מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילהיעל02/08/2010
בני המתוק בן 11 חודש זוחל רק ברוורס ,מתיישב לבד -מאוד אוהב לשבת ולא להתאמץ יותר מידי...
יש לציין שהוא כבד משקל...ונראה שזה מכביד עליו.עומד עם תמיכה לפרקי זמן קצרים.מנסה לעמוד בלול.
מעבר לזה הוא חברותי תקשורתי ומקסים האם יש מקום לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר מרק אידלמן02/08/2010אין מקום, זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד רדומהיעל02/08/2010
שלום,
בני בן 7.5 מתלןנן לאחרונה על יד שמאל רדומה וזה נמשך כמה שעות כל פעם, האם יש מה להלחץ?בכל מקרה קבעתי תור לרופא משפחה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר מרק אידלמן02/08/2010לא ברור למה זה נמשך , תוב תעשי שתבדקו אצל רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאיזונופיליק גרנולומהתתיאנה02/08/2010
בעלי בן 32 אובחן כחולה איזונופיליק גנולומה לפני שנתים. הוא טופל בהקרנות ( בגב).
יש לי ילדה בת 3 שנים ו9 חודשים . כבר כמה שבועות מתלוננת על כאבים בצוואר, ברגליים, וידיים.
אני רוצה לקחת אותה לאורטופד לבדיקה מעמיקה.
השאלה שלי האם המחלה איזונופיחיק גנולומה היא מחלה תורשתית- האם צריך לבדוק את הילדה בכיוון הזה ???? ואיזה בדיקות צריך וכדאי לעשות לילדה ???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ג
ד''ר מרק אידלמן02/08/2010את יכולה לקחת ילדה לאורטופד, אך אין שום קשר בין ממצא אצל בעלך לכאבים של ילדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה עם כפות רגליים מפוסקות מאודיניב וכרמית01/08/2010
שלום,
יש לנו ילד בן שנה+ 4 שהולך עם הליכון (סוג של עגלה קטנה, שעומדים מאחור ודוחפים) מאז גיל שנה.
לפני כשבועיים התחיל ללכת איתנו כשהוא נותן יד אחת.
עכשיו כשהוא הולך איתנו ולא מאחורי ההליכון, שמנו לב שכפות רגליו מפוסקות מאוד לצדדים. אנו חוששים שזה בגלל ההליכון, כי כאשר הולכים עם עגלה וגלגלים לפניך אז כדי להימנע מפגיעה בגלגלים >> ניתן לפסק את כפות הרגליים.
יש לציין כי שכהוא נולד עשו לו אולטרסאונד של פיסוק ירכיים (באגן), לא כי היה צריך, אלא רק כי לאחים שלי הייתה בעיה כזו בילדותם >> והכל תקין.
האם אכן הפיסוק המאוד מאוד חסק בכפות הרגליים נגרם בשל ההליכון?האם יש צורך בבדיקה אורטופד או בבדיקה של רופא להתפתחות הילד? והאם ניתן לפתור זאת כעת ע"י רכישת נעליים מיוחדות, שיחייבו אותו ללכת עם כפות רגליים מיושרות?
תודה רבה,
יניב וכרמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
ד''ר אודי לבל03/08/2010כרמית שלום. לפני הכל - אני לא מוצא כל טעם בהליכון. הילד שלך בריא ואין סיבה להאיץ בו ללכת לפני שהגיע לשלב התפתחותי מתאים. ההליכה שאת מתארת נשמעת לי סבירה, לא היית מתחיל כרגע בירור - אלא מחכה קצת להבשלת ההליכה. אם אחרי חודש עדיין ההליכה מוזרה - כדאי לגשת לרופא הילדים לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- adduted thumbמרגלית31/07/2010
האם נתקלת בתסמונת הנ"ל אצל עוברים?
האם יש פתרון אורתופדי לענין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה את מתכוונת ?
ד''ר אודי לבל31/07/2010מרגלית שלום, האם את מתכוונת לממצא תוך-רחמי? בבקשה פרטי ואשמח להתייחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן, מדובר בממצא תוך רחמי
מרגלית31/07/2010בסקירת מערכות (וגם בבדיקה חוזרת) האגודלים בשתי כפות הידיים של העובר היו כפופים ולא נפתחו, את שאר האצבעות העובר הניע בחופשיות.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן, מדובר בממצא תוך רחמי
מרגלית31/07/2010בסקירת מערכות (וגם בבדיקה חוזרת) האגודלים בשתי כפות הידיים של העובר היו כפופים ולא נפתחו, את שאר האצבעות העובר הניע בחופשיות.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל31/07/2010ממצאים כאלה (בסקירה סונוגרפית תוך רחמית) תמיד מעלים שאלה האם מדובר בתנוחה מקרית או במבנה קבועה של הגפה. אני מניח שאת זה הסביר לך הבודק. לגבי הקשר של ממצא כזה למום כלשהו (המונח שהזכרת אומר פשוט "אגודלים מפושקים" באנגלית) צריך לבדוק. אני לא מכיר ממצא כזה באופן שכיח (ואני נתקל בדי הרבה ממצאים). מציע לחזור על הבדיקה שוב, אם שוב רואים את זה, לבצע סקירה מקיפה של מבנה הגפיים, ולקבל ייעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבת Wאושרית30/07/2010
שלום רב,
בני בן 9 וחצי חודשים, הוא זוחל על 6 , נעמד הולך מסביב לרהיטים. הוא מתיישב בעיקר בישיבת W ומעט מאוד בישיבה ששתי רגליו הן מקדימה , לעיתים יושב שרגל אחת מקופלת לאחור והשנייה מקופלת לכיוון החוץ ( מקווה שזה מובן)
הבנתי שישבת W אינה בריאה, האם זה נכון ? מה ניתן לעשות ?\
תודה
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאושרית
ד''ר מרק אידלמן31/07/2010שלום,
לבנך כנירא סיבוב פרקי ירכיים פנימה -משני לזה הישבה שאת מתארת.
רוב הילדים מסתתדרים עם תופעה והיא נעלמת לקראת גיל 12-15שנים.
בקשר ל"בריאות" -אין לי דעה , לדעתי את יכולה להיות רגועה -זה יעבור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב! גמילה ממכשיר ג'ורדןאמא27/07/2010
בע"ה התחלנו בתהליך של ירידה בשעות עם הג'ורדן, אחרי שבצילום (גיל 9 חודשים, 3 חודשים עם רצועות וחודש וחצי עם הג'ורדן) הודגם ב"ה תיקון.הורידו לנו 4 שעות הכוללות גם את האמבטיה וההחתלות.כמה זמן בד"כ נמשך התהליך עד שמורידים סופית את המכשיר.הקטנצ'יק ממש סובל כשהמכשיר עליו. הוא עצבני, דבר המקשה עליו ועלינו. תודה על תשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
ד''ר מרק אידלמן29/07/2010לא נורא, קצת סבלנות , עדיף קצת לסבולבגיל שנה מאשר לסבול הרבה בגיל 30 ,לכן תמשיכו כמו שקיבלתם המלצות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית נעלים לא אורטופדיותיפעת27/07/2010
שלום רב, רציתי לדעת אם מותר לקנות לילד בן שנה ושבעה חודשים נעליים לא אורטופדיות (כמו נימרוד ומותגים נוספים) או שזה עלול לפגוע בהתפתחות כף הרגל או חלקים אחרים.
הילד הולך כבר מספר חודשים והוא כבר אחרי נעלי "צעד ראשון".
אני מתכוונת לזוג סנדלים שנקנו מחנות נעליים פשוטה במרכז העיר ומיועדות להליכה יומיומית לגן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים
ד''ר אודי לבל30/07/2010יפעת שלום. יש הרבה סברות בקשר להשפעת נעליים על ילדים. אני לא מכיר משהו רפואי, העניין הוא מעין רפואה עממית. לדעתי אין עם זה כל בעיה. אני לא מבין מה נעלי צעד-ראשון אמורות לעשות ולכן גם לא מבין מהי הנעל שבאה לאחר מכן... אני חושב שבישראל צריך לתת לילדים ללכת יחפים כמה שאפשר. במצבים שאי אפשר ללכת יחפים אני מניח שכל נעל/סנדל טובים במידה דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקי יריכייםמירב26/07/2010
בס"ד
שלום!
ביתי בת 8 חודשים וכבר כמה פעמים עברה אולטרסאונד פרקי יריכיים ותמיד אמרו לנו לבוא שוב לביקורת.
היום אמרו לנו שיש הרעה במצב בהשוואה לבדיקה הקודמת.
התוצאות: iib דיספלזיה אצטבולרית בינונית . מבנה גג גרמי- מספק , בלט גרמי עליון- עגול, מבנה גג סחוסי- מפושק.
אמרו לנו לבוא לביקורת בעוד 6 שבועות ולקבוע תור לאורטופד- אך יש תורות רק לעוד 3 חודשים.
מה התוצאות אומרות?? האם הילדה תצטרך לשים גבס??לכמה זמן?? האם זה יפטור את הבעייה??מה עלינו לעשות.??
מכיוון שהתור בעוד המון זמן מחכה לתשובה .
תודה רבה מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH בגיל שמונה חודשים
ד''ר אודי לבל31/07/2010מירב שלום. בגיל כזה אני מציע לא לבזבז זמן, להתקדם במהרה עם מי שיכול לתת לכם שירות מהיר באזור המיגורים. ייתכן בהחלט שהכל בסדר והממצא נחשד בטעות כבעייתי, אבל, אם הממצא נכון - צריך מהר לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיינית שלימיטל לוי25/07/2010
ברצוני לשאול ילדה בת שנתיים לפני שבועיים התעוותה לה הרגל כף הרגל כך שהיא הולכת ולעיתים נופלת וגם הבוהן גם החלה לקבל עיוות מסויים ביעוץ אורטופד ראשוני נאמר קיבלה מכה ביעוץ שני נערכו צילומים מקיפים ורואים בברור משהו ברגל שני פסים לבנים הופננו לשניידר בדחיפות לבדיקות הפחד הוא מהגרוע מכל סרטן האם יכול ליהיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בצילום
ד''ר אודי לבל26/07/2010מיטל שלום. אני מצטער, מהתיאור שלך קשה מאוד להבין מה זה יכול להיות. אני מניח שבעיה שקרתה בעקבות חבלה, אינה קשורה בגידול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעדים ראשוניםטל25/07/2010
שלום,
בתי, בת השנה וחמישה חודשים, החלה ללכת לפני כשבוע.
שמתי לב כי הליכתה פתוחה וכי כף רגל שמאל אף פתוחה יותר מהימנית (הליכת ברווז). האם יש סיבה לדאגה? האם ממומלץ להגיע לאורתופד. אגב, בעבר צויין בפני כי היא סובלת מגמישות יתר, ולצורך טיפול בטורטיקוליס, היינו בכמה מפגשים אצל פיזיוטרפיסט. האם יתכן קשר?
עד כה הולכת יחפה. האם עדיף שתלך בנעלים? (הולכת יותר מ-10 צעדים...)
תודה רבה,טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר מרק אידלמן25/07/2010לדעתי אין סיבה לדאגה, צריך להמתין הכל יסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OIמיכל25/07/2010
שלום רב
האם אוכל לקבל הסבר בקצרה על אוסטיאוגנזיס אימפרפקטה. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OI
ד''ר אודי לבל26/07/2010מיכל שלום. יש אגודה בארץ של בני משפחות של חולי OI, אפשר לקבל מהם מידע. כאן אתקשה לפרט הרבה
בקצרה - זו מחלה שבה הגן המקודד לקולגן (אחד מחלבוני העצם) הוא פגום. זה גורם לבניית עצם חלשה. זו כמובן מחלה מולדת, והיא עלולה לחזור אצל בני משפחה. היא מופיעה בחומרה משתנה בין בני אדם שונים. מצבים קשים לא מאפשרים הישרדות ומצבים קלים כמעט לא משפיעים על איכות החיים.
המאפיין העיקרים - הרבה שברים, קומה נמוכה, בעיות בשיניים, ולובן העיין נראה מעט אפור בחלק מהמקרים.
הטיפול הוא - בשברים כמו בכל שבר. בטווח הארוך צריך גם לתקן עיוותים שנוצרים. היום אנחנו נוטים לטפל בחולים הקשים על ידי תרופות נוגדות ספיגת עצם (כמ והטיפול באוסטיופורוזיס) עם הטבה רבה באיכות החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' לבל תודה רבה
מיכל26/07/2010תשובתך דוקא כן ענתה לשאלותי ומבחינתי בהחלט מספקת.
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספלזיה אצטבולרית בינוניתמירב25/07/2010
בס"ד
שלום!
ביתי בת 8 חודשים וכבר כמה פעמים עברה אולטרסאונד פרקי יריכיים ותמיד אמרו לנו לבוא שוב לביקורת.
היום אמרו לנו שיש הרעה במצב בהשוואה לבדיקה הקודמת.
התוצאות: iib דיספלזיה אצטבולרית בינונית . מבנה גג גרמי- מספק , בלט גרמי עליון- עגול, מבנה גג סחוסי- מפושק.
אמרו לנו לבוא לביקורת בעוד 6 שבועות ולקבוע תור לאורטופד- אך יש תורות רק לעוד 3 חודשים.
מה התוצאות אומרות?? האם הילדה תצטרך לשים רצועות.??<\ לכמה זמן?? האם זה יפריע לה בהליכה??
מה עלינו לעשות.?? מכיוון שהתור בעוד המון זמן מחכה לתשובה .
תודה רבה מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ד''ר מרק אידלמן25/07/2010שלום,
דרגת 2B אכן דיספלזיה קלה של פרק ירך ,דורשת טיפול .בגיל 8 חודשים רצועות לא שמים (מאוחר), לכן אופציות -סד או גבס.אך לפני הכל , אני ממליץ לך לפנות לאורטופד ילדים מנוסה שבעצמו מבצעה US פרקי ירכיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מירב26/07/2010שלום!
לכמה זמן שמים בדרך כלל את הגבס או הסד???
והאם הטיפול עוזר לחלוטין??
תודה מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירב
ד''ר מרק אידלמן26/07/20103 חודשים לפחות
אין ברפואה לצערי 100 %* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מירב26/07/2010חובה לשים גבס?..? יש סוג של טיפול אחר??
מה קורה במידה ולא מטפלים?? הילדה תוכל ללכת רגיל?.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירב
ד''ר מרק אידלמן29/07/2010כדי לענות לך חובה או לא אני צריך לראות הדמייה שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוקתטלי24/07/2010
שלום רב ,
ביתי בת השנה נולדה עם בעיית פרקי ירכיים . לאחר טיפול של 3 חודשים בכרית פיסוק ביצענו בדיקות ואנו במעקב והנושא תקין . תודה לאל .
הבעיה שביתי אינה זוחלת כלל לא זחילת גחון ולא על שש ! היא זחלה ימים בודדים ועברה לשבת על הישבן ולקפץ בצורה שהיא גוררת את הישבן ובעזרת הרגליים מתנועעת ימינה ושמאלה וכך זוחלת כבר למעלה מחודשיים . בטיפול עם מדריכת צעד ראשון ניסיתי להציב לה מכשולים וכדו על מנת שתזחל אך ללא הועיל היא מתהפכת על הבטן וחוזרת לישיבה בעזרת פיסוק .
אני חוששת שמא הנושא יהווה לה בעיה ללכת ולהגדיל לה את המוטיבציה ללכת יציב ולעמוד .
מה אוכל לעשות בכדי לסייע לה? האם יכול להוות בעיה בשווי משקל ובהליכה בכלל בעתיד ? מדרגות וכו' ?אשמח להמלצתכם .
האם נכון להעמיד אותה על מנת לחזק את כפות הרגליים ?
לתשובתכם אודה ~
רב תודות
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר מרק אידלמן24/07/2010בני ישב על תוסיק עד גיל שנה ושלושה חודשים,
זה לא יפרייע לו להויות חייל קרבי ואלפיניסט.
תמתיני עוד קצת -יהיה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בסקירת מערכותמרגלית23/07/2010
במהלך בדיקת סקירת מערכות מאוחרת (שבוע 22 + 3) האגודל בשתי כפות הידיים של העובר היה כפוף. את שאר האצבעות הוא הניע בחופשיות.
זומנתי לבדיקה חוזרת.
על מה יכול להעיד?
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוע
ד''ר מרק אידלמן23/07/2010קשה להבין מה הבעייה,
בגדול לא נירא משהו דרמטי,
צריך לראות ממצאים בUS הבא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)