פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד כמה קשה להצליח בתור וטרינר?
    וטרינר לעתיד
    18/06/2009

שלום רב,
    כרגע אני עומד בפני ההחלטה הגורלית של חיי - להסתכן או לא.
    אני מאוד מעוניין ללמוד וטרינריה, זה חלום ילדותי. הבעיה היא שהסיכון הוא גדול מידי. הלימודים מאוד מפרכים ויש הרבה נק' שבהן אפשרות למעוד באמצע הדרך [מדובר על לימודים בארץ, לימודים בחו"ל לא באים בחשבון].

בנוסף לזה רציתי לברר על שוק הוטרינרים בארץ. עד כמה קשה להצליח בתור וטרינר צעיר? כמה מרוויח וטרינר שכיר ועד כמה קשה להצליח בתור וטרינר פרטי.

אשמח לתשובות מפורטות והסברים על עיניין.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקצוע וטרינריה

ד''ר סמדר טל
    18/06/2009

שלום,

במידה שלימודים בארץ הם היחידים שמתאימים לך אני ממליצה שתתייעץ עם מזכירות בית הספר לווטרינריה, של הפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית. הם יוכלו לתת לך מידע נוסף ולהנחות אותך לגבי ימים פתוחים שבהם תוכל להעלות את כל שאלותיך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי אולי לתת לי תשובה מניסיונך?

וטרינר לעתיד
    18/06/2009

יש לך המון ניסיון בשוק ולכן שאלתי את שאלתי כאן.
    השאלה העיקרית היא מה המצב של השוק [משכורות, פתיחת קליניקה ודרישות עבודה].

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בווטרינריה

ד''ר סמדר טל
    18/06/2009

אני מבינה, אבל זאת לא המסגרת המתאימה לשאלות אלה.

כידוע לך, המצב בכל השווקים יכול להיות הפכפך. משכורות משתנות עם השנים, עלויות פתיחת קלניקה הן גבוהות ודרישות העבודה משתנות. כל הנתונים האלה משתנים עם השנים, בין עונות וגם באזורי מחייה שונים.

במידה שטרם התחלת את מסע לימודיך, קשה לומר עכשיו מה יהיה המצב בשוק בעוד שבע שנים.

ההמלצה הטובה ביותר עבורך היא לבקר בקליניקות פרטיות באזור שבו אתה גר ולהתרשם מהן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבץ עמוד שידרה בכלב
    לירון
    18/06/2009

שלום,
    אתמול בערב יצאנו עם הכלב שלנו (כלב מעורב קטן בן 9 שנים) לטיול ובסוף הטיול הוא התחיל לבכות כמובן שנלחצנו ובעלי ישר לקח אותו לוטרינר שהפנה אותנו לבית החולים בבית דגן.
    אחרי בדיקות מקיפות הדיאגנוזה היתה שבץ בעמוד השדרה של הכלב.
    רציתי לשאול מה זה אומר? ואיך מטפלים? כאשר הכלב לא יכול לעמוד על שני רגליו האם יש סיכוי שהוא יחזור לעצמו?
    אודה על תשובה מהירה ככל האפשר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבץ עמוד שידרה בכלב

הוספת תגובה

• שבץ בכלבים

ד''ר סמדר טל
    18/06/2009

לירון שלום,

שבץ בכלבים הוא אירוע נדיר למדי אם כי אפשרי בהחלט. חשוב להבדיל בין שבץ למקרים של פריצת דיסק בעמוד השדרה שהסימנים להם יכולים להיות דומים.

על פי רוב שבץ נגרם מהפרעה באספקת דם לאזור מסוים שניזוק ומאבד מתפקודו. הטיפול והתאוששות תלויים בכמה מרכיבים: מה הגורם לשבץ (לא תמיד ניתן לזהותו), מה חומרת השבץ, הסטטוס הנירלוגי, מגמת החמרה או התאוששות לאחריו, אופן ומהירות הטיפול ועוד.
    יש מקרים שבהם כלבים מתאוששים משיתוק בשתי רגליים ויש מקרים שלא, כאמור יכולת ההתאוששות תלויה בגורמים רבים.

מאחר שכלבם מטופל בבית דגן וכל הבדיקת האבחוניות נעשו שם, ככל הנראה בידי המחלקה הנירולוגית, אני ממליצה שתתייעצו בהם לגבי הפרוגנוזה ואפשרויות הטיפול עבור כלבכם.

החלמה מהירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבץ בעמוד השדרה של הכלב

נועה
    01/03/2014

שלום רציתי לשאול לגבי שבץ בעמוד השדרה על הכלב הלכנו לאבחון בכפר סבא לאחר שעשו סיטי הודיעו שזה מה שיש לכלב ונתנו טיפול בכדורים סטראואידים במינון יחסית גבוה? האם זה הטיפול היחידי?
    והכלב יוכל שוב לדרוך על רגליו האחוריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב לא עושה צרכים בחוץ...
    tobul
    18/06/2009

היי אולי אתם זוכרים אותי הכלב שלי נחנק בעבר מהאוכל-כרגע הכל בסדר והוא אוכל כמו שצריך :)
    בכל מקרה יש לי כמה שאלות אחרות-קצת חופר אבל אני מעדיף לפרט כמה שיותר :)

יש לי כלב בוקסר בן חודשיים וחצי...
    רק השבוע עשינו לו חיסון משושה שני והוא יכול לצאת החוצה- עד היום הוא היה רק בבית כגור ועשה את כל הצרכים שלו בבית.אני כרגע רוצה להשאיר בבית אבל שיעשה את הצרכים בחוץ.
    בערך 10 דקות רבע שעה אחרי שהוא אוכל אני מוציא אותו החוצה-הוא אוהב להיות בחוץ אבל העניין הוא שלא לא עושה בחוץ כלום-יש לי חטיפים מוכנים בשבילו רק שיעשה משהו-אבל כלום.
    לפעמים ברגע שהוא מגיע הבייתה הוא פתאום משתין לי על הריצפה...

תעזרו לי בבקשה מה אני אמור לעשות?

עוד שאלה אם אני כבר כותב נושא-
    הכלב כרגע מקבל המון חום, ישן בחדר של ההורים שלי -יש לו שם איזור עם כריות בכל מקרה כרגע אין בעיה הוא קטן ולא עושה הרבה צרות השאלה מה יקרה כשהוא יגדל-הרי הוא בוקסר הוא יהיה מפלצת עוד מעט-האם ניתן לגדל כזה כלב בבית?
    יש לי חצר פרטית גדולה (בית קרקע) ואין לי בעיה לקנות לו מלונה ואת כל מה שצריך אבל אני חושב שהכלב כבר רגיל להיות בבית (יש לי עוד 4 אחים שנותנים לו חום ואם אני אזרוק אותו החוצה פתאום לא יודע איך הוא ירגיש).אני מאמין שהוא רק יבכה ואני מת על הכלב אני לא רוצה לעשות לו את זה.
    העניין הוא שאם הוא יגדל ויהרוס לי את הבית לא יהיה מנוס מזה.

אז האם עדיף מעכשיו, כשהוא עוד יחסית גור, לשים אותו בחוץ או שאני אתן לו את ההזדמנות (הוא יחסית מחונך לא הרס את הבית עוד) ואם הוא לא יעמוד בציפיות אני אוציא אותו?תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    כלב לא עושה צרכים בחוץ...

הוספת תגובה

• אילוף לצרכים

ד''ר סמדר טל
    18/06/2009

טובול שלום,

באופן עקרוני הכלב שלך אמור להישאר בבית עד תום סדרת החיסונים הכוללת בכלבים לפחות שלושה חיסוני משושה. ודא עם הווטרינר שלך שאכן מותר לך להוציאו החוצה.

בעניין האילוף לצרכים, עד היום הוא עשה צרכים בבית ולכן לא ניתן לצפות ממנו ללמוד לעשות את צרכיו בחוץ באופן מיידי. חשוב להוציאו לטיולים תכופים - כל שעתיים או שלוש. תמיד אחרי ארוחות, אחרי משחק וכשהוא קם משינה, אז גדלים הסיכויים שייתן צרכים בחוץ. קח אותו לטיולים ארוכים יותר. בשלב מסוים הוא יעשה את צרכים ואז תשבח אותו.

בעניין המגורים בבית, אין שום מניעה שכלב בוקסר יחיה בתוך הבית. כמעט כל כלב יכול להסתגל למגורים בבית ואין סיבה שיחריב אותו כל עוד הוא מאולף.

אני ממליצה שתקרא בספרי אילוף לגורים או תיכנס לפורום העוסק באילוף כדי לקבל מידע נוסף בנושאים אלה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה בדיכאון ?
    נופר
    17/06/2009

אימצנו השבוע כלבה (מעורבת אסיאתי ורועה איטלקי) בת 6 חודשים. היא הייתה בחוות מרעה כבשים, לא התאימה לעבודה ככלב רועים, ונקשרה במשך חודשים (כמחצית מחייה). הכלבה קיבלה עוף אחד שלם בכל ערב, ולא זכתה ליחס חם או לאילוף.
    התנהגותה מאז שהגיעה אלינו לפני יומיים וחצי היא אפאתית: היא שוכבת כל היום בסבך בחצר מתחת לעץ, ללא תנועה. בקושי אוכלת, לא נובחת\בוכה\נוהמת, מאפשרת ליטופים בכל גופה, לא מכשכשת בזנב, מסרבת לאכול פרוסת נקניק שאנחנו מציעים לה (אוכלת רק כשאנחנו הולכים)..
    אציין שבריאותה נראית תקינה- פרוה מבריקה, והיא לא מראה סימני כאב במגע.
    מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה בדיכאון ?

הוספת תגובה

• הסתגלות לבית חדש

ד''ר סמדר טל
    18/06/2009

נופר שלום,

לא פעם הסתגלות לבית חדש יכולה להיות תהליך אטי וממושך. מהתיאור שלך נראה שהגורה היתה נתונה למתיחות רבה, ואין להמעיט במתיחות הנוספת הנגרמת ממעבר דירה- גם כאשר הבית החדש טוב יותר.

בשלב ראשון כדאי לקחת את הכלבה לווטרינר כדי לוודא שהיא אכן בריאה ומחוסנת. במידה שקיבלה עופות שלמים, כדאי לוודא שגם אינה סובלת מחסרים תזונתיים או מחסימות מעיים או בעיות אחרות במערכת העיכול.

אפתיות וחולשה יכולים כאמור לנבוע ממחלה, מעומס החום הנוכחי (חשב שיהיה לה מקום מנוחה מוצל ומים טריים נגישים בכל עת) ומקשיי הסתגלות.

במידה שהיא נבדקה ונמצאה בריאה, נסו לספק לה שגרה מסודרת שתוכל להסתגל אליה. הרשו לה לגשת אליכם ועל תעמיסו עליה. הרעפת תשומת לב יכולה גם היא להלחיץ כלבים שחווים שינויים ניכרים בחייהם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי - לברדור אגן C
    אורי
    15/06/2009

שלום.
    אני עומד לאמץ גור לברדור גזעי עם תעודת FCI כאשר האמא בעלת אגן מסוג C והאבא אלוף ישראל בעל אגן מסוג A.
    מה הסיכוי שהגור יהיה עם אגן לא תקין? באיזה גיל יהיה ניתן לבדות את האגן שלו? והאם יכולה להיות לי בעיה בעתיד עם ארצה שישתתף בתערוכות?
    תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• זיהוי בעיות אגן

ד''ר סמדר טל
    17/06/2009

יורי שלום,

עובדה היא שכאשר לשני ההורים אגן המדורג כ-A יש לכלב סיכוי גבוה יותר להיות מדורג כ-A וסיכון נמוך יותר למחלות אגן, אולם קשר זה אינו ליניארי. כך כלב עם אגן C לעתים אינו סובל מכל בעיית אגן וכלב עם אגן A יכול לסבול מבעיות רבות.

הדירוג A עד E הוא דירוג פנוטיפי (דירוג של מופע) רדיולוגי שנקבע לפי שיטת OFA. שיטה זו סובייקטיבית במידה מסוימת והיא משקפת שינויים באגן שנצפים רדיולוגית. ניתן לבצעה מגיל שנתיים.

בדיקה נוספת הנקראית pennHip ניתן לבצע כבר מגיל ארבעה חודשים. היא בדיקה אובייקטיבית יותר ומשקפת תכונות של האגן שנמצאו ביחס ישיר לקיום מחלת אגן בעתיד. אולם, בדיקה זו אינה נגישה מאד בארץ, היא יקרה ומבוצעת בהרדמה, וגם היא לא יכולה לצפות בוודאות את העתיד לבוא.

בנוגע לסיכויי הכלב להשתתף בתערוכות אני מציעה שתשאל זאת בפורום המתעסק בתערוכות כלבים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב מתנהג מוזר
    ויקי
    15/06/2009

שלום,
    יש לי שאלה בקשר לכלב בן 13 שעד לא לפני הרבה זמן היה מתנהג רגיל, לא היו נראות תופעות של זקנה.
    לפני כשלושה שבועות בערך, הוא שלשל שלשולים דמיים בבית. הוא נראה אפאטי וחלש. כיוון שזהו דבר שהיה קורה לו לעיתים כאשר היה אוכל משהו שלא מתאים לו, לא התייחסנו לתופעה באופן מיוחד. לאחר כשבוע הופיעו השלשולים פעם נוספת. הפעם זה התחיל להיראות מוזר כיוון ששוב מצב הרוח שלו נראה ירוד במיוחד והוא אינו מתנהג כרגיל. נתנו לו אנטיביוטיקה מסוג "רספרים" אשר קיבלנו בעבר מהוטרינר. לאחר שלא היה נראה שיפור, לקחנו אותו לוטרינר שם נעשתה לו בדיקת דם ושתן. הוטרינר הניח כי אולי זוהי בעיה בכליות, אך בדיקות הדם לא תמכו בכך והוא שיער כי אולי מדובר במשהו בחלק העליון של המעי. בנוסף, בזמן האחרון נראה כי הכלב שותה יותר מהרגיל ולאחר הבדיקה אצל הוטרינר התברר כי הכלב ירד כשישית ממשקלו.
    הומלץ לתת לכלב אנטיביוטיקה במשך 8 ימים, לתת לו תוספים של חלבון לארוחה (כמו: לחם, עוף, ביצה, תפו"א) במידה ולא אוכל את האוכל שלו כרגיל.
    חוות הדעת של הוטרינר נראית לי תמוהה כיוון שלא עלה על שום דבר ממשי.
    רציתי לקבל חוות דעת נוספת, במידת האפשר, בעקבות תיאור הסיפור הנ"ל.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כלב מתנהג מוזר

הוספת תגובה

• שלשולים דמיים

ד''ר סמדר טל
    15/06/2009

ויקי שלום,

קשה לדעת מה מקור הבעיה בלי לראות את הכלב ואת בדיקות הדם שלו, ובמקרים רבים גם כאשר אנחנו רואים את כל אלה אנו נותרים ללא מענה חד משמעי. לירידה במשקל, צואה דמית ושתיה והשתנה מרובה יכולות להיות סיבת רבות- מחלה על רקע זיהומי, על רקע הורמונל, על רקע טראומה או חסימה ובמקרי מסוימים גם על רקע סרטני.

אם אינכם שקטים עם הטיפול שבחר הווטרינר שלכם אמרו לו זאת. אם הכלב לא נראה טוב ואינו משתפר עם הטיפול האנטיביוטי תוכלו לבקש לבצע אבחון נוסף. רק הווטרינר שראה את הכלב יוכל לומר מה התהליך האבחוני המתאים ביותר- צילום רנטגן, בדיקת אולטרסאונד, בדיקות דם נוספות למדידת הורמונים וכו'...

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידולים סרטניים שמתפוצצים
    בוניטה
    14/06/2009

שלום רב

ה
    לכלבה המתוקה שלי בת ה11 יש סרטן. היא מטופלת והשבוע אחד הגידולים התפוצץ ,גרם לזיהום ונאלצנו לנתח על מנת לסגור את הפצע. הרופא הוציא לה גידול נוסף שהיה על סף פיצוץ.

היה לה גם גידול קטן באף אך כיוון שהיא היתה בהרדמה כבר כשעה וחצי הרופא לא רצה לסכן אותה ולכן לא הוריד לה אותו.

אתמול הפצע באף אכן התפוצץ כפי שחששנו. בינתיים היא מקבלת אנטיביוטיקה מהניתוח ואני מנקה עם מים ופולידין אבל בגלל שהאיזור רגיש מאוד מספיק שהיא נשכבת עם הראש על הרגל או על הרצפה נפתח שוב.

הרופא אמר שאם אין ברירה נעשה עוד שבועיים ניתוחון קצר לאף עם הרדמה קצרה.

האם יש הגבלה לנקות את הפצע בפולידין ( אני מנקה כ3-4 פעמים ביום).

האם עדיף רק מים?

בבקשה מחכה לתשובתכן

תודה !!!!!

הוספת תגובה

• חיטוי פצעים

ד''ר סמדר טל
    15/06/2009

בוניטה שלום,

הבחירה בחומר הניקוי לפצע ובתדירות הניקוי תלויה בטיב הפצע ובחומרתו. אני ממליצה לך לבקש הנחיות ניקוי מהווטרינר המטפל שלך מאחר שהוא מכיר את הפצע המדובר.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים אצל כלבת בולדוג צרפתי
    דניאל
    14/06/2009

יש לנו כלבת בולדוג צרפתי בבית, יחסית חדשה כבר כחודשיים אצלנו והיא בת כשלושה חודשים.
    כל יום כמה פעמיים ביום היא מפליצה, ואשר היא מפליצה היא מחניקה את כל האזור, בצורה שאי אפשר לתאר. הריח כל כך חזק שחייבים לפתוח דלת או חלון מיד.
    מה אפשר לעשות עם הגזים אצלה?

הוספת תגובה

• טיפול בגזים

ד''ר סמדר טל
    15/06/2009

יובל שלום,

הבעיה שאתה שואל לגביה מוכרת ומפריעה לבעלי כלבים רבים.
    כמה טכניקות קלות שבהן תוכל לנסות לשפר את כמות הגזים או את ריחם:
    - חלוקת המזון לארוחות קטנות במקום גדולות
    - ערבוב מזון רטוב עם יבש
    - הימנעות ממזנות המכילים פולי סויה ואפונה
    - הימנעות מחטיפים המכילים מוצרי חלב או ממתן פירות
    - מעבר למזון דל שאריות וקל נעכלות- ניתן לקנות מזונות כאלה במרפאות וטרינריות.
    - יציאה לטיול זמן קצר לאחר הארוחה.
    - הימנע משימורי מזון המכילים carrageenan.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולי חוסן בחיסון פג תוקף
    דובניקוב קטיה
    14/06/2009

שלום רב
    עשינו היום חיסון חתלתלת לחתול שלנו. ולאחר שחזרנו הביתה שמנו לב שהתאריך על המדבקה מהחיסון הוא פג תוקף מאפריל. האם החיסון עדיין בסדר או שיש לחזור על החיסון?
    האם זאת עבירה חמורה של הוטרינר לחסן בחיסונים פגי תוקף?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חתולי חוסן בחיסון פג תוקף

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר סמדר טל
    15/06/2009

קטיה שלום,

אני ממליצה שתצרי קשר עם הווטרינר שלך ותשאלי אותו מה לעשות. במידת הצורך הוא יוכל ליצור קשר עם החברה שמייצרת את החיסונים שברשותו.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל לבן/שקוף לאחר מתן שתן
    אסתר דוד
    10/06/2009

שלום לך,

יש לי גור בריא, מקסים, חביב ואוהב כבן 4 חודשים. אני ובעלי מגדלים אותו כבר 3 חודשים באהבה וסיפוק. אנו מאוד שבעי רצון מההתנהגות שלו ומקצב ההתפתחות שלו ומנסים ללמוד מה טוב בשבילו.
    מאחר והוא גור והוא כלבנו הראשון אנו משתדלים לשים לב לשינויים פיזיולוגיים והתנהגותיים אצל כלבינו.
    לפני כיומיים בעלי שם לב שצינורית הפין שלו התרחבה מאוד והפין שלו גדל. היום בעלי שם לב כי לאחר מתן שתן מופיע נוזל לבן-שקוף אשר יוצא מהפין שלו.
    רצינו לשאול האם זוהי התפתחות טבעית? מהו אותו נוזל ולמה הוא מופיע?האם זה חולף?

נושא אחר שאשמח לשמוע את דעתך עליו הינו בנוגע לסירוס והשמת מחסום אשר הוטרינריה העירונית מחייבת אותנו בהם. הכלב שלנו הינו מעורב- בולדוג צרפתי (נקבה)ופי'נצר(אני מודה, שילוב מוזר) הוא איננו נראה בולדוג בצבעים שלו למעט מבנה הגוף שלו. צבעו שחור עם כתמים חומים-בהירים ולבן. בוטרינריה אומרים לי שהוא אמסף למרות שאני יודעת בוודאות שהוא איננו אמסטף, מאחר והוא נלקח מסטדונטית שלי שהכלבה הבולדוגית שלה המליטה. כפי שאת יודעת בולדוג הינו כלב בית. הסטודנטית שלי הבטיחה לי שדבר כזה לא יכול להיות מאחר והכלבה שלה לא יוצאת לבד מהבית והכלב פינצ'ר של השכן הזדווג איתה.

איך אני יכולה לשכנע את הוטרינרית שהכלב שלי אינו אמסף? (הבחירה שלי בבולדוג שהוא כלב בית ולא חצר הייתה מכוונת) לא הייתי רוצה לסרס את הכלב ובטח שלא לשים לו מחסום.
    אני חייבת לציין שהוטרינרית גם אמרה במקום(לאחר שבדקה את שיניו) שלא בהכרח שהוא אמסף אבל...
    האם ישנה תקנת עזר או כל דבר שיכול לעזור לי במקרה הזה? הכלב אינו אמסף 300%.

סליחה על המייל הארוך. אודה להתייחסותך!

אתי

הוספת תגובה

• הפרשה מהפין

ד''ר סמדר טל
    11/06/2009

אסתר שלום,

פעמים רבות יש לכלבים מעט הפרשה לבנבנה מקצה הפין. עם זאת, כדאי להראות זאת לווטרינר כדי לוודא שאין דלקת באזור.

בנוגע להחלטה אם הגזע מסוכן או לא מוטב לפנות לווטרינר העירוני שלכם ולהתייעץ בו, שכן רק הוא יכול להחליט בנושאי רישוי הכלב.

קיימות בדיקות גנטיות שיכולות להעיד על הרקע הגנטי של הכלב אולם אלה יקרות למדי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! אני מודה לך מאוד!

אסתר דןד
    11/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיקור לכלבה מבוגרת
    דוד
    10/06/2009

שלום.
    יש לי כלבה מסוג אמסף מעורב אצלנו כבר 13 שנה
    לפני חודש הלכנו לחדש לה את הרישיון ולא חידשו לנו בטענה שהיא כלבה מסוכנת ולא עברה עיקור.
    חשוב לציין שהכלבה מבוגרת וכבר לפחות 4 שנים שאין לה דימום.
    אני לא רוצה לעקר אותה כי זה סתם יהווה סבל בשבילה ויסכן אותה.
    מה ניתן לעשות כדי למנוע מהכלבה את הסבל הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    עיקור לכלבה מבוגרת

הוספת תגובה

• עיקור בכלבה מבוגרת

ד''ר סמדר טל
    10/06/2009

דוד שלום,

על פי חוק חייבים לעקר כלבות מגזע אמסטף כבר כמה שנים במדינת ישראל. מבחינה רפואית, אם הכלבה בריאה לא צריכה להיות בעיה רפואית לעקר אותה, וגם בגיל זה יכול להיות לעיקור ייתכון במניעת דלקות רחם בעתיד.

עליך לפנות למחלקה הווטרינרית במועצה או בעיירה שבהן אתה גר כדי לדרוש אם ייתכנו הקלות במקרה זה ואם יוכלו להנפיק עבורך רישיון בתנאים אחרים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלת עין של גורת חתול
    zitasky
    09/06/2009

לפני שבוע המאתי גורה בת כחודש וחצי שכנראה חלתה בוירוס קשה, עיניים עצןמות מלאות מוגלה , פה כנ"ל..רזה כמו מקל(את שלושת אחיה לא הצלחתי להציל לצערי).
    לאחר טיפול אנטיביוטי של שבוע(בזריקה כי אי אפשר לתת לה סירופ עם הפה המלא כיבים..), ומשחה בעיניים, האכלה בכוח..היא היום כמעט בריאה לחלוטין.
    אין לה יותר מוגלה והיום אפילו התחילה לאכול לבד(עדיין כמובן לא אוכל יבש).
    עין אחת נרפאה והשניה..לא.
    אני ממשיכה למרוח לה סינטומיצין ולמרות שהוטרינר אמר שכנראה לא ניתן להציל העין..אני עדיין מקווה שיקרה נס(אפילו קראתי לה מזל..אולי..).
    האם יש פה מישהו שעבר משהו דומה, או איש מקצוע שיכול להיות לי איש בשורה, או שאני צריכה להשלים עם זה שהיא תהיה ללא עין אחת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הצלת עין של גורת חתול

הוספת תגובה

• דלקת עיניים בגורי חתולים

ד''ר סמדר טל
    10/06/2009

שלום,

דלקות עיניים בגורי חתולים נגרמות מגורמים חיידקיים ונגיפיים. לעתים קשה להבדיל בין הגורם לתוצאה. במידה שהגורה חולה באופן רב מערכתי יש להתאים טיפול רב מערכתי נוסף לטיפול בעיניים.

לכן מומלץ לשלב טיפול אנטי-חיידקי ואנטי-ויראלי.
    מומלץ למשוח משחה המכילה אנטיביוטיקות ממשפחת הטטרה-ציקלינים שלוש פעמים ביום במשך שישה שבועות (גם אם העין מחלימה על פניו).

במקרים מסוימים שבהם יש חשד להרפס בעין ניתן להשתמש במשחת זובירקס בנוסף לנ"ל.

חשוב להקפיד לנקות את העין מהפרשות.

עם זאת, כפי שאמר לך הווטרינר, לא תמיד ניתן להציל את העין. יש חשיבות למידת הנזק שנגרמה לעין בזמן הדלקת.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה בבקשה
    איילת
    09/06/2009

שלום רב,

יש לי בבית כלבה בת 12 שנים מסוג פינצ'ר מעורב מסוג קטן (סך 3.5 קילו).
    לפני כשלושה וחצי שבועות בערך אני חושבת הכלבה נפלה מהספה
    ולאחר מכן היא החלה לסבול מכאבים עזים כשנסינו להרים אותה
    וגם כשהיא נבחה וכן התקשתה להוריד את הצוואר לצלחת האוכל.
    בימים הבאים היא התאוששה וראינו שהיא הרגישה יותר טוב אבל
    ביום הרביעי כאשר נסינו להרים אותה היא שוב צרחה מכאבים.
    לקחנו אותה לבית החולים ושם בבדיקה פיזית שעשו לה הסבירו
    לנו שהחוליות נראות בסדר אבל היא מקשיחה את הבטן כאשר מנסים
    לנגוע בה ולכן הוחלט לעשות לה בדיקת דם ואולטרה סאונד בטן
    הבדיקות יצאו תקינות ורק לאחר מכן נאמר לנו כי כאשר בדקו לה
    שוב את הצוואר היא הראתה סימני כאב ושצריך לעקוב אחרי מצבה
    ולשקול המשך בדיקות. מאז עברו שבועיים והכלבה לא חזרה לעצמה
    אומנם יש ימים שהיא יותר טוב ולא מראה מגבלות אבל בימים אחרים
    נראה שהיא סובלת מכאבים וההגבלה בצוואר קיימת. בכל מקרה היא
    הרבה יותר נזהרת בתנועות שלה ואיבדה את שמחת החיים במקצת
    אני לא יודעת מה לעשות ומה יכולה להיות הבעיה ? האם יכול להיות
    שמהנפילה היא נפגעה בצוואר והאם יש פתרון לדבר זה ? אילו בדיקות
    צריך לעשות כדי לאבחן את הבעיה. אני מרגישה חסרת אונים ורוצה לעזור
    לה ואני מקווה שתוכלי לייעץ לי כי אני מיואשת.

תודה כרמלה

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה בבקשה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר

ד''ר סמדר טל
    10/06/2009

כרמלה שלום,

במידה שלא בוצע אבחון רדיולוגי אתה יכולה לבקש זאת מהווטרינר המטפל שלך. במקרה זה ניתן לבצע צילום רנטגן של הצוואר כדי לשלול פריקה, תת-פריקה או שברים שיכולים לגרום לכאב. ניתן גם להתייעץ עם הווטרינר המטפל לגבי נזקים עצביים שייתכנו במצבים אלו.

במידה שכל הבדיקות ייצאו תקינות, התייעצי עם הווטרינר המטפל לגבי מתן שיכוך כאבים שיקל על כלבתך.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר

איילת
    13/06/2009

בהמשך להודעה שלי לפני מספר ימים אני שבה וכותבת כי אני באמת זקוקה לעזרה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי ולייעץ לי על מנת שאוכל לקבל החלטה נכונה
    בשבוע שעבר הלכתי עם כלבתי לבית החולים הוטרינרי בבית דגן, עקב כאבי הצוואר מהם היא סובלת כבר חודש. בבדיקה ידנית שנעשתה לה במחלקה הנוירולוגית נקבע כי הכלב אכן סובלת מכאב צווארי וכי יש צורך בבדיקת ניגודיות ועוד כמה צילומים שיערכו בהרדמה מלאה ושבמידה ובמקרה הטוב מדובר בפריצת דיסק ואז יהיה ניתן לבצע ניתוח ולפתור את הבעיה.
    רציתי לדעת האם לא ניתן לבדוק באמצעות צילומים רגילים האם קיימת פריצת דיסק ? על מנת שלא יהיה צורך לבצע הרדמה לכלבה כיוון שהיא מבוגרת וכן האם במקרה של פריצת דיסק וכאבים שנמשכים כחודש יש סיכוי שמנוחה מוחלטת תגרום לכאבים לעבור. ?
    יצויין כי הכאבים באים באפיזודות והם לא תמידיים.

אשמח אם תעזרו לי כי אני מאוד מודאגת ולא יודעת האם כדי להעביר את הכלבה את הבדיקות והניתוח שכן אני חוששת שהיא לא תוכל לעמוד בזה ושההחלמה תהא קשה?

אודה לקבלת תשובתכם

תודה כרמלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון פריצת דיסק צווארית

ד''ר סמדר טל
    15/06/2009

כרמלה שלום,
    בבית החולים הווטרינרי בבית דגן יש מחלקה נירולוגית מצוינת. כפי שוודאי סופר לך הסיכוי לאבחן פריצת דיסק בצילום רנטגן רגיל הוא נמוך מאוד- מידת הפרטים המתקבלת נמוכה ואם הכלב אינו מורדם עמוד השדרה לא יהיה ישר ולא יוכל לשמש כמישור ייחוס לעצמו.

יש לבצע במקרים אלו צילום ניגודי או בדיקת CT כדי לראות את מיקום הפריצה המדויק, אם ישנה אכן פריצה, ורק אז לנתח.

בנוגע להרדמה, גיל כשלעצמו אינו מהווה גורם סיכון בהרדמה, אולם כל הרדמה כרוכה בסיכונים. במידה שתבצעי את הבדיקה בבית דגן מחלקת הרדמה תיידע אותך אילו בדיקות נחוצות על מנת להבטיח הרדמה בטוחה עבור הכלבה שלך, ואם אכן ניתן להרדימה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקת הברך - בבקשה עזרה
    מורן
    09/06/2009

שלום,
    אני זקוקה לעזרה דחופה.
    יש לי כלבת פינצר מעורב בת 3. היא שוקלת 8.5 ק"ג וכרגע מורידה יפה במשקל.
    לפני כ-7 חודשים היא התחילה לצלוע ברגל הימנית האחורית כשהיא קמה מרביצה. הצליעה נמשכת מספר דקות עד שהיא מורידה את הרגל וממשיכה כרגיל. הוטרינר איבחן פריקת פיקה ברגל שמאל וברגל ימין (אחוריות) למרות שברגל שמאל הבעיה יותר חמורה (דרגה 2) רק את רגל ימין היא מרימה כשהיא קמה מרביצה. היא צולעת מספר פעמים ביום (למספר דקות בכל פעם), היא הולכת מהר ורגיל אבל כשהיא רצה היא "סוחבת" את הרגל ולא ממש מכופפת אותה, סוג של ריצת ארנב.

השאלה שלי היא האם לנתח אותה או להשאיר את המצב כמו שהוא? היא אף פעם לא הראתה סימנים של כאב, גם כשמלען היה תקוע לה בתוך האוזן. אני לא יכולה לדעת האם כואב לה, האם אני "מתעללת" בה כשאני לוקחת אותה לטיולים עם רצועה/לפארקים? האם הכאב הוא כרוני? האם היא סובלת כל היום ואני לא יודעת מכך? אני לא יודעת מה לעשות, אני לא רוצה שהיא תסבול.
    אנא עזרו לי, אני לא יודעת מה לעשות.

הוטרינר שלי אומר שכדאי לנתח רק במקרה שהיא תפסיק להיות פעילה. יש לה אופי של פינצ'רית והיא פעילה רוב הזמן.
    האם היא סובלת מכאבים במשך היום? נאמר לי שהניתוח לא סימפטי ודרוש שיקום.
    לקחתי אותה גם לבית דגן, שם עשו לה צילומים בהרדמה והם ראו שאין פגיעה במפרק.
    האם עדיין כדאי לנתח? במה כרוך הניתוח?
    תודה רבה!
    מורן

הוספת תגובה

• פריקה של פיקת הברך

ד''ר סמדר טל
    09/06/2009

מורן שלום,

כפי שכבר גילית מהרופאים שפגשת, אין תשובה חד משמעית במקרה זה בנוגע להמלצה לנתח או לא.
    מקובל שבכלבים שאינם מראים סימנים קליניים לפריקה (למשל כלבים שבהם הגילוי הוא אקראי) ובכלבים עם פריקה מדרגה ראשונה לא מנתחים. בכלבים עם פריקות מגבילות ופריקות מדרגות שלוש וארבע לרוב ממליצים לנתח.

לגבי פריקות מדרגה שנייה יש רופאים הממליצים לנתח ויש רופאים הממליצים לחכות ולנתח כאשר דרגת הפריקה מחמירה.

בנוגע לצילומי הרנטגן, נזקים קלים למפרק לא נראים על פי רוב בצילום, אלא רק בארתרוסקופיה ובזמן ניתוח. עם זאת, ידוע שפריקות רבות לסירוגין מזיקות למפרק לאורך זמן ומגבירות את הסכנה לדלקת פרקים. לפיכך, גם אם כרגע המפרק בריא, סביר להניח שהוא יישחק לאורך זמן נוכח הפריקות המרובות.

על פי רוב, כלבים צעירים מגיבים היטב לניתוח (יש מגוון אפשרויות כירורגיות, כפי שוודאי סיפרו לך בבית דגן). מאחר שהבעיה דו-צדדית מתחילים לרוב בניתוח הצד הבעייתי יותר.

בלי קשר להחלטה אם לנתח או לא, הפחתה במשקל תוריד מהעומסים שאליהם חשופה כלבתך ותקל עליה. משקל תקין הוא דבר הכרחי במידה שתחליטי לקחת אותה לניתוח.

אני מקווה שהמידע הזה יעזור לך בשיקוליך. רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת הברך

מורן
    09/06/2009

תודה רבה על התשובה המהירה!
    השאלה שהכי מציקה לי בכל הנושא הזה הוא הכאבים. הכלבה שלי לא נוטה להראות סימני כאב.
    אני לא יודעת האם היא סובלת מכאבים? האם היא "מכריחה" את עצמה לרוץ בגלל אופיה הנמרץ? האם אני "מתעללת" בה כאשר אני לוקחת אותה לפארקים/טיולים עם רצועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכלבים

ד''ר סמדר טל
    10/06/2009

מורן שלום,

אנחנו יכולים להניח שאם הכלבים שלנו מראים סימני כאב (יבבות, הימנעות מתנועה וכו') הם אכן סובלים מכאב. במקרים שהכלב אינו מראה סימני כאב באמת קשה לדעת. אולם, ניתן להניח שאם היתה סובלת מאוד מהטיולים היתה ממאנת לצאת אליהם.

כך או כך, אינך מתעללת בה.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינון הפרשות מהעיניים פרעושים בחתול
    אני
    08/06/2009

יש לי בחצר בסביבות ה-20 חתולים, מתוכם יש גם 6 גורים.
    לפני כמה זמן נכנסו אלינו הביתה מהחצר חתולה צעירה בת פחות משנה ועוד חתולה מאוד זקנה(בת 28).
    החתולה הצעירה נכנסה להיריון לפני שהספקנו לעקר אותה ולקח גם זמן לביית אותה(בהתחלה היא לא נתנה לגעת בה, עכשיו היא בוטחת בנו לגמרי אז לא נותנת לוטרינר להתקרב).
    יש לנו בנוסף עוד כלה בת 8 בבית.
    עכשיו לבעיה, החתולה הזאתי מהיום שהגיעה ראינו שהיא מאוד מאוד חולה, בהתחלה הייתה לה מחלה שגורמת לה לפגוע בעצמה(לגרד את עצמה עד מצב של דימום- הוטרינר אמר שזה בגלל שהיא לא מזהה את זה כשחלק מהגוף שלה ולכן היא מגרדת את העור), קיבלנו כדורים נגד זה וטיפלנו בזה(והיא קיבלה גם 2 זריקות).
    לפני שבוע היא המליטה, 3 גורים בריאים. בזמן ההיריון היא הייתה קצת מצוננת אך לא משהו רציני, בזמן האחרון היא התחילה להתעטש הרבה ויש לה גם נזלת, בנוסף יש לה הפרשות קטנות מעין שמאל ורואים בשתי העיניים מעין קצוות כאלה כאילו יש שמה עפעף שלישי או משהו בסגנון, הוטרינר אמור להביא היום מרשם לאנטיביוטיקה וכו', אבל השאלה שלי מה עושים עם החתולה? היא חולה כרונית וכבר קשה לטפל בה...
    נ.ב
    אם מישהו יוכל לעזור לי, יש לה פרעושים וכשנתנו לה אדבנטג' הם נעלמו, לאחרונה הם חזרו והבעיה עכשיו שיש פרעושים גם על הגורים בני השבוע, אפשר לטפל בה עם אדבנטג', אבל מה עם הגורים? לפי ההיגיון אם ניתן לה אדבנטג' אז כל הפרעושים יקפצו לגורים... מה עושים?

הוספת תגובה

• טיפול בפרעושים ובדלקת עיניים

ד''ר סמדר טל
    09/06/2009

שלום רב,

בעונת הקיץ יש פרעושים רבים וחשוב לטפל בחתולים בוגרים החיים בחוץ בתדירות גבוהה, אפילו כל שלושה שבועות באמפולה מתאימה. בגורים בני פחות משמונה שבועות לא ניתן להשתמש באמפולות אולם ניתן למרוח עליהם תרסיס נגד פרעושים, כמו תרסיס פרונטליין.

מאחר שהחתולה חולה באופן כרוני טוב שלקחת אותה לווטרינר. במידה שהטיפול האנטיביוטי לא יעזור מוטב שתתיעצי בו לגבי בדיקות נוספות- כמו בדיקות דם. חשוב לציין בפני הווטרינר שיש לה גורים מאחר שיש אנטיביוטיקות שאינן מתאימות לחתולות מניקות.

בינתיים השתדלתי לדאוג לה לסביבה נקייה ונוחה, לטיפול קבוע בפרעושים וגם נגד תולעים (הם נדבקים בתולעים כאשר הם נגועים בפרעושים), למים טריים ולמזון חתולים איכותי.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בעיה שעלתה היום בקשר לגורים

אני
    09/06/2009

רק אחד מהגורים בני השבוע פתח עיניים, הן היו פתוחות בערך יום וחצי ואז פתאום נראה כאילו העין הימנית שלו נדבקה או משהו והוא לא יכול לפתוח אותה(ויש פס שחור כזה לרוחבה), מה עושים? אפשר לפתוח לו אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות עיניים בגורים

ד''ר סמדר טל
    10/06/2009

שלום,

לפעמים גורי חתולים סובלים מדלקות עיניים ומהפרשות. במקרים מסוימים הפרשות אלה יכולות לגרום לסגירה של העין ו"הידבקות" העפעפיים זה לזה. במקרים אלה צריך לנקות את ההפרשות היבשות ולפתוח את העין. כמובן שעל כל זה להיעשות בעדינות. לרוב מומלץ למשוח משחת עיניים וטרינרית כדי לטפל בדלקת. אפשר לפנות לווטרינר כדי לקבל הדרכה על אופן ניקוי העיניים ולרכישת משחה מתאימה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה