פורום התמכרות, התמכרויות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם בעלי מכור לסמארטפון?
    יעל
    25/02/2013

שלום, לפני כשנה בעלי רכש סמארטפון. מאז הוא לא מניח אותו לרגע. הוא בעיקר גולש ברשת ובפייסבוק. הוא אוחז ומשתמש בו כל הזמן - בארוחות, נהיגה, צפייה בטלויזיה, שיחה עם אנשים, וגם בשירותים... כל הזמן עין אחת לפחות ואי אילו אצבעות על המכשיר. כל פעולה שקשורה במכשיר מקבלת עדיפות על פני דברים אחרים. הערתי כמה פעמים, ואף סירבתי לשוחח איתו כאשר מחזיק את המכשיר ביד - אבל - שום דבר לא השתנה. האם בעלי מכור?
    תודה, שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם בעלי מכור לסמארטפון?

הוספת תגובה

• האם בעלי מכור לסמארטפון? - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    26/02/2013

שלום,
    לפי הסיפור שלך בעלך "מכור" לסלולרי (יותר נכון לשרותים אינטרנטיים בסלולרי)
    כדי לנסות לעזור לו להתנתק בבית ובסביבת משפחה מסלולרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מכור
    אא
    22/02/2013

יש לי התמכרות למשהו לא רגיל ולא מוכר במיוחד. זה פוגע לי בחיי היום יום מכל הבחינות ומבחוץ אני נראה בן אדם נורמטיבי לחלוטין (לפחות מקווה כך). אני בן 27 רווק לומד עובד. התחלתי טיפול עם פסיכולוג והוא זיהה את הבעיה אצלי הגעתי איתו למקומות יפים במשך חודשיים והוא טען שצריך להמשיך עוד מספר חודשים, אך הטיפול היה יקר מדי לא יכלתי למממן אותו (אני בשכר מינימום יש הוצאות מחיה,רכב,שכר לימוד). המחיר שלו היה 320 לאחר בקשתי הוא הוריד ל250 שח למפגש שבועי אחד.
    השאלה שלי היא האם ניתן לטפל בבעיה החמורה שיש לי בדרך אחרת ללא עלות גבוה? דיברתי גם עם מכבי קופת חולית ולא מצאתי אצלם פסיכולוג שיכול לעזור במחיר סביר.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אני מכור

הוספת תגובה

• אני מכור - תגובה

דפנה הלמן
    23/02/2013

שלום רב,
    ניתן לפנות למרפאת בריאות הנפש באזור מגוריך. או לבחור בטיפול דינמי קצר מועד שהינו ממוקד וניתן לבחון תוצאות בטווח של 3 חודשים.כך גם אתה יכול לדעת את גבות ההוצאה הכספית.
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה אנשים
    דניאל
    17/02/2013

יום חמישי האחרון יצאתי עם חבר לבילוי סופש בנמל ת"א ערב הוולנטיין תוך כדי נסיעה לשם אני שותה וודקה עם רדבול בערך שתי כוסות נכנסנו למועדון היה שמח מוזיקה טובה ניגשתי לבר ושתיתי עוד שלוש ציסרים של ערק המשכתי לרקוד וחבר לוקח אותי שוב לבר ומזמין לי ציסר ווסקי זהו זה כבר שפח אותי אני זוכר רק שנשענתי על אחד השולחנות לזמן מסוים. ופה מתחיל הסיפור הגדול. הגיע מישו עד עכשיו איני זוכר מי היה האיש ישב ליידי וביקש אש אני מביא לו הוא מדליק גוינט ומציע לי לקחת שכטה מקרב את זה לפה שלי ואני מתחיל לשאוף אחת ועוד אחת ועוד אחת סהכ שלושה שאיפות חזקות . אני קם וצתחיל לקפוצ הרגשתי משהו חזק ברגליים שהם נדפקות במהירות לריצפה במשך איזה 10 דקות ואני מרגיש פיתאום טוב זוכר שהיו ליידי שתי בחורות שצחקו עליי כי לא הפסקתי לחייך בלי שום סיבה הצטלמו איתי תוך כדי שאני משתגע חברי לא שמו לב לתופעה שאי מתנהג באופן חריג מהרגיל בדכ אני שקט ויושב בצד .הרגשתי יובש בפה התחלתי להתנדנד ולהחזיק בכל חפץ שהיה לידי בשביל לא ליפול חריפות בפה וכאבי ראש עזייםםם נפלתי לריצפה . חבר לקח אותי החוצה וזה פה כבר התחלתי לבכות ואמרתי בקול אני לא רוצה למות אני רוצה לחיות הרגשתי שאני גומר עם החיים חברי ניסו לדובב אותי ואני התעקשתי שיזמינו אמבולנס (שכחתי לציין שאני בחיים לא עישנתי סמים קשים ולא ידעתי איזה סוג חומר היה בסיגריה של האיש) לאחר שעתיים התחלתי לחזור לשפיות ושאלתי אותם איפה אנחנו ביקשתי מהם שילכו לבית ושיעזבו אותי בשקט שלא ידברו בקול רם ליידי ה תוך כדי אני ממשיך להרגיש יבשששש בפה ושוב בוכה השעה 7 בבוקר יום שישי ואני מתעורר במיטה שלי בבית לא זוכר את הדרך בשבת הרגשתי נורא ואני מפחד שהרסתי לעצמי משהו במח אני מרגיש שהחשיבה שלי השתנתה לשלילית אנא מכם למבינים שבכם מה זה איך מתמודדים עם זה יהיה לי נזק בעתיד (חברי אומרים שזה יעבור אני לא רוצה ללכת לרופה ולגרום סביבי ידיעה שאני נרקומן) האם יש אפשרות להחזיר תגלגל לאחור או שכבר מאוחר מדי????? לקחתי חופש מהעבודה כי אני לא רוצה שהחברה שלי בעבודה יראו איז סימן או התנהגות מוזרה. כרגע אני חש בכאבי בטן קלים ומצב רוח שיותר מפחיד אותי..

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה אנשים

הוספת תגובה

• עזרה דחופה אנשים - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    18/02/2013

שלום לך,

אם התאוששת המצלה שלי לא רלוונטית אבל אם אתה עדיין סובל מתופעות נפשיות וגופניות תפנה לעזרה אצל פסיכיאטר בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אני מרגיש טוה ב"ה

דניאל
    01/03/2013

זה היה שבוע מאד קשה מקווה שלא נחזור על הטעות שוב. ניפגשתי עם קמה רופאים נשלחתי למיון ומסתבר שהכל היה במחשבה בראש שום דבר לא היה פיזי בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה

דניאל
    01/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תדאג...אתה לא נרקומן

קטיה
    03/03/2013

חחחחח ילד, איך אתה מגיע לחורים האלה שאתה לא מעוניין לחקור?
    לא מערבבים סוגי אלכוהול שונים, זה מוחק את הראש. יכלת להסתפק בוודקה אחת. אם מעולם לא עישנת, זה נראה לך המקום להתחיל? מול בחורות? לא למדת שמודדים כובעים מוזרים בחדרי חדרים?
    חוץ מזה נראה שהחברים שלך בקטעים אחרים ממך, ואתה לא עומד בקצב שלהם.
    אתה לא נרקומן ואתה גם לא מבין את משמעות המילה.
    אז אם הגעת לכאן ואתה יודע להשתמש בעכבר ולהקליד כתובות באינטרנט, תנסה גם לחפש בגוגל מה זה נרקומן, ואיך לשתות נכון, ואיך לא להיות ילד טמבל.
    סה"כ נשמע ששאתה ילד טוב, ותשמור את הרפתקאות השתייה והג'ויינטים שלך לכשממש תצטרך אותם, כשתהייה שחוק בעבודה, או כשתצטרך להתמודד עם דברים קשים בחיים.
    חיה את החיים היפים שלך ותשאיר את הסאטלות והאלכוהול למי שכבר לא יכול בלי זה.
    בהצלחה ותהנה מהחיים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלתי להתמכר חזק לחשיש ובובספוג
    בועז
    15/02/2013

לא יודע איך להיגמל אני מכור חזק לקטורת של בובספוג
    למרות שזה פוגע לי בזיכרון
    מה לעשות?
    ואגב אני חולה גם במאניה דיפרסיה על למיקטל 150 מילגרם

הוספת תגובה

• התחלתי להתמכר חזק לחשיש ובובספוג - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    17/02/2013

שלום,
    תפנה לפסיכיאטר מטפל שלך או ליעוץ אצל פסיכיאטר מומחה בהתמכרויות כדי לקבל עזרה בגמילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלתי להתמכר חזק לחשיש ובובספוג - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    28/02/2013

אני ממליץ לפנות לרופא שמומחה בטיפול התמכרויות ולקבל טיפול לגמילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אלו תסמיני גמילה מאלכוהול?
    מירב
    23/01/2013

אני בת 23 בתקופה האחרונה במשך כמה חודשים שתיתי אם חברות רק בסופי שבוע יציאות כולל החודש האחרון שבוע שעבר שתיתי ביום חמישי וביום שישי החלטתי שאני לא רוצה יותר לשתות ויש לי סחרחורות רעידות צמרמורות חרדה מתח נפשי פחד אני מרגישה שאני רואה לפעמים טשטוש של רהיטים כאילו זזים קצת ואז מסתדר. במיוחד אחרי מקלחת יש לי נדודי שינה חוסר תיאבון התעורריות באמצע הלילה. ונזלות באף כל חודש. הצטננויות חוזרות

הוספת תגובה

• האם אלו תסמיני גמילה מאלכוהול? - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    24/01/2013

שלום,
    אלו תופעות שיכולות תופעות גמילה אבל גם תופעות של שפעת רגילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן זוג מכור
    סתם מישהיא
    08/01/2013

בן זוגי מכור לכל סוג שקרב ליד . בעבר היה מכור להירואין קריסטל וכ"ד ישב בכלא התנקה שם והשתחרר חזר להשתמש בהירואין ושוב התנקה היה באישפוזית במרכז גמילה
    אחרי שנתיים של ניקיון חזר שוב להשתמש הפעם באשמתי חליתי במחלה קשה וקיבלתי תרופות נגד כאבים אופואידים במינונים גבוהים באחד מין הימים הוא לקח טעימה קטנה ומאז לא מצליח לצאת מזה ואני מדברת על מינונים מאוד מאוד גבוהים הגענו למצב שבו הוא לוקח מירשמים על שמי וללא ידיעתי ....למרות שחסמתי זאת בקופת החולים יש לו דרכים משלו להצליח להקוף את המערכת .
    אני חסרת אונים מפני שמערכת היחסים ביננו הגיעה למצב של חוסר אימון מיצידי כליו וזאת לאור המצב שהוא משקר לי ומרמה אותי ניסיתי לפנות אליו בבקשה להיגמל והבטחתי שלמרות הכל העמוד לצידו אך הוא ממשיך בשלו .....כמובן שטוען שממש רוצה להיגמל אך לא מוכן לעשות מאומה בשביל זה או שאולי אין לו מספיק כוחות לזה .....
    יש לנו 2 בנות מתחת לגיל 18 ביתי הגדולה חייה איתנו עם בעלה ובתה התינוקת....
    לא יודעת מה לעשות יותר ואינני יכולה ליסבול את השקרים ואינני יכולה ליראות אותו מסטול כל היום ולא עושה מאומה אני חשה אשמה גדולה ומאידך מבקשת ממנו לפנות את הבית אם אין הוא מוכן לעזור לעצמו אני רוצה לציין שאני מאוד אוהבת אותו פשוט חסרת אונים אני באי שקט גמור וילדי ניפגעים מכך אנא יעצו לי מה לעשות.....הוא די מאשים אותי במצב ותמיד טוען שבשביל להיות איתנו הוא חייב להשתמש .כואב כואב

לקביעת תור
    סגירה
    בן זוג מכור

הוספת תגובה

• תגובה לסתמישהיא

אמא
    09/01/2013

הי, באמת עצוב לקרוא את מה שרשמת לגבי בעלך והמצב שלכם?
    דיברת איתו על להתחיל תהליך גמילה נוסף? ממה שאת מתארת זה מאוד קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסתמישהיא - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    11/01/2013

שלום רב,
    להתמכרות יש טיפול
    לפעמים פסיכולוגי ולפעמים פסיכיאטרי-פסיכולגי משולב
    צריך לעזור למכור להגיע לטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב איתכם...

סתם מישהיא
    16/01/2013

פנינו לפסיכיאטר אכן קיבל טיפול תרופתי עדין לא מוכן לקחת אותו ..אבל עשה צעד ראשון עצם העובדה שהגיע לפסיכאטר עכשיו מקווה שהצליח גם לשכנע אותו להתחיל עם הטיפול התרופתי וניראה לאן ניתקדם תודה לכל המגיבים העדכן בהמשך....ובהצלחה לכולנו בכל דרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה....

אמא
    16/01/2013

הי, שיהיה לכם המון בהצלחה והתחלה של דרך חדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן זוג מכור - תגובה

דפנה הלמן
    29/01/2013

שלום לך,
    ברצוני להוסיף לדבריו של פרופ' דנון כי הזדהות עם בעלך,אינה אפקטיבית.עלייך להבין שלעזור לו זה להציב גבול שאת יכולה להמשיך לחיות איתו בתנאי שיהיה מוכן לקבל טיפול משולב קרי" תרופתי ופסיכולוגי. איני סבורה כי בכל תנאי את צריכה להשאר עמו.גם עבור עצמך וגם עבורו
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    א
    31/12/2012

רציתי לשאול האם ספל וודקה ביום זה מצב בעייתי

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    03/01/2013

וודקה לא נחשבת כשתיית אלכוהול בריאה עקב רכוז גבוה.
    רופאים בדרך כלל ממליצים על יין פעם-פעמים בשבוע או בירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמתי לב שהבת
    עוז
    19/12/2012

שלי בת ה 9 תולשת את נשיער בהיסח העת. האם זאת התמכרות? מה לעשות?? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שמתי לב שהבת

הוספת תגובה

• שמתי לב שהבת - תגובה

דפנה הלמן
    20/12/2012

שלום ליה,
    תופעה זו מכונה טריכוטילומניה וזו הפרעה הקשורה להפרעת שליטה בדחפים.משתייכת לקבוצת ההפרעות הכפייתיות. ואחת ההשערות היא כי מדובר בביטוי סימבולי לדחפים מיניים תוקפניית או מיניים.
    ניתן לטפ ל בהחלט.
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף
    sss
    05/12/2012

שלום
    הייתי רוצה לדעת האם ישנו תחליף לסבוטקס?
    נאמר לי שישנה תרופה בשם נאופן
    רציתי לדעת אם ישנם עוד תרופות שיכולות להוות תחליף?

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף

הוספת תגובה

• תחליף - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    09/12/2012

ישנן תרופות אחרות שדומות וזהות ביעילותן לסובוטקס אך לא קיימות בארץ באופן שותף. אלו תרופות בהזמנה אשית לפי המלצת פסיכיאטר (מרשם מיוחד לחו"ל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    ג
    27/11/2012

היי רציתי לדעת מה הנזק בלקיחת כדורים כמו מירו עם שימוש באלכוהול?

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    28/11/2012

שלוב בין מירו ואלכוהול עלול לגרום לבעיות במערכת עצבים וגם בכבד
    לכן ממולץ לא לשתות אלכוהול עם כדורים פסיכיאטריים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאדון - קצר וצולע... שאלות אליי
    ואדים קרייז
    26/11/2012

שלום אחים לצרה וסקרנים לפני אותה הצרה.

אני אדם ששותה ועושה עוד כמה דברים בכדי שהטיפול אכן יהיה לטובתי (מתדון).
    יש לי תואר פסיכולוגיה, כמו כן - אני לא משוויץ - ברפואה פנימית ופרמצפטיקה ובמיוחד כל מה שקשור לקבוצות התרופות הנ"ל:
    1. אופיאטים (הרואין, קודאין , מורפין ,אוקסיקודון (אוקסיקונטין ועוד כמה), הידרומורפון, ... הרשימה כל-כך גדולה ש - חבל לרשום זאת.
    2. אופיאודים SEMI-SYNTETICS אגוניסט-אנטגוניסטים (למישהו זה סינית?) - זה כבר לא?: "טרמאדקס", "סבוטקס".....
    3. בנזילדיאזפינים ("קלונקס","אסיוול", "קסנקס" (גנריות: "אלפרוקס", קסנגיס") כל מרכיב פעיל שניגמר ב ZEPAM בקיצור -

בקיצור - עברתי המון בחיי - כמובן שאני עכשיו על מטאדון וקלונקס -- אך באאופן נבון.

אני מבקש ממכם - צרו עמי קשר בעניין כל שאלה הקשורה לכל סם בעצם - אני לא רופא - אך לפעמים אדםפ שעבר את הנושא על בשרו ויחד עם זאאת לא כ עדר - קראתי כל כך הרבה ספרי רפואה, גם לתואר ויותר הרבה יותר לעצמי - תשתמשו בי כ חוות דעת נוספת - אאני מרגיש כי במערכת הבריאות שלנו שרוי מצב של בורות (בכל הנוגע ל "זה" - לכן אנא ממכם צרו קשר - הכול בחינם!!!!!

אני מדגיש - אני לא רופא!

הוספת תגובה

• בקרוב אני אפתח גם פייסבוק "מתאדון"

ואדים קרייז
    27/11/2012

מתדון וכל רבדיו - זהו נושא רגיש מאד - ולדעתי רק אדם שעבר את זה ועובר (עם ידע בפסיכולוגיה ופרמקלוגיה לסמים כגון הרואין ואוקסיקודון - 5 שנים אני על מתאדון...) וידע של נרקומן שנצבר כבר עשר שנים - אני 6 שנים הייתי מכור ) צריך לתת חוות דעת שניה לשאלותכם - כמובן שהפרופסורים בפורום הנ"ל הם המנטורים - אין אני יכול להגיד כלום - הם יודעים את עבודתם מ א-ת! קצרים בתשובותם - ואני אנסה לפרט יותר!
    ואדים קרייס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך כדאי להיגמל מקפאין?
    קופימן
    26/11/2012

אני מכון לקפאין, אני שותה בסביבות 12 כוסות ביום (אולי איזה 15 כפיות גדושות).
    האם כדאי להפסיק בבת אחת או לסירוגין?

חשבתי לצמצם את הצריכה במשך עשרה ימים...
    כך שביום הראשון אני אצרוך 90% מהקפאין שאני צורך בד"כ, ביום השני אני אצרוך 80%, ביום השלישי אני אצרוך 70%... וכל יום אני אפחית 10%.

מצד שני, אני לא רוצה "לבעס" את עצמי יותר מידי ימים.... ולהפסיק כמה שיותר מהר.

האם להפסקת צריכת קפאין בבת אחת עלולות להיות תופעות לוואי כלשהן?
    ובאיזה מאכלים מלבד קולה, קפה ושוקולד עשוי להיות קפאין?

לקביעת תור
    סגירה
    איך כדאי להיגמל מקפאין?

הוספת תגובה

• התכוונתי לכפיות קפה שחור

קופימן
    26/11/2012

אני שותה בסביבות 12 כוסות קפה שחור ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפה

מיכאל
    30/12/2012

אתה יכול לקרוא באתר coffeeguide מאמר על קפה שחור וקפה טורקי.
    יש דברים בריאים בזה אל יש כמובן שלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז להניח שזה מקרה קשה?

קופימן
    01/12/2012

שתהיו בריאים, כמה זמן לוקח לכם להשיב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז להניח שזה מקרה קשה? - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    02/12/2012

שלום לך,

קפאין הינו אחד מחומרים ממכרים ביותר ונמצא בשתייה מוגזת, תה, קפה וכל מיני משקעות אנרגיה. בנוסף שוקולד, עוגות וממתקים
    כדי להוריד מינון כ 10 % מכמות הכוללת כל שבוע עד הפסקה
    ישנם חוקרים שממלצים לשתות כוס אחת או שתיים ביום

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר חמישה ימים ללא קפאין

קופימן
    05/12/2012

אם הייתי רואה את ההודעה שלך לפני זה, הייתי מנסה את השיטה שלך.
    ניסיתי להפסיק בבת אחת, אני כבר חמישה ימים ללא קפאין ולא נפל העולם.
    היומיים הראשונים היו קשים, אבל בינתיים, אני לא מרגיש איזה שהן תופעות גמילה.

תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה בעלי מכור
    למה?
    25/11/2012

לאחרונה בעלי מאוד מבולבל ודכאוני
    עד לפני חודשיים היה מעשן גראס על בסיס יומיומי ושותה בירות
    בגלל שינוי דרסטי בנפשו הפסיק לגמרי עם אותם דברים טופל על ידי פסיכיאטר אך הפסיק אך לאחרונה מתברר לי כי התחיל לשתות בקבוקי וודקה כשאני בעבודה והוא בבית ואין לי שליטה
    בבקשה עזרתך הדחופה אני נואשת ויש לנו 2 ילדים קטנים
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה בעלי מכור

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה בעלי מכור - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    25/11/2012

שלום,
    כדי להזמין תור דחוף לבעלך אצל פסיכיאטר שטיפל בו עד לאחרונה
    לפני פגישה לדבר ולדווח לפסיכיאטר על המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה בעלי מכור - תגובה

דפנה הלמן
    25/11/2012

שלום לך,
    ראשית,חשוב לצין כי אין במדינת ישראל אפשרות לכפות טיפול רפואי בניגוד לרצון אדם מכור.
    יחד עם זאת ממליצה לך להבהיר לו כי מדובר במצב סיכוני עבורו פיזית ונפשית ולהפעיל עליו לחץ לחזור בדחיפות לפסיכיאטר.בנוסף,היתי מעדכנת את הפסיכיאטר לגבי מצבו הנפשי
    בודקת יחד עם הפסיכיאטר אם יכול לערוך ביקור בית על מנת לוודא את מצבו הקליני הנוכחי.
    בהצלחה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה
    יואל
    18/11/2012

השעון הביולגי שלי נדפק . ואני לוקח פעם בשבוע רבע כדור סטילנוקס לשינה . האם אני עלול להתמכר ?

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי שינה

הוספת תגובה

• כדורי שינה - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    19/11/2012

לא אהיה זמין עד 25.11.2012

automatic response

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    25/11/2012

שלום,
    פעם בשבוע רבע כדור אינו מסוכן מבחינת התמכרות (סיכון נמוך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסור ייקר, אני נאלץ:

ואדים קרייז
    26/11/2012

פעןפם בשבוע גם (בהקצנהף ושרק אנשי מקצוע יבינו) גם 600מ"ג אוקסיקודון IV לא יימכר, פיזית.
    הפכתי להיות מכור מוכר (בץ לאומי) לאחר שלקחתי בעם בשבוע 4 כדורי "קד" פוספט - דאז היה ללא מרשם (באופיאטים הוא הייחיד על בסיס פוספט - לא רוצה לרשום את שמו המלא....
    אני מנסה להסתכל על הבעיה לתווח הארוך...
    גם דוקסילמין אינו "נחשב" לממכר? אולי גם דיפינהידרמין? - כולם OTC...
    מצטער שאני "נושך" אך - טווח ארוך - זה החשוב בהתמכרות.
    עם כל הכבוד, ויש כבוד :) ואדים - פסיכולוג - רק תואר ראשון - אך בבית הספר לחיים אני פרופסור - לצערי.
    תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, עבדתי קשה על התגובה-קרא בעיון

ואדים קרייז
    26/11/2012

"מציל נפש אחד - כאילו הציל עולם שלם:" - גם בישראל :)
    השעון הביולוגי לא יכול להידפק - הוא יכול "לצאת משימוש תקין לזמן מה" ואנו חייבים לסדר אותו ללא כל ה "כדוריידה". אני מכור למתדון וקלונקס. אם אין לי את שתי התרופות לפחות כדור ביום - אני לא רק שלא יישן - אני גם יקבל "אחלה לילה לכתיבת ספר - הבעיה זה שי אפשר לכתוב - העישון כל-כך רחב בגלל ה "קריז" - כן אחי - כדורי שינה ממכרים פ-י-ז-י-ת!

את האמת - לא בדקתי מהו הכדור שאמרת - אני הייתי ממליץ לך להתחיל ולסיים עם חלב חם לפני השינה, להעיף את הטלוויזיה מחדר השינה ולקנות (אם אתה לא אוהב לעשות חליטה - כדורים טבעיים מהסוג שיש בהם וולריאנה או פסיפלורה". ל יותר משלוש ארבע ימים - להסדר השעון - ואם אתה לוקח כדור טבעי שיש בו וולריאנה - אל תשתה חלב - תירדם - אך תתעורר בגלל הצורך העז לרוץ לשלשל :)
    אם אתה אכן בחור שאוהב חליטות לך לחנות טבע או שוק - וקנה:

לואיזה וורבנה, פסיפלורה לחליטה(צמח לא פרי), עלי יסמין בבונג' ומנטה חריפה (לא נענע). כשאתה עושה חליטה לעולם על תבשל את המרכיבים!!! 90 מעלות כבר יהרגו כ 85% מהחומרים הבריאים שאנו צריכים (תאמין לי - זה ייצא טעים מאד ופשוט תיהנה מזה ותירדם כמו תינוק!

ההכנה מאד פשוטה:

ל חצי ליטר מים חמים (לא רותחים) (הקומקום רתח - עמד כ 2 דקות עם מכסה פתוח- מצוין) - קמצוץ לואיזה (לפםי הטעם- כף -אני מדבר על לואיזה וורבאנה כשהעלים שלמים) יחד ם כף גדושה של בבונאג' ושופך 200 מ"ל - נותן לזה לעמוד כ 7 דקות מכוסה, סנן את הצמחים. שוב תרתיח את הקומקום וכף מכל הצמחים שנשארו (כף מכל צמח) ותוסיף 250-300 מ"ל של המים הלא רותחים (80 מעלות צלסיוס בערך) - תראה המנות לא חייבות להיות מדויקות - אלו צמחי מרפא אך - שוב לא מהזן הדורש דיוק מדוקדק. הסוד זה שלואיזה ובבונג', נותנים את "הטוב שבהם" אך אסור לחלוט אותם הרבה זמן יחד עם צמחים אחרים - יהיה מר ולא כיף.

תן לחליטה לעמוד כ 10-15 דקות - סנן וההההכככככככיייייי חשוב - ללא סוכר!!!
    סוכר יהרוג את כל הטוב שיש שם - דבש עובד טוב. דבש - לפי הטעם.

תאמין לי ייצא לך משהו טעים להפליא - ומרגיע. לא צריך לבלוע כימיה שרק תביא אתך בסוף להתמכרות קשה.
    תאמין לי - מה שרשמתי לך - זה כיף וזה עובד!! שים מוסיקה רגוע - תשתה את החליטה החמימה. ובכף לך לישון. אהבת? ספר לחברים.

במקרה שאתה עצלן - קנה אאת הכדורים שיש בהם ולריאן ופסיפלורה (שילוב טוב) רגיעון לילה נראה לי - לא ממכר (שוב אם לא עושים זאת כל הזמן) - וסקס לדעתי הוא הדבר שלאחריו אני נרדם גם בעמידה (כששנינו בעמידה אני והחבר החמוד שעוזר לי בסקס (לא התכוונתי שאני הומו - אני מדבר על "שמול") :)
    שיהיה לך רק טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים אם מישהו מכור לסמים?
    א
    13/11/2012

שלום

לפני כמה חודשים היה לי בן זוג כחודשיים עם נטייה לאלימות התפרצויות זעם על דברים קטנים, הוא גם אמר לי שמידי פעם הוא נוהג לשבור דברים, האם יכול להיות שהוא מכור לסמים (הוא היה מעשן המון נרגילה). חשוב לי לציין שמאז אנחנו לא בקשר

אשמח לקבל תשובה

תודה

הוספת תגובה

• איך יודעים אם מישהו מכור לסמים? - תגובה

דפנה הלמן
    13/11/2012

שלום רב,
    השאלה שלך כללית מידי...
    בנוסף,אם חשוב לך לציין שאתם לא בקשר,אז מדוע זה את מסוקרנת.ממצבו.
    נדמה לי שאת מדברת על הקשיים שלך להפרד ממנו.
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי תודה לך על תגובתך

א
    14/11/2012

היי תודה לך על תגובתך
    אני שואלת כי הבנתי שעברתי פגיעה מינית
    ורציתי לדעת אם הבן אדם הייתי איתו מכור לסמים
    מה הכוונה שהשאלה כללית מידי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הם - נחמד...

ואדים קרייז
    26/11/2012

שלום,
    איך יודעים? ייש בדיקות שתן פשוטות - ניתן להשיג במחיר של 90 ש"ח - עד הבית. הרצתי בגוגל וזה הראשון שקפץ... זה האלון הצרכן למוצר
    נוסף (לא היכן לקנות אלה בכלל - כי בחורה שמתעניינת בנושא - אולי טועה - או אולי המצב עדייו קל"?)
    אני לא הייתי יישר הולך על "להפרד" - כפסיכולוג אני חייב לאמר זאת.
    ייבדק - כאן ועכשיו - ואל תתני לו אופציות אחרות כמו לדוגמא: "ספר לי את האמת או תשתין לבקבוק:" - לא!
    רק - תשתין לבקבוק ואז נדבר! כמו-כן אסור שהוא יידע שאת הזמנת מוצר מהסוג הנ"ל כי אז הוא יוכל להתכונן... את יכולה לעשות תרגילץ
    תעשי כאילו כיבלת כוויה מנר או משהו ותגידי שישתין בכוס - הרי ידוע שתרופת סבתא בין המוצלחות היא שתן על עור שקבל כוויה... אמרי לו ששתן של גבר יותר חזק ושאת רואה בזה סוג של רומנטיקה (שיחשוב שאת משחקת משחק מקדים...) העיקר הוא לא צריך לדעת שאת הולכת לעשות לו טסט. פתאומיות. זה הנשק הסודי פה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה