מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח שבר טבוריפריד רותי13/09/2012
אני בת 76 לאחר חמישה ניתוחי שבר טבורי.
השבר גדול מאד והאם ניתן לנתח בפרסקופיה
רותי פריד
קיבוץ דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שבר טבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/09/2012ביקרון בהחלט ניתן לתקן את הבקע בלפרוסקופיה. צריך לדעת מה גודל הפגם בדופן הבטן ובהתאם לכך לתכנן את הניתוח כולל את גודל הרשת. צריך לקחת בחשבון שאם עברת ניתוחי בטן אחרים ייתכן ולא ניתן יהיה לעשות הניתוח בלפרוסקופיה. פני להתייעצות אצל כירורג המנוסה בשתי השיטות ותגיעו יחד להחלטה.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חודשים אחרי ניתוח בקעאורן13/09/2012
אני חודשים אחרי ניתוח בקע יש לי בצקת וכאבים חזקים אני שותה כדורים וזה לא עוזר לי הרופה המר לי שזה יכול לקחת עד חצי שנה מה זה יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חודשים אחרי ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/09/2012ייתכנו כאבים באזור הניתוח לפרקי זמן משתנים. רצוי שתפנה לבדיקה חוזרת אצל הרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה
אורן19/09/2012אני מעל 3 חודשים אחרי ניתוח מתי אני יכול לחזור לעבוד עבודה פיזית . עדיין קצת כוהב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה - תגובה
ד``ר רפאל אלון24/09/2012חודש אחרי ניתוח ניתן לחזור לפעילות רגילה. אם אתה ממשיך לסבול פנה להתייעצות אצל הרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להסברמורן12/09/2012
השבוע נתקלתי במושג "הרניה בטבור" לא ידעתי שלנשים בכלל יכולה להיות הרניה... תוכלו להסביר לי מעט את המושג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להסבר - תגובה
ד''ר דוד נויפלד12/09/2012הרניה=שבר. אומר שהטבור לא סגור ויש דפקט - חסר בדופן הבטן. הטבור הוא נקודת חולשה ודפקט במקום הזה הוא לא דבר נדיר.
דרך הדפקט יכולים להתבלט איברים של חלל הבטן והרי לך הרניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר טבורימיקי05/09/2012
שלום,
עברתי 4 לידות (אחרונה לפני כ 9 חודשים) והבטן נראית כאילו אני עדיין בהריון. בנוסף יש לי גם שבר בטבור. אני חושבת לעבור ניתוח למתיחת בטן, האם ניתן לשלב את שני הניתוחים? האם מומלץ? ואם לא מה עדיף לעשות קודם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר טבורי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד05/09/2012כן, אפשר. לגבי הצורך - עד כמה זה מפריע לך בחיי היום יום ובאסטטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר טבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/09/2012למיקי,
בהחלט ניתן ומומלץ לשלב את שני הניתוחים בניתוח אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוסים והרניה טבורית......דניאלה04/09/2012
שלום,
לפני יותר מ10 שנים התגלתה הרניה טבורית,נותחתי,עברו כמה שנים ושוב אני מרגישה את אותו הכאב ....העניין הוא שאני מתעתדת ללמוד רכיבה טיפולית וזה דורש רכיבות שטח באופן אינטנסיבי למדי,,ואציין שמתעורר כאב כשאני רוכבת בימים אלו,,,והשאלה היא:),האם זה תקין להמשיך אחרי מנוחה מהכאב?האם אני עלולה לגרום נזק חמור יותר וסדק גדול יותר ,בהנחה שזה הרניה כמובן....
הרבה תודה מראש,
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוסים והרניה טבורית...... - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/09/2012דניאלה,
לא ניתן לעשות אבחנה מהתיאור שנתת כאן. פני לבדיקת כירורג והתייעצי איתו בקשר למגבלות גופניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתיסער04/09/2012
שלום. אובחנתי השבוע עם בקע מפשעתי בצד ימין. האמת שאני מסתובב איתו כבר שנתיים לפחות משום שחוץ מבליטה (גדולה) אני לא מרגיש כאב במקום. שאלתי: האם אני חייב לעשות ניתוח? האם בינתיים אני יכול לעשות פעילות גופנית כמו כדורגל ופילאטיס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/09/2012אם אין לך סימפטומים אין הכרח או דחיפות בתיקון הבקע. לא ציינת את גילך. אם אתה איש צעיר, בריא ופעיל אני ממליץ כן לתקן את הבקע כדי למנוע בעיות/כאבים/סיבוכים או מגבלות הקשורות בבקע, בעתיד. בינתיים אתה יכול להמשיך בפעילות השגרתית שלך כולל ספורט וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע
סער04/09/2012אני אכן בחור צעיר ובריא בן 28. למרות שמופיעה בליטה גדולה אתה עדיין חושב שאין דחיפות? יש בכלל משמעות לגודל הבליטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/09/2012ככל שהבליטה גדולה יותר הניתוח "גדול" יותר. אין דחיפות אך כדאי לתקן את הבקע, שמטבעו הוא הולך וגדל עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהערן31/08/2012
חודשיים לאחר ניתוח בקע מפשעתי בימין תוקן בשיטה הפתוחה ע''י רשת
מאחרי הניתוח נוצר צינורות דם עבים שיוצאים מהאשך ועולים למפשעה נוצרה נפיחות באשך ימין היה כפול מהרגיל היום ירדה קצת הנפיחות אך עדיין האשך יותר נפוח ולא סימטרי בגובה הוא כבד ויורד למטה והצינורות עדיין עבים ומורגשים במישוש ''כאילו'' הבקע חזר שתבין את העובי וזה לא עובר לא יפה ולא סימטרי הייתי לפני חודש אצל כרוגים שונים אורולוג כולם אומרים תבוא אחרי 3 חודשים לבדיקות הצינורות שיוצאים מהאשך זה נקרא וריקוצל?
שמעתי שזה יכול לפגוע בפוריות....
אני בן 23 ואני מאוד לחוץ אני לא מאמין שזה יעבור האם זה נזק מניתוח שלא בוצע טוב? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון31/08/2012ערן שלום
אתה מתאר תופעה של גודש בורידי האשך לאחר ניתוח לתיקון בקע. כנראה שה"צנרת" של האשך לחוצה בתוך הפתח ברשת שהושמה בניתוח. ברוב המקרים התופעה מסתדרת עם הזמן. כאשר יש גודש בורידי האשך באופן טבעי זה נקרא וריקוצלה והוא ברוב המכריע של המקרים רק בצד שמאל (מסיבות אנטומיות של הניקוז הורידי שלא אסביר כאן). כלל לא בטוח שוריקוצלה, ובמיוחד חד-צדדי , פוגע בפוריות. אני מציע שתפסיק לדאוג ותמתין פרק זמן של מס' חודשים.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מבקע שהגיע לשק אשכיםאייל28/08/2012
שלום
ושוב תודה רבה לפורום המצויין ולרופאים .
רציתי לדעת האם יכול להיות שאחרי ארוחה צהריים לא קטנה
במידה ומיד אני ממשיך לעבוד (עבודה פיזית)
יש כאבים שקשורים לבקע ?
האם יכול להיות שתוך כדי תהליך העיכול נעצר "אוכל" ובורח לבליטה המגיעה לשק אשכים
וע"י כך מפריע לעיכול ?
ברגע שאני יושב או מחזיר עם היד את הבליטה הכאבים פוחתים.
תודה רבה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מבקע שהגיע לשק אשכים - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/08/2012אם הבקע מכיל לולאת מעי בהחלט ייתכן לחץ על המעי. אני ממליץ לך לעבור ניתוח לתיקון הבקע בעתיד הקרוב כדי לא להסתכן באירוע של כליאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי - אירוע של כליאה ?אייל26/08/2012
שלום רב
תודה על המענה המהיר והמפורט
אני מעל ארבעים , כיצד עלול להגרם אירוע של כליאה ?
האם מומלץ במצב של ירידה לשק אשכים לבצע
הליכה מהירה (במסגרת כושר) ?
האם הסתברות לכליאה עולה אם עושים כושר ?
ממה עלי להזהר כדי לא להגיע לכליאה עד שאוכל לעשות ניתוח ?
שוב תודה על המענה המהיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי - אירוע של כליאה ? - תגובה
ד``ר רפאל אלון26/08/2012כליאה אינה ניתנת לחיזוי מראש. לעיתים מאמץ רב המעלה באופן פתאומי את הלחץ התוך בטני עלול לגרום לכליאה ( בהרמת משקל כבד, למשל). הליכה, שחיה ופעולות שגרתיות אינן "מסוכנות". בעיקרון אני ממליץ לך לתקן את הבקע בעתיד הקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה או חיתוך ?אייל26/08/2012
שלום רב
האם הסיכוי שיחזור בקע מפשעתי יותר נמוך אם עושים
את הניתוח המסורתי "חיתוך" ..?
האם קימים מחקרים/סטטיסטיקות מה שיטת הניתוח העדיפה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה או חיתוך ? - תגובה
ד``ר רפאל אלון26/08/2012לטווח ארוך התוצאות זהות בשתי השיטות. לכל שיטה יתרונות וחסרונות. פנה לבדיקה והתייעצות אצל כירורג שיסביר מה מתאים לך יותר ויחד תחליטו על סוג הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרוסקופיה או חיתוך ?
אייל27/08/2012שלום רב
תודה שוב על המענה המקצועי ועל הפורום המצויין
האם אפשר לפרט עד כמה שניתן יתרונות וחסרונות של
שתי השיטות ?
הייתי אצל מומחה ש"אוהב" ל"חתוך" ...הוא לא כל כך פרט ולא כל כך הסביר
האם לפרוסקופיה היא התמחות נוספת שעל הרופא לעבור ?
איך אוכל לדעת את מידת הנסיון שלו ?
האם הבקע חוזר יותר אם עושים בשיטת הלפרוסקופיה ?
חבל שאין מקום בלתי תלוי שניתן היה לראות סטטיסטיקות כמה חזר
להם הבקע בכל אחת מהשיטות .
שוב תודה רבה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרוסקופיה או חיתוך ? - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/08/2012התוצאות לטווח ארוך הן זהות בשתי השיטות. מאז שהתיקונים מבוצעים עם רשת (בשתי השיטות) אחוזי החזרה נמוכים מאד. היתרון בשיטה הלפרוסקופית הוא (בד"כ) פחות כאבים וחזרה מהירה יותר לפעילות. החיסרון הוא שכאשר יש סיבוך הוא בד"כ חמור יותר בלאפרוסקופיה.תיקון לפרוסקופי מצריך הרדמה כללית בעוד שתיקון "פתוח" ניתן לבצע גם בהרדמה איזורית ומקומית. כדי להגיע למיומנות טובה בניתוח לפרוסקופי יש צורך בהתנסות ארוכה- עקומת למידה ארוכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי מסוכן ?אייל26/08/2012
שלום
האם בקע מפשעתי שכבר יורד לשק האשכים ..האם זה מסוכן ?
האם צריך לנתח במיידי ?
כרגע אין כל כך כאבים ..אבל אני עובד עבודה פיזית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי מסוכן ? - תגובה
ד``ר רפאל אלון26/08/2012אייל שלום
אין סיכון מיוחד בבקע, גם אם הוא יורד לשק האשכים. הסיכון העיקרי הוא אירוע של כליאה. לא ציינת את גילך אבל עבודתך היא פיזית ולכן אני ממליץ שתתקן את הבקע, למרות שאינו גורם לסבל, כדי למנוע בעיות עתידיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהזאב22/08/2012
מזה 8 שנים אני סובל מכאבים במפשעה השמאלית. עברתי ברורים רבים (US,CT), וכן בדיקות ע"י מספר כירורגים, ששללו בקע. כירורג קופ"ח אף הזריק לי לפני כשנה זריקת קורטיזון ללא שינוי במצב. לאחרונה פניתי לכירורג פרטי ששלח אותי לבצע US חדש. הממצא הוא PIWI (בקע ספורטאים ?). הכירורג ממליץ לי לעבור ניתוח כדי לפתור את הבעיה. אני מתלבט, אמנם ישנם כאבים, אבל אני חי איתם כבר 8 שנים. האם בקע ספורטאים יכול להתדרדר עם הזמן לבקע מלא ?
האם במצב הנוכחי אני צריך להגביל את עצמי מבחינת פעילות יום יומית כגון הרמת משאות כבדים וכו'? (אני לא ספורטאי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/08/2012כדאי להמנע ממאמצים.
בקע ספורטאים הוא אבחון קשה ב-US ודורש מיומנות רבה של הבודק. תברר קודם את מיומנותו.
בד"כ מנתחים ספורטאים שלא יכולים לתפקד על מגרש הספורט (ופרנסתם תלויה בכך).
האם תפתח הרניה? אלוהים גדול. בכל מקרה, כבר הרבה שנים לא מנתחים הרניות מעצם קיומן אלא רק כאשר סימפטומטיות ומפריעות. אתה חי עם זה כבר 8 שנים. תחשוב טוב כמה זה מפריע לך לפני שתחליט על ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים במפשעה-המשך
זאב22/08/2012ביצעתי את ה US אצל ד"ר קוץ. בהנחה שהאבחון שלו נכון, האם בדרך כלל בקע ספורטאים נשאר סטטי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים במפשעה-המשך - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/08/2012אם ד"ר קוץ - אני מאמין.
סטטי - תגיד אתה - יש שינוי ב-8 השנים האחרונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים במפשעה
זאב22/08/2012הכאבים באים והולכים. עוצמת הכאבים גם כן משתנה. אני כמובן מעדיף לא להגיע לניתוח, אבל האמת שזה לפעמים די מציק. במידה ואכן עלי להזהר עם מאמצים או בכלל פעילות גופנית ובמידה ויש סיכוי להרעה עד למצב של בקע ממש, ההתלבטות שלי האם לבצע את הניתוח עכשיו,או להמתין ולקוות שלא תהיה החמרה (ולהמשיך עם הכאבים).
אני בן 52 והרופא ששלח אותי ל US אצל ד"ר קוץ הוא פרופ' אנגלברג (שממליץ לי כן לעבור את הניתוח).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים במפשעה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/08/2012מה אתה רוצה שאגיד מעבר למה שאמרתי.
צמיד אתה יכול ללכת לניתוח אם וכאשר יופיע השבר.
בינתיים, תלוי במידת הסבל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחיצחק15/08/2012
שלום
אני סובל מהרניה בצד ימין כ10 שנים ברוב הזמן זה לא בולט החוצה אבל לפעמים כשהבטן נפוחה זה יוצר חצי כדור בקוטר כ 3 ס"מ. אין לי כאבים למעט במקרים שזה יוצא וגם אז זה יותר אי נוחות מאשר כאב.אני בן 54 רזה לא סובל ממחלות לא עברתי ניתוחים בעבר והוצא לי ניתוח לתיקון ללא חיתוך רק על ידי יצירת חורים קטנים בבטן.כנראה שבעתיד ,בטווח של 5 עד10 שנים, אצטרך לעבור ניתוח להקטנת ערמונית מוגדלת.אני מתלבט האם לעשות את הניתוח לאור חיתוך נוסף באותו איזור שצפוי בגלל הערמונית בטווח הרחוק וכן לאור העובדה שאני חי עם זה בשלום כבר הרבה שנים. האם יש טעם במידה שלא עושים ניתוח להשתמש בחגורת הרניה למניעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/08/2012ליצחק שלום,
בקע הגורם לסימפטומים-ממלץ לתקן. במיוחד שאתה איש רזה ובריא. את השיטה בה יבוצע הניתוח תסכם עם הרופא המנתח. בעת ההחלטה על סוג ושיטת הניתוח תלקח בחשבון גם בעיית הערמונית. חגורת בקע אינה פתרון טוב והיא שמורה למקרים בהם יש סבל ממשי מהבקע ושאותם לא מנתחים בשל סיכון מוגבר וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יצחק16/08/2012ראשית תודה על התשובה.בכל זאת מעונין לדעת מדוע מומלץ במצב שאין כל הפרעה או מגבלה בחיים להסתכן בניתוח,הסמפטומים הקיימים מאד נדירים וגם כשזה קורה זה לזמן קצר ואפילו לא ניתן להגדירם ככאב, כלומר התועלת היחידה עבורי מניתוח היא מניעתית בעינין החמרה אפשרית בעתיד או סיכונים שאנני מודע להם.אשמח לקבל אינפורמציה לגבי הנושא כלומר למה אני נחשף במידה ולא אבצע ניתוח ובמיוחד מהם הסיכויים לחשיפות אילו מול הסיכוי להסתבכויות בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/08/2012בקע שאינו סימפטומטי אינו מחייב ניתוח. המלצתי על ניתוח מכיון שתארת תלונות של כאבים. הסיכון באי תיקון בקע הוא מאד נמוך אם כי צריך לזכור אפשרת של כליאה המחייבת ניתוח דחוף. סיבוכים משמעותיים בניתוחי בקע מתוכננים מראש (להבדיל מניתוחים דחופים בשל כליאה) הם מאד לא שכיחים. לכן אני ממיץ לך כאדם בריא ופעיל לתקן את הבקע ולשכוח מהבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בחתך הניתוחרחלי09/08/2012
שלום אני בת 65 כחודש לאחר ניתוח שבר טבורי פתוח
היום שמתי לב שבחלק מחתך הניתוח ישנה אדמומיות
האם זה שמצריך בדיקה כל שהיא או זה חלק מתהליך ריפוי ?
אין לי כאבים ואין חום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם בחתך הניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/08/2012לפי תיאורך נשמע שזה חלק מתהליך הריפוי וההצטלקות בעור. כאשר יש דלקת לרוב יש חום מקומי וכאב.
המשך החלמה קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע כתוצאה ממכהיואל08/08/2012
שלום,
האם בקע יכול להיגרם כתוצאה מקבלת מכה בחלק העליון של המפשעה או רק כתוצאה מהרמת משקל ולחץ תוך ביטני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע כתוצאה ממכה - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/08/2012יואל שלום,
מכה בד"כ אינה גורמת לבקע. בקע הוא פגם בדופן השרירי של הבטן שדרכו מתבלט תוכן תוך בטני. לרוב הבעייה נגרמת או באה לידי ביטוי בעקבות מאמץ המעלה את הלחץ התוך בטני. אם המכה תהיה כ"כ חזקה שתגרום לקרע בשריר יכול להיווצר במקום בקע (באופן תיאורטי. לא נתקלתי במקרה כזה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)