מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערה חשובה למטפליםשני19/10/2010
מרפרוף בתשובות שלכם לא ניראה כי אתם משקיעים מאמץ במתן עזרה ותשובות הולמות. את ההפנייה לרופא משפחה או לעמותת אפשר ניתן להשיג גם בחיפוש הכי פשוט. אנא לתשומת ליבכם אנשים מעלים פה בעיות כבדות משקל- תנסו לתת תשובה ומענה אמיתי ולא להפנות לגורמים ממשלתיים חסרי תועלת. אתם לא עוזרים וזה רק מייאש יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה חשובה למטפלים - תגובה
פרופ` פנחס דנון20/10/2010שלום לשני,
תשובות שלנו בפורום חייבות להיות כלליית כאין באפשרותינו להמליץ על דברים ממוקדים לטיפול בלי להכיר את הפונה באמת (מבחינה מקצועית)
לא ניתן להמליץ על תרופות או טיפולים אישייים במסגרת הפורום
בנוסף לכך יותר מפעם אחת הנהלת BEOK הורידה המלצות על שמות של מטפלים עקב בעיות משפטיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר חדש לגמילה מהימוריםד'ר רוזנברג19/10/2010
שלום ,
בימים אלה נערך מחקר חדש מסוגו בעולם לגמילה מהימורים פתולוגיים באמצעות גרייה מגנטית.למעונינים ,נא לפנות לד'ר רוזנברג 089284293* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקר חדש לגמילה מהימורים - תגובה
פרופ` פנחס דנון21/10/2010מחקר חשוב ורלוונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסוליןסבטה17/10/2010
אבי הולך לעבור מכדורים לטיפול בסוכרת לאינסולין לנטוס שנאמר לנו שהאינסולין מפחית את כמויות ההיפוים ויעיל ליום שלם מזריקה אחת ככה שהוא רוצה להזריק. השאלה אם אינסולין יכול להיות ממכר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין - תגובה
פרופ` פנחס דנון17/10/2010אנסולין אינו ממכר צריך לקחת בחשבון שאיזון התחלתי עלול להיות בעיתי מבחינת רמות סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו....שלי14/10/2010
בת 38... נשואה מזה שנתיים ללא הצלחה להכנס להריון....
מכורה קשות לאלכוהול וסיגריות.... בודאי שלא מוסיף ל"חוסר הפוריות"!!!
על פניו, חיה חיים "נורמליים", מצד שני, לא מסוגלת לעבור יום בלי לשתות
חצי/שליש בקבוק וודקה ומעל לקופסת סיגריות.
מטופלת בפלוטין וקלונקס במינונים גבוהים....(במעקב פסיכיאטר).
מתמודדת עם מוות של אב לפני כ-3 חודשים מאוד טראומתי לי ולמשפחה..... ועוד ועוד
מרגישה שאין לי כח יותר להתמודד עם החיים
רוצה למות!
מה עליי לעשות......??????????????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו.... - תגובה
פרופ` פנחס דנון15/10/2010את חייבת לפנות לטיפול פסיכיאטרי אצל מומחה להתמכרויות
אף אחת מהתרופות שאת נוטלת לא קשורה לעזרה בהתמכרות יתרה מכך תרופה כמו קלונקס ממכרת בעצמה. . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מכור להימוריםיונתן ד12/10/2010
אני מודה אני מכור אני אוהב את זה אבל אני שונא את עצמי מיום ליום אני די צעיר אני בן 25 ואני לא מצליח להתקדם בחיים שלי יש ימים שאני לא רוצה לקום בחיים שלי אבל שאני מהמר אני שוכח הכל אני כאילו מתנתק מכל מחשבה הגיונית שאומר לי ברח!!! אבל זה לא קורה אני לא מוצא את הנקודה שתקח אותי לדרך חדשה לא מוצא עבודה ודי חי בשקר אני לא חושב שאיזה כדור ישנה את האני שבי שאני מהמר אני יכול להגיד שזה לא נעים והראש תמיד במחשבות ואני רוצה ומקווה שאני יוצא לדרך אחרת הפעם אני די חזק אופי ואני ראלי אני מודע לכל דבר שאני עושה או שאחר עושה אני מכיר בגירעונות שלי בצורה הכי ברורה ואני לא רוצה יותר אבל הבעיה האמיתית שלנו המהמרים שאנחנו מאמינים שאולי יהיה לנו מזה והכל יחזור לקדמותו בדרך הקשה וחסרת האחוזים אבל זה לא קורה כל פעם מחדש ואז עד לפעם הבאה המוח חושב רק על בעיות בעיות בעיות אתה לא יכול לעשות כלום בשביל להוציא את הבעיות מהראש וזה מה שבאת יש לנו בראש למה אנחנו כאלה דפוקים ומה אפשר לעשות עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מכור להימורים - תגובה
פרופ` פנחס דנון12/10/2010ממליץ לפנות לטיפול אצל פסיכיאטר מומחה בהתמכרויות
ראה את הכתבה בשאלות נפוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרשת דרכים לא יודעת מה לעשותאלה11/10/2010
אני נשואה לאלכוהליסט מיזה 6 שנים בתחילת הנשואים לא ידעתי שזוהי בעיה חשבתי שותה כי היה יום גרוע בעבודה (כך תירץ לי כל פעם) זה אמר לו זה עשה לו אז ניסיתי כל פעם ליעץ לו כיצד להתמודד עם החיים ושלא יפנה לאלכוהל לאט לאט התחלתי לחקור את העניין באינטרנט דרך אנשים ששתו ונגמלו בעבר והבנתי שזוהי בעיה רצינית וזה לא קשור למישהו שאמר או עשה לו זה פשוט שהוא רוצה לשתות (אביו היה גם אלכוהליסט כך הבנתי בדיעבד) ויש כל הזמן תירוצים זה אמר לי זה עשה לי הרבה אשמים וגם אני בניהים כי אמרתי לו משהו שלא מצא חן בעיניו או היה בנינו ויכוח על משהו מיד רץ לשתות ולאט לאט הפכתי לאשמה עיקרית מצידו עד שהתחלתי להבין שיש לו בעיה רצינית מאוד וזה לא קשור אליי. ניסיתי מספר פעם לקחת אותו לעמותת אפשר היינו שם כמה פעמים באופן פרטי גם ניסינו אפילו שאין לנו גרוש ולא עזר עכשיו יש לנו תינוק בן 8 חודשים (שדרך אגב הוא הבטיח לי שכאשר יוולד יפסיק עם השתייה - טען שהתינוק יציל אותו) ולא כך הוא לא מפסיק לשתות ועובד בעבודה גם שיש בה הרבה יין בקיצור אני לא יודעת מה לעשות כלומר יותר נכחון שאני מבינה שאני צריכה לעזוב אותו אך כואב לי על התינוק כואב לי על הנישואים יש לי רגשות כלפיו הוא אדם טוב מטיבעו תייעצו לי בבקשה אני גם דיי לבד וקשה לי לקום ולעזוב אותו עם התינוק אני קצת מרגישה אבודה אני מקווה שתוכלו להאיר את עיניי ולעזור לי לפתור את זה או לנסות משהו שיעזור לי לקום ולשנות בשביל התינוק שלי ובשבילי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרשת דרכים לא יודעת מה לעשות - תגובה
דפנה הלמן11/10/2010אלה שלום,
השאלה היא האם בעלך אכן מעוניין להפסיק לשתות. נשאלת השאלה מדוע הטיפול בעמותת אפשר כשל.ייתכן ומדובר אצל בעלך בתופעת שתייה שהיא טיפול עצמי לתופעת דכאון.על כן יש מקום לאבחן את מצבו הנפשי.אני ממליצה לך להבהיר לבעלך שאינך מסוגלת להמשיך את המצב הנוכחי ואת מעוניינת שייבדק אצל רופא משפחה או אצל פסיכיאטר המומחה בהתמכרויות.
בהצלחה,
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדילמה..
שני19/10/2010לצערי אני נמצאת במצב דומה לשלך... זה שבעלך מכיר בבעיה זו התקדמות אך לצערי הדרך עוד רבה וארוכה. תחשבי על חייך ועל עתיד התינוק. בכדי להמשיך להישאר ולתמוך בו הוא צריך לקבל טיפול בלעדיו אתם אבודים!!!
את תמשכי לחיות חיים לא מאושרים ותישארו מוזנחים לנצח...ישנם סיפורי הצלחה אך כדי להצליח העבודה קשה ותלויה ברצון שלו. אל תחכי לאבד את הכל ולהגיע לשפל יותר גרוע...יש לך הרבה מה להפסיד ויותר מכל תחשבי לאיזה עולם ילדך יגדל. גם בעלי אדם טוב- אז מה...זה לא אומר שהוא צריך להיות רשע כדי שלא תהיי מאושרת. אין בשוק יותר מידי מקומות לטיפול...הרווחה פונה רק למכרים קשים ולכאלה שאין להם מה להפסיד... אם תרצי אשמח לדבר ויש לי המון לומר.. בכל מקרה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת יחסיםספיר11/10/2010
שלום
אני נמצאת במערכת יחסים מס' שנים, הנה הגיע הרגע לקבל החלטה האם ממשיכים לחתונה ואני פתאם נכנסתי לדילמה ולא יודעת האם זה הגבר איתו אני רוצה לחיות את חיי
מצד אחד הגבר שלי מבין אותי, יש לנו נושאי שיחה וחברות , נאמן ואוהב אך מצד שני יש בי תמיד את התחושה כי אינו מספיק לי וכי בציפייה שלי ובמחשבותיי תמיד רציתי משהו אחר
גבר מצליחן יותר,ואף במראה טוב יותר לאורך כל הקשר אני מרגישה כי אינני גאה ומעריכה את הגבר שלצידי ואך לא מרגישה את ה"פרפרים" אך מול זאת עולה בי המחשבה כי ייתכן כי זה נובע מהשאיפה שלי לשלמות ומחוסר היכולת להנות ממה שיש לי
אך אם היה לי טוב תחושות אלו לא היו צפות לא ?
אני ממש מבולבלת , הנושא של זוגיות ומיסוד היחסים מאד חשוב לי כרגע יותר מתמיד
מצד אחד מפחידה אותי המחשבה להתחיל לחפש "גבר" אחר בשל הגיל (32)ובשל העובדה כי אף פעם לא הייתי חיית בילויים ואף בשל המחשבה שתחושות אלו ילוו אותי גם בקשים אחרים
אשמח לקבל עזרה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת יחסים - תגובה
דפנה הלמן11/10/2010ספיר שלום,
ההחלטה אם להמשיך לכוון חתונה או לא היא דילמה רצינית ביותר ולא ניתן לתת רצפט מוצלח ככל שיהיה להצלחת הקשר או לקבלת החלטה מושכלת.
החלטה מסוג זה ראוי שתקבל התייחסות מעמיקה במסגרת טיפול פסיכולוגי.
ניתן לפנות לכל גורם מקצועי במסגרת קופות החולים או גורם פרטי באחד מממרכזי הטיפול,כולל מיינד קליניק.
בהצלחה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכות לאוננות באינטרנטגיא11/10/2010
אני מכור כבר שנים לאוננות באינטרנט. למעשה זה התחיל מייד כשגיליתי את האינטרנט . אני נהנה מכל סוגי הפורנו למעט הבלתי חוקיים ( כולל גברים וקוקסינלים) אם כי במציאות אני לא ממש נמשך לגברים ואישה יפה יכולה לגרום לי להתרגשות ברחוב בקלות
לאחרונה התחלתי להבין את עומק הבעיה. אני חייב לציין כי זה קרה גם כשהייתי בקשר ארוך טווח עם מיניות טובה ומגוונת מאוד . כיום אני בקשר בן 7 שנים עם בת זוג נהדרת מצד אחד ומצד שני אין בינינו התאמה מינית מלאה שכן אני פרוע וסקרן והיא שמרנית יותר. פעמים רבות אני נהנה יותר באינטרנט מאשר בחיי הסקס ומעבר לכך, אני נוטה לעשות שימוש בסרטים מהרשת גם בזמן סקס ( גם בת הזוג שלי נהנית מכך)
הבעיה החמירה שכן אני מתקשה להגיע לאורגזמה עם בת הזוג. יתכן שיש לכך השלכה גם מכיוןן שאני לא בטוח שאני רוצה שתהיה אם ילדיי ולכן אני מפחד לגמור בפנים וחש אשמה אם אני גומר בחוץ ( היארוצה להיכנס להריון) .
מעבר לכך, אני גם מבזבז זמן עבודה יקר ( יכול להגיע לבין שעה לשעתיים ביום עבודה)
אני מטופל בסימבולטה בשל דיכאון שאני חש ונוטל גם ריטלין (SR ) בגלל שיש לי ADHD
קשה לי מאוד . אני גם לאחר שנים רבות מאוד של טיפולים אצל מטפלים שונים וואין לי כח לעוד טיפול . נמאס לי מהבעיות של עצמי .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכות לאוננות באינטרנט - תגובה
פרופ` פנחס דנון11/10/2010גיא שלום,
אתה זקוק לטיפול אצל מומחה בהתמכרויות
כדי לפנות לאחת מהמומחים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ממש עלובה אבל כניראה שזה כל
גיא11/10/2010מה שיש לך לומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ממש עלובה אבל כניראה שזה כל - תגובה
דפנה הלמן11/10/2010גיא שלום,
השאלה היא האם באמת אתה סובל , כי כרגע אתה נהנה מעולם וירטואלי של סיפוק מיני ועולם אמיתי בקשר הזוגי שלך.
במידה ואתה מעוניין בשינוי או לפחות להגיע לתובנה ,הדרך הנכונה היא באמצעות טיפול דינמי שבו ניתן להבין את פשר ההתנהגות שלך.
העובדה שאתה מאוכזב מטיפולים,קשורה ייתכן לקונפליקט שציינתי בתחילת דבריי.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לאינטרנטנטע10/10/2010
ראיתי שכתבו כאן על התמכרות דומה.
אז.. אני בת 35, גולשת באינטרנט כבר שנים רבות ו.. מכורה.
לפני כ-9 חודשים גם פתחתי בלוג שבו אני כותבת על בסיס כמעט יום-יומי, מחשבות, תחושות, רגשות. בחלוף הזמן הבלוג הפך להיות חלק מעולמי הפנימי, אני רואה בו את ראי הנפש שלי.
הבעיה היא שאני באמת מכורה וקשה לי מאוד בלי האינטרנט ובייחוד בלי הבלוג.
כאשר יש איזה תקלה באינטרנט שבגללה אני לא יכולה לגלוש, אני ממש נכנסת לקריז. למשל זה קרה היום בבוקר, כשקמתי (אני נוהגת לגלוש באינטרנט לפני היציאה לעבודה) גיליתי שיש איזה תקלה שבגללה אני לא יכולה לגלוש באינטרנט. מכיוון שזה היה לפני היציאה לעבודה לא היה לי זמן להתקשר לתמיכה הטכנית וכו'. אבל זה הכניס אותי לקריז רציני עד כדי התקף בכי. האמת, ניסיתי בהתחלה להירגע בכל מיני שיטות, ניסיתי לנצל את הזמן הזה לתירגול יוגה (אני מתרגלת יוגה כבר שנים רבות) אבל לא הצלחתי לתרגל בגלל המצברוח הרע שהיה לי.
עכשיו אני עדיין נטולת אינטרנט בבית (כרגע גולשת מהעבודה) ולכן נטולת בלוג, כי מהעבודה אני לא יכולה לגלוש בבלוג וזה משגע אותי.
השאלה שלי היא כמובן איך נגמלים, לא איך מפסיקים לגלוש באינטרנט או בבלוג אלא מה לעשות כדי שמצבים כאלה לא יערערו אותי כל כך? זה מגיע למצב שזה ממש משפיע לרעה על המצברוח שלי. איך בכל זאת נכנסים לפרופורציות בעניין הזה?
תודה מראש,
נטע המכורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לאינטרנט - תגובה
פרופ` פנחס דנון10/10/2010שלום,
אבחון מקצועי וטיפול לפי אבחון יכולים לעזור לך להגמל מהתמכרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מכורה לאינטרנט
תמר1111115/02/2011שלום נטע,
גם אני מכורה לאינטרנט.
אני קיבלתי טיפול מתאים, אשמח לתת לך פרטים באם תכתבי למייל שלי.
כיום אני נקיה 8 חודשים ומודה לכל אלו שעזרו לי.
אני יכולה לומר לך שגם אני לא האמנתי שאצליח להיגמל מהתמכרות זו, אבל
בעזרת טיפול מתאים - השמיים הם הגבול.
אשמח מאד לעזור לך.
המייל שלי הוא: [email protected]
אגב, גם אני פתחתי בלוג לפני כחודש.
הוא נקרא בשם : צעד אחר צעד - מהתמכרות להחלמה
המון הצלחה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמכרות לאינטרנט - תגובה
דפנה הלמן16/02/2011נטע שלום,
ברצוני להוסיף כי הבלוג הוא תחליף וירטואלי לחיי חברה.נשאלת השאלה עד כמה את מעוניינת לנפץ את הבועה הזו...
באמצעות טיפול דינמי ניתן לגעת בחרדות מקשרים אמיתיים ויצירת חוויה שתאפשר לך להתנסות בקשרים חברתיים בעלי משמעות במציאות .
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכולם
נטע19/02/2011לא ציינתי בהודעה הראשית שלי אבל אני נמצאת בטיפול כבר שנה וחצי בערך. בטיפול אני באמת עובדת בעיקר על פיתוח קשרים עם אנשים מחוץ לאינטרנט (אני גם משתתפת בכל מיני מסגרות חברתיות שבהן אני רואה אנשים, כמו סדנאות תיאטרון, יוגה וכו'). אי אפשר להגיד שלא הייתה התקדמות מאז שאני בטיפול, בהחלט הייתה אבל ההתמכרות עדיין קיימת וגוזלת ממני המון זמן. אני דוחה מטלות חשובות בגלל האינטרנט, מטלות כמו לנקות את הבית, לבשל, לעשות קניות וכו'.
מישהו הציע לי להתנתק מהאינטרנט בבית ולגלוש רק ממקומות אחרים, אבל לנתק את האינטרנט בבית בשבילי זה כמעט כמו להפסיק לנשום. נראה לי קיצוני ביותר.
אני מנסה להציב לעצמי גבולות בעניין, למשל בבלוג, אני מנסה פעם בשבוע לא לכתוב או שבימי שישי מכבה את המחשב כדי שאוכל לנקות ולעשות את שאר המטלות אבל מהר מאוד אני שוב מדליקה את המחשב וחוזרת לאותו הרגל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכולם - תגובה
פרופ` פנחס דנון20/02/2011המלצה היא לפנות לרופא מומחה בהתמכרויות כדי לדון על אפשרויות טיפוליות אחרות מטיפול שיחתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רצינית.לירון.06/10/2010
הבת שלי מכורה להסנפת מחקים (שיפשוף מהיר על נייר ושאיפה או טבילת המחק באצתון או בוודקה שיפשוף מהיר ונשימה) אנו לא קונים לה מחקים יותר,אך היא הולכת וקונה בחנות השקל במחירים מועטים ביותר היא עושה את זה גם בזמן הבצפר 0ששם הכי קל לה לעשות את זה) ניסינו לידע את המורה אבל היא אמרה שזה לא מסוכן להריח מחק ובטח שלא ממסטל (זה מאוד ממסטל אחרי שהבת שלי או שהחברות שלה עושות את זה הם מאוד מסטולות) מה אנחנו יכולים לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רצינית. - תגובה
דפנה הלמן07/10/2010שלום רב,
בשלב ראשון יש לערב את היועצת והפסיכולוגית של בית הספר על מנת לבחון אם מדובר בתופעה חברתית בבית הספר.זאת כיוון שאמרת שגם חברותיה עושות כן.כי אז יש מקום לעשות התערבות מניעתית במסגרת קבוצת הילדים.אם מדובר בתופעה חמורה אצל בתך,לא להסס,לפנות לגורם טיפולי בהקדם,במסגרת הקופה,מרפאה לבריאות הנפש או כל מטפל פרטי באזור מגוריכם המתמחה בילדים ונוער.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד כפייתימ04/10/2010
שלום,
רשמת לי בתגובה למה שרשמתי שאת ממליצה להבדק אצל רופא עור על מנת לשלול ממצא פתוגני. אשמח אם תוכלי לומר לי מה הוא ממצא פתוגני והאם זה משהו שיכול להגרם מהגירוד (והפציעה עקב כך) או הכוונה למשהו שגורם לי להתנהגות זאת..?
בנוסף האם יש איזשהי שיטה שתוכלי להמליץ לי עליה כדי להפסיק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד כפייתי - תגובה
דפנה הלמן05/10/2010שלום לך,
הכונה היא האם מדובר באסטמה של העור למשל או דלקת מסוג מסויים.סביר להניח שיש קשר בין גורמי לחץ לבין הגרוד.על מנת לדעת מה גורם למה יש צורך כאמור להוועץ תחילה ברופא עור.אם מדובר בבעיה פסיכולוגית,מומלץ טיפול דינמי על מנת להעמיק בהבנת הסימפטום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לכדורים.לילך29/09/2010
לפני כשלוש שנים התחיל בעלי להשתמש במורפין של אימו שחלתה בסרטן. שיכנעתי אותו ללכת לייעוץ אצל פסיכיאטרית והוא פנה. מאז הוא מכור לכדורים ומשתמש בהם לרעה. כל חודש מקבל נוקטורנו "ומחסל" הכל תוך כשלושה ימים. בשאר ימי החודש לוקח מהוריו כדורים (שניהם אנשים חולים) לפעמים מצליח למצוא את המורפין שמסתירים.
כל נסיונותי לשכנע אותו לקבל עזרה, לספר על מצבו האמיתי לרופאה שרואה אותה רק כל מספר חודשים, לא הצליחו.
ניסיתי אולטימטום שאם לא יפנה לטיפול אעזוב, הוא הפך תוקפני והשמיץ אותי בפני משפחתו, רמז שיש לי חלק במה שקורה לו.
גם נסיונותי להפרד לא הצליחו. עד כה. איים להתאבד וסיפר למשפחתי שהבעיה אצלי, הוא לוקח רק חשיש פה וחשיש שם כמו כל צבר טוב, שסיים צבא וטייל במזרח וכו' ואני לא מנקה ולא משמשת כאם לילדים (בגיל הגן).
מצבו הנפשי והפיסי הולך ומתדרדר, כבר היו לו נפילות רציניות. וגם אספירציה כתוצאה "מנשנוש לילה" של אוכל לאחר לקיחת מנת כדורים.
לעיתים הוא מבולבל, לעיתים מאוד עצבני וכועס ומאשים אותי בדברים לא רציונלים. גלמשל אם איבד את המפתחות , כועס עלי, ומתרגז.
פניתי לרופאה שלו והיא סרבה לדבר איתי "מאחורי גבו " של המטופל שלה. אני מבינה אבל לא יודעת מה עוד לעשות
הוריו החולים גם חסרי אונים מולו.
במשך הזמן פוטר מעבודתו וכן מכרנו את דירתנו ואנו חיים בין השאר מהיתרה כרגע.
אני לא רוצה להיות זו שלוחצת על ההדק, לכן אני לא עוזבת כרגע, הוא אבי ילדי ואני רוצה לדעת שעשיתי הכל כדי לעזור לו.
האם יש משהו שאפשר לעשות, האם יש מקום שאוכל לקבל תמיכה להתמודד עם כל מה שקורה.
סליחה על האורך ותודה רבה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון ושאלה.
לילך02/10/2010האם יש מקום טיפולי מומלץ בצפון או אנשי מקצוע שאפשר להתייעץ איתם.
יש קרובי משפחה שיכולים לעזור לנו בתשלום והוא מסכים לבדוק אופציה טיפולית פרטית
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמכרות לכדורים. - תגובה
פרופ` פנחס דנון05/10/2010ניתן לפנות לרשימה של משרד הבריאות או אגודה למלחמה בסמים כדי להגיע לטיפול בצפון
איניני יכול להמליץ על מטפל או מסגרת טיפולית בפורום
בברכ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי מכורה לסיגריות.לירון.27/09/2010
הבת שלי (12) מכורה כבדה לסיגריות היא מעשנת כול יום לפחות 3 חפיסות אני ובעלי ניסינו לישלול לה את דמי הכיס אך היא גונבת סיגריות מהמכולת או מבקשת מחברות שכתה וכאלה אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות בבקשה תעזרו לנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לאמא המודאגת
דפנה הלמן27/09/2010שלום לך,
ראשית,יש לערב את גורמים החינוכיים בבית הספר שבו היא לומדת.זאת על מנת להבין את ההתנהגות שלה.האם היא חלק מתופעה קיימת בתוך המסגרת החינוכית או אז,יש מקום לפעול במסגרת התערבות מניעתית.במידה ומדובר במקרה הספציפי שלה יש להפנותה בדחיפות לגורם טיפולי.
אשמח לענות לשאלות נוספות.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשלך לבעיה.לירון.27/09/2010
ניסינו פסיכיאטר ! הוא אישפז אותה אבל היא ממשיכה ! אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות הגענו למצב שהיא עושה עניים ברחוב לכול הגברים רק בישביל סקס ! בבקשה מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לאמא המודאגת
דפנה הלמן27/09/2010שלום לך,
התנהגותה של בתך אכן מדאיגה.סביר להניח שהיא אינה מאוזנת נפשית ונזקקת לטיפול רפואי.יש לנסות לשכנעה להגיע למרפאה פסיכיאטרית קרובה באזור מגוריכם,או למיון פסיכיאטרי.במידה ומסרבת ניתן לפנות למד"א - 101,אשר מפעילים כוננים פסיכיאטריים מידי יום. כוננים אלו במידת הצורך יפנו בבקשה לפסיכיאטר המחוזי להתערבות כפוייה.
אשמח לענות לשאלות נוספות,
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לריגוש ולקשרים וירטואלייםמישהי 3626/09/2010
אני נשואה כ-10 שנים בת 36, יחסים עם עליות וירידות.
מאז שביתי נולדה לפני 4 שנים נכנסתי לצ'ט ולפורומים ואז התחילה ההכרות שלי עם העולם הוירטואלי. מאז אני מנהלת קשרים וירטואליים מזדמנים, כולל גם שיחות אירוטיות ומתגרה מכך מאוד.הדבר פגע במערכת היחסים עם בעלי, הוא תפס אותי פעם והאמון נפגע. הבטחתי לו במספר הזדמנויות שאפסיק, הוא חושב שהפסקתי, אולם אני לא מסוגלת להפסיק. הריגוש שבשיחה עם גבר זר או אישה זרה (אני דו) גורם לי לתחושות נעימות וכשאני בהפסקה כמו עכשיו למשל, אני חשה שיעמום רגשי ומעין דכדוך.
יש לציין כי בגדתי בבעלי פעמיים בפועל, פעם עם אישה ופעם עם גבר ושתי הפעמים היו מדהימות, מספקות וגרמו לי לרצות עוד, אולם אורח חיי התובעני אינו מאפשר לי לקיים קשרים ממושכים. אני אוהבת לכבוש, לפלרטט, לגרום לאנשים להתאהב בי ואז כשזה קורה הריגוש יורד ואני מפסיקה את הקשר. אני רוצה להפסיק את כל הטיזינג הזה שהורס את משפחתי ולא יודעת איך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה למכורה
דפנה הלמן26/09/2010שלום לך,
ראשית,העובדה שאת מכירה בדפוס זה ,התנהגות בעייתית, בעלת חשיבות . אני מתרשמת שאת מתקשה לפתח קשר אינטימי בכלל ועל כן קשרים וירטואליים אינם מאיימים עלייך כי אינך נחשפת באופן משמעותי. את חוזרת שוב ושוב לאותו מעגל ונכון אמרת, יש משהו התמכרותי בדפוס הזה כי את כמהה לקשר ובו זמנית נמלטת ממנו.על מנת להבין מדוע את חוששת מקירבה ,יש צורך להעמיק בידע אודותייך.זאת ניתן לעשות במסגרת טיפול דינמי.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)