מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך שאלהדריה05/07/2008
שלום שוב, שאלה קצרה נוספת, משיטוט בפורום עלתה לי שאלה נוספת: אנחנו אמורים לטוס לחו"ל בהיותי אמורה להיות בשבוע 11-12. מאחר ובהריונות קודמים אמרו לי שאין בעיה לטוס בייחוד אם אני לוקחת קלקסן חשבתי שאוכל לטוס, בייחוד אם אקח טיפול לאורך זמן או נקודתי לטיסה לפחות, של נוגדי קרישה. אשמח לשמוע את דעתכם. שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
פרופ' יריב יוגב05/07/2008ראי תשובתי לעיל
כעיקרון אין מניעה מטיסה ובמיוחד כאשר את מטופלת בקלקסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקת סיסי שלייהדריה04/07/2008
שלום, אני בשבוע שישי של הריון (ממש התחלה) ובמעקב מוגבר בשל מחלת רקע ורקע מסויים של קרישיות יתר (פקטור 5 הטרוזיגוטי ושלוש הפלות בשבועות 5, 8, ו15 הפלה מושהית). בהריון קודם לקחתי קלקסן משבוע רביעי (לידה תקינה וכן לידה נוספת תקינה לפניה, ללא קלקסן). אך כיום לא לוקחת. בשל גילי, אני אמורה לעבור בדיקת מי שפיר / סיסי שלייה והעדפתי היא לסיסי שלייה בשל היותה מוקדמת יותר. האם יש בה יותר סיכון? כמו כן, אם מבצעים אותה, מה הזמן המתאים והדרך המתאימה ביותר לבצעה? (מבחינת שבוע הריון, בדיקה נרתיקית או בטנית ופקטורים נוספים אחרים)? בנוסף אשמח לשמוע דעתכם האם הפלות בשלב יחסית מוקדם כמו שהיו לי מצדיקות קלקסן? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בדיקת סיסי שלייה
פרופ' יריב יוגב05/07/2008לסיסי שליה ומי שפיר יתרונות וחסרונות שונים ויש לדון בכל מקרה לגופו
אינני משוכנע כי עברת את כל הברור לגבי ההפלות החוזרות וקלקסן אינו אינדקטיבי באופן מוחלט ע"פ הפרטים שציינת
אופן בצוע סיסי שליה (בטני לעומת נרתיקי) תלוי במיקום השליה ומיומנות המבצע
נראה לי כי יש מקום שתפני לייעוץ מסוגר בו גם תקבלי הסבר מפורט לשאולותייך וכן ניתן יהיה לקבוע תוכנית ברור ואבחנה הן מבחינת קרישתיות היתר והן מבחינת תכנון הברור הגנטי בהריון הנוכחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת סי בהריוןשולי04/07/2008
שלום רב, אני בשבוע 10 בהריון ראשון עם תאומים. במסגרת בדיקות דם התגלו התוצאות הבאות: HCV ABS POSITIVE HCV PCR QUANT 623219.40 IU/ML 6.2 E+5 IU/ML שיטה זו מקובלת כניסיונית ויש להתייחס .אליה בהתאם בקבלת החלטות קליניות HCV ABS.CONF. Unnecessery See HCV PCR Result יש לציין כי בדיקות תפקודי כבד תקינות ואני נתקלת בבדיקה זו לראשונה. מה אומרות התוצאות? האם יש לי צהבת ואם כן כיצד לא הרגשתי זאת? כיצד זה משפיע על ההריון? אודה לתשובה מודאגת,שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת סי בהריון
פרופ' יריב יוגב05/07/2008לא פרטת מדוע בוצעה בדיקת דם זו
התוצאות שפרטת מחייבות התייחסות
פני לרופא המומחה בהריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת c
שולי05/07/2008הבדיקה בוצעה כחלק מבדיקות דם שמבצעים בתחילת ההריון. אני חייבת לציין שבדיקות תפקודי כבד תקינות ואני מרגישה מצויין. לא השתמשתי בסמים מעולם וגם לא עשיתי קעקועים. כיצד פתאום יש לי צהבת? והאם יכולה להיות טעות בתוצאות? האם המחלה מסוכנת? תודה, שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת c
פרופ' יריב יוגב05/07/2008צהבת C יכולה להיות מועברת גם ביחסי מין ומהפרשות וכן בעירויי דם ומוצריו
אני ממליץ על מעקב מסודר אצל רופא המומחה להריון בסיכון גבוה יחד עם מרפאת כבד
כאשר קיימת פעילות של הוירוס יש הממליצים על טיפול אך ברוב המקרים משתדלים שלא לטפל במהלך ההריון.
ישנם כיום דווחים חדשים לגבי המעקב והטיפול בצהבת מסוג C במהלך ההריון- פני למומחה בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שולי05/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50יפה דאבוש03/07/2008
עשיתי בדיקת העמסה לאחר שהאחות אמרה לי שאפשר לאכול משהו בבוקר: שתיתי נס ללא סוכר ועוגייה. התוצאה היתה 140. קראתי שזו תוצאה גבולית. השאלה היא: האם לא הייתי אמורה להיות בצום ע"מ לשקף באמת את הסיכוי ל"חטוף" סכרת הריונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50
פרופ' יריב יוגב04/07/2008העמסת סוכר של 50 גרם אינה מחייבת צום
תוצאה של 140 מומלצת העמסת סוכר מלאה של 100 גרם. בדיקה זו מבוצעת בצום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לקראת הריון חדשטי02/07/2008
שלום רב, בשבוע 19 לא נצפה דופק ועברתי גרידה. סקירה מוקדמת, שקיפות עורפית ומי שפיר תקינים. חלבון עוברי לא היה תקין (HCG גבוה). אני בת 34 ובבית 2 ילדים בריאים, כל העבר הבריאותי שלי תקין לגמרי. היום אני שבועיים אחרי הגרידה, עשיתי US ונאמר שהרחם בגודל תקין עם רירית של 2.7. האם יש בדיקות נוספות (שמעתי משהו על קרישיות דם..?) או בירורים שצריך לעשות? תודה רבה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לקראת הריון חדש
פרופ' יריב יוגב03/07/2008רצוי לבדוק נוכחות נוגדנים ל LAC ACL B2GPI
אנא התייעצי עם רופא המומחה בהריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר גרידהטי02/07/2008
שלום, עברתי גרידה באסף הרופא בשבוע 23 כי לא היה דופק. כל ההריון היה תקין (כולל מי שפיר) חוץ מחלבון עוברי. עברתי US שבועיים אחרי הגרידה ובדיקת רופא - היה תקין. לא חיכיתי לווסת , כחודש לאחר הגרידה קיימתי יחסים , כעת אני 9 שבועות אחרי הגרידה ואני בהריון ( לפי בדיקת ביתית). האם יש סיכון מכיוון שלא חיכיתי לווסת? האם מגדיל את הסיכונים בהריו הנוכחי כי לא חיכיתי מספיק? מה לעשות? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר גרידה
פרופ' יריב יוגב02/07/2008אי ההמתנה לוסת לאחר הגרידה אינה מסכנת את ההריון אך העובדה שלא בצעת ברור לסיבות להפלה המאוחרת כן מסכנות את תקינות ההריון
פני לייעוץ לרופא המומחה בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןפאני02/07/2008
שלום רב, כשביקרתי לפני שובעיים בהיי ריסק בחדרה, ביקשו שאני אעשה כמה בדיקות, לרובן עדיין אין תשובות (יותר משבוע כבר) את חלקן קיבלתי... PROTEIN U/24HR 187.00 MG/2 20.00- 150.00 (.........)* WBC 11.40 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)* NEUTROPHILS 7.30 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)* RBC 3.18 M/UL ( 3.90- 5.40)*(.........) HEMOGLOBIN 9.80 G/DL ( 12.00- 16.00)*(.........) HEMATOCRIT 29.20 % ( 35.00- 45.00)*(.........) CMV-IGG טרם בוצע CMV-IGM טרם בוצע RUBELLA -IGG טרם בוצע TOXOPLASMA-IGG טרם בוצע TOXOPLASMA-IGM טרם בוצע HSV-IGM(I+II) טרם בוצע חלבון בשתן 187, כשהנורמה עד 150, האם זה משמעותי ? בנוסף לזה שאני סוכרתית, אני גם מטפלת ביתר לחץ דם עם TRANDATE100. אז אולי זה הגיוני שיש לי חלבון, או יש מצב שאני כבר (שבוע 28) מפתחת רעלת, חלילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה
פאני02/07/2008PROTEIN U/24HR 187.00 MG/2(.........)* WBC 11.40 K/UL (.........)* NEUTROPHILS7.30 K/UL (.........)* RBC 3.18 M/UL *(.........) HEMOGLOBIN 9.80 G/DL)*(.........) HEMATOCRIT 29.20 *(.........) CMV-IGG טרם בוצע CMV-IGM טרם בוצע RUBELLA -IGG טרם בוצע TOXOPLASMA-IGG טרם בוצע TOXOPLASMA-IGM טרם בוצע HSV-IGM(I+II) טרם בוצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון בשתן
פרופ' יריב יוגב02/07/2008בשלב זה כמות החלבון בשתן תקינה המשיכי מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפר צווארישירלי02/07/2008
שלום רב יש לי תפר צווארי מסוג שירודקר ( CIN II-III ) , אני אמורה ללדת עוד כשבועיים בניתוח קיסרי ,את התפר משאירים לי לצורך שימוש בהריונות הבאים. האם ניתן להכנס להריון עם תפר ? הרי יש תפקיד ברור לצוואר הרחם בתהליך לא ? אשמח לחוות דעתכם תודה שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפר צווארי
פרופ' יריב יוגב02/07/2008אין מניעה מכניסה להריון עם תפר צווארי קבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50חי02/07/2008
עשיתי העמסת סוכר 50 , תוצאה 177 מה זה אומר ?? ועוד שאלה אם אישה יש לה סכרת הריונית יש מצב שבגלל זה בטא בחלבון עוברי יוצא גבוה מעט מהרגיל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
פרופ' יריב יוגב02/07/2008העמסת סוכר של 50 גרם הינה בדיקת סקר המוצעת לכלל הנשים ההרות. ערך בדיקה הגבוה מ 130-140 מחייב בדיקה אבחנתית של העמסת סוכר 100 גרם בצום. אין קשר בין העמסת הסוכר לתוצאות החלבון העוברי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חי02/07/2008ד"ר יריב , קודם כל תודה רבה על המענה המהיר . עוד שאלה , אם ביצעתי את הבדיקה כמה דק' לפני שעברה שעה עד כמה זה משמעותי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' יריב יוגב02/07/2008באם מדובר במספר דקות אין לכך חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הX השבירדקלה02/07/2008
שלום רב, אני בשבוע ה14 להריוני. אני ובן זוגי ממוצא אשכנזי ועשיתי את כל הבדיקות המתאימות וכולן תקינות. יחד עם זאת ואף על פי שהבדיקה המולקולרית לתסמונת הX השביר נמצאה בגדר הנורמה: 24 חזרות בעותק אחד של הגן ו30 חזרות בעותק השני של הגן- הופיעה הערה כי במידה ובמשפחתי יש רקע של פיגור שכלי, אוטיזם,PDD או X שביר, עלי להודיע על כך למעבדה בהקדם. ובכן, לבת דודתי (בת אחות של אמי) היו לקויות למידה חמורות והיא למדה בכיתה טיפולית בבית ספר רגיל. והבת של בן דודה של אבי (הנכדה של אחות סבתי מצד אבי) סובלת ממשהו חמור: פיגור קשה או אוטיזם אינני יודעת ממה בדיוק ואני לא בקשר עמם, אך אני יודעת שאיננה מתפקדת, לא מתקשרת, נכה, לא שולטת בצרכיה וכיו"ב והיא מטופלת במוסד מתאים שעלותו מאוד גבוהה (לאחר שנים שטיפלו בה בביתם עד שנות העשרה לחייה). יש לציין כי יש להם שתי בנות נוספות בריאות. האם זה אני צריכה ליידע את המעבדה בנוגע למקרים הנ"ל? האם הקרבה המשפחתית המצויינת במקרה השני משנה ככל שזה נוגע אלי? האם מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר למען הסר ספק? (בדיקת שקיפות עורפית תקינה וסקירת מערכות מוקדמת טרם בוצעה). אני מודה מראש ומקרב לב על מענה לשאלתי!!! דקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הX השביר
פרופ' יריב יוגב02/07/2008שאלתך ארוכה ומפורטת ואשתדל לפשט
הסיכון לתסמונת X שביר נמוכה לאור הבדיקות שבצעת
התיאור המשפחתי של קרובותייך שסבלו מפיגור/קשיי למידה אינו נראה לי קשור לסיכון מודבר לתסמונת גנטית מה גם ששתי קרובות אלו אינן קרובות משפחה בעצמן
הצורך בדיקור מי שפיר חורג מיריעת הדיון בפורום אך אינו מותווה מן הסיפור המשפחתי האישי שלך פני לייעוץ לצורך חוות דעת מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוסטינקס והריוןטי01/07/2008
שלום, לאחר גרידה בשבוע 22 קיבלתי 2 כדורי דוסטינקס (נטלתי במשך יומיים) לייבוש חלב. נכנסתי להריון מיד לאחר הגרידה, כנראה כשבועיים וחצי לאחר הגרידה (אני יודעת בדיוק מתי קיימתי יחסים). קראתי שאסור להכנס להריון בעת נטילת דוסטינקס ועד חודש אחרי. האם אכן קיים סיכון להריון כי לא עבר מספיק זמן מהרגע בו לקחתי את הכדור? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוסטינקס והריון
פרופ' יריב יוגב02/07/2008מידת ההשפעה על ההריון בנטילת דוסטינקס כפי שציינת זניחה ואין בכך כל סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חניכיים בהריון?חסוי30/06/2008
שלום רב, אני עם תאומים שבוע 33. ביומיים האחרונים יש לי מעיין רגישות בחניכיים- כאבים במעבר בין חום לקור, כאבים של שרירי הלסת ורגישות יתר בכלל, לפעמים כמו זרמים חשמליים בין השיניים. זאת, בנוסף לדימום שיש לי בחניכיים כבר כמה חודשים, שהבנתי שזו תופעה מוכרת בהריון. האם הרגישות בחניכיים קשורה אף היא להריון? ואם כן, למה זה קורה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חניכיים בהריון?
פרופ' יריב יוגב30/06/2008התופעה שאת מתארת יכולה להיות בהחלט קשורה לרגישות יתר של החניכיים בהריון
ממליץ לפנות לרופא שיניים לבדיקה שגרתית כדי לראות שאין מדובר בדלקת זיהומית המחייבת טיפול אנטיביוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהריוןחסוי29/06/2008
שלום רב, אני בשבוע 23. בשבוע הזה עליי לעשות טיסה מת"א לאילת ובשבוע הבא מאילת לת"א בחזרה. האם יש סיכון לי ולעוברית שלי? - עברתי בדיקת מי שפיר לפני שבועיים וחצי. האם יש בכך יותר סיכון? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בהריון
פרופ' יריב יוגב29/06/2008טיסה קצרה מת"א לאילת אינה בעיתית בשבוע בו את נמצאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם חד-קרניתמר29/06/2008
שלום, התגלה אצלי רחם חד-קרני. מה המשמעות של זה: לידה מוקדמת? שמירת הריון? הריון בסיכון גבוה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם חד-קרני
פרופ' יריב יוגב29/06/2008מספר רב של פרטים חסרים כיצד התגלה? מדוע בוצעה הבדיקה?
כעיקרון הסיכון ללידה מוקדמת ולמצגים פתולוגיים (שאינם מצג ראש של העובר) שכיחים יותר אך קשה לכמת את הסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום הזרקת קלקסןספיר29/06/2008
שלום, שבוע 26 מזריקה קלקסן 40 כל יום לצידי הבטן, ההזרקה לאיזור זה כבר לא נוחה לי, שאלתי את האחיות בקופח לגבי הזרקה במקום אחר והן שלחו אותי לרופא שאמר שאינו מכיר הזרקה במקום אחר. קראתי בכמה מקומות באינטרנט שבנות עוברות להזריק בירך. מה דעתך? האם אפשר להזריק קלקסן למקומות אחרים בגוף ומה המשמעות של זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום הזרקת קלקסן
פרופ' יריב יוגב29/06/2008קלקסן צריך להיות מוזרק תת עורית
רוב הנשים המזריקות קלקסן אינן מתקשות להזריק המשך ההריון וכן לאחר הלידה בשיפולי הבטן שם נוח יחסית להזריק את הקלקסן.
במידה ומתקשה באופן מיוחד (אני מתקשה להבין מדוע) ניתן להזריק תת עורית לסרוגין במקומות אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)