מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהערן06/07/2012
פניתי לכרוג נוסף כמו שהמלצת לי הראתי לו שיוצא צינור מהמפשעה אל האשך צינור עבה בעובי של אשך הוא אומר שזה בסדר יש שם כלי דם צינור זרע יש כאלה שזה מתנפח אצליהם אחרי הניתוח וזה ייקטן בעוד 10 חודשים
הוא אמר עוד יש אנשים שזה דק אצליהם ויש אנשים שזה עבה אצליהם אמרתי לו שזה מוזר מאוד מה אני מיוחד יש לי אשך ''שלישי''?
ולפני הניתוח הצינור הזה גם היה אבל יותר עבה ולכן חשבתי שמדובר בבקע והיו לי גם כאבים במפשעה הפנו אותי לאולטרה סואנד והתוצאות היו שאין בקע בשני הצדדים אבל הכרוג אמר שהוא מרגיש ידנית שיש בקע לכן עשיתי את הניתוח משהו מוזר מאוד.....
אשמח לשמוע מה דעתך והאם אתה מכיר תופעה כזאת...
ותודה רבה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/07/2012תופעה שאתה מתאר אינה מוכרת לי.
בדרך כלל השגיאה בבדיקת האולטרא-סאונד היא שהיא מאבחנת בקע כאשר אין בקע ולא להיפך.. (כלומר מצב שיש בקע ובמיוחד בגודל שאתה מתאר והבדיקה אינה מדגימה אותו..) אולי יש לך וריקוצלה שזה מצב בו ישנה הרחבת כלי הדם הורידיים של האשך. ניתן לבצע בדיקת אולטרא-סאונד של האשכים הכוללת גם בדיקת דופלר של כלי הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר רפאל אלוןערן05/07/2012
לא הייתה כוונה להתחצף או משהו זה נבע פשוט מזה שאני בלחץ ועצבני
תודה על כל התשובות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד''ר רפאל אלון - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/07/2012בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קשהערן04/07/2012
מה קשה לענות אני מסביר לך טוב טוב מרגישים צינור עבה מעל האשך כמו שהיה לפני הניתוח זה תקין?
כן או לא ?
קראתי באינטרנט שיש אפשרות להשאיר את שק הבקע בתוך האשכים
ציטוט
שלום.
עברתי ניתוח בקע מפשעתי - חד צדדי - בשיטה לפרוסקופית לפני שבועיים.
הדבר המוזר הוא: שגם לאחר הניתוח המוצלח יש לי עדיין - בצד שבו היה הבקע - "אשך" שלישי, בשק האשכים! (בדיוק כמו שהיה לי "בתחילת הדרך" כשהבקע התחיל להתפתח!)
הלכתי לרופא כירורג והוא אמר לי שזה בסדר, ושאחרי ניתוח בשיטה הלפרוסקופית אמור "שק הבקע" להישאר בשק האשכים לתמיד.
זה מטריד אותי ולכן אודה אם תסבירו לי מה זה באמת אומר - כי פשוט יש לי ממש כאילו "אשך" שלישי (קצת יותר גדול משתי האשכים ה"אמיתיים") !
תשובה שהוא קיבל מהמומחה
שלום רב,
ממצא תת עורי עגול בחלק התחתון של המפשעה (כלומר מעל לשק האשכים) הינו אכן דבר מוכר במנותחי בקע שתוקן בגישה לפרוסקופית. לדעתי ולנסיוני כלל לא נכון שמדובר בממצא לתמיד כי אם בממצא שנעלם, או לפחות קטן משמעותית, באופן איטי מאד (מספר שבועות או חדשים).
זה יכול להיות קשור להידרוצל, לא לוריקוצל ולכן קשה לי להתיחס לשאלתך אודות הסעיף הצבאי.
כשאני מוצא דבר כזה אצל אנשים שנתחתי אני מסביר להם במב מדובר ושב לראותם עוד פעם-פעמיים מהלך החדשים הראשונים כדי להווכח, יחד עימם, בהעלמות הממצא.
בברכה,
מה דעתכם אצלי זה גם משהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קשה - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/07/2012אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי. איני מתכוון לתת תשובה מעבר למה שעניתי ללא בדיקה גופנית. אני מוצא שהכותרת שנתת לשאלתך זו האחרונה גובלת בחוצפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה קודמתערן04/07/2012
שאני אומר צינור זה ממש גדול כמו אשך נוסף....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה קודמת - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/07/2012^
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז אניערן04/07/2012
אז אני אומר לך שזה לא רק נפיחות מרגישים ממש צינור'' צ י נ ו ר'' והמנתח גם הרגיש אמרתי לו מה זה? הוא אומר זה שריר וזה יהיה קטן יותר במשך הזמן ונראה לי לא הגיוני דבר כזה
אולי הניתוח לא הצליח והוא מספר סיפורים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז אני - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/07/2012לא ניתן לענות על שאלתך בלי בדיקה גופנית. אם אתה מודאג ויש לך ספקות פנה לבדיקה אצל כירורג אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתיערן04/07/2012
שלום עברתי לפני שבוע ניתוח בקע מפשעתי בשיטה הפתוחה מימין אתמול הייתי אצל המנתח בשביל הורדת הסיכות ובדיקה הוא בדק אותי אומר לי הכל בסדר אמרתי לו כל האשך נפוח ויש נוזלים ואני מרגיש לולאת מעיים כמו שהיה לפני הניתוח מה בסדר? הוא אומר לי זה יעבור במשך הזמן אני מבין שהנוזלים ייספגו והאשך יחזור לגודלו מה שהכי מטריד אותי ולא אסתטי זה הלולאת מעיים זה כמו ביצה ''שלישית'' ממש מרגישים צינור עבה הוא אמר לי זה שריר זה ייקטן במשך הזמן זה נראה לך תקין דבר כזה?
או שהניתוח לא הצליח והוא מספר סיפורים?
עוד שאלה קטנה מותר לקיים יחסים במצב כזה של האשך או לא מומלץ עד שיירד הנפיחות והכל...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/07/2012אין דבר כזה שמשארים לולאת מעיים במקום הבקע. זו כנראה נפיחות מקומית או שטף דם שייספג בהמשך. מותר לקיים יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילה ופוריותרועי01/07/2012
שלום רב,
אני בן 27 כשהייתי תינוק עשיתי ניתוח לקילה
היום יש לי כאבים עזים באזור המפשעה ועליי לבצע ניתוח שוב
אני מתחתן עוד חודשיים ורוצה להבא ילדים
האם קילה פוגע בפוריות ?? ואם כן באיזה מידה מהם הסיכוים והאחוזים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילה ופוריות - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/07/2012רועי שלום,
הסיכוי לפגוע בפוריות בניתוח בקע הוא מאד מאד קטן. כאשר הניתוח הוא רק בצד אחד אין כל השפעה על האשך וצנור הזרע בצד השני, כך שהסיכוי הכללי שואף לאפס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהערן01/07/2012
כמה זמן האשך נשאר נפוח אחרי ניתוח בקע בשיטה הפתוחה? כרגע הוא כפול מהמקור בחור צעיר בן24 נותחתי לפני שבוע ואני לא מרגיש שיפור בכאבים כאבים לא נורמאלים אסור להשתעל אסור לצחוק אסור לעשות אפצ'י אם יוצא לי אני חושב שאני מת כאילו דופקים לי סכין בבטן הגיוני שיהיהו לי כאבים כאלה חזקים?
זה תקין שעושים אפצ'י או שיעול שיהיה כאבים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/07/2012כאב הוא תחושה סובייקטיבית-כל אחד ותחושות/עצמת הכאב שהוא חש. לעיתים יש כאב עז-בכל זאת מדובר באיזור שנחתך ונתפר וכו'. אם אתה מודאג פנה לבדיקה דחופה אצל המנתח.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה במשפעהאורן30/06/2012
שלום רב,
לאחרונה שמתי לב שיש לי 2 בלוטות במפשעה (בחלק שבין איבר המין לרגל).
כמו-כן יש לציין שבחצי שנה האחרונה נכנסתי חזק לעסקי הספורט - 10 ק"מ ריצה, 3 שעות אופניים וחדר-כושר.
אין כאבים אלא אם כן אני נוגע בבלוטות האלה - וגם אז הכאב הוא סביל בהחלט.
ממה יכולות לנבוע הבלוטות האלה? בצד השני אין ל אותם.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה במשפעה - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/06/2012לאורן שלום,
כדי לדעת מה הבליטות עליך להבדק. ישנן מספר אפשרויות והשכיחות בינהן הן בקע או הגדלת בלוטות לימפה. פנה לבדיקה אצל כירורג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהערן29/06/2012
עברתי ניתוח בקע לפני מספר ימים הבקע היה יורד לתוך שק האשכים שהייתי נוגע עם היד הייתי מרגיש לולאת מעיים צינור כזה עבה אני אחרי הניתוח שהשתחררתי מהבית חולים המנתח בדק אותי והאשכים התנפחו יותר נכון רק בצד של הניתוח התנפח לגודל של ביצה תרנגולת קטנה צד ימין זה לא האשך עצמו אלא מרגישים מים או שזה דם מן הסתם מה שיותר מפחיד אותי שאני עדיין מרגיש צינור מעיים בתוך האשך ואמרתי לו אני מרגיש צינור הוא אומר לי מה פתאום אתה מדמיין הכל בסדר מחייך לי ואומר זה יעבור לא יעזור בית דין אני בבית אני נוגע ואני מרגיש צינור מעיים התקשרתי עליו הוא אומר לי אל תדאג שתבוא להוריד את הסיכות אני יבדוק אותך עכשיו תחלאס אני מרגיש צינור מה שאומר שהניתוח לא הצליח ואכלתי בוקס לפנים והכאבים פחד יותר גרוע מלפני הניתוח אני רק חושב על ניתוח חוזר אני מת מפחד עד שעברתי את השלב הזה....
***לי נראה שהוא חתך את המעיים ככה כתוב גם בטופס שחרור כריתת מעי ואז שם רשת והשאיר את החתיכה בתעלה הוא לא חשב שהיא תצא מחוץ למפשעה לתעלת האשכים כנראה הוא לא רצה להשאיר את התעלה פתוחה לכן אני עדיין מרגיש צינור...או שאני מדבר שטוית ואסור לעשות דבר כזה....
אחלה פורום נהנה לקרוא כאן כל מילה מקצוענים אתם חבל שלא פניתי אליכם לפני זה ד''ר דוד נויפלד ישר כח ותודה מראש אשמח לתשובה מפורטת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/06/2012לעמיאל הדואג,
נפיחות באזור הניתוח ובשק האשכים בצד המנותח הן תופעות שיכולות להיות לאחר נתוח תיקון בקע. היא יכולה להגרם כתגובה לניתוח עצמו, לרשת או המצטברות
ח ו ל פ ת של נוזל או דם. אין דבר כזה כמו שאתה מתאר בפנייתך. מה שאתה מרגיש זו היא תופעה ידועה וזמנית.
המשך החלמה מהירה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ערן29/06/2012*אין לא יעזור אני מרגיש צינור מעיים....והכל נפוח וכאבים פחד
*נגיד ואני מדמיין ויש צינור זה אומר שהבקע חזר והניתוח לא הצליח נכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/06/2012אתה כנראה מרגיש נפיחות באזור ומדמיין שזהו קטע מעי. בד"כ , גם אם יש חזרה של הבקע, היא אינה מיידית. אני סבור שעליך להרגע ולחזור לבדיקה אצל המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהערן28/06/2012
אני אחרי ניתוח בקע עכשיו שאני משתעל או עושה אפצ'י אני מרגיש את הבטן מתפוצצת מכאבים זה תקין?
ושאני הולך אני הולך מכופף לא יכול ללכת הרבה ישר כואב בקושי מצליח למצוא תנוחה טובה בלילה במיטה....
והאשכים התנפחו לי המנתח אמר שככה זה וזה יעבור זה נכון?
נותחתי בשיטה הפתוחה בקע בצד ימין...לפני יומיים
לא חשבתי שהכאבים כאלה חזקים אני מתחיל לחשוש שמשהו לא בסדר...
אשמח לשמוע מה דעתך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד28/06/20121. אחרי ניתוח יש כאבים ולכן יש כדורים נגד כאבים.
2. אחרי ניתוח שבר אכן לא נדיר שהאשך מתנפח ולכן רצוי ללבוש תחתון הדוק או שעדיף תחתון ספורט שמקנה תמיכה אופטימלית, הן ביום והן בלילה. זה גם יפחית הכאבים.
3. אין סיבה ללכת מכופף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהערן25/06/2012
עברתי ניתוח בקע מפשעתי בשיטה הפתוחה וסגרו לי את החתך עם סיכות אמרו לי שיורידו לי אותן בעוד 7 ימים השאלה שליי איך מורידים אותן והאם זה כואב?
בנתיים אני רק נוגע בהן אני מת מכאבים ועוד שאלה קטנה זה טוב ללכת ממש אחרי הניתוח או שעדיף כמה שיותר מנוחה שהמקום יתאחה....
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/06/2012מוציאים בעזרת מכשיר מיוחד ואתה תספר לי אחרי אם זה כואב.
מותר ללכת חופשי במגבלות היכולת הפיזית שלך.
ואלו שאלות שצריך לשאול המנתח שלך כי התשובות שלי הן כלליות ולא לוקחות בחשבון את הנתונים הספציפיים של הניתוח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבקע מפשעתישמחה25/06/2012
שלום,
עברתי תיקון של בקע משפעתי ב13/12/2011 הכל בסדר אך הכאבים לא מפסיקים,
ביקרתי אצל הרופא המנתח והוא אמר שהכל בסדר, וכשאני מתאמן הכאבים נהיים יותר חזקים בגדר של מכה לתור הניתוח.
חשוב לי לציין שאני לא עושה מתח אלא רק הליכות וכפיפות בטן בגדר של 30 ולא יותר.
אני אובד עצות אם תוכל לעייץ לי אודה לך מאוד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בבקע מפשעתי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/06/2012לדאבוננו, כאבים אחרי ניתוח שבר אינם נדירים ובסדרות שונות מגיעים לכדי 30%.
מתחלקים לשניים:
1. כאבים ממקור אחר והאבחנה לפני הניתוח היתה "רכה" ולא מדויקת והכאבים אפריוריטית לפני הניתוח לא נבעו מהשבר.
2. בעיה טכנית בניתוח שבו נתפס סיב עצב בתפר או ברשת ואז הפתרון הוא ניתוח ובתוק העצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בסרעפתת.25/06/2012
אני בת 38 ויש לי התחלה של שבר בסרעפת עקב ריפלוקס וגסטריטיס כרוני.בשבוע שעבר עשו לי מסז' עמוק והבחור הוציא לי קנקים והיה לי ממש כואב בחלק מהמסז' ואני רוצה לדעת אם הוא יכול היה להעמיק לי את השבר.דבר נוסף, עד כה לא הייתי בהריון ואני מפחדת כעת להכנס להריון בגלל זה כי אני מפחדת שהשבר יגדל.מה דעתכם על זה? באיזה שלב עושים ניתוח? מה זה הניתוח הזה והאם אחרי שעושים את הניתוח הזה גם הריפלוקס עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בסרעפת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד25/06/2012עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה בסרעפתת.25/06/2012
אני בת 38 ויש לי התחלה של שבר בסרעפת עקב ריפלוקס וגסטריטיס כרוני.בשבוע שעבר עשו לי מסז' עמוק והבחור הוציא לי קנקים והיה לי ממש כואב בחלק מהמסז' ואני רוצה לדעת אם הוא יכול היה להעמיק לי את השבר.דבר נוסף, עד כה לא הייתי בהריון ואני מפחדת כעת להכנס להריון בגלל זה כי אני מפחדת שהשבר יגדל.מה דעתכם על זה? באיזה שלב עושים ניתוח? מה זה הניתוח הזה והאם אחרי שעושים את הניתוח הזה גם הריפלוקס עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה בסרעפת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד25/06/2012שבר בסרעפת זה לא הפורום המתאים אבל כעקרון - מסז' לא מחמיר השבר. אם זה מדאיג אותך, על תעשי מסז'ים.
ניתוח עושים רק כאשר אי אפשר להתגבר על הצרבת בעזרת תרופות סותרות חומצה ו/או מופיעים שינויים בוושט. צריך לראות צלום של השבר, גודלו ומיקומו המדויק.
בהריון סובלים אבל לא מחמיר השבר. זה לא סיבה לא להכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)