מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה מושכים הריון תאומים?חסוי22/06/2008
שלום,
אני עם תאומים שבוע 32, אחרי IVF. בינתיים (טפו טפו) הכל היה תקין למהדרין. רציתי לדעת באופן כללי- מה הסיכוי שאוכל ללדת ללא ניתוח, ובאיזה שבוע יחליטו לזרז או לנתח במידה ולא יהיו צירים? כלומר, עד מתי יתנו לי למשוך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תאומים
ד''ר אלי רימון22/06/2008מקובל לילד תאומים בשב 38 מלא.
ההחלטה אם לילד בלידה רגילה או בניתוח תוליה במספר נתונים כולל: לידות קודמות, מצגי העוברים, המשקלים שלהם וכמובן העדפתך. ההחלטה צריכה להעשות ביעוץ עם הרופא שעוקב אחר ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר והענייני!
חסוי22/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר מאוחרשומרת20/06/2008
שלום,
אני לאחר טיפולי פוריות והפלות חוזרות כרגע בשבוע 19.
עד עכשיו כל הבדיקות תקינות ובבדיקת תבחין המרובע התקבלו התוצאות הבאות:
הערכים החדשים:
AFP 1.36
HCG 1.61
UE3 0.90
inhibin 3.21
סיכון 1:460 לפי בדיקה וגיל 32.
אני מאוד רוצה לעשות דיקור מי שפיר מאוחר.
הבנתי שזה כרוך בועדה שלא בהכרך תאשר דיקור מאוחר עם תוצאה שכזו.
אני מאוד לא רוצה לאבד הריון יקר לאור העבר שלי, במיוחד לאחר שתי גרידות ללא למינריה וכנ"ל 3 היסטרוסקופיות ללא למינריה. בנוסף אני מטופלת ע"י קלקסן.
אני מודעת לסיכונים של דיקור מאוחר ולבעיות האתיות שקשורות בכך ולמרות זאת אני מאוד מעוניינת לבדוק החשש הכי גדול שלי מטריזומיה 21 ו18.
יש סיכוי לקבל אישור מועדה לדיקור מאוחר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר מאוחר
פרופ' יריב יוגב21/06/2008הדעות בקרב הרופאים חלוקות לגבי דיקור מי שפיר מאוחר וזאת בשל מספר רב של גורמים
למיטב ידיעתי אין צורך בועדה לדיקור מאוחר באם הדסר נעשה באופן פרטי ולא בבי"ח ציבורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
שומרת21/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרלי19/06/2008
שלום אני בשבוע 26 .לפני שבועיים עשיתי בדיקת עמסת סוכר התוצאה יצאה 160 אמרו לי לעשות עמסת סוכר 100 והתוצאות יצאו חלקיות ז"א גלוקוז 82 , GTT60 יצאה 164,GTT 180 יצאה 95 והGTT 120 לא היה בדף בדיקה שאלתי את האח בקופת חולים הוא אמר שהערך GTT120 עוד לא אושר וכנראה יצאה הרבה מה זה אומר? שהבדיקה לא טובה ואני אצטרך לעשות דיאטה או מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
פרופ' יריב יוגב19/06/2008כל הערכים בבדיקה תקינים
אנא בררי את תשובה הגלוקוז כעבור 120 דקות ופני שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם o ויוגורט מחלב כבשיםשרון שין19/06/2008
היי,
במהלך השנה האחרונה אני פועלת ע"פ הנחיות אכילה לפי סוג דם o
לא מצאתי בספר הנחייה לגבי יוגורט מחלב כבשים.
האם מותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב כבשים
פרופ' יריב יוגב19/06/2008אינני מכיר הנחיות לגבי סוג דם וחלב כבשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה ופעילות ספורטיביתטי18/06/2008
שלום,
עברתי הפסקת הריון בשבוע 20 עקב העדר דופק של העובר.
כל הבדיקות היו תקינות (כולל מי שפיר), למעט HCG של 3.9 בחלבון עוברי.
מתי אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית מתונה (שחייה) והאם מומלץ אם ארצה בקרוב לנסות להרות בשנית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה ופעילות ספורטיבית
פרופ' יריב יוגב19/06/2008אין מניעה מלחזור לפעילות גופנית מתונה כשבוע-שבועיים לאחר הגרידה בהתאם ליכולתייך. אין הדבר עומד בסתירה בניסיון להרות שוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
טי19/06/2008תודה על תגובתך המהירה.
הסיבה למות העובר לא נותנת לי מנוח (כמובן שאין לאף אחד תשובה מוחלטת....).
אני בריאה, בת 34, יש בבית 2 ילדים בריאים.
האם העובדה שאני שוחה עלולה הייתה באיזושהי דרך לעלות את הסיכון למה שקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרון
פרופ' יריב יוגב19/06/2008אין כל קשר לשחיה או פעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקים בתרבית שתןמיכל18/06/2008
שלום,
אני בשבוע 21 להריוני המוגדר בסיכון גבוה עקב סוכרת טייפ 1.
קיבלתי כעת תוצאות בדיקת שתן מרופא המשפחה. עפ"י התוצאות בתרבית צמחו מעל 100,000
חיידקים מסוג SERRATIA MARCESCENS. האם יש לעשות בדיקה חוזרת? האם עלי ליטול אנטיביוטיקה? כמו כן, האם אנטיביוטיקה ו/או הדלקת מסוכנת לעובר?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידקים בתרבית שתן
פרופ' יריב יוגב18/06/2008גשי לרופא לצורך התאמת טיפול אנטיביוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה קיסרית או רגילה?ס.ג.17/06/2008
לפני כ- 6 שנים נולד לי בן מקסים בשבוע 37 , הלידה נחשבה לקלה אך נזכרת כסיוט גדול מחוסר מקום בבית חולים הדסה עין כרם נרשמתי לשערי צדק ,שם לא הורשה לבעלי להיכנס לחדר המתנה (בית חולים דתי) ולא הוסכם לתת לי כל זירוז בגלל שבוע ההריון)היה לי דימום וצירים) .סבלתי צירים במשך יומיים בבית משישי עד ראשון ,וכשלא יכולתי פניי להדסה הגעתי בפתיחה של 3 שהתקדמה ל6 במהירות .קיבלתי אפידורל פעמיים , פעם אחת לא הוזרק במקום הנכון , פקעו לי את המים
ואחרי שעתיים הייתי עם תינוק במחלקה ,בורכתי ע"י המיילדת שנתראה בשנה הבאה ואני אמרתי לה שאותי היא לא תראה כאן בחיים!
הכל קרה מהר מדי ומצאתי את עצמי עם תינוק קטן בחדר (האופציה היחידה כדי לא להשאר במסדרון מחוסר מקום).
עם הזמן הגיע דיכאון לאחר הלידה אשר מטופל עד היום ב"סרוקסט" בנסיון להיגמל .(היום במינון נמוך ולסירוגין)
כיום לאחר 6 שנים אזרתי אומץ להרחיב את המשפחה ואני בהריון בחודש שני שמיום ליום עולות השאלות איך ללדת האם יש טיפולים שאמורים לעזור לרצות ללדת שוב בלידה רגילה או פשוט לעבור קיסרי , יש לי חשש מלידה קשה שתחזיר אותי אחורה מבחינה נפשית .
אני לא רוצה לעבור "חוויה מתקנת" שאין לדעת איך תיגמר...
בבקשה עצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה קיסרית או רגילה?
פרופ' יריב יוגב17/06/2008תחילה מזל טוב שאת בהריון
הייעוץ וההכוונה ארוכים מדי תשובה לקונית בפורום אינטרנט
פני לייעוץ מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזעזע. תנסי בבי"ח אחר
שני18/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל העובר-דחוףמלי17/06/2008
שבוע 32- העובר שוקל 2700
אני עם סוכרת הריונית -ומטופלת באינסולין רק בלילה (8 יחידות)לאיזון ערכי בוקר שהם עד 105
1. הרופא רוצה לעשות לי זירוז בשבוע 38? האם זה יהיה ישר ניתוח קיסרי או יתחילו זירוז רגיל?
2. כמה אתה משער שהמשקל יהיה בשבוע 38 ?
אני כ"כ פוחדת ולא יודעת מה לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל העובר
פרופ' יריב יוגב17/06/2008העובר באחוזון 92% לגיל ההריון
אינני משוכנע כי את מאוזנת מספיק טוב ולכך יש השלכות נוספות פרט לניתוח קיסרי
קשה להעריך את משקל היילוד בשבוע 38 מאחר וחסרים פרטים נוספים ולא ברור באם הערכת המשקל כעת מקורה גנטית או מהשפעה סביבתית
אני מציע שתפני לרופא מומחה להריון בסיכון גבוה ובמיוחד לסוכרת הריונית לצורך חוות דעת מסודרת מאחר שבשבוע בו את נמצאת ניתן עדיין להשפיע באופן מהותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאינסולין כן מאזן אותי! איזה השלכות
אודי סאסי18/06/2008
עכשיו באמת אני פוחדת!!!!!
הערכים בבוקר הם 95-90
ובמשך היום מאוזנים .....אני לא מבינה מה הבעיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי
פרופ' יריב יוגב19/06/2008זה בדיוק החיסרון של ניסיון לקבל תשובות נקודתיות בפורום אינטרנט. לכך יש מגבלות רבות. פני לייעוץ מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הריוןענת17/06/2008
אני בת 30 ולפני שנה סיימתי טיפולים כימותרפיים בעקבות לימפומה.
בגופי התגלה Superior Vena Cava Syndrome fibrosis כנראה
כתוצאה מהמחלה ובנוסף אני חולת סכרת (סוג 2), ברצוני להיכנס להריון
ורציתי לדעת האם יש סיכונים ומהם. ידוע לי שאין הרבה מיקרים דומים
ולכן אשמח לשמוע אם ידוע לכם על עוד מקרים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני הריון
פרופ' יריב יוגב17/06/2008הבעיתיות העיקרית במצבים אלו כרוכה בשאלה מה יקרה עם עליית תפוקת הלב במהלך ההריון מחד וירידה בתנגודת הכללית מאידך תופעות טבעיות המתרחשות בהריון. לעיתים קשה לנבא לפני ההריון את השינויים ומשמעותם במהלך ההריון. על סמך הנתונים שסיפקת אין זה יהי רציני לספק ייעוץ. יש צורך בייעוץ מולטידיספלינרי של המטולוגיים (מבחינת הזמן שחלף מלימפומה) האם יש צורך בטיפול פיריוני? כירורגים כלי דם ורופאים המומחים להריון בסיכון גבוה.כמו כן עקב סוכרת יש לבצע הכנה קפדנית מבחינת איזון הסוכר ובדיקות עיניים ל"ד וחלבון בשתן, כמו כן רצוי כי תתחילי ליטול חומצה פולית.
המלצתי היא כי תפני בהקדם לאחד מבת"ח הגדולים לצורך ייעוץ מסודר וכן עד לקבלת ייעוץ זה אנא המנעי מהריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
ענת17/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז לידה אצל חולת סכרת סוג 1לירון17/06/2008
שלום רב,
היום התחלתי את השבוע ה38 להריון. ההריון היה תקין לגמרי, מאוזנת לאורך כל ההריון.
העובר בגודל תקין.אני אמורה לעבור בסוף השבוע זירוז לידה, בטענה שיש לחולות סכרת יותר סיכוי לבעיות בשבועות המתקדמים.
אני מאוד חוששת ורוצה לדעת האם אני יכולה לחכות שהעובר ייצא באופן טבעי ללא הזירוז,
כלומר לחכות עד אשר הלידה תתחיל באופן טבעי ללא התערבות חיצונית.
מודה מראש על התשובה,
לירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז לידה אצל חולת סכרת סוג 1
פרופ' יריב יוגב17/06/2008החלטה על יילוד בחולת סוכרת מתבססת על מספר פרמטרים: הערכת גודל העובר, מידת איזון הסוכרת ,בשלות צוואר הרחם וגיל ההריון
ברוב המרכזים הרפואיים נוטים לילד בין שבוע 38-40 כדי להימנע מסיבוכים כגון עובר גדול שעלול לחייב ניתוח קיסרי וחשש לפרע כתפיים בלידה וכן למוות עוברי תוך רחמי ששכיח יותר בנשים אשר אינן מאוזנות באופן אופטימלי. "המחיר" להשראת לידה מוקדמת הינה כשלון השראת הלידה ושיעור גבוה יותר של ניתוחים קיסריים (אציין כי שיעור הניתוחים הקיסריים בנשים עם סוכרת מסוג 1 קרוב ל 60-80%) במרכזים שונים. כלל השיקולים צריכים להילקח בחשבון ויש לדון בכל מקרה לגופו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TORCH- דחוףמרים16/06/2008
אני בשבוע 33 להריון, לפני כשלושה שבועות סבלתי מוירוס בקיבה של הקאות ושלשולים, בעקבות הסתיידות אצל העובר (מעל הקיבה) נשלחתי לבדיקות שונות.
התוצאות (חלקיות):
rubella-igg 23.40
toxoplasma- igg 3.00
toxoplasma- igm negative
vdrl negative
hsv-igm (1+2) positive
tpha 0.27
אשמח לדעת מה אומרות התוצאות (בייחוד שני האחרונים, כי אני די לחוצה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TORCH- דחוף
פרופ' יריב יוגב17/06/2008אין קשר בין הבדיקות שציינת וממצאי הסונר
לא פרטת לגבי התוצאות הסרולוגיות של CMV
אנא פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVהמודאגת15/06/2008
אני בת 33 , הריון שני,שבוע 11 .
תוצאות הבדיקה שנערכו בשבוע ה9:
IgG pos 5.2
IgM pos 115
IgG Avidity low 0.11
תוצאות הבדיקה השניה שנערכו בשבוע ה11:
IgG pos 5.2
IgM pos 81
IgG Avidity low 0.19
האם באמת תוצאות בדיקות הדם מצדיקות הפסקת הריון ?
אני מועוניינת להמשיך את ההריון אם הבדיקות בעתיד לא יעלו ממצאים שליליים.
אגב,בהריון הראשון התוצאות היו שליליות.
תודה מראש,
המודאגת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ' יריב יוגב15/06/2008אין צורך להפסיק את ההריון
פני למרפאת זיהומים בהריון כמו זו הפועלת בבי"ח בילינסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
המודאגת16/06/2008אבקש הפניה ואקבע יעוץ עם מומחה לזיהומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים- מצג ראש ורוחביאורנית15/06/2008
שלום,
אני בשבוע 33 בהריון תאומים. היום עשיתי אולטרסאונד שהראה שהעוברית הראשונה (המובילה) במצג ראש ואילו השנייה במצג רוחבי.לפי מה שהבנתי הנטייה היא ללידה רגילה בתקווה שאחרי שהעוברית הראשונה תצא השנייה תתהפך..
אני חוששת מלהגיע ללידה רגילה ואחריה לניתוח חירום (אם היא לא תתהפך). בהתחשב במצבי היית ממליץ לתאם ניתוח קייסרי מראש?! אם כן לאיזה שבוע?
לפי הערכת משקל מהיום עוברית1 1950 ועוברית 2 1720
תודה מראש,
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים- מצג ראש ורוחבי
פרופ' יריב יוגב15/06/2008מצגי העוברים כפי שאת ציינת מאפשרים לידה נרתיקית. תקצר היריעה כאן מלפרט את היתרונות החסרונות בניתוח קיסרי לעומת לידה נרתיקית התייעצי עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי לא תקיןטי15/06/2008
שלום,
האם ידוע , מבחינה סטטיסטית, מהם אחוז ההריונות אשר מסתיימים במהלך תקין עם ילוד תקין במקרים של -
HCG גבוה (4) בבדיקת חלבון עוברי, מי שפיר תקינים, סקירות תקינות, שקיפות תקינה
??
תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך HCG גבוה בחלבון עוברי
פרופ' יריב יוגב15/06/2008ערך HCG גבוה בחלבון עוברי הינו סמן ולא מהווה בדיקה חד משמעית לתוצא הריוני גרוע. כאשר הברור הכרומוזומאלי והאנטומי תקינים עדיין קיים סיכון מוגבר להתפתחות רעלת הריון הפרעה בגדילה היפרדות שליה ולעיתים רחוקות מוות עוברי תוך רחמי. הסיכון לכך גבוה יותר בהשוואה להריון ללא ערך HCG גבוה אך הסיכון האבסולוטי נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- iugrקרן15/06/2008
שלום רב,
ילדתי את בני השני במשקל : 2350 בשבוע 37+6 (הבן הראשון נולד בשבוע 40+3 במשקל 3560) .
בטופס סיכום הלידה מסומן משקל לידה נמוך אך סעיף ה-IUGR לא מסומן.
מאוד חשוב לי לדעת האם אכן היה iugr .
סקירה ראשונה ושנייה שנעשתה ע"י פרופ' מומחה הייתה תקינה לחלוטין , כל הבדיקות כולל חלבון עוברי ובדיקות לוירוסים יצאו תקינות. (יש לציין שההריון לא עבר על מי מנוחות והייתי חולה כמה פעמים במהלכו כולל מחלות חום)
עשינו mri לעובר (עקב בעייה תורשתית) שנמצא תקין לחלוטין , שם העלה הרופא את הנקודה שבטן העובר קצת קטנה (בכמעט שבועיים) ויש לעקוב. הבדיקה נעשתה בשבוע 31.1 והערכת המשקל: 1446.
הערכות משקל נוספות שנעשו ע"י הרופא המטפל :
שבוע 32+4 = 1700
שבוע 35+4 = 2400
ואז הרופא אמר שהעובר קצת קטן אך גדל באחוזון שלו לכן הוא לא מוטרד אך ליתר ביטחון לבוא עוד שבועיים להערכה נוספת .
בהערכה הנוספת שבוע 37+4 נמצא שהעובר לא גדל . יצאה אותה הערכת משקל ואפילו קטנה יותר(?איך יתכן ???) 2200-2400 ק"ג
נשלחתי בדחיפות לבי"ח ושם לאחר הערכה ידנית של רופא שהעריך כ-2300 ק"ג נשלחתי להערכה נוספת של בי"ח שם העריכו 1900-2000 !!!!! אושפזתי מייד ביחידה לסיכון גבוה וכעבור כמה שעות ילדתי תינוק מתוק ובריא במשקל 2350 ק"ג.
השאלות שלי :
1. על פי משקל הלידה 2350 לשבוע 37+6 זה ?iugr
2. האם לדעתך בוודאות היה I U G R ?, או שיתכן והיתה טעות במדידות לאור ההבדלים בין המדידות השונות ?
אודה לך על ההתיחסות ל-2 השאלות הנ"ל.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IUGR
פרופ' יריב יוגב15/06/2008ע"פ העקומות הגדילה במותאמות לאוכלוסיה הישראלית הרי שבשבוע 38 לידת יילוד ממין זכר במשקל 2350 גרם מתאימה לאחוזון 4%. ע"פ ההגדרות הרי שלאחר הלידה אין אנו משתמשים במושג IUGR שמשמעו פיגור בגדילה ה ת ו ך רחמית אלא (SGA -Small for Gestational Age ) שמשמעו קטן מאחוזון 10 לכלל היילודים בני מינו בהתאם לגיל ההריון. אני מזכיר כי הערכת משקל בסונר הינה ה ע ר כ ת משקל בלבד ואיננה מדויקת כמו שקילת היילוד לאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)