מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עישון חשישאלמונית27/07/2011
אני בת 23 מעשנת חשיש במשך 8 שנים באופן יומיומי ובתדירות של כמה פעמים ביום,מיום שבת האחרון (שלושה ימים) החלטתי שאנ מפסיקה מסיבה שאני מרגישה שהזיכרון שלי נפגע ואני מבולבלת יותר וכמובן שגם מסיבה כלכלית.ניסיית להפסיק פעמים רבות גם כשהתגייסתי לצבא אך ללא הועיל.מיום שבת אני בקושי מצליחה לישון עוברים עלי לילות של סיוטים בשינה,מתעוררת מספר פעמים בלילה,הזעות ודיכאון שלא מרפה ,מחזיקה את עצמי אבל מרגישה שקרובה להישבר,אני רגלה לפתוח את היום בג'ויינט עוד לפני צחצוח שיניים ולהעביר את היום על מצב"סטלה" כי ככה אני מרגישה אני.
אני רוצה מאוד להפסיק ומקווה לקבל תשובה במהירות חשוב לי לציין שאני לא מוכנה ללכת לפסיכולוג/פסיכיאטר אף על פי שמטבעי אני בן אדם מאוד לחוץ .במידה וכחלק מהעצה תפנו אותי לקופ''ח האם הדבר עירשם בתיק הרפואי שלי,כלומר במידה ואני ידרש לחתום על מסמך ויתור סודיות רפואית בעתיד האם פרט זה ייחשף? אודה על תשובה מהירה ככל הניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון חשיש - תגובה
פרופ` פנחס דנון27/07/2011שלום לך,
אם לא תקבלי עזרה מקצועית יהיה מאוד קשה להגמל
לכן בכל זאת ולמרות התנגדות ממליץ לך לפנות לעזרה אצל פסיכולוג-פסיכיאטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לכסיסת ציפורנייםאסתר25/07/2011
שלום,
מאז שאני זוכרת את עצמי אני כוססת ציפורניים, זו הפכה כבר להתמכרות של ממש.
אני כוססת ציפורניים שלוש פעמים ביום לפחות.
ניסיתי כל דרך אפשרית להפסיק, כולל את הטיפול הנפוץ של מריחת "מרה".
מה עוד ניתן לעשות? האם זה מצריך טיפול פסיכולוגי אולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לכסיסת ציפורניים - תגובה
פרופ` פנחס דנון26/07/2011אסתר שלום,
כסיסת צפרניים הינה תופעה שמתפתחת במצבי לחץ או מתח נפשי. אכן מדובר בתופעה של התמכרות. אשר עלולה לגרום לזיהומים בעור,מראה לא אסתטי ופגיעה בשיניים.
מומלץ להתחיל טיפול פסיכולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מלוריואןאלי14/07/2011
היי אני בחור בן 30 לוקח לוריוון חודשיים עקב חרדות שהיו כתוצאה מלקיחת תרופה שעשתה הרגשה רעה ומאז לא מצליח להפסיק עם הכדור הזה.
לוקח 1.5-2 מ"ג ביום ורוצה מאוד להפסיק אבל ממש מרגיש מכור כבר אחרי חודשיים.
מה הדרך הכי טובה להיגמל מהכדור הזה איך מורידים במינונים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מלוריואן - תגובה
פרופ` פנחס דנון14/07/2011האם אתה מקבל את התרופה דרך רופא או קונה ב"שוק השחור" ?
תפנה לרופא שנותן לך את המרשמים כדי להוריד את התרופה בהשגחה
ואם אין רופא תפנה למומחה להתמכרויות כדי לעזור לך בגמילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות למיןליאור12/07/2011
אני בן 20 רגיל למדי , הבעיה שלי היא שכשאני נכנס הביתה בערב אני נכנס לרשת ל"כמה דקות" ואז אני נכנס לאיזה אתר שאפשר לצוט עם אנשים במצלמה , היינו שיש במצלמה מישהוא או מישהיא והמון נכנסים וכותבים לו , הכל זה מין , היא מתפשטת וכו' הבעיה היא שאני מכור לזה וקשה לי להתנתק מזה , אני מחפש עוד אחת ועוד אחת , ואני נשאר עד ארבע שעות או יותר אפילו , ואז אני כועס על עצמי שבזבתי כל כך הרבה זמן וכו' זה פשוט בזבוז זמן אדיר ובגלל זה אני לא יושן מספיק שעות וזה יוצר בעיות , אני רוצה להתחיל לשלוט בזה אבל זה נורא קשה , אפשר לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות למין - תגובה
פרופ` פנחס דנון13/07/2011שלום,
אתה מוזמן ללמוד על התמכרות בספר כולנו מכורים ואם לא מצליח לבצע את המלצות בספר ניתן לפנות לטיפול אצל מומחה בהתמכרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לכדורים פסיכאטרים וטרמדקסיאנה11/07/2011
אשמח לדעת אם שמעתם על הטיפול של ד"ר רזניק ויקטור? האם הוא הטיפול יעיל ויש הצלחות ? אתם ממליצים?
תודה ומצפה לתשובה
חשוב מאודדדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לכדורים פסיכאטרים וטרמדקס - תגובה
פרופ` פנחס דנון11/07/2011שלום לך,
לא אוכל להמליץ על רופא שלא מכיר אותו מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לאלכוהוללימור10/07/2011
אבי בן 62, עד לפני 5 חודשים היה בעל עסק, פעיל ונורמטיבי. לפני 5 חודשים אימי נפטרה לאחר שנה ןחצי של מחלת הסרטן, מאז אבי בדיכאון עמוק, לאחרונה הבנו שהחל לשתות עראק במהלך כל היום, סגר את העסק ונמצא בבית רוב שעות היום. אני גרה בקרבה גדולה אליו ורואה אותו כל יום, התעמתתי עימו כבר מספר פעמים, בחלק מהמקרים הוא מסכים שיש בעיה אך בחלק מהפעמים טוען שאני מגזימה. לפני שבוע הוא ניסה להפסיק לבד אך אחרי 4 ימים חזר לשתות. בעימות בנושא לפני יומיים טען שהוא כבר לא שותה ואיים בהתאבדות. אני ובעלי מיואשים, הוא מסרב לטיפול ונגמרו לי הרעיונות. אשמח לעזרה או ייעוץ כיצד לגרום לו לטפל בעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לאלכוהול - תגובה
פרופ` פנחס דנון10/07/2011לימור שלום,
ניתן לפנות לעמותות כמו אפשר או אלכוהוליסטים אנונימים כדי לקבל תמיכה או ניתן לפנות לטיפול אצל פסיכיאטר-פסיכולוג מומחה בהתמכרויות כדי לדון ולהתיעץ על המקרה לפני התחלת טיפול בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LSDא.05/07/2011
האם LSD יכול להשפיע דרך נקבוביות העור?
לדוגמה כאשר מזיעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לא ברורה
פרופ` פנחס דנון06/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו התמכרות לאלכוהולמיכל04/07/2011
שלום רב,
בעלי אוהב לשתות. הוא לא שותה כל יום, אבל שותה די הרבה.
כשהוא שותה, קורה שהוא מגיע למצבים בהם אינו מודע למה שקורה איתו.
לעיתים אחרי שתיה, הוא לא מגיע לשירותים בלילה ומתרוקן היכן שהוא בדרך.
הוא לא זוכר זאת בבוקר וגם לא זוכר שדיברתי איתו בלילה.
כבר קרה שקם בבוקר חבוש, כנראה שפינו אותו לבית חולים - אך הוא אינו זוכר
כלל מה היה.
הוא קם בבוקר ומתפקד אחרי לילות כאלה וטוען שלא שתה כל כך הרבה.
הוא מודע לבעייתיות אך זה לא גורם לו להפסיק.
האם זו התמכרות ? האם יש צורך בגמילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו התמכרות לאלכוהול - תגובה
פרופ` פנחס דנון04/07/2011שלום לך,
בעלך כנרא מכור לאלכוהול וזקוק לעזרה כדי להפסיק
ניתן לפנות לעמותות כמו אפשר או אלכוהוליסטים אנונימים כדי לקבל תמיכה או ניתן לפנות לטיפול אצל פסיכיאטר-פסיכולוג מומחה בהתמכרויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיהמאיה03/07/2011
אני מכורה לקולה זירו.
תמיד הייתי מחשיבה את עצמי לשותה את זה הרבה.
אבל עכשיו אני מרגישה שהתמכרתי חזק.
פעם זה היה דיאט קולה .
הייתי מאפשרת לעצמי סופ"ש לשתות היה לי גבול -וידעתי שאם אני שותה אז אני מסיימת בקבוק וככה 3 בבקבוקים בסופ"ש אחד שזה נחשב לא בריא בכלל .
ועכשיו בתקופה הנוכחית הגעתי למצב שכל יום אני שותה זירו כל יום. וזה התחיל בבקבוק אחד ביום. ונמשך ל-3 בקבוקים ביום. אני שותה את זה כמו מים .
אני לא יודעת מה לעשות . אני מכורה מאוד. ואני לא יודעת איך לצאת מזה הזה כי אני יודעת כמה זה לא בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי בעיה - תגובה
דפנה הלמן03/07/2011מאיה שלום,
אכן שתיית זירו או דיאט קולה עלולה ליצור התמכרות.
האם רק מדובר בידיעה שזה לא בריא,או שאת חשה לא טוב פיזית.
בשלב הראשון הייתי ממליצה להגביל כמויות ע"י המרה בפחיות שמגבילות את הכמות
.בשלב הבא הייתי מציעה בין הארוחות לשתות סוג אחר של שתיה.זאת במטרה להקטין כמויות.
בהצלחה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטיפול בהתמכרות לספורטיונה24/06/2011
מהן דרכי הטיפול בהתמכרות לספורט בשילוב אנורקסיה במשך שנים רבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הטיפול בהתמכרות לספורט - תגובה
פרופ` פנחס דנון26/06/2011שלום,
ספר "כולנו מכורים" בנוי על אבחון, בדיקה וטיפול בהתמכרויות. יש פרק שלם על התמכרות לספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לתרופותיסמין22/06/2011
שלום,ברצוני לשאול מס' שאלות.העניין הוא כזה אני בת 28 ללא בעיות בריאותיות מיוחדות(עדיין) ואני סובלת מהפרעות שינה.האמת שמעולם לא אובחנתי כראוי.בעבר לא אובחנתי כי התביישתי בבעייה(קושי להרדם בלילה,רק לפנות בוקר ואז כמובן קושי לתפקד ביום).כשפניתי לרופא אחרי צבא קיבלתי מרשם לבונדורמין ומאז ועד היום התמכרתי לכדורים,הגעתי לארבעה כדורים ללילה ובעיה תפקודית כרונית ביום כי מינון כ"כ גבוה גם פוגע בעירנות.במהלך ה8 שנים האחרונות גם ילדתי ובתקופת ההריון לא נטלתי כדורים ולכן ממש לא תיפקדתי ביום ולצערי בגלל הנסיבות חזרתי לכדורים אחרי לידה.לפני חצי שנה פניתי לפסיכיאטר במטרה להגמל נכון כדי שאוכל להיבדק במעבדת שינה(זה תנאי שבדיקת שינה צריכה להערך לפי שינה טבעית).כדי להיגמל הרופא בנה לי תכנית של הפחתת מינון והוסיף לי כדור "מירו" וחודשיים לאחר מכן רשם לי ריטלין כדי לעזור לי ברמה התפקודית,אני מאוד תשושה גם בגלל תופעות גמילה וגם המירו מעייף.התהליך הזה אולי לא עובד.הצלחתי להפחית בונדורמין לשני כדורים ובמירו עליתי לכדור וחצי.הריטלין משום מה כבר לא ממש עובד וכנראה שהסתגלתי להשפעה.בימים האחרונים אני מנסה "תמרון" מסויים שבמקום להפחית חצי כדור בשבועיים אני מורידע רבע כדור בשבוע,אולי קצת פחות דרסטי לגוף ואני מנסה לעשות זאת גם עם המירו כי כבר נראה לי שהתמכרתי אליו.עם הריטלין ממש אין לי מושג מה לעשות.שאלותיי הן:האם דרך גמילה זו היא נכונה בכלל או שכדאי לעשות משהו יותר דרסטי,מה יכול להיות תחליף לריטלין אם מחפשים תכשיר שמעלה אנרגיה,בכלל האם יש תרופה או מוצר טבעי שיכול לסייע בתקופת גמילה מתרופות כאלה וגם הייתי שמחה לקבל המלצה על גוף כלשהו שנותן תמיכה במצב כזה באיזור הצפון.
סליחה על ההודעה הארוכה ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לתרופות - תגובה
פרופ` פנחס דנון26/06/2011התמכרות לתרופות הינה בעיה מאוד מרכזית לכן המלצה היא לעבוד בצמוד עם הרופא פסיכיאטר שעובד איתך ולהיות בקשר יומיומי.
והאם רופא לא יכול לטפל בך רצוי לפנות ברופא אחר שמומחה בטיפול בהתמכרויות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות למתוקנטע15/06/2011
שלום,
אני בת 35, מאז שאני זוכרת את עצמי, מכורה לממתקים וג'אנק פוד.
קשה לי להתגבר על הדחף לממתקים לעיתים קרובות, בעיקר כאשר אני נמצאת בעבודה, אבל גם בסופי שבוע, באירועים חברתיים וכו'.
לאחרונה עליתי במשקל ובאופן כללי אני מרגישה חסרת אנרגיות, עייפות וחולשה.
ואני כל פעם אומרת לעצמי שאוריד את הממתקים ואנסה לעשות דברים אחרים כדי להירגע, אבל זה לא מחזיק מעמד.
מה עושים עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות למתוק - תגובה
פרופ` פנחס דנון15/06/2011הגדרה מקצועית של מצבך הינה התמכרות לאוכל
התמכרות לאוכל בדרך כלל לסוכרים, מתוקים ולקמח לבן.
את יכולה לקבל מידע ואפשרויות להמודדות בספר כולנו מכורים
יש פרק שלם על התמכרות לאוכל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אבדוק זאת, תודה
נטע15/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות מהתמכרותאמא מודאגת13/06/2011
בני בן 27 מעשן גראס מספר שנים. נעשו מצידו ניסיונות להגמל באופן עצמאי, אשר במהלכן הקיא את נשמתו ימים עד להתיבשות. הרבה פעמים גרם לעצמו להקיא גם כשלו היה מה, רק מיצי קיבה. מספר פעמים טופל בחדר מיון ע"י מנות אינפוזיה. תהליך זה מעייף עד מוות. בעקבות הקאות בלתי פוסקות השיל כ- 15 ק"ג ממשקלו. כנראה יש משהו שמחזיר אותו לשימוש בגראס, אולי חרדה שאיננו מודעים לה.
היום מעשן פחות אבל גם צורך אלכוהל מעט מאד אבל זה עדין משפיע על מצבו הגופני.
עד כה לא חזר למשקלו, אבל קיימת אצלו רגישות ובחילות בלתי פוסקות גם לאחר ארוחה רגילה. יחסית אינו אוכל הרבה, אך חש כי פעולות המעיים שלו לא ממש סדירות.
שאלתי, איך אפשר להחזירו כמובן בהדרגה לאכול בצורה סדירה כדי שלא יקיא, וגם לגרום לו לרצות לאכול ולא לחוש בבחילות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות מהתמכרות - תגובה
דפנה הלמן13/06/2011שלום לך,
ראשית עליו לעבור בדיקות גופניות, דרך רופא המשפחה. במידה ואין ממצאים פתוגניים גופניים,הייתי ממליצה לפנות לפסיכיאטר.זאת על מנת לאבחן את התגובות הגופניות.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחשישפאני11/06/2011
בני בן 26 היה מעשן חשיש בערך 2 או 3 פעמים ביום הוא החליט להפסיק עם הדבר המקולל הזה ומה שקורה בבית הוא מאוד עצבני משתולל ומחפש עם מי לריב הוא רוצה להרוג את כולם מה אני עושה הוא הפסיק ביום רביעי לפני 4 ימים כמה זמן זה עוד יקח ההתקף הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחשיש - תגובה
דפנה הלמן11/06/2011פאני שלום,
יש מקום לעמת אותו עם ההתנהגות האגרסיבית שלו כלפיכם ולהציע לו עזרה מקצועית, זאת על מנת להתמודד עם "ההתקפים" ולמצות את תהליך הגמילה מחשיש ע"י ליווי אנשי מקצוע מתאימים.
בהצלחה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מסימבלטהרומי11/06/2011
שלום רב,
בת 38 , בריאה בדרך כלל ללא עבר של סחרחורות.
לפני חודש וחצי הפסקתי את השימוש בסימבלטה 30 מ"ג בצורה הדרגתית .שלושה שבועות סבלתי מסחרחורת חזקה במהלך כל היום והבנתי שזה קשור לתהליך הגמילה .
כיום ,חודש וחצי לאחר הפסקת השימוש ,אני ממשיכה לחוש באותו סוג של סחרחורת ,בעוצמה פחות חזקה אבל מורגשת כל הזמן (במיוחד בעת הזזת הראש) .
אני מבינה את הקשר הסיבתי בין הסחרחורת והפסקת השימוש בתכשיר , אבל מדאיג אותי שלא שמעתי / קראתי על מקרים נוספים כמו המקרה שלי.
ברצוני לציין שהתופעה של סחרחורת איננה קשורה לסימפטום של חרדה .
האם כדאי לנסות תקופה לוריוון או תכשיר אחר (אם אתחיל מחדש עם הסימבלטה אני לא יצאה מהמעגל הסגור)
האם היגיוני שחודש וחצי לאחר הפסקת השימוש בסימבלטה עדיין לא ניגמלתי ?!
אשמח להתייחסות ולהמלצות
תודה רבה מראש ושבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מסימבלטה - תגובה
פרופ` פנחס דנון12/06/2011בוקר טוב,
סימבלטה יוצאת מהגוף לגמרה אחרי שבוע לכן לא נראה לי שתפעות מתוארות הן תופעות גמילה.כנראה חרדה ודיכאון חוזרים בעוצמות
ממליץ לפנות להמשך טיפול ואבחון מדויק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מסימבלטה
אני05/11/2013נטלתי סימבלטה במשך כחודש וחצי (30 מ"ג) כתרופה לפבירומיאלגיה ודיכאון קל. לאחר שראיתי שזה לא מסייע, הפסקתי את השימוש בבת אחת. כיום, חודש לאחר ההפסקה, יש לי עדיין סחרחורות ובחילות, כאבים בגב תחתון שלא היו קודם, חולשה עייפות ורגזנות קלה. לדעתי, ההתנקות מתופעות הלוואי של סימבלטה אורכת הרבה יותר משבוע. זה ממדווח יותר במאמרים באנגלית בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מסימבלטה - תגובה
פרופ` פנחס דנון05/11/2013שלום רב
אין לסימבלטה תופעות גמילה יותר משבועים בזמן שלקחת אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)