פורום התמכרות, התמכרויות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מהתמכרות למין בנתניה יש כזו?
    עזרא
    05/10/2011

חוץ ממכון אדלר בבריגדה היהודית, שהם מתמחים בהתמכרויות אחרות, ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה מהתמכרות למין בנתניה יש כזו? - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    10/10/2011

שלום לך,

לא ידוע לי מקום שמטפל בנתניה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון מסיבי של סמים קלים - 15 שנה
    אפרת
    05/10/2011

אני פונה לכל מי שמבין בעניין.

לאחרונה הכרתי בחור מדהים בן 31.סטודנט שנה שניה לאחד ממקצועות ההנדסה.
    בחור שבא ממשפחה מדהימה ועל פניו היה נראה בחור רגיש.
    יצאנו מספר חודשים ותוך זמן קצר עליתי על ההתמכרות שלו לחשיש.
    הוא מעשן כבר 15 שנה. אבל בצורה ממש מסיבית.ולא ג'ויינטים אלא מבקבוק.
    איך שהוא פותח את העיניים, לפני הקפה. הוא חייב להוריד ראש ממכשיר.
    לפעמים שניים.
    הוא עושה את זה בוקר צהריים וערב.ואם הוא יושב ולומד הוא יכול להוריד ראש בין תרגיל לתרגיל!
    ניסיתי לתרץ שזה בסדר ושהוא מתפקד. הוא לומד הוא לא כלומניק.אבל המצבי רוח שלו היו בלתי נמנעים.והתחושות שלו לגבי ולגבי הקשר השתנו מיום ליום.מרגע שהוא אומר לי שהוא רוצה אותי זה הפך שניה אחר כך לזה שהוא מבולבל. עד שנפרדנו.
    אני מנסה להבין איך זה עובד. איך הגוף והראש מושפעים מהסמים אחרי 15 שנה.
    אם זה לא ממסטל אותו וכבר לא משפיע עליו, מה זה כן עושה לא? העישון על הבוקר זה סוג של יישור קו?
    אני לא מבינה את זה.
    אני אשמח אם מישהו מהפרופסורים או הדוקטורים או מהמשתתפים בפורום יוכל לתת לי תמונה לגביו מה עובר עליו מה זה האורח חיים הזה.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• אני נמצא באותו המצב

אלמוני
    08/10/2011

אני כרגע בן 19 ומכור מגיל 15 לעישון חשיש מבקבוק ,
    בבוקר , לפני העבודה , בית ספר , או כל סיטואציה שדורשת רוגע וריכוז
    אני מודע לסיבות התחלת העישון אצלי
    אני בדיוק לומד כרגע במכללה וכשאני רוצה להצליח אני יכול ההתמכרות הפכה להיות חלק מהחיים שלי,
    מין דבר כזה שתמיד יהיה שם אך לא יפריע , בשנים הראשונות זה הקשה עליי מאוד עד שהגעתי למצב שאני יכול לשלוט בהתנהגות שלי ולא להסגיר את "ההיי" שאני נמצא בו
    אנשים הקרובים אליי מאוד גם כן לא מודעים לזה ואינם יכולים לזהות כלום, יש לי חברה כבר שנתיים היא מודעת לזה שאני נגעתי בסמים קלים בעברי גם הייתי במרכז גמילה למשך חצי שנה בגיל 16 -16 וחצי , לאחר היציאה משם חזרתי לעשן בשנית ...
    גם כן הבנתי שעישון חשיש גורם להקצנת רגשות , התהפכות במצבי הרוח וחוסר עקבות
    כמו כן זה פתח לי דלת לעולם ההתמכרויות וניסיתי גם כן להמר לא פעם ולא פעמיים אך תמיד אני שולט על עצמי כשאני מגיע לנקודה רגישה ביחס למצב שלי..
    ותמיד קשה לנחות על הקרקע בחזרה (הכוונה לסלק את כל ההתמכרויות מלבד החשיש)
    שורה תחתונה:מצבי הרוח והרגשות המוקצנים הינם פסיכולוגיים אם באממת היית רוצה להרגיע את רוחו היית מצליחה , ומנסיון כשאני בא עם עצב, כעס , עצבים והכל בצורה מוקצנת תמיד האדם שעושה לי טוב יודע להחזיר אותי למציאות שלי , אדם רגוע לומד מכור לחשיש, אך לא מופרע מזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נמצא באותו המצב - תגובה

דפנה הלמן
    10/10/2011

אלמוני שלום,
    נו ו...
    אתה מוזמן לפרט למה אתה מתכון
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• dsd

אלמוני
    10/10/2011

sdsdsdsd

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• dsd - תגובה

דפנה הלמן
    10/10/2011

אלמוני שלום,
    לא הצלחתי להבין למה אתה מתכוון!
    אם הינך מעוניין לפרט אתה מוזמן לפנות שנית
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון מסיבי של סמים קלים - 15 שנה - תגובה

דפנה הלמן
    10/10/2011

אפרת שלום,
    אכן הבחור שהכרת מכור... בד"כ העישון הינו תרפיה עצמית להפרעה נפשית שאינה מאובחנת.הייתי ממליצה לך להבהיר לו כי הוא חייב לפנות לטיפול אצל מומחה בעניין.
    האפטיות או קהות החושים שהינך מתארת הינם חלק מהסימפטומים הקליניים או ההשלכות של השימוש.
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד כל היום במחשב
    גדעון
    04/10/2011

שלום.

בני בן 15 לומד בתיכון ומרגע שמגיע הביתה מלבד שעורים , ושעורי עזר הוא כל היום במחשב .
    לדעתי חייבים להגביל את זמן המחשב מאחר וזה מונע ממנו לצאת לחברים וגורם לו למין "התמכרות " ועיסוק רק בתחום אחד ברוב היום .
    אשתי לא רואה בזה בעיה ומלבד לשוחח איתו דבר לא נעשה והילד ממשיך בשלו כי לא מצליחים לשים לו גבולות בנושא .
    בנושא המחשב הילד קובע מה יקרה בבית ולא אנחנו ההורים .
    אני לבדי מסוגל להעמיד את הגבולות אך לא מסוגל לשמור על הגבולות לבדי כי אני מגיע מאוחר ואני חושב ששני ההורים יחד צריכים לעשות זאת .
    אשתי לא מסוגלת להעמיד גבולות ולשמור עליהם ואם היא מעמידה אותם הילד פורץ אותם תוך יום יומיים ואשתי מתעלמת מהמצב .
    ברור לי ששנינו חייבים להציב את הגבולות ולשמור עליהם אבל לצערי זה לא הולך .
    ניסנו להגיע להסכמה עם הילד לגבי שעות מחשב וגם זה לא מצליח ולדעתי הסיבה היא שאשתי לא רואה את נושא ה"התמכרות למחשב" כבעיה ואם כן היא אינה מסוגלת להתמודד עם הבעיה .
    מה המלצתכם עלי לעשות .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הילד כל היום במחשב

הוספת תגובה

• הילד כל היום במחשב - תגובה

דפנה הלמן
    04/10/2011

שחר שלום,
    ראשית,אתה צודק,לא ניתן לשים גבולות לבנך משלט רחוק.
    אני מתרשמת שמדובר גם בבעיית עיסוק היתר של בנך במחשב ,אך לא פחות בבעיית התקשורת בינך לבין אשתך.
    אני ממליצה בשלב ראשון לפנות לייעוץ זוגי על מנת לשפר את התקשורת הזוגית.בנוסף,הייתי יוזמת שיחה עם בנך ומבררת מדוע הוא נמנע מעיסוקים אחרים.
    בהצלחה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מכדורי שינה והרגעה
    אילן
    04/10/2011

היי אני בחור בן 30 נגמל מכדורי שינה נוקטורנו וכדורי הרגעה לוריואן שלקחתי במשך שנתיים עקב הפרעות שינה.
    רציתי לדעת תוך כמה זמן המוח חוזר לעצמו מרגע הפסקה מוחלטת של הכדורים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מכדורי שינה והרגעה

הוספת תגובה

• גמילה מכדורי שינה והרגעה - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    04/10/2011

אילן שלום,

אין תשובה אחת לשאלה שלך כישנם גורמים שמשפיעים על המוח. כמות,מינון, פרק זמן שכדורים נטלו וכו'
    תשובה כללית הינה יכולה לקחת ממספר שבועות עד חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    שרית
    30/09/2011

שלום,

אני אפילו לא יודעת מהיכן להתחיל. אנזה לקצר ובכל זאת להעביר רקע. אחי הגדול ממני ב4 שנים מכור. בעבר הוא השתמש שנים רבות בקוקאין וגראס, נכנס להתקפי הזיות שאנחנו המשפחה שלו באיזו קונספרציה נגדו. כל העולם נגדו, שמו לו שבבים בגוף כשהוא היה ילד וכו וכו.. זה התחיל כשהוא היה בחו"ל.. טלפונים ממנו באמצע הלילה.. צעקות, בכי ,בקשה לעזרה.רגע הוא רואה חתול רגע הוא רואה אותי (כשהא בחו"ל ואני בארץ). עברנו איתו תקופה לא קלה בכלל.. אשפזנו אותו בהתחלה ב"כפר איזון" ליד קיסריה, החזיק מעמד רק שבועיים. לאחר מכן שוב פעם ברח לחו"ל (כל פעם סאגה מחדש שתמיד הצורך בלשלוח משלחת שתביא אותו עלתה על הפרק - היינו אצל חיליק מאגנוס בבית לצורך דיון בנושא.) כל פעם מחדש הצלחנו לגרום לו לחזור הביתה..אישפזנו אותו בבאר יעקב, לא צלח. היו שם המון סמים גם במחלקה הסגורה, וכיוון שאחי הוא איש מכירות בנשמה הוא הצליח להערים על כולם שהוא בסדר. לאחר מכן היה נתק ממנו. לא רצה שום קשר איתנו, בייחוד עם אמא שלי - שהיא לדידו בראש הקנוניה. לאחר מכן משום מה יצר איתה קשר ועבר לגור אצלה. לא הפסיק עם הסמים והקוקאין ואפילו עשה את זה מולה, כאשר לה לא היה מה לעשות בנדון. יום אחד בהתקף של זעם, באחת ההזיות שלו, החליט שאמא שלי היא לא אמא שלו בכלל, וניסה להרוג אותה. היכה אותה עם שפורפרת הטלפון, וניסה לחנוק אותה. אם לא היה לו רגע של שפיות "רגע, מה אני עושה" והיה בורח, הוא היה הורג אותה. יצרנו קשר עם המשטרה נתנו עדות. הוא נעצר. כמובן עם הרבה גידופים כלפינו. במשפט ביקשנו שלא יילך לבית הכלא כיוון שהוא צריך טיפול, הוא לא בריא. כאן אציין, שאחי בבסיס לא בן אדם רע. אלא זה מה שהדברים האלה הפכו אותו.בית המשפט נענה לבקשתנו ושלח אותו לבי"ח הפסיכיאטרי בטירת הכרמל. הוא שהה שם תקופה. שם באמת המקום היה סטרילי - ללא סמים. השתחרר. עם הזמן הפך לנורמטיבי. עם כמה מעידות בדרך (לא קלות) של אלכוהול. תמיד אמר שיפסיק עם הסמים הכבדים אך לא עם הגראס. עם זה לא הצלחנו לגרום לו להפסיק. לא מזמן הוא והחברה שלו נפרדו. והוא פוטר לפני כן. (אני לא ידעתי עד לא מזמן).מסתבר שהרקע של הפרידה הוא העלאת השימוש בגראס (ואתמול הבנתי שזה עוד כל מיני דברים שמוכרים בפיצוציות...), לקח לה כספים, גנב ממנה שיקים ואת כרטיס האשראי. הוא עבר לגור בחזרה אצל אמא שלי. אני כמובן נורא כעסתי (ועדיין) ולא יכולתי אפילו להסתכל עליו. אתמול, היינו כולנו אצל אמי לחג, הוא הרגיש מבודד מאיתנו.. כי כולנו כועסים. וחזר למקום שבוא הוא הקורבן, ואנחנו שוב נגדו. כמובן שביקש שאקפיץ אותו לכל מיני מקומות שבהם הוא יוכל לקנות את מה שהוא צריך. אתמול חזר על אותם דברים ומילים שהיה אומר באותה תקופה אפלה שכמעט הרג את אמי. כעת אמי אצלי, תצטרך לחזור לביתה ביום שני. והיא תהיה איתו לבד. אני מאוד חוששת. אני לא יודעת מה לעשות. הוא אפילו לא מבין למה אנחנו כועסים, הוא תמיד הקורבן. פשוט אובדת עצות! עזרה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• אובדת עצות - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    03/10/2011

שלום לך,

אני מבין את הקושי שלכם כמשפחה וגם קושי שלו כ"מכור" להבין שזקוק לטיפול והשגחה
    לכן ממליץ לנסות טיפול בבתי חולים פסיכיאטריים שמאפשרים טיפול פסיכיאטרי-פסיכולוגי למכורים. בבית חולים אברבנל, לב השרון-פרדסיה, באר שבע ושאר מנשה יש מחלקות שמתמחות בטיפול במכורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח מכור לקזינו
    גילה
    27/09/2011

שלום לכל הפורום.יש לי אח שמכור לקזינו.הוא מהמר בקזינו.כל פעם הוא מבקש כסף מהמישפחה כי יש לו חובות. אים אומרים לו - לא נותנים כסף הוא בא בכל זאת לבית ודורש כסף.איך להתנהג האים צריכים ליסגור את הדלת ולא לתת לו להיכנס? האים צריכים לטרוק את הטלפון ששומעים אותו.? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אח מכור לקזינו

הוספת תגובה

• אח מכור לקזינו - תגובה

דפנה הלמן
    27/09/2011

גילה שלום,
    ראשית להעביר לו את המסר שהוא זקוק לטיפול משולב-תרופתי ופסיכולוגי בדחיפות.לאחר שהוא נענה לקבלת טיפול ומשתף פעולה ניתן לבחון אפשרות לסייע לו בעניין החובות.
    אין מקום לסייע לו כל עוד אין לו תובנה להתמכרות שלו.
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לבן הזוג
    שני
    22/09/2011

שלום,
    זה ישמע אולי מוזר, אבל בעבר הייתי מכורה לסיגריות, והצלחתי להיגמל.
    אני מרגישה עכשיו תחושה דומה לגבי בן הזוג שלי, אני נמצאת במערכת יחסים
    כבר חצי שנה ואני מרגישה מן תחושת התמכרות, רצון כל הזמן להיות איתו, אבל
    ברמות קיצוניות, מחשבה תמידית עליו שקצת מפריעה לי, אני מרגישה כאילו זו
    עודף אהבה ולמעשה ממש התמכרות. האם יש דבר כזה? מה ניתן לעשות?
    חשוב לי לציין שאני לא מתכוונת להתמכרות לסקס, אלא לרגשות נטו.
    תודה ומקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.
    איריס

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לבן הזוג

הוספת תגובה

• התמכרות לבן הזוג - תגובה

דפנה הלמן
    23/09/2011

שני שלום,
    הההצמדות שאת מתארת לבן הזוג שלך קשורה לעניות דעתי להתנהגות התמכרותית.
    על מנת להעמיק את ההבנה לגבי דפוסים התמכרותיים יש מקום לפנות לטיפול דינמי.פרוייד בספרו' אבל ומלנכוליה פעולות כפייתיות וטקסים דתיים'מדבר על התעוררות יצרית שעברה דיכוי בעבר ומוצאת את עצמה מחדש בפעולה כפייתית
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לאינטרנט
    נטע
    12/09/2011

מעניין אותי לדעת אם יש כאן מכורי אינטרנט ואם כן האם קרה לכם שבמשך תקופה מסוימת נמנעתם לחלוטין מגלישה באינטרנט, בין אם באופן כפוי (העדר מחשב/תקלות וכו') ובין אם מתוך החלטה? ואם כן מעניין אותי לדעת איך מכורי אינטרנט מתמודדים עם צום אינטרנט שכזה.
    אני שואלת כי מן הסתם אני מכורה כבדה מאוד לאינטרנט ובגלל מעבר דירה ייתכן שתקופה מסוימת לא יהיה לי אינטרנט לגלוש בו (גם כי אני צריכה לקנות מחשב חדש). אני לא יודעת כמה זמן אני אהיה בלי אינטרנט (עד שיהיה לי חיבור לאינטרנט בדירה החדשה וגם מחשב חדש) ומעניין אותי לדעת איך מתמודדים עם תקופה כזאת ללא אינטרנט, בייחוד שזה עלול להיות גם בתקופת החגים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לאינטרנט

הוספת תגובה

• התמכרות לאינטרנט - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    15/09/2011

שלום לך

תיאור שלך בדיוק תיואר של סמני גמילה נפשיים להתמכרויות התנהגותיות.
    לכן אופייני ל"מכורים"
    תוכלי לקבל עד מידע בספר כולנו מכורים כיש פרק על התמכרות לאינטרנט, מחשב ומשחקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני מכור...

עדן
    05/10/2011

שלום לך נטע!

לשאלתך, כן הייתה ועדיין יש לי כל שבת יומיים ללא מחשב וגם לאחרונה נהרסה לי המקלדת ולכן לא יכולתי לעסוק במחשב ברצינות ונמנע ממני זמן שהייה במחשב, נכון היה לי מאוד קשה ומאוד מאוד מאוד משעמם! אך מצאתי לי עיסוקים ותחומיי עניין נוספים אשר "הקלו" עליי להישאר ללא מחשב, ודאי הינך יכולה להבין כי אני נער בן 16 ואני מתכנת וחבריי מכנים אותי בשמות Gamer ו - Hacker שאלה אומנם שני שמות שונים לגמרי אבל שניהם יכולים להעיד על אדם ש"חיי" במחשב לכן אני מציע לך מניסיוני האישי והמר, למצוא לך איזשהו שותף וביחד למצוא תחומיי עניין משותפים אני לדוגמא משחק עם אימי משחק הנקרא "טונץ' " או "טאץ' " משחק קלפים- חשיבה מאתגרת (כל משחק עורך בערך כשעה כך שזה מעביר די טוב את הזמן...) ואני מאמין שאם את אוהב עוד דברים חוץ מהמחשב
    תוכלי להשקיע בהם יותר זמן ( לדוגמא אני מאוד אוהב אומנויות לחימה לכן השקעתי בתחום זה וגיליתי דברים חדשים שמאוד אהבתי וכך גם הגדלתי את אופקיי). במקרה ששתי הדרכים המוזכרות לעיל לא יעזרו לך אני ממליץ לך ללכת לטיפול בהתמכרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מכורה אבל מעוניינת לדעת
    מיקי
    11/09/2011

היי, רציתי לשאול כמה זמן אפשר להסניף קוקאין מבלי לפגום בתיפקודים קוגנטיביים, ובבקשה בלי לנסות להפחיד אותי. יש לי כמה חברים שמסניפים קוק אחת לכמה שבועות, כולם סטודנטים (חלקם לתארים מתקדמים), והם לא חוששים מפגיעה.

אני לא שואלת כי אני רוצה לעשות את זה גם, אלא לידע כללי.

הוספת תגובה

• לא מכורה אבל מעוניינת לדעת - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    12/09/2011

מיקי שלום,

תוכלי לקבל מידע בהרחבה על קוקאין בספר כולנו מכורים
    הוצאות רמות מאוניברסיטת תל אביב שיצא לפני מספר חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת חומר חשוד
    אתי
    31/08/2011

שלום,
    בני מעשן סיגריות רגילות,לאחר ביקור חברים מצאתי בתוך דף חומר שנראה כמו טבק,אך איני בטוחה מה טיבו. איך אני יכולה לבדוק זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת חומר חשוד

הוספת תגובה

• בדיקת חומר חשוד - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    31/08/2011

שלום,
    בארץ אין לנו אפשרות לבדוק את החומר שמעשנים אבל בבדיקת שתן אפשר לבדוק חומרים ממכרים. חלק מבתי מרקחת מוכרים בדיקות לסמים שכולל גם קנאביס וסמים אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקסיקוד
    שרון
    30/08/2011

שלום,

בני בן ה13 סובל מכאבי בטן שמקורם בבעית בתרסריון. הכאבים מופיעים כתוצאה ממעבר מזון או לפעמים אפילו שתיה במעי. בנסיונות למצוא טיפול לכאבים שלו ניסינו גם תרופות ממשפחת האופייטים (אוקסיקונטיק, פנטיל וכדו') והתרופה היחידה שעוזרת לו היא אוקסיקוד בצורתה הנוזלית (לא אוקסיקונטיק).

הוא מקבל את האוקסיקוד ע"פ צורך והשימוש מאוד שתנה ויכול לנוע במקרים נדירים מ2 מנות של 5מ"ל אוקסיקוד (הוא לוקח עם נורפן) לבין שבועות ללא אוקסיקוד. מתקופות קשות הוא יכול לקחת 5 מ"ל ביום למשך כמה ימים אך יכול להפסיק לכשבוע או יותר או יש ירידה בכאב.

האם ניתן להגיד שיש לו התמכרות פיזית? גם במקרה שאין לו בעיה להפסיק באופן פתאומי וגם במקרה שאין לו צורך בנפחים עולים של התרופה. חייבים גם לציין שהוא מאוד לא אוהב את התחושה של חוסר השליטה שהיא גורמת לו (היא גם עושה לו גירודים המתחילים עם הלקיחה).

לקביעת תור
    סגירה
    אוקסיקוד

הוספת תגובה

• אוקסיקוד - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    31/08/2011

שלום,

לפי תיואר שלך בנך לא מכור לאוקסיקוד עכשיו
    שימוש יומיומי,ועלייה במינונים עלולים לגרום להתמכרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מכורה לכדורי שינה+כל היום בחדר
    בחור בלי אבא
    16/08/2011

שלום,
    הצלחתי להרגיע מעט את עצמי עם מחשבות חיוביות בשביל לכתוב.
    אני בן 24, הבן הבכור בבית, אבא שלי נפטר במהלך השירות הצבאי שלי כשהייתי בן 21. פתחתי את ההודעה הזו כדי לדבר על אמא שלי. אמא שלי היתה אישה פשוט מדהימה בכל כיוון שלא אסתכל על זה, אוהבת, תומכת, חמה לכולם, אוהבת ונאהבת ופשוט מאז שאבא שלי נפטר היא סגורה כל היום בחדר, וכשאני אומר כל היום זה ממש 22-23 שעות ביום! הבעיה היא שהיא לוקחת מספר תרופות שמסבכות את המצב עוד יותר, היא סבלה מכאבים חזקים בגב עוד מהתקופה לפני שאבא שלי נפטר לכן היתה לוקחת "אוקסיקוד" שזה משכך כאבים נרקוטי, אוקסיקונטין שזה עוד סוג משכך כאבים, תרופות נוגדות דיכאון (שמדי פעם היא לוקחת בגלל העצב מפטירת אבא שלי) וכדורי שינה "סטילנוקס".

אמא שלי בת 43, נראית מצויין, נראית צעירה לגילה, וזה פשוט כל כך כואב לי לראות את המצב הזה כבר 3 וחצי שנים שהכל מונח על הכתפיים שלי, זה פשוט אני מול ה' מול אמא מכורה לתרופות! כמעט ואין לי תקשורת איתה, וזה הכי חמור מכיוון שאני לא מצליח להסביר לה את חומרת המצב שלה! היא כל הזמן עונה לי "תן לי לישון והכל יהיה בסדר" וככה היא מתמודדת כל היום, סגורה בחדר, שומעת ורדה רזיאל ג'קונט ויוסי סיאס בלילה בזמן שהיא צריכה טיפול יותר מכל אחד אחר מהעולים לשידור שם!!

אני פשוט זועק בשארית כוחותיי הבכיינייים, סליחה שאני בכיין, סליחה שאני מתעלק כאן עם עוד סיפור על ילד בלי אבא שמפחד ביותר לאבד את אמא שלו!! אני לא רוצה להיות יתום בגיל 24! לא רוצה שאחותי הקטנה תהיה יתומה בגיל 14!! אין לנו פשוט אף אחד! כל אחד עסוק בעולם הזה בבעיות שלו ואני לא שופט אף אחד ולכן כל כך חשוב לי שאמא שלי תחזור להיות האמא שכל כך התגעגעתי אליה, האמא שפשוט כולם היו מאוהבים בה. אני לא רוצה לבכות עכשיו למרות שהדמעות ממש מדגדגות לי בגרון, לא רוצה להשבר ולהרים ידיים, כשהמצב יחזור להיות רגיל ואמא שלי תחזור לעצמה יהיה לי מספיק זמן לבכות להתפרק וגם להודות לקדוש ברוך הוא. אני מבקש מכם בבקשה תכוונו אותי, אני פשוט לא יודע לעשות!

אם יש מדריך שיכול להגיע לבית שלנו ולעזור לאמא שלי לצאת מהמצב הזה, אם יש פסיכולוג, אם יש עובד/עובדת סוציאלי, למרות שמזמן כבר גם אנחנו ילדי המשפחה זקוקים לתמיכה כזו אנחנו לא מבקשים עבורינו רק עבור אמא שלי שתחזור לעצמה!! אין ספק גם שצריך לעבור איתה תהליך גמילה שהיא כל הזמן מסרבת לו, בקיצור, כל כך חסר לי את הגב הזה שיעזור לי מול אמא שלי שיעזור לי להזיז אותה כי אני האח הבכור ואני פשוט לא יודע מה לעשות. אני מתפלל לה' שאולי אקבל כאן הכוונה ועזרה כי המצב רק מדרדר ומדרדר.

הוספת תגובה

• אמא מכורה לכדורי שינה+כל היום בחדר - תגובה

דפנה הלמן
    16/08/2011

שלום לך,
    ראשית,העובדה שאתה יכול לאסוף את עצמך עם מחשבות חיוביות היא הישג בפני עצמו.
    בנוגע לאמך, אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר על מנת להיגמל ממשככי הכאבים ולהתייחס לבעיית הדכאון שסביר להניח שממנה סובלת. בנוגע לביקורי בית,אפשר לפנות ללשכת הרוחה שבה אתם מתגוררים על מנת לבדוק אופציית ביקור בית.
    בהצלחה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחשיש
    נטע
    02/08/2011

שלום רב,
    אפשר בבקשה הפנייה יותר ממוקדת לגמילה מחשיש?
    האם יש מרכז כזה שמרכז בתוכו חברה בגילאי 30 המכורים לחשיש?
    מקריאה בפורומים ישנה הפניה כללית לפסיכולוג או לפסיכיאטר וזה לצערי לא עזר לי.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחשיש

הוספת תגובה

• גמילה מחשיש - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    02/08/2011

במסגרת הפורום אין לנו אפשרות להמלצה ספציפית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום רב

נטע
    03/08/2011

אני לא מצפה שתגמול אותי דרך פורום, אבל בהחלט מצפה שתכוון לפחות לעזרה. אדם לא צריך להיות פרופ' בכדי להמליץ לאדם במצוקה לפנות לפסיכולוג או לפסיכיאטר. ואגב, הייתי אצל הרבה כאלה. והם לא באמת עוזרים. גם אחרי טיפול אינטנסיבי, ארוך ויקר- כשנגמר הכסף, הפסיכולוג לא התקשר אפילו לשאול לשלומי. לפני כשבועיים פניתי דרך האינטרנט למוסד גמילה מסוים שמתהדר בכותרת "אתה לא לבד". השארתי פרטים, מספר טלפון ,שם וכתובת מייל. הם לא טרחו אפילו להתקשר או לשלוח מייל. סליחה שנפלתי עליך פרופ'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום רב - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    03/08/2011

טיפול בגמילה מחשיש דורש עזרה תרופתית ולא מספיק רצון של אותו אדם.
    לכן המלצתי לפנות לפסיכיאטר מומחה בטיפול בהתמכרויות וכל פסיכיאטר כללי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיפול

אלה
    25/08/2011

נטע היי, קוראים לי שרון ורציתי לספר לך שחברה שלי לאחרונה פנתה למכון בת"א (לא זוכרת את שמו), יש בו מטפלת העוסקת בהתמכרויות שמה אורנית וינשטוק עד כה שמעתי מחברה שלי רק פידבקים חיוביים, היא אומרת שמאוד עוזרת לה ובונה איתה שיטת טיפול שמתאימה במיוחד לה המוכיחה את עצמה בקצב התקדמות מהיר וטוב.. מקווה שאולי ההמלצה שלי תעזור לך בניגוד להמלצות שקיבלת עד כה בפורום זה. שיהיה לך בהצלחה! (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

פרופ` פנחס דנון
    28/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי המלצה שלילית על אורנית וינשטו

גלינה
    19/01/2015

הי, לצערי המלצה שלילית על אורנית וינשטוק. בן הזוג שלי היה אצלה, ואמר שהיא היתה מתנשאת ומרוחקת, מאד נפגע ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לאוכל
    אור הדר
    30/07/2011

כול פעם שאני מתחילה לנשנש אני לא מצליחה להפסיק.
    אני ממש רוצה להפסיק את זה וזה כאילו גם מתי שאני מרגישה שבעה אני עדיין מכריחה את עצמי לאכול. אני לא יודעת מה קורה איתי אבל איך אפשר להפסיק את זה? ולאחרונה אני מאוד משועממת. אני עסוקה רק 3 שעות ביום, אפילו פחות (לא כולל שינה)
    דרך אגב אני בשומרי משקל אבל זה עדיין לא עוזר למרות שכול שבוע אני מורידה משהו כמו חצי קילו שזה אני חושבת מהספורט ולא מהכמות אוכל.

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לאוכל

הוספת תגובה

• התמכרות לאוכל - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    02/08/2011

התמכרות לאוכל הינה התמכרות קשה
    תוכלי לקבל מידע על התמכרות בספר כולנו מכורים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לפגיעה עצמית
    אני
    27/07/2011

לפני כשנה חברה שלי הראתה לי את כל הקטע הזה של פגיעה עצמית,
    ולפני כ-7 חודשים התחברתי לקבוצה של אנשים שעושים את זה קבוע וכנראה הושפעתי מהם ועכשיו אני לא יכולה להפסיק לפגוע בעצמי (חתכים, שריטות, לתת אגרופים לקירות או לעצמי)
    הייתי בטיפול אבל זה לא עזר, איך אני מפסיקה את זה? אני לא מוצאת שום דבר אחר שיחליף את ההרגשה הזאת
    וחשוב לציין שאין לי כוונות אובדניות, וכשאני פוגעת בעצמי אני שולטת במה שאני עושה ואני לא באיזה היי או משהו.

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לפגיעה עצמית

הוספת תגובה

• התמכרות לפגיעה עצמית - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    27/07/2011

שלום,
    פגיעה עצמית לא מבוססת על אובדנות אלה לחוש את הכאב שמצליח להפעיל מנגונני הרגעה פנימיים בדומה לסמי הרגעה. לכן טיפול מקצועי אצל פסיכיאטר יכול לעזור לך לסיים את התמכרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה