מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימוםשמרית29/09/2009
שלום, אני בהריון שבוע 6
יש לי הפרשות חומות במשך שבוע,
הייתי לפני 4 ימים באולטרסאונד וראו דופק
היום בצהריים הבחנתי בדימומים קלים (עד עכשיו זה היה חום ועכשיו זה ממש אדום)
מה לעשות??
יש לציין שאני סובלת מקרשיות יתר, לופוס והשימוטו
לוקחת אספירין, אלטרוקסין ופלקווניל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר אלי רימון29/09/2009כדאי להבדק בהקדם לראות אם יש דופק לפני שמחליטים על טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון בהריוןאלכסנדרה28/09/2009
אני נמצאת בשבוע 19 להריון ובגלל מתח והמשבר שאני עוברת כעת, עישנתי 2 סיגריות ברצף. האם כמות כזו של ניקוטין יכולה להזיק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון
ד''ר אלי רימון29/09/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטה בצמיחת היקף בטן של אחת העוברידניאלי26/09/2009
לפניי כשבועיים(בשבוע 34) אובחנה האטה בצמיחת היקף הבטן של אחת העובריות המתקות שלי.
בשבוע שעבר בוצעה בדיקת גדילת עובר ובדיקת זרימות עורק חבל הטבור ועורך מוח מרכזי ולהלן התוצאות לעוברית עם ה"הבטן הקטנה":
BPD מ"מ 84 מ מתאים לשבוע 33W 6D (
OFD מ"מ 102.5
HC . מ"מ 299.7 מתאים לשבוע מתאים לשבוע 33W2D
AC מ"מ 271.1 מתאים לשבוע 31W1D (היקף בטן)
FEMUR מ"מ 67.6 מתאים לשבוע 34W5D
ממצוע גיל הריון = 34W
זרימת דם - תקינות ב"ה , כמות מי שפיר- תקינה ב"ה
אתמול, בביקור אצל הרופאה שלי, נאמר לי שאם עד שבוע הבא (אהיה בשבוע 36) לא תהיה גדילה יצטרכו ליילד אותי...! מאוד נלחצתי .. מכיוון שאני מעדיפה שכל התהליך יעבור באופן טבעי ללא צורך בזירור כלשהו...:(
בבקשה - אשמח לקבל חוות דעת מקצועית. האם ההבדל בערך ב היקף הבטן משמעותי ??
תודה רבה.
דניאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האטה בצמיחה
ד''ר אלי רימון27/09/2009קיים פער בצמיחת הבטן
על מנת להגיד אם משמעותי יש לבנות עקומת גדילה לעוברית
בכל אופן נראה לי שגישתה של הרופאה נכונה ובשב 36 תאומים אין צורך לקחת סיכון של התפתחות מצוקת עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלה25/09/2009
שלום, אני בשבוע 37+4.
מזה כבר שבועיים - שלוש יש לי הרגשה בהבטן מתקשה מדי פעם. לפעמים זה קורה פעמיים-שלוש ביום, לפעמים פעם ביומיים.
מאתמול זה קורה כמה פעמים בשעה.
הבטן מתקשה לכמה שניות ומשתעררת. בנוסף יש לי כאב גב מאוד חזק והפרשות. בבוקר היה גם כאב לא חזק בבטן התחתונה אך הכאב חלף.
האם כדאי לגשת למיון?
תודה, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
ד''ר אלי רימון25/09/2009כנראה מדובר בצירים
פני לרופא לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה למיוןאלה25/09/2009
שלום רב,
מאיזה שבוע אפשר להגיע למיון ללא הפניה?
תודה, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיון
ד''ר אלי רימון25/09/2009בליס משב 39
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מביכהמורן24/09/2009
שלום,
אני בשבוע 27 , עם צירם מוקדמים, צוואר רחם 3.7, בשמירת הריון.
נאמר לנו שאסור לקיים יחסי מין, האם אסור לי גם להגיע לאורגזמה? ואם פעם אחת זה קרה זה יכול להזיק? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
ד''ר אלי רימון24/09/2009"אסור לקיים יחסי מין" הכוונה לחדירה ופליטת זרע בנרתיק
כל השאר מותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע אחרי דילולneomi24/09/2009
לפני שבוע עברתי דילול של עובר אחד (משלושה לשניים) לא היו דימומים.
היום, יום אחרי ביצוע אולטרסאונד (נמצאו שני עוברים עם דופק) החל דימום וכאבים בבטן תחתונה ובאגן (דומה מאוד לכאבי ווסת). אני מזריקה גסטון 50 מ"ג פעם ביום.
מה יכולה להיות סיבת הדימום? האם התרחשה הפלה: של עובר אחד, שניהם?
אודה לכם על התגובה המהירה.
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר דילול
ד''ר אלי רימון24/09/2009זו יכולה להיות תגובה לדילול
יש לעקוב בסונר
אם ראו 2 דפקים זו לא הפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול עובריםעמית23/09/2009
שלום רב,
אני אמא לתאומים בני 9 אחד מהם ם CP. אני כעת בהריון תאומים שוב - ברצוני לדלל עובר אחד.
אני בדילמה קשה.........
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמית
ד''ר אלי רימון24/09/2009תדללי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש לאיבוד הריון- בשל דילול עוברים
עמית24/09/2009ד"ר רימון שלום,
הייתי בפגישה אצל הרופא המדלל ונאמר לי כך:
שיש סיכוי בין 4% -6% לאיבוד הריון כולו, פגיעה בפוריות ולידה מוקדמת.
אם אעשה את הדילול זה יהיה בב"ח כרמל......
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילול
ד''ר אלי רימון24/09/2009במקרה שלך אני בעד לדלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום כיפורשמרית23/09/2009
שלום רב,
אני בהריון בשבוע ה-6 וכבר הפנו אותי למרפא הריון בר סיכון בבלינסון, התור רק עוד שבוע ועד אז יש לי 2 שאלות חשובות.
הנני מאובחנת כחולת לופוס ע"י ד"ר מולד (למרות שאני בעלת 3 תסמינים בלבד) בנוסף יש לי חלבונים בשתן.
בכל מקרה, אני מטופלת בפלנקוויניל 200 מ"ג מזה כחצי שנה
אני לוקחת אספירין 100 מ"ג עקב קרישיות יתר כחצי שנה
בנוסף עקב השימוטו אני גם לוקחת אלטרוקסין 100 מ"ג כבר 5 שנים
שאלותיי הן:
1) האם אני יכולה להמשיך לקחת פלנקוויניל למרות ההריון?
2) האם יש מניעה מלצום ביום כיפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
שמרית23/09/2009מקריאה בפורום הבנתי שיש זריקות קלקסן לנשים עם קרישיות יתר,
כפי שאמרתי התור הוא בשבוע הבא ואכן יש לי קרישיות יתר,
האם כדאי לחכות לתור או כבר ללכת בדחיפות למרפאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן
ד''ר אלי רימון24/09/2009ניתן להמתין שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן
האם כדאי לחכות לתור או כבר ללכת בדחיפות למרפאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן
האם כדאי לחכות לתור או כבר ללכת בדחיפות למרפאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס
ד''ר אלי רימון24/09/2009האם אני יכולה להמשיך לקחת פלנקוויניל למרות ההריון? כן
2) האם יש מניעה מלצום ביום כיפור? לדעתי כדאי לא לצום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגפן23/09/2009
היי,
לפני כחודש וחצי iufd בשבוע 21 , עברתי לידה שקטה.
זה היה הריון ראשון שלי- שנה לאחר מיוקטומיה ללא התערבות ברירית הרחם, להריון נכנסתי בעזרת iui(אין הידבקויות לאחר הניתוח).
מאז אני גולשת הרבה ומנסה למצוא מאמר מסודר מקום בו אוכל להבין מה הגורם לתופעה זו. הופנתי לבירור של קרישיות יתר, העובר והשליה נשלחו לבדיקה פתולוגית. לאחר הגרידה נאמר לי שחבל הטבור לא היה מחובר טוב לשיליה. בסממ בשבוע 16 שליה אחורית, אך בבדיקת האוס שאבחנה את iufd נאמר לי שהשילה היא שיליית פתח (באופן חלקי). האם יתכן וזה מרמז לגורם?
בנוסף- שבוע לפני כן בעלי חלה מעין צינון עם חום בפיברילי- חששתי מעט לכן ישנתי מחוץ לבית- אך לא הייתי חולה האם יתכן ויש קשר?
מצטערת על עומס השאלות ומקווה שזה המקום הנכון.
האם תוכל להסביר בקצרה או להפנות אותי למקום בו אוכל לקרוא מעט על התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IUFD
ד''ר אלי רימון23/09/2009נסי לחפש מאמרי סקירה ב GOOGLE
לדעתי כדאי לרכז את הנתונים כולל תיק האשפוז ופגוש רופא הריון בסיכון לסכם המדיניות
זכרי כי במרבית המקרים הסיבה נשארת לא ידועה לצערינו ולצערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים לאחר IVF וצוםמיכל23/09/2009
שלום רב
אני בהריון שבוע 9 (לאחר IVF) של תאומים .
מקבלת תמיכה של 900 מ"ג אוטרוגסטון ביום + חומצה פולית .
ההריון מלווה בדפיקות לב מואצות וחולשה .
האם מבחינה רפואית יש מניעה לצום ביום כיפור ?
האם הצום יכול לפגוע בהתפתחות העוברים ?
תודה
שנה טובה ומבורכת וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום
ד''ר אלי רימון23/09/2009כדאי שלא לצום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול עובריםneomi23/09/2009
ביום שישי האחרון עברתי דילול עוברים (משלושה לשניים). אני מזריקה גסטון פעם ביום למשך שבוע.
היום התחילו כאבים בבטן תחתונה והפרשה חומה (מעט). אין דימום כלל.
האם המשמעות היא שאיבדתי את ההריון.
אנא תגובתכם המהירה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד''ר אלי רימון23/09/2009לא
פני לביצוע סונר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים זהים מונו ביחן22/09/2009
שלום!
אני בהריון בשבוע 9 עם תאומים זהים מונו בי.
בשבוע 6 היה פער של יום אחד בין העוברים.
בשבוע 8 נראה פער של 4 ימים בין העוברים.
הבנתי שבשבועות מוקדמים הפער האופטימלי הוא יום עד יומיים.
האם יש מקום לאופטימיות?
תודה רבה על תשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר אלי רימון22/09/2009ההבדלים המדוברים מתיחסים להבדלים משמעותיים במשקל בשלב מתקדם יותר בהריון
לממצאים אין משמעות כעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת קלקסן וזירוז לידהאורנה22/09/2009
שלום, אני מזריקה קלקסן כל יום בגלל אירוע DVT לפני 9 שנים בבירור המוטולוגי לא נמצאו סימנים חריגי מלבד פקטור K שלא ניתן היה לקבוע אם זה בגלל ההריון מכיוון שהבדיקות נעשו במהלך ההריון.
אמרו לי שבלקיחת קלקסן מזרזים לידה משבוע 38 האם זה נכון?
האם אני צריכה לקחת בחשבון את האפידורל?
תודה רבה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנה
ד''ר אלי רימון22/09/2009מקובל לזרז ב38-39 לפי שיקול הרופא שלך
מפסיקים קלקסאן יממה לפני תחילת הזרוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכוןדידי22/09/2009
שלום,בת 37 +2 שנולדו בקיסרי.
כיום אני חולת סכרת לוקחת כדור גלוקופז ביום ומאוזנת אני בעלת עודף משקל ועבר של לחץ דם גבוה בהריונות.
אנחנו רוצים הריון 3 אך אני חוששת מכל הצרות שיכול להיות לי בשל העודף משקל,לחץ דם,וסכרת וכמובן קיסרי שלישי.מה יש לכם לומר בעניין והאם אצטרך להזריק אינסולין בהריון משום שהבנתי שגלוקופז אסור בהריון.תודה מראש דידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר אלי רימון22/09/2009אכן צפוי הריון בסיכון גבוה
רצוי להתיעץ עם רופא סוכרת טרם ההריון ולעבור לאיזון באנסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)