מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרניהכרמית28/03/2012
שלום,
בדיקת US של דופן הבטן הראתה 2 בקעים בקוו האמצע. בקע אחד בעומק של 4.4 מ"מ מכיל שומן והבקע השני על צוואר בעומק של 3.8 מ"מ מכיל שומן.לאחרונה אני חשה אי נוחות ואף כאב מעיק באיזור הבקע.
כירורג המליץ לי על ניתוח laparoscopic repairבמהלכו ישים לי רשת בגודל של כ- 10 ס"מ לתיקון 2 הבקעים .
בחוות דעת של רופא אחר הומלץ לי על ניתוח בגישה הפתוחה בנימוק שהבקעים קטנים מאוד. כמו כן הרופא ציין שאין צורך ברשת מאחר וריקמת השרירים חזקה ואף הוסיף שבניתוח לפרסקופי , אין מנוס מלהניח את הרשת במגע ישיר עם המעיים. עובדה זו היא חסרון בולט, שיכול בעתיד לגרום לסבוכים קשים.
אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.
הרופא שמציע ניתוח בלפרסקופיה הסביר כי הרשת עטופה בציפוי שמונעת התערבות עם המעיים וזו השיטה החדשנית והמתקדמת ביותר עם אחוזי החזרה הכי נמוכים.
מה מומלץ?
ברצוני לציין שאני אחרי 2 ניתוחים קיסריים ואני שוקלת היריון נוסף.כדאי לעבור את הניתוח לפני היריון נוסף כפי שהומלץ לי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד28/03/2012מהסוף-
כן, אם ההריון המתוכנן לא מיידי.
באשר לאופן התיקון תלוי במבנה שלך (האם את שמנה או רזה) ותלוי ממה השברים - האם הם בצלקת קודמת? ומדוע עשית ה-US?
היתרון העיקרי בלפרוסקופיה היא בראיה הפנימית אם קיימים עוד שברים שכרגע לא מודעים להם.
שני הטיעונים נכונים וקשה לי להמליץ לך בלי לראות אותך ולבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרניה
כרמית29/03/2012דר' דוד,
תודה רבה על תשובתך המהירה. אני רזה מאוד...גובה 1.53 מ' משקל 43. מה החשיבות של המשקל בבחירת השיטה?
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרניה
כרמית29/03/2012מצטערת.. שכחתי קודם לציין שהבקע לא בצלקת ניתוחית ול-US הופניתי בגלל שהכירורג ביקש US של כל דופן הבטן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרניה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד29/03/2012אם את אכן רזה - ניתוח פתוח הוא אכן פשוט יחסי. אם היית שמנה - יש יתרון מוסף לניתוח הלפרוסקופי. אם יש צלקת קודמת הרי שיכולים להיות שברים נוספים שפוספסו ואז בהסתכלות מבפנים אפשר לאתר אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימין ובקע בצד שמאלאביב25/03/2012
לפני כחודשיים במהלך משחק כדורסל התחילו לי כאבים במפשעה בצד ימין, ביומיים הראשונים כאב מאד ואפילו גרם לצליעה ולאחר מכן הכאב פחת, לא הפריע לפעילות יומיומית אבל היה שם, הייתי בטוח שמדובר במתיחה אבל הכאב (או יותר נכון, זה הפך לאי נוחות יותר מאשר כאב) שינה מיקום, בטן תחתונה, שוב מפשעה וכאב עמום באשכים, הלכתי לכירורג שבדק, אמר שהוא חושד בבקע במפשעה הימנית ושלח אותי לאולטרסאונד, בנתיים הלכתי גם לאורולוג שבדק את האשכים, אמר שהכל נראה תקין והפנה אותי חזרה לכירורג (והציע גם אורטופד), בזמן שחיכיתי לתור של האולטרסאונד הכאבים חלפו, באולטרסאונד אמרו שאין בקע בצד ימין ומצאו דווקא בקע קטן בצד שמאל מה שגרם לי לבלבול, איך יש לי בקע בצד שמאל אם הכאבים היו בצד ימין (או שהכאבים לא קשורים לבקע והבקע נמצא במקרה)? איך הרופא חשד בבקע בצד ימין (למרות שבדק גם את שמאל)? איך אני אמור לסמוך על טכנאי האולטרסאונד או על הרופא?
כמה דחוף לעבור ניתוח (בימים האחרונים שוב התחילו כאבים\רגישות קלה באשכים) וכמה מסוכן לא לעבור ניתוח?
אני בן 39, בריא ובמשקל תקין ומאד מפחד מניתוח (לעולם לא הייתי מאושפז או הורדמתי או נותחתי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד ימין ובקע בצד שמאל - תגובה
ד''ר דוד נויפלד25/03/2012כנראה אין שבר מימין. מתקבל על הדעת מתיחה של שריר או גיד.
בדיקת US ראויה לשבר מפשעתי צריכה להיעשות ע"י רופא (ולא טכנאי) המוסמך ומיומן לבדיקה הזו ולכן התשובה שקבלת לא אומרת לי כלום. אם הכירורג בדק משמאל ולא מצא שבר, כנראה שאין ובטח לא משהו משמעותי הדורש התייחסות, בטח אם אין לך סימפטומים משמאל. תשכח את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעשי21/03/2012
שלום רב
אני אחרי ניתוח בקע בצלקת עם רשת שכשל .
הניתוח בוצע ע"י אחד הפרופסורים היותר ידועים בתחום.כולם ממליצים על רשת אצלי זה התפרק אחרי חודש. האם לא כדאי לתקן את התיקון ללא רשת. בשביל מה צריך רשת אם זה לא עוזר. עכשיו זה יותר מורכב לתיקון מה עושים?
יש לציין שהניתוח הראשון היה תוספתן .שמעתי שיש ניתוח עם הלחמה בלייזר בצלקת וההחלמה יותר קלה . הניתוח הראשון בוצע בשיטה הפתוחה ואני לא מעוניין בזעיר פולשני
תודה רבה שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע - תגובה
ד''ר דוד נויפלד21/03/2012שאלה מורכבת.
קודם כל, שמישהו פרופסור - אומר שהוא כתב מאמרים לאו דווקא מעיד על יכולות כירורגיות. באשר להלחמה - תצטרך לשאול את מי שאמר לך - למיטב ידיעתי, אין דבר כזה.
באשר לניתוח שעברת - תקון חתך אפנדיקס שכשל - קשה במיוחד כיוון שאין מקום טוב בחלק התחתון לקבע את הרשת, גם בפתוח וגם בלפרוסקופיה.
באשר לרשת, אם היו עושים תיקון ללא רשת והיה כושל, היית שואל ובצדק, למה לא שמו רשת, כי הרי זה הסטנדרט כיום והוא חובק בחובו סיכויי הצלחה גבוהים יותר. בכל מקרה - אין מאה אחוז, בטח שלא ברפואה.
ד"א - מה ה-BMI שלך? ככל שהוא גבוה יותר - סיכויי ההצלחה נמוכים יותר.
אם השבר אכן מפריע לך תזדקק לתיקון חוזר, אבל לא כרגע, צריך מספיק זמן לעבור כדי שתהיה הצטלקות נאותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח בקע מפשעתיברי18/03/2012
אם בן זוגי עבר ניתוח בקע מפשעתי לפני שבועיים,
הוא יכול לחזור לפעילות מלאה אחרי שלושה שבועות. אני רוצה לקחת אותו ליום הנישואין שלנו לטיסה בשמי הארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/03/2012לברי שלום,
אם הוא מרגיש שהוא מסוגל-הוא יכול לחזור לפעילות רגילה (בהדרגה כמובן). אין כל מניעה לטוס בשמי הארץ..
מזל טוב ליום הנישואין
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח משולב הרניה ווריקוצלהלאה09/03/2012
הבן שלי זקוק לניתוח הרניה בצד ימין(פעם שנייה) ווריקוצלה בצד שמאל ? האם כדאי לנתח את 2 הניתוחים בו זמנית? ומה השיטה המומלצת? אני קוראת שיש מספר שיטות
תודה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח משולב הרניה ווריקוצלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון09/03/2012לאה שלום,
ניתן לבצע את שני הניתוחים באותה הרדמה ובכך לחסוך אשפוז וניתוח נוסף.
לא כתבת בן כמה בנך-האם מדובר בילד או במבוגר? השיקולים בבחירת סוג הניתוח שונים בילדים ובמבוגרים.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניההגר07/03/2012
מעוניינת לדעת, האם נשים לא סובלות מהרנייה כלל? האם זאת תופעה שקוראת אך ורק לגברים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד08/03/2012לא. סובלות גם סובלות, בעיקר אלו המעשנות.
השכיחות אצל נשים קצת פחותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע טבוריש28/02/2012
לפני 4 שנים עברתי ניתוח של בקע טבורי (לאחר 2 לידות רצופות)ויש לי רשת בבטן, כיום אני בהריון שלישי, האם הרשת תפריע להריון? האם יש סיכוישהבקע יתפרץ שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע טבורי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד28/02/20121. לא מפריע להריון.
2. יש סיכוי אבל קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ש28/02/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי ודיאסטזי רקטישקד21/02/2012
שלום,
אני 4 חודשים לאחר לידה ראשונה.
לאחר שהרגשתי בעמידה בליטה קטנה מעל הטבור פניתי לכירורג.
בבדיקת הבטן דיאסטזיס רקטי מעל ומתחת לטבור ובטבור עצמו נמוש דפקט קטן שבזמן מאמץ ועמידה מתבלט בקע קטנטן דרכו. במצב הנוכחי לא הומלץ ניתוח הבקע.
נאמר לי שאני יכולה לעשות ספורט ללא הגבלה.
אך לאחר קריאה שלי בנושא הבנתי שלא כדאי לדוג' לבצע תרגילי בטן העובדים על השריר הישר בטני, אלא לבצע תרגילים שעובדים על האכסוניים ועל הרחב בטני.
1. מה המלצתכם?
2. האם לאחר לידות נוספות המצב יחמיר?
3. האם יש מה לעשות כדי למנוע החמרה?
4. מה עמדתכם לגבי ניתוח?
5. האם דיאסטזיס רקטי ובקע הם 2 דברים שונים?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי ודיאסטזי רקטי - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/02/2012לשקד,
דיאסטזיס רקטי אינו בקע. בקע הינו פגם בדופן הבטן-חור במעטפת השריר. בדיאסטזיס רקטי מעטפת השריר נמתחת ונגרמת התבלטות כלפי חוץ אך המעטפת עצמה שלמה. דיאסטזיס רקטי יכול להחמיר עקב הריונות. בקע טבורי קטנטן שאינו סימפטומטי-אין חובה לתקן. לא ניתן למנוע החמרה של דיאסטזיס רקטי . במקרים קיצונים יש אפשרות לתיקון ניתוחי.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי חוזרמני20/02/2012
עברתי נתוח בקע טבורי בשיטה לפרוסקופית לפני מספר חודשים וכנראה שהנתוח לא הצליח והבקע חזר או לא תוקן כראוי.מה הכי נכון לעשות ? לחזור על הניתוח באותה שיטה? אחרי שהרשת כבר במקומה,האם ניתן להסירה ולתקן את הבקע בתפירה? אני די חסר אונים במחשבה מה ניתן לעשות.אשמח להסבר .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי חוזר - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/02/2012מני שלום,
אם הבקע חזר (זאת תדע לאחר שתבדק) והוא סימפטומטי - מומלץ לתקנו. המנתח יחליט באיזו שיטה לבצע את הניתוח החוזר. לרוב לא מוציאים את הרשת הקודמת מכיון שהיא "נטמעת" ברקמת הגוף והוצאתה כרורכה בטראומה מקומית גדולה. ניתן לנסות לתקן את הבקע החוזר בשיטה פתוחה. בכל מקרה אין סיבה לחוש חוסר אונים..
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מני20/02/2012חוסר האונים נובע מחוסר וודאות.סך הכל לא נעים לבצע ניתוח כזה נוסף.אגב,לפני הניתוח נאמר לי שהסיכוי לכשלון הוא עד 4% .סיכוי נמוך בכדי להכלל בו,אבל על פי קריאה בפורום יש לי תחושה שאחוזי הכשלון גבוהים יותר .מקווה שזו רק תחושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/02/2012אלה האחוזים המופיעים בספרות..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לבקעאיתי20/02/2012
לרופאים היקרים שלום ,
בשבוע האחרון אני סובל מכאב עמום באשך הימני . הכאב מורגש בעיקר בשינה וכאשר אני קם למצב עמידה. יש לציין כי במהלך היום הכאב פוחת ומאפשר לי תפקוד רגיל.
הנושא מטריד אותי מאוד. האם זהו גם סוג של בקע או משהו אחר ?
אשמח לתשובתכם המהירה.
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לבקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/02/2012לאיתי,
התופעות שאתה מתאר אינן אופיניות לבקע. פנה לבדיקת רופא כירורג.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע חוזר מה עושים?דורון16/02/2012
שלום וברכה לרופאים המומחים היקרים !
לפני כשנה וחצי לערך עשיתי 3 ניתוחים בקע בזמן של חודשיים שלושה .
בקע ימני שמאלי וטאבור
בשנה האחרונה התלוננתי על כאבים עזים בצד שמאל כאשר אני מתקופף וגם בזמן מאמץ
הלכתי המון פעמים לרופא המשפחה שלי עקב הכאבים החזקים ולדבריו זה בגלל שהרשת נמתחת !
לפני שבועיים החלטתי לתת לזה סוף ודרשתי שישלח אותי לצילום לראות מה קורה
לבסוף קיבל את בקשתי והיום חזרתי מצילום וזה התשובה של הרופא שצילם:
"בדיקת US של הרקמות הרכות במפשעה שמאלית"
"בזמן מאמץ חזק בלבד הוגדם תוכן היפואקוגני נייד בגודל 0.35 ס"מ חשוד לבקע מפשעתי קטן מכיל שומן מזנטריאלי"
עלי לציין שאת הניתוח עשיתי בבית חולים לניאדו כאשר הזמתי תור מיוחד לרופא שהמליצו לי עליו "מעזרא למרפא"
ואף שילמתי לו תשלום של 1.200 ש"ח רק שהוא יבצע לי הניתוח (למרות שאני חבר קופ"ח היות ורציתי שהוע יעשה הניתוח)
אף הבטיח לי לאחר הניתוח לשאלתי כמה זמן יחזיק ואמר עד גיל 120 !
היום אני במצב כפי שציינתי
אשמח מאוד מאוד להתייחסותכם מה עלי לעשות ומה עושים במצב הזה ששוב נקלעתי
והאם עלי לפנות קודם לרופא המשפחה עם התשובות או להתקשר לרופא שניתח אותי ? היות ואיני יודע אם הוא אשם או לא
תודה מקרב לב
דורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע חוזר מה עושים? - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/02/2012לדורון שלום,
עליך לפנות לבקורת אצל הרופא המנתח ולא להסתפק בבדיקה של רופא משפחה או בבדיקת US. צריך לדעת שבדיקת US אינה מדויקת בנושא של בקע מפשעתי ובודאי כאשר מדובר בבקע שגדלו 1/3 ס"מ... כמו כן ברצוני להוסיף שבקע חוזר יכול לקרות גם למיטב המנתחים.
פנה לבדיקה אצל המנתח
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב לד"ר רפאל אלון
דורון18/02/2012ראשית תודה לתשובתך !
איזה צילום עושים לבדוק מדוע יש כאבים עזים כשנה וחצי לבקע
שלדעתך בדיקת US אינה מדוייקת?
בנוסף מנסיונך מה יכולה להיות הבעיה לכאבים שיש לי?
והאם יש מצב שהמנתח שוב פותח במקום הניתוח ?
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב לד"ר רפאל אלון - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/02/2012קשה לענות על שאלותיך מבלי שנבדקת בדיקה גופנית. ברוב המכריע של המקרים איבחון של בקע נעשה בבדיקה גופנית ולא בבדיקות הדמייה. הדמיות מסוגים שונים שמורות למצבים לא שכיחים, לרוב באנשים שמנים מאד שקשה לבדוק. לכן המלצתי שתחזור להמשך בדיקה ובירור אצל המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתיאופיר16/02/2012
לפני 5 חודשים עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד שמאל בשיטה הפתוחה ע"י דוקטור חוזה בנדהן בבית החולים אסותא ברמת החייל.
אני מרגיש טוב מאוד ואין לי מגבלה בחיי היומיום. שאלתי היא האם עכשיו הזמן הנכון להתאמן בחדר כושר ? ( כמובן שאתחיל בהדרגה את האימונים )והאם שחייה בבריכה היא מומלצת מבחינת מאמץ לאחר 5 חודשים ? אני רוצה רק לציין שאני בן 34 ובחודשים האחרונים אני נוסע על אופניים כל יום כחצי שעה ומידי פעם הולך ברגל כך שיחסית אני אדם פעיל .האם עקב מאמץ יתר באיזור הבקע יכול להווצר נזק ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/02/2012אופיר,
אין כל מניעה לחזור לפעילות רגילה (בהדרג ה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקע חד צדדישרון15/02/2012
מדוע לא נהוג לטפל בבקע חד צדדי בשיטה לפרוסקופית (יש לי בקע חד צדדי ואני שוקל את הטיפול הנאות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקע חד צדדי - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/02/2012שרון שלום,
שתי השיטות יעילות באותה מידה בטווח הארוך. לעיתים השיקולים באיזו שיטה לבחור מוכתבים ע"י "ספקי השירות הרפואי" משיקולים כלכליים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועיים לאחר ניתוחעידו11/02/2012
עברתי ניתוח שבר לפני שבועיים בצלקת שהיתה לי מניתוח קודם לפני שנים.ניתוח פתוח הכירוג הוציא לי את הסיכות לפני 4 ימים אזור הניתוח נפוח והרופא אמר לי שזה יכול לקחת זמו אפילו חודש היתכן?אגב אין לי כאבים רק נפיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/02/2012לעידו\
נפיחות באזור הניתוח היא חלק רגיל בהחלמה. היא נובעת מתהליכי ריפוי והצטלקות של הרקמות הפנימיות מתחת לעור ומתגובה לרשת. הנפיחות נעלמת בהדרגה מספר שבועות אחרי הניתוח והנוקשות באזור גם היא מתרככת וחוזרת למצב נורמלי.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עידו12/02/2012תודה דוקטור אלון הרגעת אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרניה לפרוסקופיהרוני10/02/2012
האם בניתוח לפרוסקופי של הרניה במפשעה שמים רשת שבגלל גודלה בעתיד יהיה קשה לעשות ניתוח בבלוטת הערמונית במידת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הרניה לפרוסקופיה - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/02/2012לרוני שלום,
אכן מניחים רשת כזו. ההפרעה קשה יותר כאשר התיקון הוא של בקע דוצדדי.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)