מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאייל01/06/2012
כמה ס''מ החתך שעושים במפשעה בניתוח בקע?
ולא הבנתי מה זה ''סיכות קליפסים'' שסוגרים איתם את החתך?
איך שמים אותם אם אקדח'' כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/06/2012אורך החתך מס סנטימטרים, סביב 5 ס"מ לערך. את העור סוגרים בסוף הניתוח בתפרים או ב"סיכות" שהן דומות לסיכות של "שדכן" ניירות, באמצעות מכשיר דמוי שדכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח לאחר ניתוח בקעדני30/05/2012
שלום,
לא מזמן עברתי ניתוח בקע, ההחלמה תקינה אך מאז הניתוח, נודף ממני ריח מוזר שלא היה קיים קודם. הריח לא נעלם גם לאחר רחצה בתדירות גבוהה, בסבון ריחני, הוא מאד דומיננטי ונודף מכל חלקי הגוף.
שאלותי:
א. האם זו תופעה מוכרת - ממה היא נובעת.
ב. האם זה יעלם ומתי
ג. האם יש טיפול מומלץ
ד. אם זה נובע מחומרים שהוכנסו לגופי, האם זה לא מזיק.
תודה מראש
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/05/2012דני שלום,
התופעה שאתה מתאר אינה מוכרת לי. לא נתקלתי בתופעה או תלונה כזו אצל אנשים שעברו תיקון בקע. בוודאי שאינה יכולה להיות מוסברת כתוצאה מתכשירים/חומרים/תרופות שניתנו במהלך הניתוח והאישפוז. מציע שתתייעץ עם רופא עור.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שואלאייל29/05/2012
כי חבר גם כן צריך לעשות ניתוח בקע ואמרו לו שישימו לו קליפסים בתפרים עכשיו השאלה היא מה יותר עדיף? זה כואב? למה המנתח מעדיף ומתעקש על קליפסים מה הסיבה? ואני מכיר מישהו אחר ששמו לו תפרים נמסים''
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שואל - תגובה
ד''ר דוד נויפלד29/05/2012רמת השאלות היא מעבר לרמת ההשכלה.
הסברים נאותים אני יכול לתת למתמחים בכירורגיה.
מבחינתך, אין הבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה 1אייל29/05/2012
יש לי בקע גדול במפשעה ימנית מעל שנה בעקבות כאבים שהתחילו לי החלטתי שאני יותר לא מפחד ועושה ניתוח השאלה העקרית שלי היא אני לא מרגיש כאב בבקע עצמו או בבטן תחתונה אני מרגיש דווקא כאבים חזקים בבטן עליונה אם אני יעשה את הניתוח הכאבים בבטן עליונה יעברו ? או שכנראה יש לי בעיה אחרת? או נזק?
דעתך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה 1 - תגובה
ד''ר דוד נויפלד29/05/2012יכול להיות. אי אפשר לדעת מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאייל29/05/2012
מה זה אומר תפרים קליפסים ובמה זה שונה מתפרים רגילים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד29/05/2012קליפסים זה סיכות מתכת ותפרים זה חוט על מחט. זה ענין טכני לחלוטין ולא מבין מהות השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום הייתי אצל הכרוגאייל23/05/2012
הוא המליץ לי על המנתח פרופסור משה אנגלברג הבנתי שהוא מבוגר מאוד גיל 70 לפחות אתה מכיר אותו? אני לא מבין איך בגיל כזה הוא יכול לנתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היום הייתי אצל הכרוג - תגובה
ד''ר דוד נויפלד24/05/2012אז תבחר מנתח אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד''ר דודאייל22/05/2012
יש לי בקע בצד ימין ואני רוצה לעשות אותו בשיטה לפרסקופית אני יודע שאומרים שעדיף בשיטה הפתוחה אבל אני מפחד מהכאבים שאחריי אהי רוצה רק לפרוסקופית
כמה יעלה לי הניתוח אני בכללית מושלם
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד''ר דוד - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/05/2012לפי ידיעתי - השתתפות עצמית ~ 6000.
ואתה מגזים בפחדים שלך. אנשים מסתדרים יפה אחרי הניתוח הפתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר דודאייל21/05/2012
אתה מבצע ניתוחי בקע באסותא?
יש לי כללית מושלם מה ההשתתפות שלי בערך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד''ר דוד - תגובה
ד''ר דוד נויפלד21/05/2012אני מנתח חולים של המושלם במרכז הרפואי הרצליה.
ההשתתפות העצמית של המושלם בבקע חד צדדי היא כ-850ש"ח + מחצית ממחיר הרשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה עולה
אייל21/05/2012הרשת ואיזה סוגים יש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה עולה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/05/2012יש כל מיני סוגים בכל מיני מחירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי גדולאייל21/05/2012
שלום הובחנתי בבקע מפשעתי גדול בצד ימין המעי יורד לתוך שק האשכים על איזו שיטה היית ממליץ לי אני רזה בן 22 בריא בדר''כ בגלל שהבקע גדול הניתוח יערך יותר זמן מהרגיל וצפויים יותר סיבוכים?
אני ישתחרר הבית באותו יום של הניתוח?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי גדול - תגובה
ד''ר דוד נויפלד21/05/2012במצב שלך, של בקע מפשעתי חד צדדי הייתי ממליץ על ניתוח פתוח עם רשת. מה עוד, ששק השבר יורד לשק האשכים.
ברור שככל שהשבר גדול יותר, התיקון מסובך יותר ויש סיכוי להצטברות דם/נוזלים בשק האשכים שלעתים לוקח זמן די רב עד שנספגים או לעתים לא שכיחות צריך לנקזם. זה הסיבוך העיקרי שצריך לחשוב עליו. יכולה גם להיות פגיעה באספקת הדם לאשך, וכתוצאה מכך, ניוונו. בעיה נוספת יכולה להיות פגיעה בעצב תחושתי וכתוצאה מכך שינויים בתחושה במפשעה ו/או בשק האשכים. כ"כ יכולה להיות פגיעה בעצב שתגרום לכאבים כרוניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לאחר ניתוח בקעשוש16/05/2012
אודה מאד על תשובה באם יציאות "שחורות" לאחר 3 ימים מניתוח בקע (לפרוסקופיה), הן בגדר הנורמלי - מפחיד ומדאיג... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד''ר דוד נויפלד16/05/2012יציאות בצבע שחור פחם הן תמיד פתולוגיות ודורשות בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה אולטרה סואנדאייל15/05/2012
יש לי נפיחות במפשעה הייתי אצל כרוג הוא הפנה אותי לאולטרה סואנד ואלה התוצאות
1.הודגומו מספר בלוטות לימפה בצד ימין כאשר הגדולה באורך 2.2 ס''מ רוחב 0.45 ס''מ מרקם שמור
2.במפשעה השמאלית הודגמו מספר בלוטות לימפה כאשר הגדולה באורך 2.4 ס''מ רוחב 0.4 ס''מ מרקם שמור
אשמח לשמוע מה דעתך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה אולטרה סואנד - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/05/2012אייל שלום,
המפשעות מהוות את אחת התחנות של בלוטות הלימפה. הגדלת בלוטות יכולה להיות מסיבות שונות, לרוב בשל חשיפה לזיהום כלשהוא. לעיתים רחוקות ישנה אפשרות של מחלה סרטנית. מכיוון שמרקם הבלוטות תואר כתקין, כנראה מדובר בהגדלה חולפת של הבלוטות. עליך להמשיך בבירור אצל רופאיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפהאייל13/05/2012
שלום יש לי נפיחות באשכים בצד ימין אני נוגע ביד ואני מרגיש כמו צינור כזה הייתי אצל כרוג הוא שלח אותי לאולטרה סאונד אמרו לי לחכות 3 ימים לתשובה הרופא של האולטרה סואנד אומר שהוא לא רואה בקע הוא רואה בלוטות לימפה נפוחות מה זה אומר ומה הטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/05/2012זה כמו שאלה מה הטיפול לחום.
לבלוטות לימפה מוגדלות יש סיבות רבות. צריך לברר הסיבה ובהתאם הטיפול.
אם אתה מרגיש צינור מעובה בשק האשכים, מקומך אצל אורולוג ולא כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי מהריון קודםדנית13/05/2012
שלום רב,
עוד לא בהריון, אבל כבר מתחילה לחשוב ולפני התלבטות חשובה על הפרק.
לפני שנה ממש בסוף ההריון שלי, אובחן אצלי בקע טבורי קטן, ללא כליאה.המלצת שני כירורגים אצלם ביקרתי אחרי הלידה, היתה לעשות ניתוח שגרתי, בערך עד שנה מהלידה, או כאשר הבקע מתחיל להציק. אבל בינתיים הבקע לא ממש מציק ולאור החישוב שאי אפשר לסחוב דברים כבדים אח"כ, והתינוק עוד קטן, החלטתי לדחות את העניין (למה להעיר דובים ישנים?).
אבל עכשיו כשאני מהרהרת על ילד נוסף, ההתלבטות היא: האם לבצע את הניתוח קודם, ורק אז להכנס להריון? הרופאים הכירורגים ששאלתי אם זה לא עלול להיות מסוכן בהריון, אמרו שאין בכך סיכון. באינטרנט בפורומי הרניה וכו' הדעות סותרות - חלק מהמשיבים (רופאים כמובן) שכדאי אולי לחכות עד לסיום כל ההריונות והלידות ורק אז לעשות ניתוח, ואחרים ממליצים לגמור עם זה כדי לא ליצור סיבוכים מיותרים.
שאלותי:
1. מהם הסיכונים האפשריים בכניסה להריון כאשר יש בקע טבורי?
2. מהו זמן החלמה ועד מתי אסור לשאת דברים כבדים? מהו זמן החלמה עד שניתן יהיה להכנס להריון שוב?
3. מה קורה אם הבקע חוזר במהלך ההריון החדש? האם בכלל יש סיכוי לכך?
אשמח מאוד לתשובותיך המועילות,
בברכה דנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי מהריון קודם - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/05/20121. אין סיכונים מיוחדים.
2. כששה שבועות. אין לוח זמנים מקובע. כל אחד יכול למצוץ לך מספר מהאצבע. כמה שתחכי יותר יטב לריפוי ולהצטלקות הנחוצים.
3. יש סיכון כזה. אזי יהיה צורך לעשות הניתוח שוב ע"מ לתקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאייל08/05/2012
שלום גיל 22 אני יוכל לנהוג לאחר ניתוח בקע?(רכב אוטומט)
הכוונה באותו יום של הניתוח לאבא שלי יש שלילה אסור לו לנהוג....
נסיעה 10 דקות בדיוק...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/05/2012אני ממליץ לא לנהוג מיד אחרי הניתוח. עלולים להיות כאבים או הגבלה בתנועת הרגליים.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד09/05/2012ם חס וחלילה תהיה תאונה וחברת הביטוח תדע על הניתוח שלך רוב הסיכויים שלא יהיה לך כיסוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאברהם07/05/2012
בזמן ניתוח בקע מותר לשים שעון ומשקפי ראייה?
ד``ר רפאל אלון07/05/2012השאלה אינה ברורה. בזמן הניתוח למנותח אין שום אביזר על גופו (משקפיים, שעון,לבוש תחתון ועוד).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)