מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר לידה מוקדמתרוני13/10/2009
שלום
אני בת 37, לפני שנה וחצי היתה לי לידה מוקדמת (שבוע 29) במהלך הריון תקין
ללא דימומים, ללא איתור אף בעיה בסקירות, שתן/סוכר/לחץ דם/בדיקות דם תקינות
לאחר ההריון עשיתי בדיקות קרישיות דם בביה"ח רבין וכולן יצאו תקינות
שליה נשלחה לפתולוגיה ולא נמצאה כל בעיה חריגה
כרגע אני שוב בהריון ואני לא יודעת אם במקרב כזה ההריון מוגדר כהריון בסיכון
האם עלי לעבור מעקב הריון בסיכון או לבצע בדיקות נוספות שלא נמצאות בטבלת הבדיקות הרגילה?
הרבה תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר לידה מוקדמת
פרופ' יריב יוגב13/10/2009יש לשקול טפול בפרוגסטרון באופן מונע במהלך ההריון ומעקב אחר אורך תעלת צוואר הרחם
התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן ל- 24 שעותמאי12/10/2009
ד"ר שלום,
אני שבוע 27+5.
בעקבות רעלת הריון בהריון הקודם (לחץ דם גבוה+בצקות ברמה גבוהה)
בהריון הנ"ל היה לי יום אחד לחץ דם גבוה 153/81 אחרי מנוחה של 10 דקות שוב לחץ דם 152/83 שוב מנוחה של 20 דקות לחץ דם 140/79 הרופא שלח אותי למיון לסדרת בדיקות
אחת מהן הייתה איסוף שתן ל 24 שעות, העמסת סוכר 100,בדיקות דם כלליות...
העמסת סוכר 100 יצאה תקינה- זאת אומרת אין סכרת הריון
תוצאות איסוף השתן אני לא מבינה . האם תוכל בבקשה להגיד לי אם זה תקין?
PROTEIN- URINE 24h תוצאה 116 mg/24h
ערכי נורמה רשום 50-80 (הערה 1 רשום ערכי ייחוס - במצב מנוחה)
PROTEIN- U SAMPLE תוצאה 5 mg/dl
ערכי נורמה רשום 30- מתחת לסף רגישות.
תודה רבה
והמשך יום נעים,
מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף שתן ל- 24 שעות
פרופ' יריב יוגב13/10/2009תוצאת איסוף השתן לחלבון תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר הרחם - פתיחה של 0.7 ס"ממושית12/10/2009
אני בהריון שלישי, שבוע 26. בשני הריונות קודמים הייתי בשמירת הריון, וילדתי בשבועות 35 פלוס ו-36 פלוס. לאור ההיסטוריה שלי אני במעקב אחרי צוואר הרחם. בעבר מדידה אחרונה לפני שלושה שבועות היה סגור 37 מ"מ. היום בבדיקה אמר לי הרופא בהתחלה "ארוך 41 מ"מ וסגור". לאחר מכן אמר לשאלתי אם הכל תקין, שרואה פתיחה של 0.7 ס"מ של צוואר פנימי, שזה כלום, מבחינתו סגור וארוך ולעשות עוד בדיקה עוד שבועיים שלושה. רציתי לדעת האם אתם תמימי דעים איתו, האם אכן לא מדובר בממצא בעייתי (אותה פתיחה קטנטונת), או שמא הדבר מצדיק בדיקה נוספת מוקדמת יותר ואף שמירת הריון. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
מושית12/10/2009רק להוסיף שאני מרגישה מעט התקשויות, לא בתדירות גבוהה או קבועה, אבל יש פה ושם לאורך היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית
פרופ' יריב יוגב13/10/2009אני מסכים עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צירים??מאיה12/10/2009
בשבוע 18 הריון תאומים.
מרגישה בימים האחרונים מדי פעם התקשות של הבטן והתכווצות שלה לצד שמאל, כך שנותר בצד שמאל גוש בולט בגודל של כדור טניס, ללא כאבים.
האם זה צירים???
איך זה קורה בשלב כ"כ מוקדם?
האם דרושה בדיקה דחופה במיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צירים
פרופ' יריב יוגב13/10/2009בשבוע 18 נדיר הופעת צירים
פני להיבדק אצל הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עובר נמוךחד12/10/2009
שלום,
אני בהריון ראשון, תחילת שבוע 33. אתמול עשיתי הערכת משקל, והתוצאה היתה נמוכה מאוד ביחס לנורמה- 1.400 קילו. יש לציין שסקירות המערכות שעשיתי יצאו תקינות לחלוטין. (העובר שקל כ-1/2 קילו בשבוע ה-23).
כעת, הרופא שלח אותי לבצע בדיקות שונות- ספירת דם, מוניטור כל 3 ימים, יעוץ גנטי, אקו-לב עובר...
כל הסיפור הזה מערער אותי מאוד, במיוחד שהפכתי רגישה ובכיינית במיוחד.
רציתי לשאול- איזה סיבות יכולות לגרום למשקל נמוך כזה?ועד כמה זה מסוכן?האם יש סיכוי שעד הלידה הוא יגדל לגודל תקין ושבעצם אין ממש בעיה?
אודה על תשובתכם, חד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל עובר נמוך
פרופ' יריב יוגב13/10/2009קשה לתת ייעוץ מסודר על סמך הנתונים שסיפקת
ישנם גורמים רבים המביאים למשקל עובר נמוך
במידה והבעיה מקורה בהפרעת זרימה שלייתית כ 2/3 מן היילודים יגדלו לאחר הלידה לגודל תקין (יתקנו את הפיגור בגדילה התוך רחמית) עד גיל שנתיים
לצורך ייעוץ מסודר ומפורט קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשותמאיה11/10/2009
אני בהריון רב עוברים, שבוע 18.
הבחנתי כבר מס' פעמים, בעיקר בלילה, שבשכיבה ישרה על הגב הבטן שלי מתקשה בצד שמאל והופכת לגוש בגודל של כדור טניס המתרכז בצד שמאל כך שאפשר ממש לראות עיוות של הבטן.... כשאני מתרוממת, ההתקשות משתחררת.
האם תופעה שדורשת בירור? אילו בדיקות צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשות
פרופ' יריב יוגב12/10/2009פרט לסונר שגרתי אין צורך במעקב מיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחודש חמישי וראש העובר למטהאורית11/10/2009
הרופא אמר לי שזה אני לא שותה מספיק ועובדת קשה ולא שותה ויטמינים
האם יתכן? מה לעשות
למרות שהופניתי לסריקת מערכות
מחר אני די חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
פרופ' יריב יוגב12/10/2009מה בדיוק השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת ובחילהתמר11/10/2009
שלום רב,אודה לתשובתכם.
הנני בהריון שישי לפני לידה שלישית.בלידה הראשונה לידה מוקדמת שבוע 35 בשל חשד לרעלת הריון.
לידה שנייה ניתוח קיסרי דחוף בשל חשד למצוקה עוברית - בשבות 38.
בהריון זת לחצי דם תקינים עד כה , אך בשל סכרת הריונית מטופלת בגלובן 5 מ"ג בערב ו - 2.5 מ"ג בבוקר.לציין ערכי ppg תקינים יחסית , מעט גבוהים אך לא נמוכים.
מהלילה יש לי סחרחורות ובחילות אשר פשוט מנטרלות אותי מתפקוד בבית.
האם אופייני להריון בשלב זה?או שקשור לעבר המיילדותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת ובחילה
פרופ' יריב יוגב11/10/2009תלונות של סחרחורת ובחילות אינן ספציפיות ועל פניו אינן קשורות לסיפור המיילדותי
במידה וממשיך פני לבדיקת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהמאיה11/10/2009
שבוע 18 בהריון תאומים.
בספירת דם היום 3 נתונים מתחת לנורמה:
RBC= 3.65
HB= 10.5
HCT= 30.6
מהאינטרנט אני למדה שהנ"ל מעיד על אנמיה.
1. איך מטפלים באנמיה?
2. האם מסוכן לעוברים?
3. האם יכול להיות שזה מה שגורם לי לדופק מואץ?
4. האם הנתונים הנ"ל מחייבים המשך בירור בבדיקות דם?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
פרופ' יריב יוגב11/10/2009מדובר באנמיה של הריון
יש מקום לתוספת ברזל
אין סכנה לעוברים
התייעצי עם הרופא המטפל לגבי סוג התכשיר ואופן המתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!!!!!!
מאיה11/10/2009הרופא שלי נמצא בחו"ל עד לסוף השבוע...
הבעיה הבוערת שלי היא שאני סובלת מדופק מאוד מהיר במהלך השבוע האחרון. לפני כמה דקות מדדתי דופק 130!!! ואתמול ושלשום 120.
האם נטילת ברזל במינון 50 מ"ג ליום (25 מהפרנטל + 25 ברזל עדין) עשויה להקל על האנמיה באופן מיידי ובכך להוריד גם את הדופק?
האם הדופק המהיר מסכן את העובדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
פרופ' יריב יוגב12/10/2009דופק מהיר אינו מפריע לעוברים אך יש מקום להערכה לסיבה לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות העוברמאיה11/10/2009
אני בהריון תאומים בשבוע 17+1.
לפני מס' ימים התחלתי להרגיש את תנועות העוברים, אבל אתמול והיום לא הרגשתי אותם בכלל.
האם יש סיבה לדאגה?
האם מרגע שהתחלתי להרגיש זה אמור להיות רציף וסדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות העובר
פרופ' יריב יוגב11/10/2009בשבוע בו נמצאת אין לכך חשיבות
יש לנטר תנועות עובר החל משבוע 23-24 להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי לחץ דם גבוה מתחיל להיות בעייתימתלבטת11/10/2009
שלום,
אני בהריון תקין ושגרתי בשבוע 15.
בשתי מדידות לחץ דם חודשיות שגרתיות אצל אחות ההריון בקופ"ח, הערכים היו יחסית גבוהים:
140/67 ו- 131/78.
איך יודעים אם כאבי ראש וחולשה הם חלק בלתי נפרד מההריון או סימפטום ללחץ דם גבוה?
בסך הכל אני בריאה ועוסקת בפעילות גופנית מתונה.
האם יש מקום לדאגה?
האם ייתכן שמדובר ב"תסמונת קופת חולים" ובהתרגשות מ"המעמד" ומתשומת הלב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה
פרופ' יריב יוגב11/10/2009בהחלט ייתכן כי מדובר ב"תסמונת קופ"ח" לצורך כך יש צורך לבצע מעקב ל"ד ביתי במכשיר מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ודופק איטישי לי מתן11/10/2009
אני בשבוע 6+2 , אתמול היה מעט מאוד דימום ובבדיקה נמצא שצואר הרחם תקין, שק חלמון הד עוברי ודופק איטי עפ"י התרשמות הרופא במוקד הנשים.
שאלותי הן:
1) האם יש צורך במתן תמיכת פרוגסטרון?
2)אני בת 39 עם משקל עודף גבוה וזהו הריון טבעי אך ההריון הקודם והראשון היה מתרומת ביצית, תקין עם סכרת הריון. מה הסיכוי שלי להיות מטופלת כבר מעתה דרך קופ"ח ע"י רופא מומחה להריון בסיכון ולהיות מוגדרת ככזו?
3) בהתיחחס לדימום ולשאר הנתונים שמניתי, מה סיכוי ההריון לשרוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ודופק איטי
פרופ' יריב יוגב11/10/2009לאור גילך מחלות הרקע והנתונים הסונוגרפיים שציינת הסיכוי להפלה יחסית גבוה
אין הוכחה ליתרון ע"י תמיכה של תכשירי פרוגסטרון
אינני מכיר את מדיניות קופת החולים שלך אך לאור הנתונים שסיפקת יש לשקול ייעוץ רופא המומחה להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותדנה10/10/2009
האם כדאי לחזור על בדיקת שקיפות עורפית? את בדיקת שקיפות העורפית עברתי בשבוע 11 ויומיים . כרגע בשבוע 13 האם יש צורך לעבור עוד בדיקה? והאם התוצאה עם השבועיים שעברו יכולה לצאת שונה (חס וחלילה)?? תודות לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות
פרופ' יריב יוגב11/10/2009לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית
אלה24/05/2011שלום רב,
עשיתי היום בדיקת שקיפות עורפית.
אני בת 33 ונמצאת בשבוע 11
השקיפות הייתה 2.7
זה הריון שני.
אני מאוד מוטרדת.
מהי הסתברות לבעיות? אחד לכמה?
איך נכון להמשיך מכאן?
מחכה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה ווכר נמוךיפעת10/10/2009
אני בשבוע 5-6 וחשה כאבי בטן תחתונה הדומים לכאבי מחזור מעת לעת.
הבנתי שהדבר יכול לנבוע כתוצאה מחוסר בשתיית נוזלים - האם נכון?
כמו אני סכרתית (נעורים)ושמתי לב להופעת הכאבים כהסוכר שלי נמוך- האם ידוע קשר בין הדברים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתונה
פרופ' יריב יוגב11/10/2009אין קשר לסוכרת או לשתיה
במידה ומחמיר פני להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה בהריוןחסוי10/10/2009
ד"ר שלום,
כעת נמצאת בשבוע 13 לאחר שאובחנה לפני 3 שבועות המטומה גדולה (כגודל שק ההריון כמעט), הצמודה לשק ההריון.
כעת נמצאת במעקב, לאחר אישפוז, וכן לאחר בדיקת שקיפות עורפית שהיתה תקינה. עם זאת, עדיין ישנו דימום בינוני-חזק (אדום וחום).
מס' שאלות לי אליך ואודה לך אם תוכל לענות לי עליהן (למרות אורכן ומספרן), היות ואני מאד מודאגת:
1. מהם סיכויי ההצלחה של ההריון והאם ישרוד?
2. האם בדיקת הדם לשקיפות העורפית אינה מושפעת מהדימום הרב והמתמשך?
3. מאז האישפוז אני ישנה על הגב, מחשש לפגוע בעובר ולגרום לנזק. הלילה ישנתי בעיקר על הצד, בתנוחת עובר. האם יש חשש לגרימת נזק במצב שכזה (עליי לציין, כי בד"כ לאחר שאני שוכבת מעט על הצד, מתחיל שוב דימום...)? כיצד ניתן לדעת?
4. אני נוטלת כדורי ברזל, אך שמתי לב כי בעת מתן צואה - הכדור יוצא בשלמותו, אך ללא הציפוי. האם אינו נספג?! מה ניתן לעשות?
5. נשלחתי לבדיקת קרישת דם. מה קורה במקרים בהם יש בעיה בקרישת דם בהריון?
תודה רבה מראש,
"מודאגת".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה בהריון
פרופ' יריב יוגב10/10/20091. קשה לדעת מאחר והסיכוי הינו אישי. קיים סיכון מוגבר להפלה לידה מוקדמת
2. יכולה להיות מושפעת
3. אין כל חשיבות לצורה בה את שוכבת
4. יש לשקול החלפת כדורי הברזל אותם את נוטלת
5. יש לשקול טיפול בתרופות המקטינות קרישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה
אני26/08/2010שלום
בשבוע 12 היה לי דימום קל חד פעמי ולאחריו ירידת נוזלים די גדולה.
לאחר מכן בשקיפות עורפיתשהייתה תקינה , נצפתה המטומה בגודל 55מ"מ וכעת בשבוע 15 וחצי גודל ההמטומה היה 100מ"מ על ס"מ.
מלבד זאת , נמצא מוקד אקוגני בלב.מה המשמעות?
שאר הבדיקות היו תקינות.
מה המשמעות של גדילת ההמטומה? האם היא אמורה להיספג? עד כמה עלי לנוח ? שכן יש לי תינוקת בת שנה ואני גרה בקומה שנייה , כך שאין מנוס מלהרימה על הידיים...
האם אני יכולה לבצע דיקור מי שפיר?
מחכה לתשובה !
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה
ד''ר אלי רימון26/08/2010מצביע על דימום בדכ מאיזור השליה
מעמיד את ההריון בסיכון לאור דימום מתמשך
אין טיפול למעט מנוחה ומעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)