מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי ניתוח מעקפיםkobi10/04/2014
שלום רב
בן 53
חודש אחרי ניתוח מעקפים חמש חסימות .
1 רציתי לשאל אחרי כמה זמן מותר לנהוג ברכב .ואלה מיגבלות עלי לשים לב
2 לקחו לי וריד או עורק אני לא יודע מה להרגל הימנית . פשוט לא הבנתי הם ישתמשו בכל הקטע הארוך הזה למעקפים או שהשתמשו לאחרים . פשוט שהייתי בהלם לא יכולתי לשאול כלום .
3 האם יש בעיה לקחת כדור ואריה או משהו דומה לאחר ניתוח מעקפים ?
4 שמעתי שניארים בבית ברזלים או חוטי תייל יכול קצת לפרט
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר ינאי בן גל10/04/20141. לפחות חודשיים, עדיף 3 חודשים
2. תשאל את המנתח שלך
3. עקרונית לא, אך צריך אישור רופא משפחה כי זה תלוי בכדורים אחרים שאתה לוקח ובמצבך הפרטני
4. עצם החזה מהודקת מחדש על ידי תיילי נירוסטה שנשארים לתמיד (אי אפשר לשים גבס על עצם החזה ולכן התייל מחזיק את העצם עד לאיחוי תוך כ 3 חודשים - וזה מתקשר לשאלתך הראשונה).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
KOBI10/04/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
kobi16/04/2014מי נותן את המירשם ובודק אותי
הרופא מישפחה או הקרדיולוג ?
כי הרופא מישפחה בטח אמור לקבל אישור מהקרדיולוג איך זה עובד .
ובנוסף אחרי כמה זמן ניתן לקחת את הכדור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
kobi16/04/2014ושוב שאלה נוספת העורק או הויריד לא יודע מה זה שלקחומרגל ימין הוא ארוך מאאוד ואני כבר 6 שבועות אחרי הניתוח וישנם שני מקומות בהתחלה ובסוף התפר עדין מפרישים ומסרבים להיסגר מה עושים אני כבר פוקד את האחות במרפאה כבר כמה שבועות
מתי זה אמור להיסגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ינאי בן גל17/04/2014פנה למנתח שניתח אותך על מנת שיראה את החתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שני להחלפת מסתםירון06/04/2014
שלום,
אבי נותח לפני 10 שנים ניתוח להחלפת מסתם מיטרלי וארבעה עורקים. אבי בן 68, אדם בריא, עובד 10 שעות ביום. היום הוא נמצא בהמלצה לניתוח לב נוסף להחלפת מסתם אאורטלי שהצרותו קשה מאוד.
1. האם כדאי להחליפו בצינתור? אומנם צינתור מיועד למבוגרים וחולים יותר, אבל בגלל שעבר ניתוח לב בעבר, הוא יוכל כנראה לקבל אישור לצינתור.
ברור לנו שלא יודעים כמה זמן יחזיק המסתם מעמד בגלל הזמן הקצר שצינתור כזה קיים, ושאולי יצטרך צינתור נוסף בעוד מס שנים, אבל הסיכון בניתוח שני כתוצאה מהדבקויות נראה כסיכון גדול יותר. כמו כן שמעתי שאם יש לו מסתם עלי אין אפשרות להחלפת מסתם בצינתור האם זה נכון?
2. אם נחליט על ניתוח, אשמח לקבל המלצה על מנתח מתאים להחלפת מסתם בניתוח חוזר, אפשר באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שני להחלפת מסתם - תגובה
ד``ר ינאי בן גל10/04/2014אין כל מניעה לניתוח חוזר בשל ניתוח קודם אלא במקרים מאוד מסויימים.
ממליץ לך לפנות למנתח מנוסה ולקבל חוו"ד לגבי מה ניתן לעשות.
מסתם דו עלי אכן מצוי מחוץ להתוויה להשתלה בצינתור למרות שבעבר טופלו חולים עם מסתם דו עלי על ידי צינתור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספיםיונית30/03/2014
שלום,
לאחר ניתוח החלפת מסתם אורטלי במסתם ביולוגי, סובלת מפרפור מקבלת עקב זאת
קומדין 5 מ"ג.
-1-
האם יש אפשרו להחליף את הקומדין בתרופה אחרת משום תופעת לוואי של כאבי בטן?
ובאיזה כדור?
-2-
האם יש אפשרות להוסיף תוסף של ליציטין כאשר אני נוטלת קומדין שידוע כמעלה את הכולסטרול HDL שאצלי הוא נמוך?
*יש לציין שאני נוטלת תרופות ממשפחת הסטטינים במשך 5 שנים- הכולסטרול HDL נמוך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים - תגובה
ד``ר ינאי בן גל30/03/2014יש תרופות חליפיות לקומדין, חלקן מצויינות אך עדיין לא מאושרות לשימוש רשמי בחולי מסתם. מציע שתפני להמטולוג המתמחה בנושא זה (קרישת דם) לצורך התאמת טיפול פרטני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאורטה עולה מורחבתמאיר28/02/2014
שלום רופאים יקרים! אני בן 54 בריא באופן כללי. לפני כחצי שנה התגלתה אצלי אאורטה עולה רוחב 5 אני במעקב. בועדה של משרד הבריאות דורשים ממני לבצע ניתוח אם לא יפטרו אותי.המנתח המטפל מתנגד בינתיים לניתוח. מה תוכלו ליעץ לי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאורטה עולה מורחבת - תגובה
פרופ` גיל בולוטין02/03/2014מאיר שלום
במידה והמסתם האאורטלי שלך עם שלושה עלים ומתפקד בבדיקת אקו, ולא היו אירועים של מוות פתאומי בגיל צעיר במשפחה שלך, אפשר להמשיך במעקב צמוד או באקו או ב CT .
אין שום מניעה להמשיך בעבודה למעט המלצה להימנע מהרמת משקלות כבדים.
יש לאזן לחץ דם קפדנית עם חוסמי בטא.
בברכה
דר גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאאורטה עלה 3.9 מ''מ
ולנטין18/03/2014שלום רופאים יקרים לאמא שלי עשו אקו לב לפני שנתיים גילו ש אאורטה עולה גודל שלה 3.7 מ''מ עברו שנתיים וחצי גודל 3.9 מ'מ תגידו בבקשה מה לעשות צריך ניתוח או לא? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאאורטה עלה 3.9 מ''מ - תגובה
ד``ר ינאי בן גל18/03/2014אין התוויה לניתוח על פי התאור שלך. להחלטה רשמית יש לפנות להערכה במרפאת ניתוחי לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהלינדה27/02/2014
לפני 3 חודשים עברתי ניתוח לבפתוח עם שלשה מעקפים. בעבודתי אני מרים משאות של כ30 ק"ג. האם יש מניעה שאחזור לעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה - תגובה
פרופ` גיל בולוטין02/03/2014מנחם שלום
לאחר פתיחת עצם החזה בניתוח מעקפים, מומלץ לחזור לפעילות מלאה תוך זמן קצר, משבועיים עד שישה שבועות.
אולם, מומלץ להימנע מהרמת משקלות כבדים למשך שישה חודשים, עד להחלמה מלאה של עצם החזה.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום מתמשך בעת אשפוז לאחר התקף לבדני19/02/2014
שלום,
אבא שלי (גיל 64 עם סכרת ועודף משקל) עבר התקף לב קשה, ונמצא במצב של הרדמה והנשמה כבר 6 ימים. בעוד שלחץ הדם והדופק התאזנו יחסית, לפני 4 ימים החום התחיל לטפס מ37.4, וכעת הגיע ל-39.1 כאשר משככי החום לא עוזרים והרופאים לא מצליחים למצוא חיידק או זיהום שאחראי לעליית החום.
מה יכולה להיות הסיבה? ייתכן ומדובר בסינדרום דרסלר? מה הדרכים הקיצוניות להורדת החום במידה ולא יפסיק לעלות?
אודה לכל תשובה,
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר ינאי בן גל20/02/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_קרדיולוגיה_רפואת_לב' id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמומיכל03/02/2014
שלום
אני מקווה שזה בסדר לשאול כמה שאלות לידע כללי.
אם אינני טועה, המכשיר קיים רק בשיבא ושניידר
מה הסיבה לכך?
כמה מכשירים כאלו יש בארץ?
במקרה שקרה לאחרונה עם בני המשפחה שנפגעו מהרעלה, היו דיונים לגבי האם היה אפשר להציל את הילדות או לא.
נניח והיו מצליחים לטפל בהן, גם בהן הטיפול היה צריך להיות בעזרת אקמו, האם קיימים 4 מכשירים כאלו בשניידר?
האם המכשיר משמש גם לטיפול במבוגרים ? (פחות שומעים על כך)
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמו - תגובה
פרופ` גיל בולוטין03/02/2014מיכל שלום
תוכלי לקבל תשובות על חלק מהשאלות שלך ביום עיון שייערך ברמב"ם ביום רביעי ה 19.2.14.
מדובר ביום עיון בנושא ניתוחי לב דחופים ושתי הרצאות יוקדשו לטיפול באקמו בילדים ובמבוגרים.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף קומדיןנורית08/10/2013
שלום וברכה.
לפני 13 שנה עברתי ניתוח החלפת 2 מסתמי לב, מיטרלי ואורטלי, ומאז אני מטופלת בקומדין. שאלתי היא האם התחליף פרדקסה יכול לעשות את אותה עבודה עבורי?
והאם הוא נכלל כבר בסל הבריאות? מודה לתשובתכם. נורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף קומדין - תגובה
ד``ר ינאי בן גל10/10/2013התשובה היא שלא. פרדקסה עדיין לא אושר למטרה זו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה בוריד העוקף לאחר נתוח מעקפיםמודאגת29/09/2013
שלום,
בת 68 ועברתי נתוח מעקפים לפני פחות משנתיים.אני בריאה, עושה ספורט ואוכלת בריא,אבל עם נטיות גנטיות לבעיות לב.הצלחתי להוריד כולסטרול-עם תרופות.לפני מספר חודשים,הוריד שעקפו אתו בניתוח נסתם ופתחו בצנתור ושמו סטנט.ראו שהוריד מכיל טרשת מפושטת.הלב במצב מצוין ולא עברתי שום אוטם.
מה אתם ממליצים פרט למעקף ותרופות לדלול הדם וסטטינים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות כתיב
מודאגת29/09/2013תיקון:שורה אחרונה :פרט למעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתימה בוריד העוקף לאחר נתוח מעקפים - תגובה
ד''ר דני פינק30/09/2013שלום רב
אין לצערי פתרונות נוספים מעבר לתרופות שאת נוטלת. חשוב לאמץ הרגלי בריאות נכונים ושמירה על ערכי כולסטרול על צד הנמוך. לאור העובדה שעברת סטנט למעקף הרי שרצוי שתקחי אספירין וגם פלביקס( או תרופה נוספת לדילול הדם מאותה משפחה) שלפי הספרות שומרים על הסטנט שלא ייסתם. קרוב לוודאי שהמרכיב הגנטי משחק תפקיד ואין לנו משהו יעיל יותר כיום לטיפול.
בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לב, המרכז הרפואי שערי צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר קריאת הכתבה של דר בן-גל בהארץ
יודעת11/11/2013שלום,
לאחר קריאת הכתבה של דר בן-גל בהארץ :
במקרה שלי הוריד העוקף עם טרשת מפושטת .הבנתי שהסכויים רבים שיהיו סתימות נוספות בהמשך הקרוב.האם לא כדאי לבצע ניתוח מעקפים ולעקוף את הוריד הסתום?
מאיפה לוקחים עוד עורק למעקף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר קריאת הכתבה של דר בן-גל בהארץ - תגובה
ד``ר ינאי בן גל18/11/2013שלום עירית. את מוזמנת למרפאתנו באיכילוב או לכל מרפאה של מח׳ ניתוחי לב בארץ ע״מ שתציגי בפני הרופא שם את תלונותיך כולל כל המידע האפואי הרלבנטי, סרט צינתור אקו לב וכיו״ב. לא נוכל לגבש המלצה מבלי לדעת את כל הפרטים, וכמוכן תוך התחיעצות עם הקרדיולוג המטפל שלך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר קריאת הכתבה של דר בן-גל בהארץ - תגובה
ד``ר ינאי בן גל18/11/2013שלום עירית. את מוזמנת למרפאתנו באיכילוב או לכל מרפאה של מח׳ ניתוחי לב בארץ ע״מ שתציגי בפני הרופא שם את תלונותיך כולל כל המידע הרפואי הרלבנטי, סרט צינתור אקו לב וכיו״ב. לא נוכל לגבש המלצה מבלי לדעת את כל הפרטים, וכמובן תוך התיעצות עם הקרדיולוג המטפל שלך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
הילה05/10/2013אני נציגת טלרפואה של שחל אני ממליצה בחום על המיכשור של שחל .
הוא פותר בעיות רבות
מדובר בשירות שנמצא בתוך סל הבריאות של הקופות.
והמיכשור פרי פיתוח של שחל
אשמח לסייע לך באינפורמציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של פלביס ואספריןקובי27/09/2013
שלום ,האם שילוב של פלביס 75 מ"ג ואספרין 75 מ"ג עלולים לגרום לדימומים פנימיים..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של פלביס ואספרין - תגובה
פרופ` גיל בולוטין10/10/2013קובי שלום
השילוב של פלביקס ואספירין הוא טיפול מקובל.
יש יותר נטייה לדמם ולכן צריך להתייעץ עם הרופא המטפל או הקרדיולוג על נחיצות הטיפול.
כאמור, יש מקרים רבים שבאמת נכון לטפל בשילוב התרופות הזה למרות העלייה בנטייה לדמם.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קובי10/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעקפיםרמי דואק22/09/2013
יש לי שאלה נוספת בהקשר לניתוח המעקפים מאז הניתוח שארע לפני ארבעה חודשים יש לי סחרחורות ואי יציבות האם ייתכן שזרימת הדם למוח נפגעה בזמן הניתוח ועקב כך יש לי סחרחורות ואי יציבות. ממתין לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמי שלום
הילה05/10/2013רמי שלום
אני מייצגת את חברת שחל
נשמע שאתה מוטרד מהמצב
לשחל יש את כל הכלים להבטיח שתמשיך בחייך בצורה הרגועה והשקולה ביותר
בעזרת מיכשור חדשני ורופאים זמינים טלפונית תמיד
אשמח לסייע הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור שניקובי21/09/2013
שלום,אני בן 52 .לפני 4 שנים עברתי אוטם ושמו לי סטנס .כמו כן הובחן לי בעורק הימני חסימה של 50-70 אחוז..כבר 4 שנים שאני מתאמן בחדר כושר כ 3 פעמים בשבוע משתדל לאכול בריא וכמובן לוקח את התרופות הדרושות.
לפני כשבועיים באימון בחדר כושר הרגשתי כאבים בחזה ..הקרדיולוג שלי המליץ לי לבצע צינתור. בצינתור התגלה שהעורק הימני חסום 90 אחוז.תוצאות בדיקת דם שבוע לפני הצינתור הראו :HDL=55 LDL=75.5 TRIG=81
השאלה שלי למה? הרי כל כך השתדלתי, אכלתי בריא התאמנתי והגעתי להישגים כמו שלא הגעתי בגיל 18 , לקחתי את התרופות ועדיין העורק נחסם..אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור שני - תגובה
פרופ` גיל בולוטין22/09/2013קובי שלום
אני מבין את התסכול שלך. כל הכבוד לך על המאמץ ויתכן שאלמלא אורח החיים הבריא שלך מצבך היה יותר גרוע.
למחלת הלב יש כמה גורמים שעל רובם ניתן להשפיע. הפסקת עישון, הורדת כולסטרול ( דיאטה ותרופות), איזון לחץ דם ואיזון סכרת. גם פעילות גופנית ושתיית אלכוהול מתונה מומלצים. אבל לא ניתן להשפיע על הנטייה הגנטית ולכן בצורת חיים בריאה ניתן לעכב את התפתחות המחלה אך לא למנוע אותה לחלוטין.
אני ממליץ להמשיך באורח החיים הבריא שלך ולדעת שזה בהחלט עוזר.
בברכה
גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קובי27/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
הילה05/10/2013מבלי להיות מבינה גדולה לגופך יש נטיה ליצר הסתיידויות
אני נתקלת במאות מקרים דומים לשלך
שחל החברה אותה אני מייצגת עוזרת לאנשים רבים
אשמח לסייע בנושא
בברכת בריאות שלמה
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעקפיםרמי דואק07/09/2013
עברתי ניתוח מעקפים לפני שלושה חודשים מאז אני סובל מבעיות בקיבה, שיהוקים, ובחילות האם התופעות הנ"ל נובעות כתוצאה מניתוח המעקפים?
ושאלה נוספת האם בזמן הניתוח ישנה התעסקות עם הקיבה וצינורות הניקוז המוכנסים לחלל הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים - תגובה
פרופ` גיל בולוטין22/09/2013רמי שלום
יתכנו שיהוקים לאחר ניתוח לב אך בדרך כלל הם חולפים לאחר מספר ימים.
ממליץ לפנות להתייעץ עם רופא המשפחה ועם הרופא המנתח.
בברכה
דר גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת לביקי07/08/2013
שלום רב
מדוע באי ספיקת לב , אין הגוף משתחרר באופן רגיל מנוזלים, ויש להשתמש במשתנים ?
תודה עבור תשומת הלב
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת לב - תגובה
פרופ` גיל בולוטין07/08/2013יקי שלום
באי ספיקת לב שמאלית, הלב לא דוחף את הדם באופן יעיל קדימה אל הגוף.
לכן יש עלייה בלחצים לפני הלב (בעלייה השמאלית) ובריאות דבר שגורם לגודש ריאתי ולצבירת נוזלים. לכן יש צורך במשתנים להורדת כמות הנוזלים בריאות ולהקלה בנשימה.
אי ספיקת לב ימנית קורה דבר דומה, אבל הנוזלים מצטברים ברגליים ובבטן.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה- מה זה אומר?אורית25/07/2013
בבדיקת אקו קרדיוגרפיה שאימי עשתה התקבל האבחון הבא:
חדר שמאלי מורחב עם תפקוד מופחת במידה בינונית קשה, היפוקינזיה גלובלית, התכווצות אסינכרונית עם דסקינזיה ספטלית משנית להפרעת הולכה. במאמץ חדר שמאל מעט מתרחב תפקודו הגלובלי ללא שינוי, התכווצות אסינכרונית עם דסקינזיה ספטלית, היפוקינזיה ספטלית ואפיקלית הבולטת יותר מאשר במנוחה יתכן משני להפרעה הולכה אך אין לשלול אסכמיה.
אשמח להבין קצת יותר מה משמעות המושגים הללו. מה אומר כל מושג וכיצד הוא משפיע. על מנת להבין מה מצבה של אימי. לקבל תמונת מצב על מנת שנוכל לקבל החלטה מושכלת לגבי הצעדים הבאים. ולא רק לשמוע מהרופא מה צריך לעשות..
כמו כן אשמח להבין מה משמעות תוצאות הבדיקה. האם המצב חמור או לא, עד כמה...
ומה הוא הטיפול המומלץ.
כמו כן אשמח לדעת האם כדאי לקבל חוות דעת שנייה ואיפה.
מקווה שלא הקשתי בשאלותיי.
תודה רבה ויום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה- מה זה אומר? - תגובה
פרופ` גיל בולוטין25/07/2013אורית שלום
לפי הבדיקה יש ירידה בינונית עד קשה בתפקוד חדר שמאל שהוא החדר המזרים דם לגופנו.
בנוסף ההתכווצות אינה מסונכרנת טוב וחשד לאיסכמיה שמשמעותה פגיעה באספקת הדם ללב.
בעקרון יש להמשיך בירור שיכול לכלול, מיפוי, צנתור, קיצוב ועוד הרבה אפשרויות.
הדבר הטוב ביותר לחזור אל הרופא שהזמין את הבדיקה ובמידת הצורך לבקש המשך בירור אצל קרדיולוג.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)