מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוזלים בבסיס הריאות אחרי מעקפיםאתי31/01/2015
בעלי בן 79 עבר לפני 4 חדשים ניתוח 3 מעקפים. אחרי הניתוח הצטברו נוזלים בצד אחד של הריאה - ועכשו חשתי שנשימותיו לא בסדר - שריקות - חולשה - עייפות. בבדיקות דם התברר כי יש לו אנמיה - 10.8 המוגלובין וגם כדוריות דם נמוכות ושקיעה קצת גבוהה . בצילום חזה התברר כי יש נוזלים בשני הצדדים. רופא המשפחה רשם לו פרדיזון - סטרואידים 2 כדורים ליום וגם פוסיד . התחיל לקחת את התרופות ביום ששי. מצבו לפי מצב הנשימות (אני לא רופאה) שאני שומעת ביום ובלילה יותר טוב. שאלותי - האם האנמיה קשורה לנוזלים ?? ומדוע בכלל קרה שהצטברו נוזלים ? האם זה סיבוך מהניתוח ? האם כדאי לפנות למנתח או לקרדיולוג שמטפל בו ?? או להסתמך על רופא המשפחה שהוא פנימאי ועבד בעבר בחדר מיון ? אודה על תשובתכם המהירה כי אני מאד מודאגת. כי יש לו גם מחלות רקע נוספות כמו י.ל.ד. סכרת קלה , מקבל אלטרוקסין ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים בבסיס הריאות אחרי מעקפים - תגובה
ד``ר ינאי בן גל31/01/2015ראשית יש לפנות למנתח שלו. במידה ואינו יציב, קצר נשימה או כל בעיה משמעותית אחרת יש לפנות מי למיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים בבסיס הריאות אחרי מעקפים - תגובה - תגובה
פרופ` גיל בולוטין31/01/2015אתי שלום
הופעת נוזלים מסביב לריאות (בחלל הפלאורלי) לאחר ניתוח לב שכיחה יחסית.
בדרך כלל אין קשר להמוגלובין נמוך (השכיח לאחר ניתוח לב).
לעיתים יש קשר למצב תזונתי לא תקין עם ערכי אלבומין נמוכים בדם.
אני ממליץ לפנות למחלקה המנתחת, בחלק מהמקרים יש צורך בניקוז הנוזל.
במיעוט המקרים לאחר ניקוז חד פעמי יש שוב חזרה של הנוזל.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים אחרי מעקפים
אתי31/01/2015תודה על תשובתכם רופאים נכבדים , לא קיבלתי תשובה מה הסיבה להופעת הנוזלים כאשר ה-אקג והאקו תקינים והניתוח לפני 4 חודשים עבר כביכול בהצלחה. בעלי עבר את הניתוח במדיכל סנטר הרצליה ולא בבית חולים ציבורי . האם התופעה היא כרונית ?? כי כתבת ד"ר שאפילו לאחר ניקוז עלול הנוזל לחזור . אם כן מה הסיבה לכך ?? ואיך אפשר לפתור את הבעיה הזאת שלא לגרום לנזק נוסף ?? אודה על התייחסותכם !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים אחרי מעקפים - תגובה
פרופ` גיל בולוטין31/01/2015אתי שלום
לא תמיד ידועה הסיבה. ישנן סיבות אפשריות רבות.
לכן אנחנו ממליצים לחזור לרופא המנתח שיבדוק את בעלך לנסות ולראות אם יש סיבה וכיצד לטפל באביך.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקפיםאלון31/12/2014
שלום ד"ר בן גל, אבא שלי היה אמור לעשות צינתור הבוקר ותוך כדי הרופא קבע שצינתור לא מספיק וצריך לעשות ניתוח מעקפים משום שיש 3 עורקים חסומים.
האם אתה ממליץ לעשות באופן פרטי? או האם כדאי שיעשה באיכילוב? אבא שלי בן 70 ואנחנו מאוד לחוצים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ד''ר גיל בולוטין לילה טוב .אביטל09/12/2014
אבי אושפז היום במחלקה שלך . לאחר שלא צלח הצינתור בבית החולים צפת .
הוא ממתין למועד הניתוח מעקפים . מחר אתה בוודאי תכיר אותו . אך בשעות הבוקר לא יצא לי להיות שם . אני מקווה שהניתוח יתקיים בהקדם האפשרי ומתפללת שאתה הוא זה שתנתח . ב"ה . אני כל כך חרדה לו וכל כך רוצה להיות אחרי :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד''ר גיל בולוטין לילה טוב . - תגובה
פרופ` גיל בולוטין31/01/2015אביטל שלום
מקווה שהכל עבר בשלום כמו שקיווית
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאורטה מורחבת מאד אצל אישה לא ניידתמירי18/09/2014
שלום רב,
אמי בת 66 עם אאורטה מורחבת מאד. לפני שנתיים רוחבה עמד על 5 סמ וכיום לאחר סיטי ריאות נתגלה קוטר של 7.2 סמ. מדובר באישה נכה מלידה שמזה 2 עשורים לא עוסקת בפעילות גופנית ומתקשה ללכת. עברה בעברה 3 ניתוחים להחלפות מפרקי ברך וירכיים. לפני כשנתיים שברה את עצם הפמור ומאז מרותקת לכיסא. לאחרונה עשתה פיזיוטרפיה והחלה ללכת במים אך לא מתניידת בכוחות עצמה עדיין. לפני השבר התהלכה מרחקים קצרים מאד בעזרת הליכון.
ממה שקראתי, אדם שאינו מסוגל ללכת לא יכול להשתקם כיאות מניתוח באאורטה. מצד שני, מדובר במעשנת כבדה (אך עם לחץ דם תקין), שרוחב שכזה מרגיש לנו, למשפחתה, כסכנה של ממש.
אודה להתייחסותכם לעניין הניידות ולסוגיית הסיכון נוכח המצב מול הסיכוי להחלמה לאור מוגבלותה בניידות.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלפי תודות.
מירי18/09/2014נתקשר לתאם כבר מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעקפים lad שאלה דחופהמוטרד17/09/2014
שלום בן 36 לפני חצי שנה אוטם תחתום ובעקבותיו צינתור ופתיחה של העורק הימני.
אך מוצא ה lad חסום .וצינתור נוסף שבוצע לאחרונה (ע"י דר אלמגור-שערי צדק)לפתיחת lad כשל (failed pci to cto prox lad) מופנה לניתוח :lima to lad . בעברי השתלת מח עצם עקב לוקמיה(לפני 17 שנה) ומס' סיבוכים וניתוחים מזיהומים שונים..כרגע חושש מניתוח ובעיקר מפתיחת בית החזה , האם ניתן לשקול ניתוח זעיר פולשני במקרה כזה? היכן מבצעים ניתוחים כאלה בארץ (הבנתי שבשערי צדק לא מבצעים)
והאם ניתוח שכזה באמת עדיף במקרים מסויימים מניתוח מעקפים מלא עם פתיחת בית החזה מבחינת אופי ההחלמה ומידת הצלחת הניתוח לאורך שנים?
תודה ואשמח לכל תשובה מהירה
חג שמח ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים lad שאלה דחופה - תגובה
ד``ר ינאי בן גל17/09/2014שלום, ניתוחים זעיר פולשניים מסוג זה LIMA TO LAD מבוצעים בהצלחה במח' ניתוחי לב במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). כמו כן להערכתי מבוצעים ניתוחים אלו גם ברמב"ם ותה"ש וייתכן שבמרכזים נוספים אך יש לברר זאת ישירות מול כל מרכז.
בברכה, ד"ר ינאי בן גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת שסטום אורטלי לגבר בן 53נטלי א.10/09/2014
שלום רב!
בעלי בן 53 סובל מבעיות שסטום דו-אורטלי .
לפני חמש שנים היה לו הנדוקורדית.
שטח של פתח בשסטום פחות מ 1סמ מרובע.
משקל 90 קג
אזו סוג נתוח להחלפת שסטום כדי לעסות ו איזו כירורג קורדיולוג בערץ נחשב לאחי טוב
בתחום הזה?
תודה מראש על המלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת שסטום אורטלי לגבר בן 53 - תגובה
ד``ר ינאי בן גל11/09/2014פורום זה מנוהל על ידי מנתחי לב בכירים ועוסק בתשובות לבעיות שמעסיקות חולים חפני ניתוח או אחריו. אנו לא עוסקים בהמלצות על מנתחים כלשהם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת שסטום אורטלי לגבר בן 53 - תגובה
ד``ר ינאי בן גל11/09/2014פורום זה לא עוסק בהמלצות אישיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספסיס או כשל לבבי?רחל05/09/2014
שלום
חולה שמתקבל למיון לאחר אספירציה קשה ובעיות נשימה.
לפי הקליניקה ההתייחסות היתה כאל ספסיס (שבמהשך גרר נפילת עוד מערכות בגוף)
בבדיקת דם כ 12 שעות מאז תחילת האירוע (אין בידי את הבדיקות שבוצעו בתוך ה 12 שעות הראשונות) לויקוציטים 5.5 (לא גבוה) לימפוציטים נמוך. בהמשך האשפוז הלויקוציטים עלו בצורה ניכרת.
האם יכול להיות אלח דם ללא עליה בלויקוציטים? יכול להיות שהבעיה לא היתה אלח דם אלא קריסת מערכות עקב האי ספיקה הנשימתית והמאמץ הכרוך בזה?
אציין שקריאטנין היה גבוה 2.3 (בהמשך עלה גם ל 7)
LDH - 1370
CK - 1336
טרופונין I - גבוה - 0.165
(כל התוצאות לעיל זה מבדיקות שנלקחו 12 שעות מאז תחילת האירוע)
האם הסממנים דלעיל מסתדרים עם אלח דם או שיכול להיות שעל רקע האי ספיקה נשימתית היה פגיעה לבבית?
ואולי הפגיעה הלבבית היא שהביאה בסופו של דבר לקריסת המערכות (צניחת לחץ דם וצורך בהנשמה).
משום מה הנושא הלבבי לא נבדק בפני עצמו, ואינני יודע אם לא מפספסים משהו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספסיס או כשל לבבי? - תגובה
פרופ` גיל בולוטין31/01/2015רחל
אין מספיק נתונים לתת תשובה אמינה.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוחיקי27/08/2014
שלום רב
אני חולה באי ספיקה דיאסטולית . נוטל פלויקס ואספירין כבר שנים רבות . מועמד לנתוח מניסקוס .
המנתח מבקש שאפסיק הפלויקס והאספירין שבוע לפני הנתוח .
הקרדיולוג טוען שהפסקת הכדורים מעמידה אותי בסיכון .
אני מבקש לדעת - מה הסכון בהפסקת הכדורים , ומה עלול להתרחש ?
תודה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח - תגובה
פרופ` גיל בולוטין31/01/2015יקי שלום
אין מספיק נתונים לענות על שאלתך.
צריך לדעת מה בדיוק הסיבה שאתה מקבל את הפלביקס והאספירין כדי לדעת את הסיכון בהפסקתם.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות על שני מנתחי לב...עדין מחכה21/08/2014
באימי בת 68 בערך צריכה לעבור ניתוח מסתמים אשמח לקבל חוות על שני רופאים.
1. ד"ר ארז שריני
2. ד"ר שקד רענני.
והאים כדאי סוג ניתוח כזה לעשות בבית חולים פרטי כמו מדיקל סנטר בהרצליה או להעדיף בית חולים ציבורי .
תודה מראש ורק בריאות לכולם אמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות על שני מנתחי לב... - תגובה
פרופ` גיל בולוטין31/01/2015שלום
אנחנו משתדלים שפורום זה יהיה מקצועי.
לא מקובל להמליץ או שלא להמליץ על רופאים דרך הפורום.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת LDLנתן13/08/2014
שלום לרופא
גיל 55 ,קיימת היצרות קרוטיס צד אחד 25% מטופל ב סיבסטטין 20 מ'ג
טריטיס 5 פעמיים ביום אומפרדקס 20 מיקרופירין 75 ו דיזוטיאזיד 12.5 מ'ג
אני מבצע מעקב שומנים אחת לחצי שנה,בבדיקה האחרונה שהייתה השבוע התקבלה התוצאה-CHOLESTEROL166 ' LDL 87.3 ' HDL63 ' TRIGLYCERIDES 78
כשבבדיקה שלפניה הייתה רמת ה LDL69 ' HDL 70 ולפני זה LDL68 ' HDL 54 ועוד לפני זה LDL 70.6 ' HDL 66
השאלה האם רמת ה LDL הנוכחית87.3 תחת סימבסטטין 20 [כשברקע גורם הסיכון שציינתי,] ,לעומת התוצאות הקודמות של ה LDL , - [אין סכרת] - היא רמה רצויה? שלא צריך להיתיחס אליה במיוחד? או
האם יש לשאוף להגיע לLDL נמוך יותר, ואם כן איך להגיע לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר ינאי בן גל13/08/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_קרדיולוגיה_רפואת_לב' id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה אחרי ניתוח מעקפיםליאת09/08/2014
שלום, אמא שלי אחרי ניתוח מעקפים (מעקף 1- לפני כחודש וחצי). מבחינה בריאותית היא בסדר אבל היא בן אדם שונה ממה שהיה לפני הניתוח. היא נהייתה מבולבלת וחסרת בטחון. לחוצה מדברים לא חשובים ושואלת כמה פעמים את אותן שאלות. רציתי לדעת אם זו תופעה נורמלית לאחרי ניתוח כזה ואם כן מתי זה אמור לחלוף. תודה,ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה אחרי ניתוח מעקפים
ליאת09/08/2014שכחתי לציין שהיא בת 75. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה אחרי ניתוח מעקפים - תגובה
פרופ` גיל בולוטין09/08/2014ליאת שלום
התופעות שאת מציינת לא אופייניות למהלך תקין לאחר ניתוח מעקפים.
יתכנו לכך כמה סיבות:
1. חרדה וטראומה נפשית בעקבות הניתוח. ניתוח לב יכול להיות חוויה טראומטית במיוחד בגיל מבוגר ויותר במידה והניתוח דחוף. אם זה המצב, התייעצות עם פסיכולוג ואפילו טיפול זמני בתרופות הרגעה יכול לעזור.
2. אירוע מוחי, לא סביר, אבל אני ממליץ לעבור בדיקה נוירולוגית מלאה לפני שעוברים להתייחס למצב הנפשי.
בכל מקרה רוב הסיכויים שבעוד מספר חודשים אמך תחזור לתפקוד מלא כמו לפני הניתוח.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מ. אורטלי+אורטה.Jacob29/07/2014
דר' שלום רב,
אני בן 67
נקבע לי החלפת מסתם אורטלי עקב דליפה חמורה והחלפת האורטה העולה עקב הרחבה (46 ממ וחשד למרפן בבדיקה גנטית) .
נקבע לי שם של מנתח.
האם וכיצד ניתן לבדוק את נסיונו של אותו מנתח בניתוחים ספציפיים אלו ואת מידת הצלחותיו.
תודה
Jacob* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מ. אורטלי+אורטה. - תגובה
ד``ר ינאי בן גל31/07/2014מציע להפנות את השאלה לכירורג המיועד לך. זו שאלה לגיטימית בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופיריןחוה20/06/2014
אני משתמש במיקרופירין 75 בהמלצה, היות וקיימת הצרות 25%בקרוטיס צד אחד, כשברקע לפני 18 שנים אובחן במקרה DVTישן דו צדדי מאחורי הברכיים,[בבדיקות א.ס. חוזרות אחרי כמה שנים,לא נראה כל DVT, ובזמנו לא קיבלתי טיפול מסוים לכך]
הצטרכתי להפסיק לאחרונה לצורך פרוצדורה כירורגית את המיקרופירין,ואחרי 5 ימים מהניתוחון לקחתי את האספירין,והיות ובשבוע זה הופיעו סימני דם באיזור התפר שוב הפסקתי,
השאלה היא האם זה בטוח לעשות הפסקה כזו כי אין ברירה?הם זה עלול לגרום סיבוך קרישי בכליליים במידה וחלילה יש גם שם הצרות כלשהי שאני לא יודע עליה?
או שזה בסדר להפסיק עד ש יתאחה הפצע? [אולי יכול לקחת עוד ימים] הפסקה של כמה זמן עשויה להיות רעה לכלי דם עם טרשת?
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת,סליחה על טעות הכתיב
חוה20/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר ינאי בן גל06/07/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_כלי_דם_ורידים' id=link]כירורגית כלי דם, ורידים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור לילדאמא לחוצה13/05/2014
שלום,הבן שלי בן שנתיים ושמונה חודשים ונמצא במעקב קרדיולוגי מיום היוולדו. בבדיקות שנעשו לפני מספר ימים להלן התוצאות:
אקו לב - גודל ותפקוד תקינים, זרימה תקינה במוצא חדר שמאלי, היצרות קלה במוצא חדר ימין עם מפל עד כ-30 מ"מכ, יש PDA רסטריקטיבי עם שנט משמאל לימין עם מפל עד 95 מ"מכ, זרימה תקינה באורטה בטנית.
א.ק.ג - קצב סינוס תקין ציר תקין כוחות תקינים PR ו QTc תקין 0.36
המליצו לנו לבצע צינתור לסגירת ה-PDA שיתבצע בהרדמה מלאה באמצעות החדרה של צינורית דרך המפשעה.
האם זה הכרחי בשלב זה לאור הממצאים שנבדקו? האם זה מסוכן?
תודה רבה
אמא לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר ינאי בן גל13/05/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_קרדיולוגיה_ילדים' id=link]קרדיולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוטי נירוסטהמלי24/04/2014
אמי אישה בת 83 עברה ניתוח מעקפים בבית חולים סורוקה לפני 14 שנים .מאז יש לה כאבים בבית החזה בשל חוטי הנירוסטה הקשורים שם.אולם היום הכאבים בלתי נסבלים ברמות קשות מאוד .היתה אצל רופא כאב וגם הוא לא מצליח למצוא פתרון לכאב בעוצמה קשה מאוד מאוד.אודה אם תעזרו לי בבעיה .כי אמרו לי שאי אפשר לנתח אותה ולהוציא את חוטי הנירוסטה .זה מסוכן עבורה.מה אפשר לעשות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)