מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- HCG גבוהאמא חדשה17/09/2011
שלום,
אני בהריון ראשון עם עובר אחד, שבוע 21 .
בשקיפות עורפית שבוצעה בשבוע 12 נמדדה שקיפות בעובי 0.7 מ"מ.
בבדיקת סקר שליש ראשון הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון היה 1:4600 , BHCG=3.5MOM , שאר הערכים תקינים.
בבדיקת הסקר של השליש השני נמדדו הערכים הבאים:
AFP=1.67MOM , HCG 3.69 MOM , U-E3=1.30 MOM
כאשר הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון הינו 1:20000.
הייתי בייעוץ גנטי בעקבות ערכי הHCG הגבוהים ויצאתי יותר מבולבלת מאיך שהלכתי,
בדף סיכום הפגישה שנשלח אליי הביתה נכתב בהמלצות כי אין אינדיקציה רפואית לביצוע דיקור מי שפיר אך יש לשקול ביצוע דיקור מי שפיר באופן פרטי..
אני ממש מבולבלת ולא מבינה את איך עליי להסיק מסקנות כשמצד אחד הסיכון המשוקלל נמוך ומצד שני יש קשר בין ערכי HCG גבוהים לתסמונת דאון.
אשמח לשמוע דעה נוספת לגבי דיקור מי שפיר מאחר ואני כבר בשבוע מאוחר יחסית.
בנוסף, האם יש צורך במעקב מיוחד במרפאה להריון בסיכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCG גבוה - תגובה
ד''ר אלי רימון17/09/2011לגבי היעוץ הגנטי לא אוכל להתיחס
בקשי הבהרות מהיועץ הגנטי
רמה גבוהה של HCG קשורה בפרעה תפקוד שלייתי , האטה בגדילה, רעלת הריון ובאופן נדיר מומים
דורש מעקב הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטופלת באריקסטרה שבוע 34אורית17/09/2011
שלום רב, נחרדתי לשמוע כי בשל העובדה שאני מטופלת באריקסטרה בשל קרישיות יתר לא אוכל לקבל אפידורל בלידה....!! מה ניתן לעשות, ואילו תרופות אחרות אוכל לקבל על מנת לא לסבול יתר על המידה.....?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטופלת באריקסטרה שבוע 34 - תגובה
ד''ר אלי רימון17/09/2011קודם להרגע
במקרים כאלה הלידה מתוכננת ואז שוקלים המרה בטיפול אחר לזמן קצר סביב השראת הלידה
התיעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מודאגת...יעל17/09/2011
בוקר טוב!
שבוע 28 הריון שני...
מזה יומיים חשה מדי פעם כאבי בטן שמתחילים מלמעלה כלפי מטה ותנועות עובר ממש ממש מעטות במהלך היום אולי פעם פעמיים ביום... האם משהו שעלי לבדוק או שזה נורמאלי לשבוע ההריון שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מודאגת... - תגובה
ד''ר אלי רימון17/09/2011לא
גשי ךבדיקת הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכוןרונית17/09/2011
ד"ר שלום רב
עקב קרישיות יתר פקטור 5 ליידן צריכה לקחת קלקסן 40 מ"ג האם קלקסן זה בסדר כי ראיתי גם שיש תרופה מיקרופרין לקרישיות האם מתן טיפול תלוי בסוג הקרישיות?
במקרה שלי זה פקטור 5 אז זה אומר שקלקסן כל ההריון זה בסדר?
נאמר לי מהרופא כי מדובר בהריון בסיכון האם גם עם קלקסן יכול להיות בעיות כמו לידה מוקדמת או רעלת הריון? האם העובר עדיין בסכנה גם עם מזריקים קלקסן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון - תגובה
ד''ר אלי רימון17/09/2011קלקסאן אינו עובר שליה ולכן לא משפיע על העובר
במקרה של פקטור 5 הטיפול הוא קלקסאן ולא אספירין
התוצאות טובות יותר עם קלקסאן אך כמו כל דבר אין מניעה של כל הסיבוכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות שיליהנלה16/09/2011
שלום,
אני גרה בחו"ל ומעוניינת להגיע לארץ לבדיקות. לפני 3 שבועות היה לי דימום רציני והדימום כרגע נמשך אך בימים האחרונים פחות.
נבדקתי אצל הרופא היום והוא אמר לי שישנה הפרדות שיליה מהרחם עם המטומה באמצע של 3.5 ס"מ רמת ההפרדות נמוכה 15%. האבחנה: ablatio placenta
השאלה שלי היא מה דעתך האם אני יכולה לטוס? מדובר הטיסות קצרות. הרופא אומר שכרגע מאוד לא מומלץ כי אני יכולה לדמם מאוד וזה מסוכן לי ולתינוק.
אני נורא רוצה לטוס לארץ לבצע בדיקות ומהאבחנה שלו נשמע שהוא ממש לא ממליץ, הייתי רוצה לדעתך מה דעתך? מה הסיכון? האם יש משהו שאני יכולה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות שיליה - תגובה
ד''ר אלי רימון17/09/2011אין מניעה מטיסה קצרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, האם אני
נלה19/09/2011צריכה להיות בשמירת הריון? ז"א האם אני צריכה ממש לנוח במיטה או שזה בסדר להוריד פעילות אך, עדיין לתפקד: לטפל בילדים בעיקר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, האם אני - תגובה
ד''ר אלי רימון19/09/2011מנוחה והמנעות ממאמצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' יריב יוגברונית16/09/2011
פרופ' יריב יוגב שלום רב
ברצוני כאשר יהיה הריון רוצה להתחיל מעקב הריון אצלך כי במקרה שלי יהיה מדובר בהריון בסיכון . אודה לך מאוד עם תוכל לענות לי על 2 שאלות מאוד חשובות במקרה שלי
לאחר 3 הפלות רצופות עשיתי בירור ויצא שיש בעייה בקרישיות דם(פקטור 5)
האם צריך קלקסן כל ההריון ? הרופא אמר ש-40 מ"ג מספיק משקלי הוא 50 קילו
הרופא אמר לי להתחיל יומיים לאחר הביוץ בגלל שכל ההפלות היו 12 יום לאחר ביוץ והבטא כבר הייתה בירידה כך שלהתחיל להזריק מרגע בטא חיובי במקרה שלי זה מאוחר מידי .
האם לדעתך יומיים לאחר הביוץ זה בסדר או עלול להיות מאוחר מידי במיקרה שלי כאשר לאחר 10 ימים ההריון נופל או עדיף אפילו יום לאחר הביוץ או ביום הביוץ?
לגבי אנדומטרין הומלץ לי להתחיל ביום ה- 5 לביוץ עקב צניחת הפרוגסטרון גם ממש בהתחלה לאחר 7 מרגע זיהוי הריון האם אפשר גם להתחיל אנדומטרין גם דרך הנרתיק מיד עם תחילת הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' יריב יוגב - תגובה
ד''ר אלי רימון17/09/2011פרופ יוגב ישיב לך מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך סכרת הריונית...הריונית15/09/2011
נמצא אצלי סכרת הריונית אני בשבוע 28 עובר גדול בשלושה שבועות לגיל ההריון. אני כרגע במעקב אחר רמות סוכר בדם לאחר צום ושעתיים אחרי אוכל .שאלתי היא כזאת בצום תמיד יש לי פחות מ 90 אחרי ארוחת צהריים וערב מעל 150 האם זה מצריך זריקות אינסולין? האם זה נחשב לסכרת לא מאוזנת ? מתי מצריך טיפול תרופתי? אציין שהייתי אצל דיאטנית והרכיבו לי תפריט ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך סכרת הריונית... - תגובה
ד''ר אלי רימון15/09/2011רב הנשים מסתדרות בדיאטה בלבד
במקרים חריגים עוברים לאנסולין לפני הארוחות
נראה לי שניתן לאזן אות בדיאטה בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות קרומיםרגב15/09/2011
שלום רב, אני בשבוע 16 ואובחנה אצלי הפרדות קרומים של-84X13 מ"מ, אני ללא דימומים ועם שליה נמוכה, אני לא בשמירת הריון למרות שבעבודה שלי אני לא מתרוצצת יותר מדי, רציתי לברר אם במהלך שבועיים ההפרדות ירדה בכמה מ"מ ניתן להסיק מכך שההמטומה בנסיגה ושהסכנה כנראה תחלוף או שנשקפת סכנה מהותית לעובר עדיין? כמה זמן בדר"כ נדרש להספגות הדם אם בכלל או לאיחוי הקרומים? אני יודעת שלעיתים הם כלל לא מתאחים ונשארים כפי שהם, האם אז זה מצריך שמירה לאורך כל ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות קרומים - תגובה
ד''ר אלי רימון15/09/2011שינויים מס מ"מ לא מעידים על שינוי מהותי
ספיגה של כזה ממצא לוקחת מספר שבועות
לא מחייב שמירה אלא מעקב בשלב זה
מרבית המקרים המהלך אחכ תקין אך בחלק מהמקרים יש דימומים על רקע הפרדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 33 עובר קטן במשקל 1.350סיגל15/09/2011
שלום רב
אחותי בת 26.. מאושפזת בבית החולים מהסיבה שעוברה קטן ..
היא בשבוע ה 33.. בוצע לה הערכת משקל.. נשקל כ 1350.. לערך
בתחילת ההריון המשקל של העובר היה תקין..
עד לפניי כ 5 שבועות העובר האיט את קצב הגדילה.
ולא יודעים מה הסיבה..
עשתה את כל הבדיקות.. השליה תקינה.. זרימת הדם תקינה
וגם קיבלה שניי זריקות להבשלת העובר
בבית החולים הציעו לה בדיקת מי שפיר...
השאלה היא... האם כדאי לעשות מי שפיר???
ומה הם הסיכונים???
אודה לכם מאוד.. אם תשלחו לי תשובה מהירה
תודה מראש.. סיגל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 33 עובר קטן במשקל 1.350 - תגובה
ד''ר אלי רימון15/09/2011אינני מכיר את פרטי המקרה ולכן לא אוכל ליעץ
ניתן להפנות את השאלות לצוות המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 33 עובר קטן במשקל 1.350
ענת15/09/2011אני לא רופאה אבל אני מאד מבינה את הדאגה שלך לאחותך
לפני 3 שנים ילדתי ילדה מדהימה באותו שבוע ואותו משקל
ואני רק אעודד אותך בסיפור שלי שהיום הילדה שלי מקסימה, חכמה ובריאה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות זריקות קלקסןענת15/09/2011
שלום רב,
אני בהריון שני בשבוע 9 לאחר לידה UGR בשבוע 33. נמצא אצלי חוסר באנטיטרומבין
כיום אני מזריקה לעצמי קלקסן 60 החל מהרגע בו גיליתי כי אני בהריון, שבוע 4-5.
אני מאד עייפה, דבר שאינו מוכר לי מהריון קודם, כל הזמן ישנה ולא מצליחה לתפקד יותר מדי.
שאלתי היא, האם מדובר בקלקסן הגורם לעייפות כ"כ כבדה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות זריקות קלקסן - תגובה
ד''ר אלי רימון15/09/2011אין קשר לקלקסאן
זו תופעה מוכרת בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקיןטל14/09/2011
ערב טוב.
לאחר שכבר 4 וחצי שבועות אני סובלת מדימומים הלכתי להיבדק אתמול אצל רופא נשים מומחה שהגעתי אליו לראשונה ובאופן פרטי.
לאחר בדיקת אולטרסאונד התברר כי אני בהריון, הרופא ראה שק הריון ועובר, אך לדברי הרופא זהו הריון אינו תקין, כנראה שאצטרך לעבור הפלה..
לבקשתו הלכתי הבוקר לבדיקות דם על מנת לבדוק את ערך הבטא.
הווסת האחרונה שלי הייתה בתאריך ה- 23.6.2011 וערך הבטא שלי יצא 36000, שלדברי הרופא זוהי בטא תקינה לשבוע ההריון הנוכחי.
נתבקשתי לחזור אליו לבדיקת אולטרסאונד חוזרת ביום שישי הקרוב.
האם יכול להיות שינוי כלשהו בבדיקת האולטרסאונד בחלוף 3 ימים?
האם עובר יכול להתפתח ב 3 ימים?
ואשמח לדעת באיזה שבוע של ההריון אני נמצאת.
זהו הריון ראשון ורצוי מאוד,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין - תגובה
ד''ר אלי רימון15/09/2011לפי הבנתי המטרה לראות אם יש הפסקת דופק לאור דימומים?
השבוע נקבע לפי מדידת העובר בסונר- שאלי את הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון לא תקין-המשך
טל15/09/2011צהריים טובים ד"ר אלי רימון.
דבר ראשון, תודה רבה על תגובתך- חיכיתי בקוצר רוח.
דבר שני, למיטב הבנתי מהרופא שלי, הוא לא ראה כלל דופק ולפי דבריו אני נמצאת בשבוע ה 5 להריון לערך, גודל העובר הוא: 0.59 מ"מ.
הבעיה היא שלא כ"כ הבנתי ממנו מדוע ההריון אינו תקין.
שאלתי היא:
האם העובר קטן מדי לשבוע הנוכחי?
האם בשבוע הנוכחי כבר אמורים לראות דופק?
והאם ב 3 ימים משהו יכול להשתנות לטובה? הבטא שלי יצאה תקינה לפי דבריו...
ועוד שאלה קטנה,
האם שבוע ההריון נמדד ע"פ ווסת אחרונה, או שגודל העובר הוא הפרמטר היחיד לקביעת שבוע ההריון...?
סליחה על ריבוי השאלות פשוט זהו הריון ראשון ובעלי ואני קצת בורים בנושא....
המון המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון לא תקין-המשך - תגובה
ד''ר אלי רימון15/09/2011האם העובר קטן מדי לשבוע הנוכחי?אינני יודע ולדעתי יש צורך בסונר עוד כשבוע
האם בשבוע הנוכחי כבר אמורים לראות דופק? לא, אך בעוד שבוע כן
והאם ב 3 ימים משהו יכול להשתנות לטובה? הבטא שלי יצאה תקינה לפי דבריו...
ועוד שאלה קטנה,
האם שבוע ההריון נמדד ע"פ ווסת אחרונה, או שגודל העובר הוא הפרמטר היחיד לקביעת שבוע ההריון...? המדד החשוב הוא גודל העובר כעת ובבדיקה חוזרת
....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SSA והריוןגלית14/09/2011
שלום, אני חולת סקלרודרמה מסוג קרסט, יש SSA , הבנתי מהריאומטולוגית שלי שעלי לבצע אקו לב לעובר משבוע 16 .אשמח מאוד מאוד להסבר, מה עלול לקרות, האם יש טיפול ,וכל מידע אחר שיכול לעזור, המון תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי
גלית14/09/2011ברצוני להוסיף את גילי, אני בת 38, בנוסף נוטלת לוסטרל נגד דיכאון ומאוזנת איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי - תגובה
ד''ר אלי רימון15/09/2011הסיבה היא איתור הפרעות קצב עובריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
גלית15/09/2011תודה על התשובה,השאלה היא אז מה משמעות של הפרעות קצב? האם ניתן למנוע , לטפל? האם לא כדאי או לא מומלץ להיכנס להריון?
מודה מראש על תשובתך והתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד''ר אלי רימון17/09/2011מדובר במקרים נדירים
אין צורך בטיפול אלא אם יש בעיה קשה לעובר
אין מניעה להרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
גלית17/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוניתשרית14/09/2011
שלום אני בשבוע 27.3 סכרת הריונית גבולית בהעמסת סוכר 100 תוצאה אחת יצאה גבולית....ומאז אני שומרת על איזון מבחינת סוכרים. העובר די גדול לגיל ההריון משקל 1300 מתאיטם לשבוע 29.1 שאלתי היא כזאת האם האיזון של הסוכרים בדם יגרום להאטה בגדילה? או שמא הוא ימשיך לגדול בקצב מואץ?
האם עובר גדול מלבד כרת הריונית יכול להעיד על מום מסויים?
האם יש קשר בין נרות פרוגרסטרון לבין סכרת הריונית?
רצוי לציין שאני נוטלת 400 מ"מ ביום נרות בגלל לידה מוקדמת לשעבר האם יש קשר בין הדברים?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריונית - תגובה
ד''ר אלי רימון14/09/2011האם האיזון של הסוכרים בדם יגרום להאטה בגדילה? או שמא הוא ימשיך לגדול בקצב מואץ? בדכ כלל מאט קצב הגדילה
האם עובר גדול מלבד כרת הריונית יכול להעיד על מום מסויים? בדכ לא
האם יש קשר בין נרות פרוגרסטרון לבין סכרת הריונית? נבדק וכנראה שלר משפיע
רצוי לציין שאני נוטלת 400 מ"מ ביום נרות בגלל לידה מוקדמת לשעבר האם יש קשר בין הדברים?לדעתי לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות יתריעל13/09/2011
שלום
כמה זמן לאחר הפלה אפשר לעשות בדיקות לקרישיות יתר?
תודה מראש, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישיות יתר - תגובה
ד''ר אלי רימון14/09/2011חודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתעדי13/09/2011
אני בשבוע 9 ובבדיקת שתן התגלה החיידק Citrobacter koseri
אין לי שום כאבים ובדיקת שתן כללית היתה תקינה.
1.האם מסוכן להריון?לעובר?
2.מה כדאי לעשות? האם להקדים תור לרופא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת - תגובה
ד''ר אלי רימון14/09/2011פני מייד לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)