתמש בהן...האם יתכן שזו השעפת הכדור? או אולי עוד סימפטום של חרדות?
אודה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס
ניסים06/05/2009ציפרלקס -אומנם תרופה פופולרית מאוד .בגלל תופעות לואי מועטות .אבל וזה האבל הגדול .
לא במיוחד מתאימה לחרדה ..אני כותב מנסיון אישי . לי אחרי עשרות של כדורים מצאתי את הרגיעה בסרוקסאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מקצועיתגל04/05/2009שלום אני בן 27 בריא לחלוטין אני כבר כמה שנים נוטל כדור אחד ריסטל ליום כי היה לי כל הזמן כאבים בחזה לא מוסבריים ..ואנ י קראתי פה שהתרופות האלה עושות הפרעות קצב לב??????
יש לציין שגלו אצלי פעימה מוקדת וWPW האם ההפרעות האלה יכולת להיות מהכדור הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לגל
ד''ר ערן ואדים הראל06/05/2009רסיטל לא יכול לגרום ל- WPW אך באם יש הפרעה כזו כדאי להיוועץ בקרדיולוג לגבי הטיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה לפני בחינותעיתונאי2504/05/2009שלום רב,
ברצוני לדעת כיצד אפשר להתמודד עם חרדות לפני בחינות במוסדות להשכלה גבוהה??
כמו כן ברצוני לדעת כיצד ניתן אף להתמודד עם העומס בלימודים אשר יכול לגרום למצוקות נפשיות.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל06/05/2009יש דרכים שונות להתמודדות עם חרדת בחינות החל מטיפול פביכותראפי ועד טיפול תרופתי. במוסדות האקדמיים יש שרות פסיכולוגי שנועד להתמודד עם מצוקה בעקבות עומס בלימודים.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)