מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ וסכרת הריוניתמזל25/05/2008
אני בשבוע 8 לפני שנה עברתי הפלה עקב מום בעובר כעת מאוד לחוצה עד לבדיקת שקיפות עורפית וסקירה מורחבת מטופלת באינסולין עקב הלחץ שלי רמות הסוכר מאוד גבוהות לדוגמא היום אכלתי בצהריים 3 כפות אורז ושני שניצל תירס לייט אחרי שעתיים בדקתי והיה לי 280 לפני כן קצת התרגזתי על ביתי בת ה8 בנושא שיעורי הבית, התחושה בגוף היתה של דופק מהיר ועצבים שאלתי היא האם עקב הלחץ שאני שרויה בו ורמות הסוכר הגבוהות יכול להיגרם נזק לעובר? אציין שמטופלת באינסולין מיקס 12 יחידות בלילה ו12 יחידות בבוקר. אני שרויה במתח תמידי אנא יעצו לי מה לעשות אולי יש משהו טבעי שיכול להרגיע אותי ואפשר לקחת בהריון. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר אלי רימון25/05/2008לחץ יכול להעלות רמת הסוכר
רמות סוכר גבוהות יכולות לפגוע בעובר ולכן עליך לפנות לרופא מומחה באיזון סכרת הריון.
יתכן שיש מקום לטיפול " הרגעה" על מנת לאפשר לך לשרוד את התקופה הקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליווי תסמונת מרפן בהריוןיסמין25/05/2008
שלום לרופאי הפורום- כל השאלות מתייחסות לאישה עם תסמונת מרפאן שבהריון:
האם טיפלתם באישה/נשים בהריון עם תסמונת מרפאן?טיפול עד ללידה?
האם הלידה היא תמיד בקיסרי?
האם התינוק זקוק לטיפול מיוחד עם לידתו כמו אשפוז להשגחה?
האם נכון הדבר כי מחודש מסוים האישה מתאשפזת אישפוז מלא? אם כן אז מאיזה חודש בערך מקובל?
במידה והאישה לא מעוניינת בבדיקה גנטית לעובר בשבוע 11 לזיהוי הגן בעובר, האם ההחלטה תשפיע על המשך הטיפול בה ובעובר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי,האם המקרה שלך דומה לשלי?
טלי14/04/2012טלי,האם את מרפן בהריון?או לכל מי שקוראתוהיא מרפנית בהריון או היתה בהריון,אשמח לשוחח
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפן בהריון
ספיר13/10/2016היי
אני בשבוע 18 וגילו לי על פי בדיקה גנטית שאני נשאית של גן מרפן fbn1 אשמח לדעת מה ההשלכות לכך?
לא בדקתי האם העובר נושא את הגן אך אשמח לדעת אם זו סיבה לצאת לשמירת הריון
אני כרגע נמצאת בהריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפן בהריון
ספיר06/11/2016היי
אני בעלת תסמונת מרפן ובהריון
אשמח לשוחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפן והריון
פרופ' יריב יוגב25/05/20081. במסגרת מרפאתנו טיפלנו בכמה נשים עם מרפן והריון
2. אין חובה ללידה בניתוח קיסרי כל מקרה מדון לגופו
3. הטיפול בתינוק מתבסס על הערכת רופאי הילדים לאחר הלידה
4. אין צורך באשפוז מלא באופן גורף. כל מקרה נדון לגופו ע"פ התנהלות ההריון ומידת הסיבוכים הקיימים מן המחלה הבסיסית
5. בדיקה גנטית לעובר הינה החלטה אישית של ההרה ואינה משפיעה כלל על מהלך הטיפול בה המעקב ההריוני והטיפול ביילוד לאחר הלידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומלץ לי להפסיק את ההריון
טלי07/04/2012שלום
אני בהריון שבוע 17 אמא ל3 ילדים.
בעקבות ניתוח שעברה אמי להחלפת האורטה נתבקשתי לעבור בדיקת אקו,שם נתגלה שגם לי יש הרחבה של 41 ס"מ,גם לאחד מתוך שלושת ילדיי.בת דוד שלי מאובחנת ונראת מרפן,ועל כן לפי האמור בגלל הסיכונים שיש הומלץ לי להפסיק את ההריון.מה דעתך?
האם כדאי לילד אותי בשבוע 28 בקסרי ?
לפי נסיונך מה אתה היית ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומלץ לי להפסיק את ההריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/04/2012שבשום מקרה לא ניתן לגבש המלצה על סמך הנתונים שסיפקת באינטרנט
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית מסוגרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 הפלות חוזרות רצופותשוקשוק24/05/2008
שלום לכם. אני בת 34. אמא לילד בן 4 (הריון ראשון ספונטני ותקין). עברתי 5 הפלות חוזרות עוקבות בשנתיים וחצי שעברו (הריון 2 - בשבוע 16, הריון 3 - בשבוע 8, הריון 4 - בשבוע 10, הריון 5 - בשבוע 15 והריון 6 - בשבוע 14). ההפלה האחרונה היתה בסוף פברואר 2008. כל הבדיקות שעשיתי תקינות - היסטרוסקופיה, כריוטיפ שלי ושל בעלי, סיווג רקמות ו- X match, בדיקות קרישיות יתר, בדיקה כרומוזומלית של העובר בהפלה ה- 4 - הכל תקין! לציין הטרוזיגוט ל- MTHFR. לא בדקו את הגנטיקה של העובר האחרון עקב כשל טכני. בהריון ה- 5 קיבלתי זריקות של פרגניל עד שבוע 12 (טופלתי במרפאה להפלות חוזרות של פרופ' כרפ בתל השומר) ובהריון ה- 6 קיבלתי קלקסן 40 מ"ג + טבפירין + אוטרוגסטן + פרגניל (טופלתי אצל מומחית להריון בר סיכון מהדסה). הרופאה אמרה לי שאין לרפואה תשובה עבורי וכי עלי להיכנס שוב להריון ואז אקבל שוב קלקסן + אספירין + אוטרוגסטן, ובנוסף סטרואידים במינון של 5 מ"ג וכן אניטיביוטיקה שבוע בחודש. מה דעתכם? האם יש בדיקות נוספות שלא עשיתי (הרופאה ומרת שלא). אני אובדת עצות. למה זה קורה לי? האם יש פתרון? אודה לתשובתכם בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 הפלות חוזרות רצופות
פרופ' יריב יוגב25/05/2008לא תמיד לרפואה המודרנית יש תשובה חד משמעית
ע"פ הנתונים שסיפקת נראה כי פרט לטיפול המוצע אין טיפולים נוספים
נשאלת השאלה באם בוצע ברור גנטי מקיף לך ולבן זוגך מעבר לקריוטיפ לגבי נשאות למחלות מטבוליות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנון הריון עם APLAמיכל24/05/2008
שלום רב,
הריון קודם ילדתי בניתוח חירום בשבוע 30 עקב רעלת במצב HELPP
לאחר בירור התגלתה APLA והמלצה להריון הבא בתוספת קלקסן ואספירין.
כעת, לאחר שנתיים, מעוניינת לנסות בשנית.
האם עלי לקחת במהלך הנסיונות חומצה פולית במינון גבוה מ-40 מ"ג כפי שנלקח בהריון רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנון הריון עם APLA
פרופ' יריב יוגב25/05/2008טיפול בחומצה פולית במינון 5 מ"ג כהמלצה עבור מטופל בודד הינה עדיפה תמיד על פני המינון המקובל של 400 מיקרוגרם ללא קשר לתסמונת ה APLA
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריוןאירית23/05/2008
בשני ההריונות שלי סבלתי מרעלת הריון - טוקסמיה בהריון השני נותחתי בשבוע 32 מאחר שהרעלת החמירה. יש לי רחם דו קרני עם מחיצה ובשתי ההריונות נעשה ניתוח קיסרי. הייתי מעוניינית להיכנס להריון שוב אך הוסבר לי שאני לוקחת סיכון מאוד גבוהה. אשמח לשמוע מהי חוות דעתך ואם זה נכון שלקיחת אספירין תקטין את הסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון
פרופ' יריב יוגב23/05/2008לאחר 2 הריונות עם רעלת הריון הסיכון להריון נוסף עם רעלת הריון הינו גבוה יחסית
יש צורך בהערכה מסודרת של הסיכון וניסיון הקטנת סיכון זה במשפר שיטות, אספירין הינה אחת מן האפשריות
אנא פני לייעוץ מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחשיר23/05/2008
שלום רב,
אני בשבוע ה-10 להריון, בבדיקות דם שערכו לי נמצא שאין לי נוגדנים לאבעבועות רוח למרות שחליתי במחלה בילדותי.
אני עובדת עם ילדים שאלתי היא מה הסיכוי להדבק במחלה ומה הסיכוי לפגיעה בעובר במידה ונדבקתי במחלה והאם כדאי להמנע מעבודה בתקופת ההריון?
בתודה מראש,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח
פרופ' יריב יוגב23/05/2008ייתכן ואת מבלבלת בין הבדיקות השונות
אין מבצעים בדיקות שגרה לנוגדנים לאבעבועות רוח. במידה ואין לך נוגדנים קרוב לודאי כי לא חלית בילדות. ידוע כי מחלה בילדות מהווה הגנה טובה (אם כי לא מושלמת) בפני מחלה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבעבועות רוח
שיר24/05/2008שלום ד"ר יוגב,
ראשית תודה על התשובה המהירה, עפ"י תשובך לא הבנתי מה הסיכוי שלי להידבק באבעבועות רוח (גם בבדיקה החוזרת שערכו לי נמצא שאין לי נוגדנים בפני המחלה), מה הסיכוי של העובר להפגע והאם היית ממליץ לי להמנע מעבודה אם ילדים?
בברכה,
שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבעבועות רוח
פרופ' יריב יוגב25/05/2008עם התקדמות ההריון הסיכוי לפגיעה עוברית בהנחה ותדבקי יורד באופן משמעותי. יש לזכור כי במהלך ההריון קיימות גם משמעית אמהיות להידבקות. יש להימנע כל האפשר ממגע קרוב עם ילדים החולים באבעבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת כדוריםמיכל23/05/2008
האם מותר לקחת טרנדט עם פרוגינובה ביחד או שצריך להמתין מספר שעות בינהם?
כנ"ל לגבי אספירין ופרוגינובה.
תדה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לקראת החזרת עוברים מוקפאים.
מיכל23/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת כדורים
פרופ' יריב יוגב23/05/2008אין מניעה משילוב התרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר בשבוע 27לימור21/05/2008
שלום,
נדבקתי ב-cmv הידבקות ראשונית בין השבועות 16-19 להריון.
אמרו לי שעליי לעשות בדיקת מי שפיר ל-cmv לא לפני שבוע 27.
הרופא ממרפאת הזיהומים בבילינסון אמר לי שכדאי לדחות את בדיקת מי השפיר לשבוע 30, על מנת שאם תהיה לידה מוקדמת כתוצאה ממי השפיר ויוולד פג, הסיכויים שהוא יחיה עם בעיות יהיו קטנות יותר.
הרופא הפרטי שאיתו אנו מתייעצים אמר שהגישה שלו היא לעשות את הבדיקה מייד שאפשר, כלומר בשבוע ה-27. הוא אמר שהסיכויים לסיבוך הם קטנים מאוד (לדבריו הוא ערך מאות בדיקות ולא היה מקרה אחד של הפלה), ושגם אם יש בעייה של ירידת מים, אז מנסים לעכב את הלידה ככל האפשר, ושגם לפג בשבוע 27 יש סיכויי שרידות טובים, ושאם המטרה היא להקטין את הסכנות, אז אפשר להקצין ולומר שנעשה מי שפיר בשבוע 34.
כמו כן הוא העלה את הנימוק הנפשי, שלפיו לנו יהיה יותר מתח עם ההריון במקרה שנעשה את הבדיקה מאוחר יותר, וניקשר פחות לעובר.
וסוגייה נוספת היא הסוגייה האתית, שאם מחליטים על הפסקת הריון עקב cmv, אז עדיף להפסיק בשבוע 27 ולא בשבוע 30
מה דעתכם? אנחנו מאוד מתלבטים בנושא?
האם זה יהיה חסר אחריות מצידנו לעשות מי שפיר בשבוע 27?
האם סיכויי הסיבוכים בבדיקת מי שפיר הם תלויים ברופא? או שלכל רופא מיומן יש אותם סיכויי סיבוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר בשבוע 27
פרופ' יריב יוגב22/05/2008הסוגיה שאת מציגה אינה פשוטה ונראה כי קיבלת הסבר מלא הן ע"י המרפאה להריון בסיכון גבוה והן ע"י הרופא הפרטי. אין זה נכון כי מעולם אין לידות לאחר דיקור מי שפיר בשבוע 27 ובמידה ומתרחשת לידה כזו עדיף שתתרחש בשבוע 30 ולא בשבוע 27
כמו כן מבחינת הזמן מן ההדבקה לדיקור רצוי שיעברו לפחות 6-7 שבועות כך שדיקור בשבוע 30 מעלה את הסיכוי לאיבחון חיובי במידה ואכן העובר נדבק. אינני רואה הבדל גדול מבחינה אתית להפסיק הרעטו בשבוע 27 או 30.
שיעור הסיבוכים כתוצאה מן הדיקור כמעט ואינם תלויים ברופא המבצע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה ענו בדחיפותנילי21/05/2008
הריון שבוע 13
תסמונת אפלה
מטופלת בקלקסן ואספירין
היום היה לי מעט דימום, ממש כמות זעירה של דם בהיר. האם מהווה סיכון? האם עלי להיבדק?
אודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם APLA
פרופ' יריב יוגב21/05/2008יש להיבדק
פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידה עם סכרת הריוןלואיז21/05/2008
שלום רב,
בזמן ההריון הייתי עם סכרת הריון וטיפול באינסולין שלוש פעמים ביום. ברצוני לדעת מה הפרוצדורה לאחר הלידה,ילדתי לפני חודש,ביומיים הראשונים עשו לתינוקי בדיקות רמת סוכר והכל היה תקין,כמו כן נאמר לי להפסיק הטיפול באינסולין ושעליי לעשות מעקב ובדיקת העמסת סוכר בהמשך של רמות הסוכר בדם כדי לראות שהכל תקין.מתי אמורים לעשות את בדיקת העמסת הסוכר כדי לוודא שהכל תקין?ומי אמור להפנות אותי להמשך המקב והבדיקות?וכמו כן,אני מניקה רוב הזמן,שואבת וגם נותנת כשצריך תוספת סימילק...האם עליי להמשיך להקפיד בדיאטה כפי שהייתי בהריון עם הסכרת?אודה לך על תשובתך,
יום טוב,לואיז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה עם סכרת הריון
פרופ' יריב יוגב21/05/20086 שבועות אחרי לידה העמסה של 75 גרם
הפניה ע"י הרופא המטפל
בינתיים דיאטה ופעילות גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות שריריםורד קלנר20/05/2008
שלום דר'
אני בחודש חמישי הריון תאומים, לאחרונה אני כמה באמצע הלילה בעקבות התכווצות שרירים ברגליים תוך כדי שינה, הדבר כואב מאוד ולאחר עיסוי זה עובר, א5ך אני נותרת עם כאבי רגליים לאוןרך היום... התופעה מוכרת? מי יכול לטפל בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות שרירים
פרופ' יריב יוגב20/05/2008יש הממליצים על כדורי מגנזיום אך האמת מדובר בתופעה ידועה ומציקה בהריון שחולפת לאחר הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפר צווארישירלי20/05/2008
שלום רב ;
אני נמצאת כרגע בשבוע 27 , הריון ראשון ובשבוע 14 עברתי תפר צווארי מסוג שירודקר ( עקב קוניזציה לפני כשנה ) אני חוששת מאוד מהלידה הצפוייה בגלל התפר ומפחדת שיהיו סיבוכים.
במידה ואין צירים באיזה שבוע מסירים את התפר ? האם הוצאת התפר זו פעולה כואבת ?
האם יכולה להיות לידה טבעית רגילה ולא ניתוח קיסרי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפר צווארי
פרופ' יריב יוגב20/05/2008עלייך להתיעץ עם הרופא שביצע את התפר הצווארי.
לא בכל הפעמים מוציאים את התפר ויש תלות בטכניקה בה השתמש המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות שליה כרוניתמ19/05/2008
שלום,
אני בת 33 אחרי 3 הריונות: הראשון– לידה מזורזת בשבוע 36 עקב הפרדות שליה 30%. הריון שני – זירוז בשבוע 38 עקב הפרדות שליה בהריון ראשון – דימום אחרי הוצאת השליה.
הריון שלישי שהסתיים לפני 3 חודשים: הפרשה דמית בשבוע 24, דימום חזק משבוע 26 מתלווה בירידת מים. בשבוע 31 נותחתי בעקבות היפר טונוס וירידת מים ממושכת. התינוק נפתר יום למחרת... כל הבדיקות בזמן ההריון היו תקינות למאט ערך אחד גבוה בהמסת סוכר מלאה.
לאחרונה עשיתי בירור קרישיות יתר שיצא תקין והיסטרוסקופיה אבחנתית שלא הראתה הדבקויות או מחיצה.
מהן הבדיקות שניתן עוד לעשות? איך להתכונן להריון הבא? מה הסיכויים שלי להריון מוצלח?
תודה מראש על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות שליה
פרופ' יריב יוגב19/05/2008כאשר מנתחים את הנתונים אותם סיפקת הרי שבהריון הראשון ההריון הסתיים עקב היפרדות שליה שאובחנה קלינית ללא ארוע דומה בהריון השני. קשה לייחס את הדימון שלאחר הלידה להיפרדות שליה. בהריון האחרון הרי שירידת המיים החלה כבר בשבוע מוקדם ואני מניח שאושפזת אשפוז ארוך. הפרדות שליה הינה סיבוך שכיח לאחר ירידת מיים ממושכת ולא ברור ע"פ הנתונים שסיפקת מה גרם לפטירת התינוק. לצורך הערכת הסיכון והמלצה על בדיקות נוספות יש לבצע הערכה יותר מלאה של ההיסטוריה הרפואית טרם ההריון. אנא פני לרופא המומחה בהריון בסיכון גבוה לצורך ייעוץ מקיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכצ'טשרון19/05/2008
מתכוונת להיכנס להיריון בקרוב מאוד, סובלת מבכצ'ט ותת פעילות בלוטת התריס
נוטלת מדי יום:
פרדניזון 5 מ"ג
קולכיצין (שני כדורים 0.5 מ"ג - בוקר וערב)
אומפרדקס (20 מ"ג)
אלטרוקסין - 0.150 מ"ג
אסיוול - נוטלת 2.5 מ"ג כל יום
אילו תרופות אסורות לשימוש בהיריון, מתי עליי להפסיק את לקיחתן לפני הכניסה להיריון? האם כל רופא שמתמחה בהיריון בסיכון גבוה יכול לייעץ לי לפני ההיריון ובמהלך ההיריון או שאני צריכה רופא שמתמחה בהיריון בסיכון גבוה בתחום מחלה אימונולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכצ'ט
פרופ' יריב יוגב19/05/2008אין כל מניעה בהריון במחלת בכצ'ט
כל התרופות שאת נוטלת מותרות בהריון יש צורך בסקירות נערכות ושקילת דיקור מי שפיר עקב נטילת הקולכיצין.
רצוי כי מעקב ההריון יתבצע ע"י רופא המומחה להריון בסיכון גבוה
אנא פני לייעוץ טרם הכניסה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכצ'ט
שרון20/05/2008תודה על תשובתך, האם אתה יכול להמליץ לי על מישהו ספציפי שמתמחה בהיריון בסיכון גבוה בתחום מחלה אימונולוגית או הבכצ'ט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכצ'ט
פרופ' יריב יוגב20/05/2008כמומחה בתחום אינני נוהג להמליץ על רופאים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסמישמיש19/05/2008
שלום
שבוע 34 . הריון תקין עד עכשיו ברוך השם למרות שמוגדר כהריון בסיכון גבוה עקב יתר פעילות של בלוטת התריס. אני לא מקבלת טיפול מזה ארבעה חודשים ונמצאית במעקב US מכוון לבלוטה של העובר גם אצלו הכל בסדר. בביקורי האחרון במרפאה הועלתה אופציה לעשות לי דיקור לחבל הטבור כדי לבדוק את רמת ההורמונים בגוף העובר למרות שלא היה שינוי בממצאי הUS שעשיתי בהשוואה לאלו הקודמים חוץ מזה שהעובר היה בשבוע 28.6 משקל 1390 אחוזון 61 ובבדיקה ב 33+6 היה אחוזון 34 . הרופא הבטיח לי כי כל עוד האחוזון מעל 10 אין לי מה לדאוג.
את האמת אני התחלתי לדאוג - גם שינוי באחוזון וגם ההצעה שלו לדיקור מפחידות אותי. יש אופציה שניה והיא להישאר במעקב שמרני ולעשות עוד פעם בדיקה לנוגדנים ולראות מה המצב שמה.
1. מה דעתך בנושא הדיקור והסיכון שלו לעובר
2. האם השינוי באחוזון בטווח הנורמה או שמא זה סממן ל IUGR
יש לציין כי ערכי TSH FT3 FT4 נמצאים בגדר הנורמה. ולעובר אין טכיקרדיה לפי מוניטור וגם לפי US
סליחה על האריכות ותודה על ההתיחסות מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת הטריס
פרופ' יריב יוגב19/05/20081. דיקור מי שפיר בשבוע זה אינו נושא סיכון משמעותי לעובר. אינני משוכנע כי הינו נחוץ לאור סיפור המקרה
2. השינוי בהערכת המשקל אינו סממן ל IUGR ובשלב זה יש צורך במעקב בלבד. ייתכנו שינויים בהערכת המשקל ובאחוזוני הערכת המשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)