פורום הריון בסיכון גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוגלוקמיה
    הריונית
    22/09/2011

שבוע 30 יש לי סכרת הריונית רציתי לדעת בבקשה יש לי המון מקרים של היפו ירידת סוכר ל 45 - 55 האם זה מאפיין סכרת? סכרת לא אמורה להתאפיין ברמות סוכר גבוהות בגוף ?
    אני מנטרת עצמי מידי יום וביומיים האחורנים למרות שאני אוכלת רמות סוכר בגוף אחרי אוכל מגיעות רק ל 90 וישנם ימים שרמות הסוכר בגוף גבוהות מעל 150 רצןוי לציין שיש לי תפריט קבוע נטול סוכרים ופחמימות לאורך כל היום כל שעתיים.אני פשוט לא מבינה המליצו לי על אינסולין היות שכשהייתי אצל הרופא ראה את הממצאים שיש רמות סוכר בגוף גבוהות וביומיים האחרונים ממש ממש נמוך . האם כדאי ליטול אינסולין שיש מקרים של ירידת סוכר????האם היפו מאפיין סכרת ? האם יתכן שהסכרת נעלמה פתאום ? דבר נוסף .....אני סובלת קצת מעודף משקל הייתי מאד רוצה להתעמל קצת כמו הליכה או אופני כושר... אך היות ובעבר ילדתי מוקדם שבוע 28 היום אני נמצאת בשמירת הריון ומטופלת בפרוגרסטרון בגלל העבר שלי . אך ההריון הזה תקין לחלוטין אורך צוואר 38 ארוך וסגור. האם אני יכולה קצת להתעסק בספורט אני פשוט לא זזה בגלל השמירה וזה די קשה לי אני רוצה להתחיל להתעמל . . האם כדאי?
    תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוגלוקמיה

הוספת תגובה

• היפוגלוקמיה - תגובה

ד''ר אלי רימון
    23/09/2011

יעוץ מורכב מדי
    גשי למרפאת סוכרת ליעוץ מסודר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לארה"ב בשבוע 19
    מיכל
    21/09/2011

שלום רב,
    ברצוני לדעת פרטים על כללי בטיחות בטיסה לארה"ב שעורכת כ 10 שעות ולאחר מכן טיסה של עוד שעתיים למקום היעד,אני מתכננת טיסה בשבוע ה 19 (היום בשבוע 11 + 4 ) הריון עם תאומים.
    אשמח לדעת מה עליי לעשות,לקנות , לבצע והאם בכלל מותר לטוס?
    הבנתי גם שצריך /מומלץ לרכוש גרביים אלסטיות אשר מונעות במהלך הטיסה יצירת קרישיות בדם וכמו כן להליכה?
    אשמח לתשובה
    תודה וחג שמח מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לארה"ב בשבוע 19

הוספת תגובה

• נסיעה לארה"ב בשבוע 19 - תגובה

ד''ר אלי רימון
    23/09/2011

מציע לא לטוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מים afi 28 שבוע 30
    ליאת
    21/09/2011

שלום רב, הנני חדשה בפורום שלכם, אני בשבוע 30, עם ריבוי מים של 28, נשללה סוכרת הריונית או זיהומים כלשהם, נקבע תור למחר לסקירה ממוקדת על מנת לבדוק את מערכות העובר, ברצוני לשאול האם בשבוע 30 ניתן וכדאי לבצע בדיקת מי שפיר, וכמו כן ברצוני לציין כי יש במשחתי סיפור בעייתי של בעיות לב וכלי דם, גם אבי נפטר בגיל 42 מדום לב, האם עליי להתעקש על אקו לב עוברי ועל סיטי מוח לעובר?? כמו כן אני סובלת מצירים מוקדמים (כנראה בגלל הריבוי) קיבלתי צליסטון וכרגע נוטלת פרסולט 3 פעמים ביום. אודה לכם אם תפרטו מההמשך הפעילות שעליי לבצע.

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מים afi 28 שבוע 30

הוספת תגובה

• ריבוי מים afi 28 שבוע 30 - תגובה

ד''ר אלי רימון
    23/09/2011

אקו לב כדאי לעשות וגם סקירה מכוונת
    לגבי דיקור מי שפיר אין הסכמה וכדאי לפגוש יועץ גנטי שישקול
    הצירים הם חלק תוצאה של רחם מוגדל וכדאי לנוח
    לבסוף יש לזכור שבמרבית המקרים לא נמצאת סיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצור צוואר שבוע 33
    ליאת
    21/09/2011

> בוקר טוב,
    > אני בשבוע 33 להריון, עם התקצרות של צוואר הרחם החל משבוע 26. 
    > כרגע האורך צוואר הוא 7 ממ
    > יש לי מספר שאלות:
    > 1. לפי מיטב הבנתי בבית חולים בו אני מאושפזת לא עוצרים לידה בשבוע 34 מעבר לנוזלים, האם זה כך בכל בתי החולים?
    > 2. האם לאחר שבוע 34 עדיין. ממשיכים לבדוק ולעקוב אחר התקצרות של צווארהרחם או שאין כבר טעם להמשיך בכך?
    > 3. בשבוע26 קיבלתי צלסטון בשתי מנות. האם צריך לקבל מנה נוספת או שמה שקיבלתי עדיין משפיע ?
    > 4. אני מטופלת באוטראגסטן מזה כשלושה שבועות כאשר יש דעות חלוקות של הרופאים לגבי עד איזה שבוע להמשיך- שבוע 34 או 36   אשמח לשמוע אתדעתך בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    קיצור צוואר שבוע 33

הוספת תגובה

• קיצור צוואר שבוע 33 - תגובה

ד''ר אלי רימון
    21/09/2011

] יש לי מספר שאלות:
    ] 1. לפי מיטב הבנתי בבית חולים בו אני מאושפזת לא עוצרים לידה בשבוע 34 מעבר לנוזלים, האם זה כך בכל בתי החולים? באיכילוב זה כך
    ] 2. האם לאחר שבוע 34 עדיין. ממשיכים לבדוק ולעקוב אחר התקצרות של צווארהרחם או שאין כבר טעם להמשיך בכך? לא, רק בדיקה לפתיחה
    ] 3. בשבוע26 קיבלתי צלסטון בשתי מנות. האם צריך לקבל מנה נוספת או שמה שקיבלתי עדיין משפיע ? אין צורך
    ] 4. אני מטופלת באוטראגסטן מזה כשלושה שבועות כאשר יש דעות חלוקות של הרופאים לגבי עד איזה שבוע להמשיך- שבוע 34 או 36 מקובל להפסיק ב-34 שבועות, אין מניעה מטיפול עד 36 שבועות ולכן אין בעיה שתמשיכי אך בטוח שיועיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה שבוע?
    שלי
    21/09/2011

שלום לכולם,

אני נמצאת בשבוע 32 + 3 . אחרי 4 הפלות רצופות שלא הצליחו לגלות את סיבתם (קרישיות תקין), והכל בטיפולי ivf .
    השיליה שלי נמוכה, ואבסיכון גבוה נאמר לי שבעדיפות גבוהה לניתוח קיסרי ולא לידה רגילה (אפילו שאישית מעדיפה לידה רגילה).
    רציתי לדעת אם יהיה ניתוח קיסרי מאיזה שבוע אפשר כבר ליילד?

לקביעת תור
    סגירה
    באיזה שבוע?

הוספת תגובה

• באיזה שבוע? - תגובה

ד''ר אלי רימון
    21/09/2011

נהוג לנתח ב-39 שבועות אלא אם יהיו דימומים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת הריונית
    הריונית
    21/09/2011

היי שבוע 29 לפני שבועיים עשיתי אולטרסאונד להערכת משקל של עובר היות ויש לי סכרת הריונית העובר גדול מגיל ההריון בשבועיים וחצי בערך. לפני כשבועיים היקף בטן הייתה גדולה בשבועיים מגיל ההריון וגם היקף ראש ....היום אחרי שבועיים שעשיתי שוב מעקב גדילה. האם הגיוני שהיקף הבטן נשארה כמו באולטרסאונד שלפני שבועיים ההיקף ראש גדול מעט שעדיין נחשב לגדול מגיל ההריון. אציין שבשבועיים האלו אני שומרת על תזונה יש לי תפריט לסכרת הפחתתי סוכרים וגם מעט פחמימות. יש קשר בין הדברים יכול מאד להיות בעקבות זה שאני מאוזנת העובר כבר לא מעלה הרבה במשקל? מאז האולטרסאונד הקודם של הערכת משקל הוא העלה רק 70 גרם ובעבר לפני שידיעתי על הסכרת ולא הייתי מאוזנת היה מעלה כל יום מעל 20 גר . הוא שוקל היום 1370. ושאלה נוספת האם היקף ראש שגדול בשבועיים מגיל ההריון מצריך מעקב או בירורים נוספים ?
    אודה לכם לתשובה .
    הפורום מדהים !! אתם ממש עוזרים פה להריוניות עם המון חששות :)

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת הריונית

הוספת תגובה

• סכרת הריונית - תגובה

ד''ר אלי רימון
    21/09/2011

היקף ראש גדול יותר איננו קשור לסוכרת
    חריגה במדדי הראש דורשת בירור אם חורג מעבר ל-2 סטיות תקן- התיעצי עם הרופא
    במצב איזון קצב גדילת העובר יורד וצריך לזכור שישי סטיה של הבדיקה
    בסיכום לא נראה שקיימת בעיה של חוסר גדילה
    דורש מעקב רופא מטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרקת קלקסן
    רונית
    20/09/2011

ד"ר שלום רב

התחלתי להזריק קלקסן 40 מ"ג ביום הביוץ לפי הוראת רופא עקב הפלות חוזרות לא מזריקה מרגע בטא חיובי כי זה מאוחר מידי והבטא כבר בירידה התחלתי להזריק כל יום באותה שעה ב-10:45 בבוקר האם יש אפשרות לשנות את שעת ההזרקה או שזה מאוחר מידי? במידה וכן עם הזרקתי היום בבוקר ורוצה לשונות לערב אז להזריק היום בערב שזה יוצא 2 זריקות (יוצא 80 מ"ג) או לדלק על מחר בבוקר ולהתחיל בערב?

לקביעת תור
    סגירה
    הזרקת קלקסן

הוספת תגובה

• הזרקת קלקסן - תגובה

ד''ר אלי רימון
    20/09/2011

חום אחד בוקר כרגיל וביום השני בערב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרעה והריון
    יעל
    20/09/2011

שלום
    אנו מנסים להיכנס להריון באופן טבעי + הזרעה עם אוביטרל.
    בהריון ראשון לצערנו היתה הפלה בשבוע 10.
    את מעקב ההריון נקיים אצל רופא הקופה.
    אין ברצוננו לחשוף את עניין ההזרעה, בסה"כ אנו משלבים את ההזרעה עם יחסי מין ואין טיפולי פוריות.
    האם זה בסדר או שיש לכך השלכות ושעלינו לעדכן את הרופא על לקיחת האורביטל ו או ההזרעה?

לקביעת תור
    סגירה
    הזרעה והריון

הוספת תגובה

• הזרעה והריון - תגובה

ד''ר אלי רימון
    20/09/2011

לא חייבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות מאוחרת -ממצאים מדאיגים
    מאיה
    19/09/2011

שלום רב,

עשיתי סקירת מערכות מאוחרת מורחבת (שב"ן), ראוי לציין שכל הבדיקות אשר קדמו לסקירה הנ"ל היו תקינות (בדיקת שקיפות עורפית, בדיקת תבחין משולש, סקירת מערכות מוקדמת וחלבון עוברי).
    בסקירה הנ"ל אובחנו הממצאים הבאים (שבוע 25):
    מיעוט יחסי של מי שפיר 86 מ"מ
    גומה אחורית : תחום עליון של הנורמל, נמדדה עד 10 מ"מ, סימטרית
    עיבוי עורפי 7.3 מ"מ.

הרופאה שעשתה לי את הסקירה הייתה מאוד היסטרית וטענה שהממצאים מאוד מדאיגים ושלחה אותי לאלפי בדיקות ואף סקירה מכוונת.

האם באמת יש כ"כ ממה להילחץ?
    אנא עזרו לי, אני אובדת עצות.

הוספת תגובה

• סקירת מערכות מאוחרת -ממצאים מדאיגים - תגובה

ד''ר אלי רימון
    19/09/2011

ממצאים מטרידים
    כדאי להוסיף זרימות דם לשליה
    לאחר סקירה מכוונת ממליץ יעוץ גנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איסוף שתן 24 שעות-מודאגת מהתוצאה
    דניאלה
    19/09/2011

שלום רב,
    בת 31+, הריון שני, הריון ראשון תקין.
    בסיום הריון ראשון, עלייה בלחץ דם וסיום הריון בזירוז ב38+1 מה שמעלה אצלה חששות.

עקב צריבה במתן שתן בשבוע 15 ותחושה לא נעימה בוצעה בדיקת תרבית שתן ובדיקת שתן שיצאו שתיהן תקינות. בגלל המשך תחושה לא נעימה ותלונות שלי ובגלל נושא הרעלת בהריון ראשון, ביקשה הרופאה המטפלת שאבצע בדיקת איסוף שתן של 24 שעות
    .

התקבלו תוצאות שנראות לי לא תקינות:
    נפח שתן-0.7 ליטר.
    PROTEIN- URINE 24h 131 mg/24h
    PROTEIN- U SAMPLE 18.7 mg/dl

הנורמה שהוגדרה היא בין 0-8 מ"ג לדציליטר.
    רציתי לדעת מה לעשות ומה המשמעויות אני מאוד לחוצה וכבר בשבוע 17.
    האם זה רעלת? האם זיהום בדרכי השתן למרות שהתרבית יצאה שלילית?
    תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• איסוף שתן 24 שעות-מודאגת מהתוצאה - תגובה

ד''ר אלי רימון
    19/09/2011

כמות החלבון תקינה להריון ואין מדובר ברעלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהיאפרין וטיסה
    טלי
    19/09/2011

אני מתגוררת בחו"ל ואובחנתי בקרישיות יתר פאקטור 5
    ילדתי את בתי (הריון ראשון) בלידה מוקדמת שבוע 31+6
    לפני כשלושה חודשים עברתי הפלה בין השבועות 6-7.
    כיום אני שוב בהריון בשבוע 7.

הרופאה המטפלת בי (המטולוגיה) רשמה לי את הטיפול שלהלן והתחלתי אותו לפני כ-10 ימים:
    0.45 ml Innohep syringe (Tinzaparin Soduim)
    Baby Aspirin 75mg tablets

הרופאה אמרה לי שהם נותנים מרשמים להאפרין ולא לקלקסן - האם אילו חומרים הפועלים באותה צורה או שמא עלי להתעקש לקבל קלקסן?
    האם המינונים מספקים?
    ורק עוד שאלה חשובה : האם בשילוב עם הטיפול הנ"ל אוכל לטוס לארץ לביקור כשאהיה בסביבות שבוע 25 - 20 או שמא זה סיכון מיותר שלא היית ממליץ עליו? מדובר על טיסה קצרה יחסית.
    אשמח לתשובתך
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהיאפרין וטיסה

הוספת תגובה

• טיפול בהיאפרין וטיסה - תגובה

ד''ר אלי רימון
    19/09/2011

התרופה מתאימה למטרה ומקבילה לקלקסאן
    אין בעיה לטס עם התרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv בהריון
    רוני
    18/09/2011

בבקשה עזרתכם...
    שלום, אני בשבוע 8 תוצאות הבדיקה:
    CMV IgG 174.9 AU/ml
    POSITIVE
    CMV IgM (Screen) שלח יבויח
    תאצות האר ףסונב
    CMV IgM Additional assay
    CMV IgM additional assay POSITIVE
    ההובג תויפיצפס תלעב וז הקידב
    CMV IgG Avidity 45% -מ לודג
    Probably past infection
    :סוחיי יכרע
    IgG with low avidity:
    35%-מ ןטק
    IgG with high avidity:
    45%-מ לודג
    מה זה אומר? האם יש סכנה להדבקת העובר? כיצד ממשיכים מכאן

לקביעת תור
    סגירה
    cmv בהריון

הוספת תגובה

• cmv בהריון - תגובה

ד''ר אלי רימון
    19/09/2011

הבעיה היא IGM חיובי שיכול להעיד על זיהום חוזר
    ההסבר מורכב מכדי לפרט באתר
    מציע לפנות ליעוץ מסודר במרפאת הריון בסיכון גבוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV
    גילי
    18/09/2011

שלום,
    גיל 35, 2 ילדים בריאים והריונות תקינים לצערי עברתי לפני חודש וחצי הפלה עקב CMV בשליש ראשון. לפני ההריון לא היו לי נוגדנים ולאחר מכן בשבוע 8 לא חשתי בטוב שהתפתח לחום יחסית נמוך 37.5-37.8 אבל הרגשתי תשישות כבדה ואז עשיתי CMV והתשובה יצאה חיובית. עשיתי הפלה ברצוני לדעת לאחר כמה זמן ממועד ההדבקה ניתן לנסות להרות כמו כן האם יש צורך ש IGM יהיה שלילי? איזה בדיקות נדרשות לעשות? ואיך ניתן למנוע הדבקה?

תודה רבה
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• CMV - תגובה

ד''ר אלי רימון
    18/09/2011

אין משמעו לנוגדנים
    ההמלצות נעות בין 6-12 חודשים מהזיהום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים בהריון לא תקין-שפסקו
    טל
    18/09/2011

בוקר טוב,
    לפני כמה ימים בבדיקה אצל הרופא התגלה אצלי הריון, אך לדבריו אינו תקין עקב דימומים שאני סובלת מהם כבר כחודש.
    מחר יש לי בדיקה נוספת אצל הרופא, על מנת לעקוב ולראות מה התפתח ובינתיים הדימומים פסקו וכרגע יש רק הפרשות ורודות,
    האם זה בסדר שדימומים פסקו או שזה לא אומר כלום...?
    תודה.

הוספת תגובה

• דימומים בהריון לא תקין-שפסקו - תגובה

ד''ר אלי רימון
    18/09/2011

לא ניתן לאמר ודרוש מעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת הריונת לא מאוזנת
    הריונית
    17/09/2011

שבוע 29 התגלה אצלי סכרת הריונית הייתי אצל דיאטנית נתנה לי תפריט אני אוכלת בדיוק מה שנאמר לי לאכול ...נאמר לי למדוד לפני אוכל ושעתיים אחריי.. הבעיה היא שאחרי שעתיים של אוכל ערך של סוכר בדם תמיד בין 150 ל -180 לאחר חצי שעה קצת יורד
    בבוקר בצום תמיד מתחת ל 90 ולפעמים גם מתחת ל 60 הסוכר ממש לא מאוזן לפעמים הוא נמוך בעיקרר בבוקר ולרוב בצהריים הוא קופץ למעלה .אני בינתיים עוקבת ובעוד שבוע אני אמורה להראות את הממצאים לרופא המיטפל שאלתי היא כזאת האם זה נחשב שהסכרת שלי לא מאוזנת ? האם אצטרך טיפול תרופתי? האם לחכות שבוע עד לפגישה עם הרופא או שזה דחוף ומצריך לפגוש אותו לפני? אני לא יודעת איך להתייחס לזה ואני לא יודעת האם שבוע ימים של תנודות בסוכר בדם לא יסכן את העובר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת הריונת לא מאוזנת

הוספת תגובה

• סכרת הריונת לא מאוזנת - תגובה

ד''ר אלי רימון
    17/09/2011

עלייך לגשת לרופא המטפל
    נראה שיש צורך בתוספת אנסולין לפני הארוחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה