מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות הליכהאדוה27/07/2009
שלום רב בני בן שנה ו3 חודשים
התחיל ללכת לפני חודשים בערך
אפשר להגיד שהוא הולך די יציב למעט נפילות מדי פעם
לאחרונה שמנו לב שרגל ימין נוטה קצת פנימה
האם יש לזה קשר לנעלים (צעד ראשון) אפשר להגיד שבלי הנעלים הנטיה פחות מורגשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת הליכה
ד''ר אודי לבל28/07/2009אדוה שלום, אני מציע להמתין קצת להבשלת ההליכה לפני שנתחיל לייעץ בעניין אופי ההליכה. בשלב כה מוקדם התינוקות נוטים להניח את הרגל בצורות קצת מוזרות. נעליים לעיתים מסתירות ולעיתים דוקא מדגישות את מנח כפות הרגליים - כדאי לבחון את המצב ברגלים יחפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורגל וכאבי גבאמא מודאגת27/07/2009
הבן שלי בן ה 14 וחצי משחק כדורגל מגיל 10
הוא בגובה 1.85 וסובל מכאבי גב אחרי המשחקים
כאבים נסבלים אך אני בכל זאת מודאגת
התייעצתי עם פזיוטרפיסט והוא המליץ על מדרסים בולמי זעזועים.
הייתי רוצה לדעת אם יש עוד המלצות
יש לציין שהיינו אצל אורטופד ואמר שזה בגלל הגובה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר אודי לבל28/07/2009אמא שלום, התיאור לא נשמע מדאיג. הוא בודאי גבה הרבה מאוד לאחרונה, עם הזמן הוא יתחזק, והכאב צפוי לחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הברך נפוחה ואינה ננעלת-תינוקת בת 2יובל24/07/2009
בתי בת השנתיים נולדה עם מום בלב מסוג TOF . לפני כשמונה חודשים עברה ניתוח לתיקון מלא במהלכו הושתל בגופה קוצב לב.
התפתחותה באופן כללי-בסדר גמור.
לציין כי הינה אחת מתאומות כאשר אחותה -בריאה.
אחותה החלה ללכת בערך בגיל שנה וחצי בעוד היא החלה ללכת רק לפני כחודש (עד אז הלכה סביב שולחן אך פחדה לעזוב אותו) . - עם זאת הליכתה אינה יציבה לחלוטין אך משתפרת...
היום שמתי לב פתאום כי נראה שהיא צולעת על רגל שמאל (כאמור הליכתה אינה יציבה באופן מלא כך שיכול להיות שהיא צולעת כבר תקופה ופשוט לא שמנו לב לכך).
כשבדקתי אותה גיליתי כי אכן ברך שמאל נפוחה וכי הברך אינה "ננעלת" כאשר מיישרים את הרגל לגמרי .לציין כי רגל ימין -תקינה. עוד לציין כי הילדה כלל אינה מתלוננת על כאבים,עם זאת לעיתים מסרבת ללכת ורוצה "על הידיים" (לא ספציפית היום/אתמול אלא מדי פעם).
אודה לך באם תסייע לי בקבלת חוו"ד בנושא.
יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה?
ד''ר אודי לבל26/07/2009יובל שלום. יש פה פרטים אבים ומורכבים מידי בשבילי מכדי לחוות דעה עיניינית. אני מציע לפנות מחר בבוקר לרופא ילדים - מומלץ שיהיה מי שמכיר אותה מגיל מוקדם. הסיבות יכולות להיות שונות מאוד והנושא דורש בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ורדןאלון23/07/2009
שלום,
עקב אבחון לקוי בגיל 6 שבועות, בתי בת ה 8 חודשים נכנסה רק עכשיו לג'ורדן למשך 3 חודשים.
לפי מה שקראתי בפורום אין להוריד את המכשיר, אנחנו נמצאים ביום הראשון של התהליך ושאלתי היא: האם הכוונה היא לא להוריד אותו בכלל למעט להחלפת חיתול ומקלחת?
כמו כן הייתי שמח אם תוכל להסביר לי איך בדיוק זה עוזר ומה התהליך שקורה למפרק...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה ברשותך...
אלון23/07/2009הרופא כתב בממצא: US - מימין IB משמאל IIB-IIIA . מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושה מכשיר ג'ורדן
ד''ר אודי לבל26/07/2009אילן שלום. לעניין הסרת המכשיר- זה נושא שחייב להיות מוסכם בין ההורים לרופא המטפל, אני לא אביע דעה.
לגבי תפקידו של המכשיר. זה אחד ממספר מכשירים דומים שמבצעים פיסוק וכיפוף לפנים של מפרקי הירכיים, מטרתם לתת מעט תנועה במפרקים ורק בטווח שאינו מאפשר פריקה. אנחנו משתמשים בו במצבים בהם מפרק הירך יציב!! (ראש הירך לא יכול לצאת מהמכתש של האגן), התנועה התקינה של הכדור בתוך המכתש גורמת להתפתחות טובה שלו והתייצבות של המפרק. בהמשך העמידה כבר תשפר עוד יותר. לגבי הדרגה ב- US, לרוב איננו מערבבים את דרגה 2 (שמחולקת ל A B C ) עם דרגה 3 שהיא כבר פריקה של המפרק (הכדור יותר מהמכתש). לכן כדאי לודא שהעתקת נכון או לחילופין שהרופא המטפל משוכנע שאין פריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמה22/07/2009
שלום דוקטור,
ביתי בת 5 חודשים, עכוז עד 37, לידה רגילה. אובחנה בצילום אגן דיספלזיה קלה משאמאל( לא היו בטוחים שקיימת בעיה ב U.S ולכן שלחו לרנטגן). הוא מדד את הזויות ונראה כי בימין זוית 21 בעוד שבשמאל 22.5 או 23.5 (לא זוכרת במדוייק). הראש קטן שנטון שבור.
ראש צוואר - טווח מלא, גפיים עליונות טווח מלא תקין, גב ישר, אגן פיסוק מלא ברכיים ורגליים תקינות. בדיקה נוירולוגית תקינה.
הומלץ על כרית פיסוק מספוג 22 ס"מ. מאתמול הולבש על הילדה.
אשמח לחוו"ד שלך. האם ממליץ על כרית או על רצועות פבליק.?
אציין כי בצילום הרנגן נקבע כי קיים נקע לטרלי בפרק ירך שמאל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH בדרגה קלה
ד''ר אודי לבל26/07/2009יפית שלום. זה גיל קצת מתקדם להתחלת טיפול. אני לא נוטה להשתמש בכרית פיסוק - יש רופאים רבים שכן. הבעיה העקרית היא ההיענות (נכונות הילדה וההורים להקפיד על הטיפול). אני מציע לעקוב מאוד צמוד - בגיל הזה אנחנו כבר מתקרבים לתחום שקשה לטפל בעזרת ריתמות למיניהן. מחד- ייתכן שבכלל אין DDH, מאידך - יתכן שיש משהו משמעותי ומאוד לא רצוי לפספס. לא יזיק גם לשמוע עוד דעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבס ברגליים לגיל חודשיים וחצינועה22/07/2009
שלום, לביתי בת החודשיים וחצי מרכיבים מחר גבס על שתי הרגליים בגלל כפות רגליים עקומות- לא קלאבפוט- אנחנו עושים את זה אצל ד"ר שמחה וסרלאוף אורתופד בתל אביב, מישהו מכיר? התנסה?
רציתי לשמוע מנסיונכם על
1. מנשאים לתקופה זו (היא אהבה את המנשא מבד- לופי- בתנוחה עוברית, אבל נצטרך למצוא תחליף)
2. שינה על הבטן (אולי עם ספוג מתחת לאגן, כדי להגביה אותו קצת- כי לא תוכל לכופף את רגליה) ,
3. תחליפי אמבטיות (זה כייף לה ולא היינו רוצים לוותר על זה לגמרי)
ועל כל טיפ שיכול להקל עליה ועלינו
המון תודה מראש
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים - תגיבו
ד''ר אודי לבל26/07/2009נועה שלום, פניותיך מכוונות להורים ולכן רק אתמוך בבקשתך - בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרקי ירכייםgregory18/07/2009
שלום ד"ר!
שמנו לב שלבן שלנו (בן 6) כתף שמאל גבוה מימין כמו כן הוא מזמן הולך עם הפנית הרגל ימין פנימה.
בבדיקה אצל אורטופד ממציאים היו:
בגב ישעקמת מותנית-גבית קלה לכיון שמאל.
FTA תקין
תנועה מפרקי ירכיים-יש אסיטריה-IR משמאל 40 לעומת ימין כ-70 מעלות
קיבלנו הפנייה לצילומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגרגורי
ד''ר מרק אידלמן19/07/2009בבדיקה קיימת הבדל קטן בסיבוב פנימי של פרקי ירכיים.חשוב ליראות תוצאות צילום אגן , אני מאמין שקיבלתם הפנייה לצילום הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוס-אבחון וסיבהשרית18/07/2009
ביתי בת שנה ושבעה חודשים והולכת בכוחות עצמה כבר חצי שנה. היא נועלת נעליים רק כשהיא יוצאת החוצה ובגן מעט. וכשהיא בבית היא הולכת יחפה. האם הליכה יחפים יוצרת פלטפוס. האם מומלץ ללכת עם נעליים. האם אפשר למנוע פלטפוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטפוס
ד''ר מרק אידלמן19/07/2009עד גיל 5 שנים כולל אין לאבחן flatfoot מפני שרוב ילדים גמישים.ללכת יחף זה בריא יותר מאשר ללחת עם נעליים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנטגן לאגן ירכייםלימור16/07/2009
שלום רב,
ביתי בת השנה ו-8 חודשי הופנתה לצילום רנטגן אגן ירכיים עקב DDH שהתגלה אצל ביתי הקטנה יותר (4 חודשים). להלן תשובת הבדיקה:
גריני התגרמות של פרקי ירכיים שווים. רושם להשטחת מרחשות.
מה משמעות הממצא?
תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד''ר מרק אידלמן19/07/2009איתכן ושי איחור התפתותי של כיסוי ראש הירך באגן, כדאי ללכת לאורטופד ילדים מנוסה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...יש לנו תור אלייך...
לימור20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול עם רצועות פאבליקד''ר מרק אידלמן15/07/2009
ביתי בת 4 חודשים נמצא בטיפול עם רצועות פאבליק.
ברצוני לקבל את חוות דעתך לגבי התקדמות הטיפול (להלן 2 תוצאות US בהפרש חודש).
האם הרצועות יתאימו לטיפול גם לאחר גיל 6 חודשים (אם יהיה צורך?)
תוצאות US מלפני חודש:
התפתחות פרק ימין מתאימה ל-TYPE 1, ללא שינוי מבדיקה קודמת.
משמאל הצפתחות פרק ירך מתאימה ל- TYPE 2B (זווית בטה 70 מעלות), החמרה מבדיקה קודמת שהיתה תקינה.
תוצאות US משלשום:
ימין- אצטובלום מפותח היטב עם ראש הפמור בתוכו.
שמאל-זוית אלפה 57 עד 59 מעלות. אצטובלום מעט שטוח.
עדיין לא הודגם מרכז גרעון דו-צדדי.
סיכום: בהתאם לגיל משמאל מתאים ל- 2B.
המון תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי סונגרפיה
ד''ר אודי לבל15/07/2009לימור שלום, זווית אלפא 60 מעלות היא כבר בתחום התקין. אם כרגע אצל ביתך הזווית במפרק הירך הבעייתי היא בתחום 57-59 - אתם כבר בשיפור ניכר ולקראת הפסקת השימוש ברצועות. סיימו את הטיפול לפי המלצות הרופא והכל יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים נוטות החוצהאנונימית14/07/2009
שלום, אני בת 16 וכפות הרגליים שלי ממש נוטות החוצה כשאני הולכת וזה נראה ממש לא טוב, הלכתי לאורתופד לפניי שנה בגלל זה והוא אמר שזה טבעי ובסדר, אז הנחתי לזה אבל עכשיו זה ממש מציק לי, אני רוצה ללכת ישר, מה אני יכולה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוב חיצוני של הכפות
ד''ר אודי לבל15/07/2009שלום. אני מציע לגשת שוב לאורתופד - ולדון בעניין. צריך לברר ממה נובע הסבוב - מפרקי הירכיים, פתול בשוקיים או כפות הרגליים - לדון איתך כמה הבעיה משמעותית, והוא ללא ספק יוכל לדון איתך בשיטות הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם זה אפשרי לטפל בזה בכלל ?
אנונימית15/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 3 ח' ונכנסה לרצועותמיקה14/07/2009
בדיוק כשאני צריכה לחזור לעבודה בתי נכנסת לרצועות לחודשיים. האם היא יכולה להסתדר במעון של נעמת או שעדיף טיפול של אחד על אחד?
מה יכולות להיות הבעיות במעון?
אני אשר איתה בבית למשך השבועות הראשונים כי היא לא רגועה, אבל מה אחר כך?
האם כדאי להערך לפתרון חלופי עד הסרת הרצועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריתמת פבליק ושהיה במעון
ד''ר אודי לבל15/07/2009דנה שלום. בגיל כזה אני לא צופה בעיה להיות במעון עם הרתמה. לדעתי הילדה תתרגל מהר ואין כל בעיה שתהיה שם עם עוד ילדים. למה התחלתם טיפול רק בשלושה חודשים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה כדאי לבצע צילום אגן לתינוקותיעל13/07/2009
אני צריכה לבצע צילום אגן לתינוקות בפתח תקווה. האם יש לכם המלצה אצל מי אפשר לעשות?
אמרו לי שישנו פרופסור בפתח תקוה שעושה זאת במרפאתו אך לא זכור לי שמו. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום אגן?
ד''ר אודי לבל13/07/2009יעל שלום - האם את מתכוונת לאולטרא-סאונד? אם כן בררי במוקד קופ"ח מי האורתופד באיזור המיגורים שלך שמבצע את זה. מדובר בקבוצה לא גדולה של אורתופדים שהוסמכו בתחום זה ולרובם נסיון די דומה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל14/07/2009תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת בבקשה תענו לי דחוף...אורלי13/07/2009
לאחרונה גילנו אצל בננו בן השנה בליטה בגב התחתון לקחנו אותו לאורטופד והוא הפנה אותנו לצילום וזה מה שהוא רשם:
בליטה גרמית בצורת המפ באיזור חוליות מותניות אין חוסר נוירולוגי בגפיים תחתונות.
תוצאות הדמייה FAILARE OF FORMATION L2בחוליות מותניות עם עקמת חדה באיזור חוליה L2
הוא שלח אותנו לעשות בדיקה נוירולוג ילדים עשינו והיא יצאה תקינה וגם הוא הפנה אותנו לבדיקת MRIגב דורסלי ומותני בהרדמה.
השאלות שלי הן:
מה אומרות התוצאות של ההדמייה?
האם זה חמור?
איך בדרך כלל מטפלים בזה?
האם כדאי לי לעשות את הצילום MRI?אני חוששת מזה בגלל ההרדמה.
אני רוצה לקחת עוד חוות דעת מקצועית מי אתם ממלצים שהוא התותח בתחום.
יכול להיות שזה נגרם לתינוק שלנו בגלל שכיבה מרובה בטרמפולינה או שזה מולד או שתפסנו אותו לא נכון או בגלל שהוא ישן רק על הצדדים מאז שהוא נולד בגלל חוסר סימטריה .אמרו לנו לשים אותו הרבה על הצד החלש ולא אמרו לנו שצריך לשים אותו גם לישון על הבטן. אני צריכה לציין שהוא מטופל בפיזותרפיה בגלל חגורת הכתפיים שלו היא הייתה חלשה וזה עקב לו את ההתפתחות.
כרגע הוא עושה הכל יושב לבד זוחל לא על ארבע.נעמד לבד וכשהוא נאחז במיטה שלו הוא גם זז מההתחלה לסוף,כלומר עושה צעדים.
מה בקשר לקורס שחיה האם זה ממומלץ?
בבקשה תהנו לי כמה שיותר מהר אני לחוצה ולא יודעת מה לעשות.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בגיל שנה
ד''ר אודי לבל13/07/2009אורלי שלום. אין כאן שום דבר דחוף!! כדאיל להרגע, ללמוד את הנושא, לחשוב, להתייעץ ולתת למי שמבין בתחום להוביל אותכם עם בירור וטיפול. התינוק שלכם היה ונשאר אותו התינוק גם אם מצאו לו חוליה בעייתית בגב, את בודאי אוהבת אותו שמחה איתו וכל זה צריך להמשך.
לגבי הבירור לעקמת בגיל כזה - הוא תמיד כולל MRI של עמוד השידרה בכדי לודא שהחלק העיצבי תקין (החלק הזה מצוי בתוך החוליות). לגבי ההרדמה לבדיקה - זה חלק הכרחי.
לגבי כל השאלות על הסיבה וההתפתחות עד כה - בררי את הדברים עם הרופא שלכם. הממצא כמו שרשמת אותו הוא ממצא מולד ולא התפתחותי.
אני ממליץ כאן תמיד וכמובן גם במקרה שלכם - היצמדו לרופא שנוח לכם איתו ולכו עם ההמלצות שלו בכל תהליך הבירור והטיפול. במקביל כדאי לקרוא על הנושא כדי שתוכלו לשאול דברים חשובים ולהיות חלק מהתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
אורלי14/07/2009המון תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות נפילהפ.12/07/2009
שלום,
בני בן שנתיים רץ היום בערב בפארק בדשא ונפל. כשהוא קם הוא התקשה ללכת ובניסיונות ההליכה היה כאילו נופל על רגל שמאל, הוא לא מסוגל לרוץ והולך לאט עם תמיכה ואם לבד אז רואים שממש מתקשה והבעיה היא בצד שמאל. אין שום סימנים על הרגל, הוא מזיז אותה ואינו בוכה. חזרנו הבייתה בעגלה והשכבתי אותו לישון. קרובי משפחה אמרו שאילו היה מדובר בשבר או נקע אז הוא היה בוכה ולא היה מסוגל לדרוך על הרגל בכלל.
שאלה: כיצד ניתן לדעת מהתבוננות שלא נגרם נזק? האם יש סימנים כלשהם במקרים של שבר או נקע? אילו טיפולים קיימים במקרה כזה?
אודה מאוד על תשובה כדי לדעת גם מה לעשות בעתיד.
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה ברגל
ד''ר אודי לבל13/07/2009פ שלום. אפשר לחכת קצת (יום אחד למשל) ואם הכאב לא חולף לפנות לבדיקה. אין לי שיטה. מעקב הוא לרוב הדבר הכי פשוט. לא יקרה כלום אם מחכים קצת כל עוד הילד לא סובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)