מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון בסיכון גבוהמירי05/06/2008
אני בשבוע 18.
מצאו לי בסקירת מערכות מוקדמת עורק טבורי בודד + אגני כליות בולטים (כ- 3 מ"מ).
עקב זאת בוצעה בדיקת מי שפיר + חלבון עוברי שיצאו תקינים.
האם עדיין אני מוגדרת כ"הריון בסיכון גבוה"?
תודה מראש,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון גבוה
פרופ' יריב יוגב05/06/2008יש צורך בהמשך מעקב סונוגרפי
ומעקב הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןאליקי04/06/2008
הריון בשבוע 29. בהעמסת סוכר 50 גר' יצא 192. מאז אני עם גלוקומטר. לא עוברת את ה120 יח'. בצום נעה בין 95 ל105. האם אינני מאוזנת? האם יש מקום לטיפול תרופתי. רופאת נשים הפנתה אותי לאינדוקרינולוג אבל התור נקבע לעוד חודש. האם כדאי לפנות אליכם ישירות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון
פרופ' יריב יוגב05/06/2008העמסת סוכר של50 גרם אינה בדיקה אבחנתית לסוכרת הריון גם בערך של 192 ויש לבצע העמסה של 100 גרם לצורך אבחנת סוכרת הריונית
עקומת סוכר יומית מהווה אינדיקציה טובה לערכי הסוכר ולמידת הצורך בטיפול תרופתי
אנא התייעצי עם מומחה להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCG ומי שפירטי04/06/2008
שלום,
בחלבון עוברי יצא HCG גבוה (4) ומי שפיר תקינים. הבנתי שאני צריכה להשאר במעקב הריון סיכון עקב חשש לרעלת הריון, האטה בגדילה , סיכובי שילייה.
כעת בשבוע 20.
האם לחכות עם בדיקת US לסקירה או לבקש בדיקה לפני?
מה הסיכון באחוזים לסיבוכים בהמשך ההריון?
מה הסיכוי שההריון יהיה תקין עד סופו?
תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCG ומי שפיר
פרופ' יריב יוגב04/06/2008נראה לי כי קיבלת ייעוץ הולם לגבי סיבוכי ההריון האפשריים
אין צורך להקדים את הסקירה בתנאי שביצעת סקירת מערכות ראשונה
קשה לכמת סיכון לאחד מן הסיבוכים באחוזים אך רוב הסיכויים שמהלך ההריון יהיה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ייתכן הריון תקין ממה בעצם
טי04/06/2008נבעה בדיקת ה- HCG שאינה תקינה?
אציין כי בעת ביצוע הדיקור ציין הרופא שיש לי שליה עבה.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHCG גבוה
פרופ' יריב יוגב05/06/2008הדבר נובע ממספר סיבות כגון הפרעות כרומוזומאליות עובריות הפרעה בהשרשת השליה ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשלות שליהרוזי03/06/2008
שלום דוקטור, אני בשבוע 30+5 להריוני. אתמול עברתי אולטראסאונד בשל ריבוי קל במי שפיר(afi=20(. גיל הריון ממוצע לפי הבדיקה 30+6. הערכת משקל עובר- 1675.
השליה קידמית. מה שמטריד אותי שדרגת השליה היא 2-03. האם זה לא מוקדם מידי לשליה בשלב זה דרגה כזאת? מה אומרת תוצאה כזאת?
תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלות שליה
פרופ' יריב יוגב04/06/2008הערך של בשלות שליה בעבר היה בעל חשיבות גבוהה כיום שמוש בבדיקות נוספות ובמיוחד זרימה בחבל הטבור הפחיתו חשיבות ערך זה.
ע"פ הנתונים שסיפקת הרי שהערכת המשקל תקינה (כאחוזון 50 לערך) ולכן אין להתייחס לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה בהריון עם תאומיםטליה02/06/2008
שלום,
אני בהריון עם תאומים שבוע 28 + 4ימים.
הומלץ לי לעקוב אחר לחץ דם משום שבבדיקות האחרונות הוא הראה סימני עליה.
מה נחשב ללחץ דם גבוה בהריון בכלל ובתאומים בפרט?
בבדיקה שעשיתי היום התוצאה היתה 145/95. האם זה בגדר הסביר?
אלו תחושות נלוות ללחץ דם שהוא מאד גבוה? חולשה ודופק מהיר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה בהריון עם תאומים
פרופ' יריב יוגב02/06/2008מדידות לחץ הדם שציינת גבוהות מהתקין
פני לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטוררוזי02/06/2008
אני בשבוע 30 להריון. בשבוע 25 בצעתי סקר לסוכר- 50 גרם, התשובה היתה תקינה(124).
לאחרונה בשל תחושות צמא מאוד מוגברות הוחלט על העמסה נוספת של100 ג.
התוצאות הן:בצום-72
אחרי שעה- 165
אחרי שעתיים- 161
אחרי 3 שעות- 66
האם התוצאה השלישית אינה תקינה? האם עלי לשמור כעת על תזונה מתאימה או לבדוק סוכר בבית? מהן ההשלכות של תוצאה כזאת?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
פרופ' יריב יוגב02/06/2008התוצאה השלישית הינה חריגה
חלק מן הרופאין אינם מתייחסים לתוצאה אחת חריגה כסוכרת הריונית
מבחינתי ערך אחד לא תקין מחייב מעקב עקומות סוכר במשך שבוע או לחילופין בדיקה חוזרת של העמסה כעבור שבועיים
בהתחשב בגיל ההריון בו את נמצאת הייתי ממליץ לבצע עקומת סוכר במשך שבוע וניתוח התוצאות לגבי הצורך בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון גבוהמזל02/06/2008
שלום
קודם כל אני רוצה להודות לכם על התייחסותכם המהירה לשאלתי.
בהמשך לשאלה שכתבתי אני בהריון תאומים לאחר IVF נכנסת לשבוע 9
אני עדיין בביה"ח עקב דימום שלא פוסק היום נעשה לי אולטראסאונד שבו נאמר לי שיש דופק לשני העוברים הם בגודל תקין וממוקמים טוב כמו כן צוואר הרחם שלי ארוך וסגור, אך ניתן לראות פס דם באולטראסאונד שלא ניתן לדעת מהיכן הוא מגיע, השלייה נבנית תקין לדברי הרופאים.
האם המצב מסוכן גם לי?
האם אחרי המידע הזה שהיה חסר לכם בשאלתי האחרונה ניתן להבין מהיכן הדימום והאם הסיכון לעוברים מוגבר? האם יש משהו נוסף חוץ ממנוחה? האם יש בדיקות נוספות אותם אני צריכה לבקש?
תודה לכם מראש,
מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם לדני-המשך
פרופ' יריב יוגב02/06/2008על פניו המצב אינו מסכן את בריאותך
בשלב בו את נמצאת פרט למנוחה (שגם יעילותה מוטלת בספק) אין טיפול יעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות בהריון תאומיםחסוי02/06/2008
שלום,
אני עם תאומים מסיימת שבוע 29. בבדיקת ה-US האחרונה הרופא אמר לי שהעוברים ממוקמים יפה בצד ימין ובצד שמאל של הבטן. ביומיים האחרונים אני מרגישה ירידה בתנועות- כלומר- יש תנועות אבל חלשות ומעטות יותר, ובצד שמאל כמעט ואין- לא הצלחתי להרגיש זאת בודאות, אם כי אני גם לא יכולה להגיד בודאות שאין תנועות בכלל. בגלל שזה הריון בסיכון (וגם אחרי IVF) אני כל הזמן בחרדות- האם ללכת להיבדק, האם לא, האם זה בסדר שאני לא בטוחה לגבי התנועות. שכבתי על צד שמאל והיו מידי פעם תנועות- השאלה היא לגבי תאומים- האם צריכות להיות יותר מחמש תנועות בחצי שעה? האם זה הגיוני שאני לא מרגישה את שני צידי הבטן? האם יתכן שהם שוב זזו והתהפכו? אני אף פעם לא יודעת אם אני מרגישה את שניהם או רק אחד מהם, ואולי השני כבר בלי דופק... זה נורא מפחיד אותי- מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות בהריון תאומים
פרופ' יריב יוגב02/06/2008גם לעוברים בבטן יש מחזורי ערות שינה ודרגות שונות של פעילות
עלייך להרגיש כ 20 תנועות במהלך היון
רוב הנשים עם הריון תאומים מסוגלות להבדיל בים התנועות של התאומים השונים
חרדה הינה מיותרת
במידה ויש מגמת הפחתה בתנועות העוברים אנא פני להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ומומיםמזל01/06/2008
שלום אני בהריון שבוע 9 עם סכרת טרום הריונית שלא טופלה. היום הייתי באולטרסאונד אצל רופא הנשים והוא הוא אמר שיש דופק והריון מתאים לשבוע , אבל אני נמצאת בסכנת מומים כיוון שנכנסתי להריון לא מאוזנת . מאז (כמה שעות) אני בהיסטריה ולא מצליחה להירגע . עד מתי אני לא יהיה שקטה? באיזה שלב אני אדע מה קורה עם העובר? האם השקיפות תספק לי מידע כלשהו או שזה לא מספיק? בבקשה תסבירו לי בערך איפה אני עומדת כי ממש בא לי לבכות...
אני כרגע מטופלת באינסולין 4 פעמים ביום ועדיין לא ממש מאוזנת למרות דיאטה.
אודה על תשובה מהירה מזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת ומומים
פרופ' יריב יוגב01/06/2008הסיכוי למומים עובריים גבוה יותר כאשר יש סוכרת בתחילת ההריון שאינה מאוזנת אך עדיין הסיכון האבסולוטי נמוך. בהנחה שסקירת המערכות תהיה תקינה הרי שהסיכוי למומים משמעותיים קטן. ניתן לבצע סקירה זו כבר בין השבועות 14-16 להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על תשובה מהירה,מקווה לטוב..
מזל01/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון גבוהמזל01/06/2008
שלום
אני בהריון חודש שני לאחר IVF עם תאומים התחיל לי דימום לפני כמה ימים ובעקבות זאת אני מאושפזת בבית חולים, בבדיקת אולטראסאונד שנערכה לי ונעשית לי כל יום אני מאושפזת כבר כמה ימים יש דופק לשני העוברים ומי שפיר תקינים אך אני ממשיכה לדממם אמנם פחות אך עדיין.
הרופאים לא יודעים לענות לי מה הסיבה לדימום או מה ניתן לעשות אני מקבלת אוטרגוסן 200 מ"ג 3 פעמים ביום - אני רוצה לשאול האם ידוע מה הסיבה לדימום? או מה הגורמים לכך ? האם קיים סיכון גבוה ? מה ניתן לעשות אני אובדת עצות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמום בהריון
פרופ' יריב יוגב01/06/2008דמום במהלך ההריון יכול להיות קשור לסיבות רבות ביניהן ממקור רחמי, שלייתי, או מצוואר הרחם. אוטורגסטן אותו את נוטלת אינו קשור לדמם הלדני ותפקידו לתמוך בהריון מאחר ומדובר בהפריה חוץ גופית ולא נוצר אצלך זקיק צהוב שחלתי כבהריון עצמוני. דמם בהריון מעלה את הסיכון להפלה מאוחרת ולידה מוקדמת. בשלב ההריון בו את נמצאת פרט למעקב והשגחה מידת ההתערבות האפשרית נמוכה. ייתכן גם כי ההפרשה הדמית מקורה מפליטה אפשרית של שק ההריון שעבר דילול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת לשאול שאלה דחופההההרותם30/05/2008
אני בולמית כבר 3 שנים ורציתי לדעת עם ההקאות פוגעות ברחם??ומסכן בעתיד להביא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם
ד''ר אלי רימון30/05/2008לא
כדאי להתיעץ טרם ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי טיפול הפריה מרובה עובריםמודאגת29/05/2008
אני בשבוע 11 להריון , עם שלישיה , שזה רק מוסיף ומסבך את העניין :
רקע :
רחם דו קרני לפי אבחנה בהסטרסקופיה " הודגמו 2 פיות, חלל הרחם נראה תקין , רירית במראה תקין רושם לרחם אקרואטי ........" (ציטוט מסיכום איבחון).
הפלות :
4 הפלות טבעיות
1 הפסקת הריון בשל מום בעובר.
1 לידה מוקדמת בשבוע 26 .
1. האם יש מקום לתקווה שהריון זה יחזיק מעמד , מתוכנן דילול עוברים מ- 3 ל- 2
2. מה המלצותיכם ??????
3. האם יש פתרון לבעית הרחם הדו קרני .
4. האם כדאי לעשות תפר צוור רחם.
5. אודה לכם על תשובתכם .............
6. האמת אני בדילימה ולא יודעת מה לעשות............... לי בבקשההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מורכב
ד''ר אלי רימון30/05/2008הריון דו קרני הינו נתון קבוע
הייתי ממליץ לך אפילו להפחית ל-1
קשה לקבוע את נחיצות התפר הצוארי אלא אם הרופא המטפל מתרשם שמקור ההפלות בחולשת הצואר
ההריון בסיכון גבוה ללידה מוקדמת ואף אובדן ההריון ודרוש מעקב רופא המתמחה בהריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הפה והטלפייםנילי29/05/2008
שלום
האם מחלת הפה והטלפיים עשויה לפגוע בעובר בן 13 שבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הפה והטלפיים
ד''ר אלי רימון30/05/2008אין לי מידע בנושא
פני לרופא מתמחה בזהומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים ודינאמיקה צוואריתימית27/05/2008
אושפזתי 4 ימים בשל צירים מוקדמים ומחיקה של 40%.
שבוע הריון 28.
טופלתי בפרסולט וצילסטון.
שוחררתי למנוחה של שבוע בבית ללא טיפול תרופתי.
אני עדיין מרגישה התכווצויות אבל לא מכיוון הגב,
נאמר לי שהפרסולט לא עוזר תמיד להפסקת הצירים.
הנני צריכה להיות במעקב צוואר הרחם כל שבוע.
השאלה שלי האם יש מצב שהצוואר יתקצר שוב רק עקב התכווצויות
וכמה צוואר הרחם רגיש כעת לאחר התקצרות? עליי לבקש שמירת הריון?
אשמח לתשובה בנושא....
יום נפלא וקסום!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
ד''ר אלי רימון28/05/2008צירים יכולים להביא לקיצור נוסף של הצואר
אכן הצואר כעת "רגיש" לשינויים.
אם קיימים צירים וקיצור צואר ניתן לשקול שמירת הריון-פני לרופא מטפל בעניין זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועותטל26/05/2008
הריון תאומים , שבוע 19+2 , מתי אני אמורה להתחיל להרגיש אותם?? תנועות??? עלי רק לציין שזה הריוני השלישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות
ד''ר אלי רימון26/05/2008אנו מתיחסים לתנועות משב 25
יתכן שתחושי תנועות קודם לכן אך לא חובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)