מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לרופא שלוםשרונה22/10/2009
אני בשבוע 18 עם תאומים ורציתי לדעת האם אני יכולה לטפל בשיניים שלי כגון טיפולי שורש ועקירה?
האם הזריקות שניתנות להרדמה הם מסוכנות לעוברים או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרונה
ד''ר אלי רימון24/10/2009חובה לבצע טיפולי שיניים כאלה שכן זהומי שיניים מוזנחים מסוכנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת לידהכהן רינת22/10/2009
שלום.
אני בהריון עם תאומים בתחילת שבו 34.
רופא הנשים , שאותו החלפתי זה מכבר, לא בדק כראוי ולכן אינני יודעת כיום אם יש לי תאומים בשיליה אחת או שתיים.
הבנתי כי על צורת הלידה אני צריכה להחליט ואני מתקשה בכך.
האם יש סיכון בלידת תאומים בלידה רגילה?
והאם יש סיכון בלידת תאומים מונוכרוילים בלידה רגילה?
מה אתה ממליץ ולמה?
יש לציין כי זו לידה שנייה עבורי כשהראשונה הייתה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת
ד''ר אלי רימון24/10/2009הדיון מורכב
חשוב לדעת מה המצגים של העוברים בעיקר הראשון
מה המשקלים?
איזו לידה זו לך?
אם ראש ראש ניתן ללדת בלידה רגילה
אם הראשון עכוז אז מנתחים
מצבי הביניים דורשים דיון
פני לרופא הריון בסיכון ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקותמאיה22/10/2009
בשבוע 20, מזה שבועיים יש לי בצקת רק בכף רגל שמאל ובימין שום דבר.
זה נשמע תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
ד''ר אלי רימון24/10/2009קצת מוקדם ובדכ מופיע דו צדדי
פני לבדיקת הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באחוזוניםקרן22/10/2009
שלום רב,
האם כניסה להריון מיד לאחר הפסקת גלולות וכן טיסה ארוכה בתחילת ההריון (בשבועות הראשונים, עוד לפני האיחור במחזור) יכולים לגרום להאטה בגדילת העובר בשליש שלישי?
האם זה יכול לגרום לבעיה בתפקוד השילייה ו/או קרישיות כלשהי? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר אלי רימון24/10/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינהיבין גבוהעדי21/10/2009
האם תוצאה גבוהה - 2.42 בבדיקה האינגרטיבית מעידה על בעיה בשליה או הריון בסיכון? שאר המדדים כולל סקירה תקינים. סיכון 1:13000. אני שואלת כי אין טווח נורמה לאינהיבין ולפי מה שקראתי זה גבוה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנהיבין
ד''ר אלי רימון21/10/2009זה גבוה אך כפי שבודאי הוסבר לך לא קובעים מדיניות לפי מדד אחד אל מספר מדדים
אני מציע לך לפנות ליועץ גנטי להסבר מורחב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול בהריוןקרן20/10/2009
שלום,
בבדיקת דם בהריון (שבוע 31) נמצא כולסטרול גבוה (290) וטרגליצירידים 241.
מעולם לא היו לי ערכים כאלה, תמיד שמרתי על תזונה ופעילות גופנית. (בהריון לא התאמנתי בגלל צירים מוקדמים).
האם זה נורמאלי , והאם זה יכול להזיק איכשהו להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
ד''ר אלי רימון20/10/2009קיימת מגמת עליה בשומנים בהריון
יש צורך במעקב אחר הערכים + דיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל - עובר קטןשמרית20/10/2009
שלום רב,
אני כרגע בשבוע 35+2 (לפי ההערכות אולטרסאונד בסקירות מכיוון שתאריך הווסת האחרון אינו ידוע - המחזור שלי לא סדיר, וההריון לא מתוכנן).
עשיתי הערכת משקל בשבוע 30+2 והכל היה בסדר:
BPD: 71.49 מ"מ - מתאים לשבוע 28+1
HC: 275.98 מ"מ - מתאים לשבוע 29+6
AC: 260 מ"מ - מתאים לשבוע 30
FEMUR: 56.54 מ"מ מתאים לשבוע 29+3
הערכת משקל: 1530
ממוצע גיל ההריון: 29+5
לפי הבדיקות היום התוצאות:
BPD: 80 מ"מ - מתאים לשבוע 32+1
HC: 295.8מ"מ - מתאים לשבוע 32+4
AC: 280.5מ"מ - מתאים לשבוע 32
FEMUR: 62 מ"מ מתאים לשבוע 32+1
הערכת משקל: 1955
ממוצע גיל ההריון: 32+3
עד כה כל הבדיקות והתוצאות היו תקינות אך עכשיו פתאום הוא קטן מאוד יחסית למה שהוא אמור להיות.
מה יכולה להיות הסיבה.
נ.ב. ב-24/9/09 (שלושה שבועות וחצי) נפלתי על הבטן אך כל הבדיקות מבית החולים והמרפאה יצאו בסדר - מוניטור מצויין וגם השלייה ללא היפרדות - יכול להיות שיש לזה קשר?
תודה רבה מראש - אני קצת לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vהאטה בצמיחה
ד''ר אלי רימון20/10/2009יש להציב את הנתונים בעקומת צמיחה
יתכן שהעובר גדל בעקומה באחוזון נמוך אך צומח ואין צורך לעשות דבר
פני לרופא המטפל ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה.
שמרית21/10/2009אני אכן אלך לרופא גם לבדוק את זה. העובר ירד משבוע שלושים שהוא היה באחוזון 25 לשבוע שלושים וחמש לאחוזון 9. בגלל זה אני קצת לחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספקת דם לרחםמאיה20/10/2009
האם תיתכן בעיה באספקת דם לרחם רק בגלל שכל הלילה אני ישנה על צד ימין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד''ר אלי רימון20/10/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטה בגדילהקרן19/10/2009
שלום לד"ר,
בהמשך לשאלה הקודמת - קיבלתי תשובות של בדיקות דם - האם זה תקין?
Parvo virus B19 IgG POSITIVE
Parvo virus B19 IgM NEGATIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבו
ד''ר אלי רימון19/10/2009תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךיעל19/10/2009
לד"ר שלום. יש לי בבקשה עוד שאלה, בשבוע 11 ויומיים שקיפות 1 מ"מ. לאחר שבועיים עשיתי עוד שקיפות בשבוע 13 הפעם 1.3 מ"מ . בסקירת מערכות שבוע 14 , הרופא שעשה לי שקיפות בשבוע 13 מודד ואומר 0.80 מ"מ . למה הפערים ומה זה אומר?? האם זה משנה שאת בדיקת הדם עשיתי עם התשובה של 1.3 ? ואם הייתי עושה של 1 מ"מ היה משנה?? הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות
ד''ר אלי רימון19/10/2009אין לזה משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומהיעל19/10/2009
שלום.
האם זה נכון שיש המטומה בשילייה זה מגביר את הצורך בדיקור מי שפיר? כי זה מעלה גם את הסיכון. ממש חוששת בבקשה תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אלי רימון19/10/2009לא מגביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטןקרן19/10/2009
שלום,
אני בשבוע 30 ובהערכת משקל נמצא שהעובר שוקל 1140, בערך אחוזון 15. דולפר תקין וכמות מי שפיר תקינה. היקף הבטן מתאים לשבוע 27 ונאמר לנו שכנראה יש איזשוהי בעיה בשילייה שבגלל התינוק לא מקבל את כל הדרוש לו, למרות שהדופלר תקין. שאלתי - האם זה נתון שיכול להשתפר והעובר יכול להדביק את קצב הגדילה עוד ברחם או רק לאחר הלידה?
כמו כן ממה זה נגרם?. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האטה בצמיחה
ד''ר אלי רימון19/10/2009הגורם אינו ברור בשלב זה, בירור יתכן לאחר הלידה
הזרימות יכולות להשתפר וגדילה תתכן אם כי באחוזון נמוך
פני לרופא הריון בסיכון לקביעת מדיניות המעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון בהריוןנועה19/10/2009
אני כרגע בשבוע ה 12 להריון האם אני צריכה לקחת את שני החיסונים של שפעת עונתית+ החזירים או שרק אחת מספיקה? והאם החיסונים הללו לא מסונים לנשים הרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת
ד''ר אלי רימון19/10/2009ממליצים חיסון שפעת רגיל
לגבי שפעת חזירים לנשים הרות עדיין לא סוכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי בתאומיםמאיה18/10/2009
בת 32, אני בשבוע 19, הריון תאומים.
שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת היו תקינות לחלוטין.
היום התקבלה תשובת חלבון עוברי לפיה סיכון מוגבר לתסמונת דאון 1:350.
לא היתה לנו כוונה לעשות מי שפיר, וגם הבנו שבדיקת חלבון עוברי היא בכלל לא יעילה בתאומים...
האם לאור החלבון העוברי כדאי בכ"ז לבצע מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים נוספים
מאיה18/10/2009נתונים נוספים:
AFP:
0.78 MOM
6.24 IU/ML
(תחום הנורמה - עד 1.99 MOM)
HCG:
1.37 MOM
92.0 IU/ML
(תחום הנורמה - 0.16-2.99 MOM)
U-E3:
0.65 MOM
1.33 NG/ML
(תחום הנורמה - מעל 0.16 MOM)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי
ד''ר אלי רימון19/10/2009זו בדיוק הבעיה בבדיקות בתאומים ולכן אינני יודע מה ליעץ לך
פני ליעוץ גנטי אם כי לא נראה שתמנעי מהחלטה אישית בנוגע לדיקור מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר VF ICSIאתי18/10/2009
שלום רב,
בשעה טובה בהריון שבוע 8+2 לאחר 3 טיפולי IVF ICSI
בעברי סובלת ממגירנות ויתר לחץ דם, עכשיו בהריון זה קורה לעיתים קרובות יותר.
היום בבוקר כאב ראש ו ל"ד: 150/96 הופניתי ע"י הרופא שלי למעקב הריון בסיכון גבוה.
האם מיגרנות ויתר לחץ דם יכול להוות סיבה לשמירת הריון?
זהו הריון יקר מאוד לאחר שנתיים וחצי של טיפולים !!
תודה רבה,
אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון18/10/2009מדובר בהריון בסיכון
מבחינת המיגרנות תתכן החמרה ולעיתים אפילו נדרש טיפול בהריון
לגבי הל"ד עלייך להועץ ברופא הריון בסיכון לגבי טיפול תרופתי בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)