פורום אורתופדיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר אודי לבל הליכה על קצות האצבעות
    ליאת
    04/07/2010

שלום,
    יש לי ילדה בת שנה שבעה חודשים , מאז שהתחילה ללכת בגיל שנה וחודש הלכה על קצוות האצבעות, בתחילה שלקחתי אותה לאוטופד נאמר לי שאין שום בעיה וזה יעבור לבד.
    היום היא כבר הולכת מזה חצי שנה , גם על קצות האצבעות וגם על כל כף הרגל, רק שבחודשיים האחרונים ישנה החמרה בתדירות ההליכה על קצות האצבעות, מה גם שלפעמים היא עושה מין תנועות מצחיקות כאלו של הליכה תוך כדי כיפןף הברכיים.
    אציין גם שבמשפחתו הרחוקה של בעלי יש שני ילדים הסובלים מקיצור שרירים.
    אני מאד חוששת מאיבחון לא נכון של אורטופד ,שיגיד שזה גיל מוקדם מידי לאבחן וצריך לחכות עוד שנה שנתיים ואם זה לא יסתדר לחזור שוב. ( קראתי רבות ברשת על הורים שפנו לאורטופד וזה התשובות שקיבלו ,למרות שבגיל מאוחר יותר אובחן אצל הילד קיצור גיד האכילס)
    שאלותי הן:
    1. איך יודעים באם מדובר בקיצור גיד האכילס או בעיה בתזמון שלבי הליכה? לאיזה אוטופד עלי לפנות?
    2.באם אכן מדובר על קיצור גיד האכילס, האם באמת מתיחות גבסים או סדיםעשויים לפתור את הבעיה או שאין ברירה וצריך ניתוח בד"כ?
    3. מה המשמעיות של ניתוח , כמה זמן החלמה , האם יש צורך בגבסים אחרי הניתוח? האם אחרי ניתוח יש החלמה מלאה חוזרים לתפקוד רגיל?מה אחוזי ההצלחה ומה הסיכונים של ניתוח כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הליכה על קצות אצבעות חלק א

ד''ר אודי לבל
    04/07/2010

ליאת שלום. שאלת המון ואני לא משוכנע שאוכל להענות על הכל, אתחיל מהתחלת הענין באופי שיאפשר גם לאחרים להבין. ראשית מה הבעיה. התינוק או תינוקת, הולכים כך שכף הרגל לא מונחת כולה על הקרקע, או (בידלים יותר גדולים) הכף מונחת היטב, אך העקב מורם מוקדם מהדרוש, או שבהליכה מהירה ממש לא יורד. לרוב בעמידה המצב תקין. ברוב המקרים בדיקה בשכיבה לא מוצאת קיצור של הגיד המשותף של שרירי הסובך (התלת ראשי של השוק) - גיד אכילס. בילדים עם בעיה מוחית כמו CP - יש לעיתים קיצור של אחד הראשים של שריר זה.
    הבעיה שלנו בילדים "בריאים" - אלה שלא אובחנה להם כל בעיה עצבית-שרירית, היא האם לברר לעומק את הסיבה לתופעה. יש נוירולוגים של ילדים שיטענו שכן (יש כמה בעיות עצביות שזוהו כקשורות להליכה כזאת). ולכן לשאלתך - הייתי פותח בבירור אצל נוירולוג ולא אצל אורתופד. אנחנו - האורתופדים יכולים להאריך את השריר אם הדבר דרוש. אני מודה שרוב האורתופדים לא יישלחו לבירור, וגם הנוירולוגים לא תמיד מתלהבים להיכנס לבירור. נכנס כאן גם עניין הגיל - ככל שהילד צעיר יותר קשה להתרשם אם מודבר בבעיה משמעותית או לא. בגיל כזה קיים קושי רב לבצע בדיקות הולכה ובדיקות הדמיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - חלק ב

ד''ר אודי לבל
    04/07/2010

אני ממשיך לגבי הגישה הטיפולית. כאמור הבדיקה לרוב לא מראה על קיצור השריר התלת-ראשי במנוחה. אם יש קיצור בגיל המוקדם (שנתיים שלוש והלאה) השבר קשור בבעיה עצבית, ואנחנו משתמשים במתיחות, סדי מנוחה וסדי הליכה, וכן בהזרקות בוטוקס להחלשת השריר. קיצור בגיל מאוחר יותר מתאים יותר להארכת השריר או הגיד, לפי הממצא בבדיקה, ולפי ההשערה לגבי מקור הבעיה. אם הבעיה היא תזמון הכיווץ של השריר התלת ראשי - ההשפעה של ההארכה פחות משמעותית, ונחלשת כשהילד גדל. אני לא מפרט על ניתוחים כי זה עניין טכני ומותנה בהחלטות ספציפיות לכל ילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש ממפרקי הרגליים
    עדי
    01/07/2010

שלום!

לבני בן החצי שנה רעשי קנאקים חזקים מעצמות הרגליים (ברכיים וכפות הרגליים) והרעשים נשמעים בתדירות גבוהה.

יש לציין כי הוא עבר אולטראסאונד מפרקי ירכיים בגיל חודש וחצי-חודשיים והבדיקה הייתה תקינה.

עוד יש לציין כי אני, אימו, סובלת מגמישות יתר במפרקים ורופאה שבדקה אותו כשרק נולד הבחינה בכך גם אצלו.

רציתי לדעת, האם יש לבדוק את הנושא הזה יותר לעומק או שהרעשים המשמעותיים האלו (שמדאיגים אותנו ואת הסובבים אותנו) הם טבעיים. בהנחה ויש לבחון את הנושא יותר לעומק- לאן לפנות ומה לעשות?.

תודה מראש,

עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    רעש ממפרקי הרגליים

הוספת תגובה

• קנאקים

ד''ר אודי לבל
    01/07/2010

עדי שלום. כדאי שתתני לאורתופד להתרשם למרות שכמעט תמיד אין סיבה ברורה לקליקים האלה וכמעט תמיד אין להם קשר למשהו לא תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים עקומות
    שני
    01/07/2010

בתי בת שנה וחודש , התחילה לעמוד בגיל צעיר מאוד (חצי שנה) וללכת בגיל אחת עשרה וחצי חודשים , במשך הזמן שמנו לב ששני הרגליים שלה פונות פנימה , ולכן פנינו לאורטופד מומחה לרפואת ילדים אשר אמר שהתופעה מוכרת עקב הישיבה או תנאי הלחץ שהילדה היתה בבטן ולכן יש עיקום בפרקי הברך דבר שמסתדר עד גיל חמש / שש לדבריו , ובטופס שנתן לרופאת ילדים כתב שיש זוויות של 20 מעלות , והמשך מעקב כל שנה , האם הדבר באמת מוכר , מסתדר עם הזמן , כי אנחנו מאוד מודאגים , הילדה נופלת הרבה ואין לה הרבה יציבות , כאילו מתבלבלות לה הרגליים , האם יש מה לדאוג או באמת לתת לזמן לעשות את שלו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רגליים עקומות

הוספת תגובה

• רגליים עקומות

ד''ר אודי לבל
    01/07/2010

שני שלום. אכן ברכיים עגולות הן ממצא נפוץ ובכל זאת אם אתם ההורים לא רגועים - גשו להתייעץ עם עוד רופא. בגי להזה התופעה נפוצה ולרוב חולפת עם הצמיחה ובכל זת הדאגה מצדיקה לשמוע עוד דעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום 4 שבועות אחרי שבר וניתוח
    oz mum
    29/06/2010

בני בן ה-5 שבר מנפילה את לוחית הצמיחה במרפקו. הוא נותח תוך מס' שעות והושתלו 2 מסמרים והיד קובעה עם גבס (הגבס אינו מקיף את כל היד כי אם רק מקבע והיד עטופה בתחבושת).

לאחר שבוע בקרנו במרפאה אורטופדית בביה"ח, עשינו צילומים עם הגבס והתבשרנו שההחלמה טובה כמצופה.

הוזמנו לשוב למרפאה לאחר 4 שבועות לבקורת, הורדת הגבס והוצאת מסמרים. בהפניה לצילום שקיבלנו מהרופא במרפאת ביה"ח צויין: ללא גבס. מאחר וברצוני לבצע את הצילומים בקופ"ח לפני שאגיע למרפאת ביה"ח, האם באמת חשוב לצלם ללא גבס, או שזה לא מהותי ואפשר לצלם עם קיבוע הגבס ?

הוספת תגובה

• צילום

ד''ר אודי לבל
    01/07/2010

שלום. אכן חשוב להגיע למרפאה ולהסיר את הגבס לפני הצילום!!. במרפק קשה לראות פרטים עם סד גבס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת הליכה שהרגליים פונות החוצה
    ענת
    29/06/2010

בני בן החודשיים עומד מגיל 8 חודשים בערך. היום עמידתו יציבה מאוד. הוא טרם החל ללכת באופן עצמאי. שמתי לב שמתי שהוא מנסה ללכת עם חפצים (רק התחיל ללכת עם חפצים) או שאני מוליכה אותו הרגליים שלו פונות החוצה ולא ישר (כמו צ'רלי צ'פלין) כמו כן הוא גם לא דורך על כל כף הרגל במלואה. אני חושבת שזה מה שגורם לו להפיל את עצמו אחרי כמה שניות... מה גם שהוא תמיד מפיל על עצמו על הרגליים ולא על הטוסיק.. חברות אמרו לי שזה שווה בדיקה. מה המלצתך?

הוספת תגובה

• לענת

ד''ר מרק אידלמן
    01/07/2010

לא התרשמתי שיש כאן בעייה ( בגילו זה תקין ), אם את לא בטוחה שווה לקפוץ לבדיקת אורוןפד ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעור סקראלי
    הילה
    29/06/2010

שלום,
    לאחר הלידה נמצא שיעור באיזור גב תחתון והומלץ על אולטרא- סאואנד סקראלי
    לפי מה שקראתי הדבר מעיד על אפשרות כי קיים מום בעמוד השדרה, האם מום זה היה ניתן לחזת בבדיקות מקדיומות (במהלך ההריון).
    והאם בדיקת אורטופד תקינה בעת השיחרור לאחר הלידה מקטינה את הסבירות שאכן קיימת בעיה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעור סקראלי

הוספת תגובה

• להילה

ד''ר מרק אידלמן
    01/07/2010

אכן צריך לעשות US , אך סד"כ בדיקה תקינה ואין שום פגיעה תפקודית בעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגודל ימין לא מתיישרת
    קרן
    29/06/2010

שלום,
    הבת שלי בת שנה ו- 4 חודשים. האגודל שלה ביד ימין לא מתיישר סופי. היינו אצל אורטופד שהפנה אותנו לבי"ח רמבם שם המליצו על ניתוח (כנראה בעייה מלידה)
    האם כדאי להתייעץ עם עוד רופא לגבי ניתוח?
    מה לגבי הרדמה? זה לא מסוכן?
    אם תוכל להסביר לי בקצרה על הניתוח אודה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    אגודל ימין לא מתיישרת

הוספת תגובה

• לקרן

ד''ר מרק אידלמן
    01/07/2010

1.הרדמה בד"כ לא מסוכנת ( בוודאי ברמב"ם )
    2.רמב"ם זה בי"ח הטוב בעולם!(אך אני משוחד )
    3.אם תקציב מאפשר כדאי גם להתיעץ במקום אחר באופן פרטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה הרדמה עושים בד"כ לתינוקת ?

קרן
    01/07/2010

יותר מהניתוח מפחידה אותי ההרדמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי בעיה במפרק ראש ירך
    תמר
    29/06/2010

שלום רב,
    בתי בת ארבעה חודשים וכבר 12 שבועות עם רצועות בשל תת פריקה דרגה 3. קראתי כאן באחת התשובות שיש סכנה של פגיעה במפרק ראש ירך בשל שימוש ברצועות.
    אנחנו מורידים את הרצועות רק לרחצה (כל התהליך כ-25 דקות) כארבע פעמים בשבוע.
    מעבר לכך - הילדה כל הזמן עם הרצועות והטיפול מוקפד.
    שאלותי:
    1. כיצד ניתן לדעת אם יש או אם מתהווה בעיה? מהם הסימנים?
    2. מה משך הזמן להיווצרות בעיה (שעות/ימים/שבועות)?
    המון תודה, גלי

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי בעיה במפרק ראש ירך

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

תמר
    29/06/2010

כמו כן, לפני כשבועיים הרגשנו שהרצועות קטנות מדי (שלחנו לכם תמונה והמלצתם לגשת לרופא) ולקחנו אותה לכיוונון מחדש (זה לקח יומיים בשל סופ"ש). מאז יש לנו תחושה שהרגליים נמצאות יותר בתנוחת צפרדע (זווית חדה) ופחות בזווית של 90 מעלות, למרות שטווח הרצועות מאפשר זאת. האם זה מעיד על בעיה? חשוב לציין כי אולי זה היה גם קודם ופשוט לא שמנו לב.
    הילדה פעילה ובועטת בשתי הרגליים.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - אודה לכם אם תענו לי

תמר
    03/07/2010

כנראה התפספס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריתמת פבליק וסיכון לנזק בראש הירך

ד''ר אודי לבל
    04/07/2010

גלי שלום. התאמת הרצועות היא עניין לרופא המטפל שלכם, איני יכול להגיב על זה כאן - צריך לבדוק ולהתאים. הסיכון לנמק בראש הירך קיים תמיד וקשור כנראה לתנוחת הרגל בריתמה. זה תהליך שמתהווה לאט מאוד ואח"כ באיטיות מחלים. לסיכום - אם יש דאגה חוזרים לאורתופד שלכם ושוב מתאימים את הרצועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא מודאגת
    רבקה
    28/06/2010

נכדי בן ה - 7 וחצי חודשים החל לאחרונה לעמוד בתמיכה. כשהוא נעמד, כף רגל ימין מונחת כולה על הרצפה ועל כף רגל שמאל הוא עומד על קצוות האצבעות עד שיש סימן סגול לרוחב כף הרגל. נבדק לפני כחודש אצל אורטופד שטען שעדיין מוקדם לבדוק. האם זה נכון? שלא נאחר את ה"רכבת"...

תודה על תשובתך המהירה!!

לקביעת תור
    סגירה
    סבתא מודאגת

הוספת תגובה

• עמידה

ד''ר אודי לבל
    28/06/2010

סבתא רבקה שלום, אני מניח שזו עמידה ראשונית ולא מוצא צורך לעסוק באופי שלה, בגיל 7 חודשים אני מציע לא לזרז את ההליכה עדיין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגלי o
    ח.
    28/06/2010

שלום רב,

בתי בת כמעט שנה ו-3, התחילה ללכת קצת אחרי גיל שנה. עומדת מגיל 8 חודשים בערך.

מבנה ה-o ברגליה מאוד בולט, כך שנראה שגם כפות רגליה לא דורכות במלואן על הרצפה אלא רק בצדדים. היא עדיין הולכת ונופלת הרבה, נראה שזה משום שרגליה נוטות פנימה.

בגיל שישה שבועות עשתה אולטרסאונד - תקין. בגיל שנה היתה בביקורת אצל אורטופד ילדים בכיר שאמר שהכל בסדר. מאז כולם מעירים לנו על צורת רגליה וזה הכניס אותנו ללחץ והלכנו אליו שוב. הוא בדק אותה כשהיא הולכת וכן כשישבה עלי הוא יישר את רגליה ואמר שמכיון והן ישרות כשהוא מיישר אותן והן נצמדות אז זה אמור לחלוף לבד עד גיל 3 בערך. וכן הוסיף שיש לה קצת "פולקע" כהגדרתו וזה יסתדר בהמשך.

זה מאוד מטריד אותנו מכיון שנראה לנו שהיא לא הולכת טוב בגלל הבעיה ואנו פוחדים שזה יכול לפגוע בהליכתה בעתיד.

האם אכן זה רק עניין של זמן ולהתאזר בסבלנות? האם העובדה שכפות רגליה נוטות פנימה והיא נופלת הרבה גם תשתפר בהמשך?

מה הגורמים לרגלי o והאם העובדה שהיא מעל אחוזון 95 בגובה ובמשקל יכולה לגרום לזה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רגלי o

הוספת תגובה

• מבנה הרגלים

ד''ר אודי לבל
    28/06/2010

ח שלום. כרגיל אני מפנה לחוברת שנמצאת בתרגום לעברית באתר של global-help ושם יש דיון על צורות הרגליים. יש אכן קשר בין ברכיים מעוגלות ועודף משקל. ובכל מקרה אין הרבה מה לעשות בגיל הזה אלא לחכות שזה ייעלם. (יש קישור גם באתר ביה"ח שערי צדק בתוך מחלקות אשפוז אורתופדיה ילדים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CDH דרגה 2B בגיל 4 חודשים
    ענת
    27/06/2010

שלום,
    האם CDH בדרגה 2B בגיל 4 חודשים ברגל ימין מחייב טיפול ברצועות פבליק?
    או שהבעיה יכולה להסתדר מעצמה עם הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    CDH דרגה 2B בגיל 4 חודשים

הוספת תגובה

• DDH בגיל ארבעה חודשים

ד''ר אודי לבל
    28/06/2010

ענת שלום. בגיל 4 חודשים אני לא נוטה לחכות לשום דבר. זה כבר גיל שצריך לטפל ברצינות. כמובן שאני מסתמך על כך שאורתופד שהוסמך בשיטה קבע אבחנה מדויקת. תהליך ההבשלה של מפרק הירך צריך להגיע לנורמה עד גיל 3 חודשים (לרוב קודם), ולכן אחרי גיל זה אין מה לחכות - אם לא בשל לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DDH 2B בגיל 4 חודשים

ענת
    28/06/2010

תודה על תשובתך המהירה,
    הייתי אצל 3 רופאים עם התינוקת.
    רופא ראשון קבע שיש דרגה 2B ויש לטפל ברצועות פבליק לפחות 6 שבועות. ישר קניתי רצועות ועוד באותו יום הוא התאים את הרצועות לילדה.
    יום למחרת הלכתי לרופא נוסף לקבל עוד חוות דעת. הרופא השני קבע שהבעיה היא גבולית, רשם בהבחנתו שיש דרגה 2B, אין צורך לטפל כרגע ויש לחזור בעוד 6 שבועות לביקורת.
    לכן הלכתי לרופא שלישי יומיים לאחר מכן. יש לציין שהילדה כבר עם הרצועות כ4 ימים. הרופא השלישי בדק אותה באולטרסאונד וקבע שאין שום בעיה. אחרי שרשם את הבחנתו, סיפרתי לו שהייתי אצל עוד 2 רופאים שקבעו דרגה 2B. עדיין הוא אמר שאין מה לטפל ושצריך לחזור לביקורת בעוד חודש.
    השאלה היא האם תוך 4 ימים דרגה 2B יכולה להסתדר? האם היית ממליץ להמשיך עם הרצועות או להוריד אותם ולחזור לביקורת בעוד מספר שבועות? האם יש איזה סיכון בלבישת רצועות אלו?
    אני יכולה לשלוח לך באימייל מי הם הרופאים שהייתי אצלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אודי לבל
    28/06/2010

שוב שלום. אכן הבעיה בדרגה B היא ההחלטה האם זה כבר מעבר למצבהתקין או שעדיין "לא בשל" - זה התרגום מגרמנית, ולכן צריך לטפל. לא חשוב מי הרופאים ברור שהמצב גבולי. אני מניח שכדאי לטפל 3 שבועות עד ארבעה, ולחזור על US, הסיכון בריתמה קיים אך הוא קטן (פגיעה בראש הירך), ומשמעותי רק במקרים של פריקה ולא מקרי הבשלה מאוחרת. טפלו!, אל תרחיקו את המעקבים לחודש וחצי - זה יותר מידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DDH דרגה 2B בגיל 4 חודשים

ענת
    28/06/2010

תודה רבה על תשובתך!! עזרת לי מאד.
    יש לי שאלה כללית לגבי רצועות פבליק - האם הם אמורות להחזיק את הרגליים בפיסוק או שהמטרה להחזיק את הרגל הבעיתית בזווית של 90 מעלות?
    האם יש סוג מועדף של רצועות פבליק? כרגע יש לי רצועות בז' מאיזה מכון בפ"ת, אבל שמעתי שיש גם רצועות לבנות. מה עדיף?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אודי לבל
    28/06/2010

אין משמעות לחברה. הפעולה של הרצועה היא פיסוק מועט וכיפוף מרובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות!

ענת
    28/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבעות עקומות
    מירי
    26/06/2010

שלום,
    בתי בת 9 ואצבעות רגליה (בשיהן)עקומות: האצבע ליד הבוהן ארוכה יותר,כך כם האצבע ליד זרת. בנוסף, יש רווח גדול בין האצבעות האלו.כפות הרגליים כלל לא אסתטיות והיא מקבלת הערות מהסביבה. מבחינת תפקוד, הכול תקין.
    מה הסיבה לכך, והאם ניתן לטפל בעניין?

לקביעת תור
    סגירה
    אצבעות עקומות

הוספת תגובה

• למירי

ד''ר מרק אידלמן
    27/06/2010

מירי שלום , לא נירא לי שיש כאן בעייה תפקודית .אם אני צודק -אז גם אין בעייה דורשת טיפול.
    לגבי מה הסיבה -גנטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות רגליים משונות רצת
    ערן
    24/06/2010

שלום רב
    בני בן 3 כל הזמן יש לו רק נעליים לא מסכים סנדלים.
    שמנו לב שהוא יחף שהרגליים שלו נוטות זו לצד זו כאילו הוא לא דורך על כל הרגל אלה רק על החלק של הקשת ברגל.
    כשהיה תינוק אמרו זה כלום (רופא)היום מה?
    יכול להיות שיש בעיה או שזה יסתדר?
    כמו כן הוא לא מתלונן על כאבים,הוא רץ קופץ משתןךך וכ"ו
    תודה ערן

לקביעת תור
    סגירה
    כפות רגליים משונות רצת

הוספת תגובה

• כפות רגלים

ד''ר אודי לבל
    28/06/2010

ערן שלום, קשה לי מהתאור שלך להבין מה בדיוק מפריע לכם. אני מציע להביא אותו שוב לבדיקה. ייתכן שמשהו מפריע לו, אם כי זה די נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלי צעד ראשון
    שרה
    23/06/2010

שלום. כיצד בוחרים נעלי צעד ראשון לתינוק? מה חשוב לבדוק שיהיה בהם? האם כדאי לקנות נעלי צעד ראשון מיוחדות כמו "שושוז" לדוגמא? ומתי כדאי לנעול אותן לתינוק: האם מהרגע שמתחיל ללכת עם תמיכה, כשמתחיל לעשות צעדים ראשונים לבד או רק כשהוא כבר הולך עצמאית יציב? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    נעלי צעד ראשון

הוספת תגובה

• לשירה

ד''ר מרק אידלמן
    27/06/2010

שלום ,
    כמה עקרונות :
    1.כמה שיותר מאחור-יותר טוב לרגל
    2.לא חייבים להיות נעלי מותג יקר
    3.סוליית הנעליים חייבת להיות גמישה(ניתן לקפל בקלות בין אגודל ואצבע 2 )
    4.קדמת הנעל רחבה מספיק
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיפלגיה ספסטית
    ש
    22/06/2010

שלום רב,
    בני בן 4 הוא אחד מתאומים שנולדו בשבוע 27 הוא נולד עם דימום במוח דרגה 2 וסבל בגיל שנה מ- INF SPASM כעט ללא טיפול, יש קשיים בהליכה, מתעייף ומתלונן על כאבים, בבדיקה אצל נוירולוג ילדים ממצאים: דיפלגיה ספסטית, טווחים שמורים למעט 30 POP ANGLE מימין ו-20 משמאל, הליכה עם ולגזציה ניכרת, רושם של חולשה.
    רציתי בבקשה לדעת מה פירוש הממצאים ומהי ולגזציה, אודה מכל הלב על תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיפלגיה ספסטית

הוספת תגובה

• דיפלגיה

ד''ר אודי לבל
    23/06/2010

ש שלום. נתחיל מהממצא של דיפלגיה ספסטית (פלגיה - חולשה, די - שתים) הכוונה לחולשת גפיים תחתונות. מצב קל של שיתוק מוחין או בשם אחר - פגיעה לא פרגרסיבית סב-לידתית במוח. את מתארת מצב קל שמתבטא בעיקר בחולשה. המונח ולגיזציה צריך להתייחס למיקום בגפה - וזה לא רשום אצלך. ייתכן שהכוונה לקרסול וכף רגל או לברך. ולגוס זו הטיה מחוץ לקו האמצע של הגוף. בקיצור תנוחה מסוימת של חלק מהגפה. אין לכך הרבה חשיבות. אני חושב שכדאי לפנות לאורתופד-ילדים שעוסק בבעיות התפתחות ולבדוק איתו האם דרוש טיפול כלשהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה