מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צוואר רחם הריון תאומיםרחל12/08/2011
שלןם,
שבוע 21+5, הריון תאומים עם צוואר רחם שמתקצר מבדיקה לבדיקה, אתמול היה 25.5 מ"מ. הרופא שלי אמר שכרגע אין שום טיפול אלא מנוחה מוחלטת ושתייה מרובה.
אין לי צירים, האם זה דווקא לא מעודד שההתקצרות היא ללא צירים כי זה יכול להוביל לאי ספיקה?
האם גם לדעתך אין שום טיפול שניתן לתת בשלב זה למנוע התדרדרות?
אני מבינה שגם עם מנוחה מוחלטת הצוואר יכול להמשיך להתקצר ואף להימחק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר רחם הריון תאומים - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/08/2011יש לשקול טיפול בפרוגסטרון
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםטלי11/08/2011
שלום רב,
אני שואלת את כל השאלות הללו כי כרגע במקום בו אני נמצאת אין לי רופא נשים צמוד ואיני רוצה לפספס את השבוע הקרוב כדי לנסות שוב להכנס להריון. תודה מראש
1. מנסה להכנס להריון אך בעקבות זיהום שחטפתי אני כעת על הכדורים:
SULFAMETH/TMP DS TAB
אני נוטלת שניים ביום, היום נטלתי את הכדור האחרון. האם מותר לי לנסות מיד להכנס להריון או עלי להמתין תקופת צינון וכמה?
2. אני מורחת משחת DUAC
?הרכיבים שלה הם:?
clindamych 1% w/w +Anhydrous Benzoyl Peroxide 5% w/w
?מורחים פעם ביום. האם מותר להשתמש בהריון? בתקופת הנסיון להכנס להריון? האם עלי להמתין כמה ימים לפני נסיון להכנס להריון לאחר השימוש במשחה?
3. אני נוטלת חומצה פולית אחת ליומיים 5 מ"ג בשל הומציסטין גבוה. האם עלילהעלות את המינון ולכמה ועד מתי?
4. לאחרונה בשל אילוצים כמעט שלא אכלתי בשר ועוף (כשלושה שבועות) האם זה בעייתי? האם עלי לטול B12 .
5. מעיון בספרות על הריון קראתי על בדיקת CMV. האם י ש לבצע בידקה כזו לפני נסיון להכנס להריון. אני כעת בחו"ל וזה יהיה לי קצת מסורבל להתחיל בבדיקות דם כאן כעת. מה ההמלצה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/08/2011כדאי להמתין עם הכניסה להריון עד הפסקת הטיפול האנטיביוטי
חומצה פולית יש ליטול אחת ליום
כדאי לברר סטטוס החיסוני ל CMV טרם הכניסה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורק הבהרה
טלי12/08/2011תדוה על תשובתך. סיימתי עם האנטיביוטיקה רק חשוב לי לוודא שאין צורך ב"תקופת צינון" או שמרגע שסיימתי עלי להמתין כמה ימים? שוב תודה ושבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורק הבהרה - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/08/2011אין צורך בהמתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טלי13/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילי11/08/2011
האם מותר להוריד שיער מהבטן עם מכונה בתקופת ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/08/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת העמסת סוכר 50איילי11/08/2011
אני בשבוע 25+2האם עדיין אפשר לעשות את בדיקת העמסת סוכר אמרו לי משבוע 24 עד 25
פיספסתי או שעדיין זה רלוונטי לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת העמסת סוכר 50 - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/08/2011עדיין רלבנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןסיוון11/08/2011
שבוע 23 , כאבים ולחצים בבטן , אולי צירים, הומלץ על מנוחה ושתייה ובנוסף אוטרוגסטן 200 שלוש ביום.
ראיתי באינטרנט שאוטרוגסטן מומלץ רק בשבועות ראשונים
אודה לחוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/08/2011במידה ויש קיצור צוואר רחם טיפול מקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין וציריםענבל11/08/2011
שבוע 22 אני בשמירת הריון בשל לידה מוקדמת בעבר. עד עכשיו כל הבדיקות תקינות אורך צוואר 44 מ"מ. הרופא המטפל המליץ על שמירה כולל מניעת יחסי מין. אני רוצה בבקשה לדעת האם החדירה עצמה יכולה להביא לצירים או האורגזמה הנשית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין וצירים - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/08/2011לאור מה שתיארת רין מניעה מקיום יחסים ו/או אורגזמה
התיעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםענבל11/08/2011
שבוע 24 מטופלת בנרות פרוגסטון אורך צוואר 40 מ"מ סגור לשמחתי. בעבר ילדתי מוקדם שבוע 28 בשל צירים מוקדמים ופתיחהכבר משבוע 26. מידי פעם יש לי מן התקשויות של הבטן מס פעמים ביום אין לי מושג אם אלו צירים אמיתיים אני תמיד ממהרת לרופא כשיש לי את ההתקשויות ובבדיקה הכל בסדר. שאלתי היא כזאת האם בצירים אמיתייים שגורמים לפתיחה הם אמורים לכאוב? לגבי התקצרות של צוואר הרחם זה תהליך שלוקח זמן עד שזה קורה? פשוט אני מוצאת את עצמי מידי מס ימים אצל הרופא ושם תמיד בודקים לי אורך צוואר ומסתבר שהכל תקין . איך אבדיל בין צירים מדומים לאמיתיים ? איך אדע אם יש התקצרות האם על כל פסיק שאני מרגישה ברחם אני אמורה לבדוק? האם הבדיקות הוגינאליות לא גורמות אף הן לפתיחה? האם תיתכן התקצרות ללא צירים ?
מצטערת על כל השאלות אני פשוט מנסה למנוע לידה מוקדמת נוספת זה מתסכל מאד. אני רוצה לעשות את המקסימום כדי למנוע צירים .
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/08/2011לעיתים קשה להבדיל
לא תמיד פתיחה מגיעה עקב צירים ולעיתים הם אינם מורגשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת והפלהגילי11/08/2011
שלום רב,
אני בשבוע6 לאחר טיפולי IVF.
היום התקשרה אלי הרופאה ואמרה שיש לי דלקת בשלפוחית השתן ושזה גורם בדרך כלל להפלות : גדול מ- SCHERICHIA COLI- 100,000
1. האם זה אכן גורם להפלות?
2. האם הדלקת אצלי חמורה?
3. האם אנטיביוטיקה יכולה לפגוע בשלב זה בעובר?
4. האם שתייה מרובה ולקיחת כדורי חמוציות יכולה להחליף אנטיביוטיקה?
5. אני לא יודעת אם יש לי רגישות לאנטיביוטיקה כי אני לא צורכת אנטיביוטיקות ואני מאוד חוששת מרגישויות- האם אפשר להמנע מלקיחת אנטיביוטיקה?
תודה רבה וסליחה על השאלות הרבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת והפלה - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/08/2011הסיכוי להפלה נמוך עקב הזיהום
יש לקחת טיפול אנטיביוטי ממוקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמורן11/08/2011
שלום אני שבוע 38+5 הריון ראשון כל סקירות המערכות היו תקינות וכן בדיקת מי שפיר(עקב שני סימנים רכים) היתה תקינה.כמו כן כל בדיקות הווירוסים והזיהומים יצאו שליליות.
עד שבוע 33+4 כל מימדי האובר היו תואמים את שבוע ההריון:
BPD-82.2-תואם לשבוע 33
H.C-291-תואם לשבוע 32
בשבוע 37+2 התחילה סטטיה בהיקף וגודל הראש של כ-3 שבועות:
BPD-85-מתאים לשבוע 34+2
HC-307 -מתאים לשבוע 34+1
כמו כן הופנתי לבדיקת(בשבוע 37+2) מוח מכוונת שתוצאותיה היו:
צורת גולגולת :תקין
חדרי מוח ליטרלים:6 מ"מ
כורואיד פלקסוס:תקין
קו האמצע וה-CAVUM S.P -נצפה
כיום ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ובה הייתה סטטיה של 4 שבועות בהיקף הראש וגודל הראש מגיל ההריון כמו כן הערכים כמעט ולא השתנו מהבדיקה הקודמת:
BPD-85,2-מתאים לשבוע 34+3
HC-309-מתאים לשבוע 34+3
(יש לציין כי ערכים הללו לאחר מדידתם אצל הטכנאית נמדדו גם עלידי רופא לסיכון גבוה ונתקבל עצלו BPD-85,HC-315 )
1.השאלה שלי האם לפי נסיונך ולפי שכלול כלל התוצאות האם תוצאות כאלו מצביעות לרוב על בעיה כלשהיא באובר?האם לפי שכלול כלל התוצאות לפי דעתך העובר יהיה בריא?
2.למה לפי דעתך נעצרה פתאום גדילת הראש של העובר?
3.מה לפי דעתך עלי לעשות בשלב הזה של ההריון?
4.האם התוצאות הלללו יכולות עדיין להשתפר עד ללידה?
5.ממה יכול לנבוע סטייה כזאת במימדי הראש האם סטטיה זו היא שכיחה בגיל ההריון הנ":ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/08/2011ישנם מספר רב של סיבות החל מסטיה אנטומית תקינה ועד למגוון רחב של בעיות
לצורך יעוץ אישי פרטני קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריר דם בתחילת הריוןמיכל10/08/2011
אני בשבוע 5 להריון, בימים האחרונים מופיע לי מדי פעם ריר של דם עם צבע מאוד חלש .(מופיע ונעלם) האם זה דבר הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריר דם בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/08/2011ייתכן ותקין
לא ניתן לדעת ללא בדיקה
פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח או לידה רגילהמ.10/08/2011
אני בהריון שני, תאומים שבוע 28 בהערכת משקל שניהם גדולים סביבות 1100גרם
את בהלידה הראשונה ילדתי במשקל 3850 לידה רגילה.
האם הפעם גם אוכל ללדת רגיל אם המצגים היו ראש או שאי אפשר לדעת בנתיים?!
אין לי סכרת הריונית.
אודה לתשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח או לידה רגילה - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/08/2011אין מניעה
התיעצי עם הרופא המטפל סביב שבוע 34 לתכנון הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כועסת על עצמירינת10/08/2011
שלום
היום בעבודה הרמתי קופה כבדה מלאה כסף
הרמתי אותה מהרצפה למטה והנחתי אותה על הרצפה במקום אחר.
מאז אני עם כאבים למטה ומאוד מפחדת שעשיתי נזק לעובר
אני בשבוע 8 ונמצאת לאחר טיפולי פוריות שנמשכו שנים.
איך אפשר לדעת האם באמת נוצר נזק לעובר?
והאם יש הבדל בשלבי ההריון כלומר האם בשלב מסוים ייותר קריטי לא להרים כבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כועסת על עצמי - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/08/2011לא עשית כל נזק
אין מניעה מהרמת משאות כבדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יריב
רינת11/08/2011באף שלב של ההריון? ולמרות תחושת כאבי הבטן התחתונה לאחר מכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יריב - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/08/2011אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מעיד על הריון??ואם לא אז על מה?רותי10/08/2011
שלום אני כשבוע וחצי אחרי הביוץ ובבדיקת דם יצאו הערכים הבאים:
E2 - 325
פרוגסרון -48.1
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מעיד על הריון??ואם לא אז על מה? - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/08/2011לא בהכרח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv ונוגדניםחני10/08/2011
הי שלום רב,\0
הריון שבוע 33+3 , תודה לאל תקין עד כה, אני לאחר לצערי הפסקת הריון מאוחרת בהריון הקודם שהיה הראשון עקב טרנסלוקציה דה נובו לעובר שהתץגלה בשבוע 32 במי שפיר...לכן החרדות וסף החרדות איומות, למרות שתודה לאל להבדיל ההריון הזה תקין לגמרי 3 סקירות תקינות עד כה מי שפיר תקין.
אין לי נוגדנים לסי אמ וי ומתחילת ההריון מהפניקה של זה והרצון שהכל יהיה מושלם במידת האפשר לשליטה אני מבצעת את הבדיקה כל איזה 3 שבועות בממוצע. בשבוע 25 הרופא אמר שאין יותר מה לעשותה כי כבר לא רלוונטי
אני מרמת החרדה עשיתי אותה שוב בשבוע 27, בשבוע 29 + 6, ואחרי הייתי מקוררת ללא חום רק כאב גרון צינון ושיעול שעברו אחרי כמה ימים, אז עשיתי את הבדיקה שוב בשבוע 32+3 ויצא תודה לאל תקין לגמרי. אחרי יומיים מעשותי את הבדיקה השרירים נתפסו לי בשכמות בעורף ועד עתה הם תפוסים כבר שבוע פלוס ובנוסף יש לי הרגשה כל הזמן של כזו נפיחות בסנטר, בלחיים, הרופאה בדקה ואמרה שאין חלילה וחס שום עדות לחצי בלוטת לימפה.
עשיתי מסאז אצל מומחית להריון בנושא ואמרה שאכן מרגישה את המתח בשכמות ואמרה זו הסיבה.
אני ממש ממש פוחדת . את הבדיקה בשבוע 32 עשיתי אחרי שבוע מתחילת הצינון, האם זה היה עולה ה- IGM אם חס ושלום היה מדובר בזה?או ששבוע לא מספיק לIGM כי אני יודעת שלIGG לוקח הרבה זמן.
כמו כן אחרי הבדיקה החלו לי כמובן כאבי השרירים האלו וההרגשת נפיחות, לחץ דם תקין אציין, ולכן חס ושלום שוב אני חרדה מזה, האם ומתי עליי לעשות זאת שוב.?ומה לעשות?האם בכלל רלוונטי כעת חס וחלילה מה המשמעויות.האם יכולה להיות רגועה מזה שלא היה לי חום כלל?ומזה שבדקתי כשבוע לאחר תחילת ההתקררות.?או שלא מרגיע עדיין כי כל דבר מקשרת לזה חלילה וממש ממש ממש פוחדת לא מתנהלת נורמלי ולאור העבר שלי ממש מפחדת מהפסקות הריון וכאלו להבדיל שקרה.
אנא עזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv ונוגדנים - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/08/2011אין צורך לבצע בדיקות ל CMV
לא כל סימן הינו מחשיד לזיהום
גם חשיפה בשבוע כזה אינה בעלת משמעות
לידה קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV jhuchיפית10/08/2011
שלום ,
אני בשבוע 6 עשיתי בדיקת CMV , התוצאות :
IgG
250 AU/ml -גדול מ
POSITIVE
IgM
חיובי חלש
IgM additional assay
POSITIVE
IgG Avidity
45% -גדול מ
ב 2008 CMV היה שלילי.
מה זה אומר ? מתי היה ההדבקה ? האם הנגיף עדיין פעיל ?
האם יש סכנה לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV jhuch - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/08/2011קרוב לוודאי שההדבקה הייתה טרם ההריון
לצורך גיבוש חוות דעת סופית יש צורך בפרטים נוספים
במידה ומעוניינת בייעוץ אישי פרטני קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)