מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע מפשעתי בימיןאברהם07/05/2012
אני בן 22 יש לי בקע מפשעתי בצד ימין לפעמים זה מתנפח והוא נהיה גדול ולפעמים לא רואים אותו בכלל הייתי אצל כירוג הוא שלח אותי לאולטרה סואנד.....
1.מה זה אומר השיטה הפתוחה איפה בדיוק עושים את החתך? ועושים גם חור בבטן למצלמה?
2.משהו שלא הבנתי איך מחזירם את הבקע בחזרה לחלל הבטן ואיך עושים תפרים של הרשת בגישה רחוקה כזאת הבנתי שיש גם סיכות?
3.איזה שיטה היית ממליץ לי?
***ואני מת מפחד תן לי איזה טיפ להירגע
תודה רבה מודה לכם מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי בימין - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/05/2012תיקון חד צדדי ראשוני אצל גבר צעיר - עדיף בשיטה הפתוחה. כל שאר השאלות הן טכניות ודורשות השכלה ספציפית בנושא.
אין מה לדאוג. הניתוח רוטיני ומתבצע יומיום ללא בעיות. לזכור שמדובר ברפואה. אין 100%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
אברהם07/05/2012תפרט לי אחי מה זה אומר השיטה הפתוחה איפה עושים את החתך רק ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד08/05/2012מעל למפשעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוח הרנייה...אביב סספורטה04/05/2012
שלום עברתי ניתוח הרנייה ביום רביעי, ואחרי ניתוח אני שם לב שאשך ימין שלי נפוח ... אם יש אופציה להוריד את הנפיחות אמרו לי לשים אחרי הניתוח תחתונים צמודים..שמתי.. האם אפשר לשים קרח... או משהו אחר בכדאי להוריד את הנפיחות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ניתוח הרנייה... - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/05/2012לאביב שלום
נפיחות באשך יכולה להיות בתגובה לניתוח. הטיפול הוא ע"י תמיכה לאשך (תחתונים צמודים יותר ולא תחתוני "בוקסר") ובזמן שכיבה להרים את האשך עם תמיכה מתחתיו. אפשר לקחת תרופות משככות כאבים. לרוב התופעה חולפת תוך מספר ימים.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי והפרדות שרירים לאחר לידהרוני03/05/2012
שלום,
לאחר הלידה הקודמת אובחנו אצלי בקע טבורי קטן והפרדות קלה של שרירי הבטן האורכיים. לאחר הריון ולידה נוספים הייתי מעוניינת לדעת:
1) כמה זמן לאחר הלידה יש לחזור על ביצוע בדיקת אולטראסאונד לאבחון המצב?
2) אם יש צורך בניתוח לתיקון, כמה זמן לאחר הלידה ניתן לבצע אותו?
3) כמה זמן לאחר ביצוע ניתוח כזה יש להמתין לפני כניסה להריון נוסף?
התודה מראש
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי והפרדות שרירים לאחר לידה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/05/2012שלום בחזרה
1. אין צורך באולטראסאונד אלא בדיקה של כירורג.
2. ניתוח כדאי רק לפי מידת הסבל.
3. להפרדות השרירים אין הוריה לניתוח.
4. לגבי הריון אחרי ניתוח, הרי שככל שמשך ההמתנה ארוך יותר, טוב יותר.
אישית, הייתי ממליץ לחכות לפחות חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מוזרים בצלקתאילנה01/05/2012
שלום,
7 חודשים לאחר קיסרי עם בצקת על הצלקת שעדיין לא עברה סופית.
אני מתאמנת המון גם לפני הריון, גם בזמן וגם מיד לאחר הלידה.
יש לי בקע טבורי קטן לא כואב.
1. כאשר אני עושה מתיחות לשרירי בטן (למשל כיפוף לאחור - "גשר"), טבור יוצא החוצה. האם זה בסדר? האם זה מסוכן בגלל הבקע?
2. כאשר אני מכניסה בטן תחתונה פנימה ומכווצת חזק ומבצעת תרגילים יש לי הרגשת חום בתוך הבטן התחתונה. האם זה בסדר? מה זה יכול להיות?
אני עושה הרבה ספורט, שעתיים ביום. תרגילי בטן אני עושה כל יום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מוזרים בצלקת - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/05/2012א. שלום,
אין כל סכנה בביצוע התרגילים שאת מתארת. כל זמן שהבקע בטבור קטן ואינו מפריע-אין צורך לתקנו בניתוח. באשר לכאבים האחרים-פני לבדיקת כירורג. קשה לענות על השאלה מבלי לבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פרולסקופיה או רגיל לבקע מפשעתדודו29/04/2012
אני בן 53 ובריא בד"כ, התגלה אצלי בקע מפשעתי חד צדדי.
הדילמה שלי האם לבצע ניתוח רגיל (חתך חיצוני) או ניתוח בשיטת הפרולסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פרולסקופיה או רגיל לבקע מפשעת - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/04/2012לדודו שלום,
בטווח הרחוק התוצאות של שתי השיטות דומות. בלפרוסקופיה ההתאוששות מהירה יותר עם פחות כאבים. אך אם וכאשר יש סיבוך לרוב בשיטה הלפרוסקופית הוא חמור יותר. את הניתוח הלפרוסקופי מבצעים בהרדמה כללית בעוד שניתוח "פתוח" ניתן לבצע בהרדמה איזורית ואפילו מקומית. ייעוץ מפורט יותר תקבל מרופא כירורג.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך המלצה לכירוג בחדרהשי29/04/2012
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך המלצה לכירוג בחדרה - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/04/2012הפורום אינו ממליץ על רופאים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשי27/04/2012
יש לי בקע לפני 5 שנים הוא היה קטן הייתי בבדיקה אמרו שלא חייב לעשות ניתוח היום הוא גדול יותר ואני רוצה לעשות ניתוח לאיזה רופא אני צריך לפנות לשם בדיקות והמלצה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד29/04/2012לכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשאלה16/04/2012
שלום..האם לאחר ניתוח הרניה הבטן לא מתנפחת יותר ואין כאבים?? והאם זה גורם לסיבוך בלידה או להביא ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד16/04/2012קשה לי לענות. השאלה לא נהירה לי.
איזה שבר? איזה ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
המשך שאלה17/04/2012בקע סרעפתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/04/2012בעיה.
הפורום הזה לא עוסק בבקע סרעפתי אלא בבקעים בדופן הבטן.
הבקע הסרעפתי הוא בעיה מורכבת מסוג אחר שדורש בדיקה מעמיקה של ההוריות לניתוח בכלל וסוג הניתוח בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
המשך שאלה18/04/2012אוקיי, תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבוריא15/04/2012
שלום
כתוצאה מהריון יש לי בקע טבורי מאוד קטן (לא כואב) וטבור לא נראה כמו שהיה לפי הריון.
א. האם יכול להיות מצב שבקע יעבור מעצמו כפי שקרה לי כאשר הייתי ילדה בת 5-6?
ב. אני מתאמנת המון, כולל משקלות ותרגילי בטן. האם אני יכולה להחמיר מצב?
ג. במידה ועושים ניתוח האם אפשר לפרוסקופי דרך טבור כך שלא תשאר צלקת מסביב לטבור? כמה זמן לאחר ניתוח אוכל לחזור להתאמן אירובי וכוח? האם בניתוח שרירי בטן נפגעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/04/2012שלום א
בקע אינו מחלים מעצמו. אצל ילדים חלק מהבקעים הטבוריים ייסגרו עד גיל 3-4, אצל מבוגרים-לא. פעילות מאומצת והפעלת לחץ תוך בטני יכולים להגדיל את הבקע. לאחר תיקון עם רשת ניתן לחזור לפעילות גופנית תוך כחודש מהניתוח. אין פגיעה בשרירי הבטן בניתוח תיקון בקע טבורי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
א16/04/2012סליחה, אבל זה מאוד חשוב לי להבין.
1. בגיל 5 בטוח היה לי בקע כי הוא קרה לאחר שעלת. ואם הבנתי נכון שהריון (כלומר הבעיטות של התינוק) לא אשם בזה יש לי בקע. הוא פשוט תמיד היה שם?
2. לאחר הריון הטבור נראה מכוער הוא היה ממש בפנים ועכשיו יש מן נפיחות מסביב. האם זה בגלל בקע ותיקון בקע יכול לפתור את הבעיה ולא תהיה צלקת מסביב לטבור?
3. אני יכולה להתאמן ולהתאמץ מקסימום ניתוח, זה אותו ניתוח כמו עכשיו או שמשהו אחר אם בקע יהיה גדול יותר. כרגע הומלץ לי לא לעשות דבר בנוגע לבקע כי הוא מאוד מאוד קטן ולא מציק (חוץ ממראה של הטבור, בטן וחזה וכל שאר הגוף שהשתנה לאחר הריון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/04/2012נראה שהבקע הקטן תמיד היה שם ובא לידי ביטוי בהריון. אם אין תלונות מהבקע ניתן לעסוק בכל פעילות.אם הבקע מפריע, כולל במראה-ניתן לשקול תיקון ניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב, מה עושים?ד.י15/04/2012
בוקר טוב.
מזה מספר ימים אני סובל מכאבים במפשעה.
אני נפגש עם כירורוג מחר.
אך רציתי לדעת מה עושים עד אז.
במהלך היום הכאבים מתחזקים בצורה ניכרת, גם ללא עבודה מאומצת.
האם יש דרך להקל על הכאב?
האם ללכת לעבודה? (אני עובד משרד)
בכל מדריך שקראתי באינטרנט כתוב לשכב לנוח, אבל זה לא משהו שממש ניתן לבצע במהלך העבודה. אז מה כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב, מה עושים? - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/04/2012אני ממליץ לקחת משכך כאבים ולהמנע מפעולות/תנועות המחמירות את הכאב. לאחר הבדיקה יהיה ברור יותר מה הבעייה ואיך לטפל בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב, מה עושים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד15/04/2012תלוי בדרגת הכאב ובדרגת החשד לכליאה.
אם המצב חריף - צריך להבדק באופן דחוף, אפילו בחדר המיון. אם הכאב לא מתמיד, תקח יום מחלה ותלך להבדק מחר ע"י הכירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתיד.י12/04/2012
לפני ככשובע וחצי התחילו אצלי כאבים במפשעה.
לאחר ביצוע US יש לי בקע של 1.5 ס"מ בצד ימין והתחלה בשמאל.
במהלך היום הכאבים מחזקים בצורה ניכרת.
ומתחילה אצלי התנפחות בשק האשכים.
לצערי טרם נפגשתי עם כירורג,
כמה חמורה ההתנפחות, מתי זה הופך לקריטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/04/2012אורח שלום,
כפי שכתבתי כאן מספר רב של פעמים- US אינה בדיקה טובה לאיבחון בקע, אלא במצבים מיוחדים. עליך לפנות לבדיקת כירורג כדי להגיע לאיבחון בעייתך ולקבל המלצה לגבי המשך הטיפול. בעיקרון אין כאן חומרה או מצב קריטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
ד.י14/04/2012אני נפגש עם כירורג בקרוב.
החשש שלי הוא ההתדרות עד לפגישה.
האם נפיחות יכולה להגרם כתוצאה מנוזלים?
אני לא מרגיש ו\או רואה נפיחות במפשעה (femoral)
ו (inguinal)
אם אני לא מבצע תנועת חדות/מהירות וכדומה.
אז הכאב הוא חלש או לא קיים.
אבל החשש תמיד ישנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/04/2012קשה להבין מהתיאור מה בעייתך. לכן הכי טוב שתבדק ע"י כירורג. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות
ד.י14/04/2012ישנה נפיחות בשק האשכים (צד ימין בלבד) אך לא באברים האחרים.
האם זה יתכן?
או שמא ההיתי אמור לראות נפיחות כל הדרך מהבטן התחתונה
לכיוון האשכים?
האם אני יכול לזהות לבד שהיתה ירידה של המעי?
או שיתכן שהנפחיות נגרמת מגורם נוסף.
זה לא כל-כך פשוט להיפגש אם רופא בימנו.
כל תור זה שבוע או שבועיים קדימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/04/2012אין לי יותר מה להוסיף.פנה לבדיקה אצל כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניהעמוס11/04/2012
האם ניתן לותר על ניתוח , אם משתמשים בחגורה מיוחדת ( אני משתמש בכזאת כשנה ) , האם היא לא מחליפה את הניתוח ? האם יש השלכות למהלך כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/04/2012לעמוס שלום,
בעיקרון ניתן להשתמש בחגורה אך תיקון ניתוחי עדיף. לא פרטת את גילך ועיסוקך וכן אם אתה מבצע מאמצים. חגורה אינה תמיד נוחה ויש לחגור אותה בשכיבה כאשר תוכן הבקע אינו בולט. אם אינך לך בעיות בריאותיות מיוחדות כדאי לשקול תיקון ניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגורת שבר
עמוס12/04/2012תודה על תשובתך המהירה . לשאלתך אני בן 62 , מהנדס , בריא , ספורטאי ( כולל כפיפות בטן יומיות לחיזוק שרירי הבטן . עברתי לפני מספר שנים ניתוח בקע רגיל , וכעת הבעיה בצד בשני . הייתי שוקל ניתוח לפרסקופי אך כמה שהתענינתי לא הצלחתי למצוא באזור חיפה מומחה מומלץ , אולי אתה תוכל לתת לי מספר שמות . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגורת שבר - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/04/2012ניתוח לפרוסקופי הוא בהחלט פתרון לבעייתך. הפורום אינו ממליץ על רופא/ים מסוים/ים. בהצלחה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
עמוס12/04/2012איפוא אוכל למצוא שמות של רופאים באזור חיפה שמנתחים בקע בשיטה לפרסקופית
לא מבקש המלצה אלא שמות כדי שאוכל לתקשר איתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/04/2012תוכל לשאול בכל בית חולים בחיפה, הן ציבורי (כמו רמב"ם ובני ציון) והן פרטי (כמו אסותא וכד').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרה סאונדא.ח11/04/2012
באולטרה סאונד שעשיתי נמצא מעל הטבור בקו האמצע הודגם בקע מובילי המכיל כנראה שומן אומנטלי בגודל 14 17 מ"מ עם צוואר של 6 מ"מ . האם מצב זה מחייב ניתוח .ואם כן באיזו שיטה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרה סאונד - תגובה
ד''ר דוד נויפלד11/04/2012שמן/רזה?
בגדול - אם לא מפריע, אין בהילות. לא יבריא לעולם מעצמו, אבל כל זמן שאסימפטומטי כלומר ללא תסמינים, וכל זמן שלא גדל לא חייבים לנתח.
בגודל כזה של שבר, אפשר בניתוח פתוח אבל אם יש השמנת יתר יכול להיות שעדיף בלפרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרה סאונד
א.ח15/04/2012תודה על תשובתך.רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי לשמר את המצב אני בת 54 וקצת מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרה סאונד
א.ח15/04/2012שאלה נוספת איך אני אמורה לדעת שאין עוד בקעים.האם יש לעשות שוב אולטרה סאונד או שכרורג יכול לבדוק בעזרת מישוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרה סאונד - תגובה
ד''ר דוד נויפלד15/04/2012בקעים הם לא סוד. החולה רואה ומרגיש.
להמנע ממאמצים. להמנע מעישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניהפאני08/04/2012
קראתי פה באחת השאלות שכתבתם שנשים מעשנות סובלות מהרניה
אפשר קצת יותר פרטים למה זה קורה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/04/2012שלום פאני
כנראה בגלל העישון יש יותר אירועי שיעול ודלקות במערכת הנשימה. שיעול חזק מאד יכול לגרום לבקע במנגנון של קרע בשריר או החלשות של אזורבדופן הבטן שהוא מלכתחילה חלש יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרניה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד09/04/2012קיימת כיום תיאוריה חדשנית הקושרת בין עישון לבין הסבה של הקולגן ברקמת החיבור וכתוצאה מכך החלשות של רקמת החיבור. זה יכול לגרום לתופעות שונות כמו אמפיזמה של הריאות וגם שברים בדופן הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקרסול דחוףףיובל28/03/2012
אני יובל בן 15 שחקן כדורגל לפני כ3 חודשיםן שברתי תקרסול עברתי ניתוח ושמו לי בורג הורידו לי תגבס לפני חודש וחצי בהתחלה הלכתי קצת צולע ואחרי שלושה ימים הכל נהיה רגיל לפני יומים אימצתי יותר מידי תרגל בהליכה רבה קמתי בבוקר ובקושי הצלחתי לדרוך על הרגל מה לעשות ללכת לצילום או לחכות יום יומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול דחוףף - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/03/2012ליובל שלום,
עליך לפנות לאורטופד לטיפול בבעייתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)