מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cmv הריון תאומיםמיכל17/10/2009
שלום רב.
אני בהריון שבוע 8 + 5 ימים עם תאומים. בבדיקת דם שעשיתי השבוע יצאו לי התוצאות הבאות :
CMV IgG 123
, CMV IgM - גבולי, CMV IgM additional assay- גבולי לאחר שבוצע פעמיים, CMV IgG Avidity :
Probably past infection
:ערכיי יחוס
IgG with low avidity:
35%-קטן מ
IgG with high avidity:
45%גדול מ
הרופא התקשר ואמר שעלי לפנות בדחיפות לייעוץ גנטי. יש לציין כי זוהי הדבקות נוספת שכן בהריון הראשון שממנו נולדה לי ילדה מקסימה הייתי במעקב שכלל מי שפיר עקב חשד להדבקה ב cmv בהריון. גם בזמנו תוצאות הבדיקה היו גבוליות, avidity גבוה, מעל 45%. אשמח לקבל תשובה בשל הלחץ הרב שאני נמצאת בו לאור העובדה שמדובר בתרומים אחרי טיפולי הפריה. כמו כן רציתי לשאול אם נדבקתי בCMV בהריון של הבת הראשונה האם אני מחוסנת בהריון הזה? אשמח לקבל תשובה ותודה על הפורום המקסים הזה. שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין
מיכל17/10/2009כי מתחילת ההריון לא היה לי חום או איזושהי הרגשה יוצאת דופן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
ד''ר אלי רימון18/10/2009לא ציינת את ה AVIDITY שהוא מדד חשוב
אני מציע לך לפנות ליעוץ עם פירוט התוצאות מהריון קודם.
יתכן מאוד שה-IGM הוא שריד לזהום הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהavidity- בהמשך לשאלתך
מיכל18/10/2009הודעות לבדיקת CMV IgG Avidity
נתקבלה התוצאה
Probably past infection
ערכי ייחוס:
IgG with low avidity:
35%-מ קטן
IgG with high avidity:
45%-מ גדול
תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
ד''ר אלי רימון18/10/2009מדובר בזיהום ישן כנראה
עדיין יתכן זיהום חדש ולכן חשוב להתיעץ עם רופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות העובר ב CMVקרן16/10/2009
שלום,
קיים חשש קטן שנדבקתי בCMV במהלך הההריון.
בסקירה מכוונת הכל נראה בסדר.
אני בשבוע 37 ואין בכוונתי להפסיק את ההריון.
שאלתי היא מה עלולות להיות ההשלכות של הוירוס על העובר, בהנחה שחס וחלילה הוא נדבק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות העובר ב CMV
פרופ' יריב יוגב16/10/2009טווח רחבמאוד של פגיעות כאשר פגיעת שמיעה הינה הנפוצה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותעינב16/10/2009
מה יותר מדוייק בדיקת הדם הנלווית לשקיפות או חלבו עוברי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' יריב יוגב16/10/2009המדויק ביותר הוא שלוב של שתי הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישובעינב15/10/2009
לפי מה מחשבים את בדיקות הדם של הסקר עם השקיפות והחלבון העוברי, לפי תאריך ווסת אחרונה או לפי תאריך אולטרה סאונד ממוחשב? יש לי פער של יומיים האם יכול לשנות את התוצאה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב
פרופ' יריב יוגב15/10/2009אין חשיבות לפער של יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותcandez15/10/2009
היום עשינו סקירת מערכות דרך קופ"ח. הבדיקה היתה מאוד שטחית והרופא לא הצליח לראות הכל. האם תוכלו להמליץ על רופא\ה המקבל באופן פרטי באזור ת"א?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות
פרופ' יריב יוגב15/10/2009אתר זה אינו עוסק בהמלצות פרסונליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צד שמאלמאיה15/10/2009
בהריון תאומים, שבוע 18.
הרופא אמר לי להרבות בשכיבה על צד שמאל, אלא שאני ממש לא מסוגלת לשכב על צד זה, אפילו לא למספר דקות, בגלל פציעה שהיתה לי ברגל.
האם יכול להגרם סיבוך אם אני אשן כל משך ההריון על צד ימין/גב? + האם בנסיבות העניין עדיף לנוח בישיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
פרופ' יריב יוגב15/10/2009שני איך שנוח לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעמודאג15/10/2009
שלום
אני בן 21 \עקב כאבים מתמשכים באשכים פניתי לאורולוג שנתן לי לעשות סדרת בדיקות בינהם US דופלר בדיקות דם \ שיצאו תקינות, עשיתי לאחרונה בדיקת זרע והאורולוג לא הבהיר לי את התוצאות ואני מבולבל, האם יש סיכוי לבעיה בפוריות ע"פ הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
פרופ' יריב יוגב15/10/2009פנה לפורום פריון הגבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת צוואר רחם ו CMVעדי14/10/2009
שלום רב,
לפני כשלושה חודשים וחצי עברתי הפסקת היריון בעקבות ממצא של מחיקת צוואר רחם ובלט קרומים בשבוע 23. אני מעוניינת כמובן בחוויה מתקנת ורצוי שעה אחת קודם...לאחר בדיקות שביצעתי בעודי מתכננת היריון נוסף הסתבר כי יש לי CMV גבולי (הבדיקות הן מתחילת אוגוסט) כאשר האויידיטי שלי בתחילת אוגוסט הוא 42. עפ"י מה שכתוב בבדיקות נדבקתי ככל הנראה בתחילת מאי (מה שאומר שגם הייתי חולה במהלך ההיריון שהופסק כאמור - הרופא שלי לא עשה לי בדיקות שוטפות ל CMV אלא רק בתחילת ההירון שאז כאמור יצאתי שלילית הן ב IGG והן ב IGM). הדילמה היא כזו - רופאה חדשה שלי להריון בסיכון גבוה אמרה לי שאחרי 6 חודשים מיום ההדבקה (דהיינו תחילת מאי) אני יכולה להתחיל לנסות להיכנס להיריון כשהיא לא קובעת חד משמעית שיהיה צורך בתפר צווארי ואילו רופא אחר שהייתי אצלו אמר שאני צריכה לחכות לפחות עד פברואר והוא ממליץ באופן חד משמעי תפר צוארי. אני לחוצה כאמור על היריון נוסף ומעוניינת בחוות דעתך. במידת הצורך אשמח גם להגיע לשיחת ייעוץ.
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת צוואר רחם ו CMV
פרופ' יריב יוגב14/10/2009השאלה ששאלת מורכבת
כעיקרון לגבי CMV ההמלצה היא לא להכנס להריון 1/2 שנה מתאריך ההדבקה המשוער אך אין לכך תימוכין בספרות וממידע שהצטבר עם השנים נשים שהרו בפרק זמן קצר יותר (לאו דווקא באופן מתוכנן) שיעור ההדבקה ב CMVהיה אפסי
לגבי תפר צווארי ע"ס הנתונים שסיפקת קשה לתת חוות דעת
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ופיברומאלגיהלילך14/10/2009
שלום לרופאים,
חולה מזה 3 שנים בפיברומאלגיה.מטופלת ב- guiaphenesine והרגשתי מצויין עד טיפולי הפוריות (עקב בעיה זכרית) , עד מתן תחילת הזריקות.
מעצם תקופה זו המצב התחיל להחמיר וחזר לנקודת ההתחלה לאחר 3 שנים של בריאות שלמה.
נכנסתי להריון אחרי ivf והיום אני בשבוע הרביעי.
מרגישה מאוד רע., בקושי מסוגלת לזוז.
כל הרופאים שפניתי אליהם לא יודעים איך להתייחס לפיברומאלגיה בהריון.
אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות.
כמו כן, מאוד חוששת שהמחלה תפגע בעובר.
ממשיכה לקחת guiaphenesine שאושר ע"י המרכז הארצי לטרטולוגיה , שאינו פוגע בעובר.
השאלה שלי- האם יש מצב שהמחלה שלי תפגע בעובר והאם יש מומחה בתחום אשר מטפל במצב כמו שלי?
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ופיברומאלגיה
פרופ' יריב יוגב14/10/2009אין מניעה מטיפול בסירופ בהריון
ייתכן כי התלונות אותן את מציינת קשורות לתלונות לא ספציפיות של תחילת הריון ולאו דווקא של התלקחות הפיברומיאלגיה
לצורך הערכה נוספת והחלטה על אופן הטיפול קבעי פגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת נוראשרית14/10/2009
אני בהריון שבוע 6 או חמישי. מחזור אחרון 04.09.
יש לי בעיות עם בטא שעולה כל 3 ימים ולא כל יומיים.
29.09 28
01.10 44
03.10 66
05.10 92
08.10 239
11.10 659
13.10 950
באולטראסאונד בתאריך 11.10 היתה נקודה ממש קטנה במרכז הרחם, בתאריך 13.10 היה כבר שק הריון קטן מעל 4 או 5 מ"מ, כרגע ללא תוכן אבל בהתחשב בעובדה שלפני 3 ימים היתה רק נקודה ואתמול כבר גדל השק לא הייתי מצפה שכבר יהיה תוכן (לא שאני רופאה אבל..)
החליטו לחכות עד מחר ואם הבטא לא תכפיל את עצמה יבצעו הפלה בשאיבה ולמחרת יבדקו את הבטא כי אם היא תעלה הם יבינו שיש הריון מחוץ לרחם.
ואני שואלת... אם רואים שק הריון למה שיהיה הריון מחוץ לרחם?
למעט העובדה שהבטא האחרונה לא עלתה טוב, עד אז היא עלתה דיי בעקביות באחוז מסוים....
למה כבר להתייאש ולבצע הפלה? אולי אצלי זה פשוט מתפתח נורא לאט?
מניסיונך מה נראה לך??
אגב, נתון נוסף לא טוב, הרירית שלי היתה לפני שבוע וחצי 10. ירדה לאחר שבוע ל 8 וכעת היא 4...
אני מקבלת אנדומטרין ואסטרופם פעמיים ביום...
סליחה על האורך אבל אני ממש צריכה דעה נוספת
תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ' יריב יוגב14/10/2009ללא בדיקה מסודרת ובצוע סונר קשה לחוות דעה
יש מקום לחזור על בדיקת הסונר טרם בצוע הפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SPECIFIC GRAV-U STRIחסוי14/10/2009
שלום,
קיבלתי תוצאות לבדיקת שתן 1.031.
אני בשבוע 13+6.
האם תקין?
אגב, ישנה עוד תוצאה של PROTEIN- U STRIP שהיא 50.
תרבית השתן יצאה תקינה.
(מצ"ב תוצאות):
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- mg/dl NORMAL GLUCOSE - U STRIP
- mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP
- mg/dl NEG KETONES- U STRIP
1.030- 1.001 1.031 SPECIFIC GRAV-U STRI
7.4- 4.8 /µl 5.5 PH- U STRIP
30- 0 mg/dl 50 PROTEIN- U STRIP
- mg/dl NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP
- /µl >250 ERYTHROCYTES-U STRIP
- NEG NITRITE- U STRIP
- /µl 250 LEUCOCYTES - U STRIP
מה לעשות ??
אשמח לתגובה מהירה בנושא !
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן
פרופ' יריב יוגב14/10/2009בדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום אני לחוצהשרונה13/10/2009
ד"ר שלום אני באוגוסט עברתי בדיקות דם לבלוטת התריס והתוצאות הם:
TSH - 0.02
T4FREE - 41.8
T3TOTAL - 6.39
אתמול עברתי שוב בדיקות דם לזה והתשובות הם:
TSH - 0.03
T4FREE - 14.5
T3TOTAL - 3.39
אני מאוד מודאגת יש לי תור למומחה בעוד שבועיים האם צריך להקדים את הבדיקה או לא.
אני בהריון עם תאומים שבוע 17 ימים מה אתה חושב
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת הטריס
פרופ' יריב יוגב14/10/2009רושם מעבדתי ליתר פעילות של בלוטת הטריס
לצורך גיבוש מדיניות טיפול (אם בכלל) יש צורך בהערכה נוספת
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
שרונה14/10/2009מה יש לי בדיוק אם תוכל להסביר לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירדנה13/10/2009
האם יש נשים שהגוף שלהן "רגיש" יותר לביקת מי שפיר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ' יריב יוגב13/10/2009לא שידוע על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאסיגל13/10/2009
ערב טוב, אני בשבוע 14 עובדת כאחות במח' אורטופדית כרגע המליצו לנו לקחת חיסון שפעת , אך האם מותר לי אם אני בהריון? מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת
פרופ' יריב יוגב13/10/2009מותר ומומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר באחוזון 17קרן13/10/2009
שלום,
בשבוע 28+4 נמצא שהעובר שוקל 1040 ושהוא באחוזון 17. ביצעתי מי שפיר - תקין.
כרגע הרופא הפנה אותי למעקב בהריון בסיכון אבל התור הקרוב הוא רק עוד שבועיים.
האם זה דחוף?
כמו כן בדיקות דם שנתן לי - בנתיים התקבלו תוצאות - טוקסופלזמוס- שלילי. אדמת- שלילי אך אני לא מחוסנת. CMV - נבדקתי בתחילת ההריון ואני מחוסנת.
ממה זה יכול להיות והאם יש מקום לדאגה.?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר באחוזון 17
פרופ' יריב יוגב13/10/2009לא מדובר בכל פתולוגיה
אחוזון 17 הינו אחוזון תקין לחלוטין להריון
יש צורך בהמשך מעקב בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)