פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Heparin induced thrombocytopenia אחרי מעקפים
    שירן
    04/02/2016

שלום רב,
    אבי אובחן כ HIT. זאת לאחר ניתוח מעקפים, שחרור במצב טוב ואשפוז מחדש עם כאבים ברגליים (ונתינת הפארין נוסף לכאבים אלו). האבחון נעשה רק כשבועיים לאחר הניתוח ולאחר שכבר אושפז במצב קשה בטיפול נמרץ.
    שאלתי היא: האם תופעה זו נפוצה בחולים שעברו ניתוחי לב? מדוע לוקח הרבה זמן לאבחן אותה אם זו תופעת הלוואי בעלת חשיבות של הפארין.
    תודה מראש על ההתיחסות, אני מנסה להבין סיכויי החלמה.

שירן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• Heparin induced thrombocytopenia אחרי מעקפים - תגובה

ד``ר ינאי בן גל
    04/02/2016

תופעה ידועה אך לא נפוצה וקשה לעיתים לאבחון.

לא יכול להתייחס לסיכויי ההחלמה מכיוון שלא מכיר את הפרטים. רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם שימוש ממושך בתרופות הרגעה מחליש את שריר הלב או לחילופין עשוי ליצור בעייה במסתמים
    מאור
    19/01/2016

כל זאת אצל אדם ללא בעיה לבבית עכשיו.

הוספת תגובה

תמונה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר ינאי בן גל
    20/01/2016

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_קרדיולוגיה_רפואת_לב' id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לאחר ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם אורטאלי
    מגי
    18/01/2016

שלום וברכה, אמא שלי בת 62 , עברה לפני חודש ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם אוטאלי ביולוגי. לפני שבועיים היא עברה ניקור מכיוון שהיו נוזלים בריאות. מאז היא חשה הקלה ונושמת יותר טוב. במהלך היום היא חשה דופק מהיר, סחרחורות, כאבים בגב בצד שמאל וישנה נפיחות בגב בצד שמאל וכאבים ברגל שמאל.
    כיום היא מטופלת בקומדין.
    אשמח לקבל את תגובתכם.

הוספת תגובה

תמונה

• לאחר ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם אורטאלי - תגובה

ד``ר ינאי בן גל
    20/01/2016

אנא פנה לרופא במרפאת המחלקה מה נותחה או למיון. לא ניתן לתת יעץ מסוג זה באתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דפיקות לב
    לילי
    05/01/2016

בת 56. בריאה פרט להשימוטו מטופלת ביוטירוקס ומאוזנתאיני סובלת מלחץ דם בדרך כלל זה בסביבות 125-130/80. יש שלי MVP קל גבולי+צר קל.שלא משתנה מ1997 שנה שבה גילו לי את זה .לחץ ריאתי 45 באקו האחרון.אני מתלוננת על הרגשה של דפיקות לב מואצות .אני מרגישה את דפיקות הלב שלי .לא תמיד אני יכולה לשייך את זה למצב מסויים, אולי אחרי ארוחה כבדה ומאמץ פיסי קשה והתרגשות יתר .הארגומטריה תקינה פרט להערה של כושר נמוך(למרות שאני עושה הליכות םעמיים שלוש בשבועלא בקצב מהיר כיוון שאני מתעייפת. ) הרופאה הקרדיולוגית שלחה אותי לבדיקת הולטר לב 24 שעות , כדי לשקול מתן חוסמי ביתא .רציתי לשאול באיזה מקרה אקבל חוסמי ביתא בהתאם לתוצאת הולטר לב ? אלו תרופות אלו?האם זה עוזר ומהן תופעות הלוואי של חוסמי הביתא?המון תודה על הסבלנות והעזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב

הוספת תגובה

תמונה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר ינאי בן גל
    17/01/2016

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_קרדיולוגיה_רפואת_לב' id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה קצרה ומתומצתת - דחוף
    אדי
    04/01/2016

לפני כחודש וחצי תיקון מסתם מיטראלי בשיטה מהצד - לפני כשבועיים צרבות קשות לפני כשבוע כאבים בחזה אובחנה דלקת במעטפת קרום הלב סי אר פי 43 מופל בקולחיצין 0.5 מג פעמיים ביום ואספירין 500מג 4 כדור ליום - באקו לב נמצא lvef 45 אחוז - ( לעומת 65 אחוז מלפני הניתוח) האם הצפי שאם הדלקת תטופל - התפקוד של חדר שמאל ישתפר ?

שאלה 2 : לפני מס חודשים אובחנה הרחבה קלה של האאורטה העולה ל42 מ"מ כעת באקו מאתמול רק צוין ששורש האאורטה והאאורטה העולה מורחבים - מתי יש לנתח ? האם יש דרך לעשות זאת בצינתור ? ( כאמור לאחר ניתוח תיקון )

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצרה ומתומצתת - דחוף

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה קצרה ומתומצתת - דחוף - תגובה

ד``ר ינאי בן גל
    17/01/2016

רן שלום, ייתכן ירידה של תפקוד חדרי במידה קלה לאחר תיקון מסתם (כי לחדר יש כעת רק מוצא אחד להזרמת הדם. אך אם זו ירידה משמעותית (כמו שתיארת תיתכן בעיה כלשהיא בניתוח או באמת עקב הדלקת ממנה אתה סובל והענין צפוי לךהסתדר. התייעץ עם המנתח שלך.
    לגבי האורטה - המשך מעקב במרפאת ניתוחי לב (גם פה בדיקת אקו כל שנה וייתכן CT על פי שיקול הרופא המטפל שלך במרפאה)

כל האמור לעיל אינו תחליף לייעוץ פרונטלי מול רופא/ מנתח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דליפה במסתם טריקוספידלי
    יעקב
    05/01/2016

שלום רב, אני בן 68 לפני 6 שנים עברתי תיקון של המסתם המיטרלי עקב דליפה קשה (פתיחה של בית החזה). לפני שנה עברתי החלפת המסתם האורטלי והחלפת האורטה העולה עקב דליפה קשה והרחבת האורטה(פתיחה של בית החזה) כעת קצת יותר משנה אחרי החלפת האורטה והאורטלי נמצא באקו דליפה קלה במסתם טריקוספידלי שהיתה קודם מינימלית (לפני 6 חודשים דליפה מינימלית) כמו כן נמצא לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קלה שלא היה קודם. אני במעקב קרדיולוגי ואקו מידי 6 חודשים ומעוניין ב דעתך בנדון. אני מתפקד רגיל ללא מגבלות ועוסק בפעילות קלה כמו שחיה והליכות 1. האם המצב החדש של המסתם הטריקוספידלי זה מצב מדאיג ? 2. האם יש קשר בין לחץ הדם הריאתי המוגבר לדליפה הקלה במסתם הטריקוספידלי ואם כן מהו בבקשה? 3. מה יכול ליהיות קצב ההדרדרות של המסתם הטריקוספידלי. 4. במידה ויהיה צורך להחליף את המסתם הטריקוספידלי בעתיד האם פותחים את בית החזה פעם שלישית ? תודה על התייחסותך. בברכה יעקב

לקביעת תור
    סגירה
    דליפה במסתם טריקוספידלי

הוספת תגובה

תמונה

• דליפה במסתם טריקוספידלי - תגובה

ד``ר ינאי בן גל
    17/01/2016

שלום יעקב. לשאלותיך:
    1. לא מצב מדאיג אך יש להמשיך מעקב אקו וקרדיולוג מסודר
    2. יש קשר בד"כ בין יל"ד ראתי לדלף טריקספידלי - החדר הימני מתכווץ אל מול תנגודת ראתית גבוהה וכך נוצר לחץ גבוה בחדר והשסתום דולף. לעיתים הדלף הוא ישירות בשל בעיה מובנית במסתם.
    3. הקצב אינו ניתן לחיזוי בד"כ ותלוי בהרבה גורמים. בד"כ תהליך של שנים.
    4. עקרונית כן אבל נדיר ביצוע ניתוח לב חוזר בשל בעיה במסתם זה בלבד.

אין תחליף למעקב וייעוץ קרדיולוג טוב.

ינאי בן גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הולטר לב בזמן חולי
    ציפי
    13/01/2016

בת 56. הופניתי להולטר לב בגלל תלונה של הרגשת דפיקות לב. ארגומטריה ואקו תקינים. שמו לי הולטר לב ואחרי שעתיים התחלתי להרגיש כאבי גרון נזלת מעט התעטשות ושיעול וחולשה ולא היה לי חום (בדרך כלל איני מפתחת חום במחלות).האמת , לא הרגשתי יותר דפיקות לב, ממה שאני מרגישה שלאור זה הופניתי .בלילה היה קשה לי להרדם וקמתי לשרותים כמה פעמים ובין לבין נרדמתי .שאלתי היא, האם זה שהייתי חולה כפי שתארתי ועשיתי הולטר באותו זמן ,יכול להשפיע על תוצאות הולטר לב?תודה ענקית על הסבלנות!

לקביעת תור
    סגירה
    הולטר לב בזמן חולי

הוספת תגובה

תמונה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר ינאי בן גל
    17/01/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מיפוי לב ספקט תליום-מיבי
    dani
    25/12/2015

שלום

בן 41, לא מעשן, כולסטרול גבולי מעט גבוה, עודף משקל, לא סוכרתי.
    לח"ד אצל הרופא 125/85 (בבית בחלק מהמדידות גבוה יותר).

נשלחתי ע"י קרדיולוג למיפוי לב ספקט תליום.

שאלות לבדיקה:
    RISK FACTORS SHORTNESS OF BREATH EKG QS IN ANTERIOR WALL RULE OUT CORONARY ARTERY DISEASE

1. ידוע לי על היפוך גלי T אצלי (לא משהו חדש), האם הכוונה לזה או שיש עוד ממצא?

2. מה ההבדל בין מיפוי לב לצנתור וירטואלי?

3. האם מיפוי לב כולל גם בדיקת מאמץ ((אק"ג במאמץ) כמו בדיקות המאמץ הרגילות?

4. מבחינת קרינה, מה יותר בעייתי? מיפוי או צנתור וירטואלי?

5. בבדיקת אקו אחרונה יש עיבוי מחיצה ודופן אחורית של חדר שמאל. האם יש לזה קשר או שזה עניין אחר?

תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי לב ספקט תליום-מיבי

הוספת תגובה

תמונה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר ינאי בן גל
    28/12/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מדידת לחץ דם
    שי
    23/12/2015

שלום

ישנן הנחיות למדידת לח"ד. כמו, יד בגובה הלב, לאחר מנוחה, שהיד תהיה מונחת על משהו ולא באוויר. כל פרמטר מהדברים הללו משנה את התוצאות של המדידה.

מאחר ושמתי לב שגם בקרב הרופאים וגם אצל האחיות (לא רק בקופ"ח) לא מקפידים על ההנחיות הללו, ויש שמבצעים מדידות כשהיד תלויה באוויר, או לא בגובה הנכון וכדו'.

שאלתי היא, האם אפשר לסמוך על המדידות הללו? הרי לפי המדידות הללו קובעים אם אנשים חולים או בריאים, אם הם צריכים טיפול תרופתי או שלא.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מדידת לחץ דם

הוספת תגובה

תמונה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר ינאי בן גל
    23/12/2015

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_יתר_לחץ_דם_לחץ_דם_גבוה' id=link]יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תוצאות אקו
    ארז
    15/12/2015

שלום רב, לפני כ 10 חודשים עברתי תיקון מסתם מיטרלי כאשר בתוצאות המיידיות הניתוח הצליח אבל להפתעתי חזרה הדליפה ומקלה ובינונית היא כרגע עומדת על pisa 10 דליפה קשה. הקרדיולוג לא ממהר לשלוח לניתוח מכיוון שאין הגדלה בקוטר חדר שמאל סיסטולי ואני אסימפטומטי לחלוטין שזה אומר ריצה שלוש פעמים בשבוע. רציתי לדעת מה האינדיקציה לניתוח והאם אפשר להישאר עם דליפה קשה ככה לאורך זמן מבלי שחדר שמאל יתרחב? ועוד שאלה האם ניתן לבצע תיקון חוזר או שהאופציה היא רק החלפת מסתם?
    + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד הדפס

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות אקו

הוספת תגובה

תמונה

• תוצאות אקו - תגובה

ד``ר ינאי בן גל
    20/12/2015

התשובה מורכבת ותלויה בגילך, בניתוח שנעשה ובמצב כרגע בהסתכלות ישירה באקו לב. עקרונית ניתן לעכב ניתוח לזמן מה תוך מעקב צמוד, אך הרציונל לכך לעיתים בעייתי כאשר הדליפה קשה והניתוח אינו מן הנמנע ככל הנראה. ולגבי שאלתך לניתוח חוזר ממליץ שתפנה למנתח לב שיעריך מחדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה אפשרית להחלפת מסתם?
    אריה
    16/12/2015

לפני כשנה החליפו לי מסתם אורטלי. בהצלחה. הבדיקות הקרדיולוגיות שלי תקינות מאז.

מספר שבועות לאחר החלפת המסתם החלו להופיע מי-מהתופעות הבאות:
    או- צמרמורת קשה מלווה בבחילות.
    או-כאבי גפיים קשים-רגליים או ידיים.
    או סחרחורות.
    או ורטיגו קיצוני.
    או-טשטוש ראיה רק באחת מן העיניים-בו-זמנית.

-כל התופעות מתרחשות ללא התרעה.
    -במצב כלשהו של הגוף.
    -הן חולפות תוך כחצי דקה ללא זכר או שובל.
    -אין חוקיות בתדירות. יכול להיות פעמיים ביום או פעמיים בשבוע, או כל תדירות אחרת.
    -אין חוקיות בתדירות וברצף ההופעה של תופעה זו או אחרת מהרשימה הנ"ל.

האם "סיפור" כזה, מוכר לכם? בהקשר של החלפת מסתם.

אציין שברקע שלי דלקת פרקים עורית קשה כבר עשרות שנים.

תודה,
    אריה

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה אפשרית להחלפת מסתם?

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה אפשרית להחלפת מסתם? - תגובה

ד``ר ינאי בן גל
    20/12/2015

אלו לא תופעות שכיחות לאחר ניתוח להחלפת מסתם. אנא פנה ללא דיחוי למרפאת המחלקה שניתחה אותך ולרופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקו לב
    שי
    29/11/2015

שלום

בן 41
    מצ"ב תוצאות בדיקת אקו לב (תמונה של התוצאות + ציטוט מהסיכום)

רציתי בבקשה הסבר על הממצאים ומשמעותם.
    בטבלה המצורפת יש חריגה ב 2 פרמטרים
    Septum thickness
    Posterior Wall
    האם יש משהו שדורש מעקב ו/או טיפול?

האם אי ספיקה מינימלית של המסתמים מצביע על בעיה או שזה ממצא מצוי אצל גבר בגילי?

מסתמים:
    מסתם מיטרלי: אי ספיקה מינימלית
    מסתם אאורטלי: תקין
    מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה מינימלית
    מסתם פולמונרי: אי ספיקה מינימלית
    סיכום:
    NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
    NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
    MILD LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY
    HYPERCONTRACTILE LV-LEFT VENTRICLE INTRACAVITY PG=5mmHg

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב

הוספת תגובה

תמונה

• אקו לב - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    29/11/2015

דניאל שלום
    בדיקת האקו ברובה תקינה. מאוד חשוב לחזור לרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקה ולקבל את התשובה המלאה בהתאם לסיבות שבגללן נשלחת לביצוע הבדיקה.
    בברכה
    פרופ גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חזרה לרופא המפנה

פרופ' בולוטין
    01/12/2015

דניאל שלום

אני חוזר ומדגיש את החשיבות של חזרה לרופא המטפל עם תשובת האקו.
    לא נכון לנסות לטפל או לרדת לדקויות של הבדיקות השונות דרך האינטרנט.

בהצלחה

פרופ' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התחזקות לקראת ניתוח לב פתוח
    אתי אבנון
    15/11/2015

שבוע טוב
    בני עומד לעבור ניתוח לב פתוח בעוד
    חודשיים בערך...
    והוא לא בדיוק במשקל גבוה לגילו
    האם יש מאכלים מסויימים שמומלץ לאכול
    על מנת לחזקו לקראת הניתוח?
    אפילו ויטמינים וכדו??
    תודה רבה

הוספת תגובה

תמונה

• התחזקות לקראת ניתוח לב פתוח - תגובה

ד``ר ינאי בן גל
    16/11/2015

מציע להתייעץ עם דיאטן קליני המתמחה בנושא זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מה הסיכוי לדום לב חוזר?
    עמי
    01/11/2015

שאלה כללית שמסקרנת אותי בעקבות שיחה שהייתה לי: בחור בסוף שנות ה 20 לחייו לוקה בדום לב. הוא שורד את זה, עובר שיקום וחוזר לחיים רגילים (פגיעה מינימלית בתפקוד הרגיל).

מה הסיכוי שדום לב יקרה שוב?
    האם הסיכון גובר או שמדובר באותו סיכון כמו לאדם שלא חווה דום לב?
    האם יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע את זה או שכמו בפעם הראשונה, זה עניין סטטיסטי נטו?
    להבנתי, התקף לב נובע לדוגמה מאוטם או דלקת בכלי הדם שמובילים ללב (חוסר אספקת דם), לעומת זאת דום לב קורה כתוצאה מבעיה בפעילות החשמלית של הלב. מה המשמעות של זה, בהנחה שהוחלט שלא לשים קוצב לב בעקבות המקרה?

תודה
    עמי

לקביעת תור
    סגירה
    מה הסיכוי לדום לב חוזר?

הוספת תגובה

תמונה

• מה הסיכוי לדום לב חוזר? - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    01/11/2015

עמי שלום

שאלה מורכבת שלא ניתן לענות עליה במסגרת הפורום בצורה טובה.
    תלוי מה הסיבה לדום הלב: מחלת לב איסכמית (כלילית) שבמידה וטופלה בהמשך, יתכן שהסיכון ירד משמעותית, הפרעת קצב שיתכן שמחייבת השתלת דה-פיברילטור ועוד הסברים פחות שכיחים.
    התשובה היא תלוי מה היתה הסיבה לדום הלב והאם טופלה.

בברכה

פרופ' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה על התשובה

עמי
    01/11/2015

אני לא יודע מה הסיבה שגרמה לדום לב אבל הוחלט שלא לשים קוצב לב והוא עבר שיקום. אני משער שאם הוא אחרי שיקום וחזר לחיים רגילים אז הבעיה טופלה.

אם אני מבין נכון, בלי קשר להאם הבעיה טופלה או לא, היא גם רלוונטית לגבי רמת הסיכוי לאירוע חוזר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקו לב
    בתיה
    30/10/2015

שלום רב
    בת 65. בוצע אקו לב. להלן התוצאות. האם יש משמעות (סיכון) לממצאים של עלים מעובים במסתמים המיטרלי והאאורטלי? וכן: דלף טריוויאלי במסתם טריקוספידלי?

בדיקת האקו-דופלר קרדיוגרפיה מראה:
    חדר שמאל בגודל תקין. דפנותיו בעובי תקין. התכווצותו הגלובלית תקינה. חדר ימין בגודל
    ותפקוד תקין. עליות בגודל תקין. האאורטה העולה אינה מורחבת. שורש האאורטה ברוחב
    תקין. קשת האאורטה ברוחב תקין. מסתם מיטרלי תקין. עלים מעובים. דלף טריוויאלי.
    מסתם אאורטלי תלת עלי תקין. עלים מעובים. מסתם טריקוספידלי תקין. דלף טריוויאלי. לחץ
    ווריד נבוב תחתון תקין. ללא מעבר בגובה של מחיצה בין .RAP + סיסטולי ריאתי 20 ממ"כ
    עליתית. לא נראה תפליט פריקרדיאלי.
    Good systolic LV function.
    No hemodynamically significant valvular lesion was found.

תודה וברכה חמה
    בתיה

לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב

הוספת תגובה

תמונה

• אקו לב - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    30/10/2015

בתיה שלום
    בדיקת האקו כנראה תקינה.
    אבל, מאוד חשוב לחזור עם תוצאות הבדיקה לרוםא שהפנה אותך לביצוע אקו על מנת לעבור על הבדיקה בצורה מלאה ובהתאם למצב הנבדק.
    בברכה
    פרופ' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה