מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח בקע מפשעתירבקה24/06/2012
שלום רב,
מתוכנן לי ניתוח בקע מפשעתי (ניתוח פתוח ולא בשיטת הלפרוסקופיה).
יש לי 3 שאלות:
1. לגבי הכאבים לאחר הניתוח: איך הכאבים ביחס לניתוח קיסרי? האם הכאבים מורגשים בעיקר באיזור התפר החיצוני? או שיש גם כאב 2. לגבי ההרדמה: אני מעשנת כבדה ובעלת רקע של מחלת לב וכן לחץ דם נמוך. איזו סוג הרדמה עדיפה?
3. לגבי הרדמה ספינלית - יש לי עקמת משמעותית בעמוד השדרה. האם יש בעיה לבצע הרדמה ספינלית במקרה כזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע מפשעתי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד24/06/20121. פחותים. בעיקר באזור החתך.
2. עדיף ספינלית.
3. יכולה להיות בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי הרניהיצחק18/06/2012
שלום.אני בן חמישים וחמש סובל מזה עשר שנים מכאב חזק בצורה שלא ניתן להעלות על הדעת באזור הבטן התחתונה מעל הפין עם הקרנה לגב התחתון ולאחרונה גם לרגל ימין.ההתקפים באים בתדירות של אחת לחצי שנה בממוצע ונמשכים כשעה שעתיים כל פעם.אני מסוגל להבחין בשינויים מקדימים להתקף יש תחושה בהתחלה של לחץ כאילו גזים ואי נוחות שהולכת ומתגברת וכעבור כחצי שעה זה הופך לכאב שיוצר תחושה של סף עילפון מרוב עוצמתו.לקראת הסיום כ5 דקות לפני הסוף יש שינו מהיר בעוצמת הכאב עדין ממשיך לכאוב אבל אני יודע בוודאות שתוך כמה דקות זה יעלם ללא כל זכר.נולדתי עם הרניה במפשעה השמאלית שהפריע לי מעט בצעירותי אך עם השנים זה הפסיק לבלוט וכבר שנים אין לי שם בכלל כאבים. לפני הרבה שנים התפתחה הרניה במפשעה הימנית לפעמים בולטת מעט יחסית אבל זה לא מלווה בכאב אני לא זוכר אם ההרניה בצד ימין התחילה לפני ההתקפים או אחריהם.בכל המקרים שהגעתי לבית החולים עד שטופלתי זה כבר חלף מעצמו למעט הפעם האחרונה שרופא בית חולים בדק אותי בחמש דקות האחרונות אחרי שכבר זהיתי שהתהליך בסיום ולטענתו מכיוון שההרניה הימנית היתה בחוץ והוא החזירה למקום, ואחרי מספר דקות מההחזרה פסק הכאב, היא הגורם להתקפים.ברור לי שהכאב היה פוסק גם אם לא היה נוגע בהרניה כמו כן בדקות הדם שבוצעו היו בתחום הנורמלי למעט סמן מסויים המעיד על חוסר בזרמת דם באיזה מקום בגוף אבל החריגה היתה קטנה ולדברי הרופא לא משמעותית.בדיקת שתן היתה תקינה ללא סימני דם אז הוא שלל גם אבן בדרכי השתן היתה אינפקציה קלה בבדיקת השתן שגם אליה הרופא לא התיחס.לאור התחושה שלי שכאילו יש לחץ של גזים באזור הבטן המאד תחתונה והיא מוקשיית בזמן ההתקף ומפסיקה להיות מוקשיית בסיום, והכאב בכלל לא ממוקד בצד ההימני האם זאת אכן ההרניה שגורמת להתקפים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי הרניה - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/06/2012למישהו שלום
הסיפור שלך מרכב ולא ניתן לענות על שאלתך בלי שיחה פנים אל פנים ובדיקה גופנית.
פנה שוב לבדיקת כירורג
לציין שכאבים חזקים כ"כ בד"כ אינם אופייניים לבקע, שאינו כלוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יצחק19/06/2012רופאה העלתה השארה שמדובר בפתול זמני של המעי או בחסימה זמנית.האם זה אפשרי ואם כן איך מאבחנים ומהוא הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/06/2012רופא כירורג צריך לראות אותך בזמן התקף. בד"כ אם מתרחשת כליאה של לולאת מעי בבקע, היא אינה משתחררת מעצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עמום באזור ומעל אשך שמאל.רון17/06/2012
שלום,
בן 36, בריא, מתאמן בעצימות נמוכה, פעיל. לפני 3 שנים עברתי ניתוח בקע מפשעתי בשני הצדדים. לפני כמה ימים, נדמה לי לא הרבה אחרי אימון כושר לא קשה במיוחד בחדר כושר, התחלתי להבחין בכאב עמום באזור אשך שמאל, כאב המקרין כלפי מעלה אל פנים הבטן התחתונה ועד הגב התחתון השמאלי. אינני חש בכאב כל הזמן אך כשאני מזיז את הפין בעדינות אני חש בו בבירור, גם אם אני לוחץ קלות על קצהו העליון. ברור לי שאפנה לרופא המשפחה אך אשמח לדעת האם לדעתך עלי לראות אורולוג או כירורג ? האם לדעתך יש קשר לבקע (נפתח שוב ?) או שהבעיה נשמעת לך אורולוגית ? האם כדאי לי לבקש אולטרסאונד ? מבדיקה עצמית שערכתי האשכים נראים תקינים, אין נפיחות, אין כאב בנגיעה באשך ואין בליטות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עמום באזור ומעל אשך שמאל. - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/06/2012התלונה אינה מתאימה לבקע חוזר. פנה לבדיקת אורולוג או כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כי אני פחדןשי12/06/2012
אני לא יודע איך אני ילך עוד שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאייל
שי13/06/2012עצה מאד ידידותית. גש לאנגלברג או לאוסקר ליפשיץ . 2 תותחי על בבקעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעשי12/06/2012
שלום רב
אני אחרי ניתוח שני לתיקון בקע בצלקת. הניתוח נעשה בשיטה הלפרוסקופית שמו לי רשת 20 על 15 הבקע היה גדול ומורכב . אני חודש אחרי ועדיין יש לי כאבים בעיקר אחרי הליכה ממושכת נניח שעה .ושאני שוכב זה עובר האם זה אמור להיות ככה וכמה זמן זה אמור להימשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע - תגובה
ד''ר דוד נויפלד12/06/2012אלה זו צריכה להיות מופנית למנתח.
עקרונית, זה לא נשמע חריג.
לא יכול להגיד לך כמה זמן ימשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשק האשכיםגילה סגל10/06/2012
אפשר לקבל המלצה איפה ניתן לרכוש חגורה לשק האשכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בשק האשכים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד10/06/2012אני מניח שבחנויות "אורטופדיות" לציוד רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקעדור09/06/2012
בעלי חמישה ימים אחרי ניתוח בקע טבורי וסובל מכאבים שקשה לו לסבול, אין לו חום ואתמול נבדק שוב ע"י המנתח שאמר שהבטן רכה.
האם תהליך של כאבים שמתגברים ככל שהימים עוברים, הוא תהליך סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון09/06/2012לדור שלום,
כאב בימים הראשונים אחרי ניתוח מסוג זה הוא סביר ומקובל. הטיפול הוא במשככי כאבים. הכאב ילך ויפחת תוך ימים.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע -שאלה לד"ר נויפלדרונית08/06/2012
לפני כ-10 שנים עברתי תיקון בקע דו צדדי בשיטה לפרוסקופית (TEP).
כיום ישנה חזרה מצד שמאל.
הוצע לי ע"י רופאים שונים תיקון בשיטה פתוחה או בשיטה לפרוסקופית (TAPP ).
מה מומלץ במקרה כזה? (בגיל 65 ובריא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע -שאלה לד"ר נויפלד - תגובה
ד''ר דוד נויפלד10/06/2012לטעמי - תיקון פתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין הרניהמשה07/06/2012
יש לי בקע מפשעתי גדול בימין מעי יורד אל תוך שק האשכים עשיתי אולטרה סואנד ואמרו שלא רואים בקע בצד שמאל אלא רק בימין הבעיה היא שהתחילו להיות לי כאבים בצד שמאל אפילו יותר חזקים מצד ימין האם זה השפעה של הבקע הגדול בימין או בעיה אחרת ועלי לדבר עם המנתח עכשיו לפני תאריך הניתוח?
האם יש למנתח אפשרות להכניס מצלמה ולראות גם את המפשעה השנייה?
האם אחרי הניתוח יש כאבים חזקים מאוד או סביר גם מהחתך וגם מהמעיים?
אם יש בקע בימין ומתקנים אוצו יכול להיות לחץ בבטן וכתוצאה יהיה בקע גם בשמאל או שאין קשר בין הצדדים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעניין הרניה - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/06/2012משה שלום,
קשה לענות בצורה מדויקת מבלי לבדוק אותך. רצוי להבדק שוב אצל המנתח לפני הניתוח. אם הניתוח מבוצע בשיטה לפרוסקופית ניתן לבדוק את המפשעה השניה בזמן הניתוח. בשיטה פתוחה לא ניתן לבדוק. הכאב נגרם מהחתך הניתוחי והוא מטופל ע"י משככי כאבים. עליה בלחץ תוך בטני שתביא להיווצרות בקע בצד השני היא נדירה ואינה חלק מהשיקולים במקרה כמו שלך.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי ריפוי בקעחיה06/06/2012
לבעלי בקע קטן בצד שמאל, שהודגם באולטרסאונד של הרקמות הרכות במפשעות.
כתוב שהבדיקה מוגבלת עקב מבנה גופני.
הוא סובל מהתקפי כאב חזק בעיקר בלילה.
נבדק ע"י כירוג, ונמצא שאין סימני כליאה.
האם הכאבים הקשים לא יחלפו, אם לא מומלץ ניתוח?
או להיות תלוי כל הזמן במשככי כאב?
הוא בן 73, חלה בסרטן לפני כארבעה חודשים, במלנומה ולוקמיה מילואידית, עבר ניתוח להוצאת בלוטות לימפה בצוואר.
מה דעתכם?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור לגבי ריפוי בקע - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/06/2012לא נשמע לי שהכאבים נובעים מהבקע כיוון שמופיעים בעיקר בלילה כאשר לא מתאמץ. אז יש מצב שאם יעשה ניתוח ימשיכו הכאבים. מה הבעיה במבנה הגופני, ועד כמה אפשר לסמוך על הבדיקה?. מה אומר הכירורג? הוא ממשש בקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לאאבי05/06/2012
הבנתי מותר לאונן שבועיים לפני ניתוח בקע?
או לא מומלץ ולמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/06/2012לאבי שלום,
אתה יכול לקיים יחסי מין בכל צורה שתחפוץ.. אין כל הגבלה. בהצלחה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה- הריוןשני03/06/2012
שלום,
אובחן אצלי בקע טבורי ללא כליאה, יש לי שאלה מה מומלץ לעשות ניתוח לפני כניסה להריון או אחרי לידה?
מה הסיכון בהריון עם בקע?
אני מאוד חוששת מניתוח והבקע לא מפריע לי כעת כלל.
מה זמן המתנה מניתוח לכניסה להריון?
תודות מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה- הריון - תגובה
ד''ר דוד נויפלד05/06/2012אם לא מפריע לך את יכולה לחכות.
הסיכון לא לנתח - כאבים וכליאות.
מהניתוח ועד להריון לחכות 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש ליאבי03/06/2012
עוד חודש ניתוח בקע...
ויש לי כאבים בצד הבקע מותר לקיים בתקופה זאת יחסי מין או אוננות או שזה יכול להזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד05/06/2012תלוי במאמץ הפיזי שאתה משקיע!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי03/06/2012
נהיה לי בקע מפשעתי במהלך העבודה זה נחשב כתאונת עבודה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/06/2012לא ניתן לענות על השאלה שלך-חסרים פרטים כגון: בן כמה אתה? במה עוסק? איך לדעתך נגרם הבקע.? בנוסף תשובה החלטית באם הבקע קשור לעבודה ניתן לתת רק אחרי הניתוח בו רואים אם מדובר בבקע ישיר או בלתי ישיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת פלוויקס לפני ניתוח הרניה?אורית02/06/2012
אבי עבר צינטור, ניתוח מעקפים (שניים) והחלפת מסתם לפני כחודשיים.
ניתוח המעקפים והחלפת מסתם היוו חלק מתהליך הנדרש על מנת לבצע ניתוח הרניה דו צדדי.
הניתוח עבר בהצלחה וממשיך לקחת מדללי דם - פלויקס .
שאלותי הן:
1. האם ניתן לבצע כבר בחודש הבא את ניתוח ההרניה - כלומר, האם קרדיולוג יאשר הפסקת מדלל דם כשבוע לפני הניתוח?
2. האם ניתן לבצע ניתוח הרניה ללא הפסקת התרופות?
3. ולסיום, בידי מי ההחלטה עבור ביצוע הניתוח ? קרדיולוג? כירוג? מרדים?
נדמה לי כי ישנה בעייה מהותית כי הרי הקרדיולוג ימנע הפסקת תרופות מחשש לליבו של אבי ומאידך גיסא, הכירוג ימנע מניתוח תחת התרופות.
חשוב לציין כי אבי סובל מכאבים חזקים ביותר (הגיע למיון פעמיים בשל כאבים חזקים וההכנסת הבקע)( וכי הבקע בצידו הימני גדול ביותר, ובצידו השמאלי גדל משמעותית בחודש האחרון.
תודה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת פלוויקס לפני ניתוח הרניה? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/06/2012בעיה קשה.
1. צריך לשאול הקרדיולוג ויותר חשוב מנתח הלב - באותו ניסוח כפי ששאלת כאן.
2. התשובה היא כן - תוך מודעות לדרגת סיבוכים גבוהה יותר. במצב שלו, בלאו הכי יש סיכון מוגבר לדימומים בשל גודל ההרניה.
3. מנתח הלב והכירורג המבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית03/06/2012תודה רבה על ההתייחסות
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת פלוויקס לפני ניתוח הרניה? - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/06/2012לאורית שלום,
לפני ביצוע ניתוח בחולה לבבי צריך לקבל אישור של הקרדיולוג לעצם ביצוע בניתוח והנחיות לטיפול (מבחינה לבבית) "סביב" הניתוח. ניתן לבצע הניתוח גם תחת טיפול במדללי דם. כאשר יש סימפטומטולוגיה משמעותית מהבקעים ואירועי כליאה כפי שתארת קיימת הורייה ברורה לניתוח אותו ניתן לבצע מבלי להפסיק מדללי דם אם בהפסקה כזו יש פוטנציאל לנזק לבבי.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית03/06/2012תודה רבה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)