מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחסוי30/03/2013
תודה רבה רבה על התשובה לשאלה הקודמת.
רציתי לשאול
כמה זמן לפני ניתוח החלפת מסתם אורטלי עלי להפסיק לקחת פלביקס,
אני נוטלת את הכדור מזה חודש במינון של 75 מ"ג ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ינאי בן גל30/03/2013תלוי בסיבה לפלויקס. בעקרון 5 ימי הפסקה, אך יש מקרים בהם מסיבות שונות פרק הזמן הזה מתקצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מתלמידי י"ב, בית הספר הריאליגלי מאור16/03/2013
שלום, שמי גלי מאור.
אני תלמידת כיתה י"ב במגמת ביולוגיה רפואית בבית הספר הריאלי.
כחלק מעבודת בגרות במגמה זו, עלינו לכתוב עבודת חקר בנושא מסוים.
נושא שבחרנו לחקור הוא"קשר בין השתלת האיברים והתפתחות של מחלת הסרטן"
עפ"י ההנחיות אלינו ליצור קשר וירטואלי עם רופאים/מתמחים בנושא שלנו ולשאול אותם מספר שאלות.
אשמח מאוד לתשובתכם,לשאלות הבאות:
1. האם ישנם איברים בגוף שאותם הוא "מקבל" מהר יותר אחרי ההשתלה מאיברים אחרים? ועל פי כך המערכת החיסונית "רדומה" לתקופה קצרה יותר והסיכויים שאותו מטופל יחלה במחלת הסרטן נמוכים יותר?
2. במאמר "Skin cancer in Australian heart transplant recipients" צויין שכאשר מקבלים השתלה של איברים כמו לב וכליות הסכנות גדולות יותר מאשר כשמקבלים השתלה של איברים "מוצקים". הם זה נכון? ואם כן, למה הסכנות גבוהות יותר?
3. אם אדם כבר חלה בסרטן בחייו ואחרי זמן מסוים קיבל השתלת איבר, האם מובטחת לו התפתחות נוספת של גידול ממאיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות מתלמידי י"ב, בית הספר הריאלי - תגובה
פרופ` גיל בולוטין24/03/2013גלי שלום
הגעת לפורום ניתוחי לב.
תנסי לשאול בפורומים שעוסקים בהשתלות.
חג שמח
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשתחרר מבי"חאלה13/03/2013
כמה זמן לאחר ניתוח מעקפים משתחררים מבי"ח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להשתחרר מבי"ח - תגובה
ד``ר ינאי בן גל13/03/2013כחמישה ימים אם אין כל עניין המצריך טיפול או מעקב נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהשתחרר מבי"ח - תגובה
ד''ר דני פינק13/03/2013שלום רב
זה תלוי במהלך הניתוח וההחלמה שלאחריו בימים הראשונים.
אנו במרכז רפואי שערי צדק עקרונית משחררים חולים 4-5 ימים לאחר ניתוח מעקפים בחולים ללא מחלות רקע נוספות ושמצב הלב שלהם הוא תקין ומהלך בתר ניתוחי תקין
בכבוד רב
דר דני פינק
מחלקת ניתוחי לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתונה ואבא אלחר אירוע לבשן שבורה03/03/2013
שלום,
אבי לאחר אירוע לב ואני מתחתנת בקרוב וחוששת שהשמחה תכביד על ליבו. איך כדאי לנהוג בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתונה ואבא אלחר אירוע לב - תגובה
ד``ר ינאי בן גל03/03/2013ישנלודא שהוא נמצא במעקב קרדיולוג או רופא משפחה בקופ״ח. במידה והוא במעקב וטיפול, אין חשש ממשי ש״השמחה״ תגרום לו נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת לב וסיבותיה.אלונה19/02/2013
שלום. האם אפשר לשים אצבע ולומר ולו באחוזים שמחלת לב או אירוע לבבי יכל להתקיים עקב התנהלות חוזרת ונשנית במשך כ-5 שנים בהם אדם חשוף, לאלימות מילולית עד לכמעט פיזית ,דחיפות, צעקות, קללות, איומים, הופעת פקחי מועצה ןכן משטרה בכל מיני הזדמנויות. כאדם רגיש לאלימות ובמיוחד כאשר אני פוגש את המשטרה מתחיל להיות לי קר בכל הגוף, רעד ויובש בפה. אין לי סיבה להגיע למצב זה אבל זה קורא. אנה התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת לב וסיבותיה. - תגובה
ד``ר ינאי בן גל19/02/2013אנא פנה לרופא המשפחה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהוללורה11/02/2013
כמה זמן אחרי צנתור מותר לשתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול - תגובה
פרופ` גיל בולוטין11/02/2013לורה שלום
אין מניעה לשתות אלכוהול בצורה מתונה לאחר השחרור מבית החולים.
ידוע שכוס יין אדום ביום טובה לבריאות!
בברכה
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר ינאי בן גל19/02/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_צינתור_צינתור_לב_צינתורים' id=link]צינתור, צינתור לב, צינתורים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שלא חולפים לאחר ניתוח מעקפיםסלומון30/01/2013
אני עברתי ניתוח מעקפים לפני כחצי שנה מאז יש לי כאבים עזים בצידו הימני של הגוף שמקרינים לי לאחורי הכתפיים והשכמות האחוריות, בנוסף לכך יש לי הפרשות ממקום הניתוח 2 נקודות שמטופלות במשחה שנקראת גנטתרים משחה ובנוסף הנני לוקח כדורים נגד כאבים ליריקה ופרקוסט 2 ביום להמלצתו של המנתח שלי
אשמח לתשובה מה ניתן לעשות ומה יכול להיות מקור הבעייה?
אין לי תשובות ממוקדות מאף מנתח ניסיתי להתייעץ עם מספר מומחים אך ללא מענה נקודתי
בתודה מראש סלומון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים שלא חולפים לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר ינאי בן גל30/01/2013במידה ופנייתך למנתח שלך לא הועילה (ייתכן שאין כל כך מה לעשות והשיפור במצבך יצריך עוד זמן מה, גם זה קורה..) אתה מוזמן לפנות למרפאתנו באיכילוב עם ט 17 וננסה להכירך, ללמוד על מצבך ולראות איך ניתן לסייע לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעובדיהד``ר ינאי בן גל23/01/2013
עובדיה שלום, שאלתך נמחקה ועל כן אענה ישירות (תוכל לשוב ולהקליד אותה).
על פי הנתונים שהצגת, מחלה תלת כלית כולל העורק השמאלי הראשי וסינטקס סקור 36על פי כל הקריטריונים וההתוויות הבין לאומיות אתה זקוק לניתוח מעקפים. ראה גם מחקרים עדכניים שפורסמו לאחרונה SYNTAX, FREEDOM, ASCERT.
כמובן שהמלצה רצינית וברת תוקף יכולה להינתן רק לאחר שמנתח לב יראה אותך ואת סרט הצינתור, ולא דרך הרשת.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ינאי מודה על התייחסותך, אין ספק
עובדיה23/01/2013בדבר הצורך בניתוח אך שאלתי התמקדה באפשרות שאחד מהעורקים (אינני יודע איזה) שכנראה אינו חייב במעקף אלא בפרוצדורה שונה אולי תוך כדי ניתוח ולהסתפק בהליך אחר שיסיר את הגורם המיצר את העורק. אני שואל זאת מכיוון שבסוף הצינתור נאמר לי במפורש כי יש צורך ב 4 מעקפים בוודאות ולגבי הנוסף לא בטוח ולכן שאלתי היא עלפי הדוח הצינתור שפירטתי איזה מהעורקים ניתן לשקם ללא מעקף והאם אכן יש יתרון בשימור עורק מקורי במידה והדבר ניתן להיעשות מבחינה טכנית, ואשמח על המלצה לגבי מנתח פוטנציאלי למקרה כזה.
בתודה מראש
עובדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ינאי מודה על התייחסותך, אין ספק - תגובה
ד``ר ינאי בן גל23/01/2013במידה ומתבצע ניתוח מלא, אין שום יתרון בביצוע מעקפים רק לחלק מהעורקים. אני מניח שאתה מתייחס אולי להוספת סטנט בתוך הכלי במהלך הניתוח. זה אפשרי אך נעשה כאשר יש ניתוח זעיר פולשני עם מעקף לעורק אחד בלבד. מה שלא מתאים למחלתך ולא נראה שיש יתרון כלשהוא בכך במצבך. אני ממליץ על ניתוח מעקפים קונבנציונלי תוך שימוש מירבי בשתלים עורקיים. שוב במגבלת העובדה שלא ראיתי אותך או את סרט הצינתור.
אני ממליץ שתפנה למנתח לב בכיר אך במה זו אינה משמשת להמלצות אישיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לניתוח CAGB, SYNTOX SCORE=36,עובדיה20/01/2013
הפרופ' המצנטר שנמנה על הבכירים בתחום אמר כי אין טעם לבצע פרוצדורה באמצעות סטנטים עקב ריבוי חסימות והוסיף כי קיים צורך וודאי ל- 3-4 מעקפים ועוד אחד חמישי בספק (כנראה שבפני עצמו אינו עומד בוודאות בקריטריון למעקף) ואת ההחלטה יקבל הרופא המנתח.
שאלתי היא האם עדיף לטפל בחלק מהחסימות ע"י מעקפים ובחלק האחר כמו בחסימה החמישית אצלי להשתמש בפרוצדורה חלופית שאיני יודע מהי כמו הסרת המרקם החוסם ניקוי? פקקת? או משהו דומה זאת במידה והעורק המקורי אכן שמור ותקין למעט נקודת החסימה.
האם השארת עורק מקורי אינה עדיפה ומקנה יתרון יחסי בעתיד.והאם עלי להלחם על זה ? למשל בדוח הצינטור מצויין ענף D1 כעורק שמוצר רק במוצאו בקוטר 2.75 מ"מ האם גודלו אינו מאפשר למנתח גמישות יותר טובה ואפשרות להעניק לו טיפול מקומי ולהשאירו בשלמות ? במקום מעקף ? האם יש מקום להתעקש על כיוון מסויים בפרוצדורה הניתוחית ? אולי לגבי ענף או עורק אחר ?
להל"ן הדו"ח המלא:
גיל 58,אקג-קצב סינוס תקין במנוחהLV= 142/16 MMHG, AORATA=142/80MMHG, LVEF=63% , צינתור רדיאלי מימין
עורק כלילי שמאלי ראשי - תקין
עורק שמאלי קדמי יורד - מחלה דיפוזית שמדגים היצרות 90% בסגמנט אמצעי והיצרות נוספת 75% בסגמנט הדיסטלי.
ענף D1 - מוצר 80% במוצאו (ענף גדול בקוטרו גדול מ- 2.75 מ"מ)
עורק עוקף - מוצר קריטית בסגמנט אמצעי 95% ומאיים על ענף מרגינלי.
עורק כלילי ימני - (דומיננטי)סתום 99% בסגמנט אמצעי ו-100% בסגמנט
. דיסטלי ומתמלא באמצעות קולטרלים ל- PDA (מ-LAD).
בתודה, עובדיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לניתוח CAGB, SYNTOX SCORE=36, - תגובה
ד``ר ינאי בן גל23/01/2013עובדיה שלום, על פי כל הקריטריונים וההתוויות הבין לאומיות, כמו גם מחקרים עדכניים שפורסמו לאחרונה : ראה STNTAX, ASCERT, FREEDOM.
על כן על פי הנתונים שהעלת (בסייג חשוב, שיש צורך שמנתח יראה אותך ישירות ואת סרט הצינתור) אני סבור שניתוח הוא האלטרנטיבה העדיפה עבורך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החלפת מסתם אורטלי לביולוגיעדי20/01/2013
היי
אני כמעט 4 שנים אחרי החלפת מסתם אורטלי לביולוגי (עוד חודשיים:-))
בת 42.5 מפל הלחצים שלי 56 על 32 ומוצאים אותו רק בשכיבה על צד ימין
בבוקר אני נוטלת חצי נורמיטן להסדרת הדופק המהיר שלי כ90 שהנרמיטן מוריד לי לסביבות60
השבוע אני רוצה לעשות אקו לב ושמעתי שכשהדופק נמוך אז המפל לחצים גבוה יותר? האם זה נכון?
ואם אני עושה את האקו על הבוקר האם לקחת את החצי נורמיטן או לא? על מנת שהתוצאה של המפל תהייה אמינה,
חייבת לציין שתמיד אני עושה את האקו אחהצ כשהדופק בערך 70 ויותר
אגב אני אסימפטומטית האם לדעתך זה מפל גבוה שעלי לעבור שוב ניתוח? ומה לימיט של המפל במסתם ביולוגי?
תודה על תשןבתך:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצירת קשר
נמרוד01/11/2013היי עדי
גם אני עברתי את אותו ניתוח כמו שלך אשמח לישאול אותך מספר שאלות בנושא הניתוח
אשמח עם תיצרי איתי קשר אפילו במייל
תודה
נמרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמרוד תשלח לי את המייל שלך אם
עדי08/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר החלפת מסתם אורטלי לביולוגי - תגובה
ד''ר דני פינק04/11/2013שלום
ההפך הוא הנכון בד״כ מאיטים את הדופק על מנת להוריד מפל לחצים!
כך שהייתי נוטל את התרופה ללא חשש.
מהנתונים שלל עולה שהמפל לחצים על המסתם התותב מעט גבוה ולאור גילך הצעיר והעובדה שיש לך מסתם תותב ביולוגי הרי שקיים סיכוי שתהיה דגנרציה של המסתם מוקדם יותר דהיינו בפחות מ10 שנים ממועד הניתוח ותזדקקי לפרוצדורה נוספת!
בשלב זה את בסדר וחשוב להקפיד על מעקב רפואי שוטף כולל בדיקות אקו!
בכבוד רב
דר דני פינק
מנתח לב חזה
מרכז רפואי שערי צדק ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר ניתוח מעקפיםנתי16/01/2013
אבא שלי אדם בן 54 ועבר לפני כשבועיים התקף לב, צינתור ויום לאחר מכן ניתוח של 4 מעקפים. היום הוא בבית כבר 3 ימים, והתחיל להתלונן על קור ונמלים בקצות האצבעות ביד ימין ובאצבעות בכפות הרגליים. תופעות אלו באות והולכות.
האם זה מעיד על משהו מסוכן? סימנים למשהו מסוים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד''ר דני פינק16/01/2013שלום נתי
ראשית אני שמח שאביך עבר את הניתוח בהצלחה וכי הוא מחלים בבית. אשר לשאלתך, האם הוא סבל מתופעות אלו לפני הניתוח? האם הוא סובל מסכרת?
האם גייסו וריד מהרגל לצורך המעפקים? האם רגליו עדיין מאד נפוחות?
התופעות אשר אתה מתאר קרוב לוודאי אינם מסוכנות וייתכן והן תנוחתיות. יש לוודא כי בעת ישיבה ושכיבה רגליו יהיו מורמות כמה שניתן בכדי להוריד את הנפיחות ברגליים שאופייני לראות. תופעה זו בהחלט יכולה לגרום לתופעה של נימול והרגשת קור. לגבי הנימול ביד ייתכן והיא קשורה למתח שהופעל על העצבים היורדים מהצוואר לידיים במשך הניתוח כאשר בית החזה פתוח.
במידה ותלונות אלו לא חולפות תוך מספר ימים או מחמירים יש כמובן לפנות לרופא המשפחה לייעוץ
תודה
בכבוד רב והחלמה מהירה
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח מעקפים
חגית08/03/2014אבי היקר עבר לפני כחודשים וחצי ניתוח מעקפים היה מאושפז כ
חושים וחצי בהית חולים כתוצאה מכול התראומה שהוא עבר הבן אדם חלש לא יכול לעשות כלום הוא כול הזמן חושב שהוא לא נושם טוב ניסינו לקחת אותו להחלמה לאחר ניתוח מכוון שהמקום לא היה מתאים בשבילו מכוון שזה רק מלון ללא פעילות ספורטיבית המותאמת לבן אדם
אני מטוד מודאגת וכני לא יודעת מה לעשות איתו והוא גם עושה דיאליזה 3 פעמים
בשבוע רציתי לדעת שעם זה תופעות לאחר הניתוח או שאני צריכה לקחת אותו למשהו שידבר איתו כמו שיחות וכאלה והוא כול הזמן אומר שהוא לא מרגיש טוב והוא לא יוצא מהבית כול הזמן על הספה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר ינאי בן גל08/03/2014יש אנשים שבשל מחלות רקע קשות ומהלך ניתוחי מורכב אכן נזקקים להתאוששות ארוכה. ממליץ לך לפנות למרפאת המחלקה בה נותח אביך. כמו כן כדאי להתחיל תכנית שיקום לב שקיימת ברוב המרכזים הגדולים לחולים אחרי ארוע או ניתוח לב.
לעיתים למרות הכל ההתאוששות איטית מאוד ואף לא מלאה וזאת כאמור בשל מחלות הרקע שמהן סובל החולה. מקווה שאביך יחלים במהרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבור דר בן גל
חגית09/03/2014דר ינאי במקרה אתה מכיר את אבא שלי טיפלתה בו במחלקה קוראים לו עם אתה זוכר אקוקה משה אבא שלי ממש על הפנים אין לו כוח לכלום והוא ממש בדאון רציני יכול להיות שהוא צריך בדיקה אצל פסיכולוג בשביל להרים אותו על הרגלים .
ורציתי לדעת לביקורת במחלקה אצלכם לא קיבלנו העם זהנחוץ .
ועם אתה מכיר החלמה קרובה באזור השרון או המרכז להחלמה אפילו נלך פרטי כי החלמה בתל השומר על הפנים אין שם שום תנאים שמתאימים לאבא הוא צריך מקום שיתיאם לו גם לדיאליזה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בלסת התחתונהקרן16/01/2013
יש לי כאבים בלסת התחתונה. שמעתי שזה יכול להיות סימן לבעיה לבבית.. זה נכון? לאיזה רופא לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בלסת התחתונה - תגובה
ד''ר דני פינק16/01/2013קודם כל - בן כמה אתה?
כאבים בלסת בראש וראשונה קשורה בבעיות לסת ושיניים
בהנחה שאתה צעיר ובד"כ בריא הסבירות שמדובר במקור לבבי אפסית. במידה וכאבים אלו ימשיכו פנה לרופא המשפחה ורופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטרי30/12/2012
בן 45 ללא תרופת , עקב הרגשת דפיקות לב חזקות עשיתי בדיקת לב במאמץ שהיה תקין,אולם הקרדיולג ביקש גם הולטר 24 שע ולהלן התוצאות :
קצב בסיסי : סינוס
מהירות מינ' 43 לדקה
מהירות מקסימלית 92 לדקה
מהירות ממוצעת 52 לדקה
הפרעות חדריות PVCS :
נצפו VPBWS בודדים במהלך הבדיקה
הפרעות על חדריות APCS :
נצפו APBS בודדים במהלך הבדיקה
לא צורף יומן על פעילות ותלונות (מכיון שלא היה לי כלוםלכתוב ביומן)
מה זה אומר ההפרעות החדריות הללו ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר - תגובה
ד''ר דני פינק30/12/2012שלום רב
ההפרעות החדריות הללו הינם שכיחים ואינם מסכני חיים. לכל אחד מאיתנו יש פעימות מוקדמות חדריות או עלייתיות בודדות במהלך היום. לעתים זה יכול להיות קשור במאמץ או התרגשות. מכיוון שאצלך התדירות הינה רחוקה הרי ניתן לסכם את הבדיקה כתקינה. בכל אופן כדאי לגשת לקרדיולוג המפנה שיראה בדיקות אלו
בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לבוחזה
מרכז רפואי שערי צדקהתרגשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להחלפת המסתם האורטליענת24/12/2012
בעלי בן 43 צריך לעבור ניתוח להחלפת המסתם האורטלי +חלק מאבי העורקים רציתי לדעת מה רמת הסיכון לחייו. תוך כמה זמן הוא יחזור לפעילות שגרתית והאם היום פותחים את כל בית החזה לצורך הניתוח ? ועוד שאלה עד כמה המסתם המכני שאותו ישימו לו מרעיש. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להחלפת המסתם האורטלי - תגובה
פרופ` גיל בולוטין24/12/2012ענת שלום
הסיכון תלוי גם במצבו של בעלך.
אם הוא במצב כללי טוב הסיכון מאוד נמוך ובדרך כלל משתחררים לאחר כשבוע בית החולים.
חוזרים לתפקוד מלא בין 2-6 שבועות לאחר הניתוח, תלוי בסוג העבודה שלו.
בניתוח יש פתיחה של החזה.
המסתם המכני משמיע רעש חלש שאותו שומעים כאשר יש שקט מוחלט.
לעיתים יש אנשים שהרעש עשוי להפריע להם בלילה.
בדר"כ המנותח מתרגל ומפסיק לשמוע.
לעיתים בת זוגתו של המנותח שומעת את התקתוקים בלילה.
אם יש עוד שאלות, אשמח
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך החלפת מסתם
ענת24/12/2012מה קורה עם איחוי העצמות תוך כמה זמן התהליך קורה מצבו של בעלי טוב מאוד מבחינה בריאותית אך מבחינה נפשית די קשה עם כל המצב הוא מאוד חושש ומפחד מעצם הניתוח כיצד אוכל להרגיעו שיכנס לניתוח בלב רגוע ובלי פחדים וחששות תודה מראש על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך החלפת מסתם - תגובה
פרופ` גיל בולוטין06/01/2013ענת שלום
העצם מחלימה לגמרי לאחר שישה חודשים.
אבל, גם קודם אין מגבלות למעט המלצה לא להרים משקלות כבדים למשך 6 חודשים ראשונים.
בקשר לחשש שלו מהניתוח, נראה לי שכדאי שיפגש אם המנתח שלו טרם הניתוח לקבל הסבר שבדרך כלל מאוד מרגיע.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעקפיםדן ג.22/12/2012
שלום רב, הנני חבר של אדם בגיל 62. לפני 4 שנים הופנה לצינתור עקב תעוקת חזה במאמץ ובמיפוי אסכמיה הפיכה משמעותית בתפוצת עורק ימני ויתכן קדמי.הצנתור לא צלח עקב חסימת עורק ימני. הומלץ על משתר שמרני ופעילות גופנית.מאז מצבו הורע ובשבוע שעבר שוב עבר צינתור בעורק השמאלי כאשר גם זה נמצא חסום והצינתור הופסק.ע"פי המלצות הרופאים עליו לעבור בדחיפות ניתוח לב מעקפים אורטו-קורונרי (CABG). אני מבקש לדעת האם אין דרך אחרת לטפל בחסימות מלבד ניתוח המעקפים וגם הייתי רוצה לקבל המלצה של מנתח אשר מתמחה בניתוחים מסוג זה. בברכה דן ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר ינאי בן גל22/12/2012דן שלום, הדאגה שלך לחברך ברורה וטבעית. מבלי להכיר את חברך ואת מצבו הרפואי לעומק, אוכל רק לומר שבמצב של חסימות קשות בעורקים הכליליים, ניתוח מעקפים אינו רק הטיפול הטוב והיעיל ביותר, אלא גם הבטוח ביותר לטווח ארוך וזאת על פי מחקרים רבים, רציניים ורחבי היקף שהשוו ניתוח מעקפים לצינתור באוכ׳ חולים עם היצרויות קשות בעורקים הכליליים. כמובן שכל מקרה לגופו ויש לבצע הערכה של מצב החולה באופן ישיר ולא דרך ״הרשת״.
לגבי מנתח או מרכז מומלץ: ישנם מרכזים רפואיים ומנתחים בכירים רבים המבצעים את הניתוח במקצועיות ומיומנות, פורום זה אינו במה להפנית חולים למרכז זה או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)