מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריוןגפן09/10/2009
היי,
אני אחרי iufg 21w ( באוגוסט האחרון). האו"ס שנעשה לאחר התהליך היה תקין הבתא התאפסה (2, במעבדה שהערכים השליליים 0-10 )
אני אמורה להמתין ווסת אחד ועשיתי בירור קרישה. בימים האחרונים הרגשתי חלשה ועייפה יותר מבדרכ. בדיקת דם שנעשתה היום העלתה תוצאות של בתא 321.
האם אני בהריון ? האם יכולות להיות סיבות נוספות לעלייה ברמת הבתא במצבי?
אנו יכולים לשמוח מחדש?!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' יריב יוגב09/10/2009נראה כי את בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב הריון
גפן10/10/2009במה שונה מעקב הריון בסיכון לעומת מעקב הריון גיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ודימום בבקשה זה דחוףטולטול09/10/2009
שלום אני בת 25 אחרי 2 הפלות ואי קבלת מחזור 4 חודשים נכנסתי להריון לפני שבועיים בהתחלה שגילו הבטא היתה 202 אחרי שבוע 490 ואחרי שבוע וקצת 1448 .
אחרי גילוי ההריון עברו כמה ימים ופתאום דיממתי בהתחלה במיון חשבו שזה הפלה טיעית עשיתי בטא והיא יצאה 1448 אתמול וחשוב שאני יציין שיש לי שרירן בדופן הרחם 5 סמ (הוא גדל שגיליתי שאני בהריון הוא היה לפני 3.5) רציתי לדעת למרות שיש לי דימום הבטא עולה רק שעדיין לא ראו שק הריון האם יש הריונות כאלה האם ההריון שלי הוא בסיכון האם הדימום עקב השרירן ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ודימום
פרופ' יריב יוגב09/10/2009יש לחזור על הבדיקה והסונר בעוד מספר ימים\
באם מתגבר הדימום פני לבדיקה
קרוב לוודאי שהדימום מקורו לא מהשרירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ודימום
טולטול10/10/2009תודה רבה .
הדימומים פסקו אני לוקחת כרגע אנדומטרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה של סקירה מאוחרתדנה08/10/2009
היום עשיתי סקירה מאוחרת והכל יצא תקין (הלב,המוח ושאר הממדים) פרט להיקף הראש להלן הפירוט:
מ"מ מתאים ל P3 P50 P97
קוטר בין רקתי 49 20.6 9 5 53 47
היקף ראש 186 20.6 219 201 183
היקף בטן 185 23.4 197 174 151
אורך עצם ירך 41 23.2 43 38 33
יחס בטן ראש 1.01 1.23 1.13 1.04
הערכת משכל 548 598 478 359
חלבון עוברי
IU/MI 35.94 1.06 חלבון עוברי
HCG 37.13 1.82
E3 1.76 1.14
חוששת ממה שהרופא אמר בקשר לממדים של הראש שהם מתחת לממוצע בקצת ,מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה של סקירה מאוחרת
פרופ' יריב יוגב09/10/2009לא ניתן ע"ס הנתונים שפרטת לתת תשובה מלאה
בשלב זה יש צורך במעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריון עם קלקסןלי08/10/2009
שלום,
אני בהריון (חמישי במספר) ואני מזריקה קלקסן באופן יומי בגלל "factor V leiden" (קרישיות יתר). בהריון הקודם (רביעי במספר, אחרי 3 הפלות) הפרופסור שטיפל בי בזמנו המליץ לא לקיים יחסי מין עד שבוע מסוים אך איני זוכרת איזה שבוע זה היה. האם ידוע לך משהו לגבי זה והאם מותר לי לקיים יחסים? נ.ב. אתמול עשיתי אולטראסאונד ונצפה דופק, תנועות גוף ותנועות גפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בהריון עם קלקסן
פרופ' יריב יוגב09/10/2009אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירדנה08/10/2009
האם כול אישה מעל גיל 35 באופן אוטומטי צריכה לעבור בדיקת מי שפיר? איזה אפשרות אחרת יש אם חוששים מבדיקה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ' יריב יוגב08/10/2009אין דבר כזה "חייבים לבצע" יש בכל מקרה לשקול באופן פרטני
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב הריוןמאיה08/10/2009
האם בהריון תאומים צריך לעשות מעקב תכוף אחרי צוואר הרחם - האם צריך US כל שבועיים או שזה מוגזם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב הריון
פרופ' יריב יוגב08/10/2009יש לשקול את צורך המעקב ומידת התכיפות בהתאם לסיכון ללידה מוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק 120מאיה08/10/2009
בהריון תאומים שבוע 17, בריאה בד"כ.
מתחילת ההריון דופק בסביבות 100.
בימים האחרונים המון מצבים של דופק מואץ במנוחה. אתמול מדדתי דופק 120.
לחץ הדם, לעומת זאת - תקין.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק 120
פרופ' יריב יוגב08/10/2009יש צורך לבדוק באם מדובר באופן קבוע או באפיזודה חולפת
יש לשקול בצוע רמות המוגלובין
והמשך מעקב רופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין ואורגמהחן06/10/2009
שלום, אני בשבוע 27 מטופלת בקלקסן ואספירין עקב קרישות יתר ורעל הריון בהביאו אותי ללידה מוקדמת בהריון קודם (שבןע 31)
אני מרגישה עליה בחשק המיני , האם מותר לקיים יחסי מין ולהגיע לאורגזמה כעת?
מצד אחד אני חוששת מצד שני אני לא שולטת במחשבות וביצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין ואורגמה
פרופ' יריב יוגב07/10/2009אין מניעה מאורגזמה בהריון
לגבי קיום יחסי מין הדבר תלוי במידת הסיכון להערכה ללידה מוקדמת במקרה הפרטי (בעיקר באם יש צירים ומעקב אורך תעלת הצוואר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובררונית06/10/2009
יש לי שאלה לגבי חשיבות של תנועות עובר והמעקב אחריהן
אני בת 28, נמצאת במעקב הריון בסיכון וכיום אני בשבוע 29, הריון ראשון.
התחלתי להרגיש את תנועות העובר בסביבות שבוע 19, ומאז אני אני מרגישה אותן בצורה מאד מתונה (תנועות בודדות חלשות מאד) ולא כ"כ עקבית (לא כל יום אני מרגישה משהו וגם אם כן - זה בד"כ רק פעם - פעמיים ביום).
בהתחלה זה לא התריד אותי, אך על סמך מה שקראתי הבנתי שמשבוע 28 צריך לעקוב אחרי התנועות ולוודא שיש מספר תנועות בכל יום. אני ניסיתי הרבה פעמים את השיטה המומלצת של לשכב על צד שמאל אחרי שאוכלים משהו ממותק - אך עדיין לרוב אני לא מרגישה כלום.
הרופא שלי אמר לעומת זאת, שאין חשיבות לתחושות ושמספיק לעשות US פעם בחודש בשביל ולודא שהכל בסדר.
אני קצת מבולבלת - איזו גישה יותר נכונה - לעקוב אחרי התנועות או להסתפק בבדיקה חודשית כמו שעשיתי עד כה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר
פרופ' יריב יוגב06/10/2009לא פרטת מדוע את במעקב הריון בסיכון גבוה
אין מרשם ברור לגבי תנועות עובר אך יש לוודא שמידת התנועות קבועה לאורך הימים מאחר וזהו כלי חשוב ביותר לתקינות ההריון
במידה וחשה הפחתה או שינוי בדפוס התנועות יש לפנות להערכה ובדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תנועות עובר
רונית07/10/2009הסיבה שבגללה הפנו אותי להריון בסיכון - אי-ספיקת לב קלה אצלי (הריון עצמו עד כה תקין)
פשוט רופא נשים שלי לא מייחס חשיבות כלל לתחושות של תנועות העובר, לכן קשה לי להתייעץ איתו בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור גולף בלב העוברortal06/10/2009
שלום,
אני בת 31 לאחר טיפולי IVF , הריון שני בסקירת מערכות מוקדמת גילו כדור גולף בלב העובר זה הממצא היחיד , השאלה שלי היא האם יש קשר לפעולת המיקרומניפולציה שבוצע בתהליך ההפריה לממצא של כדור גולף?
תודה
וחג שמח
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור גולף בלב העובר
פרופ' יריב יוגב06/10/2009אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בסיכון לרעלת הריוןלמא06/10/2009
אני בת 27 , בהיריון בשבוע 26
בלידה ראשונה שלי לפני 4 שנים היה לי סיבוכים ברעלת הריון ויתר לחץ דם
עכשיו בהריון זה אני פוחדת שתהיה לי המחלה זאת עוד פעם
עליתי הרבה במשקל , 10 ק"ג , ויש לי יתר חלבון בשתן , וגם התחילה הנוזלים ברגלים ובידים ובפנים .
וגם חוסר בברזל ,
שאלתי את רופא המשפחה שלי , והוא אומר שהכל בסדר , ככה אמר לי גם בהיריון ראשון
אני לא יודעת מה לעשות , ופוחדת מאוד מלידה בניתוח קיסרי כמו הריון קודם והבת שלי היתה במשקל קטן מאוד "פגים " , ולא רוצה שזה יהיה עוד פעם ..
מה לעשות ??? האם יש לי רעלת הריון ??
תעזור לי בבקשה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסיכון לרעלת הריון
פרופ' יריב יוגב06/10/2009את אכן בסיכון מוגבר לפתח רעלת הריון
פני בהקדם לרופא המטפל הגניקולוג לצורך הערכה מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה05/10/2009
כרגע בניגוב ראיתי מעין חתיכה לבנה בערך חצי סנטימטר. האם זה רקמות מן העובר? איזה צבע יש לרקמות העובר? זה היה מעט צמיגי. אני בחודש שלישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' יריב יוגב05/10/2009ללא בדיקה קשה לדעת
קרוב לוודאי שבמידה ואין דמום לא מדובר בהפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
דנה05/10/2009איזה צבע יש לרקמות העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה צבע יש לרקמות העובר?
פרופ' יריב יוגב06/10/2009כמו של תינוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלסמהמיכל05/10/2009
אני בתחילת שבוע 11. הריון שלישי.
בבדיקת דם שעשיתי נמצא
TOXO IGM - NEGETIVE - על פי שיטת ELFA-VIDAS
TOXOPLASMA IGG - POSITIVE 11.10
TOXOPLASMA IGM - POSITIVE - על פי שיטת ליאזון
איך זה שה IgM שונה בשתי המדידות? האם קיימת מחלה פעילה או לא? כיצד עלי להתייחס לנתונים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלסמה
פרופ' יריב יוגב05/10/2009הבדיקה השלילית מדויקת יותר ויותר אמינה
לצורך הסר ספק יש לשקול שליחת הסרום לבדיקה באבו כביר במעבדה המיוחדת
אנא התיעצי לגבי נוהל הביצוע עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מיכל05/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךדנה05/10/2009
אני בשבוע 12 . האם עדיין הסכנה גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
פרופ' יריב יוגב05/10/2009כפי שציינתי בתשובתי הקודמת עדיין קיימת סכנה להפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה05/10/2009
לד"ר שלום. שבוע 12 שאלתי אותך על הפרדות שליה וכרגע אזור הדימום ברחם עלה לפי אולטרה סאונד מ 13 19 ל 28 על 19 (בערך אין לי את התשובה כרגע). היה לי מעט דימום בניגוב ומעט כאבי בטן. אני מאוד חוששת מה זה אומר שאזור הדימום גדל??? עדיין יש סיכוי שירד?? ומה קורה לגבי בדיקת הדם שעשיתי המצורפת לשקיפות העורפית? האם במקרה של דימום התוצאה לא אמינה? סליחה על כמות השאלות. אך תודה אם תוכל לענות לי כי אני ממש ממש מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמום בתחילת הריון
פרופ' יריב יוגב05/10/2009לא פרטת כעת באיזה שבוע נמצאת
דמם והמטומה כפי שאת מתארת מעלה הסיכוי להפלה לידות מוקדמות והיפרדות שליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)