פורום התמכרות, התמכרויות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אפשר לעזור?
    חסון נטליה
    04/06/2011

שלום! אני מאמנת אישית. פנה אלי טלפונית בחור שמכור לאלכוהול וחשיש ונשמע שהוא במצוקה ומאוד רוצה להיגמל, אבל אין לו כח רצון לפנות לעזרה, הוא גם לא יודע ממה להתחיל, לאן ללכת וגם מתבייש וחושש שלא יבינו אותו.
    נראה שזה פעם ראשונה שהוא החליט לדבר עם מישהו על הבעיה. גם הבנתי מהשיחה איתו שלבד הוא לא יעשה כלום, אפילו לא יפנה לרופא. לצערי, אין לי ניסיון בתחום הזה.
    מה דבר הכי נכון להמליץ לו לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר לעזור?

הוספת תגובה

• איך אפשר לעזור? - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    05/06/2011

שלום לך,

כדי להפנות את הסובל לטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי משולב
    כגמילה מאלכוהול דורשת עזרה רפואית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לאלכוהול
    מאור
    29/05/2011

אהלן
    יש לי חבר שאני רוצה לעזור לו ואני לא יודע איך
    הוא כבר כמה שנים שותה כל לילה לפני שהוא הולך לישון
    הוא טוען שהוא לא יכול להירדם בלי כמה כמה כוסיות ערק או וודקה
    משום שיש לו חרדות מסוימות אולי או סתם בעיית שינה

הדבר לא משפיע עליו ביום יום, הוא בנאדם רגיל לגמרי
    פשוט הוא חייב את השתיה בלילה לפני השינה אחרת הוא לא נרדם

כיצד אוכל לעזור לו?
    האם הוא נחשב למכור לאלכוהול?

אשמח לעזרה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לאלכוהול

הוספת תגובה

• התמכרות לאלכוהול - תגובה

דפנה הלמן
    30/05/2011

מאור שלום,
    אכן הוא מכור.סביר להניח שמדובר בניסיון לתרפיה עצמית מזיקה .
    ממליצה להפנותו לייעוץ מעמיק יותר.
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך...
    שרון
    25/05/2011

מתמודדים עם הידיעה שהבן שלך מעשן חשיש ???????????
    הוא טוען שזה ממש לא הרבה אולי פעם בחודש לפעמים אפילו יותר... הוא מבין שזה לא חיובי אבל לטענתו זה כל כך נורא, טבק ואלכוהול יותר מסוכנים ובכלל בחיים יש הרבה דברים מסוכנים ואנשים לוקחים סיכונים.
    איך מצליחים לשכנע אותו לא להתקרב בכלל לדבר הנורא הזה, כדי שיבין זאת מעצמו ולא כי אני מטיף או שופט או מכתיב דרך ?????

לקביעת תור
    סגירה
    איך...

הוספת תגובה

• איך... - תגובה

דפנה הלמן
    25/05/2011

שרון שלום,
    אני מתרשמת שאתה מאוד כועס עליו על פי ריבוי סימני השאלה.הייתי ממליצה לך לעמת אותו עם הסיכונים של השימוש בסם. יחד עם זאת בשלב זה אין דרך לכפות עליו על פי חוק להפסיק לעשן.
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא מהמר מה עושים?
    הילה כהן
    16/05/2011

היי אבא שלי כבר מהמר כמה שנים טובות הוא כל הזמן מכחיש את זה
    אבל אנחנו פשוט יודעים כל הזמן רוצים לעשות צעד אבל...
    הוא לא עוזר בכלכלת הבית בטענה שלא מרוויח (עצמאי)אבל הרישומים מראים אחרת
    חייב כסף לכל העולם.
    מה עושים צירכים עזרה דחוף

לקביעת תור
    סגירה
    אבא מהמר מה עושים?

הוספת תגובה

• אבא מהמר מה עושים? - תגובה

דפנה הלמן
    17/05/2011

שלום הילה,
    בשלב הראשון לעמת אותו עם העובדות קרי:ההכחשות שלו לגבי ההוצאות.בשלב הבא לבדוק עם אמא את מידת המוטיבציה שלה לשינוי.כולל עימות איתה לגבי סיכויי השארותו בבית בתנאי של טיפול רלוונטי.
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי מכור לבאנגים
    אלמונית
    14/05/2011

הי,

אנחנו נשואים מזה שנתיים...
    אני בת 27.5 הוא בן 28.5 , הוא התחיל לעשן לפני כחמש שנים, הוא לא מודה שהוא מכור, לטענתו הוא יכול להפסיק כל רגע אך לא כך הדבר!!!
    הוא מעשן באנגים כל בוקר כשהוא קם ,כשהוא חוזר מהעבודה ולפני השינה.
    יש לציין כי אנו אוהבים (לפחות כך לי זה נראה) והוא לא מוכן לוותר על זה,
    עשיתי לו שיחות מליוני פעמים. שברתי לו את המבחנות עשרות פעמים, הוא הלך קנה חדש. לקחתי לו כמה פעמים את המפתח של "המחסן" שכביכול שם נמצאים הסמים שלו והוא פשוט בא אליי לעבודה ודרש את המפתח, הוריד את כל החשמל בבית ודרש את המפתח, צעק עליי וכד'.
    הוא טוען שאני לא רוצה שהוא ימשיך לעשן כי אני לא אוהבת שהוא נהנה, העניין הוא שהוא לא מבין שזה הורס לו את החיים, הוא לא מתמודד עם החיים באמת אלא דרך הסמים שלו.
    הגעתי למצבים שאני מתחילה להרביץ לו בגלל המצב , נמאס לי, אני לא מוכנה לסבול יותר! בכל פעם הוא אומר שיפסיק אך לא עושה זאת, אנחנו משלימים יומיים הכל בסדר (הוא חושב שאני לא יודעת שהוא מעשן ביומיים האלה או שהוא מפסיק ליום אחד) ואז אני יוצאת עליו שנמאס לי מהעישון ואז שוב רבים ועוד שבועיים לא מדברים.
    זה החיים שלי יומיים הכל מצויין ואז שבועיים לא מדברים.
    מצד אחד הוא טוען שכשיהיה לנו ילדים הוא יפסיק , מצד שני הוא לא ממש רוצה כרגע, כי הוא רוצה לחסוך לדירה.
    אני בפרשת דרכים מטורפת, כל העולם ואשתו שואל אותי מה למה אני לא רוצה ילדים? למה אנחנו לא מנסים לפחות? מה אני יגיד שאני לא יודעת מה אני רוצה מעצמי? שמפריע לי שבעלי מעשן סמים?
    מצד שני אני בת 27.5 ואני מתארת לעצמי שאם הכל היה נפלא במערכת יחסים שלי איתו או עם מישהו אחר אז כן הייתי מנסה להביא ילדים...
    אני לא יודעת מה לעשות!!!! אולי הייתי רוצה לגלות שהוא בוגד בי כדי שתהיה לי סיבה טובה לקום ולספר למה אנחנו נפרדים... מה לעשות? לעזוב? לנסות שוב? מה אני יספר למשפחה שלי ? (אציין שבעלי בחור נערץ אצל כל המשפחה שלי, כולם אוהבים אותו )
    מה לעשות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעלי מכור לבאנגים

הוספת תגובה

• עזבי אותו בשקט

קובי
    16/05/2011

שלום,
    בתור גבר בן 32 עם 2ילדים שמעשן (אומנם לא כל היום, אבל הייתי שמח אילו יכולתי) מתפקד עובד ומרויח אני אומר: עזבי את זה. אם זה מה שעושה לו טוב וכל השאר בסדר אז מה מפריע לך? אם זה היה סיגריות זה היה יותר טוב?
    תבדקי טוב טוב מה באמת מפריע, ואם העישון עצמו הוא הבעיה אז אני לא חושב שיש לך קייס. אם יש משהו אחר שנגרם עקב העישון אז יש להתמקד בו.
    זהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה חוזרת לקובי

פרופ` פנחס דנון
    16/05/2011

קובי אתה צודק גם אלכוהול וסיגריות מזיקות אבל די עם הספורי "סמים קלים".
    אין סם שלא חודר למח וגורם לנזק מוקדם או מאוחר
    מריחואנה לא גורמת לשום דבר פיזי חיובי אלה הרגשה של "סטלה" והורגת תאים אפורים בשימוש ממושך. . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי מכור לבאנגים - תגובה

דפנה הלמן
    17/05/2011

שלום לך,
    כפי שציינת בעלך אינו מודע לבעיית ההתמכרות שלו.עליך לעמת אותו עם עובדה זו.במידה ולא ישתף פעולה.הייתי ממליצה לך לשתף קרוב משפחה שאת סומכת עליו על מנת להפעיל עליו לחץ לקבל טיפול.ניתן לפנות לעמותת אפש"ר.
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבוטקס
    רמי
    09/05/2011

אני נמצא כשבוע בטיפול בסבוטקס, כגמילה מאוקסיקונטין. מבחינה פיזית בתחילה המצב היה סביר, כשהתחלתי להוריד את כמות הסבוטקס, כפי שהרופא אמר לי, ( בהנחה שאצליח להפסיק גם את הסבוטקס בעוד כשבוע) התחלתי להרגיש נורא מבחינה פיזית ונפשית, יש לי הרושם וההרגשה שלמעשה החלפתי התמכרות בהתמכרות, כלומר אצטרך לחיות עם הסבוטקס כדי שלא אכנס לקריז! מניסיונך ד"ר, מה דעתך על הנידון?

לקביעת תור
    סגירה
    סבוטקס

הוספת תגובה

• סבוטקס - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    11/05/2011

רמי שלום,

ממליץ לך לפנות לרופא שמטפל בך כדי לשנות את התוכנית הפסקת סובוטקס ולנסות לרדת יותר בהדרגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשתתתתתת מבעלי
    אנונימית
    07/05/2011

שלום רב
    אני בת 33 +ילד ,נשואה לבעל מהמר כפייתי קשה ,כ3 שנות נישואי ניסיתי לעזור לו
    בכל דרך אפשרית (פשוט עזרתי לו כל פעם מחדש כספית) +נפשית
    היום אני נפלתי בנפשי ועקב כך מטופלת ע"י כדורים ציפרמיל וינשה רק עם כדורי שינה
    פנרגל +נוקטרונו. מכיוון שאני בחרדות קשות
    אם הייתי יכולה לעזוב הייתי עוזבת ,כי יש לנו חובות גדולים לשוק האפור
    צריכה להתמודד עם כל הכאב הזה .
    החלטתי להפסיק לטפל בו אחרי 3 שנים ולהתחיל לטפל בי (שנפלה בנפשה
    זה מחלה קשה מכל סוגי ההתמכריות שיש לדעתי
    צריך הרבה כוח הישרדות במלחמה לעזור לו.
    אני באמת רוצה שתגיד לי איך לטפל בו \הוא פשוט מסכן רוצה להפסיק ולא יכול
    זה חזק ממנו \הוא נהיה אלים ותוקפני
    מכיוון שיש לנו המון חובות הוא רוצה לעודד אותי בזה שהוא יכול פתאום להרוויח 2000 ש"ח
    פעם היה בתוכנית גמילה "רוטרנו" כחצי שנה לפני הנישואים שלנו
    יש עוד פתרון לפני שאני מתגרשת?????????כי אני תלויה בו כפסית למרות שהכל על שמי

לקביעת תור
    סגירה
    נואשתתתתתת מבעלי

הוספת תגובה

• נואשתתתתתת מבעלי - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    08/05/2011

שלום לך,

אנו מבינים את הקושי שבעלך ואת סובלים עקב מצבו.
    הימורים הם התמכרות וחייבים להיות מטופלים כהתמכרות לכל דבר
    טיפול פסיכוסוציאלי, משפחתי ותרופתי כמשולב
    ללא טיפול משולב אין אחוזי החלמה גבוהים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא ענו לי במהרה
    אבי
    27/04/2011

בתקופה האחרונה החלתי להשתמש בסמי רחוב המכילים אמפטמינים ופתאום גילתי כי רמת התפקוד היומיומי עלתה,אני הרבה יותר מרוכז פעיל מסודר ומאורגן .ברצוני להוסיף כי אני מטופל בפרפנאן ,לאחר ארוע טראומתי בקרב בלבנון ,ובציפרלקס. האם יש קשר בין ptsd pפסיכוזה ושימוש בסמים להפרעת קשב? אני יודע כי שימוש בסמים מזיק ומסוכן אך נראה לי שכרגע אין לי ברירה לעשות זאת היות וקבלת תרופהלהפרעת קשב כרוחה בתהליך ארוך יחסית. ברצוני להוסיף כי ללא השימוש באמפטמינים אני בעל קושי רב בהתארגנות, בתכנון סדר יום ,בעמידה בזמנים,שכיחת פגישות טיפוליות(אני עובד כעו"ס ומטפל באנשים הסובלים מפתולוגיות נפשיות) , הדבר פגע לי בפרנסה והורידו לי אחוזי משרה ואף כמעט עמדו לפטר אותי ,עצלות דחינות,הסטוריה של שימוש בסמים לסרוגין,קושי רב בניהול מטלות הקשורות לתחזוקת הבית,איחורים חוזרים ונשנים,בעבר היתה גם אשמה כבדה המלווה בכעס ובדכאון . ,אינני מצליח להפסיק את השימוש באמפיטמינים ואינני מוצא לכך תחליף כרגע כי היתרונות של השימוש בהם עולה לדעתי עלהחסרונות היות וחיי השתנו לבלתי הכר מאז נטילת הסמים. האם ישנו תהליך מקוצר לאבחון וטיפול תרופתי שעשוי לעזור לי להפסיק את השימוש בסמים? אנא ענו לי בהקדם האפשרי ,אני נמצא במצב אקוטי.

לקביעת תור
    סגירה
    אנא ענו לי במהרה

הוספת תגובה

• אנא ענו לי במהרה - תגובה

דפנה הלמן
    28/04/2011

אבי שלום,
    עלייך לפנות בדחיפות המירבית למרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך.או כל פסיכיאטר אחר בקופה.ניתן לפנות גם למיינד קליניק.חשוב לציין כי עלייך לגלות סבלנות וסובלנות לטיפול המשולב-תרופתי ופסיכותרפי.
    בהצלחה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מאלכוהול
    HO
    24/04/2011

היי

כפי הידוע לי גמילה מאלכוהול נעשית ב 2 שלבים
    1) גמילה פיזית - תהליך הנמשך בערך חודש במוסד סגור.
    2) לאחר הסעיף הקודם מתחיל טיפול תרופתי ופסיכולוגי.

שאלתי היא:
    האם מטופל שסיים את שלב 1 בהצלחה, אך כאשר הגיע לשלב 2 "מעד"....האם החזרה שלו לאלכוהול תהיה חריפה יותר? האם ישתה יותר? האם הנפילה חזרה לאכוהול תהיה הדרגתית או מתונה כפי שהתחילה בהתחלה התחלה?

אני יודע שמדובר באופן אינדיבידואלי וכל מטופל יגיב אחרת.......אך אשמח לקבל כללי אצבע בהקשר לשאלותי.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מאלכוהול

הוספת תגובה

• גמילה מאלכוהול - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    24/04/2011

שלום,

היום אין צורך לגמילה במוסד סגור אלה שיתוף פעולה ותמיכה של הסובבים יכולים לקצר את התהליך לשבוע-שבועיים
    כמובן טיפול תרופתי לוקח חלק גדול משלב הראשון

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

HO
    25/04/2011

התהליך שתיארת - "שיתוף פעולה ותמיכה של הסובבים"
    נשמע לי כמשהו קל מדיי למצב של אדם בן 70 עם מנטליות מיושנת (שזהו מצבו של המכור).כמובן שתמיכה של הסובבים תהיה באופן מלא אך שיתוף פעולה מצידו של המכור לא תהיה כ'כ חזקה ומהותית ועלולה להיות עם עליות ומורדות.
    מה שאני מכיר ושמעתי הוא טיפול של כ 3 שבועות - חודש במוסד סגור (עם כניסה ללא יציאה מאותו מוסד) בו הגוף מתנקה ולאחר מכן טיפול תרופתי ופסיכולוגי.
    מה שכתבת הוא שונה ומציג תמונה אופטימית(יחסית) שאינני מכיר אשמח אם תוכל יותר לפרט.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

דפנה הלמן
    25/04/2011

שלום לך,
    בגוף שאלתך הייתה התשובה.קרי:מדובר בתהליך אינדיבידואלי ולכן קשה לנבא פרוגנוזה של הצלחה.אין ספק כפי שפרופ' דנון ציין כי תמיכה מצד הסביבה משפיעה לטובה על פוטנציאל הגמילה,אך ישנם משתנים נוספים המשפיעים על הצלחה או אי הצלחה בגמילה מאלכוהול.מניסיון קליני במיינד קליניק ישנן הצלחות בטיפול משולב תרופתי ופסיכולוגי קרי:הפסקה מלאה ולעיתים יש רגרסיה .יש צורך באיבחון מעמיק יותר על מנת לעמוד על פוטנציאל ההצלחה של המקרה שהבאת.
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה - המשך שאלה

HO
    25/04/2011

אם כך
    מדוע קיימים מוסדות סגורים לגמילה? (שלאחריהם עדיין יש צורך בטיפול תרופתי ופסיכולוגי)
    שכולם יגיעו....ינסו להיגמל באמצעים רפואיים ופסיכולוגיים יחסית פשוטים - וייגמלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה - המשך שאלה - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    26/04/2011

ישנן שיטות שונות לטיפול בגמילה שכוללות טיפולים באשפוז וללא אשפוז. אבל גמילה ראשונית היא רק חלק בטיפול והמשך טיפול הרבה יותר רלונטי כדי לא להחזור להתמכרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנדבות למכור נקי ע
    ארד
    20/04/2011

לפרופ' שלום,
    אני מכור להימורים ומטופל. נקי יחסית מעט זמן.
    בעבר התנדבתי עבור ילדי עלם והיום אני רוצה לחזור להתנדב וחשבתי על מכוני גמילה.
    מה דעתך בנושא? האם מכור נקי טרי יכול לסייע או שזה מסוכן ויש להתחזק עד תום?

לקביעת תור
    סגירה
    התנדבות למכור נקי ע

הוספת תגובה

• התנדבות למכור נקי ע - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    21/04/2011

בוקר טוב,

בדרך כלל אני ממליץ להיות נקי לפחות שנה-שנתיים לפני שמתנדבים לעזרת אחרים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה?
    איילת
    16/04/2011

יש לנו זוג חברים שבמשך שנים היא הייתה מכורה לאלכוהול עם כל הנזקים שקשורים לזה, כבר שלוש שנים שהיא יצאה מזה לגמרי, היום ראיתי אותה עומדת בקופה של חנות של אלכוהול (שמוכרים רק ליקר שם ולא יין לדוגמא) האם אני צריכה לספר לבעלה ? היא גם ראתה אותי אבל שתינו התעלמנו כי אני ממש לא ידעתי איך להגיב, בעלה מאוד מפחד שהיא תשתה שוב ובטוח שזה רק עניין של זמן. מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה?

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה? - תגובה

דפנה הלמן
    17/04/2011

איילת שלום,
    בשלב ראשון,אני ממליצה לך ליזום שיחה איתה על מנת לברר את הארוע.האם מדובר במעידה או משהו אחר.לשתף אותה בדאגה שלך.
    בהצלחה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהליזם- בעיה דחופה
    עופרה
    13/04/2011

שלום
    אני כבר כמעט שנה עם חבר ששותה. אני רוצה לברר דרככם האם הוא אלכוהוליסט ומה חומרת המצב. הוא יכול לא לשתות תקופה ארוכה של חודש- שלושה חודשים ואז בגלל דיכאון, חוסר יכולת להתמודד, קשיים יכול להחליט שהוא קונה שתייה. הוא יכול להתחיל עם בקבוק אחד של ויסקי/וודקה ומשם אם עדיין הוא מרגיש גרוע לקנות עוד ועוד בקבוקים. הוא יכול לשתות כמות של 6-7 בקבוקים בשבוע. מגיע שלב - זה יכול לקחת שבוע שהוא פתאום מחליט להתפכח.
    כשהוא במצב הזה הוא לא מתקשר עם העולם רוב הזמן או שותה או ישן!!.
    הוא התחיל להיות מטופל בכדורים נגד דיכאון ואצל פסיכולוג, אך זה גם לא עוזר.
    שאלתי- האם הוא באמת אלכוהליסט אפילו שהוא משתמש באלכוהול כבריחה מהתמודדות והוא גם זה שיודע לצאת מהמצב הזה?
    מה אפשר לעשות כדי לעזור לו?
    כשהוא במצב הזה זה באמת מצב חמור- הוא לא אוכל/נופל/מקיא ועוד תופעות.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהליזם- בעיה דחופה

הוספת תגובה

• אלכוהליזם- בעיה דחופה - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    13/04/2011

לפנות בדחיפות לעמותת אפשר, אלכוהוליסטים אנונימיים כדי לקבל יעוץ ועזרה ראשונית.
    בעמותת אפשר ישנם רופאים שמטפלים בהתמכרות לאלכוהול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תשובתך

HO
    26/04/2011

מדוע במקרה המתואר כאן בחרת להפנות לעמותת אפשר לעומת מקרים אחרים בהם אתה לפעמים ממליץ להגיע לקבל איבחון במיינד קליניק
    השאלה נובעת מהרצון לדעת מתי יש לפנות לעמותת אפשר ומתי למיינד קליניק ומתי למוסד סגור וכו'...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תשובתך - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    27/04/2011

התייחסות לכל מקרה משתנה לפי פרמטרים מקצועיים
    לגבי עמותת אפשר או טיפול פרטי (לא רק מיינד קליניק) תלויים ביכולות הכלכליות של הפונים. עמותת אפשר מאפשרת לקבל טיפול אצל רופאים ועובדים סוציאליים. . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון עז להיגמל ממשככי כאבים נרקוטיי
    רמי
    07/04/2011

אני מכור מזה כשנתיים לאוקסיקונטין, אני חדור רצון עז להיגמל! ניסיונות פרטיים לא צלחו, בגלל הרגשת הגהנום שנילוות לניסיונות הגמילה, ניסיתי לפנות למרפאה הארצית בחיפה לגמילה, אבל לצערי הם מטפלים רק במתדון ואין כיום אישפוזית יום בחיפה. היתי מעונין להיגמל גם באופן פרטי או ע"י סבוטקס או בצורה אחרת, אין לי כרגע כתובת של רופא או מכון שיכול לעזור לבעייתי. אם תוכל להפנות אותי לרןפא או המכון המתאים בחיפה, עודה לך מקרב לב! תודה, רמי

הוספת תגובה

• רצון עז להיגמל ממשככי כאבים נרקוטיי - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    11/04/2011

רמי שלום,

בחיפה לא מכיר רופאים שנותנים טיפול בסובוטקס
    אך בנתניה דר' לרנר ארטורו, בכפר סבא דר' מרצבסקי ובתל אביב דר' אביבה וולף מטפלים בסובוטקס

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    זיוה
    05/04/2011

לאחרונה הנני סובל מחרדה רק בשעות ההשכמה, ממש גובל ברעידות,

היש הגיון בדבר

זיוה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    06/04/2011

שלום לך,

ישנן צורות שונות של חרדה
    כדי לפנות למומחה ולדבר עמו על המצב

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגריות
    מאיה
    02/04/2011

אני מרגישה שאני לא יכולה בלי לפחות סיגריה אחת ביום, אם אני מעשנת כל יום רק סיגריה אחת אני יכולה להתמכר?

לקביעת תור
    סגירה
    סיגריות

הוספת תגובה

• סיגריות - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    03/04/2011

שלום

רק סיגריה אחת אינה נחשבת כממכרת או מסוכנת עבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה