מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון תאומים זהים שליה אחת ושק אחדגלית22/09/2009
שלום,
אנחנו בהריון בשבוע ה-11 עם תאומים זהים בשליה אחת ושק יחיד. אנחנו נמצאים בלימודים בסן פרנציסקו והרופא שלי כאן אומר לא לדאוג ושעם מעקב נכון אפשר ללדת ילדים בריאים.
האם זו חוות הדעת המייצגת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים זהים
ד''ר אלי רימון22/09/2009יעוץ לא מדוייק
מדובר בהריון בסיכון רב עם עד 50 תמותה של אחד מהם
משלב מוקדם בהריון יש צורך באשפוז
היות שהייתי בהשתלמות בארצות הברית ואני מכיר את יחס המערכת ל"זרים" ןבמחירים שקלו היטב את הדברים . אתם צריכים ביטוח טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 43שירה+321/09/2009
כותרת: הריון בגיל 43
אני נשואה +3 ילדים בגיליים 18, 14, 10. לפני כשבועיים נודע לי שאני בהריון.אני נמצאת בהתלבטות קשה באם להמשיך את ההריון והזמן דוחק. בבדיקה אצל הרופא, ניצפה דופק וכן יש לי מיומה שכרגע בגודל 6 ס"מ, נדמה לי שבאזור הפונדוס. הרופא די רמז שלא מומלץ להמשיך הריון גם בגלל המיומה וגם בגלל הגיל שכן אני חשופה להמון סיבוכים אפשריים לדבריו כמו שילית פתח, לידה מוקדמת, סכרת, יתר לחץ דם וכמובן סיכון לבעיות כרומוזומליות בעובר. אני די בלחץ ולא יודעת מה להחליט כי גם לי מוזר להתחיל מהתחלה כשכבר יש לי ילד בכיתה י"ב ואיך הילדים יקבלו את זה ואיך זה ישפיע על התנהלות המשפחה שנמצאת בשיגרה מסוימת. מה דעתך הרפואית על המיומה? על סיכוני הגיל? מה ההמלצות? עד איזה שלב ניתן לבצע שאיבה מהירה? אני ממש מבולבלת ומבקשת תשובה כמה שיותר מהירה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר אלי רימון21/09/2009הפסקת הריון נית לבצע בגרידה עד שב 12-14 ובמקומות מסוימים גם מאוחר יותר
הסיבוכים שציינת נכונים אך אינם שוללים הריון לחלוטין
ההחלטה היא שלך האם להכנס להרפתקאה כזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד...
שירה+321/09/2009תודה על תגובתך המהירה. האם זו באמת כניסה להרפתקה? אני פשוט מוטרדת כי יש לי ילדים בבית שזקוקים לי ואני טוטלית למענם, אז מה גודל הסיכון שאני לוקחת על עצמי? מבחינת אחוזים למשל, הסיכון גדול מסיכוי להריון ולידה תקינים? אני לא "אתפוס" אותך במילה, פשוט מאוד חשוב לי לדעת הגדול לפני שאחליט. ובקשר להפסקת ההריון, התכוונתי, עד איזה שלב ניתן לבצע שאיבה בואקום עם צינורית (לא גרידה), דבר שנעשה ללא הרדמה ובצורה מהירה? אני אמורה להיות כרגע בשבוע 7.5-8 . האם נורמלי שארגיש קושי בנשימה ולחץ בחלק העליון של הבטן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון בגיל 43
******08/06/2010אני בת 43 וחצי ובהריון טבעי לגמרי. מאוד מאושרת!!!
כולם במשפחה מאושרים ומתרגשים.
כל הבדיקות תקינות כולל ניקור מי שפיר.
יש לי ילדים גדולים ובעוד חודש וחצי אלד תינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד...
פרופ' יריב יוגב08/06/2010קשה לכמת סיכון באחוזים מאחר ומדובר בהתאמת הייעוץ באופן פרטני אליך
ממחקר שבצענו רוב הנשים בגילך שהרו מהלך ההריון היה בסופו של דבר תקין אמנם עם שיעור תחלואה במהלך ההריון גבוה יותר אך לא משהו שלא ניתן ע"י מעקב צמוד להתגבר עליו
מיומה הממוקמת בפונדוס יכולה לגדול (בעיקר בתחילת ההריון) אך יש תלות בסוג המיומה ומידת חודרונתה לשריר הרחם מבחינת השפעתה.
לצורך ייעוץ פרטני אישי קבעי פגישת ייעוץ אישית במידה ומעוניינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים זהיןגלית21/09/2009
שלום,
אני בהריון עם צאונים זהים בשבוע ה- 11 וכל מה שאני קוראת עליו הוא הסיכונים הקיימים, וזה ממש מכניס אותי ללחץ. האם מישהו יכול לספר לי משהו שירגיע אותי. אין לי מושכ עדיין אם זו שליה אחת או שתיים ואם יש או אין מחיצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר אלי רימון21/09/2009נתוני השליה חשובים ביותר לסיכונים
לגבי תאומים זהים ,שליה אחת הנמצאים באותו שק כל מה שקראת נכון והסיבוכים רבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקן מיקרולייט בהנקהעינת20/09/2009
לד"ר שלום רב
האם מותר להשתמש ללא הגבלה בחוקן מיקרולייט לאחר הלידה (בעקבות בעיית תפרים קשה) בעת ההנקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן
ד''ר אלי רימון21/09/2009לדעתי אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ,טיפולי פוריות וקלקסןלני20/09/2009
שנה טובה דר',
עברתי שאיבה והחזרה בשבוע שעבר. כיום אני מקבלת לתמיכה אסטרופם ואנדומיטרין ובנוסף אני מזריקה קלקסן.
רציתי לשאול האם ניתן לקחת ציפרלקס במקביל והאם זה לא יגרום לסכנה במידה ויתפתח היריון?
(אני נוטלת ציפרלקס לסירוגין כלומר לתקופות קצרות ולא ממושכות.כבר חודשיים שלא נטלתי כיוון שפני היו מועדות ל-IVF ופחדתי שזה יזיק )
תודה רבה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס
ד''ר אלי רימון21/09/2009לתרופות מקבוצה זו קיימים סיכונים בהריון
לפרטים מלאים פני למרכז טרטולוגי בבי"ח אסה"ר או הדסה עי כרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןנהריינית16/09/2009
שאלה: הנני בהריון עם תאומות בשבוע 35 אושפזתי עקב צירים קלים שחלפו
ועשיתי איסוף שתן ב 13.9 התוצאה הייתה 392 וב 16.9 הערכים עלו ל 400
ברצוני לציין שאני מטופלת באולדלמין 250 מג 3 פעמים ביום עקב לחץ דם כרוני
ערכי לחצי הדם תקינים עפ"י המדידות ללא טישטוש רעייה ללא כאבי ראש וללא בצקות
הרגשה כללית טובה מאוד חשה תנועות עובריות היטב האם יש הצדקה להקדים את הלידה לשבוע 36?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת
ד''ר אלי רימון17/09/2009נראה לי כי כדאי לילד מוקדם מחשש להתפתות רעלת חמורה, 36 נראה הגיוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום שלייהקרן16/09/2009
שלום,
האם השילייה יכולה לשנות את מקומה? אני בשבוע 25 ועכשיו אמרו לי שהשלייה קדמית, כאשר עד עכשיו היא היתה אחורית. זה יתכן? ואם כן שילייה קדמית מהווה בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה
ד''ר אלי רימון16/09/2009מיקום קדמי לא בעיתי
לא יודע לגבי שינוי מיקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משל גבוהה שבוע 34+3סער16/09/2009
שלום.
אני היום בשבוע 35 ולפני כמה ימים הייתי בהערכת משקל והיא יצאה גבוהה - 3.263.
הרופא הפנה אותי לחדר לידה והשאלה שלי היא האם זה נכון שבכל מקרה לפני שבוע 37 לא עושים פעולת זירוזו ואם כך האם זה לא "טרטור מיותר" לגשת לחדר לידה בשבוע כ"כ מוקדם.
סכרת הריון נשללה בבדיקה של ה-100 גרם שיצאה תקינה לחלוטין.
כל שאר הבדיקות גם היו תקינות. זהו הריון שלישי וגם בהריון הקודם ההערכה הייתה מוגזמת ובסוף היו שתי לידות רגילות לחלוטין. הראשונה בסוף שבוע 42 עם זירוז והילדה נולדה 3.570 ובשנייה בסוף שבוע 40 הילדה נולדה 3.470...
אשמח לבל תשובה בהקדם.
תודה סער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
ד''ר אלי רימון16/09/2009לא מקובל לילד ילד גדול לפני 39 שבועות
ילוד מוקדם נעשה בחשש למצות עובר או מחלה אימהית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצים להכנס להריון עם טפיל בבטןריקי14/09/2009
שלום
אנחנו רוצים להכנס להריון , אך לפני חצי שנה גיליתי שיש לי כמה טפילים בבטן
Blastocystis hominis ואצמנ
Entamoeba coli cysts ואצמנ
Entamoeba Dispar - התארנ
אני אחרי 3 פעמים שלקחתי אנטיביוטיקה , וזה לא עובר . יש לציין שאת Entamoeba coli
הצלחתי להפוך לציסטה , אך בכל זאת זה יושב בבטן ...
היתי אצל כמה גסטרו ולבסוף הדר' האחרונה אמרה לי שאין מה לעשות ושאני יכולה לחיות עם זה ככה , כמובן זה בגלל שאני לא סובלת משום דבר כלפי חוץ , אני לא משלשלת יותר (כמו לפני חצי שנה ) , רציתי לדעת אם אין עם זה בעיה שאני אכנס להריון יחד עם הטפילים האילו , ואם אין בזה סכנה ,וגם במידה וזה יתפרץ תוך כדי ההריון , האם זה לא מסכן את העובר, ואם אני אקח אנטיביוטיקה כדי לטפל בזה , האם זה לא דבר שעדיף להמנע ממנו ?
אנחנו מחכים כבר מלא זמן כדי שזה יעבור לי וחשבנו אולי להפסיק לחכות , מה דעתך בנושא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי
ד''ר אלי רימון14/09/2009אין לי מידע ספיציפי על טפילים אלה
עלייך לפנות לרופא מחלות זהומיות ולהתיעץ עימו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני בלבקרן14/09/2009
שלום,
בסקירת מערכות התגלה מוקד אקוגני בלב. מי שפיר ואקו לב - תקין.
שאלתי ממה נגרם מוקד זה? האם יכול להיות בגלל שההריון היה מיד לאחר הגלולות או בגלל טיסה בהריון? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד לב
ד''ר אלי רימון14/09/2009בד"כ מדובר בהתעבות מיתר בחללי הלב
אם אקו תקין אין צורך בבירור נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בזמן ההריון בשבוע 28חסוי13/09/2009
שלום,
אשתי נפלה היום על הידיים והרגל (לא על הבטן).קיבלה יום אשפוז להשגחה.בינתיים הכל בסדר.
1.הבנו שהסכנה יכולה לנבוע מהפרדות של השליה כתוצאה מהנפילה.השאלה,לאחר כמה זמן יוצאים מכלל סכנה?
2.כמו כן,היא קיבלה אנטיטטנוס.האם בוודאות זה לא מזיק להריון?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה
ד''ר אלי רימון14/09/20091.הבנו שהסכנה יכולה לנבוע מהפרדות של השליה כתוצאה מהנפילה.השאלה,לאחר כמה זמן יוצאים מכלל סכנה? מספר ימים
2.כמו כן,היא קיבלה אנטיטטנוס.האם בוודאות זה לא מזיק להריון?לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםדנה13/09/2009
שלום בשבוע שעבר עברתי אולטרסאונד ורופא אמר שהכל תקין
יומיים לאחר התחילו לי כאבים עדינים שנמשכו פחות מ 15 שניות כמו לפני מחזור אבל ממש קצרים - לא כל כך כואבים היום כבר עברו לי כאבים. האם זה תקין? האם בכל אופן כדאי ללכת עוד פעם לבדוק אצל רופא?. אני שבוע 18* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אלי רימון13/09/2009זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטופניהמירי13/09/2009
בני נולד עם טרומבוציטופניה קשה- עם ספירה של 9000 ,אך התאושש מזה מהר מאד.
בעלי ואני נשלחנו לעשות בדיקת PLA1 ומסתבר שיש ביננו אי התאמה. בביקורת בביה"ח אמרה לי הרופאה שהיא לא ממליצה על לידת ילדים נוספים מחשש לפגיעה חמורה יותר.
ילדים זה החיים שלי, ואני רוצה עוד, והרבה. שאלתי היא האם יש טיפול שעשוי להבטיח הריוןתקין וילד בריא?
(אני כמובן לא אעשה שום דבר, אם יש חלילה סיכון להולדת ילד לא בריא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטופניה
ד''ר אלי רימון13/09/2009במקרים כאלה אם האישה רוצה הריון נוסף ניתן להציע טיפול באימונוגלובולינים (נוגדנים) משב מוקדם בהריון. הטיפול הוכח כמשפר תוצאות אך איננו מונע כליל סיבוכים.
רצוי להתיעץ עם רופא הריון בסיכון גבוה טרם ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVIG
מירי13/09/2009מה שנקרא IVIG?
מעקב צמוד לספירת הטרומבוציטים של העובר לא יכולה למנוע סיכונים?
אין שוםטיפול מבטיח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVIG
מירי13/09/2009מה שנקרא IVIG?
מעקב צמוד לספירת הטרומבוציטים של העובר לא יכולה למנוע סיכונים?
אין שוםטיפול מבטיח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרומבוציטופניה
ד''ר אלי רימון13/09/2009נכון IVIG
לא מודדים טסיות עובר כי זה דורש דיקורים חוזרים לחבל הטבור שיש בהם סיכון רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו נתונים נוספים עלי לבקש?שרון12/09/2009
סוג התאומים? נפח מי שפיר? זרימות בחבל הטבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו נתונים נוספים עלי לבקש?
פרופ' יריב יוגב12/09/2009סוג התאומים? נפח מי שפיר? זרימות בחבל הטבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך, אני אשאל את הרופא
שרון13/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל של קילו בין תאומים שבוע 32שרון12/09/2009
שלום. אני בת 38, חיה בארה"ב ובהריון עם תאומים בשבוע 32.
בבדיקת אולטראסאונד היום התגלה (חודש מאז הבדיקה הקודמת) שהתינוק (ששוכב יותר למעלה) ירד מהאחוזון 20 ל-10% ושוקל כעת 1.4 ק'ג. המוניטור היה נורמלי . אני מרגישה אותו הרבה פחות מאשר את התינוק השני. אבל במוניטור, שניהם נורמלים. לעומת זאת התינוק השני עלה מהאחוזון ה50% לאחוזון ה-93.6% ושוקל 2.4 ק'ג. בדיקות המיי שפיר, ושקיפות היו נורמליות.
אני בגובה 1.58 ועליתי כעשרה קילו מאז תחלית ההריון.בחודש האחרון עליתי רק כמעט קילו. תוצאות הבדיקה יום הלחיצו אותי מאוד. לצערי מעקב ההריון כאן אינו קפדני כמו בארץ, ותגובת הרופא השאננה ניראת לי שיטחית. על פיו, כל עוד תוצאות המוניטור נורמליות (פעמיים בשבוע), אין סיבה לדאגה.
מה המשמעות של הפרש משקל, וירידה בקצב ההתפתחות ועליה אצל השני? מה אנ יכולה לעשות בשביל לעזור? איזה בדיקות לבקש? האם זו אינדקציה לניתוח?
תודה שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל של קילו בין תאומים שבוע 32
פרופ' יריב יוגב12/09/2009שאלתך מורכבת
וקשה לתת תשובה מפורטת ע"ס הנתונים שסיפקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)