מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפרופ דנוןשאלה31/07/2012
פרופ דנון,
אני צריך להתחיל טיפול בתרופות אנטי פסיכוטיות סוליאן 400מג וסרוקוואל xr 400מג
אני חושש מהתמכרות...האם התרופות האלו ממכרות ולא אוכל להפסיק אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ דנון - תגובה
פרופ` פנחס דנון01/08/2012מיקי שלום,
תרופות כמו סוליאן וסרוקואל לא ממכרות
אבל חשוב להתחיל ולהפסיק עם השגחה של רופא פסיכיאטר כישנן תופעות לוואי אחרות בהפסקה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרתי למסטיקיםשירה30/07/2012
יש לי נטייה להתמכר לדברים, תמיד הייתה לי
לאחרונה נודע לי כי לעיסת מסטיקים ללא סוכר לאחר הארוחה תורמת לבריאות הפה
מידי כזה מאוד מסוכן עבורי כי הוא מתנחל לי במוח ולא מרפה
אני לא מפסיקה ללעוס מסטיקים
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרתי למסטיקים - תגובה
דפנה הלמן30/07/2012מענה לשירה,
לפחות מגוונים את הטעם,כדי שיהיה טעים.
ובכל זאת, לעיסת מסטיקים באופן מופרז הינה התנהגות כפייתית כמו כל התנהגות אחרת.שימי לב אם מדובר בדפוס התנהגותי כפייתי אצלך..אם כן מומלץ לברר באופן מעמיק יותר במידה והוא מטריד. במידה ואינך מצליחה להפסיק בכוחות עצמך מומלץ להתייעץ.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה16/07/2012
מה עושה סם מרחיב תודעה?ומה זה מצב תודעתי מצומצם,תודעה מצומצמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` פנחס דנון17/07/2012גל שלום,
ספר כולנו מכורים תענה בשבילך לשאלות
ניתן לרכוש את ספר בהוצאות רמות של אוניברסיטת תל אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהימורים - קבוצותשמשכחולה14/07/2012
לכל המעוניינ/ת קבוצה לגמילה מהימורים בפרומט AA ו NA ללא תשלום בגבעתיים
מי שרוצה להפסיק להמר מוזמן להגיע לרחוב משמר הירדן 18, גבעתיים.
הקבוצה מגוונת ופועלת על פי עקרונות 12 הצעדים.
גברים ונשים בכל מעמד, דת, מין וגיל שרוצים להפסיק להמר.
שעות הפעילות:
יום ב': 19:30-21:00
יום ד': 19:30-21:00
יום ה': 20:00-21:30
יום ו': 14:30 - 16:00
יום שבת (3 פעמים בחודש): 20:00-21:30
בהצלחה,
רק להיום אני מכור נקי מהימורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהימורים - קבוצות - תגובה
פרופ` פנחס דנון15/07/2012קבוצות לתמיכה ו-12 צעדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיש מריחואנהריקי13/07/2012
הבת שלי חיילת שיוצאת עם בחור בן 22 שהשתחרר השבוע מהצבא. חבר שלו מעשן חשיש מריחואנה בסיגריות מגולגלות כבר תקופה בערך כחצי שנה וטוען שהוא לחוץ וזה מרגיע אותו. החבר של הבת שלי עישן מספר פעמים לפני הגיוס ובזמן הגיוס נמנע בגלל בדיקות שתן שעורך הצבא. כעת שהשתחרר בו ביום השחרור עישן עם חבר שלו בנוכחות הבת שלי ולא נראה לה שזה מקרה חד פעמי ושזה ימשיך. שאלתי היא מה הסיכון במריחואנה (הוא נוהג והבת שלי מתלווה אליו באוטו) והאם היא נמצאת בחברתו כשמעשנים האם יכול להשפיע עליה העשן מהסיגריות האלו.? אודה על תשובה מהירה כי ברגע שהדבר נודע לי ולא ממנה אני לחוצה מאוד וחוששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיש מריחואנה - תגובה
פרופ` פנחס דנון15/07/2012ריקי שלום,
יש עישון פסיבי כמו בסיגריות רגילות
המלצה הינה תמיד לנסות להתרחק מעישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ריקי15/07/2012תודה על תשובתך..
רציתי לדעת אם העישון גורן לבחור לירידה בכושר הנהיגה? האם מסוכן לנהוג כשמעשנים חשיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` פנחס דנון16/07/2012עישון מסוכן כמו אלכוהול בנהיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה08/07/2012
האם משככי כאבים vicodin ו Dilaudid שנפוצים באמריקה הם ממכרים? אפשר לעריך אם הם מסוכנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` פנחס דנון09/07/2012שלום,
חומר פעיל ב דילאודיד Hydromorphone Hydrochloride
בקצור מורפיום !
חומר פעיל בויסידין הינו hydrocodone/paracetamol
חומר הזה קודאין שוב ממכר ומסוכן !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה לא לצחוק עלי...ש.08/07/2012
אני חושב שאני מכור לאוכל.
כל פעם שאני מדוכא אני אוכל.
וזה מלבד הארוחות הרגילות.
קורה לפעמים שאני קולט כמה השמנתי ונהייה עצוב, ומתחיל לאכול בגלל זה.
אני ידע שזה מטומטם.
כשבת זוגי נפטרה בגיל צעיר, הייתי הכי עצוב שהייתי מעולם, והעליתי כעשרים קילו. פשוט בכיתי ואכלתי כל הזמן.
מה שכתבתי נשמע הגיוני?.
יש דבר כזה?.
איך להפסיק לאכול כמו חזיר כשאני מדוכא?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה לא לצחוק עלי... - תגובה
דפנה הלמן08/07/2012שלום לך,
התמכרות לאוכל כמוה ככל התמכרות.
מומלץ טיפול דינמי על מנת להעמיק בהבנה את הצורך לתקשר באמצעות אכילה
טיפול אפקטיבי כאשר הוא מלווה בדיאטן/ית.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה04/07/2012
פרופ דנון
עד כמה באמת קראק מסוכן,?מתי ההתמכרות הופכת להיות קשה ומסוכנת?האם אפשר לטפל בהתמכרות קשה,האם מרכזי הגמילה בארץ שווים משהו או לא שווים יריקה ולמי שיש אפשרות כדאי לנסוע לאמריקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` פנחס דנון04/07/2012שלום,
קראק הוא אחד מסמים הכי קשים שיש
בארץ לשמחתנו סם לא פופולרי לכן גם ניסיון לטפל במרכזי גמילה כאן לא כל כך מצליח
לאמריקאים יש הרבה יותר ניסיון בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ דנוןשאלה29/06/2012
פרופ דנון
האם סם מסקלין מסוכן,חזק יותר מקוקאין כיצד נגמלים,טיפול אחזקתי במתאדון יעיל.????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ דנון - תגובה
פרופ` פנחס דנון01/07/2012שלום,
סם מסקלין הינו חזק יותר מקוקאין צריך טיפול נוסף ממתאדון כדי להגמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו התהליך של הפסקת התמכרות מסמיםמירב29/06/2012
אני מעשנת חשיש כבר שנה וקצת מהבוקר עד הערב
אני חושבת שבלי עזרה של כדורים או משהו שיקל אני לא יכול להפסיק.
אני ישמח לשמוע האם יש כדורים שעוזרים? האם יש להם תופעות לוואי חזקות?
תודה מראש מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו התהליך של הפסקת התמכרות מסמים - תגובה
פרופ` פנחס דנון29/06/2012מירב שלום,
היום חשיש הוא חומר בעיתי ואף מסוכן
ישנם טיפולים תרופתיים שיכולים לעזור בתהליך הגמילה לכן כדי להתייעץ עם גורם מטפל מקצועי ולעשות אבחון כדי לקבל עזרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה - הימורים - לי זה עוזרשמשכחולה25/06/2012
לכל המעוניינ/ת קבוצת תמיכה בפרומט AA ו NA ללא תשלום בגבעתים
מי שרוצה להפסיק להמר מוזמןלהגיע לרחוב משממר הירדן 18, גבעתיים.
הקבוצה מגוונת ופועלת על פי עקרונות 12 הצעדים.
אנשים ונשים בכל מעמד, דת, מין וגיל שמבקשים להפסיק להמר.
שעות הפעילות:
יום ב': 19:30-21:00
יום ד': 19:30-21:00
יום ה': 20:00-21:30
יום ו': 14:30 - 16:00
יום שבת (3 פעמים בחודש): 20:00-21:30
בהצלחה,
רק להיום אני מכור נקי מהימורים.
הטיפול בקבוצות אינו מחליף טיפולים פרטניים אלא מומלץ בנוסף אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהימורים
ריצל14/11/2014שלום,
בעלי מכור להימורים שנים רבות,
אני מעוניינת בפרטים ליצירת קשר לקבוצת תמיכה ללא תשלום
האם יש באזורים נוספים? אנו גרים בנס-ציונה
אשמח לתגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה24/06/2012
פרופ דנון
אני רוצה לשאול אותך בתור פסיכיאטר למרות שזה הפורום הלא מתאים.
איזה צעדים יש לנקוט בהיעדר תגובה לתרופות פסיכיארטיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` פנחס דנון26/06/2012איילת שלום,
כפי שכתבת שאלה איננה נכונה עבור פורום לכן המלצתי לפנות לרופא מטפל כדי לדון על אפשרויות טיפוליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטורשאלה14/06/2012
קרה לי מקרה.בזמן שימוש בקוקאין במנה זעירה חשתי אופוריה בצורה ששום מילה לא יכולה לתאר.ראיתי הכול ורוד
חשתי שאני נמצא בשדה פתוח ורוח קלה מנשבת ואני רץ ונמצא בשיכרון חושים.ראיתי בדמיוני כמו בזמן הליך היפנוטי חלקים מן הילדות שלי אירוע מן העבר שאני יושב עם משפחתי בסלון כאילו זה מתרחש ממש עכשיו.,כמו מסך קולנוע מול עיני בצורה מבריקה וחדה
\אני שואל שלאור התופעות יש לי נטייה לקבל התקף פסיכוטי או לפתח מאניה דיפרסיה מהסם ולכן אם ברצוני לשמור על בריאותי עלי להפסיק את הסם לאלתר.
אם תופעה חריגה בעוצמתה וברמת הבהירות שלה היא סימן מובהק שיש נטייה גנטית לפתח הפרעות נפשיות מצריכת סם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור - תגובה
פרופ` פנחס דנון14/06/2012אייל שלום,
תופעה שאתה מדבר מסוכן ביותר ומעיד על סיכון גבוה להתמכרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכורה לאקווריומיםאנונימית14/06/2012
יש לי 18 אקווריומים בבית ו- 110 דגים, אני נורא אוהבת את זה, זה מרגיע אותי, זה לוקח לי המון שעות ביום, ובן זוגי מתחיל להציק לי שאני לא מתייחסת אליו ושאני עסוקה בזה כל היום. קשה לי מאוד להפסיק לטפל בהם.. מה עושים איך גורמים לו להבין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכורה לאקווריומים - תגובה
פרופ` פנחס דנון17/06/2012שלום,
תקשורת בין בני זוג הינה דרך טובה ביותר לנהל חיים זוגיים תקינים.
כנראה נושא איננו אקוריום אלה תשומת לב שלך כלפיו. את צריכה לחשוב כמה חשובה זוגיות ולא לנסות לשנות אותו. את חייבת להבין בעצמך למה הוא מתלונן על חוסר תשומת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה06/06/2012
האם תחליפי סם סבוטקס ואדולן יכולים לעורר סדיציה להפחית חרדה?
פרופ` פנחס דנון07/06/2012תרופות אלו מרגיעות כאין צורך ברדיפה אחרי סם. אך לא יכולות להיות יעלות לטיפול בחרדה ללא התמכרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)