מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי קרישת דם(פקטור 11) ואפידורלאורית פרבר19/07/2008
שלום,שמי אורית בת 36.5 ונמצאת כרגע בשבוע 37.זהו הריון שלישי שלי ונמצא שיש לי בעיית אי קרישת דם תורשתית,פקטור 11 - 6%.עברתי שתי לידות עם אפידורל ללא דימומים או סיבוכים אחרים.בבדיקות הדם שעשיתי לתפקודי קרישה נמצא שערך הPTT הוא 38.3 כאשר גבול העליון צריך להיות 30.6.במעקב הריון רשם הרופא(לאחר ברור עם המטולוג) שמומלץ לא לתת אפידורל בלידה וזה כמובן הפליא אותי לאור העובדה שכבר עברתי לידות עם אפידורל.האם זו קביעה נכונה או שניתן לעשות משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קרישת דם(פקטור 11) ואפידורל
פרופ' יריב יוגב19/07/2008הפרעה בתפקודי קרישה בד"כ מהווה התווית נגד לאלחוש אפידורלי
ניתן לטפל זאת אנא פני לביה"ח בו את עתידה ללדת לצורך התייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה חוזרת בנרתיקמיכל18/07/2008
שלום, אני סוכרתית (טייפ 1) בשבוע 24 להריני. לפני כחודש וחצי השתמשתי בהידרואגיסטן עקב פטריה וכעת היות והתופעה חזרה שוב קיבלתי מרשם לאגיסטן בנרות למשך 6 ימים. בבית המרקחת נתנו לי במקום נרות אגיסטן נרות בשם CLOTRIMAZOLE של חב' טבע. הרוקחת ציינה כי מדובר באותו תכשיר ואין בעיה להשתמש בו בהריון. מאחר ואני מעוניינת להתחיל בטיפול האם אכן מדובר באותו סוג? האם יש בעיה להשתמש בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
מיכל18/07/2008במקום AGISTEN 0.2 על התכשיר שקיבלתי כתוב CLOTRIMAZOLE במינון 200MG? האם מדובר באתו מוצר? האם בטוח לשימוש בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטרת בנרתיק
פרופ' יריב יוגב18/07/2008אין מניעה משימוש
מדובר באותו תכשיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBSגאיה18/07/2008
ד"ר שלום קודם כל תודה על המענה היעיל והמהיר שלך, הנני צריכה להתחיל טיפול של אנטיביוטיקה בשל צמיחה של GBS, ששוחררתי מביה"ח עקב צירים מוקדמים והתקצרות צואר הרחם נאמר לי לקחת מלבד הפרסולאט שהנני נוטלת לקחת כדורים מסוג מוקסיפן אמרתי שנראה לי שאסור לי סוג זה כי הנני רגישה לפנצילין זינט וצפורל ואז ניתן לי מרשם לכדור בשם אנזיל, אמא שלי פנתה לסופר פארם נאמר שאין כדור כזה, בבית מרקחת של קופה"ח נאמר כי התרופה ניתנת לחולי איידס באישור מיוחד שיש להגיש ואינם יכולים לספק התרופה, אז עכשיו אני צריכה לחכות שאהיה שוב בביה"ח על מנת לשאול אותם מה לעשות ? האם ישנה סכנה שעדין לא נטלתי אנטיביוטיקה? אני מודאגת מכל הסיפור, תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
פרופ' יריב יוגב18/07/2008אין כל סכנה מיידית
נראה לי כי התרופה נקראת אזניל ולא כפי שכתבת
לצורך הבהרות אנא פני לרופא שרשם לך את המרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן והמשך היריון תקיןנונו15/07/2008
שלום רב, אני עברתי 2 גרידות אחרי שתי הפלות. אחרי בדיקות מקיפות יצא שיש לי קרישה והוחלט לתת לי קלקסן 60מ"ג. בחודש שעבר נכנסתי להיריון והתחלתי לקבל את זריקות הקלקסן. לפני שבוע נמצא עובר עם דופק (שבוע היריון שישי). היום ואתמול היו לי הפרשות בצבע חום בהיר. מה זה אומר ? האם יש סכנה על המשך היריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן והמשך היריון תקין
פרופ' יריב יוגב16/07/2008פני לבדיקה אצל הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה בפורום....כמה שאלות...יעל15/07/2008
לרופאים שלום רב, בת 35, אם לתאומים בני 6 (הריון בעקבות הזרעה). כיום בהריון שני - הזרעה, גונל F , התוצאה היתה מפחידה: 7 עוברים עם דופק !!! עברתי שני דילולים וכעת נותרתי עם תאומים. במשך חודשיים+ קיבלתי חיזוק של אנדומטרין ועשר זריקות גסטון. עד כה ההריון תקין. (טפו, טפו, טפו....) בשבוע שעבר שקיפות עורפית ולהלן התוצאות: עובר 1 -- שקיפות 1 מ"מ עובר 2---- שקיפות 1.2 מ"מ. 1. הבנתי כי התוצאות תקינות. מה אתם אומרים ? האם אני יכוה באמת להיות רגועה ? 2. רופא הנשים המליץ על בדיקת מי שפיר הן בשל גילי והן בשל הריון התאומים. אני מבינה כי ישנן גם סכנות באיבוד ההריון. מה דעתכם, האם מומלץ לי ? כדאי ? חובה לאור הנסיבות ? 3. הרופא שלי אמר כי מהשבוע ה - 28 אצטרך לצאת לשמירת הריון. עפ"י מה נקבע כי יש להיות בשמירה ? האם זה דבר נורמטיבי עם תאומים ? אודה מאוד לתשובותיכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר דילול
פרופ' יריב יוגב16/07/2008היתרון העיקרי בדיקור מי שפיר הינו בכך שהתשובה הגנטית נותנת אומדן מדויק לגבי הכרומוזומים העובריים. החיסרון הינו אובדן ההריון שגבוה יותר במקרה הפרטי שלך. לצורך שקילת היתרונות מול החסרונות אנא פני לשיחת ייעוץ מסודרת.
שמירת הריון נבדקת לגופו של ענין בכל מקרה באופן פרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים ו GBSגאיה13/07/2008
שלום, הנני נכנסת לשבוע 29 וסובלת מצירים ופעילות רחמית,הנני נוטלת כדורי פרסולט מידי יום, אני אשפזתי מס' פעמים בהריון בסיכון בשל הצירים והתקצרות צואר הרחם שהגיעה ל 2.4 מ"מ, כעת שוחררתי לביתי למנוחה ומעקב של פעם בשבוע שיום אשפוז, בעת שחרורי מביה"ח נאמר לי כי יש צמיחה של GBS ושעלי לנטול אנטיביוטיקה מסוג AZENIC בשל היותי אלרגית לפנצילין, כדורי הפרסולט גורמים לי לחולשה וללחץ דם נמוך 80/40 וקשה לי לתפקד, כעת אני דואגת לנטול במקביל אנטביוטיקה שכן היא תחליש אותי עוד יותר, האם אין פיתרון אחר? לא מסוכן להישאר במצב כזה בבית במקום בביה"ח בהשגחה? תודה רבה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים ו GBS
פרופ' יריב יוגב13/07/2008כאשר יש פעילות רחמית וקיצור צוואר הרחם הנחיצות בטיפול קבוע בפרסולט הינה בסימן שאלה. ניתן גם להפחית את המינון במידת הצורך- אנא התייעצי עם הרופא המטפל.
לגבי ה GBS יש צורך ליטול את האנטיביוטיקה
רצוי מעקב של רופא המומחה בהריון סכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים אם זה היריון בסיכון?לימונית12/07/2008
לרופאים שלום, ברצוני לדעת איך יודעים אם להשתייך למרפאת היריון בסיכון גבוה? בת 42, עוברת טיפולי IVF. לאחרונה היה היריון שלא התפתח בצורה תקינה, ובשבוע 8 + 2 בוצעה גרידה. זהו הריוני הראשון. במהלך בדיקות ה-US שנעשו בזמן ההיריון, התגלתה מיומה אינטראמורלית, שצויין שהיא קטנה, ומיקומה המדוייק לא צוין, והפרופ' שדיווח לי עליה אמר שצריך לעקוב אחריה, כי היא עלולה לגדול בזמן ההיריון. לפי התשובות שראיתי כאן, מיומה מהווה גורם סיכון. בנוסף, לפי מה שזכור לי מהתמונה באולטראסאונ,ד המיומה מורכבת מאיזה 3 גושים. כמו כן, FV LEIDEN הטרוזיגוטי וחסר ש ו-proteine C resistance (סליחה על שגיאות הכתיב של המונחים). לקראת ההיריון הבא, ברצוני לדעת האם עליי להיות מטופלת במרפאת היריון בסיכון? האם זה במקום מעקב אצל רופא הנשים הרגיל? ומה זה בעצם אומר? בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלנית
ד''ר אלי רימון12/07/2008השילוב של הגיל, הריון IVF , קרישיות יתר כולם מהווים "כרטיס כניסה " למועדון הריון בסיכון.
ממליץ לפנות לרופא הריון בסיכון לניהול ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אלי רימון - תודה רבה
לימונית12/07/2008תודה על התשובה. כלנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין הצמדה של אמניון לכוריוןדקלה08/07/2008
שלום רב, גיל הריון 14+4. שקיפות עורפית תקינה. בסקירה המוקדמת הכל היה תקין מלבד הממצא שלא היתה הצמדה של אמניון לכוריון- הבנתי שבעבר חשבו כי זה מעיד על בעיה כרומוזומלית וכי כיום יש שטוענים שאין כל קשר- האם לדעתך המלומדת יש לבצע דיקור מי שפיר? לאן דעתך האישית נוטה?? רב תודות, דקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדקלה
ד''ר אלי רימון08/07/2008חסר לי התיאור המדוייק של הממצא , עד כמה נרחב וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן לחפש
דקלה08/07/2008שלום רב ותודה על התייחסותך המהירה. הממצא הנ"ל מופיע בהערה תחת "פירוט הבדיקה" ואינני יודעת היכן למצוא את הנתונים שציינת. ישנו פירוט של מדידות היקף הראש, הבטן, יחס צפאלי,cerebellum, BOD, גפיים. בדיקת מערכת העצבים, פנים וצוואר, בית החזה, מע' הלב וכלי הדם, אקו לב, בטן, דרכי שתן ומין, שלד- (הכל תקין) אורך צוואר הרחם 4.4 ס"מ Funneling לא. מצורף גם OB Report. הפרופ' שביצע את הבדיקה אמר שלטעמו אין צורך בדיקור מי שפיר, אם כי המליץ על ייעוץ גנטי לאחר חלבון עוברי, לאור אי ההצמדה של אמניון לכוריון, כאמור. האם עלי להתקשר לשאול את הנתונים המדוייקים או שהם מצויים ב OB Report? ושוב המון תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדקלה
ד''ר אלי רימון09/07/2008פני לרופא שביצע את הסקירה שיבהיר את הממצא
הפרשנות נעה בין ממצא שאינו בר משמעות ועד ממצא המעיד על הריון לא תקין
ראוי שהערה כזו תזכה להרחבה מהרופא המבצע
אשמח ליעץ לך בהמשך על פי הנתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטופניה הריוניתאלמונית07/07/2008
לרופא שלום אני בהריון שבוע 10+6. לוקחת קלקסאן 40 מ"ג מאז ה-16/6. בספירת דם שבוצעה ב-16/6 לפני לקיחת קלקסאן התקבלו 2 ערכים גבוליים: K/UL PLATELETS 143 כאשר הנורמה 150-400. MPV 12.60 FL כאשר הנורמה 6.50-11.50. בהריונות קודמים מספר טסיות הדם היה נורמלי בתחילת הריון. בהריון בשנת 2005שהסתיים בלידה בתלמ ביום הלידהמספר הטסיות 98,000. בהריון נוסף שהסתיים בנובמבר 2007 ב-IUFD בשבוע 32+3 מספר הטסיות 114,000. כל כמה זמן עלי לעשות ספירת דם ולעקוב אחר רמת הטסיות? תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטופניה
ד''ר אלי רימון07/07/2008הגורמים השכיחים לרמת טסיות נמוכה בהריון הן טרומבוציטופניה של הריון ורעלת הריון.
טרומבוציטופניה של הריון שמתאפינת בערכים לא נמוכים עד 50000-70000 לכל הפחות איננה מסכנת את העובר או אותך.
רעלת הריון יכולה להביא לטסיות נמוכות אך נדיר שמתבטאת כה מוקדם בהריון.
לציין גם קלקסאן יכול לגרום לירידת הטסיות במנגנון אימונולוגי יחודי.
הייתי מציע לעקוב אחר ל"ד שבועית + חלבון בשתן וטסיות + בדיקה לתפקודי כבד כל 2-3 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה CMVחוה07/07/2008
לרופאים שלום רב, מצטערת על הבורות אבל מה זה? מכיון שאני גולשת מזמן מה באתרי הריון בסיכון (אני בת 43.5 ילדה בת 5 שנולדה אחרי רעלת קשה בשבוע 28, והריון שהושג בעמל רב)שוב ושוב , אני נתקלת בוירוס /או השד יודע מה שנקרא MCV? הפחד הוא שכנראה אפשר להידבק בכל שלב בהריון, ולכן כמה פעמים צריך הידבק. ואם נדבקים האם אפשר לטפל או המשמעות האכזרית היא הפלה? אשמח להסבר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר אלי רימון07/07/2008הנושא הינו מורכב ומסובך ולכן לא ניתן לפרט את כל המידע לגבי CMV במסגרת האתר
אנו נוהגים לענות על בעיות ספיצפיות שמפנות נשים אל מול הנתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVדקלה06/07/2008
שלום רב, אני בשבוע ה14 ולא מחוסנת נגד cmv. האם ניתן להידבק בוירוס זה בתקופת הדגירה? אחייני בן השנה חולה עם חום גבוהה במחלה ויראלית (טרם יודעים במה בדיוק) ויומיים לפני שעלה לו החום היתי איתו, חיבקתי ונישקתי אותו. האם יכול להיות שנחשפתי למחלה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר אלי רימון06/07/2008בהחלט ניתן להדבק
עלייךלחזור על הבדיקות בעוד 4-6 שב ואם חלית יהיה שינוי בנוגדנים
לגבי החששות מעתה והלאה אין לי פתרון פרט אולי לבדיקת נוגדנים לילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם דו קרנינורית06/07/2008
אני בשבוע 23 וידוע שיש לי רחם דו קרני, בסקירת המערכות השנייה שבצעתי ראו כי ראש העובר נמצא ב"חדר" אחד של הרחם והגוף בחלק השני. 1. מהו רחם דו קרני ומהם ההשלכות. 2. האם המצג שנראה באולטרא סאונד מסכן את העובר? 3. האם ובמידה והעובר אינו מסתובב ניתן לבצע היפוך? 4. בשבוע 11 בצעתי בדיקת סיסי שיליה, האם העובדה הזו גורמת במידה ולבסוף יהיה ניתוח קיסרי להיות בר סיכון גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם דו קרני
ד''ר אלי רימון06/07/2008מדובר בפגם מולד של הרחם שצורתו כמו לב במקום הצורה הרגילה שהיא כשל אגס.
המצג אינו מסכן את העובר אך ברחם דו קרני יתכנו מצגים שאינם ראש ויחייבו ניתוח
לא ניתן לבצע היפוך אם העובר בעכוז ברחם דו קרני
לבסוף אין קשר לסיסי שליה לניתוח קיסרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל מסוגרוני06/07/2008
שלום, אני בשבוע 22 להריוני (מוגדר הריון בסיכון עקב סוכרת טייפ 1). בעקבות ירידת ערכי ההמוגלובין נתבקשתי לקחת 2 כדורי ברזל ביום בשם AKTIFERRIN - F. כל כדור מכיל חומצה פולית בכמות 500 מק"ג. כלומר, ביום אני צריכה לקחת 1000 מק"ג. האם יש בעיה בנטילת מינון כזה של חומצה פולית (בנוסף לברזל)? (יש לציין כי עד עכשיו לקחתי כדור אחד ביום של חומצה פולית במינון 5 מ"ג). אודה מאוד על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ח פולית
ד''ר אלי רימון06/07/2008אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבופיליהשירן בוסקילה05/07/2008
שלום, אני תלמידת תיכון מסיימת כתה יב, בבית הספר רוטברג רמת השרון, במסגרת לימודי אני מכינה עבודת גמר ברפואה, ברמה של 5 יחידות, בנושא הקשר בין טרומבופיליה להשלמת העבודה אני מתבקשת ריאיון לראיין רופא המטפל בנושא. לצורך כך חיברתי את השאלון הבא. . אודה לך מאוד על העזרה 1. בכמה מטופלות אשר חולות בטרומבופיליה במהלך ההריון אתה מטפל? 2. האם יש טיפול יעיל למחלת הטרומבופיליה?, אם כן, איזה? . האם למרות טיפול תרופתי מחלת הטרומובופיליה נמשכת? איך נקבע סוג הטיפול הניתן לחולות טרומבופיליה במהלך ההריון? באיזה שלב מחליט הגניקולוג שהמטופלת שלו עוברת הפלות חוזרות להפנות אותה לבדיקת המופיליה? האם ניתן לגלות טרומבופיליה בנשים הסובלות מממנה רק במהלך ההריון ? 3. מהי תדירות הקשר עם החולה? 4. כמה שנים אתה עובד עם החולות במחלה? 5. האם ניתן לאבחן את המחלה רק עלידי בדיקות מסוימות?, אם כן, אילו? 6. האם ניתן בבתי החולים או במסגרת הקהיללה סיוע נפשי לאותן נשים אשר עוברות הפלות חוזרות טרם גילויי המחלה? 7. האם לאחר גילויי טרומבופיליה וטיפןל בנוגדי קרישה מצליחות הנשים להרות וללדת תינוק? 8. מהו שיעור ההצלחה לאחר טיפול בנוגדי קרישה? 9. האם ישנם מצבים בהם טרומבופיליה מופיעה רק בהריון ולאחריו זמן הקרישה חוזר ליהיות תקין? 10. האם יש דרך למנוע את התפתחות הטרומובפיליה? א אם תוכלו לסייע לי. תודה רבה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבופיליה
פרופ' יריב יוגב05/07/2008שירן שלום
אנא התקשרי אליי ואשמח להיות לך לעזר
יריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
שירן בוסקילה06/07/2008אצור איתך קשר מחר בבוקר. לילה טוב ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירן
אירית18/07/2008כל הכבוד על נושא העבודה .מעניין מאוד אשמח לקרוא תשובות ולהצצה בעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםגאיה05/07/2008
שלום רב,הנני נמצאת בשבוע 27 + 5 ימים, הריון 1, מזה זמן אובחנו אצלי צירים, בשבוע שעבר הצירים התגברו (התחילו כאבים עזים בגב ובישבן עם כאבי בטן עזים והתקשויות בבטן) ופניתי לביה"ח ובמוניטור אכן הראו צירים שאמרו שבשבוע כזה לא צריכים להיות צירים כלל ובמיוחד לא חזקים כמו אלו שסבלתי מהם, ניתן לי טיפול בעירויים, נר וכדורי פרסולט, כל הלילה היתי במיון יולדות, למחרת שוחררתי לביתי שעדין יש לי צירים אומנם בתדירות נמוכה יותר השל הטיפול. באותו היום לאחר מנוחה קצרה כל הגוף רעד והיה לי קוצר נשימה והמשכתי להרגיש צירים,חזרתי לביה"ח הורידו את מינון הכדור מ 6 פעמים (של 20) ל 3 ביום, אושפזתי בשל מצבי ולאחר מס' ימים שהכדור גרם לי ללחץ דם מאד נמוך וכמעט עילפון הוחלט על הפסקת הכדורים, מנוחה ושתיה,הצוואר סגור באורך 30 ס"מ,נאמר לי לחזור באם התופעה חוזרת,עברו 3 ימים ואני בבית במנוחה ועדין מרגישה צירים לעיתים,שאלתי היא האם אין סיכון בכך שאני בבית ולא באשפוז ומעקב, האם כל פעם עלי להתעייף ולנסוע לביה"ח? האם יש טיפול אחר? תודה רבה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים
פרופ' יריב יוגב05/07/2008את צריכה להיות במעקב מסודר של רופא שיעקוב אחר אורך תעלת צוואר הרחם
פני למעקב רופא רצוי המומחה בהריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)