מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה לאח מכוראלי28/05/2010
שלום,
אחי מכור לאלכוהול, עד לפני חודשיים גר בארה"ב (כ 14 שנים) ולפני חודשיים לאחר מאמצים רבים ובהסכמתו הצלחנו המשפחה , להביא אותו לארץ במצב פיזי קשה מאוד הכנסנו אותו למוסד גמילה שבה הוא העביר שבועיים משלושה שבועות שתוכננו לו, לאחר שבועיים עברו התופעות הפיזיות של הגמילה הוא שחרר את עצמו מהמוסד בטענה שסיים את הגמילה, סרב לקבל המשך טיפול בכל צורה שהיא והתחיל לחיות על חשבון האמא. כמובן שנכון להיום הוא ממשיך עם השתייה, מדבר בזלזול ובאלימות מילולית לסובבים אותו,מתפרץ בבכי ללא סיבה, מסריח מאלכוהול ולא יוצא מהבית אלא רק על מנת לקנות אלכוהול.אנחנו האחים לא נותנים לילדים להגיע לסבתא בגללו. אמי אמרה לו מספר פעמים שהיא לא מוכנה שהוא ישתה בבית וביקשה ממנו לעזוב את הבית מתוך מחשבה שאולי הדבר ירתיע אותו והוא יבקש עזרה,היא אף שקלה לקנות לו כרטיס טיסה חזרה לארה"ב אבל הבינה שזה גזר דין מוות עבורו למרות שיש לו ילדה בת שנתיים בארה"ב (שבקושי הוא ראה אך מדבר עליה המון), אני שוקל להגיע ולסלק אותו בכח מהבית לרחוב על מנת שירגיש את ההשפלה והעליבות שהאלכוהול גורמים לו ולסביבה ואולי הוא יבין שהוא זקוק לעזרה ויתעשת על עצמו.מכיון שמדובר בתושב חוזר יש בעיה מבחינת ביטוח לאומי ולכן כל טיפול שהוא מקבל עלינו לשלם מכיסנו.
אני מבין שהמטרה היא לגרום לו לבקש עזרה.
איך גורמים למכור במצב כזה לרצות לקבל עזרה.
תודה מראש
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהקדם האפשרי
פרופ` פנחס דנון30/05/2010אין אפשרות לקבל טיפולים במסגרות ממשלתיות עבורו כגרע
לכן מומלץ לפנות קודם לעמותת אפשר כדי לקבל יעוץ ראשוני עבורכם בשבילו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הגיוני להתמכר כל כך מהר...?מודאגת25/05/2010
שלום,
אני לא נוהגת לקחת משככי כאבים. גם במצבים שממש כואב לי הראש.
בשלושה ימים האחרונים התחלתי לקחת משככי כאבים, פשוט "סתם".- סתם הכוונה שלא כאב לי... זה היה מסיבות אחרות. כל יום העלתי את המינון. יום אחד לקחתי 5 כדורים ואחרי שעה עוד 2. יום שני כבר לקחתי 7 ביחד. ויום שלישי כבר לקחתי 10 כדורים תוך חצי שעה ואחרי 4 שעות עוד 5 כדורים. למרות שהרגשתי רע בימים האלה ופחדתי ממה שיקרה לי המשכתי לקחת כדורים ועוד לקחתי יותר בזמן קצת יותר. הגיוני שכל כך מהר התמכרתי לזה? היום לא לחקתי אמנם, אבל אני יודעת שיכול להיות שאני ארצה לקחת...
יכול להיות שזו התמכרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לאלמונית
דפנה הלמן25/05/2010שלום לך,
אני מציעה לך להפסיק מיידית לקחת משככי כאבים.
התשובה היא כן את עלולה לפתח תלות במששכי כאבים.
בהצלחה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהולויקי24/05/2010
שלום רב
האם שימוש יומיומי באלכוהול (3-4 משקות ביום)
יכולים לגרום לירידה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לשרון
דפנה הלמן24/05/2010שרון שלום,
שאלתך כללית מידי ולכן קשה להתייחס.תלוי באיזו שתייה מדובר.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' פנחס דנוןסיון23/05/2010
שלום רב,
בעלי מהמר כפייתי כבד מאוד היה אצלך באבחון אך ללא הצלחה אני מעוניינת שהוא יתאשפז לצורך גמילה מההימורים הכפייתיים, שאלתי אליך היא היכן אוכל למצוא מקום כזה שאוכל לשלוח אותו לשם?
תודה מראש
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לסיון
דפנה הלמן23/05/2010סיון שלום,
ראשית,איבחון אינו מספק על מנת לפתור את בעיית ההימורים.
על מנת להצליח בתהליך הגמילה נדרשת בראש ובראשונה מוטיבציה מצד בעלך . בנוסף, ניתן לטפל בבעיית ההתמכרות גם במסגרת אמבולטורית.כלומר:טיפול תרופתי משולב פסיכותרפיה.ניתן לפנות גם למיינד קליניק.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיון24/05/2010שלום רב,
מצד בעלי יש היענות הוא מוכן לכל דבר שאומר, אך כל הטיפולים הפסיכיאטרים והתרופתיים לא עזרו לו רציתי לדעת אם יש מקום שהוא יוכל להתאשפז ושם להיגמל ראיתי לפני כמה שבועות בערוץ 2 ביום שישי את פרופ' פנחס דנון ושם הראו מקום אשפוז למהמרים רציתי לדעת היכן זה ואם אפשר לצרף את בעלי לשם
תודה מראש
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבה בטלוויזיה
פרופ` פנחס דנון24/05/2010שלום לך,
כתבה זו הייתה עבור מכורים אחרים ולא על מהמרים (אנילא ממליץ למהמר להתאשפז כמעת אף פעם אלה הוא פגע בעצמו או יש לו התמכריות אחרות כמו לסמם ואלכוהול)
שיתוף פעולה עמיתי הינו עקר הטיפול ולא ניסיון להגיע לאפשוז
כל אחד שמתאשפז תוך חודשים חוזר להימורים בלי טיפול עמיתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור פנחס דנון על לוסטראלדנית22/05/2010
אני שואלת כאן שאלה שלא קשורה להתמכרויות אך אשמח אם תענה
1.האם שלשולים כתוצאה מנטילת לוסטראל 150 מ"ג עוברים לאחר זמן מה או שנשארים באופן קבוע?
2.האם התופעה הזו מתקיימת בגוף מהעלאת הסרטונין בדם בהתחלת הטיפול או מהתרופה עצמה?
3.אני סובלת ממעי רגיז כרוני(שלשולים)ולא יודעת אם התרופה מחמירה את הבעיה או לא וכרגע אני בעליית מינונים וחוששת
מה דעתך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
פרופ` פנחס דנון22/05/2010לוסטרל הינה תרופה שגורמת לתופעות לוואי במערכת העכול ובדרך כלל תופעות לוואי פוסקות תוך מספר שבועות.
לגבי סרטונין אין קשר לרמת סרוטנין בדם אלה שיחרור סרוטנין במוח תרופה אמורה לעשות ויסות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דנית22/05/2010אתה מכיר מטופלים שהמשיכו לסבול מתופעות במע' העיכול גם חאחר 4 שבועות מלוסטרל?
האם זה יכול להפוך למצב קבוע שזו תופעה של של ההתחלה בלבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה עלולה להופיע עד כחודשיים
פרופ` פנחס דנון23/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לפרופ' דנוןמוטי18/05/2010
שלום רב,
אדם מבוגר היקר לי מאוד סובל כבר תקופה ארוכה הן מדיכאון והן מהתמכרות לאלכוהול. לאחרונה המצב אף החמיר בשתי "החזיתות".
למרות נסיונות חוזרים ונשנים מצידי להביאו להכרה במצבו ובעקבות כך להתחיל בטיפול מתאים, לא הצלחתי בכך. אחת הסיבות לכך לדעתי היא הדיכאון בו הוא נמצא וחוסר האמונה שלו ביכולת ההצלחה של טיפול כלשהוא עבורו או יכולתו להיגמל או לצאת מהמצב שבו הוא נמצא.
שאלתי היא: כיצד ניתן להביא אדם במצב הנ"ל הן להכרה במצבו והן לשכנעו להגיע ולהתחיל בטיפול?
בתודה מראש,
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשקול להזמין רופא הביתה
פרופ` פנחס דנון20/05/2010שלום,
במצבים כאלה מומלץ להזמין פסיכיאטר הביתה כדי לעשות ביקור בית ולנסות לעזור לבן אדם שלא מסוגל לצאת מהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסכיאטר שמתמחה בהתמכרותדן18/05/2010
היכן אפשר למצוא במחיר סביר(חיה רק מביטוח לאומי)-חברה בקופ"ח מכבי.יש מכבי זהב.
האם חברת ביטוח קרנית של נפגעי תאונות הדרכים תוכל לעזור לי עם פסכיאטר פרטי?כי התמכרתי למשככי כאבים אחרי התאונה.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשימת פסיכיאטרים במכבי
פרופ` פנחס דנון20/05/2010ניתן לפנות לפסיכיאטרים של מכבי ולשאול אותם על התמותם לפני קביעת תור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות ביד הרופאיםאלון17/05/2010
עישון חד פעמי לא פוגע מסיבה אחת: אנו עושים ביום יום דברים שמכניסים לגוף הרבה יותר רעל, רק משנים את סוג הרעל. לדוגמה: אדם הולך ברחוב ושואף אדי אמוניה. מה יותר מסוכן, אמוניה או חשיש? ברור שאם ישאוף אמוניה 10 שנים יגרם לו נזק ואפילו קשה, אך מפעם אחת שהיה בבית או אפילו פעם בשבוע בבית עם אמוניה, לא יגרום נזק. כמעט כל דבר חד פעמי מסוג זה לא גורם לנזק, מה גם שלא אמרת שזה LSD או משהו כזה. מובן שהעישון כלל לא מומלץ ואין להסיק את זה מההודעה שלי. ברור גם שהרופאים רוצים להזהיר את כולם על חשבון המטופל החרד.כל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה את הכתבה בשאולת נפוצות
פרופ` פנחס דנון20/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשישרונית15/05/2010
אני מכירה מישהו באופון אישי שהיה מעשן כבד, מספר פעמים ביום באנגים, אבל הוא הצליח בעבודה שלו, קנה בית, יש לו חיי זוגיות טובים, חיים פעילים, יותר אפילו מאנשים שבכלל לא מעשנים.
אחרי תקופה מסוימת הוא הפסיק לעשן ביום אחד, לא היו לו תופעות לוואי, כלום ממה שאתם מתארים
והוא היה מעשן הרבה שנים, כמעט כל יום.
איך אתם מסבירים את זה?
אולי בכלל חשיש זה לא משהו כל כך נורא?הרי זה בסך הכך שיח מיובש.
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה מדור שאלות נפוצות
פרופ` פנחס דנון16/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התשובה
רונית16/05/2010האם ניתן לפרט בבקשה יותר?
האם החשיש עצמו מזיק רק לאנשים מסוימים? או שהוא אסור לשימוש בגלל שזה אסור בחוק ולכן יש את כל ההפחדות
כי מה ששראיתי, הרבה אנשים מוצלחים מעשנים חשיש, מתפקדים יפה מאוד, יש להם עבודה טובה, חיי חברה וחיי זוגיות כך שלעישון אין בכלל הששפעה על החיים שלהם
הם מעשנים כמעט בכל יום.
אם ככה מה כל הרעש על עישון חשיש וגראס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית
פרופ` פנחס דנון16/05/2010לפנות למדור שאלות נפוצות ולקרא כתבה על חשיש כדי לקבל תשובות לשאלותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי
רונית16/05/2010ושום דבר שמצוין שם לא השפיע על האנשים שאני מכירה שמעשנים כמעט כל יום
מעולם לא היו להם תופעות לוואי, הם מתפקדים בצורה טובה מאוד, החל בעבודה, חיי זוגיות וחברה
אין להם דכאונות ולא בעיות כלשהם . הם מתפקדים בצורה טובה מאוד , יותר אפילו מכאלו שמעולם לא עישנו.
אם כך איך ניתן להסביר את זה? האם רק אנשים מסוימים שיש להם בעיות כמו אלו שיש להם בעיות נפשיות הם פגיעים בשימוש בחשיש ובגראס?
האם האיסור של העישון הוא רק בגלל שזה לא חוקי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' דנון אנא עזרתךנילי14/05/2010
בעלי סובל מהתמכרות לא קלה למכונות מזל של מפעל הפיס. זה החמיר בתקופה האחרונה בה הוא ואני נתונים ללחצים רבים. אני בחודש שביעי להריוני ואני חרדה כל הזמן שבעיה זו תימשך ותלווה אותנו בהמשך. האו כבר מכיר בבעיה ומודה בה אך לא ממש מסוגל הלפסיק. אנחנו לא במצב כלכלי קל והוא כבר גרם לנו להפסד של מעל 30,000 ש"ח. הוא רוצה לקבל טיפול ואפילו נרשם השבוע לפגישה בעמותת אפשר אבל יש לי כמה שאלות:
1. האם יכול לעזור גם טיפול תרופתי במקביל? האם לעובדה שמעשיו לעתים גורמים לו חרדות קשות עד כדי מצב של התקף חרדה יש משמעות קריטית?
2. הוא חושש ואולי בצדק שפניה לפסיכיאטר (למשל אליך) תגרור ויתור על סודיות רפואית וכך הנתונים יועברו אולי לביטוח החיים/הבריאות או לגופים ממסדיים אחרים ויקשו עליו בקבלת עבודה בעתיד ו/או בסיווגים בטחוניים. פנינו לפסיכיאטר מטעם מכבי והוא אמר שזה אכן נכון, השאלה אם זה כך גם במסגרת פרטית (למעשה גם אם מבקשים החזר מהקופה מן הסתם התיק חשוף ובמחירים המלאים יהיה לנו קשה לעמוד)
אני די נואשת נמצאת בשמירת הריון והמתח גורם לי נזקים וגם לזוגיות שלנו. מה היית מציע לעשות - יש תוכנית פעולה מקיפה ומיידית שיכול הלבלום את הנזק? לגיטימי שאדרוש שכל אמצעי התשלום בינתיים יהיו אצלי? הוא מתרעם וטוען שאני משםילה ופוגעת בגבריותו אבל מרגישה שאין ברירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב לקבל טיפול
פרופ` פנחס דנון15/05/2010בעלך חייב לקבל טיפול בהקדם
כדי מאוד לפנות לעמותת אפשר או למהמרים אנוניים בשביל תמיכה נפשית שיחתית
בנוסף מומלץ לפנות לפסיכיאטר שמבין בהתמכרויות כדי לקבוע אפשרות לטיפול תרופתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בעניין הויתור הרפואי?
נילי15/05/2010אכן זה המצב? אין סודיות מלאה גם במקרה של טיפול פרטי? האם התאמת טיפול תרופתי כרוכה במפגשים מרובים עם פסיכיאטר או רק באבחון ומעקבים תקופתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פרטי וסודיות
פרופ` פנחס דנון16/05/2010בדרך כלל יש סודיות רפאוית בטיפול פרטי פרט להזמנות מבית משפט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות להימוריםנטלי11/05/2010
שלום,
כבר כמעט שנה שחבר שלי מהמר באופן קבוע באינטרנט (פוקר) והמצב רק הולך ומחמיר נכון להיום הוא לא הולך כמעט בכלל לעבודה בכלל (יש לו עסק עצמאי) הוא לא ישן בלילות רק בימים כי כל הלילה הוא משחק והוא כמעט ולא יוצא מהבית. הוא לא מוכן להודות שיש לו בעיה כשאני מנסה לדבר איתו על זה הוא תוקף אותי בטענה שאני מנסה להשתלט לו על החיים.ושהוא משחק רק בשביל הכיף וזה רק תחביב ושהוא יכול להפסיק מתי שהוא רק רוצה הוא עדיין לא הפסיד סכומי כסף גדולים ולרוב הוא מרוויח דבר שרק מדרבן אותו להמשיך להמר אבל אני יודעת שהמצב רק יחמיר ובקרוב הוא גם יתחיל להפסיד.
אני אובדת עצות ניסיתי הכל ואני פשוט לא מצליחה להגיע אליו.
שאלתי היא איך אני יכולה לגרום לו להבין ולהודות שהוא נמצא בבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
פרופ` פנחס דנון12/05/2010קודם כל המשפחה חייבת להתגייס ולאחר מכן מומלץ לפנות לפסיכיאטר על מנת להפסיק התמכרות להימורים. שיטות הטיפול כוללות טיפול קבוצתי (מהמרים אנונימיים),פסיכותרפיה (בשלב מתקדם של הטיפול),טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (כולל טכניקות הרפיה ודמיון מודרך) וכן טיפול משפחתי.במקרים קשים יש מקום לטיפול תרופתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי ממליץ על מקום שיכול לעזור לו.
ניר15/07/2010באמת מקבלים שם בחום ובאהבה אם תרצי אשמח לעזור אני גם די חדש בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכור למט"חשלמה06/05/2010
אני בסביבות גיל 28 עובד בעבודה מסודרת ונהנה
מהעבודה אבל בשנה האחרונה התחלתי להתמכר להימורי מט"ח
הפסדתי כבר כ 60.000 ש"ח
כל הזמן אני אומר לעצמי שזאת הפעם האחרונה וז ה לא וזה לא וזה לא
נמאס לי לשקר את אישתי
נמאס לי להמר נמאס לי להפסיד
וי מה אני עושה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחרור
שלמה06/05/2010אחרי שכתבתי את למעלה את מה שכתבתי
זה לבד הביא לי שיחרור
תודה לפורום ולפרופסור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלמה
פרופ` פנחס דנון07/05/2010קודם אני שמח שלכתוב על זה גרם לשיחרור
אבל כדי למנוע את הנפילה הבאה כדי מאוד לפנות ליעוץ פסיכולוגי בעמותות כמו אפשר או מהמרים אנונימיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מגיעים
שלמה07/05/2010שלום
ותודה על התשובה המהירה
איך מגיעים אליהם
אני מרגיש חייב להישאר אנונימי לחלוטין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה144 או דפי זהב
פרופ` פנחס דנון09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימרוים המשך..חלי04/05/2010
לפרופ' דנוך
הרבה תודה על תגובתך המהירה מאתמול 03.05.10
אך הדבר העיקרי שאליו התכוונתי לשאול הוא כזה.
נכון הוא שהוא כל הזמן מחפש מאיפה אפשר עוד להוציא כסף, מי עוד יכול לתת....
העניין שמזה חודשיים הוא מגיע הביתה בשעה 6.00 ישר מהעבודה וגם בשישי שבת בבית שזה ממש לא רגיל והוא נשאר בבית
הסיבה ברורה - אין לו כסף.
ולכן את הכעס הזה הוא מפגין עלי.
השאלה האם זה עניין של זמן . ? ! או אולי אולי בדרך להבראה יכול להיות מצב כזה שיצא מזה בכוחות עצמו לא תמיכה,
או שזה עד למכה הבאה.
אני גם פוחדת שיכול לקחת מהשוק החצוני. וזה גרוע מכל.
ובנוסף המצב כרגע שהוא היה מאוד מעוניין לפרק זוגיות - ברור שהוא מחפש ע"מ לקבל כספי ה.דירה
איני יודעת אבל לטיפול אינו מוכן ללכת כיוון שהוא טוען שאין לו בעיה
היה בעמותת "אפשר לפני כ 3 שנים ושם אמר " שהוא בא בגלל שהבת רצתה" שייגיע
פשוט אינו מודה
מה לעשות לפרק משפחה אחרי 38 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלי
פרופ` פנחס דנון05/05/2010בוקר טוב,
אחרי 38 שנים המלצה לפנות ל רווחה, עמותת אפשר או מהמרים אנונימיים כדי לקבל הדרכה איך להמשיך
כמוש כתבתי קודם לא אגיד לך מה לעשות במקרה שלך בפורום כזה לא רציני, אחראי ומקצועי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימוריםחלי03/05/2010
לפרופ' דנוך
שלום רב
בעבר פניתי אליך עקב המצוקה בה אני חיה מזה כ - 20 שנה עם עליות ירידות והכחשות,
אני תמיד במצב שלא מאמינה ועוקבת אחר בעלי. שהוא מהמר במכונות מזל עד כמה שידוע לי
וללכת לגמילה אינו מוכן כיוון שאינו מודה שהוא מכור.
במשך 4 שנים האחרונות המצב גרוע יותר.
משך כל שקל גמל, ביטוח חיים חיסכון לא נותר שקל באיזה פינה.
ובנוסף לקח הלואה מהבנק, 30.000 ש"ח ו- 4 כריטיסי אשראי חוץ בנקאי שהיום נותר רק עם 1 והסדר עם עו"ד להחזר החוב לכרטיס שעשה.
לפני כ - 3 חודשים ביקש ממני כסף מחשבון של אימי סירבתי כמובן לתת בנימוק איך יחזיר,
ברגע זה עניתי לא שלקחת מספיק התחחייבויות איך תחזיר כל זה משכר של 4.500 ש"ח
כעס כי עד לרגע זה חשב שאיני יודעת מהחובות בהם נכנס.
בקיצור כרגע לא מדבר איתי , עזב גם את חדר השינה ישן בחדר אחר בבית,, לא משתף אותי בדבר, הדבר הנוסף שנשאר לו זה לפרק את הזוגיות ע"מ שיקבל את חלקו מהדירה שבמשך 38 שנה בנינו והרוב אנוכי כי לא מעניין אותו דבר
כיצד עלי להתנהג , אני אובדת עצות
אנא תשובתך אני מרגישה נורא ,
האם יש איזה דרך לנסות להביא למצב שיצא מזה
לי 4 ילדים בוגרים להם נמאס לא מדברים איתו על זה כשהם נמצאים, הוא מתנהג רגיל, רק
הכעס כלפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלי
פרופ` פנחס דנון04/05/2010שלום,
לא אוכל להמליץ לך מה לעשות מפורום
כלא נכון לעשות זאת
המלצתי לפנות לפגישת יעוץ ברווחה או בעמותת אפשר כדי לקבל תמונה ולעשות החלטות לגבי המשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לאינטרנטאלמוני03/05/2010
שלום פרופ' דנון
אני בן 38 לצערי עקב חוסר מימוש בחיים,זוגיות ועבודה אני מנסה למלא את העולם שלי בריגושים חדשים,הדרך הכי קלה היא דרך גלישה בצאטים,אתרי סקס וכו", אני יודע שזה דפוס התנהגות שפוגע בי,אבל לא מצליח להפסיק,זה הכייף שלי והפיצוי על הסבל,תסכול,סוג מסויים של בריחה מהדכאון.
סבלתי בעבר מהפרעות מצבי רוח וקבלתי ליתיום,הליתיום מיתן במידה מסויימת את ההתמכרויות אבל גם בתקופת הליתיום עדיין הייתי מכור לאינטרנט,זה מתבטא גם בלקיחת סיכונים בבורסה
אני מודע לזה שיש לי אישיות מתמכרת,השאלה אם יש מזור להתמכרויות שלי או שלקבל את זה כחלק מהחיים.
אני מרגיש לעיתים כמו נרקומן,בת הזוג שלי במיטה ואני גולש להנאתי ברשת.
אני יודע שההתמכרות היא סימפטום לבעיה וכל עוד הבעיה קיימת אמשיך בדפוס זה, ניסיתי בעבר ללכת לטיפול פסיכולוגי ,גם התנהגותי קוגנטיבי אבל לצערי לא הצלחתי בהן,נמאס לי כבר לשמועאת המישפט הנדוש "קבל את עצמך כמו שאתה ותזרום עם החיים ללא שיפוטיות",איך יכול להרגיש שאני בסדר שמכור לאינטרנט שהפסיכולוגים אומרים תזרום עם זה וקבל את עצמך.
מה אתה ממליץ ? אני במצב לא פשוט,אפילו מתלבט אם לחזור לקחת תרופות.
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי להתמכרויות
פרופ` פנחס דנון04/05/2010שלום,
ניתן ואפשר לטפל בהתמכרות גם עם טיפול תרופתי
לכן ממליץ לקבוע פגישה אצל פסיכיאטר שמומחה בתחום כדי לקבל יעוץ ממנו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טיפול התנהגותי קוגניטיבי ללא
אלמוני04/05/2010תרופות גם יכול לעזורר, או שאין מנוס מזה.
שקבלתי ליתיום גם הייתי מכור לרשת,אבל במידה פחותה יותר,
ככל שרמת התסכול שלי גבוה יותר אני נסחף להתמכרות.
אני חושב שהתרופה מטפלת אולי בסימפטום על ידי העלאת סרוטונין במוח,אבל לצערי לא פותרת את הבעיה.
אני כבר שנים בסיפור הזה, ניסיתי גם טיפול תרופתי עם ציפרלקס/פבוקסיל בשילוב ליתיום
אבל לצערי לא הועיל.
ישבתי אפילו על הטיפול במגנטים, מה דעתך בעיניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לאלמוני
דפנה הלמן04/05/2010שלום לך,
ללא התנסות טיפולית,לא ניתן לפתור את הבעייה.
אני ממליצה לך לחזור לטיפול כלשהו,או אז המטפל יתאים לך את שיטת הטיפול המתאימה ביותר עבורך.
בברכה,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)