מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני אחרי ניתוח בקע פמורליחנה05/08/2012
רציתי לדעת על המשך טיפול לאחר ניתוח בקע פמורלי במפשעה- עשו לי ניתוח עם חתך (כיוון שבעבר עשו לי לפרוסקופיה בשביל הוצאת האפנדיצית)
כל האיזור נפוח וכנל הבטן - ממש התעגלתי
אילו פעילויות ספורטיביות ניתן לעשות לחזרה של חיטוב הגוף.
יש לציין שאני 4 ימים אחרי לא יכולה לעמוד או ללכת .. אילו תרגילים מומלץ לעשות בשביל לא להזניח את הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אחרי ניתוח בקע פמורלי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/08/2012לא מבין הקשר - את נפוחה כתוצאה מהניתוח ואת רוצה לעשות תרגילי בטן?
אם את רוצה שהניתוח יצליח תמעי בבקשה מכל פעילות מאמצת בששה שבועות הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חנה06/08/2012הכוונה שלי איזה סוג ספורט אתה ממליץ לעשות לאחר הניתוח?
תרגילים?
לחיזוק השרירים?
יש איזשהם תרגילים מומלצים? (לא התכוונתי רק לבטן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/08/2012בינתיים לא לעסוק בספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרומהשולה04/08/2012
שלום דוקטור
תודה על תשובתך מ 1.8
אני מאד רוצה לשאוב שוב את הסרומה אך מפחדת עקב כך בשל זיהום כפי שכתבתה בתשובתך
שאלתי מה יכול לעשות זיהום ואם כיסוי אנטיביוטיקה לפני יכול להפחית משמעותית את הסיכון לזיהום ?
ועוד משהו קטן למשוך כך עם נפוחןת האם יש לזה גם סיכון כלשהוא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרומה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד05/08/2012מהסוף - לא אין סיכון.
הסיכון הגדול הוא לזיהום הרשת כי אז זה יסתיים בבכי לדורות לגביך.
תעזבי בשקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.. שאלה על כאביםעדי01/08/2012
שלום רב,
אני בחורה בת 22 ואני כבר כמה שבועות עם ג'ולה קטנה שיצאה לי בבטן מצד שמאל ועם כאבים באותו איזור (אם לוחצים לי על הג'ולה זה מאוד לא נעים).
הייתי אצל כירורג שזיהה שיש משהו אבל לא יודע מה, וכן באולטרה-סאונד שגם שם לא מצאו כלום.
יש לכם רעיון מה זה יכול להיות? בקע? שריר תפוס? משהו אחר?
זה ממש מציק... במיוחד כשאני מרימה משקלים או כשאני מתאפקת לפני מתן שתן.
אשמח לכל תשובה!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.. שאלה על כאבים - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/08/2012לעדי שלום
הספור מחשיד לבקע אם כי קיימות עוד אפשרויות. (בלוטת לימפה מוגדלת, גוש שומני, בלוטה שומנית של העור ועוד). פני לבדיקה חוזרת אצל כירורג.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עדי02/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לאבחן בקע ללא אולטרסאונד ?נעמיש01/08/2012
האם בדיקה גופנית מספיקה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לאבחן בקע ללא אולטרסאונד ? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2012US זה מודה חדשה של השנה-שנתיים אחרונות.
מאז ומתמיד אובחן שבר בבדיקה ידנית של כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לא כדאי לעשות אולטרסאונד בטרם
נעמיש01/08/2012קובעים שיש צורך בניתוח? בדיקה ידנית מספיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לא כדאי לעשות אולטרסאונד בטרם - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2012הוא אשר אמרתי - קובע הכירורג בהתאם לבדיקה ובהתאם לסימפטומים. ה-US הוא אמצעי עזר בלבד במקרים גבוליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרומהשולה01/08/2012
אני בת 65 כ3 שבועות לאחר ניתוח בקע טבורי פתוח .היתה לי נפיחות גילו שיש סרומה הרופא שאב לי לפני 4 ימים
כעת אני מרגישה שוב נפיחות
שאלתי היא כהמ זמו לוקח עד שנעלמת בסרומה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרומה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2012א. זו תופעה שכיחה
ב. שבועות עד חודשים.
ג. מציע לא לדקור ולא לשאוב. כפי שאת רואה זה לא עוזר הרבה ובסופו של דבר אם ימשיכו לדקור - יזדהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאשר29/07/2012
עברתי לפני חודש ניתוח בקע מפשעתי בימין בשיטה הרגילה עדיין יש נפיחות באשך ימין אך משתפר...עוד משהו מוזר ששמתי לב אליו זה שהעור של האשכים כל רגע מתנפח קצת ויורד מתנפח קצת ויורד רואים את זה ממש בעין כאילו העור נושם אף לא היה לי את זה למה זה קורה והאים זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד29/07/2012האמת שאין לי מושג על מה אתה מבדר. זה לא התנהגות נורמלית של העור. יותר מתקבל שמשהו קורה מתחת לעור - בתוך שק האשכים.
כדאי שתפנה למנתח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנתח
אשר30/07/2012שלי גר רחוק והוא מעצבן אותי כל דבר הוא אומר לי יהיה בסדר יהיה בסדר זה כלום למי אני צריך לפנות לאורולוג או לכירוג לצורך חוות דעת שנייה?
הבעיה כמו שהזכרתי אשך ימין עדיין נפוח חודש לאחר הניתוח ויש שם כמו נשימה העור מתכווץ האשך עולה למעלה ואז יורד עוד פעם עולה יורד....אולי זה גם האשך עצמו מתנפח ויורד לא יודע.... ורואים את זה ממש בעין... עוד תופעה שתופס אותי גירוד חזק באשכים
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנתח - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2012אשך שעולה ויורד איננו בעיה - זה המצב הטבעי. מתאבקי סומו מנצלים עובדה זאת ל"החביא" האשכים לפני קרב.
יש כל מיני תופעות אחרי ניתוח שיראו לך מוזרות ועם הזמן יחלפו. אבל אם אתה מודאג תבדק.
ותסביר לי בבקשה למה בחרת מנתח שאתה לא סובל שיחתוך אותך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אשר01/08/2012הייתי אתמול אצל אורולוג כמו שאתה אומר אשך עולה ויורד זה תקין הוא גם אמר ככה והאשך עדיין נפוח חודש אחרי הניתוח הוא אמר שנמתין 3 חודשים במידה ולא יהיה שינוי צריך לעשות בדיקות...
*עוד שאלה קטנה אחרי 3 חודשים אני יכול להרים כבד חופשי?
כי אני במכון כושר והפסקתי את המנוי ל-3 חודשים...
שאני אומר כבד זה גג 20 קילו ואני שוקל 80קילו ...
אמרו לי שלא כדאי לחזק שרירי בטן אז לא עושה שרירי בטן ...
מתח מותר לעשות הכוונה יש מוט תלוי ואני מחזיק בו ומעלה את הגוף למעלה או שזה יותר מידי מאמץ כי אני מרים את כל משקל הגוף
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר דוד נויפלד02/08/2012אחרי שלושה חודשים אפשר אבל להכנס לזה באופן הדרגתי.
כרגע לא הייתי עושה תרגילים - גם לא מתח - (צריך למתוח שרירי הבטן) על אחת כמה וכמה שהאשך נפוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר ניתוח בקעשי27/07/2012
שלום
אימי בת 66 לאחר ניתוח בקע טבורי גדול בניתוח פתוח לפני שבועיים הוכנסה רשת 30X30 כיום צלקת תקינה יבשה אך יש נפיחות כאילו השבר לא תוקן
שאלתי האם זה מהלך תקין לאחר ניתוח נפיחות כמו שבר או שהניתוח לא צלח ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/07/2012לשי שלום
קרוב לודאי מדובר בנפיחות מקומית אופיינית לתקופה הקצרה שלאחר תיקון בקע עם רשת. במקרה כזה הנפיחות נסוגה תוך פרק זמן של מספר שבועות.
אפשרות נוספת: אתה מתאר תיקון של בקע גדול. צריך לדעת שהרשת אמנם "סוגרת" את הפגם בדופן הבטן אך היא פסיבית ומובלטת כלפי חוץ ע"י הלחץ התוך בטני. אין בה שרירים היכולים להתכווץ כנגד הלחץ כמו בדופן בטן רגילה.
אם אתה מוטרד פנה לבדיקת הרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לבקע?שמואל26/07/2012
לאחרונה אני חש כאבים עמומים ולפעמים דוגמת שריפה, באיזור צד ימין של הבטן התחתונה, אני אדם שמנמן בעל כרס, אפשר לומר שהכאבים בחיבור בין המפשעה לכרס. האם יתכן שמדובר בבקע? האם הדבר מאובחן בבדיקה ידנית? אציין שלפני כ17 שנים, נבדקתי ע"י רופא מומחה בעקבות כאבים, והוא טען שהוא מרגיש "שפיץ של הרניה".
אני חושב שכשאני שוכב אין כמעט כאב , אני בן 33 .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לבקע? - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/07/2012לשמואל שלום
ייתכן ומדובר בבקע. הצעד הראשון הוא להבדק אצל כירורג. הרופא הבודק יחליט אם יש צורך בבדיקות הדמייה בנוסף לבדיקה הגופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע - כאביםבניימין21/07/2012
שלום ,
איבחנו לי בקע מפשעתי גולש קטן בצד שמאל , בלי או עם קשר לנושא , כשאני הולך או קם מישיבה וכאלה , יש לי מין סוג של כאבים באשכים - כששק האשכים חופשי
ברגע שאני לובש תחתונים שמחזיקות את שק האשכים יותר הדוק , זה מקל על הכאבים.
הכאבים באים והולכים בהמלך היום , אני לא רואה שיש להם איזה שהוא קשר למאמץ , נהפוך הוא אני מרגיש אותם בעיקר במנוחה ... ושאני כבר עושה מאמץ לא ממש מרגיש את הרגישות הזאת .
האם יש אפשרות שזה קשור לבקע ? הרופא כירוג גם המליץ לי ללכת לבדיקה אצל אורולוג לבדוק אולי דלקת באשכים ,
אם לא נמצא משהו אחר שגורם לכאבים , נצטרך לנתח באופן מיידי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע - כאבים - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/07/2012בנימין שלום,
התלונות שאתה מתאר אינן אופיניות לבקע מפשעתי. כדאי להשלים בירור אצל האורולוג כולל בדיקת על-קול של האשכים. לא כתבת אם הבקע שלך אובחן בבדיקה גופנית או בבדיקת על-קול. בכל מקרה אין שום דחיפות בניתוח (אם בכלל..)
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לטחר ניתוח בקעאליאב15/07/2012
עברתי ניתוח בקע מפשעתי לפני שבוע, האשך שלי התנפח מאד ברמה שהוא מפריע ללכת והוא מאד קשה.
כשאני לוחץ עליו זה גורם לכאבים חזקים.
האם זה בסדר? אם כן תוך כמה זמן זה אמור לעבור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות לטחר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/07/2012לאליאב שלום,
נפיחות רגישה באשך יכולה לקרות לאחר ניתוח תיקון בקע מפשעתי מפני שהניתוח נעשה באזור בו עוברים כלי הדם של האשך. ברוב המקרים מדובר במצב החולף מעצמו תוך תקופה קצרה. מומלץ ללכת בתחתונים התומכים באשך (לא בוקסר), להגביה את שק האשכים כאשר נמצאים במצב שכיבה, להמנע ממאמצים ולקחת משככי כאבים. אם אתה מוטרד פנה לבדיקה אצל הרופא המנתח.
החלמה מהירה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להתייחסות..חייל13/07/2012
אני חייל ויש לי בקע מפשעתי לא כלוא. אורולוג אמר שזהו בקע קטן יחסית ושהאשכים תקינים.
אני בתקופה של כושר בכלל סוגיו- ריצות, פק"לי כח, חדר כושר וכו'.
רציתי לדעת האם ישנם השפעות/ האם ישנם המלצות שלא לבצע פעילות מסוג זה.
בנוסף, אני לפני קורס הצניחה ואני מעוניין לדעת האם ישנה הגבלה לבצע את הקורס?
- יש לציין כי לא קיימות בעיות נוספות וסה"כ אני בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות.. - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/07/2012לחייל שלום,
אם הבקע אינו מפריע לך אתה יכול להמשיך בפעילויותך. מאידך, בתור איש צעיר ובריא, העוסק בספורט ופעילות גופנית מאומצת, אני ממליץ לתקן את הבקע , בזמן נוח לך, כדי להפטר מהבעייה ולמנוע סיבוכים עתידיים. צריך לדעת שמאמצים הכרוכים בהעלאת לחץ תוך בטני (כמו הרמת משקולות, כפיפות בטן ועוד) יכולים להביא להגדלת הבקע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה.
חייל13/07/2012ראשית תודה רבה!
האם הפעלת שרירי הבטן לא תסייע לי בחיזוק השרירים ובהפחתת תופעה זו בעתיד?
בנוסף מה התשובה לגבי קורס הצניחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה. - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/07/2012הפעלת וחיזוק שרירי הבטן אינם מרפאים" את הבקע מכיוון שבקע הינו בעצם פגם בדופן השרירית של הטן, ומשהו "בוקע" דרכו מחלל הבטן אל מתחת לעור.
איני רואה מניעה לקורס צניחה אם המאמץ הגופני הכרוך בכך אינו גורם לתסמינים סימפטומים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרניה לחולה אונקולוגיאני12/07/2012
ד"ר שלום,
אבי הוא חולה אונקולוגי, כרגע בקו שלישי מטופל בתרופה ביולוגית. אובחנה אצלו הרניה דו"צ, במפשעה, ובאולטרסאונד נמצאו גם הגדלות דו"צ של בלוטות הלימפה. הביופסיה בלימפה לא הצליחה (הודגמו רק דם ושומן). מאחר והוא סובל מכאב המליץ הכירורג על ניתוח לתיקון הבקע החמור מבין השניים (הכלוא). בהתחשב במצבו הניתוח יערך בהרדמה מקומית.
משיטוטים באינטרנט הבנתי כי ישנה אפשרות לניתוח שהוא מראש בהרדמה מקומית, ומבוצע דו"צ, ורשת מוחדרת לקיבוע המעי. מדוע אם כך הומלץ על "פשרה" של הרדמה מקומית ולא מראש בטכניקה הנ"ל?
בנוסף, האם לא הגיוני למצוא בלוטות לימפה מוגדלות? בכל זאת, זהו מצב של סטרס עבור הגוף.. במיוחד כשזה דו צדדי..? בעצם שאלתי היא האם הביופסיה היא "כסת"ח" בגלל מצבו או שיש מקום לחשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הרניה לחולה אונקולוגי - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/07/2012ל=-אני שלום,
לא פרטת מאיזה מחלה גידולית אביך סובל. בעיקרון, אם מצב החולה מאפשר זאת והבקע גורם לסבל אין מניעה לבצע ניתוח לתיקון הבקע כדי לשפר את איכות החיים של החולה. ההחלטה על סוג הניתוח וסוג ההרדמה מתקבלת לאחר בדיקת כל הנתונים והתייעצות בין הרופאים המטפלים (כירורג, מרדים, אונקולוג, קרדיולוג וכו').
אם הניתוח מבוצע בשיטה "פתוחה" (בהרדמה מקומית מדובר רק על שיטה כזו) ניתן במהלך הניתוח לקחת בלוטת לימפה לבדיקה (מכיוון שנמצאים כבר באיזור המנותח ואין בכך כל תוספת משמעותית לניתוח תיקון הבקע).
אם מדובר בבקע כלוא הרי שההורייה לניתוח היא חד משמעית. מקווה שעזרתי בתשובתי זו.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לחולה אונקולוגי
אני13/07/2012אבי סובל מסרטן ריאות גרורתי. מהתייעצות שנייה היום עם כירורג, הוא הבהיר כי לדעתו (טרם התייעצות עם האונקולוג), מבחינת סיכוי סיכון -הניתוח אינו מוצדק וכי הוא מתנגד לו. הוא אבחן כי אף אחת מההרניות אינה כלואה.
הוא המליץ על חגורה. מהן ההשלכות של הרניה דו"צ שלא מטופלת, מעבר לפגיעה באיכות החיים?
ומה דעתך בעניין? היית שוקל ניתוח כזה או פוסל על הסף?
ההרגשה כי בגלל שמדובר בחולה סרטן סופני מתנערים מאיתנו לא מרפה... הרי הוא סובל מכאבים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לחולה אונקולוגי - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/07/2012ניתן לבצע ניתוח לתיקון הבקע/ים בהרדמה איזורית או מקומית. הסיכון הניתוחי אינו גבוה. לא מנתחים בקע רק אם הוא כלוא-כאב והגבלה משמעותית באיכות החיים הם סיבות מספיק טובות להחלטה על ניתוח, גם בחולה אונקולוגי עם מחלה גרורתית. כמובן שצריך לראות מה מצב החולה (מצבו הגופני הכללי, מצב תזונתי, האם מתפקד או מרותק למיטה ועוד). הבקע אינו מסוכן כל עוד אין מצב של כליאה, מצב בו יש צורך בניתוח דחוף. אם מצב החולה מאפשר ניתוח והוא סובל מאד מהבקעים ניתן בהחלט לנתחו כדי לשפר את איכות (יתרת) חייו. אתה תמיד יכול לפנות לחוות דעת נוספת אצל רופא אחר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 חודשים לאחר ניתוח בקעאנונימי10/07/2012
שלום,
לפני כ 3 חודשים עברתי ניתוח בקע, מאז הניתוח סבלתי מכאבים. היו ימים טובים יותר וימים טובים פחות, המצב השתפר מאוד לאחר הניתוח.
עברתי ניתוח דו צדדי בשיטה הלפרוסקופית באמצעות רשת.
מאז הניתוח היו לי דקירות במפשעה יותר בצד שמאל.
לאחר כחודש עברתי ביקורת אצל הכירורג והוא ציין שהכל תקין וכששאלתי אם אני יכול לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה הוא אמר שאין שום בעייה. הסברתי את החששות שלי והוא ציין שאין בעיה.
היום 3 חודשים לאחר הניתוח שאני מניח את יד שמאל באזור השמאלי של המפשעה ומשתעל אני מרגיש מעין גל מוזר כזה שנמשך גם לאחר השיעול. (לצערי הרב).
בצד ימין יש גל קצר כזה ללא המשך.
אין נפיחות נראית לעין, ואין עיוות בבטן (לא היה לי גם לפני הניתוח משהו בולט).
האם יתכן שבקע חזר? לא נסגר?
או שזה טבעי שבאזור הניתוח תהיה הרגשה כזו.
בשבועות הראשונים לאחר הניתוח היתה שם נפיחות אז דברים אלו לא היו מורגשים.
אשמח לתשובה,
תודה רבה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 חודשים לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/07/2012לשואל האנונימי
אחרי ניתוח כמו זה שעברת יכולים להיות מיחושים וכאבים שונים, לרוב בשל מגע של הרשת בעצב תחושתי. התופעות לרוב חולפות עם הזמן. הסיכוי שהבקע חזר הוא קלוש ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אנונימי10/07/2012תודה על השקעת הזמן בקריאת השאלה, ותודה על מתן התשובה המהיר.
המשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רציניתערן08/07/2012
והמנתח אומר לי זה כלום זה יעבור אני מבין שזה נזק ויכול לפגוע בפוריות מה אני עושה במצב שכזה אני בלחץ זה רשלנות של המנתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רצינית - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/07/2012אין לי יותר מה להוסיף על מה שכתבתי כאן. כאמור-אם אתה מודאג פנה להתייעצות אצל כירורג אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלהערן08/07/2012
אז כן כמו שאתה אומר מדובר בוריקוצלה הכירוג אומר יש לך כלי דם וצינור זרע עבים לכן אתה מרגיש צינור'' הוא לא אומר לי איך קוראים לזה בשפה המקצועית....
עכשיו לפני הניתוח לא היה לי את זה זה יכול להגרם כתוצאה מסיבוך של ניתוח בקע מפשעתי גדול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/07/2012ניתוח לתיקון בקע מפשעתי נעשה באזור בו עוברת "הצנרת" של האשך ולפי כך ייתכנו שינויים או פגיעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)